Τρίτη, Ιουνίου 09, 2009

Πανιώνιος: Μένει ο Ρεκόμπα


Με την φανέλα του Πανιωνίου θα αγωνίζεται τουλάχιστον μέχρι το 2010 ο Αλβάρο Ρεκόμπα, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα το απόγευμα της Τρίτης από τη διοίκηση των «κυανέρυθρων».

Στον ΠΑΟΚ ο Τσιρίλο !

Παίκτης του ΠΑΟΚ πρέπει να θεωρείται από σήμερα ο δυναμικός αμυντικός Μπρούνον Τσιρίλο. Ο Τσιρίλο θα φορά τη φανέλα του ΠΑΟΚ για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο Ιταλός αμυντικός κατάφερε να εξασφαλίσει την ελευθέρας του από την Ρετζίνα και με συνοπτικές διαδικασίες έδωσε τα χέρια με τον «δικέφαλο του Βορρά»! Την ερχόμενη Παρασκευή, ο 31χρονος άσος θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για να διευθετηθούν τα τυπικά της συμφωνίας.

Πλέον αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ για να ολοκληρωθεί οριστικά το θέμα. Το δεδομένο είναι πως η συμφωνία έχει επιτευχθεί και ο πρώην σέντερ μπακ της ΑΕΚ επιστρέφει στην Ελλάδα για χάρη του δεύτερου δικεφάλου της Σούπερ Λίγκας…

Ποδόσφαιρο: Οι ακριβότερες μεταγραφές όλων των εποχών


Οι ακριβότερες μεταγραφές όλων των εποχών








Α.Α. Παίκτης Από Σε Ποσό (σε εκ. €) Ετος
1. Ζινεντίν Ζιντάν Γιουβέντους Ρεάλ Μαδρίτης 76.0 2001

2

Κακά

Μίλαν

Ρεάλ Μαδρίτης

68,5

2009

3

Λουίς Φίγκο

Μπαρτσελόνα

Ρεάλ Μαδρίτης

58.5

2000

4

Ερνάν Κρέσπο

Πάρμα

Λάτσιο

53.6

2000

5

Τζιανλουίτζι Μπουφόν

Πάρμα

Γιουβέντους

49.2

2001

6

Ρομπίνιο

Ρεάλ Μαδρίτης

Μάντσεστερ Σ.

49.0

2008

7

Κριστιάν Βιέρι

Λάτσιο

Ιντερ

48.3

1999

8

Αντρέι Σεφτσένκο

Μίλαν

Τσέλσι

46.5

2006

9

Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ

Τότεναμ

Μάντσεστερ Γ.

46.4

2008

10

Πάβελ Νέντβεντ

Λάτσιο

Γιουβέντους

46.2

2001

Oλυμπιακός: Φουλ για Ντραγκουντίνοβιτς

Θέμα χρόνου, όπως όλα δείχνουν, είναι η μεταγραφή του Ιβιτσα Ντραγκουτίνοβιτς στον Ολυμπιακό! Οι Γιάννης Χρυσικόπουλος και Δημήτρης Θεοδωρίδης θα συναντηθούν σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΑΕ με εκπρόσωπο της Σεβίλλης, προκειμένου να προχωρήσουν το θέμα της αγοράς του Σέρβου αμυντικού. Αν όλα πάνε κατ’ ευχήν στο ραντεβού ανάμεσα στις δύο πλευρές και φυσικά δεν προκύψει κανένα εμπόδιο της τελευταίας στιγμής, μπορεί όντως μέσα στις επόμενες ημέρες ο 33χρονος άσος να ντυθεί στα «ερυθρόλευκα»...

Η Σεβίλλη δεν έχει ιδιαίτερες οικονομικές απαιτήσεις, αφού θέλει να απεμπλακεί από το «βαρύ» συμβόλαιο του Ντραγκουντίνοβιτς και έτσι συμβιβάζεται με ένα... τυπικό ποσό και να αποδεσμεύσει τον παίκτη. Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός δεν είναι διατεθειμένος να δαπανήσει περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ για να εντάξει στο ρόστερ του τον «Ντράγκο», αφού και ο ίδιος θέλει πάνω από 1,2 εκατ. ευρώ το χρόνο, πλην τα μπόνους για την επίτευξη των στόχων της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Πάντως, έντονα ακούστηκε χθες και το σενάριο ότι ο Ολυμπιακός έχει στείλει ήδη την προσφορά του προς τη Σεβίλλη και πως σήμερα αναμένει την απάντηση από τον σύλλογο της Ανδαλουσίας, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε. Η ουσία είναι ότι... θέλουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές να «κλείσει» ευνοϊκά η υπόθεση, ενώ σύμφωνος είναι και ο Τιμούρ Κετσπάγια. Ο Γεωργιανός τεχνικός ενημερώθηκε από τη διοίκηση του πειραϊκού συλλόγου ότι ο Ντραγκουτίνοβιτς θα είναι αυτός που θα καλύψει το κενό του Παρασκευά Αντζα.

