Τετάρτη, Δεκεμβρίου 16, 2009

Europa League: Παναθηναϊκός-Ντιναμό Β. 3-0

Με δύο γκολ του Σισέ (80’ και 86’) και ένα του Ρουκάβινα στο 54’ ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 τη Ντιναμό Βουκουρεστίου και πήρε την πρόκριση στους «32» του Europa League.

Συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Νιόπλιας): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Καντέ, Μπιέρσμιρ, Ζιλμπέρτο, Σιμάο, Καραγκούνης (57' Κατσουράνης), Ρουκάβινα (82' Σαλπιγγίδης), Νίνης (68' Λέτο), Σισέ.

Ντιναμό Β. (Τάλναρ): Ντόλχα, Ντιαμπατέ, Μότσι, Κονέ, Νικουλάε, Μολινέρι, Αντρέι Κριστέα(67' Νικουλέσκου), Τόρζε (60' Ζίκου), Εντόι, Ταμάς, Αλέξε (46' Αντριάν Κριστέα).

Ο Ντέμης, το δίκιο, η υστεροφημία και ο «τίγρης»

AΠΟ: http://koubanezos.blogs.sportnet.gr/archives/287

Λένε (και έχουν δίκιο) πως αυτό που κράτησε «ζωντανό» τον Ολυμπιακό στα πέτρινα χρόνια ήταν οι ρεπόρτερ του. Δείτε τι γίνεται στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ τον τελευταίο μήνα και βγάλτε συμπεράσματα, ο καθείς έχει 2-3 παίκτες, ένα προπονητή και τον μέτοχό του, ήτοι μιλάμε για γύρω στους 44 συνδυασμούς.

Για τον Ντέμη έχω εκφέρει επανειλημμένως άποψη, πολλοί δεν τη συμμερίζεστε αλλά ουδείς πρέπει να διαστρεβλώνει την αλήθεια. Και τον Ντέμη τον κρίνει η ιστορία.

Του την έπεσαν πολλοί χθες, ότι μάζεψε κόσμο στα στούντιο της NOVA για να παραθέσει μια συνέντευξη επί προσωπικού και να πει, εν ολίγοις, ότι δεν φταίει και ότι δεν έφαγε λεφτά. Ερωτώ, ο αδαής: Και πού είναι το κακό. Αδικο έχει;

Δεν έχει άδικο, κι όμως 100, 150, 250 κάφροι πήγαν στην Κάντζα να τον βρουν!

Αδικο έχει ο Ντέμης να εξηγεί κάθε φορά τι έγινε και η ΑΕΚ μπήκε πάλι μέσα, οικονομικώς, και χρωστά παντού;

Αδικο έχει στο «παρουσιάζομαι ως κακοδιαχειριστής, μέσα από υπονοούμενα που τα δίνουν 90% των ΜΜΕ». ΚΑΝΕΝΑ άδικο! Παντού έχει γραφτεί και τον τελευταίο χρόνο έχει περάσει ως μια κακή πενταετία αυτή του Ντέμη, με αλόγιστα και ανεξήγητα έξοδα!

Αδικο έχει να θυμίζει πως τότε ο Κατσουράνης έμεινε με λίγα φράγκα κάνοντας χάρη στην ΑΕΚ και στον κόσμο της; Χάρη που λούζεται τώρα, με το κράξιμο επειδή άλλαξε φανέλα.

Αδικο έχει για τον Μελισσανίδη; Μπορεί αύριο π.χ. ο Ρέστης να βγει και να πει «βάζω 70 εκατ. ευρώ» αλλά σε αυτή τη χώρα τα λόγια υπάρχουν παντού, πράξεις δεν βλέπουμε. Τι έβαλε ο «τίγρης»; Το τρίτο το μακρύτερο.

Δεν έχει άδικο και, όπως είπε ορθά «αν έχει χρέη προς τα δημόσια η ΑΕΚ, τότε η δικιά μου περιουσία κατάσχεται». Ορθότατον, κανείς Νοτιάς, Θανόπουλος και άλλοι αμέτοχοι που έχουν αποθεωθεί (Θου, Κύριε) από τον Τύπο δεν το έκανε.

Από μόνος του ο Ντέμης έσωσε την ΑΕΚ τότε, και το «ευχαριστώ» είναι να λούζεται τη γενική κατακραυγή μερίδας δημοσιογραφίσκων. Που στα 31 του, το καλοκαίρι του 2004, είχε μπροστά 3-4 χρόνια καριέρα και τα παράτησε για την ΑΕΚ. Και λίγα χρόνια μετά είναι υποχρεωμένος να απολογείται επειδή μια ομάδα που, βάσει νόμου, λόγω των χρεών της έπρεπε να έχει τη μοίρα του Απόλλωνα Καλαμαριάς, βγήκε από το σκοτάδι χάρη στον Ντέμη.

Ο Νικολαΐδης εξαναγκάστηκε σε φυγή και άφησε πίσω άτομα επιεικώς ανίκανα να διοικήσουν, καταπώς φαίνεται. Επειδή η υστεροφημία παραμένει ένα από τα σημαντικότερα αγαθά, για τη δική του ο Ντέμης (λέω εγώ, τώρα…) θα έπρεπε να βρει άλλους για να αγοράσουν την ΑΕΚ, υποχρεώνοντας τους νυν Νοτιοθανοπουλοκανελλόπουλος να εξοφλήσουν τα χρέη που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Στους «άλλους», βάλτε και τον Μελισσανίδη. Προσωπικά έμαθα από σπόντα (κι από κουβέντα πρώην παίκτη της ΑΕΚ) ότι περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να κάνει την κίνηση.

Ούτε γκόμενα να περίμενε να ρίξει ο «τίγρης»…

ΥΓ. Στο τελευταίο άρθρο η στήλη αλλά και οι αναγνώστες που τη διαβάζουν ασχοληθήκαμε εκτενώς με την Ελλάδα του σήμερα υπό το πρίσμα της βίας. Μιας βίας που, προσωπικά, όχι μόνο δεν εγκρίνω ή καταδικάζω αλλά μου προκαλεί αποτροπιασμό.

Γράφτηκαν απόψεις, για τη μία ή για την άλλη πλευρά, αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσες, δεν έχει σημασία αν διαφωνώ ή όχι, σημασία έχει πως ανταλλάχθηκαν απόψεις, κατ’ εμέ αυτό είναι το σημαντικό.

Και υπόσχομαι να επανέλθουμε μετά τις γιορτές.

Tέλος ο Ρεκόμπα !

Παρελθόν αποτελεί και επίσημα πλέον ο Αλβάρο Ρεκόμπα για τον Πανιώνιο καθώς ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Ο Άλβαρο Ρεκόμπα επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία της ΠΑΕ Πανιωνίος, όπου μέσα σε φιλικό και συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, συμφώνησε με τους ανθρώπους της διοίκησης την λύση της συνεργασίας του με τον Πανιώνιο.

Ο Πανιώνιος ΓΣΣ ΠΑΕ ευχαριστεί τον Άλβαρο Ρεκόμπα για την παρουσία του στην ομάδα μας, γεγονός που έκανε το όνομα του ιστορικότερου συλλόγου της Ελλάδας, γνωστό παγκοσμίως.

Του ευχόμαστε καλή συνέχεια. Για εμάς θα είναι πάντα ένας φίλος
».