Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 18, 2008

Κύπελλο UEFA : 1η αγωνιστική

Τα αποτελέσματα του 1ου γύρου

Χέρτα-Σεντ Μίρεν 2-0
(50’ Νίκου, 74’ Σίσερο)

ΑΠΟΕΛ-Σάλκε 1-4
(71’ Μιροσάβλιεβιτς - 24’ Βέστερμαν, 35’ Ράκιτιτς, 40’ Σάντσεζ, 87’ Αλτιντόπ)

Μόσχα-Κοπεγχάγη 1-2
(92' Σαμέντοφ - 45' Νόρντστραντ, 95' Σιόνκο)

Λίτεξ Λόβετς-Αστον Βίλα 1-3
(10' Ποπόφ - 45' Ρίο Κόκερ, 72' πέν. Μπάρι, 92' Πετρόφ)

Τσέρνο Μόρε-Στουτγκάρδη 1-2
(42' Ντιάκοφ - 66', 81' Ντιάκοφ)

Σλάβεν-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1-2
(43' Γιούριτς - 81', 89' πέν. Λοβ)

Χάποελ Τελ Αβίβ-Σεντ Ετιέν 1-2
(88' Λάλα - 7' Παγέ, 60' Φεϊντουνό)

Μπάνικ Οστράβα-Σπαρτάκ Μόσχας 0-1
(56' αυτ. Μπολφ)

Βόλφσμπουργκ-Ραπίντ Βουκουρεστίου 1-0
(45' πέν. Γκραφίτε)

Ομόνοια-Μάντσεστερ Σίτι 1-2
(49' Ντούρο - 59', 72' Ζο)

Νανσί-Μάδεργουελ 1-0
(42' Μπερενγκέρ)

Μπραν-Λα Κορούνια 2-0
(25' πέν. Μπιάρνασον, 39' Σόλι)

Φέγενορντ-Κάλμαρ 0-1
(71' Ελμ)

Αμβούργο-Ουνιρέα 0-0

Πόρτσμουθ-Γκιμαράες 2-0
(39' Ντιαρά, 60' Ντεφό)

Σλάβια Πράγας-Βασλούι 0-0

Μπεσίκτας-Μέταλιστ Κάρκιβ 1-0
(58' Χολόσκο)

Αούστρια Βιέννης-Λεχ Πόζναν 2-1
(64', 76' Σίμερ - 65' Ρενγκίφο)

Ζίλινα-Λέφσκι Σόφιας 1-1
(49' πέν. Βλάνταβιτς - 64' Ζοαοζίνιο)

Πολιτέχνικα Τιμισοάρα-Παρτιζάν 1-2
(25' Μπουκούρ - 35' Τόσιτς, 69' Μπογκούνοβιτς)

Ναϊμέγκεν-Ντιναμό Βουκουρεστίου 1-0
(61' φαν Μπόικιρινγκ)

Καϊσέρισπορ-Παρί Σεν Ζερμέν 1-2
(87' Τολέδο - 5' Κέζμαν, 89' Λουγιντουλά)

Γιουνγκ Μπόις-Μπριζ 2-2
(16' Σνόιβλι, 87' Ντουμπιά - 36' Σονκ, 73' Κλεμάν)

Μπελιντσόνα-Γαλατασαράι 3-4
(32' Λουστρινέλι, 47' Σερμετέρ, 90' λα Ρόκα - 39' Κιούελ, 52', 81' Μπάρος, 95' Λίνκολν)

Σανταντέρ-Χόνκα 1-0
(46' Περέιρα)

Μίλαν-Ζυρίχη 3-1
(45' Γιανκουλόφσκι, 57' Πάτο, 74' Μποριέλο - 78' Τζούριτς)

Σεβίλλη-Σάλτσμπουργκ 2-0
(6' Καπέλ, 92' Αντριάνο)

Σαμπντόρια-Κάουνας 5-0
(14', 22' Μπονατσόλι, 36', 57' Κασάνο, 90' Φορναρόλι)

Ρεν-Τβέντε 2-1
(36' Μπια, 49' Μποκανέγκρα - 12' Ντενεμπούμ)

Ντόρτμουντ-Ουντινέζε 0-2
(8' Φλόρο Φλόρες, 34' Ινλέρ)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Σλάβια Πράγας 0-0

Μπρόντμπι-Ρόζενμποργκ 1-2
(63' Κρον Ντέλι - 29' Σάπαρα, 55' Σκιέλμπρεντ)

Νάπολι-Μπενφίκα 3-2
(18' Βιτάλε, 19' Ντένις, 54' Μάτζιο - 16' Σουάζο, 59' Λουιζάο)

Μπόρατς-Αγιαξ 1-4
(12' Σουλεϊμανί, 35' Σουάρεζ, 71', 86' Χούντελαρ)

