Κυριακή, Ιανουαρίου 18, 2009

PRIMERA DIVISION: Νίκες για Ρεάλ και Βιγιαρεάλ


Ρεάλ Μαδρίτης και Βιγιαρεάλ ολοκλήρωσαν με νίκη τον πρώτο γύρο της Πριμέρα Ντιβισιόν, καθώς επικράτησαν με 3-1 η πρώτη της Οσασούνα και με 2-0 η δεύτερη της Μαγιόρκα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής:

Σάββατο
Μπαρτσελόνα - Ντεπορτίβο 5-0 (21' Μέσι, 27' και 82' Ανρί, 41' και 86' Ετο'ο)
Σεβίλλη - Νουμάνθια 1-0 (80' Ρενάτο)

Κυριακή
Ρεάλ Μαδρίτης - Οσασούνα 2-1 (49' Σέρχιο Ράμος, 63' Ιγκουαΐν / 19' Νεκουνάμ)
Βαγιαδολίδ - Μπέτις 1-3 (22' Λουΐς Πριέτο / 16' Χίσκο, 62' και 92' Σέρτζιο Γκαρσία)
Χετάφε - Σανταντέρ 0-1 (24' Ζίγκιτς)
Βιγιαρεάλ - Μαγιόρκα 2-0 (29' Καπτεβίλα, 33' πέν. Τζουζέπε Ρόσι)
Μάλαγα - Εσπανιόλ 4-0 (35' Αντριάν, 57' πέν. Απόνιο, 84' πέν. Μπάχα, 92' Άλμπερτ Λούκε)
Ουέλβα - Χιχόν 2-0 (5' αυτ. Χόρχε, 54' Αντριάν Κολούνγκα)
Μπιλμπάο - Βαλένθια 3-2 (17' Γκαμπιλόντο, 42' Χάβι Μαρτίνες, 91' πέν. Φερνάντο Γιορέντε / 1' Βίγια, 29' Μοριέντες)
Αλμερία - Ατλέτικο (22:00)

Ηττα-σοκ της Ιντερ από Αταλάντα


Την ήττα με 3-1 γνώρισε η Ίντερ από την Αταλάντα, σε αναμέτρηση για την 19η ημέρα του ιταλικού πρωταθλήματος. Έτσι οι "νερατζούρι" παρέμειναν στους 43 βαθμούς

Στην τέταρτη θέση ανέβηκε η Τζένοα, που επικράτησε εκτός έδρας της Λέτσε με 2-0, με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να αγωνίζεται σε όλο το ματς. Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος πέρασε στο ματς στο 84ο λεπτό στη θέση του Μουναρι.

Με το ίδιο σκορ η Παλέρμο κέρδισε την Σαμπντόρια και η Κάλιαρι την Ουντινέζε, ενώ σπουδαία νίκη με τέρμα του Μπαπτίστα στις καθυστερήσεις (1-0) σημείωσε η Ρόμα απέναντι στην Τορίνο.

Σε ό,τι αφορά στην Μπολόνια, πήρε σημαντική εκτός έδρας νίκη επί της Κατάνια με 2-1, με τον Βαγγέλη Μόρα να αγωνίζεται σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο, ενώ με 2-1 κέρδισε η Κιέβο τη Νάπολι.

ΣΑΒΒΑΤΟ, 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Σιένα-Ρετζίνα 1-0

(75' Φρικ)
Μίλαν-Φιορεντίνα 1-0

(7' Πάτο)

ΚΥΡΙΑΚΗ, 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Αταλάντα-Ίντερ 3-1
(18΄ Φλοκάρι, 28΄, 33΄ Ντόνι - +90΄ Ιμπραϊμοβιτς)
Κάλιαρι-Ουντινέζε 2-0
(4΄ Κόντι, 20΄ Μπιοντίνι)
Κατάνια-Μπολόνια 1-2
(85΄ Παολούτσι - 49΄ Ντι Βάϊο, 54΄ Ανταϊλτον)
Κιέβο-Νάπολι 2-1
(32΄ πεν., 74΄ πεν. Μαρκολίνι - 53΄ Λαβέτσι)
Λέτσε-Τζένοα 0-2
(68΄ Γιάνκοβιτς, +90΄ Σκάλι)
Σαμπντόρια-Παλέρμο 0-2
(45΄, 58΄ Μπρεσιάνο)
Τορίνο-Ρόμα 0-1
(+90΄ Μπαπτίστα)
Λάτσιο-Γιουβέντους 21:30

SUPERLEAGUE - 18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Αποτελέσματα


Σαν τρελό φορτηγό έμοιαζε ο Παναθηναϊκός, που ισοπέδωσε τον Άρη με 4-0 μέσα στο ΟΑΚΑ. Όλα τα γκολ μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Καραγκούνη να ανοίγει το σκορ στο 46’ από το σημείο του πέναλτι και να διπλασιάζει τα γκολ του δέκα λεπτά αργότερα. Το 3-0 για την ομάδα του Τεν Κάτε έγραψε ο Ρουκάβινα στο 59’, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Κλέιτον στο 71’.

