Κυριακή, Νοεμβρίου 09, 2008

Θεοδωρίδης: Τους έχουμε για πλάκα,Αντωνίου και ο Τεν Κάτε πήγαν να μπουκάρουν στο καμαρίνι των διαιτητών.


Την παράσταση έκλεψε για άλλη μια φορά ο Σάββας Θεοδωρίδης σε δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά το ντέρμπι. Ο αρχηγός της αποστολής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε τόσο στο περιστατικό που έγινε πριν το ντέρμπι, όσο και σε όσα έγιναν στην ανάπαυλα, κατηγορώντας τους Αντωνίου και Τεν Κάτε πως πήγαν να μπουκάρουν στο καμαρίνι των διαιτητών.

«Όταν ερχόμασταν μας πήγαν από την Ελευσίνα και κάναμε μία ώρα και 10 λεπτά. Εμείς δεν μασάμε από αυτά. Ήμουν μόνος με 60 χιλιάδες. Στο ημίχρονο ο Αντωνίου και ο Τεν Κάτε πήγαν να μπουκάρουν στο καμαρίνι των διαιτητών. Του είπα του Τεν Κάτε ότι είσαι μεγάλος προπονητής, τι ασχολείσαι με τη διαιτησία; Τον έχουν κάνει σαν κι αυτούς. Τρεις μήνες να παίζαμε, γκολ δεν θα τρώγαμε τους έχουμε για πλάκα. Παίξαμε με σβηστές μηχανές», ήταν τα χαρακτηριστικά του λόγια.

Primera Division: Αποτελέσματα













Τα αποτελέσματα:


Βιγιαρεάλ-Αλμερία 2-1 (1' Ρόσι, 14' Γιορέντε - 61' Πιάτι)
Ράθινγκ Σανταντέρ-Σπόρτινγκ Χιχόν 1-0 (57' Τσιτέ)
Οσασούνα-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0
Νουμάνθια-Μπέτις 2-4 (30' Ντελ Πίνο, 56' Μπαρκέρο - 34' πέν. Εμανά, 44' Χουανίτο, 45', 85' Αουρέλιο)
Μαγιόρκα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-3 (11' Σαντάνα, 57', 75' Αράνγκο - 43' πέν. Ιραόλα, 78' Βέλεθ, 90' Γιορέντε)
Ντεπορτίβο Λα Κορούνια-Εσπανιόλ 1-0 (38' Γκουαρδάδο)
Σεβίλλη-Ρεκρεατίβο Ουέλβα 1-0 (63' Κανουτέ)

Τεν Κάτε: Δεν είμαι ευχαριστημένος απο την ισοπαλία αλλα μπορούμε να ζήσουμε


Αναλυτικά ο Ολλανδός προπονητής του Παναθηναϊκού δήλωσε:

«Προσπαθήσαμε σκληρά αλλά δεν καταφέραμε να δημιουργήσουμε τις ευκαιρίες που είχαμε στα προηγούμενα παιχνίδια. Ήταν το δεύτερο μεγάλο παιχνίδι που δώσαμε σε λίγες μέρες και αυτό μας κόστισε. Παρόλα αυτά είμαι υπερήφανος για την ομάδα μου και την προσπάθεια που εκανε να παίξει καλά. Σε γενικές γραμμές δεν είμαι ευχαριστημένος από την ισοπαλία αλλά μπορούμε να ζήσουμε!

Να συγχαρούμε τον Ολυμπιακό για την εξαιρετική αμυντική οργάνωση, είχε 10 παίκτες πίσω από την μπάλα, κάτι που μας υποχρέωσε να έχουμε λίγες ευκαιρίες. Χρειαζόταν και τύχη για να αξιοποιήσουμε μια απο αυτές που τελικά δεν είχαμε. Αν δεις το ματς από την σκοπιά των φάσεων που ήταν λίγες θα μπορούσαμε να πούμε ότι το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο. Με την ίδια σύνθεση βάλαμε τρία γκολ μακριά από την έδρα μας ενώ σήμερα δεν βάλαμε κανένα και δεν δημιουργήσαμε τις ευκαιρίες που ψάχναμε.Ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα.

