Κυριακή, Μαΐου 25, 2008

Ασιοδοξία για Βαλβέρδε. Ντιόγο στο στόχαστρο !


Αισιοδοξία έχουν στον Ολυμπιακό στο θέμα Βαλβέρδε, αλλά δεν ανησυχούν αν ο Ισπανός δεν αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολύμπιακού γιατί έχουν έτοιμη την λύση στο θέμα προπονητή. Η διοίκηση θεωρεί πως οι δύο-τρεις περιπτώσεις προπονητών που την απασχολούν είναι ίδιας αξίας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει άγχος σχετικά με το ποιος θα είναι ο επόμενος τεχνικός.

Στη Βραζιλία ο Νινιάδης για Ντιόγο
Ο Ανδρέας Νινιάδης βρίσκεται στη Βραζιλία προκειμένου να παρακολουθήσει την αναμέτρηση Πορτουγκέσα-Παλμέιρας, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 00:10 (ώρα Ελλάδας) και ο υπεύθυνος του τμήματος σκάουτινγκ της ΠΑΕ Ολυμπιακός θα έχει στραμμένη την προσοχή του στον Ντιόγο Λουΐς Σάντο.

Ο 21χρονος (26/05/1987, ύψος 1.82, βάρος 80 κιλά) επιθετικός αγωνίζεται στην Πορτουγκέσα και αποτελεί το μεγάλο αστέρι της ομάδας από το Σάο Πάουλο. Ο Ανδρέας Νινιάδης έχει δει σε αρκετά παιχνίδια τον Ντιόγο και έχει ολοκληρωμένη άποψη για την αξία του. Το ταξίδι του στη Βραζιλία, ίσως έχει ως στόχο τη διερεύνηση για το τί χρειάζεται προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη μετεγγραφή.

Πρόκειται για μία εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση, καθώς η Πορτουγκέσα έχει υψηλές οικονομικές απαιτήσεις, κάτι φυσιολογικό, αφού είναι το ακριβότερο περιουσιακό στοιχείο που διαθέτει. Να σημειωθεί πως τον Γενάρη ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Λεονάρντο από το συγκεκριμένο βραζιλιάνικο σύλλογο.

Επανέρχεται για Αλμιρόν ο Ολυμπιακός


Υπαρκτό παραμένει το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Σέρχιο Aλμιρόν όπως αποκαλύπτει η ιταλική εφημερίδα "La Stampa".

Η Γιουβέντους χρειάζεται επειγόντως μετρητά για να αποκτήσει τους Αμάουρι και Τσάβι Αλόνσο και υποψήφιοι προς αποχώρηση είναι οι Τιάγκο και Αλμιρόν.

Για τον Αργεντινό αμυντικό μέσο που αγωνίστηκε ως δανεικός στη Μονακό από τον Ιανουάριο και εντεύθεν ενδιαφέρον υπήρξε από τους πρωταθλητές και στη χειμερινή μετεγγραφική περίοδο αλλά η "κόπια" του Σεμπαστιάν Βερόν προτίμησε να μετακομίσει στο πριγκιπάτο.

Η τροχιά που διέγραψε εκεί ήταν απογοητευτική και η Μονακό δεν προσανατολίζεται να τον αποκτήσει αντί της ρήτρας των 7,5 εκ. ευρώ που είχε συμφωνηθεί.

Η "χρηματιστηριακή" αξία του Αλμιρόν έχει πέσει στα 4 με 5 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με τη “La Stampa” αλλά ενδεχομένως να αυξηθεί όπως υποστηρίζεται τις προσεχείς ημέρες, αν τελικά αποκτήσει κοινοτικό διαβατήριο.

«Πρίγκηπας» ο Χάμιλτον


«Πρίγκηπας» έγινε στο Μονακό ο Λούις Χάμιλτον! Ο Βρετανός επιβίωσε από τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην πίστα, ευνοήθηκε από τα λάθη των δύο πιλότων της Ferrari και σε συνδυασμό με την εξαιρετική στρατηγική της McLaren (πραγματοποίησε μόνο έναν ανεφοδιασμό), κατάφερε να πάρει την καρό σημαία. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα, ο οποίος βρέθηκε μια «ανάσα» από την πρώτη του νίκη στην Formula1, ενώ στην τρίτη θέση ολοκλήρωσε ο Φελίπε Μάσα. Καταστροφικός αγώνας για τον Κίμι Ράικονεν.

