Τρίτη, Αυγούστου 26, 2008

Για τη μυθική ανατροπή ο Ολυμπιακός κόντρα στην Ανόρθωση


Και μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός καλείται την Τετάρτη το βράδυ (21.45, NET) να ανατρέψει το βαρύ εις βάρος του 3-0 του πρώτου αγώνα με την Ανόρθωση, σε ένα κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης». Η ατμόσφαιρα θα είναι καυτή, αλλά όλοι στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο ελπίζουν να κυλήσουν όλα ομαλά και να μην υπάρχουν παρατράγουδα.

Με Λέτο βασικό

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα παρατάξει την ομάδα του με αρκετές αλλαγές σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, ωστόσο η βασική του συμβουλή προς όσους αγωνιστούν είναι μία: «Να μπείτε με πάθος, να πιέσετε από το πρώτο λεπτό και να είστε ψύχραιμοι, προκειμένου να καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση».

Από τις έντεκα θέσεις του βασικού σχήματος (4-2-3-1), μονάχα μία παίζεται μέχρι την τελευταία στιγμή. Αυτή του παρτενέρ του Άντζα στο κέντρο της άμυνας, με τους Ζεβλάκοφ και Αβραάμ Παπαδόπουλο να αποτελούν τους δύο υποψήφιους για τη θέση. Από εκεί και πέρα, ο Νικοπολίδης θα επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια, με τους Τοροσίδη (δεξιά) και Λεονάρντο (αριστερά) να τοποθετούνται στα άκρα της άμυνας.

Τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι ο Στολτίδης και ο πρωτοεμφανιζόμενος Ντουντού, από τον οποίο περιμένει πολλά ο Βαλβέρδε. Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι θα αγωνιστεί στην κλασική του θέση, δεξιά στη μεσαία γραμμή και αριστερά θα προτιμηθεί ο Λέτο αντί του Τζόρτζεβιτς, με τον αρχηγός να αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή στην επανάληψη. Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Κοβάσεβιτς και από πίσω του θα έρχεται ο Μπελούτσι.

Εκτός Ραούλ Μπράβο, Ντομί και Γκαλίτσιος

Αναφορικά με την αποστολή είναι γεγονός ότι περιμέναμε εκπλήξεις και μία από αυτές ακούει στο όνομα του Ραούλ Μπράβο, ο οποίος τέθηκε εκτός 18άδας. Από τις κερκίδες του «Γ. Καραϊσκάκης» θα παρακολουθήσουν το παιχνίδι και οι Ντομί (ήταν στο πρώτο ματς), Γκαλίτσιος (εκτός για δεύτερο σερί ματς), Μενδρινός, Σίσιτς και Κατσικογιάννης.
Η «ερυθρόλευκη» αποστολή: Άντζας, Μπελούτσι, Τζόρτζεβιτς, Ντουντού, Γκαλέτι, Όσκαρ Γκονζάλες, Κόβατς, Κοβάσεβιτς, Λεονάρντο, Λέτο, Μήτρογλου, Νικοπολίδης, Πάντος, Α. Παπαδόπουλος, Πατσατζόγλου, Στολτίδης, Τοροσίδης, Ζεβλάκοφ.

Νοκ άουτ ο Σκοπελίτης

Στο στρατόπεδο της Ανόρθωσης, ο Τιμούρ Κετσπάγια προσπαθεί να κρατήσει τους παίκτες του συγκεντρωμένους στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Κάτι που δεν είναι εύκολο, μετά τα όσα έχουν ισχυριστεί πως έχουν υποστεί οι άνθρωποι της κυπριακής αποστολής.

Το χειρότερο όλων, όμως, για τον Γεωργιανό τεχνικό είναι ότι, τελικά, δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Γιάννη Σκοπελίτη και δεν αποκλείεται να αγωνιστεί ως αμυντικός μέσος ο Τραϊανός Δέλλας. Ο Κετσπάγια αναμένεται να παρατάξει την ομάδα με ένα προωθημένο (Σόσιν) και ενισχυμένη μεσαία γραμμή. Πιθανή ενδεκάδα: Μπεκιάι, Οτσόκολιτς, Κατσαβάκης, Κωνσταντίνου, Λεϊβακαμπέσι, Ντομπρασίνοβιτς, Δέλλας, Λαμπάν, Μπαρντόν, Πάουλο Κόστα, Σόσιν.

Χωρίς Ρίμπο, αλλά με Κυργιάκο – Μπασινά με Ομόνοια. Στα 900.000 ευρώ η συμφωνία με τον Βραζιλιάνο


Χωρίς την παρουσία του Ριβάλντο διεξήχθη η σημερινή προπόνηση της ΑΕΚ, κάτι που αυτόματα έθεσε τον Βραζιλιάνο άσο εκτός αποστολής του επαναληπτικού με την Ομόνοια την Πέμπτη.

Οι κιτρινόμαυροι τα βρήκαν με την ομάδα από το Ουζμπεκιστάν και ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ ετοιμάζει βαλίτσες για Ασία.

Η ΑΕΚ θα βάλει στα ταμεία κάτι λιγότερο από 1 εκ. ευρώ με την φυγή του Ριβάλντο και ετοιμάζει την απάντηση της με τον Τζιμπούρ.

Την Τετάρτη αναμένεται από την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ η ανακοίνωση για την παραχώρηση του Βραζιλιάνου.

Όσον αφορά στην 22μελη αποστολή που θα ταξιδέψει το πρωί της Τετάρτης (10.00) στην Κύπρο, δεν υπήρξαν εκπλήξεις. Κυργιάκος και Μπασινάς συμπεριλήφθηκαν για πρώτη φορά σε αποστολή του «δικεφάλου» για επίσημο παιχνίδι, με τον πρώτο να αναμένεται να πάρει θέση βασικού πλάι στον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς. Δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί και με τον Μπασινά.
Όλη η «κιτρινόμαυρη» αποστολή: Σάχα, Μάχο, Χουανφράν, Ράμος, Γεωργέας, Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκος, Γκέντσογλου, Αλεξόπουλος, Λαγός, Πλιάτσικας, Ταχτσίδης, Μπερνς, Κουτρομάνος, Ρίκκα, Μπασινάς, Καφές, Ζορμπάς, Παυλής, Εντίνιο, Σκόκο, Μπλάνκο.

Από εκεί και πέρα, ο Περπαρίμ Χετεμάι ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Άλβες αφαίρεσε την ειδική μπότα και έκανε βάδην στο γήπεδο με ειδική περίδεση στο τραυματισμένο σημείο. Ο Μαντούκα συνέχισε πρόγραμμα στο γυμναστήριο.