Για την διαφορά των πέντε πόντων απο τον Ολυμπιακό, σχολίασε:

«Έχουμε μεγάλο δρόμο μπροστά μας
αφού υπολείπονται 21 παιχνίδια. Η ομάδα αναπτύσσεται από αγώνα σε αγώνα και θέλω να αγωνιζόμαστε με ολους τους αντιπάλους με τον ίδιο ρυθμό.
Μέχρι στιγμής είχαμε δύσκολο πρόγραμμα με πολλά εκτός έδρας δυνατά παιχνίδια όπως ΑΕΚ, Άρη, Πανιώνιο. Αντίθετα το πρόγραμμα του Ολυμπιακού ήταν πιο βατό. Στον δεύτερο γύρο ο Ολυμπιακός θα έχει και αυτός δύσκολα παιχνίδια.»

Βαλβέρδε: Δεν είμαστε ικανοποιημένοι, δεν ξέρω τι θα γινόταν αν έκανα νωρίτερα οι αλλαγές


Οι δηλώσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνέντευξη Τύπου

Είστε ικανοποιημένος από το «Χ»;


Δεν είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί δεν κερδίσαμε τους 3 βαθμούς. Ήρθαμε εδώ για τη νίκη, δύσκολος αγώνας, μας δυσκόλεψαν με βαθιές μπαλιές κι εμείς έπρεπε να αμυνθούμε σωστά. Πρόθεσή μας είναι πάντα να κερδίζουμε, αλλά κάθε ματς είναι διαφορετικό. Οι αλλαγές που κάνουμε είναι πάντα για το καλύτερο της ομάδας μας. Σε ένα παιχνίδι το καλύτερο είναι η νίκη, το χειρότερο η ήττα. Εμείς πήραμε ένα βαθμό και συνεχίζουμε. Παίξαμε απέναντι σε μία ομάδα που είναι πολύ καλή και θέλει κι αυτή το πρωτάθλημα. Είμαστε ευχαριστημένοι μόνο που δεν δεχθήκαμε γκολ.

Κάνατε τις αλλαγές σε σωστό χρόνο; Κανείς δεν μπορεί να το απαντήσει αυτό. Εγώ πρέπει να πάρω την απόφαση. Κανείς δεν ξέρει αν γινόντουσαν ένα λεπτό νωρίτερα, αν θα χάναμε ή θα κερδίζαμε. Το σίγουρο είναι πως δεν παίζουμε μόνοι μας, αλλά εναντίον 11 παικτών, που θέλουν το χειρότερο για μας. Κι εκείνοι που βρίσκονταν στο γήπεδο, θέλανε να μας κερδίσουνε. Είμαστε ευχαριστημένοι από το μισό του ματς, γιατί καταφέραμε να αμυνθούμε σωστά.

Στο γήπεδο αγωνίστηκαν παίκτες αξίας 100 εκ. ευρώ. Ποια είναι η γνώμη σας για το θέαμα που προσέφεραν;

Δυστυχώς, αυτό είναι κάτι που συμβαίνει και στην Ισπανία. Είναι τα ντέρμπι που υπάρχει πίεση, ένταση, πολλοί εξωτερικοί παράγοντες που δεν επιτρέπουν να γίνει παιχνίδι. Γι αυτό τα ντέρμπι παίζονται με την καρδιά τις περισσότερες φορές, παρά με το μυαλό. Έτσι, έγινε και σήμερα, παίξανε και οι δύο αντίπαλοι με την καρδιά τους, οπότε έγιναν πολλά φάουλ, πολλές διακοπές και υπήρχε λίγη στρατηγική. Μας έλειπε το μυαλό για να δημιουργηθούν φάσεις και ένα όμορφο παιχνίδι.

Σας προβληματίζει που έχετε πετύχει μόνο ένα γκολ στα εκτός έδρας παιχνίδια του πρωταθλήματος;

Είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα, που δεν καταφέρνουμε να δημιουργούμε ευκαιρίες. Αυτό χρειάζεται για να πετύχεις γκολ. Να προσπαθούμε να κάνουμε ευκαιρίες, για να πετυχαίνουμε και γκολ. Θα δουλέψουμε πάνω σε αυτό.

