Τετάρτη, Ιουνίου 11, 2008

Πέρασε στους 8 η Πορτογαλία !


Η Πορτογαλία, έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την συμμετοχή της στα προημιτελικά της διοργάνωσης, έπειτα από την αγχώδη νίκη της, επί της Τσεχίας με 3-1. Ο Ντέκο ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ για τους Πορτογάλους μόλις στο 8ο λεπτό, ενώ ο Σιονκό ισοφάρισε στο 17'. Οι Πορτογάλοι πήραν και πάλι κεφάλι στο 63' με άπιαστο σουτ του Ρονάλντο, ενώ την νίκη των Πορτογάλων σφράγισε με τέρμα του ο Ρικάρντο Κουαρέσμα στο 91'.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Πορτογαλία (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): Ρικάρντο, Φερέιρα, Μποσίνγκουα, Κριστιάνο Ρονάλντο, Πετίτ, Ζοάο Μουτίνιο (75' Μέιρα), Σιμάο (82' Κουαρέσμα), Πέπε, Καρβάλιο, Ντέκο, Νούνο Γκόμες (79' Αλμέιδα)

Τσεχία (Κάρελ Μπρούκνερ): Τσεχ, Γκριγκέρα, Πόλακ, Γκάλασεκ (73' Κόλερ), Γιανκουλόφσκι, Σιόνκο, Μπάρος, Ματεγιόφσκι (68' Βλτσεκ), Πλάσιλ (86' Γιάρολιμ), Ουιφαλούσι, Ρόζεναλ

Γήπεδο: Σταντ ντε Ζενέβ (Γενεύη, Ελβετία)
Διαιτητής: Κύρος Βασσάρας (Ελλάδα)
Βοηθοί: Δημήτρης Μποζατζίδης (Ελλάδα), Δημήτρης Σαραϊδάρης (Ελλάδα)

Τα γκόλ του αγώνα !







Τσεχία-Πορτογαλία, Ελβετία-Τουρκία



















Τσεχία-Πορτογαλία


Οι δύο νικήτριες της πρεμιέρας διασταυρώνουν τα "ξίφη" τους στη Γενέβη με στόχο να "καθαρίσουν" την πρόκριση στα προημιτελικά μία ώρα αρχύτερα.

Οι πιθανές συνθέσεις

Τσεχία: Τσεχ, Γκριγκέρα, Ουιφαλούσι, Ρόζεναλ, Γιανκουλόφσκι, Γκάλασεκ, Γιάρολιμ, Πόλακ, Σιόνκο, Πλάσιλ, Κόλερ

Πορτογαλία: Ρικάρντο, Μποσίνγκουα, Πέπε, Καρβάλιο Φερέιρα, Πετίτ, Μουτίνιο, Ρονάλντο, Ντέκο, Σιμάο, Γκόμες

Γήπεδο: Σταντ ντε Ζενέβ (Γενέβη, Ελβετία)
Διαιτητής: Κύρος Βασσάρας (Ελλάδα)
Βοηθοί: Δημήτρης Μποζατζίδης (Ελλάδα), Δημήτρης Σαραϊδάρης (Ελλάδα)


Ελβετία-Τουρκία

Αγώνας δίχως αύριο για την Ελβετία και την Τουρκία, αφού ήταν οι δύο ηττημένες της πρεμιέρας του Α’ ομίλου. Στην 2η αγωνιστική μία δεύτερη ήττα στο μεταξύ τους παιχνίδι στο "Σεντ Γιάκομπ Παρκ" θα σημάνει ουσιαστικά και το αποκλεισμό για την άτυχη, ενώ μία νίκη δίνει κρατά "ζωντανές" τις ελπίδες πρόκρισης.

Οι πιθανές συνθέσεις

Ελβετία: Μπενάλιο, Μανέν, Μίλερ, Σεντέρος, Λίχτσταϊνερ, Μπαρνέτα, Μπεχράμι, Φερνάντες, Ινλέρ, Στρέλερ, Γιακίν

Τουρκία: Βολκάν, Γιονούλ, Ασίκ, Κας, Μποράλ, Αουρέλιο, Αλτιντόπ, Καραντενίζ, Ερντίνγκ, Σανλί, Νιχάτ

Γήπεδο: Σεντ Γιάκομπ Παρκ
Διαιτητής: Λούμπος Μίχελ (Σλοβακία)
Βοηθοί: Ρόμαν Σλίσκο (Σλοβακία), Μάρτιν Μπάλκο (Σλοβακία)

Παρουσίαση Βαλβέρδε !


Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης από την διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εξέφρασε την ικανοποίησή του που αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία των Πειραιωτών και υποσχέθηκε τη διατήρηση των πρωτείων στην Ελλάδα και τη βελτίωση της ευρωπαϊκής εικόνα.


