Τρίτη, Ιουνίου 10, 2008

ΟΝΕ ΜΑΝ SHOW !!!


Με χατ-τρικ του Νταβίντ Βίγια (20',44',75) και ένα γκολ του Τσεσκ Φάμπρεγας (91') η Ισπανία έκανε επίδειξη των δυνατοτήτων της κόντρα στη Ρωσία (4-1) και άνοιξε με γκολ και θέαμα την αυλαία του Δ’ ομίλου του Euro 2008. Oι Ρώσσοι κατάφεραν μόνο να μειώσουν σε 3-1 με τον Παβλουτσένκο στο 86'. Οι Ίβηρες ήταν εκείνοι που επέβαλαν τον ρυθμό τους εξ αρχής, προσπάθησαν να κυριαρχήσουν στο κέντρο και τελικά τα κατάφεραν, με τους Ρώσους από την άλλη να ψάχνουν το γκολ στην αντεπίθεση και απέτυχαν.

Oι Συνθέσεις

Ισπανία(Λουίς Αραγονιές): Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Καπντεβίλα, Μαρτσένα, Πουγιόλ, Σένα, Τσάβι, Ινιέστα(62’ Καθόρλα), Σίλβα(76’ Αλόνσο), Τόρες(52’ Φάμπρεγκας), Βίγια

Ρωσία(Γκους Χίντινγκ): Ακινφέεφ, Κολοντίν, Σέμακ, Σιρόκοφ, Μπιλιαλετντίνοφ, Ζιριάνοφ, Ζίρκοφ, Παβλιουτσένκο, Σεμσόφ(56’ Τορμπίνσκι), Σίτσεφ(46’ Μπιστρόφ(69’ Αντάμοφ), Ανιούκοφ

Γήπεδο: Τιβόλι Νόι (Ινσμπρουκ, Αυστρία)
Διαιτητής: Κόνραντ Πλάουτζ (Αυστρία)
Βοηθοί: Εγκον Μπερόιτερ (Αυστρία), Μάρκους Μάιρ (Αυστρία)









Στην Αθήνα ο Βαλβέρδε !


Στην Αθήνα βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός τεχνικός έφτασε στο Ελ. Βενιζέλος μαζί με την οικογένεια του, δε θέλησε όμως να πει το παραμικρό στους εκπροσώπους του Τύπου που τον περίμεναν, καθώς έχει οριστεί για αύριο Τετάρτη η επίσημη παρουσίασή του από την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Παρουσιάζεται αύριο

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ για την συνέντευξη Τύπου: «Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. θα παρουσιάσει αύριο Τετάρτη 11/6/08 και ώρα 14:00, στην αίθουσα «Αχιλλέας Γραμματικόπουλος» του σταδίου «Γεώργιος Καραϊσκάκης», το νέο προπονητή της ομάδας Ερνέστο Βαλβέρδε. Νωρίτερα ο κ. Βαλβέρδε θα επισκεφθεί τα γραφεία της Π.Α.Ε. στην Πλατεία Αλεξάνδρας προκειμένου να υπογράψει το συμβόλαιό του».

Ισπανία-Ρωσία , Ελλάδα-Σουηδία











Ισπανία-Ρωσία

Ενα γκολ του... καταραμένου Χουάν Κάρλος Βαλερόν (από τότε έχει να αγωνιστεί σε φουλ ρυθμούς) είχε χωρίσει τις δύο ομάδες στην 1η αγωνιστική των ομίλων της τελικής φάσης του θεσμού το 2004. Φέτος, στο Euro 2008, Ισπανία και Ρωσία συγκρούονται ξανά στο πρώτο τους παιχνίδι και η λογική λέει ότι και πάλι οι λεπτομέρειες μπορούν να αναδείξουν νικητή.