Για τη διαφορά στη βαθμολογία που έχει ο Ολυμπιακός, τι έχετε να πείτε;

Καταρχήν πρέπει να περάσει ο χειμώνας για να δούμε τι γίνεται. Υπάρχει πολύ χρόνος μπροστά μας, δουλεύουμε για να είμαστε πρωταθλητές. Και ο ΠΑΟ, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και άλλες ομάδες προσπαθούν για το πρωτάθλημα. Η διαφορά που έχουμε δημιουργήσει δεν είναι καθοριστική.

Είναι ο Ολυμπιακός φαβορί για τον τίτλο;

Είναι μία δύσκολη βδομάδα αυτή που έρχεται για τον Ολυμπιακό. Έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας και δεν είναι μόνο ο ΠΑΟΚ που μας κυνηγάει. Είναι σαφές πως οι πρώτος έχει ένα πλεονέκτημα, υπάρχουν όμως πολλά ακόμα παιχνίδια να δώσουμε.
Ποια η γνώμη σας για το ντέρμπι ΠΑΟ – Ολυμπιακού;

Ήταν θαυμάσια η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στην αρχή του αγώνα. Θα προτιμούσα να υπάρχει κόσμος του Ολυμπιακού, όπως και του Παναθηναϊκού στη δική μας έδρα. Μου φαίνεται πολύ παράξενο αυτό. Επίσης, ήταν περίεργο που ήρθαν οι πυροσβέστες κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Σας δημιουργεί πρόβλημα η παρουσία των Κοβάσεβιτς, Ντιόγκο, Μπελούτσι στην επιλογή της 11άδας;

Πρόβλημα θα ήταν να μην τους είχαμε αυτούς τους παίκτες. Αν είχαμε μόνο έναν από αυτούς, κανείς δεν θα είχε πρόβλημα. Αν δεν τους είχαμε, κανείς δεν θα προσπαθούσε. Αυτή είναι η σάλτσα του ποδοσφαίρου, ποιον θα βάλεις. Τι θα είχαμε να πούμε αν δεν συνέβαινε αυτό;

Περιμένατε έτσι τον Παναθηναϊκό;

Πάνω – κάτω ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε και ποιο είναι το παιχνίδι του αντιπάλου. Είναι μία δυνατή ομάδα, την οποία έπρεπε να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην στρατηγική. Είναι μια ομάδα που κάνει πολλά φάουλ, οπότε θα έπρεπε να προσέχουμε την στρατηγική μας.

Εικόνες από το ντέρπι !









Super League: Ανασκόπηση 9ης αγωνιστικής


Χωρίς νικητή και χωρίς κανένα γκολ τέλειωσε το ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής της Superleague ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Η εντυπωσιακή πορεία της Ξάνθης συνεχίζεται. Το Σάββατο, η ακριτική ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την ΑΕΚ στα Πηγάδια. Το σκορ άνοιξε στο 33' ο Ταϊντέρ, ενώ στο 62' ο Μπλάνκο ισοφάρισε για την Ενωση.

Πρώτη νίκη για τον ΟΦΗ, που πέρασε από την έδρα του Πανσερραϊκού με 2-1, ενώ συνεχίζεται η πολύ καλή πορεία του ΠΑΟΚ, που επικράτησε με 2-0 του Πανιωνίου.

Την Κυριακή, ο Άρης κέρδισε με 2-1 μέσα στην έδρα του Θρασύβουλου, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης έφερε την τέταρτη εντός έδρας ισοπαλία σε ισάριθμα ματς, αυτή τη φορά 0-0 με τον Πανθρακικό.


ΣΑΒΒΑΤΟ, 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Πανσερραϊκός-ΟΦΗ 1-2

ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 2-0

Ξάνθη-ΑΕΚ 1-1


ΚΥΡΙΑΚΗ, 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Αστέρας Τρ.-Πανθρακικός 0-0

Θρασύβουλος-Άρης 1-2

Εργοτέλης-Λάρισα 2-1

Ηρακλής-Λεβαδειακός 1-0

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 9 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 20
2. ΠΑΟΚ
19
3. Ξάνθη
18
4. Εργοτέλης
15
5 . Παναθηναϊκός
15
6. ΑΕΚ
14
7. Άρης
13
8. Λάρισα
12
9. Πανθρακικός
11
10. Πανιώνιος
11
11. Λεβαδειακός
9
12. Αστέρας Τρ.
8
13 . Πανσερραϊκός
8
14. Ηρακλής
8
15.
ΟΦΗ 7
16. Θρασύβουλος 4

