Πέμπτη, Ιουνίου 04, 2009

AEK: «Έκλεισε» ο Λούκατς!

Με την φανέλα της ΑΕΚ θα αγωνίζεται για τα επόμενα τρία χρόνια ο Μίλαν Λούκατς, γεγονός που επιβεβαίωσε και η διοίκηση των «κιτρινόμαυρων».

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν προφορικά και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και υπογραφές. Ο 23χρονος Σέρβος γκολκίπερ αποτελεί προσωπική επιλογή του Ντούσαν Μπάγεβιτς και αποκτήθηκε ως αναπληρωματικός του Σεμπάστιαν Σάχα, που πρόσφατε υπόγραψε το νέο του συμβόλαιο με την Ένωση.

Φίχερ: "Ο Μπομπό κατά 99% στον Ολυμπιακό"

Η μεταγραφή του Μπομπό από την Μπεσίκτας στον Ολυμπιακό πήρε παράταση για την ολοκλήρωσή της μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Στο μεγάλο λιμάνι υπάρχει αισιοδοξία πως ο Βραζιλιάνος επιθετικός θα ντυθεί στα ερυθρόλευκα. Ο μάνατζερ του 24άχρονου άσου, Χουάν Φίχερ, ήρθε να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την πεποίθηση για την απόκτησή του, με δηλώσεις του στον τουρκικό Τύπο.

Ο διάσημος ατζέντης επισήμανε πως κατά 99% ο πελάτης του θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό και ότι δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο που να απειλεί τη θετική έκβαση της υπόθεσης. Απομένει, όμως, μία συνάντηση ανάμεσα στους διοικούντες τον πειραϊκό σύλλογο και την Μπεσίκτας προκειμένου να υπάρξουν οριστικές εξελίξεις στο θέμα. Μία συνάντηση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Ο παίκτη και θα κοστίσει στους "ερυθρόλευκους" περίπου 3,5 εκ. ευρώ για να αποκτήσουν το 50% της αξίας του. Το υπόλοιπο 50% θα ανήκει στον ατζέντη του, κ. Φίνγκερ.

ΠΑΟ: Μένει ο Γιασικεβίτσιους

Με την φανέλα του Παναθηναϊκού θα αγωνίζεται, όπως όλα δείχνουν, και τη νέα περίοδο ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους! Το «σίριαλ» της παραμονής του Λιθουανού άσου στο «τριφύλλι» φαίνεται πως λαμβάνει πολύ σύντομα τέλος, καθώς οι δύο πλευρές, με βάση τις τελευταίες πληροφορίες συμφώνησαν ήδη για την ανανέωση του συμβολαίου του!

Πρόταση από Ολυμπιακού, ο λόγος που την αρνήθηκε

Οι πληροφορίες μας, πάντως, αναφέρουν ότι η μοναδική εξαιρετική πρόταση που δέχθηκε από άλλη ομάδα ο Σάρας ήταν αυτή του Ολυμπιακού. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι «ερυθρόλευκοι» κατέθεσαν πρόταση στον μάνατζερ του παίκτη για διετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές ύψους 3 εκ. ευρώ! Παρόλα αυτά, ο Λιθουανός αρνήθηκε, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε στο στενό του περιβάλλον «θα μείνω στον ΠΑΟ γιατί θέλω να κατακτήσω κι άλλους τίτλους»!

Oλυμπιακός: Πρόταση σε Ζε Ρομπέρτο !

Πρόταση του Ολυμπιακού στον Βραζιλιάνο κεντρικό μέσο Ζε Ρομπέρτο για συμβόλαιο ενός έτους με προοπτική ανανέωσης για ένα ακόμα χρόνο, αποκαλύπτει βραζιλιάνικο δημοσίευμα.

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα fanaticosporfutebol.com.br, ο 35χρονος βραζιλιάνος μέσος έχει δεχτεί πρόταση από την ομάδα του Πειραιά για μονοετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές που αγγίζουν το 1,2 εκ. ευρώ, συν οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο.

