Κυριακή, Ιουλίου 20, 2008

U19:Ηττα-αποκλεισμός της Ελλάδας από την Αγγλία


Άδοξο ήταν το φινάλε για την Εθνική Νέων στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Τσεχίας καθώς το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά την ήττα του με 0-3 από την Αγγλία, όχι μόνο έχασε την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης αλλά και την τρίτη θέση που θα της έδινε το εισιτήριο για το Παγκόσμιο που θα διεξαχθεί τον επόμενο χρόνο στην Αίγυπτο.

Το τέρματα των Άγγλων που έφτασαν δίκαια στην επικράτηση πέτυχαν οι Μι στο 47’, Σιρς με πέναλτι στο 67’ και Στάριτζ στο 85’.

Οι συνθέσεις

Ελλάδα: Μπαμπανιώτης, Μπουτζίκος (12' Ψιάνος, 50' Παυλής), Κ. Παπαδόπουλος, Γαλάνης, Λαμπρόπουλος, Μπαρμπούδης, Γ. Παπαδόπουλος, Γκέντσογλου, Αργυρόπουλος (59' Καραπέτσας), Γιάννου, Ματσούκας

Αγγλία: Μπάτον, Κορκ, Πιρς, Μάτοκ, Μι, Μόουζες (73' Ντελφ), Γκιμπς, Μπέρτραντ (86' Γκόσλινγκ), Ρόουζ, Στάριτζ, Σίαρς (83' Σινκλέρ)

Ήττα 1-0 ο Πανιώνιος από Νάπολι


Η Νάπολι ήταν εξαρχής το φαβορί στις αναμετρήσεις της με τον Πανιώνιο για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου Ιντερτότο και φρόντισε να το αποδείξει από τον πρώτο αγώνα. Στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης οι "παρτενοπέι" επικράτησαν των "κυανέρυθρων" με 1-0, χάρις στο γκολ του Μπολιατσίνο στο 31ο λεπτό και έκαναν δύσκολο το έργο της ελληνικής ομάδας στη ρεβάνς της 26ης Ιουλίου στο "Σαν Πάολο".

Πανιώνιος (Λίνεν): Κρέσιτς, Μανιάτης, Μαϊστόροβιτς, Κουτσόπουλος, Λάνγκαμπ, Νικολάου (57' Σιαλμάς), Μάκος, Κουμορτζί, Σκούφαλης (78' Ντελούρα), Χούτος, Κοιλιάρας (73' Βάγκνερ).

Νάπολι (Ρέγια): Ιέτσο, Καναβάρο, Κοντίνι, Ρινάουντο, Μπλάζι, Χάμσικ (82΄ Πιατσέντζα), Βιτάλε, Ντένις, Μάτζο, Γκαργκάνο, Μπολιατσίνο (74΄ Ινάσιο).

ΜΕ ΗΠΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ


Στον Β' όμιλο μαζί με τις Ανγκόλα, Κίνα, Ισπανία, ΗΠΑ και Γερμανία θα αγωνιστεί η Εθνική Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, κατόπιν κλήρωσης που έγινε στο ΟΑΚΑ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου αγώνα Γερμανία-Πουέρτο Ρίκο στο Προολυμπιακό τουρνουά.

Στον Β΄ όμιλο τοποθετήθηκε άνευ κλήρωσης η Γερμανία γιατί πήρε το τρίτο εισιτήριο μέσω του «μικρού τελικού» από το Προολυμπιακό Τουρνουά, ενώ στον Α' όμιλο κληρώθηκε η Κροατία.

Πρώτη αντίπαλος της ομάδας του Παναγιώτη Γιαννάκη θα είναι η πρωταθλήτρια κόσμου Ισπανία στις 10 Αυγούστου.

