Τετάρτη, Δεκεμβρίου 10, 2008

Καταστροφή της Ανόρθωσης = Μητσοτάκης



Σύμφωνα με την εφημερίδα "Παρών", την πρόπερασμένη Τετάρτη(Ανορθωση-Βέρντερ) έγινε η δεξίωση από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Κυπριακή συνοδεία του Προέδρου κ.Χριστόφια. Καλεσμένος ήταν και ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Οι Κύπριοι ενημερώνονταν μέσω κινητών για την εξέλιξη του αγώνα Ανόρθωση-Βέρντερ. Κάποια στιγμή μπαίνει το γκολ των Κυπρίων και αρχίζουν οι χαρές και τα μικρο πανηγύρια για 2-1. Ο Μητσοτάκης καθόταν δίπλα όταν...γυρίζει και λέει: "Θέλω να γίνω μέλος της ομάδας σας"! Τι το ήθελε και το είπε; Έγινε κατευθείαν το 2-2 από την Βέρντερ. Γυρίζουν οι Κύπριοι και λένε μεταξύ τους: "Μια ζωή γκαντέμης ο άνθρωπος"!
Αυτό ήταν μόνο η αρχή σε όσα ακολούθησαν από εκείνη την "καταραμένη" στιγμή:

  1. Μπένει το 2ο γκολ της Βέρντερ, και ισοφαρίζει την Ανόρθωση (2-2)
  2. Την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός πετυχένει γκολ στο Μιλάνο και κάνει ιστορικό διπλό απέναντι στην Ίντερ
  3. Τις επόμενες μέρες οικονομικό σκάνδαλο πλήπει την Ανόρθωση με τον Πρόεδρο της Ανδρέα Παντελή να κατηγορείται " για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, κλοπής από αντιπρόσωπο, απόσπασης χρηματικού ποσού 418.498,00 ευρώ με ψευδείς παραστάσεις, απόπειρας απόσπασης χρηματικού ποσού 500.000,00 ευρώ με ψευδείς παραστάσεις και αδικήματα κατά παράβαση του περί της παρεμπόδισης και καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες"
  4. Την επόμενη αγωνιστική η Ανόρθωση χάνει από το Αποέλ με 1-0
  5. Στον αγώνα με το Αποέλ εκτός απο το παιχνίδι, έχασε και το αστέρι της, τον Σάβιο.
  6. Ημέρα Τρίτη (09/12/2008) η Ανόρθωση με χίλια δυο προβλήματα αντιμετωπίζει τον Παναθηναικό στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Ch.League με στόχο το 2 και την πρόκριση στις 16 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Η Ανόρθωση τελικά γνωρίζει την ήτταν με ένα "καταπληκτικής ομορφίας γκολ" του Καραγκούνη.
  7. Την ίδια ώρα στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Βέρντερ νίκησε την Ίντερ 2-1 και πέρασε στο uefa.
  8. Η Ανόρθωση μπορούσε άνετα να περάσει στην επόμενη φάση του Ch.League, τουλάχιστο στο κύπελο Uefa, αλλά εμέινε εκτός και από τα δυο.
  9. Η Ανόρθωση ήταν η μοναδική ομάδα των ομίλων που συγκέντρωσε 6 βαθμούς και έμεινε έξω από όλες τις διοργανώσεις
  10. Και τέλος,το χειρότερο, ο άνθρωπος που οδήγησε την ΆΝΟ σε αυτή την εκπληκτική πορεία στην Ευρώπη, Τιμούρ Κετσπάγια βρίσκεται στην έξοδο από την ομάδα
Τυχαίο ή φτεέι η γκαντεμιά του Μητσοτάκη ;

Φάμπρεγκας: "Τελειώνω και φεύγω"


Η ώρα δεν έχει φτάσει ακόμα, όμως ο Σεσκ Φάμπρεγκας επιβεβαίωσε ότι θα φύγει από την Άρσεναλ, μόλις λήξει το ισχύον συμβόλαιό του. Ο αρχηγός των "κανονιέρηδων" επανέλαβε την επιθυμία του να επιστρέψει στην Ισπανία, αφού πρώτα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με την αγγλική ομάδα. Βέβαια η αποχώρησή του αργεί ακόμα, αφού το συμβόλαιο του λήγει το 2012, καθώς τον Οκτώβριο του 2006 είχε ανανεώσει για άλλα έξι χρόνια.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2008 με την Ισπανία δήλωσε στο "radio Marca" ότι η θέση του στην ενδεκάδα της Άρσεναλ δεν είναι εγγυημένη αλλά επιβεβαίωσε ότι εξακολουθεί να είναι χαρούμενος και να έχει κίνητρο στο "Emirates". Ο Φάμπρεγκας πήρε ακόμα και το περιβραχιόνιο τον τελευταίο μήνα, μετά το επεισόδιο με τον Βιλιάμ Γκαλάς. Η σκέψη της επιστροφής στην Ισπανία, πάντως, συνεχίζει να υπάρχει στο μυαλό του.

Εξηγώντας τις σκέψεις του, ανέφερε: "Αυτό που συμβαίνει είναι ότι κανένας στο ποδόσφαιρο δεν μπορεί να σου εγγυηθεί μία θέση οπουδήποτε. Σήμερα όλα είναι τόσο ευμετάβλητα, τόσο πολύπλοκα που ποτέ δεν ξέρεις αλλά η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ χαρούμενος, έχω κίνητρο και το να είμαι αρχηγός είναι μία επιπλέον ευθύνη".

