Τετάρτη, Μαΐου 20, 2009

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 3-1

Η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσουν την πρώτη θέση των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, που οδηγεί στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Ενωση επικράτησε 3-1 του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, αφήνοντάς τον οριστικά εκτός διεκδίκησης της πρωτιάς και "διαγράφοντας" το πλεονέκτημα που είχε αποκτήσει από την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην κανονική περίοδο. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Τζιμπούρ (9΄), Μπλάνκο (39΄) και Σκόκο (60΄), ενώ ο Ιβιτς είχε ισοφαρίσει προσωρινά (35΄) για τον ΠΑΟΚ, που αγωνίστηκε σε ολόκλήρο το β΄ ημίχρονο με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Σορλέν στο 45΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)

Κίτρινες : Αλβες - Χαλκιάς

Κόκκινη : Σορλέν (45΄-δεύτερη κίτρινη)

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Αλεξόπουλος, Άλβες (72΄ Γκέντσογλου), Μαϊστόροβιτς, Κουτρομάνος, Ενσαλίβα, Καφές (58΄ Μαντούκα), Πελετιέρι, Σκόκο, Τζιμπούρ (86΄ Εντίνιο), Μπλάνκο

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ (79΄ Κωνσταντινίδης), Κοντρέρας, Μπιζέρα, Λίνο, Βερόν, Ίβιτς, Βιεϊρίνια (79΄ Αθανασιάδης), Σορλέν, Αναστασάκος (46΄ Λάκης), Μπακαγιόκο

ΛΑΡΙΣΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 0-1

Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας των πλέι οφ παραμένει ο Παναθηναϊκός, μετά τη νίκη του 1-0 επί της Λάρισας στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής. Η αναμέτρηση διεξήχθη στο Αλκαζάρ και το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Μπράις Μουν στο 68ο λεπτό.

Διαιτητής: Κύρκος (Ηπείρου)

Κίτρινες: Πάρα, Ιγκλέσιας, Βενετίδης - Σπυρόπουλος, Χριστοδουλόπουλος

ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βράνιτς, Βέμπερ, Νταμπίζας, Ααράμπ, Βενετίδης, Ιγκλέσιας (76΄ Τσίγκας), Σαρμιέντο, Φωτάκης (69΄ Ιλιτς), Γιαννακόπουλος (80΄ Κυριάκος), Πάρα, Ζουράφσκι

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Μουν, Σαριέγκι, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Καραγκούνης (86΄ Ντέιβιντ), Μάτος, Γκάμπριελ, Χριστοδουλόπουλος (71΄ Κλέιτον), Σαλπιγγίδης (78΄ Μελίσσης), Ρουκάβινα

Bενγκέρ: "Μένω στην Αρσεναλ"

Τέλος στα σενάρια, που τον ήθελαν να "μετακομίζει" στην Ρεάλ Μαδρίτης σε περίπτωση, που ο Φλορεντίνο Πέρεθ εκλεγεί πρόεδρος έβαλε ο Αρσέν Βενγκέρ. Ο προπονητής της Αρσεναλ μετά από συνάντηση, που είχε με το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας ξεκαθάρισε πως δεν θα αφήσει τους "κανονιέρηδες".

"Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Δεν υπάρχει θέμα αποχώρησης μου. Συνεχίζω στην Αρσεναλ Εάν κάτι αλλάξει να είστε σίγουροι ότι θα σας ενημερώσω", τόνισε ο αλσατός μετά τη συνάντηση, που είχε με τον εκτελεστικό διευθυντή της ομάδας Ιαν Γαζίδη.

Μπομπό: «Δεν έχω μιλήσει με ΟΣΦΠ, αν δεν με πουλήσουν μένω!»

