Τετάρτη, Φεβρουαρίου 25, 2009

Κύπελλο hellas online| ΑΕΚ-Ξάνθη 1-0


Το γκολ του Ισμαελ Μπλάνκο στο 83΄ ήταν αυτό που χάρισε στην ΑΕΚ την πρόκριση στους "4" του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στη Ξάνθη. Στο πρώτο ματς η ακριτική ομάδα είχε επικρατήσει 2-1 κι έτσι η Ενωση πήρε το "εισιτήριο" για τους ημιτελικούς, χάρη στο εκτός έδρας γκολ.

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκος, Ζεράλντο, Γεωργέας, Πελετιέρι (82' Χετεμάι), Ενσαλίβα, Ταχτσίδης (68' Εντίνιο), Σκόκο, Μπλάνκο, Τζεμπούρ (74' Ντιούφ).

Skoda Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Γκσπούρνινγκ, Ζουέλα, Βάλλας, Φεριέ, Παπαδημητρίου, Κιντάνα, Πόι, Κωστούλας (78' Ντοριβάλ), Άμπραχαμ (84' Γκρζέλακ), Σουάνης (65' Φλίσκας), Ντόσεκ.

Champions League ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16: Aποτελέσματα Τρίτης


Ίντερ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς μετά τη λευκή ισοπαλία στο "Μεάτσα". Στα υπόλοιπα παιχνίδια, η Άρσεναλ επικράτησε με 1-0 της Ρόμα, η Πόρτο πήρε προβάδισμα με το 2-2 στο "Βιθέντε Καλντερόν" κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ ισοπαλία 1-1 πήρε και η Μπαρτσελόνα στην έδρα της Λιόν.


Στο σημαντικότερο παιχνίδι της πρώτης ημέρας της φάσης των "16", η Ίντερ υποδέχτηκε τη Γιουνάιτεντ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο μέρος και με κύριο εκφραστή των επιθετικών πρωτοβουλιών τον Κριστιάνο Ρονάλντο, προσπάθησαν να πετύχουν το τέρμα που θα τους έδινε το μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση. Στην επανάληψη οι "νερατζούρι" ανέβασαν στροφές, αλλά και αυτοί με τη σειρά τους δεν μετουσίωσαν την υπεροχή τους σε γκολ, με το 0-0 να είναι μάλλον δίκαιο αποτέλεσμα...

Η Άρσεναλ ήταν η μοναδική ομάδα που πήρε τη νίκη στους τέσσερις αγώνες της Τρίτης (24/02), νικώντας την Πόρτο με 1-0. Σκόρερ για τους "κανονιέρηδες" χρίστηκε ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι στο 37ο λεπτό της αναμέτρησης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Αποφασιστικό βήμα έκανε και η Πόρτο, που απέσπασε 2-2 από την Ατλέτικο. Οι Μαδριλένοι προηγήθηκαν δύο φορές, αρχικά με τον Μάξι Ροντρίγκεζ στο 3ο λεπτό και στη συνέχεια με τον Φορλάν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, για να ισοφαριστούν και τις δύο από τον... δαιμονισμένο Λισάντρο Λόπεζ στο 22' και στο 72'.

Τέλος, στο "Ζερλάν" η Μπαρτσελόνα παρότι είδε... το χάρο με τα μάτια της, αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ από την εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζουνίνιο μόλις στο 7ο λεπτό, κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα με τον Τιερί Ανρί στο 68'.

ΤΡΙΤΗ, 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Ίντερ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0


Άρσεναλ-Ρόμα 1-0
(37’ πεν. Φαν Πέρσι)


Ατλέτικο Μαδρίτης-Πόρτο 2-2
(3' Μάξι Ροντρίγκες, 45' Φορλάν - 22', 72' Λισάντρο)


Λιόν-Μπαρτσελόνα 1-1
(7' Ζουνίνιο - 68' Ανρί)


ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Τσέλσι-Γιουβέντους
Ρεάλ Μ.-Λίβερπουλ
Βιγιαρεάλ-Παναθηναϊκός
Σπόρτινγκ Λ.-Μπάγερν Μ.