Εβερτον-Σταντάρ Λιέγης 2-2
(23' Αϊγεγκμπένι, 38' Καστίγιο - 9' Μποκανί, 35' αυτ. Γιόμπο)

Τότεναμ-Βίσλα Κρακοβίας 2-1
(33' Μπέντλεϊ, 73' Μπεντ - 34' Γίρσακ)

Μπράγκα-Αρτμέντια 4-0
(3' Εβάλντο, 18', 31' πέν., 76' Μεγιόνγκ Ζε)

Μαρίτιμο-Βαλένθια 0-1
(12' Μοριέντες)

Σετουμπάλ-Χέρενφεν 1-1
(67' Λεάντρο - 90' Ελγιουνουσί)

Αποκλεισμός Γκούμα από την 18αδα με τον Άρη !


Το ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Άρη στην Θεσσαλονίκη σκέφτονται πλέον όλοι στον Παναθηναϊκό, έχοντας αφήσει πίσω τους την αναμέτρηση με την Ίντερ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Στην προπόνηση της Πέμπτης στην Παιανία βρέθηκε και ο Κώστας Αντωνίου που μίλησε στους παίκτες, «φωτογραφίζοντας» κάποιες πρόσφατες συμπεριφορές που δεν πέρασαν απαρατήρητες.

«Πρέπει να βάζετε πάνω απ΄ όλα την ομάδα και όχι το προσωπικό σας συμφέρον. Θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και ότι γίνεται να μένει στα αποδυτήρια. Να μην ξεχνάτε πως πρώτος στόχος μας είναι το πρωτάθλημα και πρέπει να οπωσδήποτε να πάρουμε το ματς με τον Άρη», τόνισε ο διευθυντής ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού.

Εκτός ο Γκούμας

Πιθανότερος αποδέκτης των σχολίων του Αντωνίου ήταν ο Γιάννης Γκούμας για την δημόσια κριτική που άσκησε στην τακτική του Τεν Κάτε στον αγώνα της Τρίτης. Μάλιστα, ο εκ των αρχηγών του Παναθηναϊκού, αποκλείστηκε από την 18αδα του αγώνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», δίχως να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού...

Νίλσον και Νίνης

Ο Χενκ Τεν Κάτε ανακοίνωσε την αποστολή για το σαββατιάτικο ματς και ούτε αυτήν την φορά απέφυγε κάποιες «εκπλήξεις». Νίλσον και Γκούμας παρότι ξεκίνησαν βασικοί απέναντι στους «νερατζούρι» δεν θα ταξιδέψουν στην συμπρωτεύουσα, κάτι που θα συμβεί και με τον Σωτήρη Νίνη που έμεινε ξανά εκτός. Φυσικά, από το παιχνίδι με τους «κίτρινους» θα απουσιάσει ο τραυματίας Καραγκούνης (έκανε θεραπεία), ο Μάντζιος, ο Λεοντίου (συνέχισε με ατομικό), ο ανέτοιμος Άντε Ρουκάβινα όπως και οι Παπαδόπουλος, Καρνέζης και Σιόντης.

Ο αποκλεισμός του Νίλσον από την 18αδα, εκτός ίσως από ένα μήνυμα δυσαρέσκειας προς τον Σουηδό για την απόδοση του στο ματς της Τρίτης, πιθανότητα σημαίνει την επιστροφή του Νίκου Σπυρόπουλου στο αριστερό άκρο της άμυνας ενώ την επανεμφάνιση του αναμένεται να κάνει και ο Γιόσου Σαριέγκι στο κέντρο της. Αρκετές θέσεις «παίζονται» ακόμα, αν και οι Ίβανσιτς, Σόουζα αναμένεται να ξεκινήσουν αυτήν την φορά από την αρχή...

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι «πράσινοι» -μετά από το ζέσταμα- χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ όπου το ένα δούλεψε στην κυκλοφορία της μπάλας και ολοκλήρωσε με δίτερμα και το άλλο δούλεψε στην κυκλοφορία της μπάλας και ολοκλήρωσε με τελειώματα.

Oμόνοια-Μάντσεστερ Σίτι 1-2: Πάλεψε,πήρε προβάδισμα και υπέκυψε στους "ΠΟΛΙΤΕΣ"


Τα αμυντικά λάθη "πρόδωσαν" την Ομόνοια. Οι πράσινοι ηττήθηκαν 2-1 στο ΓΣΠ από τη Μάντσεστερ Σίτι για τον α’ γύρο του κυπέλλου UEFA και "αποχαιρετούν" την Ευρώπη, αφού ανατροπή του σκορ στην Αγγλία φαντάζει απίθανη.