Τα αποτελέσματα:

1) Λιούις Χάμιλτον - McLaren 2h00:42.272
2) Ρόμπερτ Κούμπιτσα - BMW Sauber +3.069
3) Φελίπε Μάσα - Ferrari +4.811
4) Μαρκ Ουέμπερ - Red Bull +19.264
5) Σεμπάστιαν Φέτελ - Toro Rosso +24.657
6) Ρούμπενς Μπαρικέλο - Honda +28.408
7) Καζούκι Νακατζίμα - Williams +30.180
8) Χέικι Κοβαλάινεν - McLaren +33.191
9) Κίμι Ράικονεν - Ferrari +33.793
10) Φερνάντο Αλόνσο - Renault +1 γύρος
11) Τζένσον Μπάτον - Honda +1 γύρος
12) Τίμο Γκλοκ - Toyota +1 γύρος
13) Γιάρνο Τρούλι - Toyota +1 γύρος
14) Νικ Χάιντφελντ - BMW Sauber +4 γύροi

Εγκατάλειψαν:

Αντριαν Σούτιλ - Force India
Νίκο Ρόσμπεργκ - Williams
Νελσίνιο Πικέ - Renault
Τζιανκάρλο Φιζικέλα - Force India
Ντέιβιντ Κούλθαρντ - Red Bull
Σεμπαστιέν Μπουρντέ - Toro Rosso

Απίστευτο γκόλ ο Μπέκαμ !


Σε ακόμη ένα ματς των Λος Άντζελες Γκάλαξι, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ έβαλε την προσωπική του… σφραγίδα. Ο Άγγλος μέσος σημείωσε το τρίτο γκολ της ομάδας του, στη σημερινή νίκη επί το Κάνσας (3-1), με εκπληκτικό σουτ από τα 65 μέτρα! Με το τέρμα του αυτό, ο 32χρονος μέσος έφτασε τα τέσσερα σε εννέα παιχνίδια.

Το σκορ είχε ανοίξει η ομάδα του Κάνσας στο 40΄ με τον Λόπεζ. Στην επανάληψη, όμως, οι Γκάλαξι αντεπιτέθηκαν και χάρη στα τέρματα των Ντόνοβαν (πεν. στο 54΄) και Μπαντλ (74’) πήραν το προβάδισμα. Το τρίποντο «κλείδωσε» στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο «Μπεκς».

Nταμπλούχος η Λιόν !


Η παντοκράτειρα του γαλλικού ποδοσφαίρου «ξαναχτύπησε»… Η Λιόν είναι φέτος νταμπλούχος Γαλλίας, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Οι «λιονέ» επικράτησαν με 1-0 στην παράταση της Παρί Σεν Ζερμέν (κ.α. 0-0), στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου, που έγινε στο «Σεν Ντενί» του Παρισιού. Έτσι, οι παίκτες του Αλεν Περέν κατέκτησαν το τέταρτο τρόπαιο στην ιστορία τους στον δεύτερο τη τάξει θεσμό και πρώτο, μετά το 1973. Το ματς ήταν δραματικό στο μεγαλύτερο διάστημα, με τους εφτά φορές πρωταθλητές να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως να μην καταφέρνουν να σκοράρουν στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης.

Τελικά, «λυτρώθηκαν» με τον Σίντνεϊ Γκοβού στο 102’ και ολοκλήρωσαν με πανηγυρικό τρόπο τη φετινή χρονιά.

Το συγκεκριμένο ματς ήταν το τελευταίο του Πέδρο Παουλέτα με την παριζιάνικη φανέλα, ύστερα από πέντε χρόνια στο «Παρκ Ντε Πρενς».

Ηδη, η Λιόν είχε εξασφαλίσει, πριν την έναρξη του ματς, τη συμμετοχή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ οι κυπελλούχοι Ευρώπης του 1996 τη συμμετοχή τους στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.


ΛΙΟΝ: Κουπέ, Ρεβεγέρ, Μπουμσόνγκ, Σκιλασί, Γκρόσο, Τουλαλάν, Κάλστρομ (68' Μποντμέρ), Ζουνίνιο (117΄Κλερκ), Γκοβού, Μπενζεμά, Φρεντ (73' Κεϊτά)

ΠΑΡΙ: Αλόνζο, Καμαρά, Αρμάντ, Μπουριγιόν (105' Σόουζα), Τσεαρά, Γιέπες, Ροτέν, Κλεμέντ, Τσαντόμ (83' Μεντί), Παουλέτα (80' Λουγιντουλά), Ντιανέ

Πρόταση 8 εκ. ευρώ για Αϊμάρ ο ΠΑΟ !


