Σάββατο, Αυγούστου 30, 2008

Tα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής της Premier League !













Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής της «Πρέμιερσιπ» :


Μπόλτον-Γουέστ Μπρόμιτς 0-0

Έβερτον-Πόρτσμουθ 0-3
(12’ Ντεφόε, 40’ Τζόνσον, 68’ Κράουτς- στο 47’ ο Γιακούμπου έχασε πέναλτι για τους γηπεδούχους)

Χαλ-Γουίγκαν 0-5
(5’ Ρίκετς. αυτ, 13’ Βαλέντσια, 63’, 81’ Ζακί, 68’ Χέσκεϊ).

Μίντλεσμπρο-Στόουκ Σίτι 1-1
(37’ Άλβες-71’ Χόιτ αυτ, στο 36 αποβλήθηκε ο Ντιάν Φαγιέ της Στόουκ, ο Ντάουνινγκ της Μίντλεσμπρο έχασε πέναλτι στο 63’)

Γουέστ Χαμ-Μπλάκμπερν 4-1
(12’ Ντέιβενπορτ, 20 αυτ. Βεζεάνι αυτ, 90’ Κόουλ, 91’-22’ Ρόμπερτς, ο ίδιος παίκτης έχασε πέναλτι στο 47’)

Άρσεναλ-Νιούκαστλ (19.30)

Την Κυριακή:

Άστον Βίλα-Λίβερπουλ

Τσέλσι-Τότεναμ

Σάντερλαντ-Μάντσεστερ Σίτι

* Το παιχνίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Φούλαμ αναβλήθηκε λόγω της συμμετοχής των Πρωταθλητών Ευρώπης στο Σούπερ Καπ που διεξήχθη την Παρασκευή στο Μονακό.

Ήττα για Βέρντερ στο Γκλάντμπαχ (3-2), ισόπαλη η Άιντραχτ με σκόρερ τον Αμανατίδη




















Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:

Καρλσρούη – Κολωνία 0-2 (72’ Νοβάκοβιτς, 84’ Ράντου)

Σάλκε – Μπόχουμ 1-0 (36’ Βέστερμαν)

Βόλφσμπουργκ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-2 (27’ πεν. Γκραφίτε, 51’ Ντεγιάγκα / 22’ Αμανατίδης, 84’ Τόσκι)

Λεβερκούζεν - Χόφενχαϊμ 5-2 (8’ Χαγκουί, 17’ Φρίντριχ, 36’, 87’ Κίσλινγκ, 83’ Μπαρνέτα / 21’, 58’ πεν. Ιμπίσεβιτς)

Κότμπους - Ντόρτμουντ 0-1 (45’ Σούμποτιτς)

Αρμίνια Μπίλεφελντ - Αμβούργο 2-4 (9’ Κατόνγκο, 37’ Βίχνιαρεκ / 40’, 50’ Ράινχαρντ, 64’ Όλιτς, 77’ Γιάρολιμ)

Γκλάντμπαχ - Βέρντερ Βρέμης 3-2 (12’ Ματμούρ, 30’ Φρεντ, 71’ Μπαουμγιόχαν / 79’ Πιζάρο, 89’ Ντιέγκο)

Κυριακή (18.00)

Μπάγερν Μονάχου - Χέρτα Βερολίνου
Στουτγκάρδη – Ανόβερο

Superleague Formula : Κατατακτήριες Ντόνινγκτον


Εξαιρετικό το πρώτο δείγμα του Ολυμπιακού στην Superleague Formula, καθώς στις κατατακτήριες δοκιμές του εναρκτήριου γκραν πρι στο Ντόνινγκτον Παρκ κατέκτησε την τέταρτη θέση.

Το ερυθρόλευκο μονοθέσιο με τον Κάσπερ Άντερσεν στο τιμόνι κατάφερε να επικρατήσει στην μεγάλη μάχη με την Μίλαν και στον αγώνας της Κυριακής θα ξεκινήσει από την τέταρτη θέση ανάμεσα σε 17 ομάδες.

Έτσι λοιπόν ο Δανός πιλότος θα βρίσκεται στην δεύτερη γραμμή της εκκίνησης κάτι που έφερε χαμόγελα τόσο στην διοίκηση, όσο και στους φίλους του Ολυμπιακού, καθώς υπάρχουν προϋποθέσεις για ένα εκπληκτικό ξεκίνημα στους αγώνες.

Ο Άντερσεν εμφανίστηκε χαρούμενος σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Σέντρα FM" υπογραμμίζοντας πως είναι ικανοποιημένος από το μονοθέσιο, ενώ υποσχέθηκε νίκες στον κόσμο του Ολυμπιακού.

