Δευτέρα, Ιουλίου 21, 2008

Oι 10 χειρότερες μεταγραφές της Πρέμιερ Λιγκ!


Νο 10: Χοσέ Αντόνιο Ρέγες (Άρσεναλ, 10,5 εκ.λίρες)

Ο νεαρός Ισπανός φορ δεν ήταν πλήρως αποτυχημένος την εποχή που ήταν στο "Χάιμπουρι", ωστόσο δεν κατάφερε να εκπληρώσει τις προσδοκίες που υπήρχαν για αυτόν. Σχετικά άγνωστος στη χώρα του παρά τα πολλά χρήματα που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του, ο Ρέγες σπάνια έδειξε τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους πραγματικούς άσους των γηπέδων. Μετά τη μετακίνησή του από τη Σεβίλλη σκόραρε 16 φορές σε 69 ματς πρωταθλήματος.

Νο 9: Τζιμπρίλ Σισέ (Λίβερπουλ, 14 εκ.λίρες)

Η Λίβερπουλ προσπαθούσε για δύο χρόνια να αποκτήσει τον σταρ της Οσέρ. Το πέρασμά του από το "Άνφιλντ" επισκιάστηκε από έναν τρομερό τραυματισμό στο πόδι, όμως ακόμα και όταν ήταν υγιής απέτυχε να δικαιολογήσει το ποσό-ρεκόρ που δόθηκε για αυτόν. Ο Σισέ πέτυχε 11 γκολ σε 49 ματς πρωταθλήματος που αγωνίστηκε, σε μία περίοδο που η Λίβερπουλ έψαχνε τον επόμενο Ρόμπι Φάουλερ ή Μάικλ Όουεν.

Νο 8: Ντάρεν Μπεντ (Τότεναμ, 17 εκ.λίρες)

Είναι ίσως άδικο που συμπεριλαμβάνεται ο τέως άσος της Τσάρλτον στη λίστα, όμως αυτό προκύπτει από τον πακτωλό χρημάτων που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταγραφή του. Στην πρώτη του σεζόν στην Τότεναμ, ο Μπεντ πέτυχε μόλις 6 γκολ σε 27 παιχνίδια πρωταθλήματος με τα "σπιρούνια". Θα πρέπει να είναι καλύτερος φέτος, για να μην εξαντληθεί η υπομονή των οπαδών της ομάδας.
Νο 7: Άντριαν Μούτου (Τσέλσι, 16 εκ.λίρες)

Ο Ρουμάνος άσος ήταν ένα από τα πρώτα μεταγραφικά αποκτήματα της εποχής Αμπράμοβιτς στην Τσέλσι. Λίγοι γνώριζαν τον Μούτου πριν την άφιξή του από την Πάρμα, όμως την εποχή που αποπέμφθηκε λόγω της χρήσης κοκαΐνης, ήταν δύσκολο για τους οπαδούς των "μπλε" να τον βγάλουν από τη μνήμη τους. Τα 6 γκολ σε 27 αγώνες πρωταθλήματος είχαν ως αποτέλεσμα ελάχιστοι να... βάλουν τα κλάματα μετά την αποχώρησή του.

Νο 6: Στιβ Μαρλέ (Φούλαμ, 11,5 εκ.λίρες)

Όταν η Φούλαμ αποφάσισε να κάνει οικονομικό άνοιγμα όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, επένδυσαν ποσό-ρεκόρ για την ιστορία τους προκειμένου να φέρουν το αστέρι της Λιόν. Ο Μαρλέ έφτασε στο "Κρέιβεν Κότατζ" με τεράστια φήμη, η οποία όμως έγινε χίλια κομμάτια, ελέω των 11 τερμάτων που πέτυχε σε σύνολο 54 αγώνων πρωταθλήματος. Μία δραματική αποτυχία.

Νο 5: Σεργκέι Ρεμπρόφ (Τότεναμ, 11 εκ.λίρες)

Ποιός θα μπορούσε να διανοηθεί ότι το δίδυμο Ρεμπρόφ-Σεβτσένκο θα μείνει στην ιστορία ως από τις πλέον αποτυχημένες μεταγραφές στην Πρέμιερ Λιγκ, μετά από τα κατορθώματά τους στην Ντιναμό Κιέβου στα τέλη της δεκαετίας του '90; Οι οπαδοί της Τότεναμ πανηγύρισαν κατά την άφιξη του Ρεμπρόφ στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν", όμως τα 10 τέρματά του σε 59 ματς πρωταθλήματος είχε ως αποτέλεσμα η... καλή θέληση του κόσμου να χαθεί σύντομα.