Και ο Μαρέσκα...


Στα υπόψη του Ολυμπιακού βρίσκεται και ο Μαρέσκα. Ο προπονητής της Σεβίλλης, Χιμένεθ, έχει ξεκαθαρίσει ότι ο Ιταλός μέσος δεν βρίσκεται στα πλάνα του για τη νέα σεζόν, πράγμα που σημαίνει πως η μεταγραφή του στο Λιμάνι είναι εφικτή. Το θέμα, όμως, είναι εδώ οικονομικό, καθώς ο 29χρονος άσος έχει υψηλό κασέ, αφού στην Ισπανία εισπράττει 1,8 εκατ. ευρώ ετησίως και έχει ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο...

Κρουζ: Πολύ καλή η πρόταση

Ικανοποιημένος από την πρόταση του Παναθηναϊκού δείχνει με δηλώσεις του ο Κρουζ! Ο Αργεντινός άσος χαρακτηρίζει την προσφορά των «πράσινων» παρά πολύ καλή, θεωρεί το «τριφύλλι» μεγάλη ομάδα που καλύπτει τις προσδοκίες του αφού αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά κάνει έκκληση για «λίγη υπομονή» μέχρι την άλλη εβδομάδα οπότε θα αποφασίσει για το μέλλον όταν και θα επιστρέψει από διακοπές.

Αναλυτικά η συνέντευξη του στην «Εξέδρα»:

Τις τελευταίες μέρες έχει γραφτεί ότι ο Παναθηναϊκός έχει κάνει επίσημη πρόταση για σένα και ο μάνατζερ σου θα απαντήσει την ερχόμενη εβδομάδα. Είναι αλήθεια;

Ναι είναι αλήθεια. Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει πρόταση μιλώντας στον μάνατζερ μου. Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει το θέμα. Έχουμε μιλήσει με τον ατζέντη και ξέρω ποια ακριβώς είναι η πρόταση του Παναθηναϊκού.

Σε καλύπτει η πρόταση;

Είναι μια πάρα πολύ καλή πρόταση. Υπάρχει και το κίνητρο του Τσάμπιονς Λιγκ, το οποίο για μένα είναι πολύ σημαντικό. Θέλω να ξανά παίξω σε αυτήν την διοργάνωση και ο Παναθηναϊκός μου δίνει αυτή την προοπτική. Τώρα όμως είμαι σε διακοπές στην Αργεντινή. Θα περιμένω την επόμενη εβδομάδα που θα επιστρέψω στην Ιταλία για να αποφασίσω τι τελικά θα κάνω. Λίγη υπομονή.
Θέλεις να έρθεις στην Ελλάδα και να παίξεις στον Παναθηναϊκό ή το αποκλείεις σαν ενδεχόμενο;

Το βλέπω θετικά σαν προοπτική, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι ένας μεγάλος σύλλογος. Έχω ενημερωθεί για πολλά πράγματα που αφορούν την ελληνική ομάδα και είναι πολύ τιμητικό για εμένα να ασχολείται τόσο πολύ μαζί μου. Άλλωστε ξέρω ότι στηρίζουν πολλά στη μεταγραφή μου.

Υπάρχει ενδιαφέρον και από ιταλικές ομάδες όπως η Μπολόνια και η Πάρμα. Αυτό μπορεί να σε επηρεάσει και να αποφασίσεις να παραμείνεις στην Ιταλία;

Όχι, δεν είμαι απόλυτος σε κάτι τέτοιο. Δεν έχω στο μυαλό μου ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να συνεχίσω την καριέρα μου στην Ιταλία. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός θέλει να με αποκτήσει και μου το δείχνει με τις κινήσεις του, αλλά και με την πρόταση του.

Ποια είναι η εικόνα που έχεις διαμορφώσει για τον Παναθηναϊκό έτσι όπως τον είδες από τις φετινές αναμετρήσεις με την Ίντερ;

Η συνολική εικόνα του Παναθηναϊκού στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ ήταν πολύ καλή. Έκανε καλή πορεία στον όμιλο και κατάφερε να τερματίσει πάνω από εμάς. Στα ματς με την Ίντερ τα πάλεψε πολύ. Βέβαια, το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μια διοργάνωση στην οποία δεν χρειάζεται μόνο να παίζεις καλή μπάλα αλλά να έχεις και τύχη.