Όσο για την πιθανή επιστροφή στην πατρίδα, ο Φάμπρεγκας είπε: "Όλοι γνωρίζουν ότι μια μέρα θα επιτρέψω στο ισπανικό ποδόσφαιρο. Είναι μια εμπειρία που θέλω να ζήσω. Θέλω να παίξω στην Ισπανία ως επαγγελματίας".

Ψάχνει αμυντικό χαφ ο Βαλβέρδε


Σε αναζήτηση αμυντικού χαφ βρίσκεται ο Ολυμπιακός, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Ιεροκλή Στολτίδη που θα τον κρατήσει εκτός αγωνιστικής δράσης για τέσσερις με έξι μήνες. Ο έμπειρος μέσος εξετάστηκε την Τρίτη στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι, από τον επικεφαλής του Ιατρικού επιτελείου του Ολυμπιακού, Παντελή Νικολάου και διαπιστώθηκε πως πρέπει να υποβληθεί σε αρθροσκοπικό καθαρισμό αριστερής ποδοκνημικής.

Τα ονόματα που ακούγονται τις τελευταίες ώρες είναι αυτά των Ινγκλέσιας (Λάρισα), του Βιτσέλ (Σταντάρ Λιέγης), του Παπάζογλου (Άρης) Ραμίρες (Κρουζέϊρο) και του Γρηγόρη Μάκου (Πανιώνιος). Μετά το χτεσινό ρεπό, οι παίκτες επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις και ξεκινούν την προετοιμασία τους για την αναμέτρηση με την Λάρισα στο Αλκαζάρ.

Η ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ!
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
Δεν είμαστε τρομοκράτες, "κουκουλοφόροι", "γνωστοί-άγνωστοι"
ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ!
Αυτοί, οι γνωστοί-άγνωστοι....
Κάνουμε όνειρα -μη σκοτώνετε τα όνειρά μας!
Έχουμε ορμή - μη σταματάτε την ορμή μας.
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ!
Κάποτε ήσασταν νέοι κι εσείς.
Τώρα κυνηγάτε το χρήμα, νοιάζεστε μόνο
για τη "βιτρίνα", παχύνατε, καραφλιάσατε,
ΞΕΧΑΣΑΤΕ!
Περιμέναμε να μας υποστηρίξετε,
Περιμέναμε να ενδιαφερθείτε,
να μας κάνετε μια φορά κι εσείς περήφανους.
ΜΑΤΑΙΑ!
Ζείτε ψεύτικες ζωές, έχετε σκύψει το κεφάλι,
έχετε κατεβάσει τα παντελόνια και περιμένετε
τη μέρα που θα πεθάνετε.
Δε φαντάζεστε, δεν ερωτεύεστε
δεν δημιουργείτε!
Μόνο πουλάτε κι αγοράζετε.
ΥΛΗ ΠΑΝΤΟΥ
ΑΓΑΠΗ ΠΟΥΘΕΝΑ – ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥΘΕΝΑ
Που είναι οι γονείς; Που είναι οι καλλιτέχνες;
Γιατί δε βγαίνουν έξω να μας προστατέψουν;
ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ!
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Υ.Γ.: Μη μας ρίχνετε άλλα δακρυγόνα
ΕΜΕΙΣ
κλαίμε κι από μόνοι μας.

http://salonica-press.blogspot.com/2008/12/blog-post_704.html

Συγγνώμη Κίπλινγκ...

Αν τα πράγματα ήταν ιδανικά στη χώρα μας, δεν θα λεγόταν Ελλάδα.
Αν η άποψη ήταν αντικειμενική δεν θα ήταν δική μας.
Αν οι πολιτικοί σκεφτόταν το λαό θα είχαν πονοκέφαλο.
Αν μας λυπόταν ο Θεός θα έσβηνε τις αντιεξουσιαστικές φλόγες με βροχή.
Αν πίσω απ' τους κουκουλοφόρους δεν είναι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ποιος είναι;
Αν δεν εξοστρακίζονταν η σφαίρα θα πετύχαινε άλλον...
Αν δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις, παραιτείσαι.
Αν τα σπασίματα είναι από αγανακτισμένους πολίτες γιατί είναι λίγες χιλιάδες;
Αν πας σε κηδεία χρειάζεσαι και μολότοφ;
Αν ο Καραμανλής ήταν έντιμος θα έκλεινε "μέσα" τον Σημίτη για το χρηματιστήριο.
Αν οι νέοι είχαν λεφτά και οικονομικά κίνητρα θα δημιουργούσαν οικογένειες.
Αν δεν δίδαξε ο Χριστός το πιο ωραίο πράγμα -την αγάπη- ποιος το έκανε;
Αν όλα τα παιδιά της γης πιάναν γερά τα χέρια...
Αν τα επεισόδια δεν είναι οργανωμένα και στημένα, τι είναι;
Αν ο Αλέξης ξεχαστεί θα είμαστε όλοι υπεύθυνοι.
Αν ο άλλος Αλέξης κυβερνήσει πάμε χαμένοι.
Αν δει κανείς τον Πρωθυπουργό να τον ξυπνήσει.
Αν διεκδικούσαμε τις απαιτήσεις μας θα είχαμε ό,τι μας αξίζει.
Αν η Παπαρήγα μιλούσε με πιο απλούς όρους θα κυβερνούσε...
Αν σταματήσουν οι κουκουλοφόροι θα θυμηθούμε το Βατοπέδι;
Αν υπήρξαν διανοούμενοι θα υπήρξαν και φωνές λογικής.
Αν δεν παίρνεις το μήνυμα δεν φταίει πάντα ο ταχυδρόμος...
Αν τα ΜΑΤ σταματούσαν τα χημικά, θα χρησιμοποιούσαν φυσικά;
Αν οι πολιτικοί έλεγαν την αλήθεια θα άλλαζαν επάγγελμα.
Αν φορολογούνταν η εκκλησιαστική περιουσία θα είχαμε σωθεί οικονομικά.
Αν ο Παπανδρέου κάνει για πρωθυπουργός, η Μπεζαντάκου είναι φωνάρα.
Αν ξημερώσει σε χάνω...



