Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2008

Κετσπάγια: Με τη βοήθεια του κόσμου...


«Είναι μία πολύ μεγάλη μέρα για την Ανόρθωση αλλά και για το κυπριακό ποδόσφαιρο. Είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες του αγώνα. Βλέπω τη διάθεση που υπάρχει στους ποδοσφαιριστές να αγωνισθούν. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο παιxνίδι απέναντι σε μια ανώτερη ομάδα, όμως είμαστε και εμείς μια καλή ομάδα και αισιοδοξώ ότι θα πάρουμε το αποτέλεσμα που θα μας δίνει το δικαίωμα να προκριθούμε στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ», επισήμανε ο Γεωργιανός τεχνικός και συνέχισε:

«Σίγουρα θα είναι πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας, όπως ήταν και τα προηγούμενα παιχνίδια. Όμως έχουμε αποδείξει ότι διαθέτουμε μία καλή ομάδα καλούς ποδοσφαιριστές και μπορούμε να διεκδικήσουμε τη νίκη στον αγώνα. θα έχουμε δίπλα μας και τον κόσμο που θα βοηθήσει την ομάδα να πετύχει αυτή την ιστορική πρόκριση».

«Θέλουμε τη στήριξη του κόσμου»

Ο Κετσπάγια δεν δείχνει να ανησυχεί για τις απουσίες που θα έχει η ομάδα του (Πάουλο Κόστα και Μπαρντόν). «Έχουμε κάποιες απουσίες αλλά η ομάδα έχει δείξει ότι διαθέτει τους ποδοσφαιριστές που μπορούν να μπουν στην ομάδα ανά πάσα στιγμή για να βοηθήσουν, ώστε να πάρουμε και το επιθυμητό αποτέλεσμα», είπε και συμπλήρωσε:

«Θέλουμε είναι ο κόσμος να βοηθήσει την ομάδα από την αρχή του αγώνα μέχρι το τέλος, γιατί σε τέτοια παιχνίδια χρειαζόμαστε την στήριξή του. Είναι πολύ σημαντικό για μας. Εύχομαι να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι, να το απολαύσει ο κόσμος και ο καλύτερος να κερδίσει κι εύχομαι να είναι η δική μου ομάδα».

«Μεγάλη ευκαιρία»

Τέλος, ο νεαρός κόουτς της Ανόρθωσης έκανε λόγο για μία μεγάλη ευκαιρία. «Όλα τα παιχνίδια για μας ήταν τελικός. Και γι’ αυτό το ίδιο. Απλά τώρα η διαφορά είναι ότι μετά τις τέσσερις αγωνιστικές που έχουν περάσει έχουμε δείξει ότι είμαστε καλή ομάδα κι αξίζουμε που είμαστε εκεί. Έχουμε πολύ μεγάλη ευκαιρία να προχωρήσουμε και πάρα πέρα. Όμως για να το πετύχουμε θα χρειαστεί πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια, γιατί παίζουμε μία πολύ καλή ομάδα, όπως η Βέρντερ ανεξάρτητα αν δεν έχει κερδίσει ακόμα στους Ομίλους. Δεν παύει να είναι μία ομάδα που έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες», σημείωσε και κατέληξε:

«Τα παιδιά έχουν πιστέψει στις δυνατότητές τους και ότι μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια την κάθε αντίπαλο. Κάθε παιχνίδι που παίξαμε κυρίως στην έδρα μας έχουμε δείξει ότι έχουμε πολλές δυνατότητες. Όταν πιστεύεις πάντα μπορείς να τα καταφέρεις».

Με Μπεκιάι, αλλά χωρίς Μπαρντόν και Πάουλο Κόστα

Αγωνιστικά, ο Τιμούρ Κετσπάγια δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Πάουλο Κόστα και Μπαρντόν, σε αντίθεση με τους Αριάν Μπεκιάι και Τραϊανό Δέλλα, που συμπεριλήφθηκαν κανονικά στην αποστολή. Βέβαια, η συμμετοχή του Αλβανού τερματοφύλακα θα αποφασιστεί την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή.