Καταγγελίες Παντελή Τι απαντά ο Μώραλης


«Ήρθαμε για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, αλλά μόνο ως τέτοιος δεν αντιμετωπίζεται. Έχουν προπηλακιστεί από τον πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο της ομάδας μας, ενώ έχουν χτυπηθεί και κάποιοι. Πρώτη φορά είδα 1.000 άτομα να μας βρίζουν και να μας φτύνουν. Αρχικά, ήταν να μη γίνει η προπόνηση. Ντρέπομαι αν αυτό είναι ποδόσφαιρο. Ντρέπομαι που ανήκω σε αυτό το χώρο», δήλωσε αρχικά ο κ. Παντελή και συνέχισε:

«Δεν είμαι ανακριτής για να πω τι έγινε. Το λεωφορείο σταμάτησε μπροστά στα αποδυτήρια και εκεί βρισκόντουσαν μπορεί και 2.000 άτομα, που περικύκλωσαν το λεωφορείο και από εκεί και πέρα δεν θέλω να πω τίποτα. Δεν είναι τρόπος διεξαγωγής αγώνα αυτός. Για τα υπόλοιπα να ρωτήσετε να μάθετε. Υπήρχε και παρατηρητής που ήταν παρών και τα είδε όλα. Μάλιστα, δεχθήκαμε επίθεση και στη φυσούνα του γηπέδου. 7-8 υπάλληλοι του σταδίου με μαύρες φανέλες όρμησαν πάνω μας, αλλά δεν θέλω να πω τίποτα. Δέχθηκα κι ένα χτύπημα. Ο παρατηρητής μας είπε ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα σκεφτεί για την αυριανή διεξαγωγή του αγώνα».

Μώραλης: Αν ισχύουν αυτά, τότε να μου πείτε ότι λέω ψέματα

Ο Γιάννης Μώραλης απάντησε άμεσα σε όσα κατήγγειλε ο Ανδρέας Παντελή, μιλώντας για δεύτερη φορά σε λίγη ώρα στην ΕΡΑ Σπορ. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατέκρινε επανειλημμένα τα όσα έγιναν, αλλά ουσιαστικά χαρακτήρισε ψεύτη τον πρόεδρο της Ανόρθωσης σχετικά με το τι έγινε έξω από το «Γ. Καραϊσκάκης».
«Σαφέστατα αυτοί που ήρθαν για να φτιάξουν ένα κλίμα τρομοκρατίας είναι κατακριτέοι και δεν βοηθάνε τον Ολυμπιακό. Άκουσα τον κ. Παντελή να ισχυρίζεται ότι υπήρχαν 1.000 – 2.000 άτομα. Όμως, επειδή υπήρξαν εκπρόσωποι της ΠΑΕ εκεί και απ’ ότι έμαθα και από την αστυνομία, μιλάμε για 50 με 70 –το πολύ- άτομα, κάτι που δείχνει μια τάση. Δεν προπηλακίστηκε κανείς. Η αποστολή της Ανόρθωσης κατέβηκε από πούλμαν όταν αυτοί φύγανε. Ο παρατηρητής ήταν παρών και είπε ότι αν δεν ξεκαθαρίσει η κατάσταση και δεν σταματήσουν οι κροτίδες, δεν θα γίνει προπόνηση. Από όσο ξέρω, η προπόνηση ξεκίνησε κανονικά, ενώ δεν έγινε καμία χρήση χημικών. Η επιθυμία να μεγαλοποιήσουμε τόσο πολύ ένα νέο επεισόδιο, κακό και ανεπίτρεπτο για μας, δεν είναι σωστή. Αν ήταν 1.000 και 2.000 άτομα εκεί, η αστυνομία δεν θα μπορούσε να επέμβει. Η φυσούνα του γηπέδου είναι εντός γηπέδου, ουδείς από τους οπαδούς δεν πέρασε στο Καραϊσκάκη. Αν δεν γινόταν η προπόνηση, όντως το ματς θα ήταν στον αέρα», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του κ. Μώραλη και συμπλήρωσε:

«Θέλω να πιστεύω ότι όταν κάποιος είναι κοντά σε ένα τέτοιο περιστατικό, είναι εν βρασμώ ψυχής και θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις, γι’ αυτό θεωρώ ότι είπε όλα αυτά ο κ. Παντελή. Είναι η 3η φορά που θέλουν να μας καταγγείλουν (οι άλλες δύο με τα εισιτήρια και με το κρούσμα στην Αττική Οδό) και θεωρώ ότι μόνο αυτή είναι υπαρκτή και μεμπτή περίπτωση. Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι θα κάνει την έκθεση του ο παρατηρητής και αν δείτε εσείς για παρουσία 1.000 ατόμων και χρήση χημικών τότε θα πρέπει να με καλέσετε και να μου πείτε ότι είπα ψέματα».

Για να καταλήξει: «Δεν ανησυχώ για την εξέλιξη της σημερινής ημέρας, όμως ανησυχώ για την εξέλιξη του αυριανού αγώνα. Το πρωί θα γίνει σύσκεψη και θα θέσουμε όλα τα απαραίτητα θέματα. Θέλω να πιστεύω ότι η συμπεριφορά των φιλάθλων μας θα είναι εντάξει».

AΡΗΣ: Χωρίς Λέμπο, Μπατιόν στην Κροατία-Ξένο σώμα ο Νεμπεγλέρας

Δεν ξεπέρασε τελικά τις ενοχλήσεις που είχε στη μέση ο Ρομπέρτο Μπατιόν και δε θα ταξιδέψει στην Κροατία, για τη ρεβάνς του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, με τη Σλάβεν Κοπρίβνιτσα. Στη Θεσσαλονίκη θα μείνει και ο Αλεχάντρο Λέμπο, που έμεινε εκτός προπονήσεων όλη την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και οι Ντιόγο Σιστόν και Κώστας Νεμπεγλέρας.

Τη 19μελή αποστολή απαρτίζουν οι: Κέλεμεν, Σηφάκης, Καρατζιοβαλής, Νέτο, Βανγκέλι, Ρονάλντο, Γιάχιτς, Μάρκο Αουρέλιο, Κάλβο, Χαβίτο, Γκαρσία, Πρίττας, Φελίπε, Ρεγκέιρο, Ζεντίλ, Κόκε, Παπάζογλου, Ντελόρτε και Βλοντάρτσικ.

Η αποστολή, θα αναχωρήσει αύριο με πτήση τσάρτερ (08:00) για το Ζάγκρεμπ και από εκεί θα μεταβεί οδικώς στην πόλη Ντούρντεβατς (25 χιλιόμετρα από την Κοπρίβνιτσα) όπου και θα καταλύσει.

Στις 17:45 , ο Κίκε Ερνάντεθ, θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ενώ στις 18:30, θα πραγματοποιηθεί η προπόνηση της ομάδας στο γήπεδο που θα διεξαχθεί ο αγώνας της Πέμπτης.

