Τετάρτη, Μαΐου 14, 2008

H ZENIT ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ UEFA!


Η ρωσική ομάδα κατέκτησε το τρόπαιο, επικρατώντας 2-0 τους Ρεϊντζερς στο "Σίτι οφ Μάντσεστερ"

Το παιχνίδι ξεκίνησε μέσα σε καταπληκτική ατμόσφαιρα και γι' αυτό φρόντισαν οι οπαδοί των δύο φιναλίστ που κατέκλυσαν τις κερκίδες του "Σίτι οφ Μάντσεστερ Στάντιουμ". Οι παίκτες των δύο ομάδων βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο υπό τους ήχους του "Best of You" των Foo Fighter. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα πραγματοποιήθηκε στο 7ο λεπτό για τη Ρέιντζερς. Ο Νταρσεβίλ γύρισε ωραία από τα αριστερά αλλά ο Σερλ "γλίτωσε" τον Μαλαφέεφ από τα χειρότερα. Ένα λεπτό νωρίτερα μακρινό σουτ του Τίμοστσουκ, μπλόκαρε εύκολα ο Αλεξάντερ.

Οι παίκτες της Ζενίτ προσπάθησαν να κάνουν το γνωστό επιθετικό τους παιχνίδι ωστόσο οι της Ρέιντζερς με τη γνωστή "σφικτή" αμυντική τους τακτική δεν τους άφηναν να πλησιάσουν με αξιώσεις στην περιοχή τους. Στο 29' καλό σουτ του Ανιούκοφ απέκρουσε με υπερένταση ο Αλεξάντερ. Ο ρυθμός του αγώνα δεν ανέβηκε και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια ισόπαλες. Ένα λεπτό πριν τη λήξη οι της Ζενίτ ζήτησαν πέναλτι όταν μετά από σέντρα του Αρσάβιν η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Μπρόουντφουτ, ωστόσο ο διαιτητής δεν καταλόγισε τίποτα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς όπως και το πρώτο. Ωστόσο αυτή τη φορά η πρώτη καλή ευκαιρία δημιουργήθηκε από τους "τζερς". Στο 54' ο Μαλαφέεφ "έσωσε" την εστία του ύστερα από κοντινό σουτ του Νταρσεβίλ. Στην επαναφορά ο Φέργκιουσον από κοντά σούταρε στο δοκάρι. Η συνέχεια άνηκε εξ ολοκλήρου στην ομάδα της Αγίας Πετρούπολης. Στο 65' έχασε την μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν μετά από σουτ του Αρσάβιν ο Πάπατς έδιωξε την μπάλα με κεφαλιά πάνω στην γραμμή.

Ένα λεπτό νωρίτερα μετά από ατομική ενέργεια και σουτ του Τόμσον η μπάλα (που κατευθυνόταν προς τα δίχτυα) κόντραρε στον Κρίζανετς και πέρασε κόρνερ. Ότι δεν κατάφερε η Ζενίτ με τον Αρσάβιν στο 65' το πέτυχε στο 72' με τον Ντενίσοφ. Μετά από εκπληκτική κάθετη πάσα του Αρσάβιν, ο Ρώσος επιθετικός βγήκε τετ α τετ με τον Αλεξάντερ και με άψογο πλασέ έκανε το 1-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα η ομάδα του Αντβοκαατ έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της όταν μετά από σουτ του Ζιριάνοφ μέσα από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Αλεξάντερ.

