Παρασκευή, Φεβρουαρίου 13, 2009

SUPERLEAGUE - 22η αγωνιστική"











Αναλυτικά το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής:


ΣΑΒΒΑΤΟ 14/2

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ- ΠΑΟΚ (16:45, Alpha)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ- ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (16:45, NOVA)
AEK- ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ (19:00, NOVA)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΑΡΗΣ (19:00, NET)

KYΡΙΑΚΗ 15/2

ΟΦΗ- ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ (15:00)
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ- ΛΑΡΙΣΑ (16:45, NOVA)
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ- ΞΑΝΘΗ (16:45, Alpha)
ΗΡΑΚΛΗΣ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (19:00, NOVA)

Απλήρωτοι οι παίκτες της Βαλένθια


Όπως αναφέρει η «Marca» οι διοικούντες τον σύλλογο είχαν υποσχεθεί στους παίκτες ότι την Παρασκευή θα τους εξοφλούσαν τα χρεωστούμενα, ωστόσο κάτι τέτοιο δε συνέβη, με αποτέλεσμα η ανησυχία να μεγαλώνει στο στρατόπεδο των Λεβαντίνων.

Τα συνολικά χρέη του συλλόγου αγγίζουν τα 13 εκ. ευρώ, αλλά αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους παίκτες είναι η σκέψη ότι το φαινόμενο αυτό μπορεί να συνεχιστεί για καιρό. Άλλωστε, αυτό ήταν (μέσες-άκρες) το μήνυμα που έδωσε στους αρχηγούς της ομάδας ο πρόεδρος, Βιθέντε Σοριάνο.

Η οικονομική στενωπός που έχει μπει η Βαλένθια λογικά θα αναγκάσει τη διοίκηση να προβεί σε πωλήσεις παικτών, με τους Σίλβα και Βίγια να είναι πρώτα ονόματα στη λίστα των υπό παραχώρηση παικτών.

Λέτο: Δεν θα ξανακλωτσήσω μπουκάλια


Ο Σεμπάστιαν Λέτο περιμένει ανυπόμονα να κατακτήσει το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό, ενώ δεν κρύβει την επιθυμία του να παραμείνει για έναν ακόμη χρόνο στο λιμάνι. Πράγματα που έχει ξαναπεί σε δηλώσεις του το τελευταίο διάστημα, όπως και το ότι περιμένει πως και πως το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Αυτό που δεν μας είχε πει ως τώρα ο Αργεντινός άσος και αποκάλυψε σε συνέντευξη του στη κρατική τηλεόραση είναι πως δεν προτίθεται να κλωτσήσει και πάλι μπουκάλια, όπως συνέβη τη στιγμή της αλλαγής του στο ματς με τον Πανθρακικό. Ο Λέτο έκανε λόγο για λάθος αντίδραση, ενώ αναφέρθηκε και στη συγνώμη που ζήτησε από τον Βαλβέρδε και τους συμπαίκτες. Ακολουθεί όλη η συνέντευξη:

«Θέλω να μείνω»
- Τι σημαίνει ο Ολυμπιακός για σένα; Έχεις προλάβει να «δεθείς» με τη νέα σου ομάδα;

«Είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα. Ένας σπουδαίος σύλλογος. Είχα την τύχη να έρθω και να απολαύσω όσα σημαίνει ο Ολυμπιακός. Είναι μια σπουδαία ευρωπαϊκή ομάδα που παλεύει για σημαντικά πράγματα. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ».

- Ξέχασε τον Μπενίτεθ και την πιθανότητα να σε καλέσει πίσω το καλοκαίρι. Η προσωπική σου επιθυμία είναι να μείνεις;

«Ναι! Η αλήθεια είναι πως μου αρέσει πολύ ο Ολυμπιακός και το ότι βρίσκομαι εδώ. Ό,τι και να συμβεί με τη Λίβερπουλ, μακάρι να έχω την ευκαιρία να μείνω ακόμα ένα χρόνο στην Ελλάδα. Να μπορέσω να απολαύσω όσα συμβαίνουν στο σύλλογο. Ο Ολυμπιακός προσπαθεί για σημαντικά πράγματα και μ’ αρέσει να βρίσκομαι εδώ».