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-0: Ισόπαλο το ντέρπι "αιωνίων"

Δεν κατάφεραν να προσφέρουν θέαμα στους θεατές που κατέκλυσαν το ΟΑΚΑ απόψε Παναθηναικός και Ολυμπιακός και έμειναν στο 0-0 σε ένα κακό ποιοτικό ματς με λίγες φάσεις και πολύ ξύλο.

Καλύτεροι οι «πράσινοι», ειδικότερα στο δεύτερο ημίχρονο. «Κλειστοί» με διπλή ζώνη άμυνας καθόλη τη διάρκεια του αγώνα οι «ερυθρόλευκοι», που δεν έχουν να δείξουν τίποτα πέραν της ευκαιρίας του Τοροσίδη στο 22’.

Από τη μεριά τους οι γηπεδούχοι απείλησαν ουσιαστικά δύο φορές, με το σουτ του Γκάμπριελ στο 14’ και το τετ-α-τετ του Μάντζιου στο 62’. Για δύο περιπτώσεις πέναλτι φωνάζει το «τριφύλλι», λανθασμένα…

*Διεκόπη για πέντε λεπτά το ματς, λόγω φωτιάς στις εξέδρες.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Νίλσον, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Βύντρα, Τζιόλης, Σιμάο, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης (57΄ Σαλπιγγίδης), Γκάμπριελ (87΄ Ρουκάβινα), Μάντζιος

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Α.Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ (37΄ Γκαλίτσιος), Ντομί, Ντουντού, Στολτίδης, Λέτο (81΄ Τζόρτζεβιτς), Γκαλέτι (83΄ Κοβάσεβιτς), Μπελούτσι, Ντιόγο

Bundesliga: Αποτελέσματα Σαβ/κυρ













Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής:

Παρασκευή
Κολωνία - Ανόβερο 2-1 (42' Γκέρομελ, 71' Σανού / 16' Σλάουντραφτ)

Σάββατο
Αμβούργο - Ντόρτμουντ 2-1 (9' Πέτριτς, 33' 'Ολιτς / 48' Χαϊνάλ)
Βόλφσμπουργκ - Κότμπους 3-0 (36' πεν., 55' και 80' Γκραφίτε)
Καρλσρούη - Λεβερκούζεν 3-3 (37' Ντα Σίλβα, 60' Σεμπάστιαν, 74' Ιασβίλι / 1' Χέλμες, 17' Κίσλινγκ, 24' Κάντλετς)
Μπόχουμ - Βέρντερ 0-0
Αρμίνια - Γκλάντμπαχ 0-2 (6' και 80' Μαρίν)

Κυριακή
Σάλκε - Μπάγερν Μ. 1-2 (3' Τόνι, 31' Ριμπερί / 5' Φαρφάν)
Φρανκφούρτη - Στουτγκάρδη 2-2 (18' και 66' Λυμπερόπουλος / 71' Λανιγκ, 87' Γκόμεζ)
Χέρτα - Χόφενχαϊμ 1-0 (70' Βορονίν)

Premier League : Ασταμάτητες Τσέλσι και Τότεναμ


Ο Νικολά Ανελκά δεν επιρεάστηκε από την έντονη βροχόπτωση στο "Ίγουντ Παρκ" και με δύο γκολ οδήγησε την Τσέλσι στη νίκη επί της Μπλάκμπερν (0-2).