Οι δηλώσεις:

«O μάνατζέρ μου και εγώ δεν έχουμε μιλήσει με τη διοίκηση του Ολυμπιακού. Πιστεύω πως την επόμενη περίοδο θα αγωνιζόμαστε στο Champions League. Κάθε μέρα τα ΜΜΕ με στέλνουν και σε κάποια ομάδα. Η οικογένειά μου κι εγώ είμαστε χαρούμενοι εδώ, στην Μπεσίκτας.

Θέλω να τελειώσω τη σεζόν με το νταμπλ και να αγωνιστώ στο Champions League με την Μπεσίκτας. Θέλω να αποδείξω εδώ την αξία μου για να πάω στην Ευρώπη. Αν δεν με πουλήσει η ομάδα θα μείνω. Όσα γράφονται για πρόταση από την Ελλάδα δεν ισχύουν»,
τόνισε ο 24χρονος επιθετικός θολώνοντας το τοπίο για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.

Λίβερπουλ: Δίνει 50 εκατ. λίρες για Τέβεζ

Πρόταση ύψους 50 εκατ. λιρών σκοπεύουν να κάνουν οι ιθύνοντες της Λίβερπουλ ούτως ώστε να εντάξουν στο δυναμικό τους τον Κάρλος Τέβεζ. Σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα «Sun» η ομάδα που μέχρι πρότινος βρισκόταν πιο κοντά στην απόκτηση του 25χρονου άσου ήταν η Τότεναμ. Όταν, όμως, τα «σπιρούνια» έμαθαν για τις προθέσεις των «κόκκινων» απέσυραν το ενδιαφέρον τους.

Συγκεκριμένα, οι ιθύνοντες της Τότεναμ πρόσφεραν για την απόκτηση του Αργεντινού άσου 18 εκατ. λίρες. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ, είναι έτοιμη να διαθέσει 26 εκατ. λίρες και τριετές συμβόλαιο συνεργασίας στον παίκτη με ετήσιες απολαβές που αγγίζουν τα 8.3 εκατ. λίρες.

Ολυμπιακός: Η Gazprom & το «μπαμ»

Στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός βρέθηκε χθες ο μάνατζερ που έχει προτείνει τον Γουίλιαμ Γκαλάς και τη συνεργασία με την Gazprom. Ωστόσο, δεν έγινε τίποτα γνωστό από τη χθεσινή συνάντηση.

Ο συγκεκριμένος μάνατζερ είχε μεταφέρει στους διοικούντες τον Ολυμπιακό ότι μπορεί να φέρει τον Γκαλάς της Άρσεναλ με ένα ποσό που είναι στις δυνατότητες του συλλόγου. Εν τω μεταξύ, χθες ακούστηκε ότι ο εν λόγω μάνατζερ πρότεινε και άλλους παίκτες στους «ερυθρόλευκους».

Τα ονόματα που ήρθαν, επίσης, στην επιφάνεια είναι του Φιλίπ Σεντέρος (της Άρσεναλ που αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στη Μίλαν), του Ρενάτο Σιβελί (της Μαρσέιγ), όπως και του Φαμπρίτσιο Κολοτσίνι (της Νιούκαστλ) και του Κάχα Καλάτζε (της Μίλαν). Οι παραπάνω παίκτες αφορούν την αμυντική γραμμή της ομάδας, για την επίθεση έχουν ακουστεί ο Φερνάντο Μοριέντες και Ικετσούκβου Ούτσε από την Ισπανία Τέλος, για τη μεσαία γραμμή υπήρξε η φήμη για τον Ρόισον Ντρέντε της Ρεάλ Μαδρίτης!

Χαμός στην Τουρκία για τον Μπομπό !!!

Πραγματικά χαμός έγινε στην Τουρκία κατά τη χθεσινή ημέρα με απανωτά δημοσιεύματα για τον Μπομπό! Σύσσωμος ο Τύπος της χώρας θεωρεί σχεδόν δεδομένη τη μετακίνηση του Βραζιλιάνοι επιθετικού στον Ολυμπιακό, ενώ ο ίδιος ο παίκτης, για πρώτη φορά, δείχνει τάσεις φυγής από την Μπεσίκτας.