http://string-gr.blogspot.com/2008/12/blog-post_3561.html

Μουρίνιο: Τυχερός όποιος πετύχει τον Παναθηναϊκό στους «16»!


«Η Βέρντερ παρουσίασε πρόσωπο κορυφαίας ομάδας και κανείς θα περίμενε πως θα προκρινόταν αυτή κι όχι ο Παναθηναϊκός. Όποια ομάδα τερματίσει δεύτερη και βρει στο δρόμο της τον Παναθηναϊκό, θα είναι η πιο τυχερή. Ενημερωθήκαμε για το αποτέλεσμα στην Αθήνα και θέλαμε να τελειώσουμε το παιχνίδι με αξιοπρέπεια. Εφόσον ολοκληρώσαμε αυτό το γκρουπ με μόλις οκτώ βαθμούς, καλά να πάθουμε και θα κληρωθούμε με μία από τις ισχυρότερες ομάδες στην επόμενη φάση. Μας αξίζει να βρούμε στο δρόμο μας μία ομάδα σαν την Μπαρτσελόνα ή τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Εμείς φέραμε τους εαυτούς μας σε αυτή τη θέση».

Χενκ Τεν Κάτε: Ήταν έκπληξη ακόμα και για μένα...


«Δεν είμαι «πάρτι άνιμαλ», είπε αρχικά χαριτολογώντας και συνέχισε: «Κάτι τέτοιες στιγμές αποτελούν μια αφορμή για να προσφέρουν μια μικρή χαρά στον απλό κόσμο, μετά τα όσα συνέβησαν στην Αθήνα τις τελευταίες μέρες».

Όσο για το αν αισθάνεται δικαιωμένος; «Δεν είναι θέμα δικαίωσης. Το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο και όταν αν πάει κάτι στραβά, ο κόσμος θα σε κριτικάρει. Εμείς παραμένουμε ψύχραιμοι και προσγειωμένοι. Γνωρίζουμε από την αρχή ότι μια μέρα τα αποτελέσματα θα ερχόντουσαν. Ακόμα και για μένα, όμως, είναι μεγάλη έκπληξη που προοδεύσαμε τόσο πολύ και τόσο γρήγορα στην Ευρώπη».

Ήταν αυτό το καλύτερο δώρο για τα 54α γενέθλιά του; «Ήταν κάτι φανταστικό ως δώρο για τα γενέθλιά μου. Δεν είναι μόνο για μένα δώρο, αλλά και όλους τους φιλάθλους και όσους πίστεψαν σε μας. Είναι ευκαιρία να πανηγυρίσουμε λίγο, μιας και τερματίσαμε πρώτοι σε έναν όμιλο με Ίντερ και Βέρντερ».

Κι από εδώ και πέρα, τι; «Όλες οι ομάδες είναι αξιόλογες και αγωνίζονται σε πολύ υψηλό επίπεδο, δεν υπάρχει προτίμηση για τον αντίπαλο. Άλλωστε, ο επόμενος γύρος είναι το Μάρτιο. Η ομάδα έδειξε τι μπορεί να κάνει και πλέον δεν υπάρχει ομάδα, που μπορεί να μας υποτιμήσει πλέον στην Ευρώπη. Αποκτήσαμε το δικαίωμα να είμαστε υπερήφανοι», σημείωσε και όταν ρωτήθηκε για τους λόγους που ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στους «16», απάντησε:

«Γιατί ο Παναθηναϊκός είναι ένας σύλλογος με πολύ καλή οργάνωση. Μπορεί να μην έχουμε τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, όμως έχουμε ένα καλά οργανωμένο σύνολο, με παίκτες, που είναι αφοσιωμένοι στην ομάδα. Αποδείξαμε σε ορισμένα παιχνίδια, ότι μπορούμε να παίξουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι».

«Είμαι περήφανος»

Λίγο αργότερα στη συνέντευξη Τύπου, ο Χενκ Τεν Κάτε είχε όρεξη για καλαμπούρια... «Για μένα υπάρχει το μισογεμάτο ποτήρι, που είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας που μεταφέρω στους παίκτες. Πιστεύω στην ομάδα, πιστεύω στους παίκτες. Μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές του ομίλου, που όλοι μας είχαν ξεγράψει, είδα βελτίωση. Είδα καλό ποδόσφαιρο, είδα αποφασιστικότητα, ειδικά μετά τον αγώνα στην Κύπρο και είπα στους παίκτες μου ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει. Δεν μπορούσα βέβαια να φανταστώ ότι θα παίρναμε δέκα βαθμούς στον όμιλο, με εκτός έδρας παιχνίδια σε Βρέμη και Μιλάνο. Όμως τα καταφέραμε. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Είμαι περήφανος».