Κέρδισε και την Σίτι η Τότεναμ

Η τρελή κούρσα της Τότεναμ από τότε που ανέλαβε ο Χάρι Ρέντναπ συνεχίζεται, καθώς οι "σπερς" πέτυχαν την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ και μάλιστα μέσα στο "Σίτι οφ Μάντσεστερ" επί της Μάντσεστερ Σίτι.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής:

Σάββατο
Άρσεναλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1 (22' και 48' Νασρί / 90' Ράφαελ)
Γουΐγκαν - Στόουκ 0-0
Χαλ - Μπόλτον 0-1 (50' Τέιλορ)
Σάντερλαντ - Πόρτσμουθ 1-2 (4' Τζιμπρίλ Σισέ / 51' Μπελχατζί, 91' πεν. Ντεφόε)
Γουέστ Χαμ - Έβερτον 1-3 (63' Κόλισον / 83' Λέσκοτ, 85' και 87' Σαχά)
Λίβερπουλ - Γουέστ Μπρομ 3-0 (34' και 43' Ρόμπι Κιν, 93' Αρμπελόα)

Κυριακή
Μπλάκμπερν - Τσέλσι 0-2 (40' και 68' Ανελκά)
Άστον Βίλα - Μίντλεσμπρο 1-2 (37' Σίντγουελ / 34' και 88' Σανλί)
Μάντσεστερ Σίτι - Τότεναμ 1-2 (16' Ρομπίνιο / 29' και 64' Ντάρεν Μπεντ)
Φούλαμ - Νιούκαστλ (18:00)

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 5ης αγωνιστικής της Α1

Σε αναμετρήσεις της 5ης αγωνιστικής στην Α1 μπάσκετ των ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Α1 ΑΝΔΡΩΝ


Παναθηναϊκός-Τρίκαλα 81-62

Ολύμπια Λ.-Άρης 55-73

ΑΕΚ-Πανελλήνιος 59-72

Μαρούσι-ΑΕΛ 87-69

Κολοσσός Ρ.-Πανιώνιος 88-71

Καβάλα-Ολυμπιακός 51-82

ΠΑΟΚ-Αιγάλεω 88-65


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


Β. ΑΓ.


Ολυμπιακός 10 5


Παναθηναϊκός 10 5


Άρης 9 5


Πανελλήνιος 9 5


ΑΕΚ 7 5


Ολύμπια Λάρισας 7 5


Μαρούσι 7 5


Κολοσσός Ρόδου 7 5


ΠΑΟΚ 7 5


Αιγάλεω 6 5


Πανιώνιος 6 4


ΑΕΛ 5 4


Τρίκαλα 4 4


Καβάλα 2 2

Serie A: Πήρε την νίκη στο 92' η Ίντερ !


Με ένα γκολ του Χούλιο Κρουζ στις καθυστερήσεις, η Ίντερ του Ζοσέ Μουρίνιο πανηγύρισε την μεγάλη νίκη στο ντέρμπι με την Ουντινέζε και ανέβηκε προσωρινά στην 1η θέση της βαθμολογίας

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής της “Serie A”:

Τορίνο-Παλέρμο 1-0
(88’ Ζόιμελ)
* Στο 83’ αποβλήθηκε ο Νοτσερίνο της Παλέρμο

Μπολόνια-Ρόμα 1-1
(90’ Σισίνιο αυτ. – 68’ Τότι)

Ίντερ-Ουντινέζε 1-0
(92’ Κρουζ)

Κατάνια-Κάλιαρι 3-1
(37’ Μασκάρα, 45’ Σάρντο, 87’ Σαμπάτο – 5’ Νέβες Τζέντα)

Κιέβο-Γιουβέντους 0-2
(40’ Ντελ Πιέρο, 53’ Ιακίντα)

Λάτσιο-Σιένα 3-0
(58’ Ζάρατε, 86’, 90’ Ρόκι)

Νάπολι-Σαμπντόρια 2-0
(23’ Μανίνι, 74’ Ζαλαγέτα)

Τζένοα-Ρετζίνα 4-0
(54’ πεν. 74’, 90’ Μιλίτο, 81’ Σκούλι)

Φιορεντίνα-Αταλάντα 2-1
(20’ Μέλο, 23’ Τζιλαρντίνο – 77’ Φλοκάρι)

Λέτσε-Μίλαν (21.30)

Σοκ με Τζεμπούρ,τρεις μήνες έξω !