Ας ξεκινήσουμε από τις δηλώσεις του 24χρονου ποδοσφαιριστή, ο οποίος πέρα από τα τετριμμένα, είπε το εξής, το βράδυ της Τρίτης: «Εγώ δεν είπα ότι θα πάω στον Ολυμπιακό. Περιμένω να τελειώσει το πρωτάθλημα και μετά θα αποφασίσω. Δεν έχω πάρει ακόμη την απόφασή μου. Η Μπεσίκτας είναι μεγάλη ομάδα, αλλά εγώ είμαι επαγγελματίας και είτε στην Μπεσίκτας παίξω του χρόνου, είτε στον Ολυμπιακό, θα είμαι ευχαριστημένος».

Κλειδί ο Νόμπρε

Λόγω ενός προσωπικού προβλήματος του αρχι-μάνατζερ Χουάν Φίχερ, εξελίξεις στο θέμα αναμένονται από βδομάδα. Κι αυτό γιατί ο ιδιοκτήτης της εταιρείας μάνατζερ που εκπροσωπεί τον Μπομπό ανέβαλε την άφιξή του στην Ελλάδα (σ.σ. ήταν προγραμματισμένη για την αύριο) για τις αρχές της άλλης βδομάδας. Στον Ολυμπιακό είναι αισιόδοξοι για την υπόθεση, γιατί όπως έχουμε ξαναγράψει θεωρούν ότι ο Φίχερ μπορεί να «τα κανονίσει» έτσι με τους Τούρκους ώστε να έρθει ο παίκτης στο λιμάνι.

Όπως έγινε γνωστό, στην εταιρεία του Φίχερ ανήκει και ο άλλος επιθετικός της Μπεσίκτας, ο Μάρτσιο Νόμπρε, ο οποίος αποτελεί μέγιστο είδωλο για την πρωτοπόρου του τουρκικού πρωταθλήματος και του οποίου το συμβόλαιο έληγε το προσεχές καλοκαίρι. Ωστόσο, με αποφασιστική παρέμβαση του Φίχερ, ο παίκτης ανανέωσε, κάτι που ικανοποίησε ιδιαίτερα τον πρόεδρο των «μαύρων αετών», Ντεμιρορέν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ως αντάλλαγμα ο Φίχερ του ζήτησε να αφήσει τον Μπομπό να φύγει (αν έρθει πρόταση από τον Ολυμπιακό), δεσμευόμενος ότι θα του φέρει άλλον παίκτη στη θέση του. «Είναι μία καλή ευκαιρία για τον Μπομπό να πάει σε άλλη ομάδα και να κάνει ένα καλύτερο συμβόλαιο», φέρεται να είπε στον πρόεδρο της Μπεσίκτας.

Τι γράφουν οι Τούρκοι

Όσον αφορά τον τουρκικό Τύπο, όπως προλογίσαμε, γίνεται ένας γενικός χαμός. Σας παραθέτουμε τι γράφουν μερικές από τις γνωστές τουρκικές εφημερίδες...

Sabah: Φιλοξενεί τις ακόλουθες δηλώσεις του παίκτη: «Δεν έχω δεχθεί καμία επίσημη πρόταση. Ότι γνωρίζει προέρχεται από τον Τύπο και το μάνατζερ μου. Ξέρω πώς γίνεται το παιχνίδι. Εγώ είμαι ευχαριστημένος εδώ και μοναδικός μου στόχος αυτή τη στιγμή είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αν, όμως, Ολυμπιακός και Μπεσίκτας τα βρούνε, τότε θα καθίσω κι εγώ στο τραπέζι για να δω τι θα γίνει. Σίγουρα ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος σύλλογος, που συμμετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και η Μπεσίκτας είναι κοντά στο να παίξει σε αυτή τη διοργάνωση του χρόνου».