Οριστική ρήξη με Νεμπεγλέρα

Στο μεταξύ, εξελίξεις είχαμε στο θέμα του Κώστα Νεμπεγλέρα. Ο εκ των αρχηγών του Άρη, που μετά την αντίδρασή του, στον αποκλεισμό του από τη φιλική αναμέτρηση με τη Μπριζ, δεν έχει καταφέρει να βρει θέση στην ομάδα, λίγο πριν την έναρξη της σημερινής προπόνησης, είχε τετ-α-τετ με τον Κίκε Ερνάντεθ.

Ο Ισπανός τεχνικός, του είπε να ζητήσει συγγνώμη και να λήξει το θέμα, αλλά ο ποδοσφαιριστής, δεν δέχθηκε να απολογηθεί και πλέον πρέπει να θεωρείται ξένο σώμα για την ομάδα.

Ξανά «πράσινος» ο Τζόρβας, στον ΟΦΗ ο Μάλάρτζ


Ο διεθνής Έλληνας πορτιέρο προπονήθηκε για τελευταία φορά ως «μελανόλευκος» την Τρίτη και αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του στην κρητική ομάδα. Δεν υπάρχει προς το παρόν επίσημη πληροφόρηση για την χρονική διάρκεια του νέου συμβολαίου του Τζόρβα με τους «πράσινους» αλλά σύμφωνα με κάποιες «πηγές» ο 26χρονος γκολκίπερ θα υπογράψει για 4 χρόνια, πιθανότατα μέχρι το βράδυ της Τετάρτης.

Όσο για τον Μάλαρτζ μετά από έναν χρόνο παρουσίας στο «τριφύλλι» με καλές και κακές στιγμές θα δοκιμάσει πλέον την τύχη του στον ΟΦΗ, ακολουθώντας αντίθετο δρομολόγιο με τον Τζόρβα.

Κετσπάγια: "Μακάρι να έπαιζα..."


Ο τεχνικός της Ανόρθωσης τόνισε πως το όνειρο είναι πολύ κοντά, όμως θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια.

"Παρόλο που κερδίσαμε 3-0 έχουμε ένα δύσκολο ματς. Ελπίζουμε η ομάδα να παρουσιαστεί έτοιμη στο δύσκολο και σημαντικό για εμας αγώνα. Εχουμε πάρει ένα καλο αποτέλεσμα αλλά θα χρειαστεί μεγαλη προσπάθεια. Το μόνο που θα ήθελα να πω ειναι οτι λυπάμαι που σταμάτησα το ποδόσφαιρο, γιατί υπάρχουν παιχνίδια που αξίζουν να παίξεις όπως αυτό. Πιστεύω αυτοί που θα παιξουν, θα δείξουν την προσπάθεια που χρειάζεται η ομάδα για να πετύχουμε αυτο που φαινόταν τρελό όνειρο. Είμαστε κοντά αλλά ειναι πολύ δύσκολο και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τιμούρ Κετσπάγια.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, Ανδρέας Παντελή, δήλωσε: "Το ποδόσφαιρο δεν έχει τέλος πάντα συνεχίζει την πορεία. Καταφέραμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα έστω κι αν ο Ολυμπιακος ήταν φαβορί.

Ο Ολυμπιακός δεν παλυει να είναι δύσκολη ομάδα, το Καραισκακη καυτή έδρα όμως θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που θέλουμε την πρόκριση.

Με λύπη μου θα πω ότι ένα μικρό μερος των δημοσιογράφων στην Ελλαδα καλλιέργησαν ενα κλίμα που δεν είχε σχέση με το ματς. Ο κόσμος ελπίζω να καταλάβει οτι είναι ένας ποδοσφαιρικος αγώνας, για κανέναν δεν τελειώνει τίποτα, ο καλύτερος θα πάρει την πρόκριση και η ζωή συνεχίζεται.


Δεν ειναι και το ωραιότερο να εχεις τέτοια υποδοχή. Χρειάστηκε μια διμοιρία,40 περιπολικά και κάναμε 2.5 ωρες να φτάσουμε. Είναι μεγάλη απογοητευσή, άνθρωποι με μηχανές να σταματούν το πούλμαν της αποστολής.

Η Συνέντευξη Τύπου του Βαλβέρδε


H Συνέντευξη Τύπου του Ερνέστο Βαλβέρδε

"Το κλειδί δεν ξέρω ποιο είναι, όμως το βέβαιο παραμένει ότι πρέπει να έχουμε δυνατό ρυθμό από την αρχή, για να βάλουμε ένα γρήγορο γκολ και διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας. Πρέπει να είμαστε πιο τυχεροί και πιο αποτελεσματικοί από το πρώτο παιχνίδι. Πρέπει να ξεπεράσουμε το άγχος, να έχουμε ευκαιρίες για γκολ και να το εκμεταλλευτούμε. Ο Ολυμπιακός δεν είναι ομάδα που έχει μάθει να είναι πίσω στο σκορ."

"Πρέπει ο κόσμος από την πρώτη στιγμή να είναι στο πλευρό μας και εμείς πρέπει να κάνουμε τον κόσμο να είναι μαζί μας. Να κερδίσουμε τον κόσμο. Πρέπει να δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα από παίκτες και κόσμο να κάνει τον αντίπαλο να μην νιώθει άνετα και να τον κάνει να νομίζει ότι δεν θα πάρει αυτό που θέλει."

"Αυτή τη φορά θα κοιτάξουμε πιο πολύ το αποτέλεσμα. Είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίσουμε. Θα κάνω κάποιες αλλαγές πιο πολύ στο πως θα παίξουμε αλλά και σε κάποιους παίκτες. "

"Στο ποδόσφαιρο πάντα νιώθουμε πίεση και η πίεση σ' αυτή την περίπτωση ότι ο πρόεδρος θέλει να περάσουμε την νιώθουμε μέσα μας. Στο πρώτο παιχνίδι χάσαμε πολλές ευκαιρίες, πέναλτι, φάγαμε γκολ, νιώθουμε την πίεση και πρέπει να τα καταφέρουμε."

"To πιο σημαντικό είναι η ψυχολογία. Η τακτική, η θέση των παικτών λίγο πολύ το ξέρουμε. Το πιο σημαντικό είναι πως θα προετοιμαστούν οι παίκτες για να τα καταφέρουν".

"Σημαντικό είναι να ξεπεράσουμε την δυσκολία, να κρατήσουμε το μηδέν και από κει και πέρα να προσπαθούμε να βάλουμε γκολ".

"Πρέπει να περιμένουμε να δούμε αύριο πως θα είναι ο σχηματισμός, πρέπει να δούμε πως θα παίξει ο αντίπαλος. Μπορεί να παίξουμε με 2 επιθετικούς μπορεί να παίξουμε περισσότερο από το κέντρο. Θα παίξει ρόλο και το πως θα παίξει ο αντίπαλος".