Το ίδιο δημοσίευμα φιλοξενεί δηλώσεις του Ντουντού, ο οποίος μιλάει με κολακευτικά λόγια τον συμπατριώτη του, καλώντας ουσιαστικά την διοίκηση του Ολυμπιακού να τον αποκτήσει.

"Υπάρχουν πολλοί σύλλογοι στην Ευρώπη οι οποίοι ενδιαφέρονται για τον Ζε Ρομπέρτο", φέρεται να είπε ο Ντουντού.

"Αλλά αν ο Ολυμπιακός θέλει να τον αποκτήσει, θα πρέπει να κάνει πολύ καλή προσφορά, γιατί είναι είναι ένας παίκτης με αναμφίβολη ποιότητα και εξαιρετικό χαρακτήρα".

Εκτός από τον Ολυμπιακό, ενδιαφέρον για τον Ζε Ρομπέρτο φαίνεται πως υπάρχει από την αγγλική Μάντσεστερ Σίτι, αλλά και τις βραζιλιάνικες Σάντος και Κορίνθιανς, αν και το ενδεχόμενο του επαναπατρισμού του δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως ο πρώην διεθνής με την Σελεσάο θα παραμείνει στην Ευρώπη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχει στα χέρια του μια πολύ δελεαστική πρόταση από σύλλογο της Σαουδικής Αραβίας, την οποία και εξετάζει πολύ σοβαρά.

Ο λόγος της αποχώρησης του Ζε Ρομπέρτο από την Μπάγερν έχει να κάνει με τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου που του προτάθηκε: ο ίδιος ήθελε δύο χρόνια, ενώ οι γερμανοί επέμεναν για μονοετή συμφωνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το όνομα του βραζιλιάνου είχε ακουστεί έντονα και το καλοκαίρι του 2006 για τον Ολυμπιακό, όταν (κατά σύμπτωση) ο βραζιλιάνος είχε επίσης μείνει ελεύθερος από την Μπάγερν Μονάχου.

Τότε οι ερυθρόλευκοι έκαναν έντονες προσπάθειες να τον πείσουν να παίξει στην Ελλάδα, αλλά εκείνος προτίμησε τελικά να επιστρέψει στην Βραζιλία για λογαριασμό της Σάντος.

ΑΕΚ: Κοντά σε Λούκατς

Πολύ κοντά στην απόκτηση του τερματοφύλακα της Τσουκαρίτσκι, Μίλαν Λούκατς, βρίσκεται η ΑΕΚ. Ο 23χρονος πανύψηλος γκολκίπερ (1,97μ.) θεωρείται μία πολύ καλή και προσιτή λύση για τη θέση του αναπληρωματικού του Σεμπαστιάν Σάχα.

Ο Σέρβος άσος είχε φέτος 21 συμμετοχές, βοηθώντας την ομάδα του να τερματίσει ένατη στο εγχώριο πρωτάθλημα. Μπορεί να δεσμεύεται με συμβόλαιο, αλλά δεν θα απαιτηθούν πολλά χρήματα για να έρθει στους «κιτρινόμαυρους»

Ολυμπιακός: Όλα τα μεταγραφικά νέα !

Σέντερ μπακ... και Ντραγκουντίνοβιτς

Το όνομα του Ίβιτσα Ντραγκουτίνοβιτς βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο για λογαριασμό του Ολυμπιακού, αφού φαίνεται ότι η περίπτωσή του προκρίνεται για την ενίσχυση της αμυντικής γραμμής. Οι «ερυθρόλευκοι» «φλερτάρουν» με τον 34χρονο σέντερ μπακ εδώ και αρκετά καλοκαίρια, παρόλα αυτά τώρα φαίνεται ότι βρίσκονται πιο κοντά ίσως από ποτέ.

Η Σεβίλλη είναι διατεθειμένη να τον παραχωρήσει με ένα ποσό κοντά στο 1,2 εκ. ευρώ (ίσως και λιγότερο), ενώ η δική του αμοιβή δεν αναμένεται να ξεπεράσει το ένα εκ. ευρώ. Η προχωρημένη ηλικία του Σέρβου απασχολεί τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, παρόλα αυτά η αγωνιστική του κατάσταση είναι εξαιρετική.

