Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2009

ΠΑΟ: Κρούση σε Μπιέρσμιρ

Ο Κώστας Αντωνίου συνατήθηκε σήμερα στην Αθήνα με τον μάνατζερ του νεαρού σουηδού, αμυντικού, Μπιέρσμιρ, κάνοντας μια πρώτη διερευνητική επαφή.

Οι «πράσινοι» ενδιαφέρονται πολύ για τον 23χρονο παίκτη αλλά δεν είναι βέβαιο αν θα τον αποκτήσουν από τώρα, ή αν η μεταγραφή του θα δρομολογηθεί για τον Γενάρη όταν θα μείνει ελεύθερος από την Γκέτεμποργκ. Ο Παναθηναϊκός δεν δίνει περισσότερες από 300.000 ευρώ στους Σουηδούς καθώς τον χειμώνα μπορεί να πάρει τον παίκτη δίχως κόστος. Παράλληλα, αυτήν την εποχή το βάρος έχει δοθεί σε άλλες περιπτώσεις αμυντικών και μόνο αν δεν προχωρήσουν γρήγορα εκείνες οι υποθέσεις το «τριφύλλι» θα γίνει άμεσα η μεταγραφή του Μπίερσμιρ.

Oλυμπιακός: Ξεμούδιασμα με τριάρα στο πρώτο φιλικό !

Τις πρώτες του φιλικές εξετάσεις έδωσε σήμερα ο νέος Ολυμπιακός, με τους ερυθρόλευκους να επικρατούν με 3-0 της Αυστριακής Σβαρτς.(ομάδα τρίτης κατηγορίας). Σκόρε του αγώνα ήταν οι Ζαϊρί (43'), Γ. Παπαδόπουλου (62') και Μπελούτσι (85').

Το πρόσωπο που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Ζαουάντ Ζαϊρί ο οποίος πέτυχε γκολ και είχε ασίστ για άλλο ένα, με τον Μαροκινό άσο ο οποίος αποκτήθηκε για να δίνει φέτος "ανάσες" στον Λουτσιάνο Γκαλέτι, να ξεκινάει στο αρχικό σχήμα (ο μοναδικός από τους νεοαποκτηθέντες) και να αφήνει καλές εντυπώσεις στην παρθενική του εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης (46’ Πάρντο), Γκαλίτσιος (46’ Πάντος), Ντομί (46’ Λεονάρντο), Παπαδόπουλος Α. (46’ Ζεβλάκοφ), Παπαδόπουλος Κ. (46’ Μπράβο), Ντουντού (63’ Κατσικογιάννης), Παπαδόπουλος Γ., Τοροσίδης (46’ Μπελούτσι), Ζαϊρί (63’ Βασιλόγιαννης), Όσκαρ, Μήτρογλου

ΣΒΑΤΣ: Βάισενχοφερ, Σκπολ, Έγκερ Ντάβιντ, Έγκερ Ντάιελ, Ντούιτς, Κοχλ, Χόντερ, Ποχλ, Τακσάκερ, Μπούχερ, Κέλνερ

Στην Μάντσεστερ Γ. ο Όουεν !

Ο Μάικλ Όουεν θα είναι παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τα επόμενα δύο χρόνια όπως ανακοινώθηκε από τους πρωταθλητές Αγγλίας πριν από λίγο. Ο διεθνής Άγγλος έμεινε ελεύθερος από την Νιουκάστλ στο τέλος της περιόδου και αναλαμβάνει το φορτίο του αντικαταστάτη του Κάρλος Τέβες στην επίθεση των «κόκκινων διάβολων».

Φεργκιουσον: Θα το απολαύσει ο Μάικλ!

«Ο Μάικλ είναι ένας επιθετικός παγκοσμίου κλάσης με μια δεδομένη ικανότητα να σκοράρει στο υψηλό επίπεδο που ποτέ δεν αμφισβητήθηκε. Το να έρθει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τις απαιτήσεις που έχουμε είναι κάτι που ο Μάικλ θα απολαύσει», ήταν τα λόγια του κορυφαίου Βρετανού τεχνικού.

Όουεν: Θα στο ξεπληρώσω, Σερ!