Μπορεί η Ομόνοια να πήρε το προβάδισμα στο 49’ με φάουλ του Ντούρο, όμως η αστάθεια στην αμυντική γραμμή και κυρίως από τον Ηλία Χαραλάμπους στοίχισε ακριβά. Τα δύο γκολ-απάντηση της Σίτι "σκότωσαν" την Ομόνοια και έδωσαν μια νίκη-πρόκριση στην Αγγλική ομάδα.

Το β’ μέρος ξεκίνησε ονειρικά για την Ομόνοια. Στο 48’ ο Ντούρο κέρδισε φάουλ σε εξαιρετική θέση και ένα λεπτό αργότερα το μετέτρεψε σε γκολ. Με τις τέσσερις κερκίδες να παίρνουν «φωτιά», πλέον το στοίχημα ήταν να διατηρηθεί το μηδέν στην άμυνα. Δυστυχώς για την κυπριακή ομάδα αυτό δεν έγινε αφού "προδόθηκε" από τα αμυντικά λάθη.

Στο 59’ μετά από τραγικό λάθος του Ηλία Χαραλάμπους, ο Σον Ράιτ-Φίλιπς βρέθηκε από δεξιά και με παράλληλη μπαλιά έδωσε έτοιμο γκολ στον Τζο.

Πλέον ήταν φανερό ότι η αγγλική ομάδα θα έπαιρνε τον έλεγχο του αγώνα. Το κακό (βλ. δεύτερο γκολ) δεν άργησε να έρθει. Στο 72’ ο Θαμπανέτα κάνει τη σέντρα από δεξιά, ο Τζο κατεβάζει ανενόχλητος, σουτάρει και δίνει προβάδισμα στη Σίτι.

Μετά το 1-2 και μέχρι το τέλος του αγώνα η Ομόνοια βρήκε 2-3 καλές ευκαιρίες για γκολ, όμως δεν υπήρχε καθαρό μυαλό για να μετατραπούν οι ευκαιρίες σε τέρμα. Έτσι το 1-2 έμεινε μέχρι τέλους και η Ομόνοια έχασε μεγάλη ευκαιρία για μια σημαντική επιτυχία με αντίπαλο ομάδα της Premier League.

* Η ήττα από τη Σίτι ήταν η πρώτη "ευρωπαϊκή" στο ΓΣΠ ενώ η τελευταία εντός έδρας ήττα καταγράφηκε το 1999 από τη Γιουβέντους με 5-2 στο Μακάρειο.

Ομόνοια (Νεντίμ Τούτιτς): Γιωργαλλίδης, Ντικουμάνα, Βέντσελ, Πλετς, Αγκίρε (46’ Μπανγκούρα), Κασέκε, Ντούρο, Οκκάς (80’ Κλέιτον), Χαραλάμπους, Αλωνεύτης (74’ Νικουλέσκου), Χριστοφή.

Μάντσεστερ Σίτι (Μαρκ Χιούς): Χαρτ, Ζαμπανέτα, Ρίτσαρντς, Νταν, Γκαμπίντο, Ράιτ, Άιρλαντ, Κομπανί (84’ Φερνάντες), Ρομπίνιο, Ελάνο (84’ Χάμαν), Σίλβα (76’ Στάριτζ).


Κετσπάγια: Φαβορί ο Παναθηναϊκός, αλλά...


Δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό «novasportFM» έκανε ο προπονητής της Ανόρθωσης, Τιμούρ Κετσπάγια. Ο Γεωργιανός τεχνικός μίλησε μεταξύ άλλων για το προσεχές ματς της ομάδας του με τον Παναθηναϊκό στην Λευκωσία, χρίζοντας φαβορί τους «πράσινους» αλλά με την υποσημείωση πως αν οι Κύπριοι τα καταφέρουν κόντρα στην ελληνική ομάδα, γίνονται εκείνοι φαβορί για την 3η θέση του 2ου ομίλου.

«Αν πάρουμε τη νίκη μέσα στην έδρα μας με τον Παναθηναϊκό, θα έχουμε πολλές πιθανότητες τουλάχιστον για την κατάκτηση της τρίτης θέσης διότι φτάνουμε στους τέσσερις βαθμούς και στη συνέχεια μας ευνοεί το πρόγραμμα. Βέβαια το ότι πήραμε ένα θετικό αποτέλεσμα στη Γερμανία δε σημαίνει ότι γίναμε φαβορί στον όμιλο. Μπορεί μέχρι τώρα να παίρναμε αποτελέσματα, αλλά για μας κάθε παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο. Φαβορί θα είναι ο Παναθηναϊκός, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε. Παίζουμε στην έδρα μας, θα έχουμε στο πλάι μας τον κόσμο και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Δυστυχώς, δεν θα παίζουμε στην έδρα μας αφού δεν έχει εγκριθεί, αλλά θα παίζουμε στη Λευκωσία. Ακόμα και εκεί έχουμε πάρει αποτελέσματα σε προηγούμενα ματς. Θέλουμε να έχουμε τον κόσμο κοντά μας και ελπίζουμε ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Εξάλλου με ένα θετικό αποτέλεσμα, είμαστε μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης», είπε σχετικά ο Κετσπάγια.

