Δευτέρα, Μαρτίου 30, 2009

Οι ΤΟΠ-20 πιο ακριβοπληρωμένοι του 2008!


Το έγκυρο γαλλικό περιοδικό "France Football" δημοσίευσε τη Δευτέρα (30/3) τη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές στον κόσμο για το 2008, με τον "Μπεκς" να φιγουράρει στην κορυφή, με ετήσιες αποδοχές που ανέρχονται στο αστρονομικό ποσό των 32,4 εκ.ευρώ.





Αναλυτικά οι 20 πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες του 2008 (σε εκ.ευρώ):


1. Ντέιβιντ Μπέκαμ 32,4 εκ.ευρώ (Μίλαν)

2. Λιονέλ Μέσι 28,6 (Μπαρτσελόνα)

3. Ροναλντίνιο 19,6 (Μίλαν)

4. Κριστιάνο Ρονάλντο 18,3 (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

5. Τιερί Ανρί 17 (Μπαρτσελόνα)

6. Κακά 15,1 (Μίλαν)

7. Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς 14 (Ίντερ)

8. Γουέιν Ρούνι 13,5 (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

9. Φρανκ Λάμπαρντ 13 (Τσέλσι)

10. Τζον Τέρι 11,7 (Τσέλσι)

11. Φάμπιο Καναβάρο 11,5 (Ρεάλ Μαδρίτης)

12. Ρομπίνιο 11,4 (Μάντσεστερ Σίτι)

13. Μίκαελ Μπάλακ 11,3 (Τσέλσι)

14. Στίβεν Τζέραρντ 11,3 (Λίβερπουλ)

15. Ντιντιέ Ντρογκμπά 10,7 (Τσέλσι)

16. Τζανλουίτζι Μπουφόν 10,5 (Γιουβέντους)

17. Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο 10,4 (Γιουβέντους)

18. Ίκερ Κασίγιας 10,2 (Ρεάλ Μαδρίτης)

19. Τσεσκ Φάμπρεγας 10 (Άρσεναλ)

20. Φραντσέσκο Τότι 10 (Ρόμα)

AEK: Δέχεται προσφορές από 3,5 εκ + για Μπλάνκο


Σε καμία περίπτωση δεν είναι διαθετιμένη η ΑΕΚ να πουλήσει τον Μπλάνκο κάτω από 3,5 εκ, όσο εντονο και αν είναι το ενδιαφερον της άλλης ομάδας.
Οι μέτοχοι του «Δικεφάλου» θεωρούν το σπουδαιότερο περιουσιακό τους στοιχείο αυτή τη στιγμή τον αργεντινό επιθετικό και θα ανάψουν το πράσινο φως για να απομακρυνθεί, μόνο αν βάλουν στα ταμεία τους ένα πολύ σημαντικό ποσό. Το οποίο, σε καμία περίπτωση δεν θα είναι κάτω από 3,5 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η ρήτρα που υπάρχει στο συμβόλαιό του, αντιστοιχεί σε 5 εκατομμύρια ευρώ!

Πάντως ο Ισμαέλ, με νέες σημερινές του δηλώσεις σε πορτογαλικό ραδιόφωνο, μόνο αρνητικός δεν παρουσιάστηκε στο ενδεχόμενο να μεταγραφεί στην Μπενφίκα.

«Θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν το ενδιαφέρον επιβεβαιωνόταν. Αλλά δεν γνωρίζω αν η ομάδα έχει ενδιαφερθεί πραγματικά. Η Μπενφίκα είναι μεγάλος σύλλογος και έχει πολλούς Αργεντινούς στις τάξεις της, αλλά με αυτά τα θέματα ασχολείται ο μάνατζέρ μου. Αν οι δύο ομάδες συμφωνήσουν, εγώ δεν θα αποτελέσω εμπόδιο», τόνιζε χαρακτηριστικά.

Δηλώσεις για τον Μπλάνκο έκανε στο συγκεκριμένο ραδιόφωνο και ένας συμπαίκτης του στην ΑΕΚ και άλλοτε παίκτης της Μπενφίκα, ο Γκουστάβο Μαντούκα. «Πετυχαίνει πολλά γκολ. Είναι σπουδαίος παίκτης. Θα μπορούσε να προσαρμοστεί σε κάθε ομάδα της Ευρώπης. Είναι ο άνθρωπος – γκολ», ήταν χαρακτηριστικά το σχόλιό του.