Ωστόσο δεν έμεινε παραπονεμένος αφού στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων έβαλε το "κερασάκι" στην "τούρτα" για τους Ρώσους. Ο Τεκέ έβγαλε τη συρτή μπαλιά απ' τα αριστερά μέσα απ΄την περιοχή, ο Ζιριανόφ πετάχτηκε στο πρώτος στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

4': Σουτ του Αρσάβιν από πλάγια αριστερά, η μπάλα άουτ.
7': Ο Νταρσβίλ γυρνάει ωραία από τα αριστερά αλλά ο Σιρλ κλείνει από θέση αριστερού μπακ σε στόπερ και γλιτώνει τον Μαλαφέεφ από τα χειρότερα.
28': Δυνατό σουτ από τον Ανιούκοφ, μπλοκάρει ο Αλεξάντερ. Αργός ο ρυθμός του αγώνα, τον επιβάλλουν οι "Τζερς" παραδίδοντας την κατοχή της μπάλας αλλά προσέχοντας την αμυντική λειτουργία τους.
Ημίχρονο: Χωρίς γκολ και μεγάλες ευκαιρίες το πρώτο μέρος.
55': Ο Νταρσβίλ παίρνει την κάθετη πάσα, κάνει το σουτ αλλά ο Μαλαφέεφ αποκρούει.
64': Ο Αρσάβιν περνάει τον εξερχόμενο Αλεξάντερ αλλά το πλασέ του βρίσκει τον Πάπατς στη γραμμή. Ο Βόσνιος απομακρύνει με το κεφάλι.
72': Εκπληκτική κάθετη πάσα του Αρσάβιν, ο Ντενίσοφ βγαίνει τετ α τετ με τον Αλεξάντερ και κάνει το 1-0.
91': Σουτ του Νόβο από τα τέσσερα μέτρα, η μπάλα άουτ.
93': Γύρισμα του Τεκέ από τα αριστερά, ο Ζιριανόφ σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-0.

Οι συνθέσεις
Ζενίτ: Μαλαφέεφ, Ανιούκοφ, Σιρλ, Κρίζανατς, Σιρόκοφ, Τίμοστσουκ, Ντενίσοφ, Ζιριάνοφ, Φαϊζούλιν, Αρσάβιν, Τεκέ.
Ρέιντζερς: Αλεξάντερ, Μπρόουντφουτ, Πάπατς (77' Νόβο), Γουάιρ, Κουεγιάρ, Εμντανί (80' ΜακΚάλοχ), Φέργκιουσον, Τόμσον, Ντέιβις, Γουίτακερ (86' Μπόιντ), Νταρσβίλ.

Γκολ: 72' Ντενίσοφ, 93' Ζιριάνοφ

Κίτρινες κάρτες:
Κόκκινες κάρτες:

Διαιτητής: Πέτερ Φρέιντφελντ (Σουηδία)



Τέλος και ο Πεσέιρο !


Η τελευταία πράξη ενός προαναγγελθέντος «διαζυγίου» παίχτηκε την Τετάρτη (14/5). Λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του Παναθηναϊκού για τη σεζόν 2007-08, o Ζοσέ Πεσέιρο ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τον πάγκο του «τριφυλλιού», ύστερα από συνάντηση και κουβέντα που είχε με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη. «Είχα μία συνάντηση με τον κύριο Βαρδινογιάννη και αποφασίσαμε από κοινού να λύσουμε τη συνεργασία μας. Ήταν κοινή η απόφαση», δήλωσε και εν συνεχεία ευχαρίστησε τον πρόεδρο, τους συνεργάτες του και τους παίκτες του, ενώ κατέληξε λέγοντας πως η εξασφάλιση του εισιτηρίου για τα προκριματικά του Champions League του αφήνει μία γλυκιά γεύση στο τέλος της περιόδου.

ΑΕΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-1,ΑΡΗΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 3-3

ΑΕΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-1

Η ΑΕΚ προσπάθησε να δημιουργήσει κάτι καλό από το ξεκίνημα και στο 8ο λεπτό η κεφαλιά του Μπλάνκο κατέληξε άουτ. Στο 12΄ οι «πράσινοι» απάντησαν με την κεφαλιά του Ποστίγκα (μπλόκαρε ο Αραμπατζής) ενώ στο 15΄ και πάλι ο Πορτογάλος έσπασε το τεχνητό οφσάιντ αλλά το πλασέ του πέρασε πάνω από την εστία της ΑΕΚ. Στο 23΄ από την ενέργεια του Μπλάνκο ο Παυλής δε μπόρεσε να πλασάρει σωστά και η ευκαιρία χάθηκε, ενώ στο 26΄ ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ.