Όσο για την τακτική που σκοπεύει να ακολουθήσει στο ματς με τον Παναθηναϊκό: «Σε ό, τι αφορά το σύστημα και την τακτική, δεν μπορώ να πω από τώρα. Εμείς δεν θέλουμε να βιαστούμε. Θέλουμε να παίζουμε ένα παιχνίδι τακτικής και υπομονής και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να πετύχουμε γκολ, ούτως ώστε να πάρουμε τη νίκη. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο σε αυτό το επίπεδο. Πρέπει να θυμίσω ότι στο ματς με την Βέρντερ είχαμε τρεις πολύ βασικές απουσίες, ωστόσο σταθήκαμε καλά δείξαμε ότι έχουμε αρκετό βάθος. Γυρνάνε κάποιοι παίκτες και αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε περισσότερες επιλογές».

Δώνης: «Με προβληματίζει το Ραμαζάνι του Τζιμπούρ »


Η συνέντευξη τύπου του Δώνη

«Με προβληματίζει το Ραμαζάνι»


«Πρέπει να φτιάξω έναν κορμό, οπότε δεν θα κάνω πολλές αλλαγές. Πολλές φορές όταν λέμε για έναν παίκτη ότι είναι ανέτοιμος δεν το λέμε ως δικαιολογία . Ο Τζιμπούρ δεν υπολείπεται σε φυσική κατάσταση. Είναι δυνατός οργανισμός, έχει πολύ καλό μηχάνημα, όπως λέμε στην γλώσσα μας, άρα μπορεί να πάρει εύκολα μπροστά»,
ήταν τα πρώτα λόγια του Δώνη για τον Τζιμπούρ.

Στη συνέχεια, ο 39χρονος προπονητής έδειξε να προβληματίζεται από το γεγονός ότι λόγω του Ραμαζανιού ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός αλλάζει το διατροφικό του πρόγραμμα, κάτι που μπορεί να καταπονήσει τον οργανισμό του: «Από τώρα μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, υπάρχει μια ιδιαιτερότητα με το Ραμαζάνι. Από το πρωί μέχρι και την δύση του ηλίου δεν τρώει και δεν πίνει τίποτα».

«Το κλίμα είναι πολύ καλό στην ΑΕΚ»

Οσον αφορά στο επεισόδιο με τον Εντίνιο είπε: «Οποιος δεν καταφέρνει να συγκρατηθεί, κάνει κακό στον εαυτό του. Με τον συγκεκριμένο παίκτη έχω μιλήσει τρεις φορές για κάποιες αντιδράσεις του. Αυτό που έκανε ήταν έλλειψη σεβασμού απέναντι στην ομάδα και το συμπαίκτη του. Οι παίκτες είναι σαν μικρά παιδιά. Μαθάινουν μέσα από τα λάθη τους. Δεν κρατάω τίποτα εναντίον των παικτών. Το κλίμα στην ΑΕΚ είναι πολύ καλό. Είμαστε όλοι πολύ κοντά ο ένας στον άλλο».

Για τον σάλο που έχει δημιουργηθεί με τα πριμ, δήλωσε: «Είναι ένα επιπλέον μπόνους και κίνητρο. Οταν η διοίκηση δίνει δικαίωμα σε όλους, παίκτες και τεχνικό τιμ να διεκδικήσουμε μπόνους, γιατί να το βλέπουμε ως βραχνά το κάτι παραπάνω; Εγώ θα τον υπέγραφα τον εσωτερικό κανονισμό αν ήμουν στη θέση τους».
«Η ομάδα δεν έχει βρει τα πατήματά της»

Ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων» ξεκαθάρισε ότι περιμένει από τους παίκτες του να πάρουν τη νίκη από το ματς με το «γηραιό»: «Το πρωτάθλημα δεν κρίνεται πάντα στα ντέρμπι και παιχνίδια σαν κι αυτό με τον Ηρακλή κρύβουν πάρα πολλές παγίδες. Αρκεί να δείχνεις χαρακτήρα σε τέτοιους αγώνες. Στόχος μας είναι να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να δημιουργήσουμε φάσεις. Η ομάδα προσπαθεί να βρει ακόμη τα πατήματά της, καθώς είναι ανέτοιμη. Η αλήθεια είναι πως δεν παίζουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο και προσωπικά δεν αποποιούμαι τις ευθύνες μου γι΄αυτό. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για μένα είναι το «passing game». Εκτιμώ πως σε σύντομο χρονικό διάστημα η ομάδα θα παρουσιάσει πρόοδο και θα φτάσει στο επίπεδο που θέλω λίγο αργότερα».
«Εκανε λάθος αν σκέφθηκε να αποχωρήσει o Μπασινάς»