Στον Τούμπα ο ΠΑΟΚ δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει 2-0 τον Πανθρακικό, με γκολ των Μουσλίμοβιτς (30’) και Βιερίνια (82’). Η ομάδα της Θράκης έπαιζε με δέκα παίκτες στο τελευταίο μισάωρο.

Με ήρωα τον Ιγκλέσιας που σκόραρε στο 88', η Λάρισα απέσπασε 1-1 στα "Πηγάδια" από την Ξάνθη, που είχε ξεκάθαρα την υπεροχή σε ολόκληρη την αναμέτρηση.

Ο Λεβαδειακός δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης και διέσυρε με 4-0 τον Εργοτέλη. Οι γηπεδούχοι πέταγαν "φωτιές" και έδειξαν με τον πιο πειστικό τρόπο ότι διαθέτουν μία πολύ δυνατή έδρα.


Έτοιμος να πωλήσει την Τσέλσι ο Αμπράμοβιτς σύμφωνα με δημοσιέυματα


Έτοιμος να παραχωρήσει το πακέτο των μετοχών που κατέχει στην Τσέλσι είναι ο Ρομάν Αμπράμοβιτς σύμφωνα με δημοσιεύματα σύμφωνα με δημοσίευμα των "Sunday Times".

Όπως αναφέρεται εκπρόσωποι του Ρώσου μεγιστάνα, βρέθηκαν στο Ντουμπάι σε μία προσπάθεια να προσεκλύσουν επενδυτές για πιθανή πώληση της Τσέλσι. Μάλιστα όπως επισημαίνει πηγή από την αγγλική ομάδα στην εφημερίδα:

"Η ομάδα του Αμπράμοβιτς είναι στην Μέση Ανατολή και προσπαθεί να βρει ενδιαφερόμενους για να αγοράσουν τον σύλλογο".

Ρεάλ Μαδρίτης: Πρόταση σε Κακά ;


Παρά την παραίτηση του Ραμόν Καλντερόν από την προεδρία η Ρεάλ Μαδρίτης είναι διατεθημένη να καταθέσει ανάλογη πρόταση στην Μίλαν με αυτήν την Μάντσεστερ Σίτι για την απόκτηση του Κακά, ύψους 120 εκατ. ευρώ δηλαδή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως την Παρασκευή άνθρωποι της "βασίλισσας" επικοινώνησαν με το πατέρα του ποδοσφαιριστή και του γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους.

Ξεκαθάρισαν όμως πως δεν πρόκειται να δώσουν τόσα πολλά χρήματα στο συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή, σε σχέση με την Σίτι, η οποία προσφέρει 562.000 λίρες την εβδομάδα (κάπου 18 εκατ. ευρώ τον χρόνο).

Άλλωστε, δεν θα είχαν λόγο να το κάνουν αυτό, καθώς αν ο Κακά δέχεται πιέσεις από την Μίλαν για να φύγει τότε θα προτιμούσε να πάει στην Ρεάλ και όχι στην Σίτι, ανεξάρτητα από τα χρήματα, για ευνόητους λόγους.

Η μετεγγραφή πάντως σε μία τέτοια περίπτωση, αυτήν την Ρεάλ, θα πραγματοποιηθεί το καλόκαίρι και όχι τον Ιανουάριο, έπειτα από της εκλογές στον σύλλογο της Μαδρίτης, επιτρέποντας στον Κακά να ολοκληρώσει την χρονιά στην Μίλαν.

Νίκη με Πάτο η Μίλαν , αντίο από τον Κακά ;


Το Σάββατο, η Μίλαν αρκέστηκε σε ένα γκολ του Πάτο για να κερδίσει τη Φιορεντίνα. Πάντως, τα πιο σημαντικά έγιναν μετά το τέλος του, με τον Κακά να αποχαιρετάει τους συμπαίκτες του και τους φίλους της Μίλαν, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι η μεταγραφή του στη Μάντσεστερ Σίτι έχει ολοκληρωθεί!