Τέλος εποχής για Τζόρτζεβιτς!


Ο Πρέντραγκ Τζόρζεβιτς μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Ολυμπιακού, ανακοίνωσε την απόφαση να "κρεμάσει" τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια μετά τη λήξη του φετινού πρωταθλήματος. "Μετά από 20 και πλέον χρόνια ποδοσφαιρικής παρουσίας στα γήπεδα, αποφάσισα, με τη λήξη της ποδοσφαιρικής περιόδου που διανύουμε, να τερματίσω την καριέρα μου σαν ποδοσφαιριστής", ανέφερε.

Και συνέχισε: «Η απόφασή μου αυτή ήταν ιδιαίτερα δύσκολη γιατί το ποδόσφαιρο, σε επίπεδο πρωταθλητισμού και όχι μόνο, μου έχει προσφέρει πολύ δυνατά και ιδιαίτερα συναισθήματα. Από τα πρώτα μου ποδοσφαιρικά βήματα στις προηγούμενες ομάδες μου έχω όμορφες αναμνήσεις, όμως τα 13 χρόνια που ανήκω στην μεγάλη οικογένεια του Ολυμπιακού θα είναι πάντα ξεχωριστά, καθώς έζησα μοναδικές στιγμές, με τη συμμετοχή μου σε σημαντικούς αγώνες και τις κατακτήσεις πολλών τίτλων.

Η χαρά που ένιωθα κάθε φορά που πανηγύριζα με τον κόσμο του Ολυμπιακού είναι συναίσθημα που θα μείνει βαθιά χαραγμένο στην καρδιά και στη μνήμη μου, όπως και η τιμή που μου έγινε με το να είμαι ο αρχηγός της ομάδας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που πίστεψαν σε μένα και με βοήθησαν σε όλη την ποδοσφαιρική μου διαδρομή, όλους όσοι συνεργαστήκαμε, όσους συνάντησα σαν αντιπάλους και βέβαια τους φιλάθλους μας. Εύχομαι σε όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού να συνεχίζουμε να πανηγυρίζουμε τίτλους».

ΑΕΚ: Μπενφίκα για Μπλάνκο;


Εν αναμονή του αυριανού διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ και στο προσκήνιο για την ΑΕΚ, ελλείψει και των αγωνιστικών υποχρεώσεων, βρίσκονται και πάλι τα μεταγραφικά σενάρια. Κύριος αποδέκτης ο Ίσμαελ Μπλάνκο. Πορτογαλικά δημοσιεύματα, που πρόσφατα αποκάλυπταν ενδιαφέρον της Μπενφίκα για τον Κυργιάκο, τώρα αναφέρουν πως οι "αετοί" εξετάζουν και την περίπτωση του Αργεντινού επιθετικού.

Ο 26χρονος άσος, μιλώντας στην «A' Bola» δήλωσε άγνοια για το θέμα: «Ήμουν διακοπές αυτές τις μέρες, γιατί δεν είχαμε προπονήσεις. Δεν γνωρίζω τίποτα γι' αυτό το θέμα. Πάντως, κάθε Αργεντινός θα ήταν υπερήφανος, αν μπορούσε να αγωνιστεί δίπλα στον Πάμπλο Αϊμάρ και τον Ανχελ ντι Μαρία». Επαναλαμβάνω ότι δεν γνωρίζω τίποτα για το ενδιαφέρον της Μπενφίκα».

Από τη μεριά της, η Η «O 'Jogo» υποστηρίζει ότι η ομάδα της Λισσαβόνας μπορεί να εντάξει στο δυναμικό της τον Μπλάνκο, έναντι ενός ποσού κοντά στα 3-3,5 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι διοικούντες της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ συζητούν το ενδεχόμενο πώλησης του παίκτη, μόνο αν υπάρξει σπουδαία πρόταση από μεγάλο σύλλογο του εξωτερικού.