Σάββατο, Ιανουαρίου 15, 2011

H φανταστική ντρίμπλα του Φετφατζίδη (ΒΙΝΤΕΟ)

Τσάμπερλεϊν: Ο νέος Γουόλκοτ ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Γεννήθηκε τον Δεκαπενταύγουστο του 1993 και μέχρι το ξεκίνημα της φετινή σεζόν τον αγνοούσε η πλειοψηφία των ποδοσφαιρόφιλων στην Αγγλία. Όμως λίγους μήνες αργότερα όλες οι μεγάλες ομάδες στο Νησί πολιορκούν την Σαουθάμπτον για τον πάρουν! Ήδη Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ και Τσέλσι έχουν χτυπήσει την πόρτα των "Αγιών" για τα... πόδια του.

Ο λόγος για το νέο αστέρι των ακαδημιών της Σαουθάμπτον, τον Άλεξ Ολέιντ-Τσάμπερλεϊν. Ο 17χρονος μέσος ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2010 αγωνιζόμενος με τους "Αγίους" στην Football League One (τρίτη κατηγορία στην Αγγλία) και μέσα σε λίγου μήνες έχει στρέψει τα βλέμματα των μεγαλύτερων κλαμπ πάνω του.

Ο Τσάμπερλεϊν έκανε στις 2/3/2010 το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Σαουθάμπτον στον αγώνα κόντρα στην Χάντερσφιλντ σε ηλικία 16 ετών και 199 ημερών και έγινε ο δεύτερος πιο νέος παίκτης στην ιστορία της πίσω από τον Θίο Γουόλκοτ.

Ο ύψους 1,80μ μέσος συνολικά έχει αγωνιστεί σε 22 αγώνες με τους "Αγίους" έχοντας σκοράρει 6 φορές, ενώ στιις 16/11/2010 έγινε διεθνής με την U18 στον αγώνα της Αγγλίας με την Πολωνία. Διακρίνεται για την ταχύτητα του, την ντρίμπλα του αλλά και την εκτελεστική του δεινότητα με αποτέλεσμα να βρεθεί σε χρόνο ρεκόρ στο στόχαστρο των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ.

Ήδη για το "νέο Θίο Γουόλκοτ" (όπως τον αποκαλούν στο Νησί) έχει απορρίψει η Σαουθάμπτον προτάσεις που έχει λάβει και κυμαίνονται από 5 εκατομμύρια έως 10 εκατομμύρια λίρες! Ο νεαρός, που πήγε στις ακαδημίες της ομάδας σε ηλικία 7 ετών, δεσμεύεται με 3ετες συμβόλαιο το οποίο υπέγραψε τον περασμένο Αύγουστο.

Οι άνθρωποι των "Αγίων" ισχυρίζονται ότι δεν πρόκειται να πουληθεί αυτή την περίοδο, αλλά ως γνωστόν όλοι και όλα έχουν την τιμή τους στην αγορά. Και ο Τσάμπερλεϊν, ο οποίος παίζει σε όλες τις πλευρές τις μεσαίας γραμμής από κεντρικός χαφ μέχρι και στις δύο πτέρυγες, είναι αυτή τη στιγμή το πιο "καυτό" όνομα στο Νησί.

πηγή: sport24.gr