Ο Δώνης ξεκαθάρισε ότι τα κριτήρια για την εύρεση του νέου αρχηγού δεν θα είναι μόνο αγωνιστικά, αλλά ο παίκτης που θα φορά το περιβραχιόνιο θα πρέπει να πληροί όλες τις προϋποθέσεις: «Είμαι τυχερός που έχω τέτοιους παίκτες, όχι μόνο ως ποδοσφαιρικές αξίες, αλλά κι ως χαρακτήρες. Για να πάρει κάποιος το περιβραχιόνιο, πρέπει να πληροί όλες προϋποθέσεις».

Τέλος, για τις φήμες που ήθελαν τον Αγγελο Μπασινά να αποχωρεί από την Εθνική, υποστήριξε: «Δεν μου ‘χει πει κάτι για την εθνική, αλλά με την σωματοδομή που έχει μπορεί να αποτελεί στέλεχος της εθνικής για πολλά χρόνια. Αν το σκέφτηκε να αποχωρήσει, έκανε λάθος».

Θλάση ο Ρεγκέιρο, χάνει τα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ


Τραυματίας αποχώρησε από την πρωινή προπόνηση των παικτών του Άρη, ο Μάριο Ρεγκέιρο. Ο Ουρουγουανός άσος υποβλήθηκε άμεσα σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος, με τα αποτελέσματα να δείχνουν θλάση πρώτου βαθμού στο δικέφαλο του αριστερού του ποδιού.

Θα απουσιάσει, δηλαδή, από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας για περίπου 15 μέρες. Πρακτικά, θα χάσει τα δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια του Άρη, εναντίον του Παναθηναϊκού (Σάββατο, 20/09) και του ΠΑΟΚ (Κυριακή 28/09).

ΠΑΟΚ: Πρόβλημα με Μουσλίμοβιτς, αποχώρησε τραυματίας από την πρωινή προπόνηση

Πρόβλημα προέκυψε στην πρωινή προπόνηση του ΠΑΟΚ, καθώς αποχώρησε τραυματίας ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό. Δε θα πρέπει παρόλα αυτά να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να απουσιάσει από το ματς εναντίον του Πανθρακικού, το Σάββατο.

Νικοπολίδης: Μας πληγώνει!


ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μιλώντας στην εφημερίδα «Πρωταθλητής», πάντως, κάνει πάλι λόγο για τη μεγάλη πίκρα των «ερυθρολεύκων» από τον αποκλεισμό και την απουσία από το Τσάμπιονς Λιγκ.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η ομάδα πολύ σύντομα θα ρολάρει. Θα παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητες της. Υπάρχει καλό υλικό και είμαι πολύ αισιόδοξος. Θα κάνει λάθος όποιος βιαστεί να βγάλει συμπεράσματα για τον Ολυμπιακό. Είναι ακόμα νωρίς... Θέλουμε χρόνο για να αποκτήσει η ομάδα τους αυτοματισμούς που χρειάζονται και να βελτιωθούν κάποια κενά που έχουμε στον τρόπο παιχνιδιού μας».


«Μα πληγώνει!»

Στη συνέχεια, ο 37χρονος γκολκίπερ ανέφερε ότι οι παίκτες θα πρέπει να αφομοιώσουν πλήρως τη φιλοσοφία του Βαλβέρδε: «Είναι, άλλωστε, εντελώς διαφορετική η φιλοσοφία του νέου προπονητή. Στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης εφαρμόσαμε σωστά πολλά απ' όσα ζητάει ο προπονητής μας και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ακόμη καλύτερα στη συνέχεια. Ας αφήσουμε, λοιπόν, να δούμε πως θα κυλήσει το πράγμα και στην πορεία θα μπορούμε να πούμε περισσότερα. Είναι αλήθεια ότι δεν έχουμε ξεπεράσει ακόμα τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ».
Τέλος, ο Νικοπολίδης μίλησε πιο αναλυτικά για την εμπειρία του αποκλεισμού: «Μας στοίχισε πάρα πολύ αυτή η απώλεια. Σίγουρα είναι μέσα στο ποδόσφαιρο και ένας αποκλεισμός, αλλά εμείς δεν έπρεπε να την πατήσουμε σε καμία περίπτωση. Μας πληγώνει που δεν συμμετέχουμε φέτος σε αυτή τη διοργάνωση. Είναι παιχνίδια που όλοι θέλουν να συμμετέχουν. Αν είχαμε περάσει τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά, αλλά δεν το βάζουμε κάτω. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε την προσπάθεια».