Από την εκτέλεση φάουλ του Μάτος από μακρινή απόσταση, η μπάλα βρήκε στο σώμα του Παπασταθόπουλου και «ξεγέλασε» τον Αραμπατζή, καταλήγοντας στα δίχτυα. Η ΑΕΚ επιχείρησε να αντιδράσει και στο 30΄ ο Μάλαρτζ μπλόκαρε το καλό σουτ του Ταχτσίδη, ενώ στο 39΄, η καλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους με την κεφαλιά του Παυλή, ο Μάλαρτζ ήταν εξουδετερωμένος αλλά ο Δάρλας απέκρουσε λίγο πριν τη γραμμή.

Ο Κωστένογλου έριξε στην ανάπαυλα τους Ριβάλντο και Λυμπερόπουλο για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, ενώ ο Πεσέιρο έκανε αλλαγή τερματοφύλακα, περνώντας τον Καρνέζη αντί του Μάλαρτζ. Στο ματς έλειπε το κίνητρο αλλά αυτό βρέθηκε από την αψιμαχία Σιμάο και Ενσαλίβα. Ο δεύτερος έβγαλε όλον τον… εκνευρισμό του στο 51΄ και με ξερό σουτ από απόσταση 20 μέτρων πέτυχε ένα από τα ωραιότερα φετινά γκολ, κάνοντας το 1-1 για την ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ πήρε τον έλεγχο των κινήσεων και πίεσε τον Παναθηναϊκό, κυκλοφόρησε καλύτερα τη μπάλα και στο 59΄ έφτασε κοντά και στο 2-1, η κεφαλιά του Λυμπερόπουλου από πλεονεκτική θέση πέρασε άουτ. Το παιχνίδι είχε γίνει σκληρό, με συνεχή δυνατά μαρκαρίσματα και στο 65΄ ο Δάρλας ξεπέρασε κάθε όριο. Εγκληματικό τάκλιν με το αριστερό πάνω στον Παυλή, δίκαια ο Βασάρας τον έστειλε στα αποδυτήρια με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα και στο 75΄ το δυνατό σουτ του Ράμος μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Καρνέζης. Λίγο νωρίτερα το «βάπτισμα του πυρός» πήρε και ο Μπουτζίκος από πλευράς Παναθηναϊκού, ενώ στην υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα τίποτα δεν άλλαξε και το 1-1 παρέμεινε. Τα νεύρα πάντως δεν έλειψαν, με τελευταίο… κρούσμα την αψιμαχία Δημούτσου-Μαντούκα για μαρκάρισμα του δεύτερου στο 86΄…

# ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-1
51΄ Ενσαλίβα / 26΄ Μάτος

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Ράμος, Παπασταθόπουλος, Ζεράλντο, Λαγός, Ταχτσίδης (46΄ Ριβάλντο), Ενσαλίβα, Μαντούκα, Εντίνιο (46΄ Λυμπερόπουλος), Μπλάνκο, Παυλής (68΄ Γεωργέας).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μάλαρτζ (46΄ Καρνέζης), Μόρις, Παντίδος (73΄ Μπουτζίκος), Σαριέγκι, Δάρλας, Σιμάο, Μάτος, Νίνης (69΄ Δημούτσος), Ρομέρο, Εντόι, Ποστίγκα.