Επίσης, μίλησε:
Για το γεγονός ότι η πρώτη θέση του ομίλου δίνει τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να έχει τη ρεβάνς στην έδρα του στους «16»: «Το ξέρω και αυτό είναι ένα μεγάλο αβαντάζ. Ειδικά μετά τη νίκη στο Μιλάνο επί της Ίντερ, πιστεύαμε ότι μπορούμε να τερματίσουμε πρώτοι. Με δική μας νίκη και ισοπαλία στη Βρέμη θα ήμασταν πρώτοι. Ο Παναθηναϊκός, ειδικά εντός έδρας είναι πολύ δυνατός και είναι σημαντική δύναμη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο λόγω του κοινού του».

Για τον κόσμο: «Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας στήριξε με εκπληκτικό τρόπο. Τον χρειαζόμαστε κοντά μας και δεν ισχύει μόνο τώρα, αλλά και το Μάρτιο, για να μας υποστηρίξουν με τον ίδιο τρόπο».

Για το αν μπορεί ο Παναθηναϊκός να φτάσει φέτος πολύ ψηλά στην Ευρώπη: «Πάντα πρέπει να είσαι ρεαλιστής. Κοιτάμε ένα ματς τη φορά και ο χρόνος θα δείξει τι μπορούμε να πετύχουμε».

Για το πόσο συγκεντρωμένοι έμειναν οι παίκτες του, παρά τα άσχημα γεγονότα στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα, με τα επεισόδια: «Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Ίσως δεν είναι σωστό να το λέμε, από τη στιγμή που γίνονται όλα αυτά στην Αθήνα. Δεν μπορεί κανείς να μείνει αμέτοχος σε όλα αυτά. Μέναμε στο ξενοδοχείο, μακριά από το κέντρο και δεν βλέπαμε από κοντά τι συνέβαινε. Ωστόσο βλέπαμε από την τηλεόραση και διαβάζαμε από τις εφημερίδες. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Δεν ξέρω πόσο δύσκολο ήταν για τους παίκτες, αλλά όσον αφορά το παιχνίδι, μπορώ να πω ότι έκαναν εκπληκτική δουλειά, αλλά δεν ξεχνάμε τι συμβαίνει στην Ελλάδα».
Για τον κίνδυνο αναβολής του αγώνα: «Ξέρω ότι ο Πρωθυπουργός (σ.σ. διευκρινίστηκε ότι αξιωματούχοι της κυβέρνησης ήταν κι όχι ο Πρωθυπουργός) μίλησε σήμερα με τον πρόεδρό μας, αφού υπήρχε κίνδυνος να αναβληθεί το παιχνίδι. Η κυβέρνηση αποφάσισε να γίνει το παιχνίδι, γιατί μια ενδεχόμενη νίκη του Παναθηναϊκού θα έφερνε χαρά στον κόσμο. Σίγουρα αυτό είναι κάτι πολύ μικρό, αλλά 70.000 κόσμος ήρθε εδώ, όχι μόνο από την Αθήνα, αλλά και από άλλες πόλεις κι ελπίζω να φεύγουν αισιόδοξοι και να μεταφέρουν θετική ενέργεια και στους ανθρώπους γύρω τους. Ίσως η κατάσταση να ομαλοποιηθεί στη συνέχεια».

Για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου: «Έχω μιλήσει ήδη γι' αυτό. Θα συζητήσω με το συμβούλιο και τον διευθυντή ποδοσφαίρου. Πριν δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε, θα πρέπει να ολοκληρωθούν αυτές οι συζητήσεις».

Για το αν πιστεύει ότι η ανατροπή της κατάστασης στην Ευρώπη και η πρόκριση μπορεί να δείξει το δρόμο και για το πρωτάθλημα: «Το έχω πει ήδη ότι πιστεύω ότι μπορεί ο Παναθηναϊκός να πάρει τον τίτλο. Υπάρχουν ακόμα 17 παιχνίδια και 51 βαθμοί να διεκδικηθούν. Δεν θα πάψουμε να πιστεύουμε στον τίτλο, μέχρι να έχουμε μείνει 4 βαθμούς πίσω, με ένα παιχνίδι να απομένει. Μέχρι τότε θα παλέψουμε για να πάρουμε τον τίτλο».

Για το... δώρο του Καραγκούνη με το γκολ που σημείωσε και το αν υπήρχε τούρτα στα αποδυτήρια: «Το πρωί υπήρχε τούρτα και οι παίκτες μου είπαν χρόνια πολλά στα ελληνικά, κάτι που ήταν πολύ ξεχωριστό».

Κετσπάγια: Μας μένει η πικρία, που δεν συνεχίζουμε στην Ευρώπη


«Είναι γεγονός ότι οι παίκτες μου έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια και τους αξίζουν συγχαρητήρια, καθώς κανείς δεν πίστευε ότι θα φτάναμε ως εδώ και θα διεκδικήσουμε την πρόκριση μέχρι το τελευταίο παιχνίδι», είπε αρχικά ο Γεωργιανός τεχνικός και συνέχισε:

«Μας μένει σίγουρα η πικρία, που δεν καταφέραμε να τερματίσουμε τρίτοι και να αγωνιστούμε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Τώρα μας έμεινε το πρωτάθλημα, το οποίο θα προσπαθήσουμε να πάρουμε. Δυστυχώς, ο Μουρίνιο μας είπε ότι θα κέρδιζε και τα δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν το έκανε. Μπράβο στους οπαδούς μας, που μας στήριξαν απόψε. Είχαμε αγωνιστικά προβλήματα σε όλα τα παιχνίδια και σε τέτοιο επίπεδο είναι δύσκολο να αγωνίζεσαι με τέτοιες απουσίες».