"Η ομάδα είναι προετοιμασμένοι. Μακάρι να μπορούσαμε να παίξουμε την επόμενη ημέρα τον επαναληπτικό, όμως δυο εβδομάδες κατάλαβα την πίεση. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε την πίεση και αυτό θέλουμε να κάνουμε αύριο".

"Πρέπει να περιμένουμε μέχρι άυριο. Δεν μπορεί να προετοιμαστείς ακριβώς γιατί πρέπει να δούμε και πως θα εξελιχθεί το παιχνίδι".

"Οι παίκτες και οι προπονητές θέλου να παίζουν παιχνίδι όπως το αυριανό. Είναι δύσκολο αλλά πρέπει να τα καταφέρουμε. Αν κερδίσουμε το αυριανό παιχνίδι θα γίνουμε πιο δυνατοί".

Έκκληση των Βετεράνων του Ολυμπιακού: Υποστηρίξτε την ομάδα σε κόσμια πλαίσια

Ανακοίνωση με την οποία ζητάνε από τον φίλαθλο κόσμο του Ολυμπιακού να στηρίξει την ομάδα με πάθος, αλλά σε κόσμια πλαίσια, στο παιχνίδι της Τετάρτης με την Ανόρθωση, εξέδωσε ο Σύνδεσμος Βετεράνων του «ερυθρόλευκου» συλλόγου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Φίλαθλοι του Ολυμπιακού μας, του Θρύλου του Ελληνικού ποδοσφαίρου, εσείς που είστε το αίμα και η ζωή του Θρύλου μας, όλοι μαζί μια γροθιά την Τετάρτη το βράδυ στο Θρυλικό Καραϊσκάκη δίπλα στην ομάδα μας, στον Θρύλο μας, στον Ολυμπιακό μας. Πάνω από όλα η ομάδα μας και η τιμημένη με ιδρώτα και αίμα ερυθρόλευκη φανέλα.

Με υπερηφάνεια και πάθος, αλλά πάντα μέσα σε κόσμια πλαίσια, για την μεγάλη προσπάθεια του Ολυμπιακού μας, που με τα 36 πρωταθλήματα, εκ των οποίων τα 11 τα τελευταία 12 χρόνια, τα κύπελλα και τα double είναι ο κυρίαρχος του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΑΣ, Ο ΠΡΩΤΟΣ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ!

ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΑΣ!

Κατήγγειλε την επίθεση στην UEFA η Ανόρθωση !

Το είπαν και το έκαναν οι άνθρωποι της Ανόρθωσης. Ο πρόεδρος της πρωταθλήτριας Κύπρου, Ανδρέας Παντελή, ενημέρωσε την UEFA για την επίθεση που δέχτηκε το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της ομάδας του, κατά την αναχώρησή του από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Ο Ανδρέας Παντελή ανακοίνωσε ότι θα παραστεί στη συνέντευξη Τύπου της Ανόρθωσης εν όψει της αυριανής επαναληπτικής αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό για τον γ’ προκριματικό γύρο τουΤσάμπιονς Λιγκ που θα δοθεί στις 6.30 μ.μ. και θα ενημερώσει με περισσότερες λεπτομέρειες για τις ενέργειές του.

«Ετοίμαζαν κλίμα Ριζούπολης»




















H ιστοσελίδα anorthosis.net, η οποία εκφράζει απόψεις των οπαδών της πρωταθλήτριας Κύπρου, πυροδοτεί το κλίμα με ένα άρθρο, που δημοσίευσε σήμερα, που φέρει τον τίτλο "Ο Πλατινί δεν είναι Γκαγκάτσης". Σε αυτό αναφέρεται ότι ο ορισμός του διαιτητή Χέρμπερτ Φάντελ χάλασε τα σχέδια των «ερυθρόλευκων», που ετοίμαζαν «κλίμα Ριζούπολης» στον αγώνα.

Συγκεκριμένα, το κείμενο αναφέρει:

«Με... ανησυχία είδαν στον Ολυμπιακό την κλήρωση του Χέρμπερτ Φάντελ, κάτι που χαροποιεί ως φίλους της Ανόρθωσης, καθώς οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν θα έχουν την ευκαιρία να... κάνουν τα δικά τους. Ο Γερμανός διαιτητής, ευρέως γνωστός στην Ευρώπη για την αυστηρότητα του, δεν επηρεάζεται από καυτές έδρες, ενώ ασχέτως των αντιπάλων, μοιράζει το... καρπούζι στη μέση. Παράλληλα, να θυμίσουμε πως ο εν λόγω διαιτητής, ήταν αυτός που διέκοψε τον αγώνα ανάμεσα στη Δανία και τη Σουηδία, χωρίς δεύτερη σκέψη, μετά την είσοδο οπαδού των γηπεδούχων στο γήπεδο στο 92'! Εν τω μεταξύ, η διοίκηση της Ανόρθωσης, ανατρέπει σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ τα σχέδια όσων ετοίμαζαν... κατά παραγγελία (ανάμεσα τους και γνωστοί δημοσιογράφοι) σκηνικό Ριζούπολης. Με τις κινήσεις της εξασφάλισε από την ΟΥΕΦΑ παρατηρητές μέσα κι έξω από το γήπεδο προκειμένου να έχουν αυτόπτες μάρτυρες σε οτιδήποτε κι αν συμβεί. Ακόμη ο χώρος διαμονής της ομάδας κρατείται επτασφράγιστο μυστικό, ενώ για λόγους αποφυγής επεισοδίων θα υπάρχει συνεχώς επιτήρηση από άνδρες ιδιωτικής ασφάλειας σε κάθε κίνηση παικτών και παραγόντων. Πρώτο δείγμα ήταν η παραλαβή των εισιτηρίων του αγώνα με τη συνοδεία ιδιωτικών αστυνομικών Το παιχνίδι θα παιχτεί στο γήπεδο.. κι εκεί θα κριθεί η πρόκριση. Αυτό είναι πλέον ξεκάθαρο, ενώ όσοι δοκιμάσουν την ανοχή του Γερμανού διαιτητή και της UEFA θα διαπιστώσουν ότι ο Πλατινί δεν είναι Γκαγκάτσης!».

Ο Βασσάρας στο ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟ


Ο Κύρος Βασσάρας θα διευθύνει το ντέρμπι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, που θα γίνει την Κυριακή (21.15) στο ΟΑΚΑ.

