Τετάρτη, Φεβρουαρίου 11, 2009

Ελλάδα-Δανία 1-1


Αρκετά καλή ήταν η εικόνα που παρουσίασε η Εθνική ομάδα η οποία έμεινε στο 1-1 με τη Δανία στο «Γ. Καραϊσκάκης» σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενόψει των αγώνων με το Ισραήλ, (στις 28 Μαρτίου στο Ραμάτ Γκαν και την 1η Απριλίου στο Παγκρήτιο)για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής.

Ο Μπόρινγκ άνοιξε στο 49΄ το σκορ, ενώ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ισοφάρισε στο 61΄ ο Γκέκας. Η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ απέδωσε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, έχασε αρκετές κλασσικές ευκαιρίες με τον Γκέκα πρωταγωνιστή στις περισσότερες εξ΄ αυτών και έδειξε πως μπορεί να παρουσιαστεί πανέτοιμη και καλύτερη στις επίσημες υποχρεώσεις της.

Το ντεμπούτο του με τη «γαλανόλευκη» πραγματοποίησε ο Βαγγέλης Μόρας. Περίπου 4.000 κόσμος βρέθηκε στο Φάληρο.

Οι συνθέσεις των ομάδων...

ΕΛΛΑΔΑ (Οτο Ρεχάγκελ): Χαλκιάς (46' Τζόρβας), Δέλλας (46' Μόρας), Κυργιάκος (46' Α. Παπαδόπουλος), Σεϊταρίδης, Τοροσίδης (75' Σπυρόπουλος), Τζιόλης, Καραγκούνης, Μπασινάς (46' Κατσουράνης), Σαμαράς, Χαριστέας (46' Λυμπερόπουλος), Γκέκας.

ΔΑΝΙΑ (Μόρτεν Ολσεν): Τ. Σόρενσεν, Κρ. Σόρενσεν, Αγκερ, Γιάκομπσεν, Κρόλντρουπ, Κρ. Πόουλσεν, Γιένσεν (46' Αντριάνσεν), Μπόρινγκ (81' Κρίστενσεν), Ρόμενταλ, Νόρστραντ (46'

Πρόκομ-Ολυμπιακός: 68-93


Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν επίδειξη ισχύος στο Σόποτ με 93-68 απέναντι στην ασθενέστερη ομάδα του ομίλου παραμένοντας σε τροχιά πρόκρισης και πρώτης θέσης στο πέμπτο γκρουπ του Top 16 της Ευρωλίγκας.

Μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο συνάντησε αντίσταση το συγκρότημα του Παναγιώτη Γιαννάκη που αξιοποίησε την υπεροπλία του στη ρακέτα έχοντας κορυφαίο τον Νίκολα Βούιτσιτς (21π., 7 ριμπ.) και άξιο συμπαραστάτη του τον Θοδωρή Παπαλουκά (7π., 6 ασίστ)

Τα δεκάλεπτα: 19-23, 32-50, 54-71, 68-93.

Πρόκομ: Μπράζελτον 5, Άρτσιμπονγκ 4, Ντίλεβιτς 6, Λόγκαν 18, Ζαμοΐσκι 7, Γουντς 12, Μπαρέλ 10, Μπερκ 2, Γιούιν 4, Χρίτσανιουκ.

Ολυμπιακός: Παπαλουκάς 7 (6 ασίστ), Πελεκάνος 3, Βούισιτς 21 (8/10 δίποντα, 7 ριμπ., 4 ασίστ, 3 κλεψίματα), Μπουρούσης 12, Χαλπερίν 7, Γκριρ 10, Βασιλόπουλος 3, Πρίντεζης 12, Έρτσεγκ 4, Σχορτσιανίτης 7, Πάργκο 7.

Πλουσιότερη ομάδα στον κόσμο η Ρεάλ


Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η πλουσιότερη ομάδα του κόσμου εκθρονίζοντας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σύμφωνα με έκθεση της Deloitte. Τα συνολικά έσοδα της «βασίλισσας» για την περίοδο 2007/08 ήταν 366 εκατ. ευρώ (!), 41 περισσότερα από τα αντίστοιχα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (325 εκατ. ευρώ), ενώ τρίτη είναι η Μπαρτσελόνα με 309 εκατ. ευρώ.

Η Premier League έχει τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση στην πρώτη 20αδα, καθώς πέραν των «κόκκινων διαβόλων» σε αυτή περιλαμβάνονται και οι Τσέλσι, Λίβερπουλ, Άρσεναλ, Νιούκαστλ, Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ.

