Δευτέρα, Αυγούστου 24, 2009

Τεν Κάτε: "Για την περηφάνια μας"

Ο τεχνικός του "τριφυλλιού" μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγωνα με την Ατλέτικο, δεν έδειξε τις προθέσεις του αγωνιστικά, ωστόσο μίλησε για τις όποιες πιθανότητες μπορεί να έχει η ομάδα του. Ακόμα μίλησε για την απουσία του Καραγκούνη αλλά και τις φωτιές της Αττικής. Αναλυτικά όσα είπε ο Ολλανδός τεχνικός:

- Όσες φορές έχει έρθει στην Ισπανία ο Παναθηναϊκός, δεν έχει κερδίσει. Μπορεί να πετύχει το θαύμα στο σημερινό παιχνίδι;
"Στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν και συμβαίνουν και θαύματα."

- Θεωρείται ότι όλα είναι δυνατά, ή απλά είναι κάτι που πρέπει να πείτε;
"Η Ατλέτικο είναι μια πολύ καλή ομάδα και θα έχει την βοήθεια των οπαδών της. Εμείς θα παίξουμε για την περηφάνεια μας, το κύρος μας. Υπάρχουν ακόμη 90 λεπτά."

- Οι παίκτες είναι επηρεασμένοι από τις φωτιές στην Αθήνα;
"Είναι γιατί κάποιοι παίκτες ζουν κοντά στις εστίες της πυρκαγιάς. Χθες (σ.σ. προχθες) δεν προπονηθήκαμε γιατί ο αέρας ήταν μολυσμένος από τους καπνούς και μας είπαν οι γιατροί να μην προπονηθούμε".

- Πως θα διαχειριστείτε το ματς; Θα βγείτε από την αρχή επιθετικά ή θα ξεκινήσετε συντηρητικά και θα χτυπήσετε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης;
"Εάν απαντήσω σε αυτή την ερώτηση, είναι σαν να μιλάω στον προπονητή της Ατλέτικο."

- Για την απουσία του Γιώργου Καραγκούνη:
"Η απάντηση είναι η ίδια. Δεν θα σας πω ποιος θα τον αντικαταστήσει. Όμως ο Καραγκούνης είναι ένας παίκτης με μεγάλη εμπειρία σε παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ. Εμείς έχουμε μεγάλο ρόστερ, με παίκτες που μπορεί να μην έχουνε την ίδια εμπειρία με τον Καραγκούνη, αλλά έχουν καρδιά".

Mάντσεστε Σίτι: Δικός της και ο Σιλβίνιο !


Η Μάντσεστερ Σίτι μετά από την χθεσινή συμφωνία με τον Λέσκοτ, ήρθε σε συμφωνία και με τον Βραζιλιάνο Σιλβίνιο, ο οποίος είχε μείνει ελέυθερος από την Μπαρτσελόνα.


«O Σιλβίνιο έχει τεράστια πείρα στο πιο υψηλό επίπεδο, έχοντας αγωνιστεί στην Εθνική Βραζιλίας και σε μερικές από τις μεγαλύτερες ομάδες στον κόσμο. Ήταν μεγάλη ευκαιρία να τον αποκτήσουμε, καθώς ήταν ελεύθερος. Την περασμένη σεζόν κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπαρτσελόνα και θα αυξήσει τις επιλογές μας στην άμυνα», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της μετεγγραφής ο τεχνικός της Σίτι, Μαρκ Χιουζ.

Superleague: Στις 23 Σεπτεμβρίου τα αναβληθέντα ματς

Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν, όπως αναμενόταν, οι αναβληθέντες αγώνες της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Όπως ανακοίνωσε επίσημα η διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος, οι αναμετρήσεις ΑΕΚ- Ολυμπιακός και Πανιώνιος- ΠΑΟΚ, που δεν έγιναν χθες λόγω των πυρκαγιών στην Αττική, θα πάρουν παράταση για τα τέλη του επόμενου μήνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ανακοινώνεται ότι οι αγώνες ΑΕΚ-Ολυμπιακός και Πανιώνιος-ΠΑΟΚ, οι οποίοι αναβλήθηκαν χθες Κυριακή 23 Αυγούστου 2009, θα διεξαχθούν την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009.

Μάντσεστερ Γ: Δίνει Κάρικ και 10 εκατ. ευρώ για Μόντριτς

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Metro", η Γιουνάιτεντ θα προσφέρει 10 εκατομμύρια λίρες στην Τότεναμ συν τον Κάρικ, για να κάνει δικό της το σπουδαίο μεσοεπιθετικό, Μόντριτς.

Ο 25χρονος αμυντικός μέσος έχει συμπληρώσει τρία χρόνια στο «Ολντ Τράφορντ», δύσκολα όμως θα συνεχίσει και για τέταρτο. Το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην ομάδα στην οποία ανδρώθηκε είναι πολύ πιθανό, για να κάνει το αντίθετο δρομολόγιο ο 23χρονος Κροάτης, με τον οποίο αγωνίζονται στην ίδια θέση.