Την κλήρωση έκανε ο τεχνικός γραμματέας της FIBA, Λιούμπομιρ Κοτλέμπα, ενώ ο πρόεδρος της βραζιλιάνικης ομοσπονδίας, Γεράσιμος Μποζίκης, κλήθηκε να τραβήξει τους λαχνούς για τις Κροατία και Ελλάδα, οι οποίες μπήκαν στην κληρωτίδα ως φιναλίστ του Προολυμπιακού Τουρνουά.

Οι όμιλοι στο "Πεκίνο 2008"


Α' όμιλος
Αργεντινή
Αυστραλία
Ιράν
Λιθουανία
Ρωσία
Κροατία

Β' όμιλος
Ανγκόλα
Κίνα
Ισπανία
ΗΠΑ
Γερμανία
Ελλάδα

Κλείνει Μπλέχνιο, βλέπει Φ.Μέιρα


Για προφορική συμφωνία με την Τιγκρές για τον Χουάν Κάρλος Μπλένχιο κάνουν λόγο οι πληροφορίες που βγαίνουν το τελευταίο 24ωρο, την ίδια ώρα που και ο Φερνάντο Μέιρα της Στουτγκάρδης βρίσκεται στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού.

Για τον Μπλένχιο, όλα δείχνουν, πως σύντομα θα μπορεί να προβάρει και επίσημα την φανέλα με το τριφύλλι. Οι δύο πλευρές φέρονται να έχουν έρθει σε κατ' αρχήν προφορική συμφωνία και αυτό που μένει είναι θετική απάντηση του 28χρονου αμυντικού.

Και ο Φερνάντο Μέιρα φέρεται να βρίσκεται τελευταία στο στόχαστρο των "πρασίνων". Ο 30χρονος διεθνής Πορτογάλος αμυντικός ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Στουτγκάρδη και ήδη ψάχνει για την επόμενη στάση στην καριέρα του.

Η μεγάλη εμπειρία του (51 συμμετοχές με την εθνική της χώρας του), καθώς και η ευπρόσιτη τιμή για την αξία του (περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ) τον καθιστούν μια καλή λύση για το "τριφύλλι".

Θέλει να φύγει ο Ρομπίνιο απ' τη Ρεάλ


Ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Ρεάλ, ξεκαθάρισε στη διοίκηση της ομάδας, πως επιθυμεί να αποχωρήσει από τη Μαδρίτη.

Η Ρεάλ απέρριψε πρόταση της Τσέλσι για τον Ρομπίνιο, ο οποίος τα βρήκε σε όλα με την αγγλική ομάδα και θέλει να ταξιδέψει στο Λονδίνο για χάρη της, αλλά στη Μαδρίτη έχουν άλλη γνώμη.

Ο Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς συναντήθηκε με τον Βραζιλιάνο, του εξήγησε πως η Ρεάλ δεν τον πουλάει στην Τσέλσι και ο νεαρός επιθετικός ζήτησε μεταγραφή, τονίζοντας πως δε θέλει να μείνει άλλο στη Μαδρίτη!

Δέυτερη συνεχόμενη νίκη του Χάμιλτον !


Ένα "δικό του" αγώνα κόντεψε να χάσει στο Γερμανικό GP o Λιούις Χάμιλτον. Όμως, με δυο περάσματα στο τέλος, πάνω στους Μάσα και Νελσίνιο Πικέ, πήρε τη δεύτερη σερί καρό σημαία και ξέφυγε τέσσερις βαθμούς από τον δεύτερο της κατάταξης Φελίπε Μάσα.

Ο Βραζιλιάνος τερμάτισε τρίτος στον αγώνα του Χοκενχάιμ, πίσω από τον εκπληκτικό Νελσίνιο Πικέ, που πανηγύρισε έξαλλα το πρώτο πόντιουμ της σύντομης καριέρας του.