Διαιτητής: Βασάρας (Θεσσαλονίκης)
Κίτρινες κάρτες: Ενσαλίβα, Ζεράλντο, Μαντούκα / Εντόι, Ρομέρο, Σιμάο, Δημούτσος
Κόκκινη κάρτα:Δάρλας (65΄)





Αρης-Πανιώνιος 3-3

Ο Πανιώνιος κατάφερε όμως να πάρει προβάδισμα στο 39΄ σε μια ξαφνική αντεπίθεση. Ο Σκούφαλης έδωσε έτοιμο γκολ στον Καπετάνο ο οποίος πέτυχε με σουτ το 2-1. Ο Έλληνας χαφ έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για να σκοράρει και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους όταν ο Κέλεμεν έδιωξε με τα πόδια το σουτ του.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι κυνήγησαν την ισοφάριση και βγήκαν μαζικά στην επίθεση. Και κατάφεραν να κάνουν το 2-2 στην πρώτη τους καλή στιγμή. Ο Ίβιτς με κεφαλιά στο 48΄ νίκησε τον Γιάννου και ο Αρης πήρε τα πάνω του. Αναζήτησε κι άλλο γκολ, την στιγμή που ο Πανιώνιος επέλεξε την τακτική των αντεπιθέσεων.

Οι «κίτρινοι» κυκλοφόρησαν την μπάλα, αναπτύχθηκαν κυρίως από τα άκρα και ανέβασαν ρυθμούς για να φτάσουν στη νίκη. Ίβιτς (52΄) και Παπάζογλου (54΄) δεν απείλησαν όπως θα ήθελαν τον Γιάννου, ενώ ο τελευταίος αστόχησε με κεφαλιά και στο 65΄.

Δέκα λεπτά μετά ο Αμορόζο κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Έλληνα κίπερ, ανέλαβε και την εκτέλεση, κάνοντας το 3-2. Οι «κυανέρυθροι» δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και ισοφάρισαν στο 82΄ με τον Σιαλμά να πλασάρει υποδειγματικά τον Κέλεμεν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από την έναρξη του αγώνα τιμήθηκε ο Κολτσίδας, ο οποίος αποχωρεί από την ενεργό δράση.

Αρης-Πανιώνιος 3-3 7΄ Κάλβο, 48΄ Ίβιτς, 75΄ Αμορόζο /8΄, 82΄ Σιαλμάς, 39΄ Καπετάνος

Αρης: Κέλεμεν, Νέτο (46΄ Ίβιτς), Μάρκο Αουρέλιο (46΄Καράμπελας), Κουλουχέρης, Κολτσίδας, Βανγκελί, Νεμπεγλέρας, Τιάγκο, Κάλβο, Αμορόζο, Παπάζογλου (71΄ Γιάχιτς)
Πανιώνιος: Γιάννου, Μανιάτης, Σιαλμάς, Γουσούλης, Αραβίδης, Σκούφαλης (71΄ Γουνδουλάκης), Φακίνος (71΄Πλασκόνι), Χετεμάι, Καπετάνος, Κοντοές, Κουτσόπουλος.
Διαιτητής: Ντάκος
Κίτρινες κάρτες: Γουσούλης, Γιάννου, Κουλουχέρης, Χετεμάι, Βανγκέλι.

Οι 10 χειρότερες γκάφες των τερματοφυλάκων!



















Τα δίνει όλα η Μπαρτσελόνα για Κακά και Άλβες!


Η αποτυχημένη εφετινή σεζόν έχει κάνει τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα να επιθυμούν την άμεση ενίσχυση του συλλόγου για τη νέα περίοδο. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει ήδη πάρει το χρίσμα αντί του Φρανκ Ράικαρντ, ωστόσο αυτό που ξεχωρίζει είναι η διάθεση της διοίκησης των Καταλανών να…ανοίξει τα ταμεία της και να ντύσει με τα χρώματα του συλλόγου μεγάλους ποδοσφαιριστές.