Ντιόγκο: Δε θα χαλάσω χατίρι με Παναθηναϊκό!


Υποσχέσεις στους φιλάθλους του Ολυμπιακού, έδωσε ο Βραζιλιάνος άσος της ομάδας Ντιόγκο, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στη βραζιλιάνικη εφημερίδα «Gazzeta Esportiva».

Ο ταλαντούχος σέντερ φορ που έχει μπει από την πρώτη στιγμή στο κλίμα της ομάδας τόνισε μεταξύ άλλων:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να κάνω το μεγάλο άλμα και να έρθω στην Ευρώπη. Στον Ολυμπιακό υπάρχουν φιλοδοξίες. Παίζουμε στο Κύπελλο Ουέφα, που συμμετέχουν πολλές καλές ομάδες, όπως η Μίλαν, δεν είναι αμελητέα ποσότητα, αν και θα θέλαμε Τσάμπιονς Λιγκ. Θέλουμε το πρωτάθλημα, ενώ έμαθα για την αντιπαλότητα με τον Παναθηναϊκό και στο συγκεκριμένο ματς δεν θα τους χαλάσουμε το χατίρι»...

Για την υπόθεση της μεταγραφής τους ο Ντιόγκο, μίλησε για δύο ακόμα... μνηστήρες (μόνο και όχι από άλλη ελληνική ομάδα...): «Είχα προτάσεις από Λοκομοτίβ και ΤΣΣΚΑ, αλλά προτίμησα τον Ολυμπιακό, που μπορεί να μου προσφέρει πολλά σε όλα τα επίπεδα. Η πόλη είναι όμορφη και το Ελληνικό ποδόσφαιρο έχει κάνει πολλά βήματα μπροστά. Οι Έλληνες διψούν για ποδόσφαιρο».

Για τις προσωπικές του φιλοδοξίες τόνισε τέλος: «Πρώτα είναι ο Ολυμπιακός και μαζί του θέλω να πάρω πολλούς τίτλους. Μετά ένα μεγαλύτερο κλαμπ. Θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και εξαρτάται από εμένα αν θα με καλέσουν και στην Εθνική. Τώρα που είμαι στην Ευρώπη σίγουρα θα με βλέπουν παραπάνω».

Mένει στους Θρακομακεδόνες μέχρι τον Ιούλιο η ΑΕΚ

Τελικά η ΑΕΚ θα συνεχίσει να πραγματοποιεί τις προπονήσεις της στους Θρακομακεδόνες. Οπως έγινε γνωστό, η οριστική μετακόμιση της Ενωσης θα γίνει τον Ιούλιο του 2009, οπότε η ομάδα θα μπει στο νέο της προπονητικό κέντρο στα Σπάτα.

Βέβαια, ο Γιώργος Δώνης ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να προπονεί τους «κιτρινόμαυρους» σε έναν τέτοιο απαράδεκτο χώρο και έτσι αποφασίσθηκε να γίνουν εργασίες ώστε να βελτιωθεί ο χλοοτάπητας.

Κύπελλο UEFA : Κάνει ποδαρικό η Μίλαν, Ομόνοια εναντίον Μάντσεστερ Σίτι


Η Μίλαν βρίσκεται πλέον μπροστά σε μία νέα πραγματικότητα και αντιμετωπίζει στην έδρα της την Ζυρίχη έχοντας ανάγκη από ένα θετικό αποτέλεσμα καθώς το κακό ξεκίνημα στο ιταλικό πρωτάθλημα έχει φέρει σε δύσκολη θέση και τον Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο των "ροσονέρι".

Η Ομόνοια που απέκλεισε την ΑΕΚ στην προηγούμενη φάση αντιμετωπίζει στην έδρα της την Μάντσεστερ Σίτι του Ρομπίνιο και το έργο της δείχνει να είναι δύσκολο,απέναντι στους "πολίτες".

Με ενδιαφέρον αναμένονται ακόμη οι αναμετρήσεις της Νάπολι με την Μπενφίκα του Κώστα Κατσουράνη και της Ντόρτμουντ με την Ουντινέζε.

