Τρίτη, Ιουλίου 29, 2008

AEK-KOTMΠΟΥΣ 1-1


Ισόπαλο έληξε και το δεύτερο φιλικό της ΑΕΚ στο Λέογκανγκ. Έχοντας να αντιμετωπίσει μια ομάδα πρώτης κατηγορίας της Γερμανίας και πολύ πιο έτοιμη (για την Κότμπους ήταν το 10ο καλοκαιρινό φιλικό), η ομάδα του Γιώργου Δώνη φάνηκε πιο συμπαγής από ότι στο ματς με την Γκρόιτερ Φιρτ και θα μπορούσε να φύγει με την νίκη αν ο διαιτητής δεν εξαντλούσε την αυστηρότητα του στο πέναλτι με το οποίο άνοιξαν το σκορ οι Γερμανοί. Σκόρερ ο Καφές 56΄

ΑΕΚ (Δώνης): Σάχα, Παπασταθόπουλος (46’Αλεξόπουλος), Μαϊστόροβιτς (62’ Ζεράλντο), Ράμος (59’ Κουτρουμάνος), Πέρεζ (46’ Γεωργέας), Ρίκκα (67’ Γκέντσογλου), Χετεμάι (59’ Πλιάτσικας), Καφές, Ριβάλντο (46’ Σκόκο), Παυλής (59’ Μπερνς), Μπλάνκο (46’ Ζορμπάς)

Μένει ο Ντρογκμπά


Κάτοικος Λονδίνου, θα παραμείνει ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, αφού σύμφωνα με τον μάνατζερ του Τιέρνο Σεϊντί, ο 30χρονος επιθετικός δε σκοπεύει να αποχωρήσει από την Τσέλσι, παρά το ενδιαφέρον των Ίντερ, Μίλαν και Μπαρτσελόνα.

«Δεν ενδιαφερόμαστε πλέον για Μπασινά»


Ο Άγγελος Μπασινάς δεν αποτελεί πλέον μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού, όπως γνωστοποίησε πριν από λίγο η πειραϊκή ΠΑΕ. Με ανακοίνωση που εξέδωσε ξεκαθάρισε πως ο λόγος για τον οποίο δεν επήλθε συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν η χρονική διάρκεια του συμβολαίου. Πλέον, μετά από αυτήν την εξέλιξη η ΑΕΚ συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να αποκτήσει τον παίκτη.

«Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. γνωστοποιεί ότι αποσύρει το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Αγγέλου Μπασινά, καθώς μετά από συνάντηση του Γενικού Διευθυντή της κ. Γιάννη Χρυσικόπουλου με τον μάνατζερ του ποδοσφαιριστή κ. Π. Κουτσολιάκο, διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων στο θέμα της χρονικής διάρκειας του συμβολαίου. Πιο συγκεκριμένα η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ πρότεινε διετές συμβόλαιο συνεργασίας, ενώ η πλευρά του ποδοσφαιριστή ζήτησε κλειστό τριετές συμβόλαιο», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Τι γίνεται με Λεντέσμα, Πατσατζόγλου και Λέτο


Δύσκολα θα παραμείνει στον Ολυμπιακό ο Κριστιάν Λεντέσμα, καθώς δε βρίσκεται στα πλάνα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός τεχνικός δεν έμεινε ευχαριστημένος από όσα είδε στην περίοδο της προετοιμασίας και σε συνδυασμό με τους συχνούς τραυματισμούς του Αργεντινού, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν τον υπολογίζει.

Αυτό φαίνεται ότι έχει φτάσει στα αυτιά των ανθρώπων της Σαν Λορέντζο, που είναι έτοιμοι να επανέλθουν με νέα προσφορά για τον «Λύκο». Πληροφορίες από τη χώρα του τανγκό αναφέρουν ότι η αργεντίνικη ομάδα είναι διατεθειμένη να δώσει 1,5 εκ. ευρώ και να τον εντάξει στο δυναμικό της! Αν βέβαια η πρόταση είναι κοντά σε αυτό το νούμερο, τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα παραχωρήσουν σίγουρα τον έμπειρο αμυντικό μέσο.

