Σάββατο, Μαΐου 09, 2009

Aμβούργο-Βέρντερ: Η μπάλα από χαρτί που έκρινε το παιχνίδι !


Μετά τη νίκη με σκορ 3-2 επί του Αμβούργου στη «Νόρντμπανκ Αρίνα», η Βέρντερ βρίσκεται στον τελικό του κυπέλλου UEFA. Ένας θεατής ήταν αυτός που έκρινε άθελά του τη συνάντηση, καθώς έριξε μία μπάλα από χαρτί στον αγωνιστικό χώρο.

Η αναμέτρηση είχε ανάψει για τα καλά, καθώς οι φιλοξενούμενοι προηγούνταν με 2-1 (1-0 είχε κερδίσει το Αμβούργο στο «Βέζερσταντιον»). Στο 82ο λεπτό συνέβη το αναπάντεχο γεγονός, που θα το θυμούνται για πάντα, όσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι.

Ο Δανός αμυντικός των γηπεδούχων, Μίκαελ Γκράαβγκαρντ, προσπάθησε να διώξει την μπάλα, λίγα μέτρα πριν την τελική γραμμή. Αυτή, όμως, βρήκε σε μία μπάλα από χαρτί, πέρασε πάνω από το αριστερό πόδι του παίκτη, αφού πρώτα την ακούμπησε, και κατέληξε κόρνερ για τη Βέρντερ. Η εκτέλεσή του, απέφερε το τρίτο γκολ των «πράσινων», ρίχνοντας παράλληλα στο καναβάτσο την ομάδα του λιμανιού.

Τα παράδοξα δεν σταματούν εκεί. Λίγη ώρα μετά το τέλος του ημιτελικού, σε γνωστό διαδικτυακό παζάρι, πωλούνταν πολλές μπάλες από χαρτί, φυσικά ψεύτικες, καθώς την αυθεντική την κράτησε ο γενικός διευθυντής της Βέρντερ, Κλάους Άλοφς, ο οποίος δήλωσε: «Αυτό το παίρνω μαζί μου και θα μπει στο μουσείο της ομάδας. Είναι σίγουρο, πως θα αποκτήσει περίοπτη θέση σε αυτό».

Ο πρωταγωνιστής της φάσης, Γκράαβγκαρντ, ήταν απαρηγόρητος. «Τόση γκαντεμιά δεν μπορεί να έχει κάποιος. Συγκεντρώθηκα πάνω στην μπάλα και αυτή ξαφνικά αναπήδησε. Είναι διπλή η ατυχία, αφού δεχτήκαμε το τρίτο γκολ από το κόρνερ», ήταν η επεξήγηση του παίκτη.

Σε ανάλογο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του σχολιαστή της γερμανικής τηλεόρασης και πρώην προπονητή της Σάλκε, Μίρκο Σλόμκα: «Μία τέτοια αλυσίδα άτυχων περιστατικών δεν έχω ξαναδεί. Είναι η σκηνή της χρονιάς, όταν κάποιος δέχεται έτσι ένα γκολ. Πίκρα!».

Παρακολουθήστε παρακάτω το επίμαχο βίντεο της πιο άτυχης στιγμής της χρονιάς.