Η 21μελής αποστολή: Μπεκιάι, Νάγκι, Οτσόκολιτς, Θεοδότου, Λεϊβακαμπέσι, Σαμάρας, Κωνσταντίνου, Κατσαβάκης, Δέλλας, Γεωργίου, Λάμπρου, Νικολάου, Χαουάρ, Σκοπελίτης, Παναγή, Λαμπάν, Τσιταϊσβίλι, Σάβιο, Φρούσος, Σόσιν και Βοσκαρίδης.

Κατέθεσε πρόταση στον Κρέσπο η Ρεάλ Μαδρίτης


Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέθεσε πρόταση στον Ερνάν Κρέσπο και ζήτησε απάντηση μέχρι και την Παρασκευή, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Η Ρεάλ προσφέρει συμβόλαιο έξι μηνών, με προϋπόθεση ανανέωσης για έναν χρόνο ακόμη. Ο Κρέσπο θα ήθελε εξ αρχής συμβόλαιο ενάμιση έτους, αλλά ο ισπανικό σύλλογος δεν το διαπραγματεύεται και έβαλε διορία μέχρι την Παρασκευή για να έχει απάντηση.

Φάμπρεγας:"Για πάντα στην Άρσεναλ"!


Μετά την απόφαση του Αρσέν Βενγκέρ να δώσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Σεσκ Φάμπρεας, ο 22χρονος μεσοεπιθετικός εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνει μέχρι το τέλος της καριέρας του στην Άρσεναλ.

"Το ότι έγινα αρχηγός της ομάδας δείχνει το πόσο δεμένος είμαι μαζί της, πραγματικά αισθάνομαι ότι από την ημέρα που ήρθα στην Αγγλία δεν θέλω να πάω πουθενά", ξεκίνησε να λέει ο Φάμπρεγας και συνέχισε.

"Έχω βαρεθεί να ακούω κάθε χρόνο ότι θα φύγω από την Άρσεναλ, παρόλα αυτά είμαι ακόμα εδώ και επιθυμώ να αποτελέσω ένα από τα μελλοντικά κομμάτια του συλλόγου. Λατρεύω την ομάδα και δεν έχω σκοπό να φύγω".

Τεν Κάτε "Μιλάνο... όπως Βρέμη"



H Συνέντευξη Τύπου του Τεν Κάτε

- Τι μπορεί να καταφέρει ο Παναθηναϊκός στο Μιλάνο και με ποιον τρόπο;

"Μπορούμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, τρεις είναι που θα διεκδικήσουμε. Θα επικοινωνήσω με τον κ. Μουρίνιο το βράδυ για το πως θα το διαχειριστώ και θα σας πω."

- Πως είναι του κ. Τεν Κάτε ο παράδεισος; (σε συνάρτηση με απάντηση... Μουρίνιο);

"Δεν έχω πάει ακόμα και δεν ξέρω."

- Ειναι πλεονέκτημα για τον Παναθηναϊκό που η Ίντερ έπαιξε ντέρμπι με τη Γιουβέντους;

"Η Ιντερ ένας επαγγελματικός σύλλογος που δεν περιμένει κάτι λιγότερο από αυτό που δείχνει στο γήπεδο."

- Αν ο Παναθηναϊκός φοβάται κάποιον από το αυριανό ματς;

"Σεβόμαστε όλους στην Ιντερ αλλά δεν φοβόμαστε κανένα"

- Αν και έχετε επιθετικές βλέψεις για αύριο, μήπως θα παρατάξετε ένα πιο αμυντικό σχήμα;

"Θα επιτεθούμε όσο είναι το δυνατό και θα αμυνθούμε όπου χρειάζεται.Θα δούμε πως πήγε το ματς μετά τα 90 λεπτά. Αναλογα και πως θα παίξει ο αντιπαλός σου. Περιμένω ένα παιχνίδι σαν της Αθήνας αλλά ελπίζω να είναι καλύτερο το αποτέλεσμα."

-Ηταν άτυχος ο ΠΑΟ στο πρώτο ματς;

"Οποιος το είδε έχει αυτή την αίσθηση. Είχαμε ευκαιρίες και δοκάρι. Αλλά στο ποδόσφαιρο δεν παίζει ρόλο η στατιστική και τα νούμερα αλλά τα γκολ και εκεί χάσαμε με 2-0. Η Ιντερ 3 ευκαιρίες και δύο γκολ, εμείς 6 ευκαιρίες και κανένα γκολ."