«Δικέφαλος» Τζιμπούρ





















Το μεσημέρι του Σαββάτου ολοκληρώθηκε το σίριαλ της μετακίνησης του Ράφικ Τζιμπούρ! Ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο συνεργίας με την ΑΕΚ, δηλώνοντας πανευτυχής που ήρθε σε μία μεγάλη ομάδα και στοχεύοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο 24χρονος επιθετικός αφίχθη στα γραφεία της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, όπου συζήτησε τους όρους του συμβολαίου του με τους ανθρώπους της Ένωσης. Τελικά, στις 16.30 αποχώρησε από τον οδό Γράμμου, έχοντας υπογράψει τριέτες συμβόλαιο, που θα του αποφέρει 500.000 ευρώ τον πρώτο χρόνο, με αύξηση κατά 50.000 κάθε έτος. Παράλληλα, ορίστηκε κι ένα μπόνους 100.000 ευρώ, σε περίπτωση που ξεπεράσει τις 25 συμμετοχές, ενώ φυσικά υπάρχουν και μπόνους κατάκτησης τίτλων.

«Με έπεισαν»

Ο Τζιμπούρ αποκάλυψε ότι ο λόγος που ήρθε στην ΑΕΚ ήταν τα λόγια των ανθρώπων της. «Με έπεισαν αυτά που μου είπαν τόσο ο πρόεδρος της ομάδας, όσο και ο προπονητής», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Όταν υπογράφεις στην ΑΕΚ θέλεις να είσαι πρωταθλητής. Στόχος μου ήταν να παίξω σε μια μεγάλη ομάδα κι έγινε. Ήρθα να έρθω σε μια ομάδα που πραγματικά με ήθελε».

Τέλος, αναφέρθηκε στο ντέρμπι και τον αποκλεισμό της ΑΕΚ από το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. «Σίγουρα θα ήθελα να παίξω στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, σίγουρα δεν είναι ευχάριστο που η ομάδα αποκλείστηκε, αλλά εγώ ήρθα στην ΑΕΚ να κάνω το επόμενο βήμα στην καριέρα μου». Όσον αφορά στο κυριακάτικο ντέρμπι; «Αν σε κάποιους αγώνες θα ήθελα πραγματικά να παίξω, είναι στα ντέρμπι», κατέληξε.

Kόκκαλης: «Νίκη το βράδυ και κούπα στο τέλος!..»


ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί χάσαμε ένα ημίχρονο στον επαναληπτικό με την Ανόρθωση. Έπρεπε να έχουμε παίξει πολύ καλύτερα και να έχουμε βάλει τουλάχιστον ένα γκολ στο πρώτο μέρος, διεκδικώντας την πρόκριση με περισσότερες πιθανότητες. Όμως, το παιχνίδι αυτό αποτελεί παρελθόν.

Το Τσάμπιονς Λιγκ χάθηκε, αλλά υπάρχει το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ στο οποίο θέλουμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό. Αλλά μην ξεχνάτε ότι ο πρώτος μας στόχος είναι το πρωτάθλημα. Πάρτε το πρωτάθλημα. Θέλω να έχουμε καλό ξεκίνημα με νίκη σήμερα επί του Αστέρα Τρίπολης»
, ήταν τα λόγια του Κόκκαλη.

Τετ α τετ με Βαλβέρδε


Λίγο νωρίτερα ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τον προπονητή της ομάδας, Ερνέστο Βαλβέδε, ο οποίος μετά το τέλος της, ήταν φανερά προβληματισμένος.

Παρουσιάστηκαν Κωνσταντίνου-Κονέ


Στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Ηρακλής στην Μίκρα παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρό της, Αντώνη Ρέμο, ο Μιχάλης Κωνσταντίνου και ο Παναγιώτης Κονέ. Ο διεθνής Κύπριος επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους με την ομάδα της Θεσσαλονίκης ενώ ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ για τα επόμενα τρία χρόνια.

Απέσυρε το ενδιαφέρον της για Νταρσεβίλ η ΑΕΚ


Η Ενωση βρισκόταν πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Γάλλο επιθετικό, ωστόσο, ο παίκτης απαίτησε ξαφνικά χθες το βράδυ διετές συμβόλαιο, την ώρα που η πρόταση του «δικέφαλου» ήταν για μονοετή συνεργασία με απολαβές ύψους περίπου 1,2 εκατ. ευρώ

Η ΑΕΚ του ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να δεχθεί το αίτημά του, διότι η ηλικία του (33 ετών) δεν της επιτρέπει να δεθεί μαζί του για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και να επενδύσει πάνω του 2,4 εκατ. ευρώ, υπογραμμίζοντάς του ότι: «οι παίκτες που παίρνουμε έρχονται με δικούς μας όρους και όχι με τους δικούς τους».