Ένας απ’ αυτούς, σύμφωνα με δημοσίευμα της καταλανικής «Sport», είναι ο Κακά. Ο Χοάν Λαπόρτα έχει μεγάλη αδυναμία στο Βραζιλιάνο επιθετικό της Μίλαν και θέλει να δει κάτοικο «Καμπ Νου». Γι’ αυτό το λόγο δεν φείδεται χρημάτων και ετοιμάζει μία τεράστια προσφορά για να πείσει τη διοίκηση των «ροσονέρι» να τον αφήσει να αλλάξει ποδοσφαιρική στέγη.

Όπως αναφέρει η «Sport» ο πρόεδρος της «Μπάρτσα» είναι έτοιμος να προσφέρει τους Ροναλντίνιο, Ζαμπρότα και 20 εκ. ευρώ στη Μίλαν για να δώσει την έγκριση της για παραχώρηση του Κακά. Μάλιστα, γίνεται λόγος και για τον Ντέκο, σε περίπτωση που οι Μιλανέζοι δεν πειστούν με την αρχική προσφορά της Μπαρτσελόνα.

Τα δημοσιεύματα περί νέων παικτών δεν έχουν ωστόσο τέλος στο στρατόπεδο των Καταλανών. Ένας απ’ αυτούς είναι και ο Ντάνι Άλβες. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός της Σεβίλης βρίσκεται με το ένα πόδι έξω από το «Ραμόν Σαντσέθ Πιθχουάν» και σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στα γραφεία των Ανδαλουσιάνων έφθασε πρόταση ύψους 25 εκ. ευρώ από τους Καταλανούς. Οι πιο αισιόδοξες πηγές αναφέρουν πως ο 25χρονος αμυντικός ίσως παρουσιαστεί από τους Καταλανούς την ερχόμενη εβδομάδα, αν και κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει τον Χοσέ Μαρία Ντελ Νίδο, ο οποίος έχει ζητήσει 60 εκ. ευρώ για να αφήσει τον παίκτη να αλλάξει ποδοσφαιρική στέγη.

Από εκεί και πέρα σενάρια υπάρχουν και για τους παίκτες που θα αφήσουν το «Καμπ Νου». Το τελευταίο όνομα που προστέθηκε στη λίστα είναι το Σάμουελ Ετό. Ο Καμερουνέζος βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών ομάδων, με την Τότεναμ να δείχνει πιο πρόθυμη απ’ όλες τις ομάδες να πείσει τον διεθνή επιθετικό να αφήσει τη Βαρκελώνη. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ο Ετό αρνήθηκε να συνεχίσει την καριέρα του στη Φενέρμπαχτσε, με τους Τούρκους να καταθέτουν πρόταση 7 εκ. ευρώ στην Μπαρτσελόνα για την απόκτησή του.

Η Κόντρα Λίνεν-Ρεχάγκελ!

H αιτία της κόντρας ανάμεσα στον προπονητή του Πανιωνίου Έβαλντ Λίνεν και τον Ομοσπονδιακό, Ότο Ρεχάγκελ. Δύο Γερμανοί προπονητές υπάρχουν στην Ελλάδα και θα περίμενε κανείς να διατηρούν φιλικές σχέσεις μεταξύ τους. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει όμως σε καμία περίπτωση, ανάμεσα στον ομοσπονδιακό τεχνικό Ότο Ρεχάγκελ και στον "τιμονιέρη" του Πανιωνίου, Έβαλντ Λίνεν.

Οι δύο αγαπητοί στο σύνολο των Ελλήνων φιλάθλων προπονητές, μπορεί σε κάθε ευκαιρία να επαινούν ο ένας τον άλλον για τα κατορθώματά τους, όμως πίσω από αυτό κρύβεται μια κόντρα που κρατάει από τον Aύγουστο του 1981!