Milliyet: Ο προπονητής της Μπεσίκτας ζήτησε από τον πρόεδρο της Μπεσίκτας, αν πωληθεί ο Μπομπό, να ζητήσει 7-8 εκ. ευρώ, προκειμένου να υπάρχουν χρήματα για την αγορά του αντικαταστάτη του. Παράλληλα, υπάρχουν κι άλλες δηλώσεις του 24χρονου στράικερ, ο οποίος τονίζει: «Το να πάω στην Ελλάδα θα ήταν όμορφο. Γνωρίζω πόσο μεγάλος σύλλογος είναι ο Ολυμπιακός και ότι έχει έρθει σε επαφή με τον μάνατζέρ μου. Ωστόσο, δεν βιάζομαι να αποφασίσω. Είμαι συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις της ομάδας μου για να πάρουμε τον τίτλο».



Hurriyet: Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού μπορεί να μην είναι επίσημο, ωστόσο είναι το δυνατό απ’ όλους τους συλλόγους που φέρονται να θέλουν τον παίκτη. Βέβαια, η πρόταση του δεν είναι τόσο καλή. Πέρυσι, η Ντιναμό Κιέβου πρόσφερε 7.5 εκ. ευρώ, αλλά η Μπεσίκτας είχε πει «όχι». Οπότε, τα 4.5 εκ. ευρώ που δίνει η ελληνική ομάδα δεν θα γίνουν αποδεκτά, με τη διοίκηση της Μπεσίκτας να απαιτεί τουλάχιστον 8 εκ. ευρώ.



Fantik: Οι Έλληνες θα πάρουν τον Μπομπό. Το Σάββατο θα γίνει συνάντηση στην Αθήνα μεταξύ Ολυμπιακού, Φίχερ και Κλέμπερ Κορέα Ζίλιο (μάνατζερ του Μπομπό) και όλα δείχνουν ότι η ελληνική ομάδα θα έρθει στο τέλος του μήνα στην Τουρκία, θα δώσει 4 εκ. ευρώ και θα πάρει τον παίκτη.



sportdog.gr

Ολυμπιακός: «Παγώνει» του Εντμίλσον!

Πολύ δύσκολα θα υπάρξει σύντομα κάποια θετική εξέλιξη για τον Ολυμπιακό στην υπόθεση του Εντμίλσον, αφού η Παλμέιρας εξακολουθεί να αξιώνει ένα αρκετά μεγάλο ποσό για να τον παραχωρήσει στους πρωταθλητές Ελλάδος.

Ο Εντμίλσον βρέθηκε χθες στα γραφεία της Παλμέιρας μαζί με τον ατζέντη του για να συζητήσει τη μεταγραφή του με τους ιθύνοντες του συλλόγου, ωστόσο, η «χρυσή τομή» δεν βρέθηκε και πάλι ανάμεσα στις δύο πλευρές, παρόλο που η συνάντηση διήρκησε μέχρι και αρκετά μετά τα μεσάνυχτα.

Το πρόβλημα, όπως υποστηρίζει ο Εντμίλσον, είναι στο γεγονός ότι η Παλμέιρας δεν τήρησε την υπόσχεσή της, στην προφορική συμφωνία που έκαναν, όταν ανανέωσαν τη συνεργασίας τους για ένα χρόνο. Ο έμπειρος άσος είχε ζητήσει να μπορεί να γυρίσει στην Ευρώπη σε περίπτωση που έρθει πρόταση, αλλά χωρίς να αποζημιωθεί ο σύλλογος. Και τώρα από ότι φαίνεται ο σύλλογος από το Σάο Πάουλο κάνει πίσω, ζητώντας 700.000 ευρώ.