Δεν του έφταναν τα άσχημα αποτελέσματα του Γιώργου Δώνη, του προκύπτουν παράλληλα απανωτά προβλήματα τραυματισμών! Την επομένη της ισοπαλίας στα Πηγάδια με την Ξάνθη, ο Έλληνας τεχνικός έμαθε ότι θα πρέπει να στερηθεί των υπηρεσιών του Ράφικ Τζιμπούρ για τους επόμενους τρεις μήνες, καθώς ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τον ώμο

Το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ: Στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα (περίπου στο 30ο λεπτό) ο ποδοσφαιριστής της ομάδας Ράφικ Τζιμπούρ υπέστη κάκωση στον δεξί ώμο μετά από σκληρή επαφή με αντίπαλο, όμως συνέχισε στο παιχνίδι. Στο 80ο λεπτό, καθώς αισθανόταν έντονες ενοχλήσεις, ζήτησε αλλαγή. Σε κλινική εξέταση διαπιστώθηκε υπεξάρθρημα ωμογλήνης, στο ίδιο σημείο όπου ο παίκτης είχε υποστεί εξάρθρημα στο παρελθόν. Η διάγνωση επιβεβαιώθηκε με μαγνητική τομογραφία που έγινε σήμερα το πρωί στο ΙΑΣΩ General. Στον παίκτη συστήθηκε χειρουργική αποκατάσταση, γεγονός που θα τον αφήσει εκτός αγωνιστικής δράσης για τρεις μήνες.

Αυξάνονται οι αποδοχές του Ροναλντίνιο


Το εξαιρετικό ξεκίνημα του Ροναλντίνιο στην καριέρα του στην Μίλαν φαίνεται πως θα επιβραβευτεί από την διοίκηση του συλλόγου, καθώς αναμένεται να υπογράψει άμεσα νέο βελτιωμένο συμβόλαιο.

Ο Βραζιάνος άσος πήρε λιγότερα χρήματα στην ιταλική ομάδα από ότι στη Μπαρτσελόνα (6,5 εκατ. ευρώ ετησίως έναντι 8,5), όμως η Μίλαν θα του αναπροσαρμόσει τις αποδοχές, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο να ανανεώσει το συμβόλαιό του για έναν ακόμα χρόνο.

Ριβάλντο: "Ευχαριστώ Ελλάδα, ΟΣΦΠ και ΑΕΚ"


Ο Ριβάλντο μίλησε στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».

Ο 36χρονος παίκτης τόνισε αρχικά: «Έχω τρία παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και είναι Έλληνες. Ο κόσμος με αγάπησε πάρα πολύ. Η Ελλάδα είναι μία πολύ όμορφη χώρα και ο κόσμος πολύ χαρούμενος, μοιάζει με τη Βραζιλία. Τα τέσσερα χρόνια που έζησα εκεί ένιωθα ότι ήμουν στο σπίτι μου. Οι στιγμές που έζησα στο αεροδρόμιο όταν ήρθα στον Ολυμπιακό θα μου μείνουν αξέχαστες. Σαν τους φιλάθλους του Ολυμπιακού δεν έχω συναντήσει πουθενά αλλού, ούτε στην Μπαρτσελόνα, ούτε στη Μίλαν, ούτε πουθενά. Στα τρία χρόνια που ήμουν εκεί κατέκτησα πέντε τίτλους, πράγμα πολύ σημαντικό. Μετά πήγα στην ΑΕΚ όπου έζησα εξίσου όμορφα, οι σχέσεις μου με τον κόσμο της ομάδας ήταν εξίσου ζεστές. Μπορεί να έμεινα μόνο ένα χρόνο, αλλά έκανα πολύ καλό πρωτάθλημα, το οποίο μπορούσαμε να πάρουμε. Όμως η γνωστή ιστορία στα δικαστήρια μάς στέρησε τον τίτλο. Κάθε ομάδα και κάθε ποδοσφαιριστής θέλει το πρωτάθλημα και όταν το χάνει σίγουρα νιώθει λυπημένος. Όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Στην συνέχεια συμπλήρωσε: «Μπορεί να είχαμε μία ιδιαίτερα ευτυχισμένη στιγμή (το 4-0 επί του Ολυμπιακού), αλλά τελικά το πρωτάθλημα δεν το πήραμε. Ήταν μια δυσάρεστη στιγμή όταν έφυγα από τον Ολυμπιακό. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Σωκράτη Κόκκαλη. Τα έχω ξεχάσει όλα και στην καρδιά μου δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ούτε οικονομικές διαφορές υπάρχουν, ούτε τίποτα. Είμαι ήρεμος και δεν θέλω προστριβές, ούτε έχω διαφορές με τον Ολυμπιακό. Είμαι χαρούμενος που αγωνίστηκα στον Ολυμπιακό και εύχομαι όλα να λυθούν εν ειρήνη. Το μόνο που έχω να πω είναι ευχαριστώ πολύ που έπαιξα εκεί τρία χρόνια, που κατακτήσαμε πέντε τίτλους και νομίζω ότι βοήθησα σε αυτό, αφού σε πολλούς αγώνες ήμουν ο MVP. Στο σπίτι μου στη Βραζιλία έχω πολλά τρόπαια από τον Ολυμπιακό. Το ίδιο και για την ΑΕΚ. Το μόνο που θέλω να πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ και στις δύο ομάδες».