Νο 4: Κρις Σάτον (Τσέλσι, 10 εκ.λίρες)

Με δεδομένο ότι ο Άγγλος φορ υπέγραψε συμβόλαιο με την Τσέλσι εννέα χρόνια πριν, θα είναι τρομακτικό να σκεφτεί κανείς πόσο πολύ θα κόστιζε τη σημερινή εποχή. Ο Σάτον ήταν φονικός την εποχή που έπαιζε στη Μπλάκμπερν, όμως σκόραρε μόλις μία φορά σε 28 αγώνες πρωταθλήματος με τους "μπλε".
Νο 3: Ελ Χατζί Ντιούφ (Λίβερπου, 10 εκ.λίρες)

Βλέποντας κανείς τις εμφανίσεις του Ντιούφ με τη Μπόλτον, είναι δύσκολο να σκεφτεί ότι αυτός ο παίκτης είχε παρουσιαστεί ως ο τελευταίος σωτήρας της Λίβερπουλ. Οι εκπληκτικές του εμφανίσεις στο Μουντιάλ του 2002 με τη φανέλα της Εθνικής Σενεγάλης του εξασφάλισαν τη μεταγραφή από τη Λανς στη Λίβερπουλ όμως δεν τα κατάφερε ποτέ. Το Kop ένιωσε αγαλίαση όταν έφυγε, καθώς είχε απολογισμό 3 τέρματα σε 55 ματς.

Νο 2: Άλμπερτ Λούκε (Νιούκαστλ, 10 εκ.λίρες)

Η Νιούκαστλ έχει κάνει αρκετές αποτυχημένες μεταγραφές, με τους τελευταίους να είναι οι Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ, Στεφάν Γκιβάρς και Μαρσελίνο. Ουδείς όμως δεν έφτασε τον Λούκε που πήρε μεταγραφή από τη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Ο Ισπανός πήγε εκεί με μεγάλη φήμη, η οποία όμως εξαφανίστηκε αμέσως, με ένα μόλις 1 τέρμα σε 21 αγώνες πρωταθλήματος.

Νο 1: Αντρέι Σεβτσένκο (Τσέλσι, 30 εκ.λίρες)

Η παραγωγικότητα του Ουκρανού δεν είναι η χειρότερη, όμως φιγουράρει στην κορυφή της λίστας εξαιτίας του ντόρου που δημιουργήθηκε γύρω από το όνομά του. Ο επιθετικός των "μπλε" είναι η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, ωστόσο είναι αγνώριστος σε σχέση με την εποχή που ήταν στη Μίλαν. Ο "Σέβα" έχει πετύχει μόλις 9 τέρματα σε 49 αγώνες πρωταθλήματος.

Ο Τζος Τσίλντρες εν δράση !





Ήρθε μόνιμα o Σίλβα !


Στην Αθήνα επέστρεψε από το απόγευμα της Δευτέρας ο Ζιλμπέρτο Σίλβα.Ο Βραζιλιάνος άσος βρέθηκε στο Λονδίνο τις προηγούμενες μέρες ώστε να μαζέψει τα πράγματα του και να έρθει στην συνέχεια για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα.

Την Τρίτη, αναμένεται να δώσει το «παρών» στην Παιανία, να έχει μια πρώτη γνωριμία με τους νέους του συμπαίκτες και να προπονηθεί για πρώτη φορά υπό τις οδηγίες του Χενκ Τεν Κάτε. Στον 32χρονο θα δοθεί ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης αφού δεν υπολογίζονται για τις άμεσες, επίσημες και μη, υποχρεώσεις του «τριφυλλιού».

Γύρισε στην Αθήνα ο Παναθηναϊκός


Στην Αθήνα βρίσκεται από το μεσημέρι η αποστολή του Παναθηναϊκού, αφού οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους, στο Ίρντνινγκ της Αυστρίας.

Ο Χενκ Τεν Κάτε, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος, από την δουλειά που έγινε τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Ηταν φανταστικά, είμαι ικανοποιημένος από την προετοιμασία. Κάναμε πολύ καλή δουλειά. Είμαι ευχαριστημένος από όλους τους παίκτες μου».

«Φέτος κάναμε διαφορετική προετοιμασία, κάναμε πολύ καλή δουλειά. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα προκριματικά. Είναι πολύ σημαντική η προσθήκη του Ζιλμπέρτο Σίλβα» δήλωσε ο Νίλσον, ενώ ο Μάλαρτζ είπε: «Είμαστε λίγο κουρασμένοι, αλλά ικανοποιημένοι. Δουλέψαμε σκληρά, και όσον αφορά την θέση του τερματοφύλακα. Δεν έχει σημασία ποιος θα είναι βασικός».

Έφερε Γιος Τσίλντερς ο Ολυμπιακός


Ο Τζος Τσίλντρες είναι το ηχηρό όνομα από το ΝΒΑ που θα ντυθεί στα "ερυθρόλευκα" και θα καλύψει τη θέση του Κίντελ Γουντς.