Η Μίλαν έχει τα πρωτεία στην Ιταλία με έσοδα 210 εκατ. ευρώ, αλλά είναι μόλις όγδοη στην κατάταξη, ενώ ακολουθούν στην ένατη θέση η Ρόμα (175 εκατ. ευρώ), η Ίντερ (173 εκατ. ευρώ) και η Γιουβέντους (168 εκατ. ευρώ).

Την πρώτη 20αδα συμπληρώνουν οι Μπάγερν Μονάχου, Σάλκε, Αμβούργο και Στουτγκάρδη από τη Γερμανία, η Λιόν και η Μαρσέιγ από τη Γαλλία, καθώς και η Φενέρμπαχτσε από την Τουρκία.

Μπελούτσι: «Δεν είναι τρελό όνειρο η κατάκτηση του ΟΥΕΦΑ»


Μπορεί κάποιος να τον πει τρελό, αλλά αυτός το πιστεύει. «H κατάκτηση του ΟΥΕΦΑ απ’ τον Ολυμπιακό δεν αποτελεί τρελό όνειρο, μπορεί να γίνει πραγματικότητα», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Αργεντινού μέσου, ο οποίος αναφέρθηκε και στα αίτια της αγωνιστικής του ανόδου: «Ο προπονητής μου, Ερνέστο Βαλβέρδε μου έδωσε τον ελεύθερο ρόλο στην ομάδα που πιστεύω πως με εκφράζει καλύτερα».

Όταν ο Μπελούτσι ρωτήθηκε για το αν θα ήθελε να αγωνιστεί στο μέλλον σε κάποια μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα, απάντησε μεν θετικά, αλλά έδωσε προτεραιότητα στον Ολυμπιακό. «Κάθε ποδοσφαιριστής θα ήθελε να αγωνιστεί σε μία ομάδα όπως η Ρεάλ, ή η Μπαρτσελόνα, αλλά αυτή την στιγμή προτεραιότητα έχει ο Ολυμπιακός», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Ανακοίνωσε Χίντινκ η Τσέλσι


Την τεχνική καθοδήγηση της Τσέλσι αναλαμβάνει από την ερχόμενη εβδομάδα και μέχρι το τέλος της περιόδου ο Γκους Χίντινκ, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters.

"Δεν είναι αρκετός χρόνος να προετοιμάσεις μίας ομάδα σε μία εβδομάδα, αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Η Τσέλσι διαθέτει καλούς παίκτες, που βρίσκονται σε φολυ φόρμα κι αυτό θα κάνει το έργο μου πιο εύκολο", δήλωσε ο Ολλανδός προπονητής, ο οποίος σχεδιάζει να παρακολουθήσει τον αγώνα Κυπέλλου της Τσέλσι με την Γουότφορντ το Σάββατο.

Ακόμα, αποκάλυψε ότι σκοπεύει να έχει επαφή με τον προκάτοχό του, Λουίς Φελίπε Σκολάρι, προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα της ομάδας.

"Δεν το έχω επιχειρήσει ακόμη, αλλά θα επικοινωνήσω μαζί του μέσα στο επόμενο διήμερο", είπε ο Χίντινκ, ο οποίος πρόσθεσε πως δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με την Τσέλσι, ούτε σκοπεύει να το κάνει: "Δεν χρειάζεται να υπογράψω. Δεν είναι θέμα χρημάτων", κατέληξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ρωσίας, ο οποίος διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον ιδιοκτήτη της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Ερωτηθείς, τέλος, εάν σκοπεύει να πάρει στο "Στάμφορντ Μπριτζ" και κάποιους βοηθούς του, απάντησε: "Όχι, στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Προτιμώ να δω πως έχει η κατάσταση στην ομάδα πριν πάρω τις αποφάσεις εάν χρειάζεται κάτι η ομάδα ή όχι".

Η ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της Τσέλσι: "Ο σύλλογος βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσει ότι ο Γκους Χίντινκ θα είναι προσωρινός προπονητής της ομάδας μέχρι το τέλος της περιόδου. Πρόκειται να έχει την πρώτη του γνωριμία με τους παίκτες μέσα στην εβδομάδα. Με την ευκαιρία ο σύλλογος θα ήθελε να ευχαριστήσει τη Ρωσική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για τη συνεργασία και την κατανόησή της".