Ο ίδιος φαίνεται να μην έχει πρόβλημα να έρθει στην Ελλάδα και όλα θα ξεκαθαρίσουν όταν ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις του με την εθνική του ομάδα. Οι ντάμπλουχοι, πάντως, φαίνεται ότι έχουν ξεκινήσει ήδη τις συζητήσεις με τη Σεβίλλη.

Δουλειές με τη Σεβίλλη

Στους ανθρώπους του Ολυμπιακού αρέσουν αρκετοί παίκτες της Σεβίλλης, πλην του Ντραγκουτίνοβιτς. Σεβαντόν (αμυντικός) και Μαρέσκα (χαφ) είναι δύο από αυτούς και δεν αποκλείεται οι «ερυθρόλευκοι» να επιδιώξουν να αποκτήσουν δύο από τους τρεις, για παράδειγμα, «πακέτο». Να επιδιώξουν μια καλύτερη τιμή για την αγορά τους, δηλαδή, ενισχύοντας μια ώρα αρχύτερα το ρόστερ με διπλό «χτύπημα».

Περιμένουν για Λέτο, Ματ

Στο μεταξύ, όπως γράψαμε και σε χθεσινό ρεπορτάζ, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είναι διατεθειμένοι να «παγώσουν» τις κινήσεις για την ενίσχυση. Αφενός γιατί προσπαθώντας να κλείσουν άμεσα παίκτες «πέφτουν» πάνω σε παράλογες απαιτήσεις (Λέτο, Ντάρμπισιρ), αφετέρου γιατί περιμένουν να δουν και τη συμμετοχή στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου. Ειδικά στις περιπτώσεις των Λέτο και Ντάρμπισιρ υπάρχει η διάθεση να μπουν στο ψυγείο οι περιπτώσεις τους, γεγονός που φέρνει στο προσκήνιο εναλλακτικές λύσεις.

Νενέ, Αράνγκο και... Ζε Ρομπέρτο!

Ειδικά για τη θέση του 23χρονου Αργεντινού, είναι αρκετοί οι υποψήφιοι «μνηστήρες». Ο Νενέ της Μονακό, το όνομα του οποίου έχουμε αναφέρει εδώ και καιρό, είναι ένας από αυτούς, καθώς και ο Αράνγκο της Μαγιόρκα.

Στις προθέσεις των «ερυθρόλευκων», πάντως, βρίσκεται ένα μεταγραφικό «μπαμ» για φέτος το καλοκαίρι. Ο μάνατζερ του Μπομπό, Χουάν Φίχερ, πρότεινε τον 34χρονο Ζε Ρομπέρτο, που έμεινε ελεύθερος από την Μπάγερν Μονάχου. Παρά την ηλικία του μπορεί ακόμη να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο και σίγουρα η περίπτωσή του, αν τελικά προκριθεί, μπορεί να «ζεστάνει» τον κόσμο.

H πρόταση για Τόρο και οι...φήμες για Γιούρκα !

Έντονη είναι η φημολογία που ξέσπασε τις τελευταίες ώρες σύμφωνα με την οποία «έσκασε» πρόταση στα γραφεία του Ολυμπιακού για την αγορά του Βασίλη Τοροσίδη!

Από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ, βέβαια, δεν επιβεβαιώνεται τίποτα. Για τον «Τόρο», πάντως, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον η Μπάγερν Μονάχου και η Μαρσέιγ κι αν η πρόταση φτάνει τα 5 εκατ. ευρώ παραχωρείται!

Εξάλλου, ο Ολυμπιακός "έδεσε" πρόσφατα τον πρώην άσο της Ξάνθης με συμβόλαιο έως το 2013.

Αν πουληθεί ο Έλληνας μέσος τότε είναι πολύ πιθανό οι «ερυθρόλευκοι» να κινηθούν για τον Γιούρκα Σεϊταρίδη, που «γλυκοκοιτάζει» πάντα και ο Παναθηναϊκός...

Συνεχίζει με Γιαννάκη ο Ολυμπιακός !