«Οι κολλητοί μου…»

- Αντιμετώπισες δυσκολίες στην προσαρμογή σου;

«Όχι. Προσαρμόστηκα πολύ γρήγορα. Πολύ γρηγορότερα από όσο μου πήρε να προσαρμοστώ στην Αγγλία. Μου αρέσει το κλίμα, ο καιρός, ο κόσμος που είναι αξιαγάπηος. Περνάω καλά εγώ και η οικογένειά μου και δεν έχω απολύτως κανένα παράπονο».
- Πώς σου αρέσει να περνάς την ώρα σου εκτός γηπέδου;

«Βρίσκομαι τον περισσότερο χρόνο με την κοπέλα μου. Περνάω ήσυχα τον καιρό μου. Δε βγαίνω πολύ και όταν το κάνω συνήθως πηγαίνω για φαγητό. Κάνω παρέα με τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας. Κυρίως με τον Φερνάντο και το Λουτσιάνο. Κατά τα άλλα προπονούμαι και ζω ήσυχα».

«Μακριά στο ΟΥΕΦΑ»

- Ποιες θεωρείς πως είναι οι δυνατότητες του Ολυμπιακού; Τον κατατάσσεις στις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες;

«Όντως ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Σήμερα σκέφτομαι πως μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Νιώθω πως μπορούμε να φτάσουμε πολύ ψηλά στη διοργάνωση και νομίζω ότι και οι συμπαίκτες μου νιώθουν το ίδιο. Είναι μια ομάδα που κάθε χρόνο συμμετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που φαντάζει ακατόρθωτο για τις υπόλοιπες ομάδες. Ο Ολυμπιακός μπορεί να βρίσκεται πολύ ψηλά και αξίζει να παλεύει για να είναι πρώτος παντού». - Σε λίγες εβδομάδες ο Ολυμπιακός θα έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα. Πως ετοιμάζεσαι να ζήσεις αυτές τις στιγμές;

«Η αλήθεια είναι πως θα κατακτήσω το πρώτο μου πρωτάθλημα. Θα πρέπει όμως να περιμένουμε λίγο ακόμα πριν μιλήσουμε για τον τίτλο. Έχουμε μια σημαντική διαφορά και θα πρέπει να την εκμεταλλευτούμε. Αν καταφέρουμε να τελειώσουμε έτσι τη χρονιά θα νιώσω υπέροχα! Θα είναι το πρώτο μου και πραγματικά θα το χαρώ».

«Διαφορά ποιότητας»
- Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Ολυμπιακού που του χάρισαν αυτή τη διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες;

«Πιστεύω πως είμαστε μια πλήρης ομάδα. Έχουμε παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Έχουμε έναν πραγματικά σπουδαίο τερματοφύλακα, το Νικοπολίδη και μια εξαιρετική αμυντική λειτουργία. Οφείλουμε πολλά σε αυτή. Λειτουργούμε πολύ καλά στα άκρα, ενώ ο Γκαλέτι κάνει μια φανταστική χρονιά και βρίσκεται στην πρώτη θέση των σκόρερ. Γενικώς υπάρχουν πολύ ποιοτικοί παίκτες».
- Πλησιάζει το ματς με τον Άρη, τη μοναδική ομάδα που σας έχει νικήσει στο πρωτάθλημα. Νιώθετε την ανάγκη να πάρετε μία ρεβάνς;

«Ναι, θέλουμε τη ρεβάνς. Χάσαμε από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, όμως στο γήπεδό μας είμαστε πολύ δυνατοί. Θέλουμε να κερδίσουμε και να συνεχίσουμε να μαζεύουμε βαθμούς. Θα είναι δύσκολο γιατί ο Άρης είναι πολύ καλή ομάδα με εξαιρετικούς παίκτες. Έχουμε μια σειρά από πολύ δύσκολα παιχνίδια και αυτό το ματς είναι μεταξύ αυτών. Θα προσπαθήσουμε όμως για τη νίκη».