Σαχτάρ για «Πάτσα»

Ο Χρήστος Πατσατζόγλου βρίσκεται στο στόχαστρο των ανθρώπων της Σαχτάρ Ντόνετσκ! Η ομάδα που πέρσι έδωσε 15 εκ. ευρώ για την αγορά του Καστίγιο, φέτος φέρεται διατεθειμένη να δώσει έως και 2,5 εκ. ευρώ για τον «Πάτσα», που σε πρώτη φάση τουλάχιστον, δεν επιθυμεί να φύγει από το Λιμάνι, πόσο μάλλον για το κρύο της Ουκρανίας.

Πρόβλημα με Λέτο;

Έντονη φημολογία αναπτύχθηκε χθες βράδυ, σχετικά με πρόβλημα στο δανεισμό του Σεμπάστιαν Λέτο, στον Ολυμπιακό. Το σενάριο που κυκλοφόρησε και δεν επιβεβαιώθηκε από τους «ερυθρόλευκους», ανέφερε ότι η Λίβερπουλ δε συμφώνησε με κάποιους όρους σχετικά με το δανεισμό του και ζήτησε να γίνουν από την αρχή οι διαπραγματεύσεις. Για αυτό το λόγο αναμένεται να έρθουν ξανά μέσα στην εβδομάδα οι εκπρόσωποι του ποδοσφαιριστή στην Ελλάδα, για να διαπραγματευτούν εκ νέου τους όρους του δανεισμού του Αργεντινού χαφ.

H "Nτεπορ" θέλει Κυργιάκο για αντι-Κολοτσίνι


Τον Σωτήρη Κυργιάκο έχει βάλει στο στόχαστρο η Ντεπορτίβο, η οποία θέλει να καλύψει το πιθανό κενό του Κολοτσίνι, ο οποίος πιθανότατα θα αποχωρήσει από το "Ριαθόρ"

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Κυργιάκος είναι επιλογή του ίδιου του Μιγκέλ Άνχελ Λοτίνα, ενώ θεωρείται από τον Ισπανό τεχνικό ποδοσφαιριστής, ο οποίος μπορεί να προσφέρει άμεσα στην ομάδα.

Βέβαια, όπως είναι γνωστό, ο διεθνής Έλληνας αμυντικός βρίσκεται πολύ κοντά στην επιστροφή του στην πατρίδα μας, με την φανέλα της ΑΕΚ, ως αντικαταστάστης του Σωκράτη Παπασταθόπουλου.

Σκόραρε ο γκολκίπερ της Ν.Κορέας


Σκόραρε ο γκολκίπερ της Ν.Κορέας σε φιλικό αγώνα μεταξύ της Ν.Κορέας και της Ακτής Ελεφαντοστού που έληξε με 2-1 υπέρ του ασιατικού εθνικού συγκροτήματος.



Δείτε το απίστευτο γκολ !

"Όχι" της Πορτουγκέζα για Ντιόγκο


Ο Ολυμπιακός έχει συμφωνήσει με την πλευρά του Ντιόγκο Λουΐς Σάντο, όμως η Πορτουγκέζα αποδεικνύεται, όπως αναμενόταν, σκληρός διαπραγματευτικός αντίπαλος. Σύμφωνα με τον Τύπο της Βραζιλίας, η "Λούζα" απάντησε αρνητικά στην επίσημη πρόταση που κατέθεσαν οι ερυθρόλευκοι.

Τα επτά εκατομμύρια ευρώ που προσέφερε ο Ολυμπιακός για την απόκτηση του 50% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή (και όχι το 70% του παίκτη, όπως ανέφεραν αρχικά οι πληροφορίες), δεν... συγκίνησαν την Πορτουγκέζα, η οποία απέρριψε ασυζητητί την πρόταση για την παραχώρηση του σημαντικότερου περιουσιακού της στοιχείου.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο βραζιλιάνικος Τύπος, η προσφορά του Ολυμπιακού κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη διοίκηση της "Λούζα", πρόταση που εν τέλει δεν έγινε αποδεκτή πριν από λίγες ώρες. Τα βραζιλιάνικα δημοσιεύματα τονίζουν, επίσης, πως από τη διοίκηση της Πορτουγκέζα διέρρευσε πως δεν θέλει να διαπραγματευτεί την παραχώρηση του Ντιόγκο μέχρι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της χώρας, στο οποίο έχουν διεξαχθεί 15 αγωνιστικές (σε σύνολο 38 αγώνων) και θα τελειώσει το Δεκέμβριο.