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε και στον καλύτερο προπονητή με τον οποίο συνεργάστηκε στην Ελλάδα: «Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολος χαρακτήρας, αλλά είναι και πολύ καλός προπονητής. Ο καλύτερος συμπαίκτης που είχα ήταν ο Καφές».

Τέλος, ο Ριβάλντο αναφέρθηκε και στους λόγους για τους οποίους επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στο Ουζμπεκιστάν: «Το ποδόσφαιρο είναι παντού το ίδιο. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και θέλω να κάνω το καλύτερο που μπορώ. Ο βασικός λόγος που επέλεξα να έρθω ήταν ότι ο πρόεδρος έχει ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο με σκοπό να ανεβάσει το επίπεδο ποδοσφαίρου της ομάδας, αλλά και του ποδοσφαίρου της χώρας. Η ομάδα είναι καινούρια, προς το παρόν δεν έχει πολλούς οπαδούς, αλλά πιστεύω ότι η παρουσία μου, το όνομά μου και η ιστορία μου, καθώς και η παρουσία του Ζίκο θα βοηθήσουν, ώστε η ομάδα να αποκτήσει περισσότερους οπαδούς. Μπορώ κι εδώ να γράψω ιστορία».

ΠΑΟ-Ολυμπιακός : Η προϊστορία του ντέρμπι

Σεζόν Ημερομηνία Αγωνιστική Γήπεδο ΑποτέλεσμαΣκορερ
07-08 02/09/07 ΟΑΚΑ 0-0-
06-07 05/11/06 ΟΑΚΑ1-048' αυτ. Κωστούλας
05-06 28/08/05 ΟΑΚΑ 0-2 35' Στολτίδης, 86' Τζόρτζεβιτς
04-05 10/04/05 25η Λεωφόρος 1-0 43' Κωνσταντίνου
03-04 18/04/04 26η Λεωφόρος 2-2 7' πέν. Μπασινάς, 81' Γκούμας - 44' Στολτίδης, 54' Τζόρτζεβιτς
02-03 12/01/03 14η Λεωφόρος 3-2 18’ Ολισαντέμπε, 72’ Μπασινάς, 77’ Κόλκα - 9’ αυτ. Χένρικσεν, 55’ αυτ. Κυργιάκος
01-02 24/03/02 21η Λεωφόρος 1-1 76’ Ολισαντέμπε, 89’ πέν. Τζόρτζεβιτς
00-01 12/11/00 Λεωφόρος 0-0
99-00 21/11/99 ΟΑΚΑ 2-0 58’ Ολιβάρες, 64’ Βαζέχα
98-99 05/12/98 12η ΟΑΚΑ 2-4 29' Κ. Κωνσταντινίδης, 32' Βαζέχα - 41' αυτ. Αλεξόπουλος, 52' Καραπιάλης, 72' Ανατολάκης, 90’ Καραπιάλης
97-98 04/04/98 29η ΟΑΚΑ 0-2 23’ Γιαννακόπουλος, 33’ Μαυρογενίδης
96-97 06/04/97 28η ΟΑΚΑ 0-2 8’ Γεωργάτος, 48’ Καραπιάλης
95-96 28/04/96 29η ΟΑΚΑ 1-0 10’ Αποστολάκης
94-95 10/05/95 30ή ΟΑΚΑ 1-1 54’ Γ.Χ. Γεωργίαδης - 30’ Τσαλουχίδης
93-94 05/01/94 18η ΟΑΚΑ 1-2 77’ Σαραβάκος - 45’ Καλατζής, 66’ Χατζίδης
92-93 02/05/93 30ή ΟΑΚΑ 2-3 49’ πέν., 72’ Βαζέχα - 19’ Μπατίστα, 50’ Προτάσοφ, 57’ Λιτόφτσενκο
91-92 26/01/92 17η ΟΑΚΑ 3-0 18’ Μαραγκός, 30’ Σαραβάκος, 78’ Βαζέχα
90-91 10/03/91 22η ΟΑΚΑ 0-1 51’ Αναστόπουλος
89-90 14/10/89 ΟΑΚΑ 2-2 57’ Αντωνίου, 82’ Σαμαράς - 27’ πέν. Ντέταρι, 78’ Σαββίδης