Ετσι, μετά το «ναυάγιο» της υπόθεσης Νταρσεβίλ, η ΑΕΚ έστρεψε ξανά το ενδιαφέρον της στον Ραφίκ Τζιμπούρ.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής της Super League












Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής


ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 19:00 ΝΕΤ
Ο.Φ.Η. - Π.Α.Ο.Κ. 19:00 NOVA
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 19:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΑΡΗΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 19:00 ΝΕΤ
ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 19:00
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 19:00 NOVA
Α.Ε.Κ. - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 21:15 NOVA
ΛΑΡΙΣΑ - ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 21:15 Alpha

Πελετιέρι: "Έτοιμος με ΠΑΟ"


O 26χρονος μέσος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Sportday", εμφανίζεται αποφασισμένος να πετύχει στην Ένωση και δεν απογητεύεται από τον Ευρωπαϊκό αποκλεισμό της ΑΕΚ: " Θέλω να αποδείξω ότι μπορώ να πετύχω στην Ευρώπη. Είναι πρόκληση για εμένα. Θα ήθελα να συνεχίσω την καριέρα μου στην Ελλάδα. Θα ήθελα να παίξω κάποια στιγμή στο Τσάμπιονς Λιγκ ή σε κάποια άλλη σπουδαία διοργάνωση. Πιστεύω όμως ότι έχω χρόνο μπροστά μου".

Ο Πελετιέρι δηλώνει έτοιμος, αν έχει δικαίωμα, να αγωνιστεί με τον Παναθηναϊκό: "Εγώ είμαι έτοιμος να παίξω. Την προηγούμενη Κυραική αγωνίστηκα κόντρα στην Μπόκα Τζούνιορς. Ωστόσο, δεν εξαρτάται από εμένα. Ο προπονητής θα αποφασίσει. Δεν ξέρω αν θα έχω δικαίωμα συμμετοχής. Αν μπορούσα σίγουρα θα ήθελα να αγωνιστώ".

Το βάρος της αντικατάστασης του Ριβάλντο δεν δείχνει να τον αγχώνει: "Δεν νομίζω ότι έρχομαι να αναπληρώσω το κενό του Ριβάλντο. Δεν είμαι ο αντι-Ριβάλντο. Είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε διαφορετική θέση από εμένα".

Πληροφορίες για το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και την ζωή στην Ελλάδα πήρε από τον Σεμπαστιάν Λέτο, ενώ γνωρίζει λίγα για την ΑΕΚ: "Ο Λέτο μου εξήγησε διάφορα πράγματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ζωή στην Αθήνα. Είμαστε πολύ καλοί φίλοι και είμαι χαρούμενος που θα έχουμε ο ένας τον άλλο σε μία νέα περιπέτεια και για τους δυο μας. Δεν ξέρω πολλά για την ΑΕΚ, αφού όλα έγιναν πολύ ξαφνικά. Δεν είχα χρόνο να αναζητήσω πληροφορίες. Ξέρω ότι έχει στη σύνθεση της τρεις συμπατριώτες μου και έχει χρόνια να στεφθεί πρωταθλήτρια".

Μώραλης: Πάθαμε «στραπάτσο», αλλά ξεκινάμε με μεγάλη όρεξη το πρωτάθλημα


OI ΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Δεν είχαμε συνηθίσει να παίζουμε προκριματικά, έχουμε μάθει να παίζουμε στους ομίλους και με βάσει αυτό έγινε ο προγραμματισμός. Αποτύχαμε. Θέλουμε λίγες ημέρες για να συνέλθουμε και αγωνιστικά και οικονομικά. Μας κόστισε είναι αλήθεια ο αποκλεισμός από την Ανόρθωση, μια υποδεέστερη ομάδα και δεν υποτιμώ με αυτό την Ανόρθωση. Αυτό πειράζει τον κόσμο και μας στοίχισε λίγο ο τρόπος»
, ήταν τα πρώτα λόγια του Μώραλη.

«Μπορούμε να προχωρήσουμε στο ΟΥΕΦΑ»

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ: «Είχαμε μια πολύ εύκολη κλήρωση. Θέλουμε να παίξουμε πολλά παιχνίδια στο ΟΥΕΦΑ, να πάρει η Ελλάδα πόντους και η ομάδα χρήματα, ενώ θα πρέπει και ο κόσμος που πλήρωσε εισιτήριο διαρκείας να δει πολλά παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός μπορεί αντικειμενικά να προχωρήσει στο ΟΥΕΦΑ, έστω κι αν δεν μιλάμε για προημιτελικούς, ημιτελικούς και τέτοια, που γράφουν κάποιες εφημερίδες. Πάθαμε ένα «στραπάτσο», αλλά ξεκινάμε με μεγάλη όρεξη το πρωτάθλήμα και το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ».