Να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός ήρθε σε συμφωνία με την πλευρά του Ντιόγκο για τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας έναντι συνολικού ποσού πέντε εκατομμυρίων ευρώ (1.250.000 ευρώ ανά έτος στον παίκτη), ενώ και το περιβάλλον του 21χρονου ποδοσφαιριστή προσπάθησε να πιέσει τη διοίκηση της Πορτουγκέζα προκειμένου να δώσει τη συγκατάθεσή της για την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Το υπάρχον συμβόλαιο του Ντιόγκο με την ομάδα του ολοκληρώνεται το Δεκέμβριο του 2010.

Πατέρας Καστίγιο: Έχουμε πρόταση από Ολυμπιακό και θέλουμε να γίνει αποδεκτή


Πρόταση από τον Ολυμπιακό για την μετακίνηση του Νέρι Καστίγιο στην ομάδα του Πειραιά αποκάλυψε ότι υπάρχει, ο πατέρας του παίκτη. Με δηλώσεις του σε Μέσα της Ουκρανίας, τόνισε ότι οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να εντάξουν εκ νέου στο δυναμικό τους τον αριστεροπόδαρο άσο, ζητώντας μάλιστα να γίνει αποδεκτή από την Σαχτάρ:

«Ο Νέρι δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στην Ουκρανία και στις συνθήκες ζωής που επικρατούν. Το κλίμα, οι άνθρωποι, η γλώσσα, το ποδόσφαιρο, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν του ταιριάζουν. Έχουμε πρόταση από Ολυμπιακό και θα θέλαμε να γίνει αποδεκτή. Ο γιος μου είναι πολύ δεμένος με αυτή την ομάδα».

Όπως είναι γνωστό, ο Νέρι θέλει να φύγει εντελώς από το Ντόνεσκ. Το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό με κανονική μεταγραφή φαντάζει ονειρικό, και όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, η υπόθεση είναι στα χέρια του Σωκράτη Κόκκαλη και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.

Μεγάλο αφιέρωμα της ΟΥΕΦΑ στον ΠΑΟ: «Έτοιμος για ψηλά στην Ευρώπη και για να σπάσει το μονοπώλιο του Ολυμπιακού»


Εκτενές αφιέρωμα στον Παναθηναϊκό είχε χθες , η επίσημη ιστοσελίδα της Uefa, με τίτλο η ώρα είναι σωστή τώρα για τον Παναθηναϊκό, αναφερόμενη στην προσπάθεια επιστροφής του στα... σαλόνια του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Για πρώτη φορά στα 100 χρόνια ιστορίας του ο Παναθηναϊκός διακόπτει πρόωρα τις καλοκαιρινές του διακοπές για να ξεκινήσει την πορεία από τον Ιουλίου. Ωστόσο λίγοι δυσανασχετούν για το πρόωρο ξεκίνημα», αναφέρει το σχετικό κομμάτι και συνεχίζει: «Η ομάδα του Χανς Τεν Κάτε είναι φαβορί για να προχωρήσει προς του ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Πλέον στοχεύει ψηλά στην Ευρώπη και πολλοί πιστεύουν ότι είναι ώρα να σπάσει το μονοπώλιο του Ολυμπιακού».

Αναφορά μεταξύ άλλων γίνεται και στην πολυμετοχικότητα: «Για πρώτη φορά η οικογένεια Βαρδινογιάννη, στην οποία ανήκει ο σύλλογος καλοσώρισε νέους επενδυτές και ένα αυξημένο μπάτζετ οδήγησε στην ενδυνάμωση του ρόστερ». Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο νέο προπονητή της ομάδας για τον οποίο σημειώνεται: «Ο Τεν Κάτε ανέλαβε, αφού οδήγησε πρώτα ως βοηθός του Αβραάμ Γκραντ την Τσέλσι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Ήρθε με στόχο να παίξει η ομάδα ελκυστικό ποδόσφαιρο για να ξανακερδίσει τους φιλάθλους της, να ξαναβάλει το «τριφύλλι» στο Τσάμπιονς Λιγκ, κοντράροντας παράλληλα τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα».