"Ευχαριστώ τον κ.Κόκκαλη και τον Ολυμπιακό για την ευκαιρία που μου έδωσε να έρθω στην Ελλάδα. Ηρθα στην μεγαλύτερη ομάδα της χώρας και μία από τις σημαντικότερες στην Ευρώπη. Είναι η πρώτη ομάδα που ενδιαφέρθηκε για εμένα και η πρώτη που έδειξε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον"
, τόνισε αρχικά ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού".



"Μάχη" μεταξύ Ρεάλ και Μπαρτσελόνα


Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα θα δώσουν μάχη για την απόκτηση από τη Βαλένθια του
Νταβίντ Βίγια
, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου.

Ο διεθνής φορ, ο οποίος εντυπωσίασε χθες Τρίτη στο ματς της Εθνικής Ισπανίας κόντρα στη Ρωσία πετυχαίνοντας τρία γκολ στη νίκη με 4-1 των Ίβηρων, είναι στα μεταγραφικά πλάνα και των δύο ομάδων, όπως αποκάλυψε ο ατζέντης του, Χοσέ Λουίς Ταμάργκο.

Η απόκτηση του, πάντως, μόνο εύκολη υπόθεση δεν θα είναι, αφού κατά τα δημοσιεύματα η Βαλένθια κοστολογεί τον διεθνή Ισπανό φορ με τουλάχιστον 50 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Παπαλουκάς κοντά στο λιμάνι !














Ο Παπαλουκάς έχει επικοινωνήσει με τους ανθρώπους της ΤΣΣΚΑ και τους έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Εξάλλου έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει παράλληλα να μπει και στη διαδικασία να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα του Πειραιά, όταν φθάσει εκείνη η στιγμή.

Το 1 εκ. που ζητά η ΤΣΣΚΑ για να τον αποδέσμευση δεν αναμένεται να σταθεί εμπόδιο στην ομάδα του Περσία. Οι Ρώσοι θέλουν πολύ να κρατήσουν τον Παπαλουκά αλλά ο ίδιος έχει την δυνατότητα να τους πείσει και να αποχωρήσει εν τέλει με προορισμό τον Ολυμπιακό. Πολύ σύντομα λοιπόν αναμένονται ευχάριστα νέα για τους «ερυθρόλευκους».

Η Ελλάδα η Άσχημη !




Ανασκόπιση της 4ης μέρας του EURO 2008 !


Τελευταία μέρα για την πρώτη αγωνιστκή στην φάση των ομνίλων και το πρόγραμμα περιείχε δύο αγώνες. Στον πρώτο αγώνα η Ισπανία με πρωταγωνιστή τον Νταβίντ Βίγια όπου πέτυχε 3 γκόλ νίκησε την Ρωσσία με 4-1, τα υπόλοιπα γκόλ τα έβαλαν Φάμπρεγας για την Ισπανία και Παβλουτσένκο για τη Ρωσσία. Στον δέυτερο αγώνα η Ελλάδα σε ένα παιχνίδι εφιάλτη έχασε από την Σουηδία με 2-0 με τα γκόλ των Ιμπραίμοβιτς και Χάνσον.

Πρεμιέρα… εφιάλτης


Σε εφιάλτη μετατράπηκε η πρεμιέρα της Εθνικής μας ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η Σουηδία επικράτησε 2-0, χάρη στα γκολ του Ιμπραϊμοβιτς (67’) με εκπληκτικό σουτ και του Χάνσον (72’), έπειτα από ασυνεννοησία της άμυνας μας. Καλύτερη η ομάδα του Λαρς Λάγκερμπακ, πήρε μια δίκαιη επικράτηση.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα
(Ότο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Τοροσίδης, Κυργιάκος, Δέλλας (70΄ Αμανατίδης), Άντζας, Κατσουράνης, Μπασινάς, Καραγκούνης, Χαριστέας, Γκέκας (46΄ Σαμαράς).

Σουηδία (Λαρς Λάγκερμπακ): Ισακσον, Αλεξάντερσον (74΄ Στορ), Μ. Νίλσον, Μέλμπεργκ, Χάνσον, Ντ. Αντερσον, Λιούνγκμπεργκ, Βίλχεμσον (78΄ Ρόζενμπεργκ), Σβένσον, Λάρσον, Ιμπραϊμοβιτς (71΄ Ελμάντερ).

Διαιτητής: Μάσιμο Μπουζάκα

Βοηθοί: Ματίας Αρνέτ, Στεφάν Σουάτ

Γήπεδο: Βαλς-Σίζενχαϊμ Στάντιον - Σάλτσμπουργκ