Πιθανές Συνθέσεις:
Ισπανία: Κασίγιας, Ράμος, Πουγιόλ, Μαρτσένα, Καπντεβίλα, Σένα, Τσάβι, Ινιέστα, Σίλβα, Βίγια, Τόρες
Ρωσία: Ακινφέεφ, Β. Μπερεζούτσκι, Ιγκνάσεβιτς, Α. Μπερεζούτσκι, Ανιούκοφ, Κολόντιν, Μπίστροφ, Ζιρίανοφ, Σέμακ, Μπιλιαλέτντινοφ, Παβλιουτσένκο

Διαιτητής: Κόνραντ Πλάουτζ (Αυστρία)
Βοηθοί: Εγκον Μπερόιτερ (Αυστρία), Μάρκους Μάιρ (Αυστρία)
Γήπεδο: Τιβόλι Νόι (Ινσμπρουκ, Αυστρία)























Ελλάδα-Σουη
δί α

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ελλάδα
αρχίζει τις υποχρεώσεις της στο Euro 2008, αντιμετωπίζοντας στις 21:45 τη Σουηδία στο Σάλτσμπουργκ, για τον Δ' όμιλο. Πανέτοιμη για τη νέα πρόκληση η Εθνική μας ομάδα.

Τέσσερα χρόνια μετά τον θρίαμβο στα γήπεδα της Πορτογαλίας, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δίνει ξανά το παρών σε μία μεγάλη διοργάνωση, ωστόσο αυτή τη φορά υπάρχουν σημαντικές διαφορές. Οχι μόνο στο ρόστερ της Εθνικής, αφού η πρωταθλήτρια Ευρώπης έχει κερδίσει τον σεβασμό και την προσοχή όλων.

Πιθανές Συνθέσεις:
Ελλάδα: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Κυργιάκος, Δέλλας, Τοροσίδης, Κατσουράνης, Μπασινάς, Καραγκούνης, Αμανατίδης, Χαριστέας, Γκέκας
Σουηδία: Ισακσον, Στουρ, Μέλμπεργκ, Χάνσον, Νίλσον, Λίντεροτ, Σέλστρεμ, Σ.Λάρσον, Λιούνγκμπεργκ, Χ.Λάρσον, Ιμπραΐμοβιτς

Γήπεδο: Βαλς-Ζίντσενχαϊμ, Σάλτσμπουργκ
Διαιτητής: Μάσιμο Μπουζάκα

Λουίς Φελίπε Σκολάρι ο διάδοχος του Γκραντ !


Ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι θα είναι ο διάδοχος του Άβραμ Γκραντ και ο άνθρωπος που θα κληθεί να επαναφέρει την Τσέλσι στον δρόμο των τίτλων, μετά από έναν χρόνο αποχής από τις επιτυχίες.
Την αποκάλυψη αυτή κάνει στην σημερινή της έκδοση (10/6) η αγγλική εφημερίδα "Daily Mail", υποστηρίζοντας πως η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα, αλλά θα ανακοινωθεί μετά τη λήξη των υποχρεώσεων του "Φελιπάο" με την Εθνική Πορτογαλίας στο Euro 2008.

Κοντά στον Μπερνς η ΑΕΚ


Σύμφωνα με δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας η ΑΕΚ βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του 20χρονου Αυστραλού επιθετικού της Αδελαΐδας Γιουνάιτεντ, Νέιθαν Μπερνς. Ο παίκτης ο οποίος αγωνίζεται ως επιθετικός χαφ αλλά και ως δεύτερος επιθετικός, ήταν στο στόχαστρο της Αστον Βίλα και της Γουίγκαν.

Οι Έλληνες ξανάρχονται !!!


Πρεμιέρα απόψε για την πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Euro 2008. Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει στο γήπεδο "Βαλς-Σίτζενχαϊμ" του Σάλτσμπουργκ το αντίστοιχο συγκρότημα της Σουηδίας για τον Δ΄ όμιλο.

Στόχος του ελληνικού συγκροτήματος είναι φυσικά το θετικό ξεκίνημα, όπως δηλαδή είχε συμβεί στο "Ντραγκάο" με την Πορτογαλία πριν από τέσσερα χρόνια.

Τα προβλήματα στην Ελλάδα έχουν ελαχιστοποιηθεί μετά την επιστροφή του Γιώργου Καραγκούνη στις προπονήσεις.

Από την άλλη, ο Λαρς Λάγκερμπακ έχει δεδομένη την απουσία του Έντμαν από το αριστερό άκρο της σουηδικής άμυνας. Πέραν τούτου ο Ιμπραΐμοβιτς είναι εντάξει και θα παίξει για όσο αντέξει, καθώς προέρχεται και αυτός από τραυματισμό.