- Ο Μάντζιος είναι σε θέση να παίξει;

"Είναι εντάξει και μπορεί να προσφέρει."

- Αν έχετε καταλήξει στο σχήμα... και τι μήνυμα στέλνετε στους 5000 οπαδούς που θα είναι στο γήπεδο αύριο;

"Εχω καταλήξει αλλά δεν θα τους ανακοινώσω. Θα παλέψουμε σαν τρελοί για 90 λεπτά, το μήνυμα για τους οπαδούς."

Καραγκούνης: "Να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία"

-Τι εντύπωση σου κάνει που ήρθες να παίξεις στο γήπεδο αυτό;

"Είμαι πολύ ευχαριστημένος, και χαρούμενος που παίζω κόντρα στην πρώην ομάδα μου και θα δώσω το καλύτερο εαυτό για την ομάδα μου."

- Θα ήθελες να πρωταγωνιστήσεις κάτι που δεν μπόρεσες να κάνεις στο πρώτο ματς, λόγω του τραυματισμού;

"Στο πρώτο ματς παίξαμε καλά και δεν βάλαμε ένα γκολ σε αντίθεση με την Ιντερ με λίγες ευκαιρίες το εκμεταλλεύθηκε και πέτυχε δύο γκολ. Μπορούσαμε να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα στο ματς αυτό."

- Πέντε χρόνια χωρίς καλό αποτέλεσμα στο εξωτερικό, ωστόσο κάνατε μια σπουδαία νίκη με την Βρέμη;

"Σίγουρα η νίκη στην Βρέμη ήταν αποτελέσμα καλού παιχνιδιού. Το 0-3 ήρθε μετά από δουλειά και θα παλέψουμε το ίδιο και εδώ. Είναι καλή και μια ισοπαλία γιατί είμαστε μέσα στο παιχνίδι αλλά έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι που θα παλέψουμε για την πρόκριση."

- Αποδίδετε μεγαλύτερη σημασία στο πρωτάθλημα ή στο Τσάμπιονς Λιγκ;

"Και το πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ είναι σπουδαίες διοργανώσεις,. Σίγουρα πρώτο το πρωτάθλημα ωστόσο όταν παίζεις τέτοια μεγάλα ματς στην Ευρώπη είσαι υποχρεωμένος να παίζεις καλά και σε υψηλό επίπεδο.Ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλη ιστορία στην Ευρώπη και θέλουμε να συνεχίσουμε να γράφουμε την ίδια ιστορία. Θέλουμε ακόμα να παίξουμε και για τους πέντε χιλιέδες οπαδούς μας που ήρθαν εδώ."

- Αν είδατε το ματς Ιντερ-Γιουβέντους;

"Σίγουρα η Ιντερ είναι σε πολύ μεγάλη φόρμα. Εδώ και 3 εβδομάδες εχει καλά αποτελέσματα. Ισως αν παίζαμε ένα μήνα νωρίτερα να ήταν καλύτερα. Αλλά και αν χάσεις από την Ιντερ δεν ήρθε και το τέλος τους κόσμου".

- Το Σάββατο χάρηκες που κέρδισε η πρώην ομάδα σου τη Γιουβέντους;

"Χάρηκα αλλά αύριο θα ήθελα να πάρουμε εμείς το θετικό αποτέλεσμα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 100% οπως με Βέρντερ γιατί η Ιντερ είναι καλύτερη ομάδα. Η συγκέντρωση πρέπει να είναι στο μάξιμουμ γιατί είναι πιο επικίνδυνη ομάδα. Ήρθαμε για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα."

- Τι συναισθήματα έχεις μέχρι τώρα από την ώρα που ήρθες;

"Εύχομαι αύριο να συνδυαστεί αυτό το ματς με ένα θετικό αποτέλεσμα. Τώρα για μένα το ότι έχω παίξει δύο χρόνια εδώ είναι πολύ σημαντικό. Εγώ θέλω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου στην ομάδα για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. "

200 oπαδοί στην προπόνηση

Παρουσία 200 οπαδών του Παναθηναϊκού η βραδινή προπόνηση των παικτών του Τεν Κάτε, με τους φίλους των πρασίνων να φωνάζουν συνθήματα για διπλό στο Μιλάνο.