Σύμφωνα με το δημοσίευμα το «τριφύλλι» είναι έτοιμο να προσφέρει 8 εκατομμύρια ευρώ στην ασφυκτιούσα έπειτα τον υποβιβασμό της, Σαραγόσα και έχει έλθει ήδη σε επαφή με τον Αργεντινό μικρό το δέμας μέσο προκειμένου να τσεκάρει τη διαθεσιμότητα του για να αγωνιστεί στην Ελλάδα.

Ενδιαφέρον για τον Αϊμάρ υπάρχει και από την Σάλτζμπουργκ αλλά ο Παναθηναϊκός φαίνεται να βρίσκεται στην pole position εξαιτίας της κάλυψης της ετήσιας αμοιβής του ποδοσφαιριστή της Σαραγόσα, η οποία ανέρχεται στα 2,2 εκ. ευρώ.

Από το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή διαρρέεται πως ο Αϊμάρ δεν θέλει να συνεχίσει σε μη ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, μιας και πιστεύει πως έχει ακόμη πολλά χρόνια εύχυμης παρουσίας στις μεγάλες λίγκες, πριν μεταναστεύσει στην άγονη ποδοσφαιρική γραμμή.

Στο δημοσίευμα υποστηρίζεται ότι αν ο Αϊμάρ αποτολμήσει να καταφτάσει στην Ελλάδα θα είναι λόγω της "ποιοτικής οικονομικής πρότασης που είναι έτοιμος να καταθέσει ο Παναθηναϊκός"

Κυπελλούχος η Ρόμα, 2-1 την Ίντερ!


Η Ρόμα νίκησε με 2-1 την Ίντερ στον τελικό του "Ολίμπικο" και αναδείχτηκε Κυπελλούχος Ιταλίας για 9η φορά στην ιστορία της.

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, Ίντερ και Ρόμα μοιράστηκαν τους δύο εγχώριους τίτλους... Η Ρόμα επικράτησε με 2-1 της Ίντερ στο "Ολίμπικο" σε μονό τελικό και κατέκτησε το Κύπελλο Ιταλίας, παίρνοντας μία άτυπη ρεβάνς για την απώλεια του σκουντέτο μία εβδομάδα νωρίτερα από τους Μιλανέζους.

Με την επιτυχία αυτή, η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι έφτασε τις 9 κατακτήσεις και είναι πλέον πολυνίκης στο θεσμό μαζί με τη Γιουβέντους, με τους "νερατζούρι" να μένουν στις 5 επιτυχίες στη δεύτερη τη τάξει ιταλική διοργάνωση και τον Ρομπέρτο Μαντσίνι να μην καταφέρνει να κάνει 11 τα Κύπελλα στην καριέρα του (έχει πάρει 6 ως ποδοσφαιριστής και 4 ως προπονητής).

To σκορ για τους τυπικά και ουσιαστικά γηπεδούχους άνοιξε στο 36', με τον Πιζάρο να εκτελεί το κόρνερ από τα δεξιά και τον Μεξές να πιάνει το γυριστό μονοκόμματο σουτ, για να στείλει τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων του ανήμπορου να αντιδράσει Τόλντο.

Το 2-0 για τους "τζαλορόσι" έγινε στο 54', με τον Κασέτι να παίρνει τη μπάλα από τον Σέζαρ, ενώ στη συνέχεια από τη συνεργασία Περότα-Βούτσινιτς, ο πρώτος έγινε τελευταίος κάτοχος της μπάλας για την προωθήσει από κοντά στα δίχτυα της Ίντερ.

Η Ίντερ μείωσε στο 60' σε 2-1 με εκπληκτικό σουτ-φωτοβολίδα του Πελέ από τα 35 μέτρα, στη συνέχεια άσκησε πίεση στην περιοχή της Ρόμα προσπαθώντας να φτάσει στην ισοφάριση, όμως οι "τζαλορόσι" διατήρησαν -έστω με δυσκολία- το υπέρ τους σκορ για να φτάσουν στην κατάκτηση του τροπαίου.