«Είχα ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με άλλους συλλόγους όταν από το... πουθενά ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον μου τηλεφώνησε την Τετάρτη το απόγευμα, με προσκάλεσε να πάρουμε πρωινό την επόμενη ημέρα και εκεί μου είπε πως με ήθελε. Συμφώνησα χωρίς να το σκεφτώ ούτε λεπτό. Είναι μια φανταστική ευκαιρία για μένα και σκοπεύω να την αρπάξω και τα δύο μου χέρια. Τώρα κοιτάζω το μέλλον μου ως παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και είμαι τυχερός που γνωρίζω τόσους πολλούς από τους παίκτες της. Έχασα την προετοιμασία πέρσι και είμαι χαρούμενος που θα ξεκινήσω φέτος στο Κάριγκτον (σ.σ το προπονητικό κέντρο της Γιουνάιτεντ) από την πρώτη μέρα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Σερ Άλεξ για την πίστη του σε μένα και τον διαβεβαιώνω πως θα του την ξεπληρώσω με τα γκολ και τις εμφανίσεις μου».

Φοβερό αυτογκόλ ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σφήνα της Mάντσεστερ Σίτι για Μαρτσένα


Σύμφωνα με την Daily Mail ο Ισπανός αμυντικός της Βαλένθια, Κάρλος Μαρτσένα μπήκε στο στόχαστρο της Μάντστεστερ Σίτι.Ο Ισπανός μπακ είναι στη μεταγραφική λίστα και του Παναθηναϊκού αλλά ακόμη δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική εξέλιξη στο θέμα.

Τσέλσι: Ανακοίνωσε Ντάνιελ Στάριντζ !


Η Τσέλσι ανακοίνωσε την απόκτηση του Ντάνιελ Στάριντζ από την Μάντσεστερ Σίτι.Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το ποσό που θα καταβάλει η Τσέλσι θα ανέρχεται περίπου στα 5.000.000 λίρες, ενώ θα υπογράψει για τέσσερα χρόνια στους "μπλε".

Oλυμπιακός: Σενάρια για Λίνκολν


Σύμφωνα με Τούρκικα ΜΜΕ ο Λίνκολν της Γαλατα βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο των «ερυθρολεύκων».

Πιο συγκεκριμένα, το κανάλι «Lig TV» ανέφερε ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται έντονα για τον 30χρονο μεσοεπιθετικό της Γαλατασαράι, επισημαίνοντας πάντως, πως ακόμη δεν έχει κάνει συγκεκριμένη πρόταση.

Απλά έγινε λόγος για διερευνητικές επαφές, προκειμένου να ενημερωθεί ο Ολυμπιακός για τις προθέσεις της Γαλατά, που αγόρασε τον παίκτη από τη Σάλκε το καλοκαίρι του 2007, έναντι 4,5 εκ. ευρώ.


Τεν Κάτε: Στόχος το πρωτάθλημα !

Για την Ελβετία, όπου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο κομμάτι της βασικής προετοιμασίας, αναχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής η αποστολή του Παναθηναϊκού.

Οι δηλώσεις του Τεν Κάτε:

«Οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν μπορούν να προσφέρουν ποιότητα. Όλοι ξέρουν ότι ο Κατσουράνης και ο Σισέ είναι παίκτες νικητές. Ο Λέτο στην περσινή του χρονιά δεν κατάφερε να δείξει αυτό που μπορεί για κάποιους λόγους, αλλά φέτος πιστεύουμε πως θα είναι καλύτερος», είπε. Όσο για την απόκτηση αμυντικού, ο Τεν Κάτε προσπάθησε να θολώσει τα νερά, λέγοντας πως «… οι εφημερίδες γράφουν διάφορα για να πουλάνε φύλλα» και πρόσθεσε: «… «Θα πάθετε πλάκα με τον Καντέ. Είναι φανταστικός ποδοσφαιριστής. Έχουμε και τον Βύντρα που πέρυσι ήταν ο καλύτερος αμυντικός μας».

