Δευτέρα, Ιουνίου 16, 2008

Mε την υπογραφή Μπάλακ


Η Γερμανία μετά τη νίκη της με 1-0 κόντρα στην Αυστρία, σε ένα ματς για την τελευταία αγωνιστική του Β’ ομίλου, πήρε το εισιτήριο για τους «8» του EURO, όπου εκεί θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία, την Πέμπτη (19/6). Το γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Μίκαελ Μπάλακ στο 49’, με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Οι συνθέσεις:

Αυστρία (Γιόσεφ Χίκερσμπεργκερ): Μάχο, Στρανζλ, Πόγκατετζ, Φουτς, Αουφχάουζερ (63' Ζόιμελ), Ίβανσιτς, Κορκμάζ, Γκάρικς, Χίντεν (55' Λάιτγκεμπ), Χάρνικ (67' Κίναστ), Χόφερ

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Λέμαν, Φρίντριχ, Φριτζ (92' Μπορόφσκι), Φρινγκς, Γκόμεζ (60' Χίτσλσπεργκερ), Κλόζε, Μπάλακ, Λαμ, Μερτεζάκερ, Ποντόλσκι (82' Νόιβιλ), Μετζέλντερ

To γκολ του αγώνα

ΧΡΟΝΟ ΣΤΙΣ "ΡΕΖΕΡΒΕΣ" ΑΠΟ ΡΕΧΑΓΚΕΛ


Με αρκετές αλλαγές αναμένεται να παρατάξει ο Ότο Ρεχάγκελ την Εθνική Ελλάδας απέναντι στην Ισπανία το βράδυ της Τετάρτης στο "Βαλς Σίτζενχαϊμ" του Σάλτσμπουργκ. Οι λόγοι προφανείς, αφού εκτός από βαθμολογικά αδιάφορος ο αγώνας για το ελληνικό συγκρότημα, θα υπάρχουν και τουλάχιστον δύο αναγκαστικές αλλαγές.

Συγκεκριμένα, ο Φάνης Γκέκας δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί μετά τον τραυματισμό του στην αναμέτρηση με τη Ρωσία και την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε (ανάταξη ζυγωματικού), ο Γιούρκας Σεϊταρίδης νοιώθει εδώ και αρκετές μέρες ενοχλήσεις στους προσαγωγούς, ένώ και ο Κώστας Χαλκιάς ήταν ήδη "νοκ άουτ". Ακόμα, ο Βασίλης Τοροσίδης δεν προπονήθηκε και η συμμετοχή του θεωρείται αμφίβολη.

Ως εκ τούτου, θεωρείται πιθανό αλλά και φυσιολογικό να πάρουν χρόνο συμμετοχής κάποιοι από τους παίκτες που δεν είχαν έως τώρα την ευκαιρία ή έπαιξαν πολύ λίγο, όπως ο Γιαννακόπουλος, ο Σαλπιγγίδης, ο Γκούμας, ο Τζιόλης, ο Βύντρα και ο Σπυρόπουλος. Οι Νικοπολίδης και Άντζας, οι οποίοι ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από την Εθνική, αναμένεται να αγωνιστούν για τελευταία φορά φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο. Υπάρχει, πάντως, το ενδεχόμενο ο Νικοπολίδης να παίξει μόνο για ένα ημίχρονο, έτσι ώστε να μπορέσει να πάρει το "βάπτισμα του πυρός" ο Αλέξανδρος Τζόρβας με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Οριστικά Champions League η Πόρτο!


Η Πόρτο θα αγωνιστεί τελικά στο Champions League της επόμενης περιόδου, καθώς η πειθαρχική επιτροπή της UEFA δεν πρόκειται άμεσα να επανεξετάσει την υπόθεσή της, όπως δήλωσε αξιωματούχος της στο πορτογαλικό πρακτορείο ειδήσεων Lusa.

ΑΥΣΤΡΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΠΟΛΩΝΙΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ


















ΑΥΣΤΡΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ


ο γειτονικό ντέρμπι στι «Ερνστ Χάπελ» της Βιέννης έχει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς η αυλαία πέφτει και οι δύο ομάδες έχουν τις δικές τους πιθανότητες για την πρόκριση.