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (31/8, 21.15)

Διαιτητής: Βασσάρας Κ. (ΣΔΠ Θεσ/νίκης)
Βοηθός: Γενναίος Χ. (ΣΔΠ Αθηνών)
Βοηθός: Σαραϊδάρης Δ. (ΣΔΠ Θεσ/νίκης)
4ος Διαιτητής: Δαλούκας Γ. (ΣΔΠ Θεσσαλίας)
Παρατηρητής: Παπαδάκος Σπ. (ΣΔΠ Λακωνίας)

Φιλοχρήματο χαρακτηρίζει τον Ριβάλντο η πλειοψηφία του αθλητικού Τύπου


«Βαριές» εκφράσεις χρησιμοποιούν οι αρθρογράφοι του σημερινού αθλητικού Τύπου για την απόφαση του Ριβάλντο να αποχωρήσει από την ΑΕΚ λίγες μέρες πριν την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου και φυσικά των κρίσιμων αναμετρήσεων με Ομόνοια και Παναθηναϊκό.

Μπάμπης Χριστόγλου (Sportday): Συμπεριφορά ευρωφονιά!

«Με τις συγγνώμες κύριε Ριβάλντο δεν βγαίνει τίποτα. Αποδείχθηκε τελικά ότι μπορεί να είσαι τεράστιος ποδοσφαιριστής, αλλά για το χρήμα θα μπορούσες να παίξεις και σε ομάδα Περιφερειακού Πρωταθλήματος. Κι αυτό αποτελεί την πλέον λυπηρή διαπίστωση για έναν ποδοσφαιριστή μεγάλο, αλλά για έναν άνθρωπο που τα βλέπει όλα με το χρώμα του δολαρίου και του ευρώ. Οποιος είναι πραγματικός πρωταθλητής, κύριε Ριβάλντο, μένει να παλέψει για το δίκιο του και τη δικαίωσή του. Από τη στιγμή, όμως, που την «κάνει» έξι μέρες πριν τελειώσουν οι μεταγραφές, δεν πρέπει να λέγεται επαγγελματίας, παρά μόνο ευρωφονιάς».

Αλέξης Σπυρόπουλος (Εξέδρα): Η ΑΕΚ απο-ηγετοποιείται

«Η ΑΕΚ σε σχέση με τη σεζόν που έκλεισε μόλις τον περασμένο Μάιο, αποηγετοποιείται πλήρως. Δέλλας, Ζήκος, Λυμπερόπουλος, Ριβάλντο. Ηταν τέσσερις, σαν σωματοφύλακες, θεματοφύλακες της προσωπικότητας της ομάδας. Αδιαπέραστη ασπίδα, όταν ήταν και οι τέσσερις συγχρόνως στο γήπεδο. Μόνο που δεν συνέπιπτε αυτό να συμβαίνει συχνά. Ενας ριψοκίνδυνος σχεδιασμός. Λέον, η λογική είναι διαφορετική. Στον βαθμό που ο Γιώργος Δώνης παρέλαβε την άνοιξη (και) βαρίδια για το στυλ παιχνιδιού που είχε κατά νου, πλέον, τέλη καλοκαιριού, δεν έχει κανένα τέτοιο...».
Γιώργος Σηφάκης (Ωρα των σπορ): Το νέο λάθος Ντέμη-Ριβάλντο
«Η δικιά μου φιλοσοφία είναι ότι όταν υπάρχει ένα διαζύγιο, ποτέ δεν φταίει μόνο ένας, συνήθως φταίνε και οι δύο. Αλλος πολύ και άλλος λίγο. Στην περίπτωση του Ριβάλντοείναι αλήθεια ότι τα πράγματα είναι μπερδεμένα. Οση ευθύνη έχει ο Βραζιλιάνος τόση ίσως και περισσότερη έχει ο Νικολαΐδης. Βέβαια, ευθύνες έχει και ο Ριβάλντο, ο οποίος παρατάει την ΑΕΚ παραμονές των κρίσιμων αγώνων με Ομόνοια και Παναθηναϊκό. Πραγματικά ο Ριβάλντο με απογοήτευσε. Ποτέ δεν περίμενα ότι θα αγαπούσε ακόμα περισσότερο και από την αξιοπρέπειά του τόσο πολύ τα λεφτά...».

Βαγγέλης Μπραουδάκης (Goal): Ομάδα... σκορποχώρι!

««Από τότε που βγήκε το συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο»! «Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα»! «Τα ‘χανε χύμα, τους ήρθανε και τσουβαλάτα»! Αυτές και άλλες φράσεις μου έρχονταν στο μυαλό όλη την ημέρα χθες ενόσω εξελισσόταν το τελευταίο επεισόδιο στο θέμα της παραμονής του Ριβάλντο στην ΑΕΚ και στην χώρα. Η ΑΕΚ βγάζει προς τα έξω εικόνα σκορπίσματος, αντί για ομάδας που βρίσκεται -ως οφείλει- πανέτοιμη και συγκεντρωμένη ελάχιστες ημέρες προτού ξεκινήσει η σεζόν! Επιπλέον, υπάρχουν κι άλλα ζητήματα προς εξέταση: Είναι φραγκοφονιάς και παρτάκιας ο Ριβάλντο επειδή φεύγει με τέτοιο τρόπο; Αν ναι, γιατί τον κανάκευαν πέρσι, γιατί τον παρακάλεσαν να μείνει;».
Βασίλης Σαμπράκος (Εξέδρα): Δεν γίνεται πρωταθλητισμός χωρίς πρωταθλητές

«Πώς μπορεί ένας προπονητής ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό να μην ανησυχεί όταν χάνει στέλεχη ψημένα στον πρωταθλητισμό; Η ΑΕΚ δεν μπορεί να περιμένει να δει στο γήπεδο την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα. Δεν έχει την πολυτέλεια να το κάνει. Εχει μείνει μακριά από τον τίτλο από το ’94. Είναι καταδικασμένη να διεκδικήσει τον φετινό τίτλο. Και πρέπει να κάνει ότι μπορεί για να πετύχει. Για να αυξήσει τις πιθανότητες χρειάζεται ποδοσφαιριστές πρωταγωνιστές. Πρωταθλητές...».

Αντώνης Καρπετόπουλος (Sportday): Ο «Ρίμπο» τα κατάλαβε όλα νωρίς!
«Μετά τα πρώτα καλοκαιρινά ματς, στα οποία η ΑΕΚ δεν τραβάει (γιατί το σύστημα δεν είναι καλό, γιατί οι παίκτες δεν κάνουν, για πεντακόσια γιατί...) έσκασε η είδηση της προαναγγελθείσης παραίτησης του Ντέμη. Μετά την είδηση προέκυψε η φυγή του Ριβάλντο, αλλά θα ήταν λάθος να την θεωρήσουμε συνέπειά της. Ο «Ρίμπο», έχοντας καταλάβει που βρίσκεται, το τελευταίο που θα ήθελε να ζήσει είναι μια χρονιά αναστάτωσης με την εξέδρα να πλακώνεται, με τους μετόχους να συζητάνε αν θα πουλήσουν στον «Τίγρη». Αν η «παραίτηση» Νικολαΐδη είχε γίνει γνωστή πιο νωρίς, η εκτίμησή μου είναι ότι θα είχε φύγει και ο Μπλάνκο αλλά πιθανότατα δεν θα είχαν υπογράψει ο Μπασινάς και ο Κυργιάκος. Με ποια σιγουριά να πας στην ΑΕΚ όταν ουδείς γνωρίζει τι θα ξημερώσει μεθαύριο;».

