Δευτέρα, Ιουλίου 07, 2008

Ελεύθερος ο Λυμπερόπουλος

Η ΑΕΚ ανακοινώσε την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον Νίκο Λυμπερόπουλο.

Ο Λυμπερόπουλος μετά από πέντε χρόνια παρουσίας στην Ένωση θα αναζητήσει στο εξωτερικό την ομάδα που θα συνεχίσει την καριέρα του με τα πιο πρόσφατα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για ενδιαφέρον της Ραπίντ του Πεσέιρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον Νίκο Λυμπερόπουλο. Η διοίκηση της ομάδας θέλει να ευχαριστήσει τον διεθνή ποδοσφαιριστή για την πολύτιμη προσφορά του στα πέντε χρόνια που αγωνίστηκε στην ΑΕΚ και να του ευχηθεί ό,τι καλύτερο στη συνέχεια της μεγάλης καριέρας του".

Πωλητήριο στον Σαβιόλα

Ο Μπερντ Σούστερ φαίνεται να έχει ανάψει το πράσινο φως για την παραχώρηση του πρώην παίκτη της Μπαρτσελόνα και ήδη ενδιαφέρον για την απόκτηση του έχουν εκφράσει η Βόλφσμπουργκ από την Γερμανία καθώς και οι Γιουβέντους, Φιορεντίνα και Νάπολι από την Ιταλία.

Οι οικονομικές απαιτήσεις της "Βασίλισσας" φτάνουν τα πέντε εκατομμύρια ευρώ για την παραχώρηση του Σαβιόλα ο οποίος στο παρελθόν είχε κοστίσει 18 εκατομμύρια ευρώ για την μετεγγραφή του από την Ρίβερ Πλέιτ.

Προσπαθεί να πείσει τον Πιζάρο o ΠΑΟ !

Η Τσέλσι έχει πληροφορήσει τον διεθνή, με την εθνική ομάδα του Περού, ποδοσφαιριστή ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα της για τη νέα περίοδο, όμως εκείνος θέλει να παραμείνει εκεί ή να συνεχίσει την καριέρα του σε ένα πρωτάθλημα ανάλογου βεληνεκούς με το αγγλικό.

Όμως ο τεχνικός τον «πράσινων» Χενκ Τεν Κάτε διατηρεί πολύ καλή σχέση με τον Πιζάρο και προσπαθεί να τον πείσει να έρθει στην Ελλάδα. Σε αυτό ο Ολλανδός προπονητής έχει συμμάχους του τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Νίκο Πατέρα που σε συνεργασία με τον εκτελεστικό διευθυντή της Τσέλσι, Πίτερ Κένιον είναι επίσης σε επαφή με τον Περουβιανό επιθετικό, τονίζοντάς του ότι το «τριφύλλι» είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Φουλάρει για επιθετικό κοιτάζει κυρίως προς Αργεντινή

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το θέμα της απόκτησης επιθετικού, στον Ολυμπιακό. Οι άνθρωποι της ομάδας εξετάζουν συνεχώς περιπτώσεις από την Αργεντινή (κυρίως) και μέσα στις επόμενες ημέρες, θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις, για να ξεκαθαρίσει το θέμα.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν από την μία, να τελειώνουν όσο γίνεται πιο σύντομα, αλλά ταυτόχρονα, επιθυμούν να κάνουν μια δυνατή μεταγραφή στην γραμμή κρούσης, που θα συνδυάζει ποιότητα και όνομα. Κρέσπο, Κρουζ και Καβενάγκι, βρίσκονται πάντα στην σχετική λίστα, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολες περιπτώσεις. Αν κάποιος από τους τρεις έδειχνε ενδιαφέρον είναι δεδομένο, ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα έκαναν την υπέρβαση (στο οικονομικό), για να τον κάνουν δικό τους.

Από εκεί και πέρα υπάρχει πάντα η περίπτωση του Σαντ (της Λανούς), αλλά εκεί πρέπει να βρεθεί χρυσή τομή στο οικονομικό, όπου υπάρχει προς το παρών μεγάλη διαφορά. Οι πειραιώτες δεν δείχνουν διατεθειμένοι να δώσουν πάνω από 3 εκατομμύρια Ευρώ, αλλά ο σύλλογος της Λατινικής Αμερικής δεν πέφτει από τα πέντε. Αν ο Ολυμπιακός δεν βρει άλλον παίκτη διαθέσιμο, τότε μπορεί να σκεφτεί το ενδεχόμενο συνιδιοκτησίας (όπως με τον Μπελούτσι).

Κατέκτησε το Γουίμπλεντον ο Ναδάλ

Ο Ραφαέλ Ναδάλ έδωσε τέλος στο σερί του Ρότζερ Φέντερερ των πέντε διαδοχικών κατακτήσεων του τροπαίου στο μονό του Wimbledon (2003-07), ενώ πήρε από τον Ελβετό και τη ρεβάνς από τις ήττες του στους τελικούς των τελευταίων δύο ετών του κορυφαίου γκραν σλαμ.

Ο Ραφαέλ Ναδάλ επιβλήθηκε του μεγάλου αντιπάλου του με 3-2 σετ (6-4, 6-4, 6-7, 6-7, 9-7) και γεύτηκε για «παρθενική» φορά στην καριέρα του την ηδονή της κατάκτησης του Ουίμπλεντον. Επίσης, επανάλαβε τον «άθλο» του Μπιορν Μποργκ (1980), νικώντας την ίδια χρονιά τόσο στο γαλλικό, όσο και στο αγγλικό Όπεν.

Την Τετάρτη το μεγάλο ραντεβού του ΠΑΟ !

Στην Αγγλία θα βρεθεί την Τετάρτη άνθρωπος του Παναθηναϊκού, ώστε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα. Η διοίκηση της Άρσεναλ έστειλε φαξ στα γραφεία της ΠΑΕ, με το οποίο ζητούσε να ταξιδέψει κάποιος από το «τριφύλλι» για να συζητήσουν το θέμα του 32χρονου ανασταλτικού μέσου. Ο Βραζιλιάνος άσος αποτελεί μεταγραφικό στόχο των «πρασίνων», με τον οποίο θέλουν να κάνουν το «μπαμ» του καλοκαιριού. Οι διοικούντες σκέφτονται να προτείνουν αρχικά 1 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια, μέσω των συζητήσεων, θα ξεκαθαρίσουν οι απαιτήσεις των «κανονιέρηδων». Ο έμπειρος παίκτης, όπου και αν πάει, θέλει να υπογράψει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας και ο Παναθηναϊκός του προσφέρει 2,5 εκατ. ευρώ ετήσιες απολαβές μαζί με τα μπόνους συν έναν όρο: αν παίξει πάνω από το 50% των αγώνων τη δεύτερη χρονιά, να ανανεωθεί αυτομάτως το συμβόλαιό του για την τρίτη.