ΠΑΟ: Πιέζουν για Πιζάρο

Ο Κλαούντιο Πιζάρο παραμένει σταθερά ψηλά, αν όχι στην κορυφή, στις προτιμήσεις των ανθρώπων του Παναθηναϊκού για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής της ομάδας. Τόσο οι μεγαλομέτοχοι, όσο και οι Τεν Κάτε και Αντωνίου είναι απόλυτα θετικοί στην έλευση του Περουβιανού στράικερ, με τον Ολλανδό να έχει ξεκινήσει το ψηστήρι εδώ και αρκετό καιρό.


Όπως είναι γνωστό, ο παίκτης δεν έχει απαντήσει θετικά στις πιέσεις των «πρασίνων», καθώς θεωρεί ότι μπορεί να βρει προτάσεις από ομάδες μεγαλύτερου βεληνεκούς, οι οποίες θα πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη. Ωστόσο, το «τριφύλλι» φέρεται αποφασισμένο να κάνει ότι μπορεί για να τον αποκτήσει, με τον Κώστα Αντωνίου να σκέφτεται σοβαρά πραγματοποίηση ταξιδιού στη Γερμανία την άλλη βδομάδα για να μιλήσει προσωπικά με τον Περουβιανό.

Οι πληροφορίες από τον Παναθηναϊκό αναφέρουν ότι ετοιμάζεται μία ακόμα πιο βελτιωμένη πρόταση τόσο στον ίδιο τον παίκτη, όσο και στην ομάδα του. Λέγεται, μάλιστα, ότι δεν αποκλείεται οι «πράσινοι» να δώσουν στη Βέρντερ 8 εκ. ευρώ! Είπαμε, όμως, όλα ξεκινάνε από τον καθορισμό του μπάτζετ...

«Μπαμ» με Κουτσιανικούλη o ΠΑΟΚ !

Έτοιμος να πραγματοποιήσει το μεταγραφικό "μπαμ" είναι ο ΠΑΟΚ. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο δικέφαλος του βορρά βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Εργοτέλη για την απόκτηση του Βασίλη Κουτσιανικούλη, κερδίζοντας τη "μάχη" της απόκτησης του από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. "Κλειδί" στην υπόθεση ο επόμενος διευθύνοντας σύμβουλος της ΠΑΕ, Βασίλης Γκαγκάτσης, ο οποίος κατάφερε να πείσει τους ανθρώπους της κρητικής ομάδας να πουν το «ναι» στους "ασπρόμαυρους".

Δίνει 100 εκ.λίρες για μεταγραφές σε Βενγκέρ η Ρεάλ Μαδρίτης !

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας "Daily Mirror", ο Φλορεντίνο Πέρεθ που είναι το ακλόνητο φαβορί για να αναλάβει τα διοικητικά ηνία του συλλόγου μετά τις εκλογές της 14ης Ιουνίου, έχει υποσχεθεί στον προπονητή της Άρσεναλ 100.000.000 λίρες (πάνω από 113 εκ.ευρώ) ώστε να τα διαθέσει για τις μεταγραφές των "μερένγκες" αυτό το καλοκαίρι.

Επιπλέον, το συμβόλαιο που θα προταθεί στον Βενγκέρ θα περιλαμβάνει ετήσιες αποδοχές 6,8 εκ.ευρώ, με το ποσό αυτό να φαντάζει εξωπραγματικό αν αναλογιστεί κανείς τα τωρινά οικονομικά δεδομένα για τον αγγλικό σύλλογο.

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες οι μέτοχοι της Άρσεναλ άσκησαν κριτική στις μεθόδους του Αρσέν Βενγκέρ στις μεταγραφές του συλλόγου, ενώ σύμφωνα με σενάρια του αγγλικού Τύπου το ποσό που θα έχει στη διάθεσή του για να ξοδέψει ο Βενγκέρ το καλοκαίρι αν μείνει στο "Emirates" δεν θα είναιι πάνω από 15 εκ.ευρώ.