Κώστας Καίσαρης (Goal): Καφενείο

«ΚΑΦΕΝΕΙΟ. Αυτή είναι η σωστή λέξη που απεικονίζει την κατάσταση στην ΑΕΚ. Καφενείο. Μόνο στα καφενεία ο καθένας μπορεί να ανοίγει την πόρτα και να φεύγει όποτε γουστάρει. Στις επιχειρήσεις όχι. Στις ομάδες, 25 Αυγούστου ποτέ. Και δεν έφυγε από την ΑΕΚ ο πάσα ένας. Εφυγε ο νάμπερ ένα ποδοσφαιριστής. Ο Ριβάλντο. Ο πλέον ακριβοπληρωμένος. Αυτός που είχε το μεγαλύτερο συμβόλαιο. Η κολόνα της ομάδας. Λες και πρόκειται για εργάτη της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης που έφυγε από το Πέραμα για να πάει στο Ουζμπεκιστάν επειδή βρήκε καλύτερο μεροκάματο...».

Γιώργος Κοσμάς (Εξέδρα): Δεν κρατάς τον... φευγάτο!

«Είσαι ο Νικολαΐδης και έρχεται ο Ριβάλντο στις 25 Αυγούστου και σου λέει: «Δεν μένω με τίποτα, είναι πολλά τα λεφτά από το Ουζμπεκιστάν και δεν μπορώ να τα αρνηθώ». Τι κάνεις εσύ, ο πρόεδρος της ΑΕΚ; Του προσφέρεις καμία... 20αριά εκατομμύρια δολάρια για να τον κρατήσεις; Όχι, βέβαια. Του ξεκαθαρίζεις ότι μπορεί να πάει στην ευχή του Χριστού, εφόσον όμως φέρει το ανάλογο αντίτιμο, ή του απαντάς «κύριε είσαι επαγγελματίας, έχεις συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο, θα μείνεις και θα πεις κι ένα τραγούδι»; Η δεύτερη επιλογή οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αδιέξοδο. Ενας «ξενερωμένος» παίκτης-ειδικά όταν αυτός είναι ο Ριβάλντο το μόνο που μπορεί να προσφέρει είναι προβλήματα».








































































































Απάντηση με Τζιμπουρ η ΑΕΚ !


Ο επιθετικός του Πανιωνίου Ρέφικ Τζιμπούρ θα αγωνίζεται με τη φανέλα της ΑΕΚ για τα επόμενα τρία χρόνια.

Οι δύο πλευρές τα βρήκαν στα 3 εκατ. ευρώ, ενώ γίνεται προσπάθεια ώστε να πεισθεί ο Ταμαντανί Ενσαλίβα να επιστρέψει στα παλιά λημέρια του.

Η προσπάθεια της κιτρινόμαυρης διοίκησης να απαντήσει άμεσα στο διαφαινόμενο διαζύγιο με τον Ριβάλντο την έφερε σε θέση ισχύος στην προσπάθεια απόκτησης του αλγερινού στράικερ που απασχόλησε έντονα και τους δύο «αιωνίους».

Τα χρήματα που προσφέρει η ΑΕΚ είναι πολλά και πρέπει να ικανοποιούν τον Πανιώνιο, εν αντιθέσει με τα παράλογα σενάρια που έλεγαν ότι ο Κώστας Τσακίρης απαιτούσε 5 εκατ. ευρώ για να παραχωρήσει τον ικανότατο σκόρερ.

Φίλαθλοι του Ολυμπιακού επιτεθηκαν της αποστολής της Ανόρθωσης στην Αθήνα !

Περίπου 30 μοτοσυκλετιστές στάματησαν το πούλμαν της ομάδας έβριζαν και έφτυναν τους ποδοσφαιριστές και μπλόκαραν για 35 λεπτά το πούλμαν που συνοδευόταν μόνο από ένα περιπολικό.Μετά από μισή ώρα ισχυρή αστυνομική δύναμη κατέφθασε στο σημείο και θα συνοδεύσει την ομάδα μέχρι το ξενοδοχείο.

Η Ανόρθωση ήδη κινείται κάνοντας τα απαραίτητα διαβήματα προς την Ουέφα.

Απίστευτο γκολ από βραζιλιάνο τερματοφύλακα !

Ο γκολκίπερ της Αβαϊ (ομάδα της Serie B του Μπραζιλεϊράο), Εδουάρδο Μαρτίνι σκόραρε με βολέ στην αναμέτρηση με την Παρανά προσθέτοντας το όνομα του στο hall of fame εκείνων που βρήκαν δίχτυα από τη μία εστία στην άλλη.

Διπλό μεταγραφικό χτύπημα ετοιμάζει η ΑΕΚ!


Πακέτο Τζιμπούρ-Μάκος στην ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έχει κάνει ήδη πρόταση ύψους 3 εκατ. ευρώ στους «κυανέρυθρους» για τον Γαλλοαλγερινό επιθετικό και περιμένουν μέσα στις επόμενες μέρες την απάντηση από τον πρόεδρο του συλλόγου, Κωνσταντίνο Τσακίρη. Πάντως, και η Σεβίλλη δείχνει ενδιαφέρον για τον άσο του Πανιωνίου και δεν αποκλείεται να κινηθεί και εκείνη επίσημα για τον παίκτη.

Βέβαια, χθες κυκλοφόρησαν σενάρια που έκαναν λόγο για απόκτηση πακέτο των Τζιμπούρ και Μάκου, όμως η ομάδα της Νέας Σμύρνης δεν συζητά καν αυτό το ενδεχόμενο. Από την πλευρά τους, οι «κιτρινόμαυροι» ξεκαθάρισαν πως δεν θέλουν έναν ακόμη αμυντικό μέσο, αφού ο Γιώργος Δώνης είναι καλυμμένος με τους Μπασινά και Ρίκκα.

Πλήθος... ονομάτων

Οσον αφορά το θέμα του μέσου, πλήθος προτάσεων έφτασε στην ΠΑΕ ΑΕΚ από τη στιγμή που ανακοινώθηκε και επίσημα η επιθυμία του Ριβάλντο να φύγει από την ΑΕΚ. Στην Ενωση προτάθηκαν οι Φρέντρικ Λιούνγκμπεργκ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος στις αρχές Αυγούστου, Τόμας Γκράβενσεν, που δεν θα είχε καμία αντίρρηση να μετακομίσει στην ΑΕΚ, Αλβάρο Ρεκόμπα και Ντιέγκο Σολάρι.