Zιλμπέρτο: «Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε»

Ο Παναθηναϊκός αναχώρησε για τη Μαδρίτη όπου την Τρίτη θα αντιμετωπίσει την Ατλέτικο στον επαναληπτικό του 2-3 του πρώτου αγώνα. Οι «πράσινοι» ξέρουν καλά πως είναι πολύ δύσκολο να γίνει η ανατροπή και να πάρουν την πρόκριση αλλά δεν σταματούν να αισιοδοξούν. «Ξέρουμε πως η αποστολή μας δεν είναι εύκολη, αλλά δεν έχουμε τίποτα απολύτως να χάσουμε» δήλωσε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα λίγο πριν την αναχώρηση του «τριφυλλιού» για την Ισπανία.

«Εμείς πρέπει να παίξουμε και το κυριότερο να το πιστέψουμε μέσα οτι μπορούμε να τα καταφέρουμε» ήταν η παρότρυνση του Βραζιλιάνου μέσου, ο οποίος στη συνέχεια εξήγησε πως «αν μπορέσουμε να σκοράρουμε στο πρώτο μισάωρο, όλα γίνονται. Ολα εξαρτώνται από μας. Δεν έχουμε άγχος και μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό στη Μαδρίτη».

Ισπανία: Πήρε το Σούπερ Καπ η Μπαρτσελόνα !

Το όγδοο Σούπερ Καπ στην ιστορία της κατέκτησε η Μπαρτσελόνα νικώντας άνετα με 3-0 την Μπιλμπάο στο «Καμπ Νου».

Το σκορ άνοιξε στο 50’, όταν ο Ιμπραΐμοβιτς πάσαρε στον Μέσι και αυτός μπαίνοντας από δεξιά μέσα στην περιοχή «άδειασε» έναν αντίπαλο και πλάσαρε εύστοχα από πλάγια θέση. Στο 67’ η Μπαρτσελόνα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή (που δεν έγινε ποτέ) του Άλβες από τον Ουστάριτς κι ενώ αν ο διαιτητής είχε αφήσει τη φάση να εξελιχθεί ο Ιμπραΐμοβιτς θα είχε χριστεί σκόρερ. Ο Μέσι από την άσπρη βούλα πέτυχε το 2-0, ενώ στο 72’ από τραγικό λάθος γύρισμα του Ιτουράσπε, ο Μπόγιαν που μόλις είχε μπει στο γήπεδο ξεπέρασε τον Ιραϊθόθ και έγραψε το 3-0.

Οι συνθέσεις:

Μπαρτσελόνα (Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Άλβες, Πουγιόλ, Πικέ (75’ Μπουσκέτς), Μάξουελ, Τουρέ, Κεϊτά, Τσάβι, Μέσι, Ανρί (75’ Πέδρο), Ιμπραΐμοβιτς (70’ Μπόγιαν).
Αθλέτικ Μπιλμπάο (Καπαρός): Ιραϊθόθ, Ιραόλα, Τσ. Ετσεμπερία, Ουστάριτζ, Κοϊκίλι, Ορμπάιθ, Γκουρπέγκι, Ντ. Λόπεθ (61’ Ιτουράσπε), Χ. Ετσεμπερία (56’ Τοκέρο), Γκαμπιλόντο, Ντε Τσέριο (46’ Βέλες).


Original Video- More videos at TinyPic


Original Video- More videos at TinyPic


Original Video- More videos at TinyPic

Serie A: Αποτελέσματα Κυριακής (ΒΙΝΤΕΟ)












Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής της Serie A:


Ίντερ-Μπάρι 1-1

56’ Ετό/ 74’ Κατούζοφ

Κατάνια-Σαμπντόρια 1-2
38’ Μοριμότο/ 9’ Πατσίνι, 92’ Κασταλντέλο
* Στο 78’ αποβλήθηκε ο Αουγκουστίν της Κατάνια

Τζένοα-Ρόμα 3-2
49’ Κρισίτο, 69’ Θαπατέρ, 83’ Μπιάβα/ 54’ Ταντέι, 65’ Τότι

Γιουβέντους-Κιέβο 1-0
11’ Ιακουίντα

Λάτσιο-Αταλάντα 1-0
22’ Ρόκι

Λιβόρνο-Καλιάρι 0-0

Παλέρμο-Νάπολι 2-1
44’ Καβάνι, 75’ πεν Μίκολι/ 73’ Χάμσικ

Ουντινέζε-Πάρμα 2-2
45’ πεν, 89’ Ντι Νατάλε/ 42’ Παλόσι, 49’ Λουκαρέλι

Το Σάββατο:

Μπολόνια-Φιορεντίνα 1-1
24’ Οσβάλντο/ 64’ Μούτου

Σιένα-Μίλαν 1-2
34’ Γκετζάλ/ 29’, 48’ Πάτο

ΒΙΝΤΕΟ

Γιουβέντους-Κιέβο 1-0



Ίντερ-Μπάρι 1-1