Οι πιθανές συνθέσεις

Αυστρία: Μάχο, Χίντεν, Στραντζ, Πόγκατετς, Στάντφεστ, Αουφχαουζερ, Σόιμελ, Ιβανσιτς, Κορκμάζ, Χάνρικ, Λιντζ

Γερμανία: Λέμαν, Φρίντριχ, Μέρτεσακερ, Μέτσελντερ, Λαμ, Φριτς, Μπάλακ, Φρινγκς, Χίτσλσπεργκερ, Κλόζε, Ποντόλσκι

Γήπεδο: Ερνστ Χάπελ Στάντιον
Διαιτητής: Μανουέλ Μεχούτο Γκονθάλεθ (Ισπανία)
Βοηθοί: Χουάν Κάρλος Γιούστε Χιμένεθ (Ισπανία), Χεσούς Κάλβο Γκουανταμούρο (Ισπανία)


ΠΟΛΩΝΙΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ

Στο Κλάνγκεφουρτ η μία από τις δύο ομάδες είναι άμεσα ενδιαφερόμενη. Η Πολωνία παίζει τα ρέστα της για την πρόκριση καθώς χρειάζεται τη νίκη αλλά και παράλληλα θα έχει το μυαλό της και στο άλλο παιχνίδι του ομίλου.

Οι πιθανές συνθέσεις

Κροατία: Πλετίκοσα, Σίμιτς, Κνέζεβιτς, Βέγιτς, Πράνιτς, Βουκόγεβιτς, Πόκριβατς, Ράκιτιτς, Λέκο, Πέτριτς, Κλάσνιτς

Πολωνία: Μπόρουτς, Βασιλέφσκι, Γκολάνσκι, Μπακ, Ζεβλάκοφ, Ντούντκα, Λεβαντόφσκι, Κρζίνοβεκ, Γκερέιρο, Σαγκανόφσκι, Σμολάρεκ

Γήπεδο: Hypo-Arena
Διαιτητής: Κύρος Βασσάρας (Ελλάδα)
Βοηθοί: Δημήτρης Μποζατζίδης (Ελλάδα), Δημήτρης Σαραϊδάρης (Ελλάδα)

Στο λιμάνι ο Βούισιτς!


Ο Ολυμπιακός ταράζει τα λιμνάζοντα ύδατα του ελληνικού μπάσκετ. Η ομάδα του Πειραιά προχώρησε στην απόκτηση του Νίκολα Βούισιτς, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα Μέσα του Ισραήλ. Μόνο τα τυπικά απομένουν για την επισημοποίηση της μεγάλης αυτής μεταγραφής που αλλάζει τις ισορροπίες. Σύμφωνα με τον μάνατζερ του παίκτη, για εκείνον ενδιαφέρονταν Παναθηναϊκός και Ρεάλ Μαδρίτης αλλά εκείνος κατέληξε στον Πειραιά. Πλέον, οι "ερυθρόλευκοι" δημιουργούν μια πανίσχυρη φροντ λάιν, με Βούισιτς, Έρτσεγκ, Σχορτσιανίτη, Μπουρούση, Βουγιούκα, Μαυροκεφαλίδη και Πρίντεζη.
O Βούισιτς μέχρι το 2007 βρισκόταν στην κορυφαία πεντάδα της Ευρωλίνγκας για συνεχόμενα χρόνια, αυτό δείχνει τη κλάση του παίχτη αυτού.

Το βιογραφικό του Βούισιτς

Θέλει Τρεζεγκέ η Μπαρτσελόνα


Βαθιά τα χέρια στις τσέπες πρέπει να βάλουν οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν τον Νταβίντ Τρεζεγκέ από την Γιουβέντους. Μπορεί ο άσος των «μπιανκονέρι» φέτος να πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν πετυχαίνοντας 20 γκολ αλλά η «Μεγάλη Κυρία» απέκτησε πριν λίγο καιρό τον Αμάουρι και επίσης ενδιαφέρεται για Κλάας-Γιαν Χούντελααρ για να αποτελέσουν το νέο επιθετικό δίδυμο της ομάδας.