Ακόμη, κανένα απολύτως πρόβλημα να φορέσουν την «κιτρινόμαυρη» φανέλα δεν θα είχαν ούτε οι Γκαστόν Ματσίν (Νιους Ολντ Μπόις), Αγκουστίν Πελετιέρι (Λανούς) και Λεάντρο Γκρασιάν (Μπόκα Τζούνιορς).

Σήμερα τελικά στου Ρέντη ο Κόκκαλης


Σήμερα τελικά θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού, στου Ρέντη, ο Σωκράτης Κόκκαλης. Ο ισχυρός άνδρας της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ ήταν προγραμματισμένο να δώσει χθες το παρών στην προπόνηση της ομάδας για να χτυπήσει το... καμπανάκι σε παίκτες και τεχνικό τιμ, πριν το κρίσιμο ματς εναντίον της Ανόρθωσης. Τελικά η χθεσινή, πρωινή, επίσκεψη αναβλήθηκε, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί σήμερα.

AEK :«Αν δεν φέρεις λεφτά, δεν θα πας πουθενά!»


Ο Ριβάλντο είναι αμετακίνητος, θέλει να φύγει από την ΑΕΚ πάση θυσία και όπως φαίνεται από τα λεγόμενά του η αιτία της αποχώρησής του είναι η εξαιρετική πρόταση που έχει δεχθεί από την Μπουνιοντκόρ (πρώην Κουρούφσκι) -λέγεται πως είναι 10 εκατ. ευρώ για διετές συμβόλαιο- την οποία δεν είναι διατεθειμένος να απορρίψει. Ωστόσο, μέτοχοι και Νικολαΐδης ξεκαθάρισαν στον Βραζιλιάνο σταρ της Ενωσης ότι δεν θα τον αποδεσμεύσουν χωρίς αντίτιμο και φυσικά προτού βρουν αντικαταστάτη.

Ο Ριβάλντο πίεζε εδώ και περίπου δύο εβδομάδες τον Ντέμη Νικολαΐδη να του επιτρέψει να φύγει από την ΑΕΚ. Ωστόσο, η απάντηση του ισχυρού άνδρα της Ενωσης ήταν πάντα η ίδια: «Δεν θέλουμε να φύγεις. Κατάλαβέ μας. Είναι πολύ αργά και δεν έχουμε πολλά περιθώρια να βρούμε αντικαταστάτη σου λίγο πριν τη λήξη των μεταγραφών», ελπίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο θα του άλλαζε γνώμη.

Αμετακινήτος...
Ομως, σε συνάντηση που είχαν χθες στα γραφεία της ΠΑΕ, ο Νικολαΐδης κατάλαβε ότι ο «Ρίμπο» δεν θα απέρριπτε την... μυθική πρόταση των Ουζμπέκων. «Το ίδιο θα έκανε οποιοσδήποτε στη θέση μου. Είναι πάρα πολλά τα χρήματα και μπορώ με αυτό το ποσό να εξασφαλίσω την οικογένειά μου για πάντα. Θέλω να φύγω δεν μπορώ να αρνηθώ τέτοια πρόταση», έλεγε ο Ριβάλντο.

Με λίγα λόγια, ο πρώην άσος του Ολυμπιακού φεύγει από την Ενωση για τα χρήματα και ας είχε πει πριν από 3,5 μήνες ότι «ύστερα από συνάντηση που είχα με τον πρόεδρο αποφάσισα ότι θα ήθελα να συνεχίσω να αγωνίζομαι με την ΑΕΚ. Η αγάπη και η στήριξη που πήρα από τους φιλάθλους συνέβαλαν στην τελική μου απόφαση».
Ηθελε να φύγει ελεύθερος

Ο Ριβάλντο επέμενε χθες να αποχωρήσει χωρίς αντίτιμο, αλλά ο Νικολαΐδης του ξεκαθάρισε, ύστερα από συζήτηση που είχε με τους μετόχους, ότι θα του επέτρεψε να φύγει από την ομάδα μόνο αν έφερνε χρήματα στα ταμεία της ΑΕΚ και φυσικά βρισκόταν μέχρι τις 29-30 του μήνα ο αντικαταστάτης του.

«Καταλαβαίνω τους λόγους για τους οποίους θέλεις να φύγεις, ωστόσο πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε εμείς. Είναι δύσκολο αυτή την περίοδο ο αντικαταστάτης σου. Και αν δεν βρεθεί, δεν πρόκειται να φύγεις. Και δεν πρόκεται να φύγεις αν δεν εισπράξει και η ΑΕΚ ένα ποσό. Φέρε μας συγκεκριμένη πρόταση», του ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ.


Η αποστολή της Ανόρθωσης


Η αποστολή της Ανόρθωσης θα βρίσκεται την Τρίτη (26/8) στην Ελλάδα ενόψει του επαναληπτικού αγώνα με τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ, ο οποίος θα διεξαχθεί την Τετάρτη (27/8) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Ο Τιμούρ Κετσπάγια συμπεριέλαβε στην αποστολή 23 ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για τους:
Αριάν Μπεκιάι, Ζόλταν Νάγκι, Πρέντραγκ Οτσόκολιτς, Γιώργο Θεοδότου, Τζέφρι Λεϊβακαμπέσι, Κωνσταντίνο Σαμάρα, Λάμπρο Λάμπρου, Ανδρέα Κωνσταντίνου, Νίκο Κατσαβάκη, Γιώργο Γεωργίου, Τραϊανό Δέλλα, Γιώργο Παναγή, Γιάννη Σκοπελίτη, Νίκο Νικολάου, Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς, Πάολο Κόστα, Βενσάντ Λαμπάν, Σεντρίκ Μπαρτόν, Αντρέ Τικίνιο, Κλιμέντι Τσιταϊσβίλι, Νίκο Φρούσσο, Σάβιο και Λούκας Σόσιν.

Συνολικά, η αποστολή της πρωταθλήτριας Κύπρου είναι 38μελής και ηγείται ο πρόεδρος του συλλόγου, Ανδρέας Παντελή. Η ναυλωμένη πτήση με την ομάδα θα αναχωρήσει από τη Λάρνακα το πρωΐ της Τρίτης (26/8, 10:30).

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας (18:30), η Διοίκηση και η τεχνική ηγεσία της ομάδας θα παραθέσουν συνέντευξη Τύπου, στο ξενοδοχείο όπου θα διαμένει η αποστολή.

Η Ανόρθωση θα πραγματοποιήσει προπόνηση το βράδυ της Τρίτης (26/8) στις 20:00 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και θα είναι "ανοικτή" για τους δημοσιογράφους και τον κόσμο της Ανόρθωσης.