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης θα είναι εκτός μεγάλου απροόπτου ο προπονητής του Ολυμπιακού και την επόμενη περίοδο. Ο «δράκος» παρά το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν για έβδομο συνεχή χρόνο χωρίς τίτλο και πλέον δεν απολαμβάνει την καθολική αποδοχή του κόσμου, φαίνεται πως εξακολουθεί να έχει τη στήριξη της διοίκησης.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός να συναντηθεί με τη διοίκηση του συλλόγου για να τεθεί επί τάπητος ο σχεδιασμός της ομάδας για την επόμενη σεζόν.

Από εκεί κι έπειτα, ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για την απόκτηση του Άντονι Πάρκερ, ο οποίος θα πάρει τη θέση του Λιν Γκριρ. Ο πρώην άσος της Μακάμπι Τελ Αβίβ υπήρξε διακαής πόθος της ομάδας του Πειραιά πέρυσι, αλλά φέτος αποχωρεί από το ΝΒΑ (είναι free agent από τους Τορόντο Ράπτορς) και η απόκτησή του είναι πιο εφικτή. Ο 34χρονος άσος (1,98μ.) είχε φέτος 10,7 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3,4 ασίστ και 1,2 κλεψίματα κατά μέσο όρο σε 80 αγώνες. Βασικοί στόχοι είναι ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης και ο Νίκος Ζήσης για τη θέση του σέντερ και την περιφέρεια αντίστοιχα.

Από εκεί κι έπειτα, σε ό,τι αφορά στο υπάρχον ρόστερ, το προσεχές διάστημα θα φανεί τι θα συμβεί με τον Τζος Τσίλντρες, ο οποίος έχει μεν συμβόλαιο για δύο ακόμη χρόνια, αλλά μπορεί ως τα μέσα Ιουλίου να φύγει για το ΝΒΑ. Πρόθεση της διοίκησης είναι να «δέσει» με νέα συμβόλαια τους Γιάννη Μπουρούση και Γιώργο Πρίντεζη. Αντίθετα, οι Τεόντοσιτς και Έρτσεγκ αναμένεται να δοθούν δανεικοί, πιθανώς και ο Βουγιούκας, ενώ ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης δύσκολα θα παραμείνει, όπως και οι Πελεκάνος και Μιλόσεβιτς. Οι Παπαλουκάς, Βασιλόπουλος, Χαλπερίν και Βούιτσιτς έχουν συμβόλαια και θα παραμείνουν στην ομάδα.

ΠΑΟ: Κάντε ο πρώτος !

Αυτό που επιβεβαιώνεται πιο έντονα τις τελευταίες ώρες είναι πως οι «πράσινοι» όντως έχουν έρθει σε συμφωνία με τον Σεντρίκ Καντέ, ο οποίος θα αποτελέσει το πρώτο –χρονικά- απόκτημα, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου. Ο Καντέ θα υπογράψει για 3 χρόνια στο «τριφύλλι» και με δεδομένο πως ο Γιακούμπ Βαβζίνιακ δεν έχει πολλές ελπίδες να παραμείνει και ο Γκούμας δεν βρίσκεται στις επιλογές του Τεν Κάτε, οι «πράσινοι» θα κινηθούν για ακόμα έναν κεντρικό αμυντικό.

Η μεταγραφή του Αφρικανού δεν πρόκειται να στοιχίσει ακριβά διότι πρόκειται για «ελεύθερο» παίκτη. Παράλληλα, με την απόκτηση του Καντέ ελαχιστοποιούνται οι όποιες πιθανότητες υπήρχαν να επιστρέψει ο Νασίφ Μόρις αφού οι δυο τους έχουν παρόμοια σωματοδομή και είναι δεδομένο πως ο Χενκ Τεν Κάτε θέλει για το κέντρο της άμυνας έναν πιο «στιβαρό» στόπερ από τους υπάρχοντες. Για αυτό και η επιμονή για τον Σεμπαστιάν Πουϊγκρενιέ, μόνο που ο Γάλλος έχει άλλες προτεραιότητες, και είναι αμφίβολο το αν οι «πράσινοι» θα τον περιμένουν για πολύ ακόμα...