- Βλέπουμε πράγματα που κάνεις με τη μπάλα και πραγματικά μας αρέσουν. Ποιος όμως είναι ο αντίπαλος που σε έχει δυσκολέψει περισσότερο;

«Από την Ελλάδα δε μπορώ να σκεφτώ κάποιον. Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι είναι σκληροί και καλοί. Ειδικά όταν πηγαίνουμε να παίξουμε εκτός έδρας. Μας δημιουργούν προβλήματα! Δε μπορώ πάντως να διαλέξω κάποιον συγκεκριμένο».
«Ήταν λάθος, να μη το ξανακάνω»

- Σε ποια περίπτωση θα ξαναδούμε τον Σεμπάστιαν Λέτο να κλοτσάει πάλι μπουκάλια; Ίσως μόλις χάσει σε έναν αγώνα;

«Εννοείται! Όταν χάνω στενοχωριέμαι. Είδατε όμως πως το έκανα και μόλις βγήκα από τον αγωνιστικό χώρο. Πιστεύω πως όλοι οι παίκτες θέλουν να παίζουν συνεχώς και να βοηθάνε. Όταν ο προπονητής τους καλεί να βγουν εκνευρίζονται γιατί θέλουν να προσφέρουν κι άλλο. Σύντομα όμως καταλαβαίνουν ότι υπάρχει ένας συμπαίκτης τους που κάνει υπομονή για να μπει και να προσφέρει και αυτός.

Ξέρω πως αρκετές φορές έχω δείξει το θυμό μου με υπερβολικό τρόπο και γι’ αυτό έχω ζητήσει συγγνώμη. Έχω αντιδράσει με λάθος τρόπο και θα προσπαθήσω να μην το ξανακάνω. Είναι όμως κάτι που έχουν όλοι οι ποδοσφαιριστές. Θέλουν να παίζουν και να κερδίζουν».
«Νίκες με Σεντ Ετιέν, ΠΑΟ»

- Ποιο είναι το πρόσωπο της ομάδας που περιμένεις να δεις στα ματς με τη Σεντ Ετιέν; Μπορεί να επαναληφθεί το εντυπωσιακό 4-0 με τη Χέρτα ή το 5-1 με τη Μπενφίκα;

«Είναι δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια. Ξέρουμε πως έχουμε την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε σωστά αυτούς τους δύο αγώνες και να κερδίσουμε την πρόκριση. Αν δεν το κάνουμε θα αποκλειστούμε. Έχουμε την τύχη να παίζουμε το πρώτο ματς στην έδρα μας, κάτι που θα μας βοηθήσει πολύ. Αν κερδίσουμε εδώ θα πάμε με άλλη ψυχολογία στη Γαλλία για να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Θα είναι δύσκολο αφού η Σεντ Ετιέν είναι καλή ομάδα και θα έρθει για να νικήσει. Εμείς όμως θέλουμε περισσότερο τη νίκη».

- Μπορεί στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό την 1η Μαρτίου να μην υπάρχει βαθμολογικό άγχος για τον Ολυμπιακό, όμως φαντάζομαι πως το κίνητρο για νίκη είναι μεγάλο…

«Όλος ο κόσμος μιλάει γι’ αυτό το παιχνίδι. Ξέρω πως είναι το σημαντικότερο ματς της χρονιάς. Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για τη βαθμολογική διαφορά και θέλει οπωσδήποτε τη νίκη. Δεν έχει σημασία το προβάδισμα που έχουμε πάρει για τον τίτλο. Θα προσπαθήσω να το ζήσω με ένταση λεπτό προς λεπτό, να νιώσω μέσα μου την ατμόσφαιρα, να τα δώσω όλα και τελικά να κερδίσουμε. Ανυπομονώ να παίξουμε αυτό το ντέρμπι».
- Ποιος είναι ο λόγος που αποφάσισες να ξεκινήσεις το ποδόσφαιρο; Νιώθεις δικαιωμένος για την επιλογή σου;

«Η αλήθεια είναι πως ναι. Ξεκίνησα πολύ μικρός, μόλις 10 χρονών από τη Λανούς. Έκανα τα πρώτα μου βήματα εκεί, μέχρι τα 18 μου που έπαιξα για πρώτη φορά στην πρώτη ομάδα. Νιώθω δικαιωμένος που πήρα την απόφαση να γίνω ποδοσφαιριστής. Ταξιδεύω σε μέρη τα οποία υπό άλλες συνθήκες δε θα φανταζόμουν ότι θα έβλεπα. Καταφέρνω να στηρίζω την οικογένειά μου οικονομικά. Είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα αυτή την απόφαση».

Υποψήφια για το EURO 2016 η Γαλλία


Η Γαλλία θα είναι υποψήφια για να διοργανώσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2016, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ζαν Πιέρ Εσκαλέτ, επιβεβαίωσε ότι η Γαλλία θα είναι υποψήφια για το πρώτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί το 2016 με τη συμμετοχή 24 χωρών.