Ο 55χρονος προπονητής θεωρεί πως φέτος δεν θα χρειαστεί να πειραματιστεί πολύ. «Είναι πλεονέκτημα που γνωρίζω τους παίκτες. Ξέρω τις αρετές και τις αδυναμίες τους και έτσι δεν θα χρειαστεί να κάνω δοκιμές όπως πέρυσι», είπε και αναφερόμενος στο τι θα περιλαμβάνει το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, τόνισε: «Θα εστιάσουμε στη φυσική κατάσταση των παικτών και εν συνεχεία θα δουλέψουμε στην τακτική».

Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει κάποιον από τους τέσσερις νεοαποκτηθέντες στα φιλικά της Ελβετίας. «Όχι, δεν θέλω να ρισκάρω για κάποιον τραυματισμό. Οι συγκεκριμένοι παίκτες βρίσκονται πολύ πιο πίσω σε φυσική κατάσταση σε σχέση με τους υπόλοιπους. Στην Αυστρία θα κάνουν ντεμπούτο».
Ο Χενκ Τεν Κάτε θα έχει υπό τις οδηγίες του στο Ιβερντόν τους: Λέτο, Κατσουράνη, Καντέ, Σισέ, Γκαλίνοβιτς, Τζόρβα, Μάτος, Σαριέγκι, Βύντρα, Καραγκούνη, Καρνέζη, Νίνη, Πετρόπουλο, Σαλπιγγίδη, Σπυρόπουλο, Χριστοδουλόπουλο, Σιμάο, Ρουκάβινα, Γκάμπριελ, Μελίσση, Καπίνο, Μαχλελή, Σταμπολζίεφ και Παντίδο. Στην αποστολή είναι και ο Γκανέζος αμυντικός Μενσά, που θα αποκτηθεί και θα δοθεί δανεικός. Την Κυριακή θα μεταβεί στην Ελβετία και ο Μπράις Μουν. Στην Ελβετία δεν μεταβαίνουν οι: Ίβανσιτς, Κλέιτον, Μάντζιος, Λεοντίου, Ταμπάκης, Ραντοβάνοβιτς, Ντέιβιντ, Δημούτσος και Μάλαρτζ.

Πανιώνιος: Ανανέωσε για τέσσερα χρόνια ο Εστογιανόφ

Την επέκταση του συμβολαίου του Φαμπιάν Εστογιανόφ γι΄ ακόμη τρία χρόνια, καθώς και την απόκτηση του 100% των δικαιωμάτων του ανακοίνωσε σήμερα η ΠΑΕ Πανιώνιος. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Ουρουγουανός άσος θα φοράει την κυανέρυθρη φανέλα έως το καλοκαίρι του 2013..

H φοβερή ντρίμπλα στον Καραγκούνη !

Oλυμπιακός: «Τρύπα» πάνω 63 εκατ. ευρώ

Άνοιγμα της τάξεως των 63 εκατομμυρίων αποκαλύπτει η «SportDay» ότι είχε η ΠΑΕ Ολυμπιακός μέχρι τον Ιούνιο του 2008. Μέχρι τον περασμένο Ιούνιο ο Ολυμπιακός είχε έλλειμμα 36 εκατ. ευρώ και επιπλέον είχε δανειακές υποχρεώσεις που φτάνουν τα 27 εκατ. ευρώ. Η ΠΑΕ, δηλαδή, έχει πάρει δάνεια προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της και το υπόλοιπο των δανείων αυτών τον περασμένο Ιούνιο άγγιζε τα 27 εκατ. ευρώ. Επιπλέον από πέρυσι μέχρι φέτος το άνοιγμα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχει μεγαλώσει ακόμα περισσότερο και δεν αποκλείεται το ποσό να έχει φτάσει τα 80 εκατ. ευρώ.

Εκτός του ελλείμματος της ΠΑΕ, υπάρχουν δάνεια ύψους 60 εκατ. ευρώ που αφορούν το Καραϊσκάκη. Το θέμα με το γήπεδο πάντως είναι διαφορετικό, επειδή τα δάνεια αποπληρώνονται από τα έσοδα και μάλιστα με μεγάλη ευκολία. Οι οφειλές αναμένεται να εξοφληθούν το 2023 και το υπολειπόμενο ποσό για την εξόφλησή τους είναι σήμερα περίπου 60 εκατ. ευρώ.