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα:

Μίλαν (Ιταλία)-Ζυρίχη (Ελβετία)

Πόλι Τιμισοάρα (Ρουμανία)-Παρτιζάν Βελ. (Σερβία)

Μπάνικ Οστράβα (Τσεχία)-Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία)

Μέταλιστ Χάρκιβ (Ουκρανία)-Μπεσίκτας (Τουρκία)

Πόρτσμουθ (Αγγλία)-Γκιμαράες (Πορτογαλία)

Καϊσερίσπορ (Τουρκία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)

Σεβίλλη (Ισπανία)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)

Βόλφσμπουργκ (Γερμανία)-Ραπίντ Βουκ. (Ρουμανία)

Σαμπντόρια (Ιταλία)-FBK Κάουνας (Λιθουανία)

Μαρίτιμο (Πορτογαλία)-Βαλένθια (Ισπανία)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)

Oμόνοια(Κύπρος)-Μάντσεστερ Σίτι(Αγγλία)

Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)-Μπριζ (Βέλγιο)

Νανσί (Γαλλία)-Μαδέργουελ (Σκωτία)

Εβερτον (Αγγλία)-Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο)

Νάπολι (Ιταλία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία)

Μπελιντσόνα (Ελβετία)-Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)

Ναϊμέγκεν (Ολλανδία)-Ντιναμό Βουκ. (Ρουμανία)

Ρασίνγκ Σανταντέρ (Ισπανία)-Χόνκα (Φινλανδία)

Λίτεξ Λόβετς (Βουλγαρία)-Αστον Βίλα (Αγγλία)

Αούστρια Βιένης (Αυστρία)-Λεχ Πόζναν (Πολωνία)

Σετούμπαλ (Πορτογαλία)-Χέρενφεν (Ολλανδία)

Μπραν (Νορβηγία)-Λα Κορούνια (Ισπανία)

Σλάβια Πράγας (Τσεχία)-Βασλούι (Ρουμανία)

Σλάβεν Κοπρίβνιτσα (Κροατία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)

Μπρόντμπι (Δανία)-Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)

Τσέρνο Μόρε (Βουλγαρία)-Στουτγκάρδη (Γερμανία)

Ρεν (Γαλλία)-Τβέντε (Ολλανδία)

Αγιαξ (Ολλανδία)-Μπόρατς Τσάτσακ (Σερβία)

Τότεναμ (Αγγλία)-Βίσλα Κρακοβίας (Πολωνία)

Κοπεγχάγη (Δανία)-ΦΚ Μόσχας (Ρωσία)

Ζίλινα (Σλοβακία)-Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία)

Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Ουντινέζε (Ιταλία)

Μπράγκα (Πορτογαλία)-Αρτμέντια (Σλοβακία)

Φέγενορντ (Ολλανδία)-Κάλμαρ (Σουηδία)

Αμβούργο (Γερμανία)-Ουνιρέα Ουρζιτσένι (Ρουμανία)

Χαποέλ Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Σεντ Ετιέν (Γαλλία)

Oλυμπιακός:Ειδήσεις


Αντριάνο: "Ο Ντιόγκο είναι ο καλύτερος της γενιάς του"

Η αποθέωση του Ντιόγκο τον τελευταίο καιρό από τον Ελληνικό Τύπο, είναι σύνηθες φαινόμενο και πλέον δεν προκαλεί αίσθηση. Όταν όμως ένας παίκτης της αξίας και του ταλέντου του Αντριάνο της Ίντερ, μιλάει για τον μάγο του Ολυμπιακού, τότε είναι πραγματική είδηση.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός των "νερατζούρι", κατά τη διάρκεια της αναμονής στο "Ελ. Βενιζέλος" για την αναχώρηση, μίλησε στην εφημερίδα "Γάτα" και έπλεξε το εγκώμιο του νέου άσου του Ολυμπιακού.

"Ο Ντιόγκο είναι ένας ιδιαίτερα εξελίξιμος ποδοσφαιριστής και ο καλύτερος βραζιλιάνος επιθετικός της νέας γενιάς. Ήρθε στην Ευρώπη και πλέον θα μπορέσει να γίνει και διάσημος", δήλωσε αρχικά ο "Αυτοκράτορας" και αφού το σκέφτηκε για τον ήθελε συμπαίκτη του πρόσθεσε:

"Ήδη είμαστε αρκετοί μαζεμένοι στην επίθεση και εγώ μπαίνω σαν... αλλαγή. Όλοι οι καλοί χωράνε, πάντως, σε μια ομάδα και αν ο Ντιόγκο κάνει και στην Ευρώπη αυτά που έκανε στη Βραζιλία, θα μπορέσει να αγωνιστεί σύντομα στην Ισπανία ή την Ιταλία".

Κοιτάει "Χαλκ" ο Ολυμπιακός

Μια ομάδα σαν την Νόρτζελαντ δεν μπορεί να ξεχωρίσει για κάτι, ειδικά όταν απέναντι της έχει τον πρωταθλητή Ελλάδας, Ολυμπιακό. Παρόλα αυτά, οι Δανοί έχουν ένα "περουσιακό στοιχείο" για το οποίο είναι υπερήφανοι.