"Έχουμε σκοπό να πάμε μόνοι μας και να κερδίσουμε", δήλωσε ο Εσκαλέτ, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις φήμες που ήθελαν συνδιοργάνωση Γαλλίας και Ιταλίας.

"Χρειάζονται εννέα στάδια με χωρητικότητα από 30.000 έως 50.000 θέσεις. Μια γαλλική υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό έχει σημασία και είναι χρήσιμη, μόνο εάν είναι μία ευκαιρία για μία νέα κατηγορία ευθυνών ανάμεσα σε κυβέρνηση και ιδιωτικούς φορείς", είπε ο πρόεδρος της επιτροπής για την ανάληψη της διοργάνωσης, Φιλίπ Σεγκίν στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν.

Όσες ποδοσφαιρικές ενώσεις θέλουν να διοργανώσουν το Ευρωπαϊκό του 2016, θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 9 Μαρτίου.

Η Μίλαν δίνει 16εκ. για τον Μπέκαμ


Την απόφαση της Μίλαν να προσπαθήσει να διατηρήσει στο έμψυχο δυναμικό της τον Ντέιβιντ Μπέκαμ και μετά το πέρας του τρίμηνου δανεισμού του από τους Λος Άντζελες Γκάλαξι ανέλαβε να υλοποιήσει ο Αντριάνο Γκαλιάνι.

Ο διευθύνων σύμβουλος των "ροσονέρι" επιβεβαίωσε την πρόθεση της διοίκησης του συλλόγου να πληρώσει χρήματα στην αμερικανική ομάδα, προκειμένου να αποκτήσει τα δικαιώματα του διεθνούς μέσου, αλλά παραδέχθηκε ότι "όλα εξαρτώνται από την στάση που θα κρατήσουν οι Γκάλαξι".

Σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα "Sun", η ομάδα του Μιλάνου προσφέρει περίπου 16 εκατομμύρια ευρώ στους Γκάλαξι για να κρατήσει τα δικαιώματα του Άγγλου σούπερ-σταρ.

Επιμένει για Ντρογκμπά η Ίντερ


Η Ίντερ εντείνει τις κινήσεις της για την απόκτηση του Ντιντιέ Ντρογκμπά, σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο. Οι διοικούντες των "νερατζούρι" ελπίζουν ότι η μεταγραφή μπορεί να γίνει το καλοκαίρι. Τα δημοσίευματα αναφέρουν ότι παράγοντες των Μιλανέζων προσέγγισαν τον μάνατζερ του Αφρικανού επιθετικού της Τσέλσι και του πρότειναν τριετή συνεργασία.

Ο 30χρονος άσος από την Ακτή Ελεφαντοστού θέλει πολύ να παίξει στο ιταλικό πρωτάθλημα, καθώς οι σχέσεις του με την Τσέλσι έχουν διαταραχθεί και θέλει να γυρίσει σελίδα στη καριέρα του.

Εuroleague: Παναθηναϊκός-Ρόμα

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε το αήττητο στη φάση των "16" της Ευρωλίγκα και ουσιαστικά έχει "αγκαλιάσει" την 1η θέση του 7ου ομίλου. Οι πράσινοι επικράτησαν 92-67 της Ρόμα στο ΟΑΚΑ, σε αγώνα για την 3η αγωνιστική της β' φάσης και υποχρέωσαν τους Ιταλούς, που δεν έχουν πια ελπίδες πρόκρισης, στην τρίτη σερί ήττα τους.

Δεκάλεπτα: 22-25, 44-39, 66-47, 92-67

Παναθηναϊκός (Ομπράνοβιτς): Κέτσμαν 8 (2), Σπανούλης 11, Περπέρογλου 7 (1), Μπατίστ 10, Φώτσης 9, Χατζηβρέττας 9 (3), Νίκολας 11 (3), Τσαρτσαρής 5 (1), Διαμαντίδης 7 (1), Πέκοβιτς 6, Σάκοτα, Γιασικεβίτσιους 9 (1).

Ρόμα (Τζεντίλε): Τζακέτι 2, Μπετσίροβιτς 6, Χάτσον 11, Τζένινγκς 11 (1), Μπρέζετς 6, Ντατόμε 5 (1), Ντε Λα Φουέντε 11 (1), Τζάαμπερ 10 (1), Γκαμπίνι 5 (1).