Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2009

Γκέκας: Αν είχα πρόταση από ΟΣΦΠ, θα το σκεφτόμουν..

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φ. Γκέκα στον ΣΕΝΤΡΑ:

Την παρουσία του στην Λεβερκούζεν: «Δεν έχω μιλήσει ακόμα με την ομάδα., παρά μόνο με τον μάνατζέρ μου. Του είπα πως θέλω να φύγω. Και η Λεβερκούζεν θέλει να με δώσει, αφού δεν παίζω. Αναρωτιέμαι αφού λένε ότι είμαι καλός παίκτης γιατί δεν παίζω. Μου μοιάζει με ειρωνεία. Θέλω μια ομάδα να παίξω μπάλα. Δεν με αγγίζουν όσα λένε στη Μπάγερ. Ακούω κάθε μέρα μπράβο και δεν παίζω».

Για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του: «Υπάρχει ενδιαφέρον από γερμανικές ομάδες κι έχουν γραφτεί κιόλας. Πρωταρχικός στόχος μου είναι να μείνω στην Γερμανία. Μου πάει η Μπουντεσλίγκα Θέλω να βρω μια ομάδα, απλά να παίζω μπάλα».

Για τον Ολυμπιακό: «Άλλο το να γράφεις (σ.σ.: για τα όσα έχει πει ο Ζίκο γι αυτόν) κι άλλο οι πράξεις. Ο Ολυμπιακός δεν με έχει πλησιάσει καμιά χρονιά κι όλα όσα γράφονται όλα αυτά τα χρόνια δεν αληθεύουν. Πιστεύω ότι δεν θα μου κάνει πρόταση ο Ολυμπιακός ούτε τώρα. Αν γινόταν όμως μια σοβαρή πρόταση θα πήγαινα».

Για την πρόκριση στο Mundial: «Καταφέραμε το ακατόρθωτο. Δεν μας υποστήριξε κανείς σε όλη την πορεία. Όλοι έπεσαν να μας φάνε. Δεν μας επηρέασε αυτό όμως, αλλά μας πείσμωσε. Κλείσαμε στόματα με την πρόκριση στο Mundial. Πρωταρχικός στόχος της Εθνικής είναι να δίνει το «παρών» στις μεγάλες διοργανώσεις. Δεν πάμε βέβαια για διακοπές, πρώτα απ’ όλα για τους εαυτούς μας. Έχουμε τα φόντα να κάνουμε κάτι καλό. Θα δούμε τους αντιπάλους και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Για τον Ρεχάγκελ: «Να μην μιλάνε για τον προπονητή, ο οποίος πήγε την Ελλάδα στο Μουντιάλ, δυο φορές στο ευρωπαϊκό και το ένα το πήρε. Αν φύγει ο Ρεχάγκελ θα γυρίσουμε σε άσχημες στιγμές. Θα είναι πολύ δύσκολο το έργο του επόμενου ομοσπονδιακού. Υπάρχει αμφισβήτηση από κόσμο, δημοσιογράφους για τους παίκτες. Ομως αυτό μας πεισμώνει και μας κάνει οικογένεια».

Για την ανανέωση της Εθνικής:
«Φτάνει πια μ’ αυτήν την καραμέλα. Πρέπει πρώτα απ’ όλα οι Έλληνες να παίξουν στις ομάδες τους. Πως θα γίνει έτσι ανανέωση με τόσους ξένους; Κι ο προπονητής το ίδιο λέει. Βάλτους να παίξουν στην Ελλάδα και να τους δω».

Για το ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού:
«Δεν υπάρχει προβάδισμα. Και οι δυο ομάδες είναι πολύ καλές. Ο Ολυμπιακός είναι σταθερός χρόνια, ο Παναθηναϊκός ενισχύθηκε πάρα πολύ. Φέτος, μπορεί πιστεύω να κάνει κάτι παραπάνω. Είναι αμφίρροπο ματς. Βέβαια δεν θα έρθει η συντέλεια για τον χαμένο. Έχει πολύ δρόμο ακόμα το πρωτάθλημα».