ΠΑΟ:"Γη και ύδωρ" για Μαρτσένα

"Γη και ύδωρ" για την απόκτηση του Κάρλος Μαρτσένα προσφέρει ο Παναθηναϊκός, θέλοντας να καλύψει το κενό στη θέση του κεντρικού αμυντικού με τον Ισπανό. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «πράσινοι» ετοιμάζονται να προσφέρουν τετραετές συμβόλαιο στον 30χρονο άσο με 1,9 εκατ. ευρώ καθαρά τον χρόνο, που με μπόνους συμμετοχών και πριμ υπογραφής θα φθάνουν τα 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως. Χρήματα που είναι μάλλον αδύνατο να προσφέρουν άλλοι ισπανικοί σύλλογοι στον διεθνή στόπερ. Ο Μαρτσένα έχει λαμβάνειν για την προσεχή σεζόν 1,2 εκατ. ευρώ από τη Βαλένθια, ενώ η διοίκηση απέρριψε αίτημα του μάνατζέρ του για αναπροσαρμογή συμβολαίου.

Ο εκπρόσωπος του παίκτη, Μανουέλ Γκαρθία Κιλόν, παραπέμπει στη διοίκηση της Βαλένθια. «Αν θέλει ο Παναθηναϊκός, ας τα βρει με τη Βαλένθια και εν συνεχεία συζητάμε για τον Κάρλος», δήλωσε στη «SportDay». Ο τεχνικός διευθυντής της Βαλένθια, Φερνάντο Γκόμεθ, τόνισε με τη σειρά του «Η Βαλένθια δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή του συμβολαίου του Μαρτσένα. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα πάει στον Παναθηναϊκό, ούτε ότι δεν είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρόταση της ελληνικής ομάδας».

Σε περίπτωση που η απάντηση της Βαλένθια (σε πρόταση 4 εκατ. ευρώ συν τον Νασίφ Μόρις) ή του Κάρλος Μαρτσένα είναι αρνητική, ο Παναθηναϊκός θα στραφεί οριστικά στον Ματίας Μπιέρσμιρ. Αγγλικό δημοσίευμα αναφέρει πως ο Παναθηναϊκός βρίσκεται κοντά στον Ισραηλινό αμυντικό της Μάντσεστερ Σίτι Ταλ Μπεν Χαΐμ, αλλά κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται.

Oλυμπιακός: Βλέπει Ρέγες και Γκιγιέρμε !

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Goal news» οι άνθρωποι του Ολυμπιακού εξετάζουν την απόκτηση του Χοσέ Αντόνιο Ρέγες, της Ατλέτικο Μαδρίτης, , για την ενίσχυση της αριστερής πλευράς στη μεσαία γραμμή. Ο 25χρονος χαφ αγωνίστηκε πέρσι με τη μορφή δανεισμού στην Μπενφίκα (έπαιξε εναντίον των «ερυθρόλευκων» στο πλαίσιο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ), η πορτογαλική ομάδα, όμως, αδυνατεί να πληρώσει τα 3,5 εκ. ευρώ που ζητούν οι «ροχιμπλάνκος» και έτσι ο παίκτης επιστρέφει στην Ισπανία.

Η θητεία του Ρέγες σε Άρσεναλ και Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς και τα λίγα χρήματα που απαιτούνται για να αλλάξει φανέλα (αναλογικά με την αξία και την ηλικία του), κάνουν πολύ δελεαστική την περίπτωσή του.

Βλέπουν και Γκιγιέρμε..

Την περίπτωση του νεαρού Βραζιλιάνου επιθετικού Γκιγιέρμε της Ντιναμό Κιέβου εξετάζουν στον Ολυμπιακό. Ο Τιμούρ Κετσπάγια με τον Ανδρέα Νινιάδη παρακολούθησαν από κοντά τον παίκτη σε φιλικό της ομάδας του επί αυστριακού εδάφους και έμειναν ικανοποιημένοι από την απόδοσή του. Το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ ζητά η Ντιναμό για ετήσιο δανεισμό του Γκιγιέρμε με οψιόν αγοράς.