Ήταν στις 14 Αυγούστου του 1981, όταν η Βέρντερ αντιμετώπιζε την Αρμίνια του Μπίλεφελντ για το πρωτάθλημα Γερμανίας. Ο Έβαλντ Λίνεν, με τη φανέλα της δεύτερης σε ηλικία 28 ετών, σκόρπαγε ακόμα τον τρόμο στις αντίπαλες άμυνες με τις μοναδικές επελάσεις του από αριστερά. Σε μία τέτοια όμως, ο Νόρμπερτ Ζίγκμαν, με ένα βρώμικο τάκλιν, πέρα από τα όρια ακόμα και του αντιαθλητικού, σταματά τον Λίνεν αφήνοντάς του ένα ανεξίτηλο σημάδι από τις τάπες του παπουτσιού του στον δεξιό του μηρό, μήκους 20 εκατοστών (!!!), το οποίο χρειάστηκε 27 ράμματα για να... κλείσει.

Οι συμπαίκτες του Λίνεν, σαστίζουν, ενώ ο ίδιος μόλις αντικρύζει το πόδι του πιάνει το κεφάλι του και ουρλιάζει, είτε από τον πόνο είτε από το σοκ. Ενώ, λοιπόν, οι περισσότεροι μπροστά σε αυτό το θέαμα θα λυποθημούσαν, ο τεχνικός πλέον του Πανιωνίου, σηκώνεται και κατευθύνεται με δυσκολία αλλά και οργή προς τον πάγκο της Βέρντερ, όπου σπρώχνει και βρίζει τον Ότο Ρεχάγκελ θεωρώντας τον υπεύθυνο για τον τραυματισμό του. Αργότερα μάλιστα σε δηλώσεις του στην γερμανική τηλεόραση κατηγόρησε τον Ομοσπονδιακό τεχνικό, πως έβαλε τον ποδοσφαιριστή του "να του κόψει το ποδόσφαιρο".

Ο Έβαλντ Λίνεν κατέθεσε μάλιστα και μήνυση, για τον τραυματισμό του, η οποία όμως ποτέ δεν δικαιώθηκε από τα γερμανικά δικαστήρια. Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το βίντεο, του απίστευτου τραυματισμού του Λίνεν και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα!

http://www.sigmalive.com/sports/22247


Τέλος ο Γκονζάλες από τον Παναθηναϊκό!


Παρελθόν αποτελεί για τον Παναθηναϊκό ο Εζεκίελ Γκονζάλες όπως ανακοίνωσε επίσημα το μεσημέρι της Τετάρτης, η "πράσινη" ΠΑΕ.

"Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Εζεκίελ Γκονζάλες. Η σχετική απόφαση του Δ.Σ για τη λύση του συμβολαίου του κατατέθηκε στην αρμόδια επιτροπή προς επικύρωση", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Mε μία λιτή ανακοίνωση η "πράσινη" ΠΑΕ έβαλε τέλος στο κεφάλαιο του Εζεκίελ Γκονζάλες στην ομάδα. Ο Αργεντινός μέσος μετά από 4,5 χρόνια αποτελεί παρελθόν για τον Παναθηναϊκό καθώς προηγήθηκε μία χρονιά όπου ο "Έκι" υπέπεσε σε σειρά πειθαρχικών παραπτωμάτων και "πλήρωσε" την κόντρα του με τον Ζοζέ Πεσέιρο.

Το μέλλον του 28χρονου μέσου έμοιαζε αβέβαιο στην Παιανία ενόψει της επόμενης περιόδου και ο κύβος ερρίφθη τελικά με την απόφαση για τη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών, ύστερα και από το τελευταίο περιστατικό στο παιχνίδι της πρεμιέρας των πλέι οφ με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη όταν και ο Ζοζέ Πεσέιρο, απέκλεισε τον Αργεντινό από την αποστολή μετά από την αντίδραση του όταν πληροφορήθηκε όταν δεν θα βρίσκεται στην ενδεκάδα. Έκτοτε ο "Έκι" αποτελούσε ξένο σώμα για τον Παναθηναϊκό και προπονούνταν μόνος του.