Οι Καταλανοί είναι έτοιμοι να καταθέσουν πρόταση 12 εκατομμυρίων λιρών, αλλά οι «μπιανκονέρι» δεν φαίνεται ότι θα δεχτούν συμβιβασμούς αν δεν αυξήσει την προσφορά της η ισπανική ομάδα. Θέλουν να αποκτήσουν άλλωστε τον Χούντελααρ και θέλουν μια πρόταση κοντά στις 18 εκατομμύρια λίρες.

Ανασκόπιση της 9ης μέρας του EURO 2008 !


Σήμερα είχαμε τη 1η μέρα του τρίτου γύρου της φάσης των ομίλων και στο πρόγραμμα είχαμε 2 παιχνίδια για τον 1ο όμιλο. Στο πρώτο παιχνίδι οι διοργανωτές Ελβετοί κέρδισαν 2-0 τη Πορτογαλία με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Γιακίν (71', 83' πεν.) και έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία τους μπροστά στο κοινό τους. Στο δεύτερο παιχνίδι η Τουρκία σ'ένα συναρπαστικό παιχνίδι έκανε μία μεγάλη ανατροπή. Στο 87ο λεπτό το σκορ ήταν 2-1 υπέρ της Τσεχίας και εκείνη ήταν στους «8» του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ο Νιχάτ αρχικά ισοφάρισε σε 2-2 εκμεταλλευόμενος τρομερό λάθος του Τσεχ και στο 89’ με εκπληκτικό σουτ έκανε το 3-2 δίνοντας την πρόκριση στην Τουρκία. Είχε μειώσει ο Αρντά στο 75'. Η ομάδα του Μπρούκνερ είχε προηγηθεί με 2-0 χάρη σε τέρματα των Κόλερ (34’) και Πλασίλ (61’) όμως παρουσιάστηκε αγνώριστη στα τελευταία λεπτά.

Από την κόλαση… στον παράδεισο


Στο 87ο λεπτό το σκορ ήταν 2-1 υπέρ της Τσεχίας και εκείνη ήταν στους «8» του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όμως ένα ματς λήγει μόλις σφυρίξει ο διαιτητής. Ο Νιχάτ αρχικά ισοφάρισε σε 2-2 εκμεταλλευόμενος τρομερό λάθος του Τσεχ και στο 89’ με εκπληκτικό σουτ έκανε το 3-2 δίνοντας την πρόκριση στην Τουρκία. Είχε μειώσει ο Αρντά στο 75'. Η ομάδα του Μπρούκνερ είχε προηγηθεί με 2-0 χάρη σε τέρματα των Κόλερ (34’) και Πλασίλ (61’) όμως παρουσιάστηκε αγνώριστη στα τελευταία λεπτά.

Οι συνθέσεις

Τουρκία (Φατίχ Τερίμ): Βολκάν Ντεμιρέλ, Σερβέτ, Μπαλτά, Μεχμέτ Τοπάλ (57' Καζίμ), Αουρέλιο, Νιχάτ, Σεντούρκ (46' Σαμπρί), Εμρέ Γκουνγκόρ (63' Εμρέ Ασίκ), Αρντά, Τουντσάι, Χαμίτ Αλτιντόπ.

Τσεχία (Κάρελ Μπρούκνερ): Τσεχ, Γκριγκέρα, Πόλακ, Γκαλάσεκ, Γιανκουλόβσκι, Σιόνκο (84' Βλτσεκ), Κόλερ, Ματεγιόβσκι (39' Γιάρολιμ), Πλάσιλ (80' Κάντλετς), Ουϊφαλούσι, Ρόζεναλ.

Διαιτητής: Πέτερ Φρέιντφελντ (Σουηδία)

Βοηθοί διαιτητή: Στέφαν Βίτμπεργκ (Σουηδία), Χένρικ Αντρέν (Σουηδία)

Τα γκολ του αγώνα