Μετά την άυξηση τα σπουδαία

Αμέσως μετά την συνάντηση του Σωκράτη Κόκκαλη με τον Τιμούρ Κετσπάγια και την ολοκλήρωση των επαφών του πρώτου για το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου θα ακολουθήσουν οι εξελίξεις στα μεταγραφικά και συγκεκριμένα για τους Κιμ Κάλστρομ και Μαρκ Γκονζάλες. Ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ, Γιάννης Χρυσικόπουλος φέρεται να έχει συμφωνήσει ήδη με τους εκπροσώπους των δύο παικτών και πλέον απομένει η συγκατάθεση του προέδρου για να μπουν οι επαφές με Λιόν και Μπέτις στην τελική ευθεία.

Με τον Κάλστρομ η προφορική συμφωνία είναι για τριετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές το 1,5 εκατ. ευρώ συν τα μπόνους, ενώ με τον Γκονζάλες είναι για τετραετές συμβόλαιο με 1,2 εκατ. ευρώ το χρόνο συν τα μπόνους. Δεν αποκλείεται πάντως, ο Ολυμπιακός να κινηθεί μόνο για τον Κάλστρομ που είναι και ο διακαής πόθος του Κετσπάγια και εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένονται εξελίξεις.

Μπομπό:"Αφήστε με να παίξω στον Ολυμπιακό"

Έκκληση στη διοίκηση της Μπεσίκτας προκειμένου να του επιτρέψει να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό κάνει ο Μπομπό.

Στο πλευρό του Βραζιλιάνου στράικερ βρίσκεται και η σύζυγος του, Ρακέλ.

"Έχω συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό. Οι γονείς μου θέλουν πολύ να συνεχίσω στην Ελλάδα, ζητώ την κατανόηση σας" φέρεται να διεμήνυσε ο 24χρονος Βραζιλιάνος άσος στη διοίκηση των "Κάρα Καρτάλ" συμπληρώνοντας:

"Αγαπώ τον σύλλογο, όμως η πρόταση του Ολυμπιακού είναι σοβαρή με ευνοϊκούς όρους, δεν θα ήταν καλό να χάσω τα κίνητρα μου".

Στο ίδιο μήκος κύματος και η σύζυγος του Μπομπό, Ρακέλ που έφερε πρόσφατα στον κόσμο το δεύτερο παιδί της φαμίλιας.

"Η οικογένεια μας μεγαλώνει. Ο Μπομπό και εγώ θέλουμε μία αλλαγή στη ζωή μας. Θα επιθυμούσαμε να πάμε στην Ελλάδα.

Σας παρακαλώ, καταλάβετε μας και αφήστε μας να φύγουμε". Άμεση ήταν η απάντηση του προέδρου της τουρκικής ομάδας, Γιλντιρίμ Ντεμιρορέν.

"Είσαι πολύτιμος για την ομάδα μας. Δεν νομίζω πως μπορούμε να σε παραχωρήσουμε.

Ο Ολυμπιακός προσφέρει 5 εκατ. ευρώ. Με αυτή την προσφορά δεν μπορούμε να κάνουμε διαπραγματεύσεις. Σε σεβόμαστε, όμως και τα συμφέροντα της ομάδας είναι σημαντικά".

Σισέ: Να με φοβούνται οι οπαδοί του Ολυμπιακού!

O Σισέ επέστρεψε στην Ελλάδα και αναχωρεί την Παρασκευή με την υπόλοιπη αποστολή του Παναθηναϊκού για το Ιβερντόν της Ελβετίας.

Οι δηλώσεις του :

«Θα προσπαθήσω να κάνω αυτό που ξέρω καλά και αυτό είναι να σκοράρω. Είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε πολύ καλά για τον Παναθηναϊκό. Ελπίζω ότι θα παίξω το συντομότερο. Ανυπομονώ να γνωρίσω την υπόλοιπη ομάδα, τους συμπαίκτες μου. Και όταν ο προπονητής πιστεύει ότι είμαι έτοιμος τότε θα παίξω. Θα πάρω την φανέλα με το 9. Πρέπει να με φοβούνται οι οπαδοί του Ολυμπιακού αλλά όχι μόνο αυτοί. Έχω έρθει εδώ για να αποδείξω κάποια πράγματα. Ότι είμαι καλός παίκτης και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό όχι μόνο εναντίον του Ολυμπιακού αλλά με όλες τις ομάδες».