ΠΑΟ: Αρχισαν οι φήμες... αντικατάστασης

Τα γεγονότα στον Παναθηναϊκό διαδέχονται το ένα το άλλο με ασύληπτους ρυθμούς. Μετά την κόντρα των μετόχων με τις εκατέρωθεν δηλώσεις, ήρθε το "ταρακούνημα" στους παίκτες και τώρα έφτασε η στιγμή και της "αντικατάστασης" του Χενκ Τεν Κάτε. Μπίλιτς και Τερίμ... τα πρώτα ονόματα ή φήμες. Εξαλλος ο Ολλανδός τεχνικός. Ανύπαρκτα σενάρια θεωρούν στην ΠΑΕ. Βγενόπουλος: "Χόμπι μου ο Παναθηναϊκός".

Η φημολογία των Κροατών

Η "ατάκα" του Γιώργου Βαρδινογιάννη μετά το ματς με την Λάρισα την Κυριακή "ταρακούνησε" τα νερά ακόμα περισσότερο στον Παναθηναϊκό, την ώρα που παίκτες και τεχνικό τιμ αναζητούν την ηρεμία για να επιτευχθεί ο στόχος της κατάκτησης της 2ης θέσης στο πρωτάθλημα μέσα από την διαδικασία των πλέι-οφ.

Γιάννης Βαρδινογιάννης, Αδελφοί Γιαννακόπουλοι, Ανδρέας Βγενόπουλος και Νίκος Πατέρας ωστόσο κατα καιρούς έχουν στηρίξει την θέση του Ολλανδού τεχνικού τονίζοντας πως έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο και πως θα πρέπει να δείξει και την νέα χρονιά το "έργο" του. Ομως είναι έτσι τα πράγματα;

Ηδη σήμερα υπήρξε έντονη φημολογία στην Κροατία πως ο ομοσπονδιακός τεχνικός της χώρας Σλάβεν Μπίλιτς έχει έρθει σε επαφή με ανθρώπους του "τριφυλλιού", οι οποίοι μάλιστα του τόνισαν πως θα τους ενδιέφερε το ενδεχόμενο μιας συνεργασίας.

Και η πρόταση... Τερίμ

Εκτός από τον "αυταρχικό" και έντονο σε χαρακτήρα Κροάτη προπονητή, ένα ακόμα όνομα που σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έπεσε στο "τραπέζι" είναι και αυτό του Φετίχ Τερίμ, αφού φέρεται να προτάθηκε στους "πράσινους" στο ενδεχόμενο αναζήτησης προπονητή.

Πάντως τα σενάρια αυτά έχουν εξοργίσει τόσο τους ανθρώπους της διοίκησης που δεν απαντούν καν θεωρώντας τα ανύπαρκτα.

Εξαλλος και ο Ολλανδός

Την ίδια ώρα μετά τα όσα ακούστηκαν και από τα "πράσινα χείλη" (κ. Γιώργος Βαρδινογιάννης) ο Χενκ Τεν Κάτε δήλωνε στο περιβάλλον του (Ολλανδία) ιδιαίτερα στεναχωρημένος από την τροπή που έχουν πάρει οι εξελίξεις στο θέμα αυτό. Ο ίδιος γνωρίζει για την στήριξη που του τρέφουν οι μέτοχοι ωστόσο αν υποψιαστεί κάτι αντίστροφο δεν αποκλείεται να παραιτηθεί ο ίδιος μετά τα πλέι-οφ.

Βγενόπουλος: "Χόμπι μου..."

Λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο Δ.Σ. της Πέμπτης ο Ανδρέας Βγενόπουλος, σε εκδήλωση που έγινε στην Κύπρο (για την αλλαγή της έδρας της Marfin Bank από Ελλάδα σε Κύπρο), δέχτηκε ερώτηση από δημοσιογράφους σχετικά με τον Παναθηναϊκό και η απάντηση του σίγουρα θα προκαλέσει κάποιους:

"Πείτε μου για κάτι σοβαρό, ο Παναθηναϊκός είναι το χόμπι μου" δήλωσε αρχικά και σε δεύτερη ερώτηση σχετικά με τους πράσινους απάντησε: "Παιδιά, ήρθαμε για άλλη δουλειά εδώ πέρα".

sport24.gr

TEΛΙΚΟΣ UEFA: ΣΑΧΤΑΡ - ΒΕΡΝΤΕΡ

Οι ώρες μετρούν αντίστροφα για τον 38ο τελικό του Κυπέλλου UEFA, από τότε (1972) που η διοργάνωση απέκτησε το σημερινό όνομά της (πρώην Κύπελλο Εκθέσεων, 1958-1971).

Tο βράδυ (21:45), ο Ισπανός Μεδίνα Κανταλέχο θα σφυρίξει στο "Σουκρού Σαράτσογλου" της Κωνσταντινούπολης την έναρξη της αναμέτρησης, που θα είναι και η τελευταία για τη συγκεκριμένη διοργάνωση, αφού από την επόμενη αγωνιστική περίοδο το Κύπελλο UEFA θα μετονομαστεί σε Europa League.

Αντιμέτωπες θα τεθούν δύο ομάδες που κατέληξαν στον θεσμό ως ”έκπτωτες” από το Champions League, ήτοι η ουκρανική Σαχτάρ Ντόνετσκ και η γερμανική Βέρντερ Βρέμης. Πρόκειται για δύο συγκροτήματα που δεν έχουν παρελθόν στη διοργάνωση, ούτε έχουν συναντηθεί ξανά σε κάποιο ευρωπαϊκό διασυλλογικό τελικό.

Να σημειωθεί πως θα είναι η τρίτη φορά που στον τελικό του UEFA θα αναμετρηθούν ομάδες που είχαν ξεκινήσει από το Τσάμπιονς Λιγκ, αφού έχουν προηγηθεί οι αγώνες Γαλατασαράι-Άρσεναλ (2000) και Φέγενορντ-Ντόρτμουντ (2002).

Η Βέρντερ απέναντι σε ουκρανικές ομάδες μετρά 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες (10-10 τέρματα). Αντίστοιχα, η Σαχτάρ απέναντι σε γερμανικούς συλλόγους έχει να επιδείξει 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα (14-6 τα τέρματα). Ενα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο, μάλιστα, είναι πως με τον Λουτσέσκου στον πάγκο τους οι Ουκρανοί είναι αήττητοι με γερμανική ομάδα (τρεις φορές).

Αν όμως οι δύο σύλλογοι είναι ”πρωτάρηδες” σε ευρωπαϊκό τελικό, δεν ισχύει εν τούτοις το ίδιο για τους τεχνικούς τους. Το 2000 ο Λουτσέσκου είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ με την Γαλατασαράι, απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ο Σάαφ, ως ποδοσφαιριστής, είχε παίξει με την νυν ομάδα του στον νικηφόρο τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1992, με αντίπαλο τη Μονακό (2-0). Ο τελικός έχει πάντως και ελληνικό ενδιαφέρον, αφού στην Βέρντερ αγωνίζεται ο Αλέξανδρος Τζιόλης που ενδέχεται μάλιστα να ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα.

Αγωνιστικά και ξεκινώντας από την τυπικά γηπεδούχο Σαχτάρ, ο Λουτσέσκου δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Χούμπσμαν. Από την άλλη πλευρά, για τον ίδιο λόγο ο Σάαφ δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Ντιέγκο και Αλμέιδα, ενώ απών θα είναι και ο τραυματίας Μέρτεζακερ.

Βοηθοί του Κανταλέχο θα είναι οι συμπατριώτες του Χεσούς Κάλβο Γουαδαμούρο και Ρομπέρο Ντίαθ Πέρεθ Ντελ Παλομάρ, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Αλφόνσο Πέρεζ Μπουρούλ.