Πρώτο τρίποντο για Μάντσεστερ Γ., 1-0 την Πόρτσμουθ














Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 2ης αγωνιστικής:


Τότεναμ-Σάντερλαντ 1-2
(73΄ Γιένας - 55΄ Ρίτσαρντσον, 82΄ Σισέ)

Λίβερπουλ-Μίντλεσμπρο 2-1
(85΄ Πόγκατετς αυτ., 90΄ Τζέραρντ - 70΄ Μίντο)

Στόουκ Σίτι-Αστον Βίλα 3-2
(30΄ Λόρενς πέν., 81΄ Φούλερ, 90΄ Σιντιμπέ - 63΄ Κάριου, 83΄ Λάουρσεν)

Μπλάκμπερν-Χαλ 1-1
(38΄ Ρόμπερτς - 40΄ Γκαρσία)

Γουέστ Μπρομ-Εβερτον 1-2
(89΄ Μπέντναρ πέν. - 65΄ Οσμάν, 84΄ Αγεγκμπένι

Νιούκαστλ-Μπόλτον 1-0
(71΄ Οουεν)

Φούλαμ-Αρσεναλ 1-0
(21΄ Χάνγκελαντ)

Γουίγκαν-Τσέλσι 0-1
(4΄ Ντέκο)

Μάντσεστερ Σ.-Γουέστ Χαμ 3-0
(65΄ Στάριτζ, 70΄, 76΄ Ελάνο)

Πόρτσμουθ-Μάντσεστερ Γ. 0-1
(32΄ Φλέτσερ)

Θ Ομάδα Α Β ΓΚ
1 Τσέλσι 2 6 5-0
2 Λίβερπουλ 2 6 3-1
3 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2 4 2-1
4 Μπλάκμπερν 2 4 4-3
5 Νιούκαστλ 2 4 2-1
6 Χαλ 2 4 3-2
7 Αστον Βίλα 2 3 6-5
8 Μάντσεστερ Σίτι 2 3 5-4
9 Μπόλτον 2 3 3-2
10 Άρσεναλ 2 3 1-1
11 Έβερτον 2 3 4-4
12 Μίντλεσμπρο 2 3 3-3
13 Σάντερλαντ 2 3 2-2
14 Φούλαμ 2 3 2-2
15 Στόουκ 2 3 4-5
16 Γουέστ Χαμ 2 3 2-4
17 Γουέστ Μπρόμιτς 2 0 1-3
18 Γουίγκαν 2 0 1-3
19 Τότεναμ 2 0 2-4
20 Πόρτσμουθ 2 0 0-5

Με «Κάρα» αλλά χωρίς Μάντζιο για την πρόκριση ο ΠΑΟ


Η ώρα που ο Παναθηναϊκός θα επισημοποιήσει την επιστροφή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ πλησιάζει. Το βράδυ της Τρίτης (21.45. ΝΕΤ), σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ, οι «πράσινοι» του Χενκ Τεν Κάτε θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν το «2-1» του πρώτου αγώνα απέναντι στην Σπάρτα και να γίνουν η πρώτη -χρονικά- ελληνική ομάδα που εξασφαλίζει την παρουσία της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της «γηραιάς ηπείρου».

Ο Ολλανδός τεχνικός επανέλαβε πολλές φορές κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Δευτέρας πως δεν θεωρεί δεδομένη την πρόκριση του «τριφυλλιού» μετά την νίκη της ομάδας του στην Πράγα και περιμένει από τους παίκτες του να... τελειώσουν την δουλειά με επαγγελματικό τρόπο. «Πρώτα από όλα μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα», τόνισε μεταξύ άλλων δίνοντας το στίγμα της φιλοσοφίας του πριν από ένα τόσο κρίσιμο και καθοριστικό παιχνίδι και τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει.

Ο Τεν Κάτε είδε τον Γιώργο Καραγκούνη να βγάζει δίχως πολλά προβλήματα της βραδινή προπόνηση στο ΟΑΚΑ και όλα δείχνουν πως ο διεθνής μέσος θα πάρει την θέση του στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Οι «πράσινοι» θα παραταχθούν αυτήν την φορά σε διάταξη 4-2-3-1 μιας και στην Τσεχία είχε προτιμηθεί ένα σχήμα με τρεις αμυντικούς χαφ (Τζιόλης, Σιμάο, Ζιλμπέρτο). Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Γκαλίνοβιτς ενώ η αμυντική τετράδα θα αποτελείται από τους Νίλσον, Σπυρόπουλο, Σαριέγκι και Βύντρα. Ζιλμπέρτο και Σιμάο διατηρούν το προβάδισμα για τους δύο ανασταλτικούς ρόλους στο κέντρο, δεξιά θα βρίσκεται ο Σαλπιγγίδης, αριστερά ο Καραγκούνης ενώ πίσω από τον Σόουζα θα παίξει ο Κλέιτον με τον Νίνη (είχε έναν μικροτραυματισμό στην τελευταία προπόνηση) να θεωρείται «αουτσάιντερ» αυτήν την στιγμή.

Από την αποστολή του αγώνα «κόπηκαν» οι Παπαδόπουλος, Λεοντίου, Καρνέζης, Χριστοδουλόπουλος, Μελίσσης, Μουν, ο ανέτοιμος Ρουκάβινα που δύσκολα θα προλάβει ακόμα και το ντέρμπι με την ΑΕΚ αλλά και ο Βαγγέλης Μάντζιος που δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού. Αντίθετα, ο Αρκάντιους Μάλαρτζ, η υπόθεση παραχώρησης του οποίου στον ΟΦΗ εξακολουθεί να βρίσκεται σε εκκρεμότητα, θα βρίσκεται αυτήν την φορά στον πάγκο των «πράσινων».

sportdog.gr

Έξτρα» εισιτήρια για τους «πράσινους» φιλάθλους!


Τα εισιτήρια που διατέθηκαν αρχικά από την διοίκηση έκαναν... φτερά αλλά η ΠΑΕ γνωστοποίησε αργά το βράδυ της Δευτέρας πως υπάρχουν μερικά ακόμα τα οποία επιστράφηκαν από τους Τσέχους μιας και φαίνεται πως το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα... αποθάρρυνε αρκετούς φίλους της Σπάρτα. Τα εισιτήρια θα διατίθενται αύριο από το γήπεδο της Λεωφόρου από τις 10.30 ως τις 18.00 το απόγευμα.
Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση:

“Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενημερώνει ότι αύριο, 26/08, θα διαθέσει στους φιλάθλους της ομάδας εισιτήρια για τον αγώνα Παναθηναϊκός-Σπάρτα Πράγας τα οποία επέστρεψαν οι εκπρόσωποι της Τσέχικης ομάδας. Η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο από την θύρα 4 του γηπέδου “Απόστολος Νικολαϊδης” στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και ώρες 10.30 εως 18.00. Τονίζεται ότι δεν θα διατεθούν εισιτήρια από τα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ”.