Βορονίν και Μανίς στη λίστα, δεν εγκαταλείπει για Εθκέρο ! Eνδιαφέρεται ο Σμόλαρεκ



Δυο νέα ονόματα προστέθηκαν στη λίστα των υποψήφιων προς απόκτηση παικτών από τον Ολυμπιακό. Ο λόγος για τον Αντρέι Βορονίν της Λίβερπουλ και τον Μανίς της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Ουκρανός επιθετικός παραχωρείται από τους «κόκκινους» και η περίπτωσή του εξετάζεται σοβαρά από τον Ολυμπιακό. Ο Βορονίν είναι 29 ετών, 53 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του, για την οποία έχει σημειώσει έξι γκολ. Στη Λίβερπουλ πήγτε πέρσι, προερχόμενος από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν και σε 19 αγώνες σημείωσε πέντε γκολ.

Ο Πορτογάλος αμυντικός Μανίς, ανήκει στην Ατλέτικο, η οποία πέρσι τον είχε δώσει δανεικό στην Ίντερ. Δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα των «ροχιμπλάνκος», οι οποίοι θέλουν να τον παραχωρήσουν και η τιμή του προσεγγίζει τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ. Οι «ερυθρόλευκοι» εξετάζουν το ενδεχόμενο να ζητήσουν να τον αποκτήσουν σαν δανεικό

Οι ερυθρόλευκοι όμως δεν ξεχνούν και τον Εθκέρο καθώς μπορεί να καλύψει τις θέσεις του αριστερού χαφ και του δεύτερου επιθετικού και ο Βαλβέρδε τον θέλει στην Ελλάδα.

Το όνομα του Σμόλαρεκ ακούστηκε μόλις πριν λίγες μέρες για την θέση του επιθετικού και σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα "Goalnews", υποστήριξε ότι γνωρίζει για το ενδιαφέρον που υπάρχει εκ μέρους του Ολυμπιακού, γεγονός που δεν τον αφήνει ασυγκίνητο.

"Ξέρω ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό, ενώ έμαθα και για τη Μπενφίκα", τόνισε χαρακτηριστικά ο 27χρονος διεθνής Πολωνός φορ, ο οποίος απέρριψε πριν λίγες ημέρες πρόταση της Τουλούζ να τον αποκτήσει, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να αγωνιστεί στην κορυφαία ευρωπαϊκη διασυλλογική διοργάνωση με κάποιο σύλλογο.

"Θέλω να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ και επομένως οτιδήποτε έχει σχέση με αυτό με απασχολεί. Τις επόμενες 4-5 ημέρες θα ξέρω περισσότερα, θα υπάρχουν εξελίξεις".

Ο Ολυπιακός για να αποκτήσει τον Σμόλαρεκ πρέπει να πληρώσει στην Σανταντέρ το ποσό των 4 εκατ. ευρώ.

Ραντεβού στο Πεκίνο!


Η Εθνική επικράτησε εύκολα του Πουέρτο Ρίκο με 88-63 παίρνοντας την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Μαθήματα μπάσκετ από την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη που για ακόμα μια φορά προσέφερε θέαμα στο ελληνικό κοινό. To αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς για τρίτη φορά. Κορυφαίος της «επίσημης αγαπημένης» ο «οδοστρωτήρας» Σοφοκλής Σχορτσιανίτης που τελείωσε το παιχνίδι με 13 πόντους. Μεγάλη εμφάνιση από τον Θοδωρή Παπαλουκά, ο οποίος είχε 9 πόντους και 10 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα:
11-19, 35-48, 50-68, 63-88

Ελλάδα (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 9, Μπουρούσης 10, Ζήσης , Σπανούλης 14, Βασιλόπουλος 10, Φώτσης 6, Πρίντεζης , Γλυνιαδάκης , Τσαρτσαρής 11, Διαμαντίδης 15, Σχορτσανίτης 13, Πελεκάνος

Πουέρτο Ρίκο (Θιντρόν): Ράμος 6, Μπαρέα 16, Ριβέρα 8, Αρόγιο , Μοχίκα 3, Καμάτσο Τζόουνς 4, Αγιούζο 2, Σάντσεζ 6, Βιλαφάνε , Φαλκόν 4, Λι 7, Σαντιάγκο 7