Ο 25χρονος φόργουορντ, ύψους 2.04, των Ατλάντα Χοκς βρίσκεται στην Αθήνα από τη νύχτα της Κυριακής και σήμερα (21/07) θα συναντηθεί με τους αδελφούς Αγγελόπουλους για να συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες πριν επισημοποιηθεί η απόκτησή του από τον Ολυμπιακό.

Οι δυο πλευρές έχουν συμφωνήσει στο οικονομικό σκέλος (20 εκατ. ευρώ για 3 χρόνια) και ο "γάμος" είναι απλώς θέμα χρόνου. Ο Τσίλντρες είναι "restricted free agent", κάτι που σημαίνει πως οι Ατλάντα Χοκς διατηρούν τα δικαιώματά του, όταν ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" μάλιστα είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν και τους φόρους του παίκτη.

Περνία: Μέσα στην εβδομάδα ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για Σμολάρεκ !


Ο Πρόεδρος της Σανταντέρ Φρανσίσκο Περνία σε δηλώσεις του είπε ότι εντός αυτής της εδβομάδας θα αρχίσουν οι διαπραγματευσεις με τον Ολυμπιακό για πραχώρηση του Σμολάρεκ.

«Γνωρίζουμε για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Πιστεύω ότι θα έχουμε καθοριστικές εξελίξεις για τον Σμολάρεκ μέσα στην εβδομάδα. Θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε μια καλή πρόταση από την ελληνική ομάδα, γνωρίζουμε ότι ο παίκτης θα ήθελε να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ και θέλουμε να πάρουμε την καλύτερη απόφαση και για τον παίκτη και για την ομάδα».

«Προτιμώ τον Ολυμπιακό»

Την ίδια ώρα, ο 27χρονος άσος δηλώνει σε εφημερίδα της πατρίδας του ότι προτιμά τον Ολυμπιακό από τις προτάσεις που έχει μέχρι στιγμής στα χέρια του: «Προτιμώ τον Ολυμπιακό από τις προοπτικές που υπάρχουν μέχρι τώρα».

«Χαλάει» του Πλασέντε για ΑΕΚ !


Αρνητικός στην προοπτική να φορέσει την φανέλα της ΑΕΚ, παρουσιάστηκε, ο Αργεντίνος αριστερός μπακ Ντιέγκο Πλασέντε. Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου, αλλά και του εκπρόσωπου του στον Τύπο, ο παίκτης δεν ενδιαφέρεται να αγωνιστεί στην ελληνική ομάδα, ενώ τονίζει μεταξύ άλλων, πως η προσφορά της Ένωσης είναι χαμηλη.

"Μου έγινε πρόταση, αλλά ήταν χαμηλή. Περίπου 650.000. Έχω καλύτερες προτάσεις, από άλλες ευρωπαϊκές ομάδες, τις οποίες εξετάζω"

Σήμερα έρχεται ο Ζιλμπέρτο !

Σήμερα αναμένεται να βρεθεί ξανά στη χώρα μας, αυτή τη φορά για μόνιμη εγκατάσταση, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο Βραζιλιάνος άσος αναχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα για το Λονδίνο όπου έπρεπε να διευθετήσει κάποια προσωπικά ζητήματα και φυσικά να μαζέψει τα πράγματα του. Αύριο αναμένεται να μεταβεί στην Παιανία για να γνωρίσει τους νέους του συμπαίκτες και να ενσωματωθεί στην αποστολή.

O Βορονίν έχει πρόταση από Ελλάδα !


Σύμφωνα με τον μάνατζερ του Βορονίν , Αντρέι Γκόλοβατς, με δηλώσεις του σε ουκρανική εφημερίδα είπε ότι : «Ο Βορονίν έχει προτάσεις από τη Γερμανία, την Ισπανία και την Ελλάδα, αλλά πιστεύω ότι ο παίκτης θα παραμείνει στη Λίβερπουλ»

ο Ουκρανός είναι στους υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστές των «ρεντς», καθώς δε βρίσκεται στα πλάνα του Ράφα Μπενίτεθ ενόψει της νέας περιόδου. Πληροφορίες από την Αγγλία αναφέρουν ότι με ένα ποσό γύρω στα 3-4 εκ. ευρώ μπορεί ο Ολυμπιακός να τον κάνει δικό του (δεσμεύεται μέχρι το 2011 με συμβόλαιο), αρκεί βέβαια να θέλει και ο ίδιος ο παίκτης να αγωνιστεί στην Ελλάδα.

Η υπόθεση γιατ ον Ολυμπιακό τώτα αρχίζει καθώς ο ποδοσφαιριστής αρέσει στον Ερνέστο Βαλβέρδε, με τον Ισπανό να εξετάζει προσεκτικά την υπόθεση του.