Μουρίνιο: "Φοβάμαι την Ίντερ, όχι τον ΠΑΟ"


Η νίκη είναι μονόδρομος για την Ίντερ όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του Ζοσέ Μουρίνιο για το ματς της Τετάρτης με τον ΠΑΟ

"Πριν από δύο ημέρες, κάναμε το καλύτερο παιχνίδι της σεζόν, όμως τώρα δεν πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω. Πρέπει να ξεχάσουμε το πρωτάθλημα, και το φανταστικό παιχνίδι που κάναμε με τη Γιουβέντους. Πιστεύουμε ότι αν χάσουμε αύριο θα είμαστε σε μια επικίνδυνη κατάσταση. Αν νικήσουμε θα πάρουμε την πρόκριση για την επόμενη φάση, όμως άμα χάσουμε τα πράγματα θα είναι δύσκολα", δήλωσε αρχικά ο Ζοσέ Μουρίνιο, ενώ συνέχισε λέγοντας:

"Δεν φοβάμαι τους έλληνες, όμως φοβάμαι την Ίντερ. Η νίκη επί της Γιουβέντους μας επέτρεψε να ξεφύγουμε από μια δύσκολη περίοδο και όλα ξεκίνησαν μετά τη νίκη στην Ρώμη (με την Ρόμα)".

Κανονικά το παιχνίδι Ζενίτ-Γιούβεντους


Η κρίσιμη αναμέτρηση της Ζενίτ με την Γιουβέντους ήταν αμφίβολη, λόγω του πρωινού περιστατικού που αναστάτωσε τη ρωσική πόλη, όμως η ΟΥΕΦΑ ξεκαθάρισε ότι θα διεξαχθεί κανονικά.

Το πρωί έγινε έκρηξη σε αυτοκίνητο, η οποία κόστισε τη ζωή τριών ανθρώπων. Μία χειροβομβίδα που είχε μαζί του ένας από τους επιβαίνοντες για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγω, εξεράγει σκορπίζοντας το θάνατο.

Το περιστατικό συνέβη κοντά στο αθλητικό κέντρο της Ζενίτ και όπως ήταν λογικό, θορύβησε τους ανθρώπους του ρωσικού συλλόγου, οι οποίοι σε συνεργασία με την κυβέρνηση της χώρας ζήτησαν από την ΟΥΕΦΑ, την αναβολή του αγώνα.

Το αίτημα δεν έγινε δεκτό από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και η αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Ομώς πριν τη διεξαγωγή του αγώνα, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, στην μνήμη των θυμάτων.

Η ΦΙΦΑ απέβαλε το Περού


Η προθεσμία που είχε δώσει ο Σεπ Μπλάτερ στο Περού, για να σταματήσει η μακροχρόνια διαμάχη μεταξύ της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και της κυβέρνησης, εξέπνευσε το βράδυ της Δευτέρας, και τις πρώτες πρωινές ώρες η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε τον αποκλεισμό των ομάδων της χώρας από κάθε διοργάνωση.

"Το πρόβλημα στο Περού έχει να κάνει με την παρέμβαση των πολιτικών στο ποδόσφαιρο. Αυτό πρέπει να σταματήσει", δήλωσε σχετικά ο Μπλάτερ.

Μετά την απόφαση αυτή, η Εθνική ομάδα του Περού τίθεται εκτός προκριματικών του Μουντιάλ, ενώ οι σύλλογοι δεν θα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στο κύπελλο Λιμπερταδόρες της Νοτίου Αμερικής.