Τέλος δεν θα μπορούσε να μην τονιστεί η μεταγραφή του Ζιλμπέρτο Σίλβα, μία μετακίνηση που συζητήθηκε στην Ευρώπη, καθώς επίσης και όλες οι άλλες κινήσεις των «πρασίνων» στην καλοκαιρινή αγορά, ενώ ξεχωριστή αναφορά γίνεται στον Νίνη, για τον οποίο σημειώνεται πως πέρυσι δεν ήταν στα πλάνα του Πεσέϊρο, ενώ φέτος έδειξε τα πλούσια προσόντα του στο φιλικό με την Σαρλερουά όταν μπήκε στο δεύτερο μέρος και από 1-1 το σκορ έγινε 5-1.

Ααρόν: Μένει το «ναι» του Βαλβέρδε και πάω στον Ολυμπιακό!


Ο 19χρονος άσος, που πέρσι φόρεσε για έξι μήνες τη φανέλα του Ηρακλή, με δηλώσεις του τόνισε ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δυο συλλόγων για μονοετή δανεισμό του, και το μόνο που μένει για να ενεργοποιηθεί, είναι να δώσει τη συγκατάθεση του ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Παράλληλα, είναι αισιόδοξος ότι η υπόθεση του θα έχει τελειώσει θετικά μέχρι την Τετάρτη ή την Πέμπτη: «Όντως είναι αλήθεια, έχω ενημερωθεί ότι ο Ολυμπιακός έχει συμφωνήσει με τη Βαλένθια ώστε να αγωνιστώ στην ελληνική ομάδα με τη μορφή δανεισμού ενός έτους», είπε αρχικά στην εφημερίδα «Sportday», για να συνεχίσει: «Εκείνο που απομένει είναι να πει το «ναι» ο κύριος Βαλβέρδε.. Είμαι αισιόδοξος ότι μέχρι την Τετάρτη, Πέμπτη θα έχει τελειώσει το θέμα μου».

Μπήκε «σφήνα» και η ΑΕΚ για Μπασινά !


Σήμερα το μεσημέρι, περιμένουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού τον ατζέντη του Άγγελου Μπασινά στα γραφεία της ΠΑΕ, στην πλατεία Αλεξάνδρας, για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της επικείμενης (όπως όλα δείχνουν), συνεργασίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών για διετές («κλειστό») συμβόλαιο με δύο εκ. ευρώ αμοιβή, συνολικά για τα χρόνια που θα μείνει στον Πειραιά ο Μπασινάς. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι στον έμπειρο μέσο έχει προταθεί τριετές συμβόλαιο, και αυτό ήταν που έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τους «ερυθρόλευκους».

«Σφήνα» Ντέμη

Ένα τηλεφώνημα που σίγουρα δεν περίμενε, δέχτηκε αργά το χθες το βράδυ ο Άγγελος Μπασινάς. Ο Ντέμης Νικολαΐδης κάλεσε τον πρώην συμπαίκτη του στην Εθνική και μεταγραφικό στόχο της ΑΕΚ από το Γενάρη, για να του ζητήσει να σκεφτεί πάλι το ενδεχόμενο της μετακίνησής του Ένωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος των «κιτρινόμαυρων» αύξησε την προσφορά του στο ένα εκ. ευρώ, κάνοντας την πρόταση της ομάδας του ισόποση με αυτή του Ολυμπιακού.

Πρόθεση του Νικολαΐδη ήταν να δώσει ακριβώς τα ίδια χρήματα, ώστε ο παίκτης να σκεφτεί μόνο τη φανέλα που θέλει να φορέσει. Όπως είναι γνωστό, βέβαια, μέχρι στιγμής, ο Έλληνας διεθνής δεν έχει πρόβλημα να γίνει κάτοικος Πειραιά για τα επόμενα χρόνια, κι από τη στιγμή που υπάρχει αρχική συμφωνία με τους πρωταθλητές, δύσκολα θα του αλλάξει γνώμη η πρόταση του Ντέμη. Αλλά αυτό θα φανεί εντός της ημέρας.