Δύο μήνες εκτός ο Νίστελροϊ


Πλήγμα για την Ρεάλ Μαδρίτης ο τραυματισμός του Νίστελροϊ καθώς θα μείνει εκτός δράσης για 2 μήνες.

Ο Ολλανδός επιθετικός αντιμετωπίζει πρόβλημα στο δεξί γόνατο και θα χάσει σημαντικά παιχνίδια τον Δεκέμβριο με αντιπάλους την Βαλένθια, την Μπαρτσελόνα, την Σεβίλλη και την Βιγιαρεάλ για το ισπανικό πρωτάθλημα αλλά και τους δύο τελευταίους αγώνες για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ

Ligue 1: Nικήτρια στο "Πριγκιπάτο" η Λιόν


Η πρωταθλήτρια Λυών πέρασε νικήτρια της Μονακό από το «Πριγκιπάτο», χάρις σε ένα γκολ που σημείωσε ο Φρεντ. Εκτός έδρας νίκη και για την Μαρσέιγ (3-0) επί της Γκρενόμπλ, την ώρα που η Μπορντό υπεράσπιζε επιτυχημένα την έδρα της και επιβαλλόταν της Οσέρ με 2-0.

Η σημερινή μέρα ήταν αυτή των «διπλών». Η Νις κέρδισε στο γήπεδο της Λοριάν με 1-0, ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησε και η Χάβρη σε αυτό της Καέν. Όσο για την Σοσό, κέρδισε με 2-1 την Λε Μαν, αλλά δυστυχώς γι’ αυτήν, παραμένει ουραγός. Στο βραδινό ματς του Σαββάτου, Ναντ και Τουλούζ έμειναν στο 1-1.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερς:

Μπορντό-Οσέρ 2-0
Καβενάγκι 69’, Τσαμάχ 74’

Καέν-Χάβρη 0-1
Ντιουζέ 82’

Γκρενόμπλ-Μαρσέιγ 0-3
Μπεν Αρφά 4’, Κονέ 31’, Σεϊρού 81’

Λοριάν-Νις 0-1
Εκουάφνι 23’

Μονακό-Λυών 0-1

Φρεντ 54’

Σοσό-Λε Μαν 2-1
Σάντος 30’, Μπουντεμπούζ 68’ / Πάουλο 44’

Ναντ-Τουλούζ 1-1
Μουλέ 4’ / Γκινιά 18’

Ρεσιτάλ Ιγκουαΐν με 4 γκολ


Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν έκανε ρεσιτάλ στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", καθώς πέτυχε τέσσερα γκολ και οδήγησε την Ρεάλ Μαδρίτης σε σπουδαία νίκη με 4-3 επί της Μάλαγα.

Η νίκη χαρακτηρίζεται σπουδαία λόγω της εξέλιξης της αναμέτρησης και κυρίως διότι η ¨"βασίλισσα" από το 44' αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Σέρχιο Ράμος.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 6' και δύο λεπτά μετά απάντησε ο Ιγκουαΐν. Αυτό όμως ο Αργεντικός επιθετικός το έπανε άλλες τρεις φορές, αφού η Μάλαγα πήρε το προβάδισμα στο 18' με τον Μπάχα και στο 70' με το πέναλτι του Απόνιο, ενώ ο Ιγκουαΐν ισοφάρισε αρχικά στο 37' με πέναλτι και στο 71' με εξαιρετικό σουτ.