Η αναμέτρηση θα αρχίσει στις 21:45, με διαιτητή τον Ελβετό Μάσιμο Μπουζάκα και βοηθούς τοους συμπατριώτες του Ματίας Αρνέ και Στεφάν Κουχάτ.

Τα σχέδια του Ρεχάγκελ

Ο Ότο Ρεχάγκελ ετοιμάζει τα πλάνα του για την Ελληνική πρεμιέρα στο EURO και πλέον ρίχνει το βάρος και στον ψυχολογικό τομέα. Ο Γερμανός τεχνικός σε ομιλία του προς τους ποδοσφαιριστές τους τόνισε μεταξύ άλλων:"Πάμε να γράψουμε ιστορία.Εχουμε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία μπροστά μας και για να την αξιοποιήσουμε πρέπει να βάλουμε το "εγώ" κάτω από το "εμείς", όπως κάνουμε πάντα σε αυτή την ομάδα".

Ο ομοσπονδιακός προπονητής αναφέρθηκε στα δυνατά και τα αδύνατα σημεία των Σκανδιναβών και έδωσε οδηγίες για τα προσωπικά μαρκαρίσματα με τον Κυργιάκο να αναλαμβάνει το μαρκάρισμα του Ιμπραϊμοβιτς αν τελικά αγωνιστεί.

Η πιθανή ενδεκάδα της Εθνικής θα είναι με τον Νικοπολίδη κάτω από τα δοκάρια, τον Σεϊταρίδη στο δεξί άκρο, τον Τοροσίδη στο αριστερό και τους Κυργιάκο και Δέλλα στο κέντρο της άμυνας.

Στη μεσαία γραμμή θα βρίσκονται οι Μπασινάς, Κατσουράνης και Καραγκούνης και στην επίθεση, οι Χαριστέας, Αμανατίδης στα πλάγια και ο Γκέκας στην κορυφή. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης τρίτου κεντρικού αμυντικού ο οποίος αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι ο Άντζας ο οποίος θα πάρει θέση στην ενδεκάδα, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός ένας εκ των Αμανατίδη ή Γκέκα.

Έγκυρο το γκολ του Φαν Νίστελροϊ


Καθ΄ όλα έγκυρο είναι το γκολ που σημείωσε ο Ρουντ Φαν Νιστελρόι στο 26ο λεπτό του αγώνα της Ολλανδίας με την Ιταλία, για τον Γ' όμιλο του Euro 2008, που έληξε με θρίαμβο 3-0 των «οράνιε».

Αυτό προκύπτει από την τοποθέτηση του Γκέρχαρντ Καπλ, ο οποίος είναι πρόεδρος της αυστριακής επιτροπής διαιτησίας και αναφερόμενος στον κείμενο κανονισμό διευκρίνισε: «Ενας παίκτης δεν είναι οφσάιντ, όταν κάποιος από τους τελευταίους δύο αμυντικούς βρίσκεται εκτός γηπέδου, όπως συνέβη στην περίπτωση του Πανούτσι».

Υπενθυμίζεται ότι στη φάση που προηγήθηκε του γκολ, ο Ιταλός αμυντικός συγκρούσtηκε με τον τερματοφύλακα Τζιανλουίτζι Μπουφόν και έμεινε για λίγο εκτός αγωνιστικού χώρου. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Τζιοβάνι Φαν Μπρόνχοστ σούταρε και ο Φαν Νιστελρόι έκανε προβολή, αλλάζοντας την πορεία της μπάλας, που κατέληξε στα δίχτυα. Οι Ιταλοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα για οφσάιντ, ωστόσο όπως αποδεικνύεται κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Ανασκόπιση της 3ης μέρας του EURO 2008 !


Το σημερινό πρόγραμμα περιείχε δύο αγώνες από τον 3ο όμιλο. Στον πρώτο όμιλο σε ένα ανιαρό και άχαρο αγώνα Γαλλία και Ρουμανία μοιράστηκαν την λευκή ισοπαλία. Στον αλλο αγώνα έγινε το εντελώς αντίθετο. Η Ολλανδία με τα γκόλ του Φαν Νίστερλοι στο 26', τον Σναιντερ στο 30' και το γκόλ του Φαν Μπρόκχορστ στο 80' ντρόπιασε την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία σ'ένα χορταστικό αγώνα !