Βαλβέρδε: "Θα κερδίσουμε"


Ο Ολυμπιακός ψάχνει την πρώτη του νίκη στο Κύπελλο UEFA, αρχή γενομένης από την Πέμπτη (27/11) με την Μπενφίκα στο Καραΐσκάκη. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παραχώρησε συνέντευξη σε πορτογαλικό κανάλι για τη δύσκολη μονομαχία των δύο ομάδων, αλλά και τον προπονητών Ερνέστο

"Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας, διότι η Μπενφίκα απέκτησε πολύ καλούς παίκτες φέτος, όπως ο Σουάσο και ο Αϊμάρ. Θα είναι ένα ιδιαίτερα περίπλοκο παιχνίδι και λόγω της κατάστασης της Μπενφίκα και λόγω του προπονητή που έχει", δήλωσε αρχικά ο Ισπανός τεχνικός και πρόσθεσε:

"Έχω βρεθεί αντίπαλος με τον Κίκε Φλόρες πολλές φορές στο ισπανικό πρωτάθλημα. Γνωρίζω ότι η Μπενφίκα είναι μία ομάδα καλά δουλεμένη στην τακτική, διότι ο Κίκε Φλόρες δουλεύει πολύ καλά σ' αυτό το κομμάτι. Θα είναι ένα παιχνίδι διαφορετικό, σημαντικό για εμάς και για την Μπενφίκα, διότι δεν είχαμε καλά αποτελέσματα μέχρι τώρα στον όμιλο".

Τέλος, ο Βαλβέρδε αναφέρθηκε και στο τελικό αποτέλεσμα που πιστεύει πως θα έρθει το βράδυ της Πέμπτης (27/11): "Γνωρίζουμε πως η Μπενφίκα είναι ένας ισχυρός αντίπαλος, αλλά πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε για να αποκτήσουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια της διοργάνωσης".

Πέταξε για Μιλάνο ο Παναθηναϊκός


Αναχώρησε το πρωί της Τρίτης (25/11) η αποστολή του Παναθηναϊκού για την Ιταλία, όπου την Τετάρτη θα παίξει με την Ίντερ στο Μιλάνο, στο πλαίσιο της 5ης ημέρας του β’ ομίλου του Champions League.

Τόσο οι παίκτες, όσο και ο τεχνικός των πρασίνων, Χενκ Τεν Κάτε, δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις, αλλά είναι διάχυτη η αισιοδοξία ότι η ομάδα μπορεί να διεκδικήσει το θετικό αποτέλεσμα από την πρωταθλήτρια Ιταλίας.

Στο Μιλάνο δεν ταξίδεψαν οι Σίλβα Κλέιτον, Σωτήρη Λεοντίου και Μπράις Μουν.

Ο Ολλανδός τεχνικός πήρε όλους τους υπόλοιπους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές και θα αποφασίσει επί ιταλικού εδάφους και μετά την τελευταία προπόνηση για την 18άδα του αγώνα.

Κωλοτούμπες (σύνολο: 4!)

Η γνωστή εφημερίδα της κωλοτούμπας απέδειξε για μία ακόμη φορά το προσωνύμιό της. Ως γνωστόν ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ στο μπάσκετ, όχι με σπουδαία εμφάνιση.

Κωλοτούμπα Νο1: «Τον διέλυσε» ο τίτλος. Αντε μπας και τσιμπήσει κάνας φίλος του ΠΑΟ και αγοράσει την τρίτη εφημερίδα του Ολυμπιακού.

Κωλοτούμπα Νο2: «Ο Πέκοβιτς με 21 πόντους διέλυσε την πολυδιαφημισμένη φροντ λάιν του Ολυμπιακού». Πολυδιαφημισμένη από τη «Sport Day» φυσικά!

Κωλοτούμπα Νο3: «Ο Γιαννάκης παρουσίασε στο ΟΑΚΑ μια παιδική χαρά». Α, ο Γιαννάκης, που αποθέωνε όλο το καλοκαίρι.

Κωλοτούμπα Νο4 και κορυφαία:

Όπως βλέπετε και πιο κάτω, στο πρωτοσέλιδο της Παρασκευής 31ης Οκτωβρίου η «Sport Day» έγραφε για το Ολυμπιακός – Μάλαγα (83-72): «Θρύλος α λα ΝΒΑ».

Σήμερα τι έγραψε; «Ποιος ΝΒΑ Θρύλος;».

Οι τύποι διαψεύδουν και καταργούν τους εαυτούς τους, δεν υπάρχει αυτό πουθενά αλλού!

http://www.mediawatch.gr/