ΣΑΒΒΑΤΟ, 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Σιένα-Ρετζίνα 1-0

(75' Φρικ)

Μίλαν-Φιορεντίνα 1-0

(7' Πάτο)

ΚΥΡΙΑΚΗ, 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Αταλάντα-Ίντερ
Κάλιαρι-Ουντινέζε
Κατάνια-Μπολόνια
Κιέβο-Νάπολι
Λέτσε-Τζένοα
Σαμπντόρια-Παλέρμο
Τορίνο-Ρόμα
Λάτσιο-Γιουβέντους



Λάμπαρντ, Τζέραρντ, Μέσι θέλει η Σίτι


Τα σχέδια των ιδιοκτητών της Μάντσεστερ Σίτι είναι μεγάλα, όσον αφορά στην ενίσχυση της ομάδας, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο μετεγγραφικό τους στόχαστρο είναι πέραν του Κακά, οι Φρανκ Λάμπαρντ, Στίβεν Τζέραρντ και Λιονέλ Μέσι.

Το να πείσουν οι "πολίτες" τέτοια μεγάλα ονόματα να έρθουν στην ομάδα, όταν σίγουρα του χρόνου δεν θα αγωνιζονται στο Τσάμπιονς Λιγκ, είναι κάτι πολύ δύσκολο, αλλά σίγουρα αν αποκτήσουν τον Κακά θα είναι ένα σπουδαίο πρώτο βήμα για την δημιουργία σοβαρής ομάδας και πλέον ο οποιοσδήποτε θα τους βλέπει με... άλλο μάτι.

Ο τεχνικός της ομάδας, Μαρκ Χιουζ, προσανατολίζεται σε πιο λογικές λύσεις, όπως για παράδειγμα στον Νάιντζελ Ντε Γιονγκ του Αμβούργου και στον Γουέιν Μπριτζ που απέκτησε από την Τσέλσι, έτσι τώρα έχει στα άκρα της άμυνας δύο ταλαντούχους Άγγλους διεθνείς, τον Μπριτζ αριστερά και τον Μάικα Ρίτσαρντς δεξιά.

Οι Άραβες ιδιοκτήτες όμως θέλουν τους καλύτερους του πλανήτη στο "Σίτι οφ Μάντσεστερ" και όλα αυτά να σκεφτεί κανείς μόλις 3 χρόνια αφού ο Γιώργος Σαμαράς αποτέλεσε την ακριβότερη μετεγγραφή του συλλόγου με 11.5 εκατ. ευρώ από την Χέερενφεεν.

Σπάει κάθε ρεκόρ η Μπαρτσελόνα!


Η προέλαση της Μπαρτσελόνα συνεχίζεται! Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα συνέτριψε τη Λα Κορούνια στο "Καμπ Νου" με 5-0, στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 19ης αγωνιστικής και έκανε ακόμη ένα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Η Μπάρτσα ολοκλήρωσε έτσι τον 1ο γύρο με 50 βαθμούς, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου για 1ο γύρο, χάνοντας μόνο επτά βαθμούς! Από δύο γκολ για τους νικητές σημείωσαν οι Ανρί και Ετό, ενώ το σκορ είχε ανοίξει ο... συνήθης ύποπτος Μέσι.

Η καλή πορεία συνεχίζεται και για τη Σεβίλλη, που με γκολ του Ρενάτο στο 82ο λεπτό κατέβαλε με 1-0 την αντίσταση της Νουμάνθια.

Υπό τη σκιά των ραγδαίων διοιηκτικών εξελίξεων και της παραίτησης του Ραμόν Καλντερόν από την προεδρία, η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την Κυριακή την ουραγό Οσασούνα. Πιο δύσκολο έργο έχει η Βαλένθια, που παίζει στο "Σαν Μαμές" με τη φορμαρισμένη Αθλέτικ Μπιλμπάο, ενώ η Βιγιαρεάλ θέλει να επιστρέψει στις νίκες, υποδεχόμενη την προτελευταία Μαγιόρκα.

ΣΑΒΒΑΤΟ, 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Μπαρτσελόνα-Λα Κορούνια 5-0
(21' Μέσι, 27', 82' Ανρί, 41', 86' πεν. Ετό)

Σεβίλλη-Νουμάνθια 1-0
(82' Ρενάτο)

ΚΥΡΙΑΚΗ, 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Βιγιαρεάλ-Μαγιόρκα
Ρεάλ Μαδρίτης-Οσασούνα
Χετάφε-Σανταντέρ

Ουέλβα-Σπόρτινγκ Χιχόν
Βαγιαδολίδ-Μπέτις

Μάλαγα-Εσπανιόλ
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Βαλένθια
Αλμερία-Ατλέτικο Μαδρίτης