Σφήνα… ΠΑΟ για Μπομπό!!!

Μερίδιο ευθύνης για το «κόλλημα» της μεταγραφής του Μπομπό έχει ο αιώνιος αντίπαλος του Ολυμπιακού, Παναθηναϊκός!!! Αυτό υποστηρίζουν δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, αναφέροντας πως άνθρωπος των «πρασίνων» επικοινώνησε το Σαββατοκύριακο με τη διοίκηση της Μπείκτας, όπου και ζήτησε η ομάδα του να έχει τον τελευταίο λόγο για την απόκτηση του 24χρονου επιθετικού.

Στον Ολυμπιακό πάντως δεν ανησυχούν αφού θεωρούν πως αυτά είναι «παιχνίδια» των Τούρκων έτσι ώστε να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο την τιμή του παίκτη.

«Περιμένω να δω τι θα μου πει ο Φίχερ. Εγώ του έχω ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι θέλω να παίξω στον Ολυμπιακό. Από εκεί και πέρα δεν εξαρτάται από μένα. Είμαι παίκτης της Μπεσίκτας τώρα που μιλάμε και θα εξακολουθήσω να είμαι αν δεν τα βρουν οι δύο ομάδες», αναφέρει ο Μπομπό. Για το θέμα του Βραζιλιάνου μίλησε και ο τεχνικός της Μπεσίκτας, Μουσταφά Ντενιζλί. «Εχουμε κάνει αρκετές υποχωρήσεις για τον Μπόμπο, ας ανέβει τώρα και ο Ολυμπιακός».

Στη Ρεάλ και επίσημα ο Κακά !

Παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης για τα επόμενα έξι χρόνια είναι πλέον και επίσημα ο Κακά.

Τη μετακίνηση του Βραζιλιάνου άσου από το Μιλάνο στη Μαδρίτη επισημοποίησαν τόσο οι "μερένγκες" όσο και οι "ροσονέρι" με ξεχωριστές ανακοινώσεις που ανέβηκαν στους διαδικτυακούς τους τόπους τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Το μόνο που μένει πλέον να γίνει γνωστό είναι και το ακριβές ύψος της μεταγραφής, με τα ισπανικά Μέσα να επιμένουν πως η συμφωνία έκλεισε στα 65 εκατομμύρια ευρώ. Αν το ποσό είναι σωστό, τότε η προηγούμενη ομάδα του Κακά, η Σάο Πάολο, έχει να λαμβάνει 2.700.000 ευρώ από δικαιώματα μεταπώλησης που διατηρούσε. 9 εκ. ευρώ θα είναι η ετήσια αμοιβή του ίδιου του παίκτη.

"Ο Ρικάρντο Ίζεκσον ντος Σάντος Λέιτε ή Κακά είναι παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς συμφωνήσαμε σε όλα με τη Μίλαν και πέρασε με επιτυχία όλα τα ιατρικά τεστ. Ο ίδιος υπέγραψε μαζί μας συμφωνία διάρκειας έξι χρόνων," ανέφερε η ανακοίνωση των Μαδριλένων.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Μίλαν, που αναφέρει στην Ιστοσελίδα της: "Από την επόμενη σεζόν ο Κακά θα παίζει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η Μίλαν ευχαριστεί τον άνθρωπο και πρωταθλητή Κακά για τη συνεισφορά του στον σύλλογο και τις πολλές του νίκες τα τελευταία έξι χρόνια.

Για εμάς θα είναι πολύ δύσκολο να καλύψουμε το κενό του, καθώς αποτέλεσε και άριστο παράδειγμα αφοσίωσης και επαγγελματισμού. Ο Αθλητικός Σύλλογος Μίλαν εκ μέρους όλων του των παικτών, τεχνικού επιτελείου και φίλων του του εύχεται τα καλύτερα για τη συνέχεια της αθλητικής του καριέρας
."

Ο Κακά θα παρουσιασθεί και επίσημα από τη Ρεάλ στις 30 Ιουνίου, καθώς αυτό το διάστημα παίρνει μέρος με την εθνική Βραζιλιάς στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών, που διοργανώνεται στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής.

Η μεταγραφή του Βραζιλιάνου άσου είναι η δεύτερη ακριβότερη στην ιστορία των "γκαλάκτικος" με πρώτη εκείνη του Ζινεντίν Ζιντάν από τη Γιουβέντους, που κόστισε 73.000.000 ευρώ. Και εκείνη έγινε υπό προεδρία Πέρεθ (τότε βρισκόταν στην πρώτη του θητεία).