Πρόκειται για τον 22χρονο επιθετικό, ύψους 1.88, Μάρτιν Μπέρνμπουργκ. Ο μόνιμος σκόρερ της Νόρτζελαντ, την Τρίτη (16/09) βρέθηκε στο στόχαστρο αρκετών σκάουτερ που βρέθηκαν στις κερκίδες του "Φάρουμ Παρκ", ανάμεσα τους από ομάδες όπως η Άρσεναλ και η Νιούκαστλ.

Μέσα σε αυτούς προσθέστε και τους υπέυθηνους σκάουτινγκ των πρωταθλητών Ελλάδας, που σημείωσαν το όνομα του υψηλόσωμου επιθετικού και όπως όλα δείχνουν η περίπτωση του παίκτη ίσως απασχολήσει στο μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί, πως μπορεί να βρίκσεται ο παίκτης στη Νόρτζελαντ, αλλά η διοίκηση της ομάδας, έχει επενδύσει αρκετά στον παίκτη και όλοι βασίζονται στην πώληση του. Συγκεκριμένα, ο Μπέρνμπουργκ, ενώ αποκτήθηκε από την Κοπεγχάγη για... 10000 ευρώ, τώρα η αξία του έχει φτάσει τα... 3.000.000!

Ο Πανσερραϊκός στο προσκήνιο

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε κρατάει στην... τσίτα τους ποδοσφαιριστές του, καθώς κανένας ερυθρόλευκος άσος δεν γνωρίζει αν θα είναι βασικός ή αναπληρωματικός στο αμέσως προσεχές παιχνίδι! Ο προπονητής του Ολυμπιακού πραγματοποίησε έξι αλλαγές στο αρχικό σχήμα, σε σχέση με τον αγώνα πρωταθλήματος στην Ξάνθη, δείχνοντας στους παίκτες του πως πρέπει να είναι όλοι ετοιμοπόλεμοι ανά πάσα στιγμή.

Πλέον, η προσοχή στρέφεται στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό, την προσεχή Κυριακή (21/9, 19:00), στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Ο Ισπανός τεχνικός θα έχει στη διάθεσή του τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε και λογικά θα πάρει χρόνο συμμετοχής.

Κανένα θέμα με Ντάρκο

Ο αποκλεισμός του Ντάρκο Κοβάτσεβιτς από την 18άδα του αγώνα με τη Νόρντζελαντ εξέπληξε, όμως πρόκειται για μία καθαρά επιλογή του προπονητή. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, μετά το τέλος του ματς, απομάκρυνε τα... σύννεφα γύρω από τη συγκεκριμένη υπόθεση, τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Ο Ντάρκο είναι σημαντικός παίκτης για εμάς".

Από την πλευρά του, ο Σέρβος επιθετικός ως εξαιρετικός επαγγελματίας που είναι, αποδέχθηκε την απόφαση του Ισπανού τεχνικού και δεν αντέδρασε, σεβόμενος απόλυτα την επιλογή του 44χρονου προπονητή.

Μαγνητική ο Μπελούτσι

Η αποστολή του Ολυμπιακού επέστρεψε το μεσημέρι της Τετάρτης (17/9) στα πάτρια εδάφη από τη Δανία και το απόγευμα (17:30) πραγματοποιήθηκε προπόνηση στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη.

Κανονικά με την ομάδα προπονήθηκε ο Τζόρτζεβιτς, ενώ ο Μπελούτσι, που ταλαιπωρείται από ένα αιμάτωμα στη δεξιά ποδοκνημική, υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι, τα αποτελέσματα της οποίας ήταν αρνητικά. Ο Αργεντινός μέσος ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας και το ίδιο θα κάνει την Πέμπτη (18/9) και εκτός απρόοπτου την Παρασκευή (19/9) θα προπονηθεί με την ομάδα.

Την Πέμπτη (18/9), οι ερυθρόλευκοι θα έχουν ρεπό και την Παρασκευή (19/9) θα προπονηθούν στις 09:30.

Με Διαγόρα στο Κύπελλο

Ο Διαγόρας θα είναι o αντίπαλος του Ολυμπιακού στην τέταρτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας Hellas On Line (29/10 & 12/11/2008). Πέρυσι, η ομάδα της Ρόδου ήταν ο πρώτος αντίπαλος των πρωταθλητών στο θεσμό, όπως και φέτος. Ο Διαγόρας επιβλήθηκε του Βύζαντα με 1-0 στα Μέγαρα, στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου και θα υποδεχθεί τον νταμπλούχο Ελλάδας στο σμαραγδένιο νησί.

Σκόραρε στο CL της Ασίας ο "Ρίμπο"

Το τρίτο του τέρμα, με τη φανέλα της Κουρουβτσί πέτυχε ο Ριβάλντο γράφοντας το 2-1 στον αγώνα με την Ιρανική Σαΐπα, ο οποίος έληξε ισόπαλος με 2-2.