Τι γράφουν τα κυπριακά σάιτ για τον αποκλεισμό της Ανόρθωσης

24sports.com.cy: «Τελείωσε στην Αθήνα η ευρωπαϊκή πορεία»

«Άδοξα τελείωσε η Ευρωπαϊκή πορεία της Ανόρθωσης. Η ομάδα της Αμμοχώστου έχασε με 1-0 από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και σε συνδυασμό με την νίκη της Βέρντερ με 2-1 επί της Ίντερ στην Γερμανία τερμάτισε στην 4η θέση του δευτέρου ομίλου του Champions League και αποκλείστηκε από την συνέχεια. Αντίθετα, ο ΠΑΟ όχι μόνο προκρίθηκε αλλά τερμάτισε και στην πρώτη θέση του ομίλου. Η Ίντερ το δεύτερο εισιτήριο ενώ η Βέρντερ θα συνεχίσει στο ΟΥΕΦΑ.

Καλύτερος ο Παναθηναϊκός σε ολόκληρη την διάρκεια του αγώνα, μπορούσε να σημείωσε και άλλα τέρματα. Η Ανόρθωση ήταν μάλλον απογοητευτική, έχασε στο ημίχρονο τους Δέλλα και Μπεκιάϊ λόγω τραυματισμού, ενώ είχε μοναδική ευκαιρία για να προηγηθεί στο 15' όταν ο Χαουάρ αστόχησε προ κενής εστίας από το ύψος της μικρής περιοχής».

Protathlima.com: «Μάγκες χωρίς τύχη»

«Το όνειρο είχε άδοξο τέλος για τους μάγκες του Τιμούρ Κετσπάγια. Η Ανόρθωση έχασε από τον Παναθηναϊκό απόψε στην καμένη Αθήνα με 1-0 και συνάμα έγιναν στάχτη και τα όνειρα της για συνέχεια του ευρωπαϊκού της ταξιδιού. Η Βέρντερ κέρδισε 2-1 την Ίντερ και έφτασε τους εφτά βαθμούς με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει την 3η θέση και την έξοδο στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Η απογοήτευση όλων στα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών ήταν έκδηλη μετά το τέλος του αγώνα καθώς δεν πήραν αυτό που άξιζαν (όχι από τον σημερινό αγώνα) από την γενική παρουσία της ομάδας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Σίγουρα η προσπάθεια εκτιμάτε αφάνταστα απ’ όλους, όμως δυστυχώς η πραγματικότητα είναι πικρή.

Πολλοί σε αυτή την πορεία της Ανόρθωσης χαρακτήρισαν τυχερή την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια, αλλά όταν μαζεύεις έξι βαθμούς και δεν μπορείς να τερματίσεις ούτε στην 3η θέση τότε μόνο τυχερός δεν μπορείς να είσαι».

Kerkida.net: «Ολοκληρώθηκε το πιο όμορφο ταξίδι στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου»

«Την ήττα από τον Παναθηναϊκό και συνάμα τον αποκλεισμό από τη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων γνώρισε το βράδυ της Τρίτης (09/12), στο ΟΑΚΑ, η Ανόρθωση, αφού η Βέρντερ Βρέμης κέρδισε με 2-1 την Ίντερ στη Γερμανία και τερμάτισε αυτή -αντί της "Κυρίας"- στην τρίτη θέση που οδηγεί στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια ηττήθηκε με 1-0, με ένα γκολ του Καραγκούνη στο 69΄ να είναι αυτό που χώρισε τις δύο ομάδες, με τον Παναθηναϊκό να είναι η ομάδα που τερματίζει -με 10 βαθμούς- πρώτη στο Β΄ όμιλο.

Έτσι, ολοκληρώθηκε με αυτό τον τρόπο το πιο όμορφο ταξίδι στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου, αφήνοντας σ' όλους μας γλυκόπικρη γεύση, αφού ναι μεν η Ανόρθωση τίμησε και με το παραπάνω το ποδόσφαιρό μας κι έκανε γνωστή σ' όλη την Ευρώπη τη μικρή Κύπρο, αλλά από την άλλη μας είχε... καλομάθει και πιστεύαμε πως μπορούσε να συνεχίσει το ευρωπαϊκό της ταξίδι, αγωνιζόμενη έστω στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ανόρθωση σ’ ευχαριστούμε για τις στιγμές που μας χάρισες».

Champion League: Αποτελέσματα (Τρίτη)

Οριστικοποιήθηκαν οι 16 ομάδες που θα συνεχίσουν στη φάση των νοκ-άουτ αγώνων του Champions League, με τον Παναθηναϊκό, την Τσέλσι και τη Ρόμα να εξασφαλίζουν τα τρία εναπομείναντα εισιτήρια.

Στην κληρωτίδα της UEFA, στις 19 Δεκεμβρίου, θα μπουν οι Τσέλσι, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Αρσεναλ (Αγγλία), Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Βιγιαρεάλ, Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία), Ρόμα, Ιντερ, Γιουβέντους (Ιταλία), Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Πόρτο (Πορτογαλία), Παναθηναϊκός (Ελλάδα), Λιόν (Γαλλία) και Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία).




ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ

1ος όμιλος

Chelsea - Cluj 2-1
(40΄ Καλού, 71΄ Ντρογκμπά - 55΄ Γ.Κονέ)

Roma - Bordeaux 2-0
(61΄ Μπρίγκι, 79΄ Τότι)

Βαθμολογία
Ρόμα 6 12-6 12 - ΠΡΟΚΡΙΣΗ
Τσέλσι 6 9-5 11 - ΠΡΟΚΡΙΣΗ
Μπορντό 6 5-11 7 - UEFA
Κλουζ 6 5-9 4

2ος όμιλος

Panathinaikos - Anorthosis 1-0
(69’ Καραγκούνης)

Werder Breme - Inter Milan 2-1
(63’ Πιζάρο, 82’ Ρόζενμπεργκ/ 88’ Ιμπραϊμοβιτς)

Βαθμολογία
Παναθηναϊκός 6 7-6 10 - ΠΡΟΚΡΙΣΗ
Ίντερ 6 8-7 8 - ΠΡΟΚΡΙΣΗ
Βέρντερ Βρ. 6 7-9 7 - UEFA
Ανόρθωση 6 8-8 6

3ος όμιλος

Βasel- Sporting 0-1
(19΄ Ντιαλό)
Barcelona - Shakhtar 2-3
(59΄ Σιλβίνιο, 83΄ Μπούσκετς - 31΄,68΄ Γκλάντκι, 76΄ Φερναντίνιο)

Βαθμολογία
Μπαρτσελόνα 6 18-8 13 -ΠΡΟΚΡΙΣΗ
Σπόρτινγκ Λ. 6 8-8 12 -ΠΡΟΚΡΙΣΗ
Σαχτάρ 6 11-7 9 -UEFA
Βασιλεία 6 2-16 1


4ος όμιλος

Psv Eindhoven - Liverpool 1-3
(36΄ Λάζοβιτς - 45΄+ Μπάμπελ, 68΄ Ριέρα, 77΄ Ν΄Γκογκ)

Marseille - Athletico Madrid 0-0

Βαθμολογία

Λίβερπουλ 6 11-5 14 - ΠΡΟΚΡΙΣΗ
Ατλέτικο Μ. 6 9-4 12 - ΠΡΟΚΡΙΣΗ
Μαρσέιγ 6 5-7 4 - UEFA
Αϊντχόφεν 6 5-14 3

Παναθηναϊκός-Ανόρθωση 1-0


Με το γκολ του Καραγκούνη ο Παναθηναϊκός όχι μόνο σφράγισε το εισιτήριο στους ''16'' του Champions League, έξι χρόνια μετά την τελευταία φορά, αλλά με το αποτέλεσμα της Βρέμης κατέκτησε και την πρώτη θέση.

Τα κάλαντα... σε πανηγυρικό κλίμα στο ΟΑΚΑ τραγουδούσαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού αποθεώνοντας τους παίκτες του Τεν Κάτε οι οποίοι με την τρίτη σερί νίκη τους στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ πήραν μια πανάξια πρόκριση. Εξού και τα καθιερωμένα "ΌΛΕ... ΟΛΕ" που έδωσαν το σύνθημα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στις κερκίδες!

Με γκολ του Καραγκούνη στο ίδιο λεπτό που οι "πράσινοι" χτύπησαν... και μέσα στο Μιλάνο (69') και λύγισαν το αξιόμαχο σύνολο του Κετσπάγια που δεν απείλησε ουσιαστικά καθόλου (μόνο μια φάση στην αρχή). Αποθέωση του "τυπάρα" στο φινάλε με την αλλαγή του με τους οπαδούς να δίνουν και το στίγμα των ημερών με το σύνθημα "Η Τριφυλλάρα στους δεκαέξι για την πάρτη σου Αλέξη".

Με αυτό το αποτέλεσμα οι "πράσινοι" έφτασαν στους 10 βαθμούς και στην κατάκτηση της πρώτης θέσης. Πίσω του τερμάτισε η Ίντερ με 8, ενώ στο UEFA θα παίξει τελικά η 3η Βέρντερ Βρέμης (με 7 βαθμούς). Όσο για την Ανόρθωση; Κατέληξε στην τέταρτη θέση με 6 και δεν πέρασε ούτε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Οι πιθανοί αντίπαλοι

Πλέον οι "πράσινοι" ανανέωσαν το... ευρωπαϊκό τους ραντεβού για την Παρασκευή (19/12) στη Νιόν, όταν και θα γίνει η κλήρωση της φάσης των "16".

Ως πρωτοπόρος ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει μια από τις εφτά δεύτερες ομάδες, από τη στιγμή που δεν μπορεί να κληρωθεί και πάλι με την Ίντερ.

Μέχρι στιγμής οι υποψήφιοι αντίπαλοι του "τριφυλλιού" είναι η Τσέλσι, η Σπόρτιγκ Λισσαβώνας κι η Ατλέτικο Μαδρίτης. Την Τετάρτη θα καθοριστούν κι οι υπόλοιποι τρίτοι, με πιθανότερες τις Ρεάλ, Βιγιαρεάλ και Μπάγερν.

Με δύο αλλαγές ο Ολλανδός, συντηρητικά ο Γεωργιανός

Δυο αλλαγές επεφύλλασε ο Τεν Κάτε στις επιλογές του για το αρχικό σχήμα σε σχέση με το τελευταίο ματς των "πράσινων" στην Ξάνθη. Συγκεκριμένα, τις θέσεις των Σαλπιγγίδη και Νίνη πήραν οι Καραγκούνης και Κλέιτον με τον Ολλανδό να θέλει περισσότερη εμπειρία και ποιότητα στο παιχνίδι του. Σε ότι αφορά το σχήμα αυτό ήταν 4-3-2-1 με τα νέα "πρόσωπα" πίσω από τον Μάντζιο και στο κέντρο η "γνώριμη" τριάδα.

Από την άλλη πλευρά, συντηρητικά "κατέβασε" την ομάδα του ο Κετσπάγια που προτίμησε να μοιάζει σε αυτή που είχε παρατάξει στο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ. 4-2-3-1 το σύστημα της Κυπριακής ομάδας στον αγωνιστικό χώρο με τον Ιρακινό Ταχέρ μοναδικό προωθημένο αλλά τους "δαιμόνιους" και γρήγορους Λαμπαν και Μπαρντόν στα άκρα να δίνουν βοήθειες.

Απείλησε με την "ορμή" του κοινού

Οι γηπεδούχοι από τα πρώτα λεπτά του αγώνα έχοντας την "δίψα" της εξέδρας απείλησαν την αντίπαλη εστία και έφτασαν σε δύο πολύ καλές στιγμές. Στο 2' όταν μετά την σέντρα από δεξιά του Βύντρα ο Τζιόλης έκανε την κεφαλιά που πέρασε άουτ και τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν στο 6' μετά την εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη, ο Μπεκιάι με εντυπωσιακή επέμβαση στο "γάμα" απέκρουσε σε κόρνερ.

Οι παίκτες του Κετσπάγια μετά το νωθρό ξεκίνημα ισορρόπησαν τον ρυθμό και έφτασαν στην πρώτη τους επίσκεψη στα καρέ του Γκαλίνοβιτς. Στο 15' ο Λαμπαν από δεξιά έκανε την σέντρα στην πλάτη των αμυντικών του Παναθηναϊκού αλλά ο Ταχέρ καθυστερημένα έκανε την προβολή σε θέση βολής αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Κροάτη πορτιέρο.

Σε κέφια... "Κάρα" και Κλέιτον

Λίγο πριν το 20λεπτο, μετά την σέντρα του Κλέιτον στο 17', ο Τζιόλης έκανε την κεφαλιά πάσα αλλά ο Μάντζιος άργησε να πάει προς την πορεία της μπάλας απογοητεύοντας τους συμπαίκτες του και τους οπαδούς της ομάδας.

Η "Κυρία" του κυπριακού ποδοσφαίρου στην επόμενη επίθεση απείλησε από μακριά, όταν μετά από απόκρουση του Μάντζιου που είχε γυρίσει να βοηθήσει την άμυνα, ο Μπαρντόν έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να περνάει άουτ αλλά τον Γκαλίνοβιτς να φωνάζει στους παίκτες του που δεν μάρκαραν τον μέσο της Ανόρθωσης.

Με την συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα, οι γηπεδούχοι βγήκαν σε ξαφνική αντεπίθεση και με αριθμητικό πλεονέκτημα (3 εναντίων 2) αλλά ο κάτοχος της μπάλας Σπυρόπουλος (μπροστά του και διαγώνια οι Μάντζιος και Κλέιτον) καθυστέρησε και έδωσε λάθος πάσα στον Κλέιτον που δεν μπόρεσε να την κάνει δικιά του.

Εξι λεπτά πίεσης... των "πράσινων"

Εκμεταλλευόμενοι την "ζεστή" ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι 60.000 και πλέον φίλοι της ομάδας οι γηπεδούχοι πίεσαν για να φτάσουν στο γκολ. Στο 23' ο Καραγκούνης με νέο φάουλ είδε την μπάλα να σταματά στους αμυντικούς της Ανόρθωσης, με τον Σιμάο να σουτάρει άουτ στην επαναφορά της μπάλας

Ενα λεπτό μετά (24') η εξαιρετική σέντρα του Κλέιτον βρήκε τον Μάντζιο που σταμάτησε την μπάλα με το στήθος αλλά το σουτ που επιχείρησε άμεσα σταμάτησε με προβολή ο Κατσαβάκης. Το επιθετικό κρεσέντο ολοκληρώθηκε πριν το ημίωρο όταν στο 29' ο επιθετικός των γηπεδούχων και πάλι σούταρε από πλάγια (σέντρα σουτ) αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Να μπερδέψει τον αντίπαλο...

Στο 30ο λεπτό ο Τεν Κάτε με εντολή ζητάει από τους Καραγκούνη και Κλέιτον ν' αλλάξουν πλευρές προκειμένου να "μπερδέψει" έτσι λίγο τον αντίπαλό του. Εν μέρει το κατάφερε και στο 33' ο Κωνσταντίνου στο πρώτο μαρκάρισμα του "τυπάρα" τον έχασε αλλά το σουτ του εκ των αρχηγών του Παναθηναϊκού πέρασε άουτ.

Ιδια κατάληξη και στο 36' με σχεδόν παρόμοια φάση και πάλι από την δεξιά πλευρά των Κυπρίων αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων... μπερδεύοντας τον Τζόρβα και μερικούς οπαδούς του Παναθηναϊκού που φώναξαν "γκολ".

Η καλύτερη στιγμή πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου έγινε στο 38' όταν ο Κλέιτον βρήκε τον Μάντζιο εκείνος ξεπέρασετον αντίπαλό του αλλά το σουτ που επιχείρησε απομάκρυνε δύσκολα με τα πόδια ο Μπεκιάι που χειροκροτήθηκε από τους φίλους της ομάδας του, αλλά ωστόσο έδειξε να χωλαίνει.

Αλλαγές με την επανάληψη ο Τιμούρ

Δύο αναγκαστικές αλλαγές πραγματοποίησε με την έναρξη της επανάληψης ο Τιμούρ Κετσπάγια αφού Μπεκιάι και Δέλλας (στο 44' έδειξε να παθαίνει τράβηγμα...) δεν μπορούσαν να συνεχίσουν. Την θέση τους πήραν έτσι ο Νάγκι για να υπερασπίσει την εστία της Ανόρθωσης και ο Φρούσσος για να "ψάξει" κάτι καλύτερο στην επίθεση.

Αυτές οι αλλαγές έφεραν και νέους ρόλους στην "Κυρία" με τον Κωνσταντίνου να πηγαίνει στην θέση του Δέλλα στο κέντρο της άμυνας, ο Σκοπελίτης στο δεξί άκρο και ο Λαμπαν στην θέση των αμυντικών χαφ.

Ατύχησαν Κλέιτον και "κάπτεν"

Μετά τα πρώτα πέντε λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου και παλι οι γηπεδούχοι έδειξαν ν' αναζητούν άμεσα το γκολ. Στο 50' ο Μάντζιος με πολύ καλή κάθετη βρήκε τον Κλέιτον που από πλάγια πλάσαρε αλλά ο Νάγκι έδιωξε σωτήρια. Εξι λεπτά αργότερα, και μετά από ένα κόρνερ οι παίκτες της Ανόρθωσης απομάκρυναν και ο Γκούμας με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής κόντραρε στον Κωνσταντίνου και πέρασε κόρνερ.

Πανηγύρια για Βέρντερ και μέσα ο "Σάλπι"

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού υποστήριζαν και έσπρωχναν τους "πράσινους" από τηνν εξέδρα ενώ στο 63' πανηγύρισαν έντονα και το γκολ του Πιζάρο στην Βρέμη εναντίον της Ιντερ. Αγωνιστικά, ο Χενκ Τεν Κάτε έκανε την πρώτη του αλλαγή με τον Σαλπιγγίδη να παίρνει την θέση του "κουρασμένου" όπως έδειχνε Κλέιτον.

Στο ίδιο λεπτό, ο Τζιόλης βρήκε τον Μάντζιο σε θέση βολής μέσα στην περιοχή αλλά ο διεθνής επιθετικός δεν έκανε όπως θα ήθελε το σουτ και ο Νάγκι με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε.

Το λάθος... πληρώθηκε ακριβά

Στο ίδιο λεπτό που είχε "χτυπήσει" ο Γισού Σαριέγκι στο Μιλάνο, ο Καραγκούνης μετά την σέντρα του Σαλπιγγίδη και το "στρώσιμο" του Μπαρντόν με δυνατό ευθύβολο σουτ νίκησε τον Νάγκι, ο οποίος έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και έβαλε "φωτιά" στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Ο "τυπάρας" έγινε ένα με τους οπαδούς. Πήγε στη θύρα των οργανωμένων (φιλώντας τη φανέλα με το "τριφύλλι" και δείχνοντας στον κόσμο το σήμα του Τσάμπιονς Λιγκ στο μανίκι του) και πανηγύρισε έξαλλα το 1-0 για τους "πράσινους", σαν να γνώριζε ότι αυτό το γκολ θα "τέλειωνε" την υπόθεση πρόκριση.

Πανηγύρια για Γερμανούς και φινάλε με ΟΛΕ... ΟΛΕ

Οσο ο χρόνος κυλούσε οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού δεν πίστευαν ότι μπορούσαν να κάνουν κάτι ενώ από την άλλη το κλίμα ολοένα και έμοιαζε πανηγυρικό για τους γηπεδούχους. Ο Τεν Κάτε άλλαξε τους Μάντζιο (τραυματίστηκε) και Καραγκούνη με τους Ρουκάβινα και Ιβανσιτς προκειμένου να γίνει πιο αποθεωτική αποχήρησή τους. Γεγονός που έγινε -αν και ο διεθνής επιθετικός αποχώρησε με βοήθεια.

Το τελικό σφύριγμα του Γάλλου διαιτητή, έδωσε το έναυσμα για πανηγύρια με τα ΟΛΕ... ΟΛΕ να επιστρέφουν και πάλι στον πρέσβη της Ελλάδος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο... ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ.

Γήπεδο: Ολυμπιακό στάδιο

Διαιτητής: Μπερταντ Λάγερ (Γαλλία)

Κίτρινες: Σπυρόπουλος, Σιμάο (Παναθηναϊκός) / Σκοπελίτης, Φρούσσος, Ντομπρασίνοβιτς (Ανόρθωση)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Γκούμας, Κλέιτον (65' Σαλπιγγίδης), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνης (91' Ιβανσιτς), Τζιόλης, Σιμάο, Βύντρα, Μάντζιος (82' Ρουκάβινα), Σπυρόπουλος

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Μπεκιάι (46' Νάγκι), Κατσαβάκης, Νικολάου, Ντομπρασίνοβιτς, Σκοπελίτης, Λεϊβακαμπέσι, Ταχέρ (70' Κόστα), Λαμπαν, Κωνσταντίνου, Μπαρντόν, Δέλλας (46' Φρούσσος).




sports24