«Να μαζευτούν οι... θερμόαιμοι»

Οσο για τα επεισόδια που έγιναν πριν από το ματς με την Ανόρθωση τόνισε: «Είναι δουλειά της αστυνομίας να «μαζέψει» τους θερμόαιμους και όχι των ομάδων. Δουλειά τους είναι να παίζουν ποδόσφαιρο».

Στα γραφεία της Ενωσης ο Τζιμπούρ. Το απόγευμα στην Αθήνα ο Πελετιέρι


Προς το τέλος του βαδίζει το σίριαλ της μεταγραφής του Ραφίκ Τζιμπούρ. Ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ στο Μαρούσι, για να συζητήσει τις τελευταίες λεπτομέρεις της συνεργασίας τους. Μάλιστα είναι πολύ πιθανό, αν δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, να υπογράψει το συμβόλαιό του, αφού έχει προηγηθεί και η συμφωνία των «κιτρινόμαυρων» με τον Πανιώνιο.

Η ΑΕΚ, όπως όλα δείχνουν, θα ολοκληρώσει σήμερα ένα διπλό μεταγραφικό χτύπημα, αφού έρχεται στην Αθήνα το απόγευμα για να υπογράψει και ο Αργεντινός Αγκουστίν Πελετιέρι, της Λανούς. Ο «δικέφαλος» θα αποκτήσει τον 26χρονο άσο με ιταλικό διαβατήριο με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο, ενώ δεν αποκλείεται να μπει και οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι του 2009.

Παίζει ο Ντιόγκο


Στην αποστολή του Ολυμπιακού για τον σημερινό αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος εντάχθηκε ο Ντιόγκο, καθώς έφτασε σήμερα η μπλε κάρτα του, πράγμα που σημαίνει πως οι υπάλληλοι της ΕΠΟ θα εκδώσουν το δελτίου του Βραζιλιάνου επιθετικού. Έτσι, απομένει να μάθουμε αν ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα τον ξεκινήσει βασικό ή ως αλλαγή.

Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ:

Έφτασε σήμερα στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας το πιστοποιητικό μεταγραφής (μπλε κάρτα) του ποδοσφαιριστή Ντιόγκο Λουίς Σάντο και εκδόθηκε το δελτίο του. Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω διαδικασιών ο ποδοσφαιριστής τίθεται στη διάθεση του προπονητή της ομάδας μας, Ερνέστο Βαλβέρδε.

«Ναυαγεί» ο δανεισμός του Καστίγιο στη Μπέτις, θέλει να φορέσει ξανά τα «ερυθρόλευκα»


Πρόβλημα με τον δανεισμό του Νέρι Καστίγιο από τη Σαχτάρ στη Μπέτις προέκυψε την τελευταία στιγμή, αφού ο πρόεδρος της ομάδας του Ντόνετσκ, Ρινάτ Αχμέτοφ, αύξησε την τελευταία στιγμή τις απαιτήσεις του, κάτι που δεν δέχτηκε το ισπανικό συγκρότημα.

Σύμφωνα με τα ουκρανικά ΜΜΕ, η αρχική συμφωνία προέβλεπε ότι η Μπέτις θα πλήρωνε το ποσό των 500.000 ευρώ, συν το συμβόλαιο του παίκτη, ενώ θα είχε οψιόν αγοράς το επόμενο καλοκαίρι έναντι 10 εκατομμυρίων ευρώ. Η Σαχτάρ όμως ζήτησε να πάρει τώρα δύο εκατομμύρια και άλλα οκτώ σε περίπτωση που η ομάδα της Σεβίλλης αποφάσιζε να αποκτήσει του χρόνου τον παίκτη, κάτι που δεν έγινε δεκτό.

Με το ενδεχόμενο να μείνει χωρίς ομάδα να είναι κάτι παραπάνω από ορατό, ο Καστίγιο εξέφρασε για μια ακόμα φορά την επιθυμία του να επιστρέψει στον Ολυμπιακό, σε επικοινωνία που είχε με δικούς του ανθρώπους στην ομάδα, ενώ καταβάλει προσπάθεια να έρθει σε επαφή με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Σωκράτη Κόκκαλη.

Από πλευράς «ερυθρόλευκων» δεν έγινε καμία αναφορά σχετικά με το αν πρόκειται να εξεταστεί το ενδεχόμενο επιστροφής του παίκτη στον Πειραιά, αν όμως γίνει κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις ακόμα και σήμερα. Άλλωστε δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η πληροφορία που διέρρευσε χθες, ότι δηλαδή ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει επιθετικό από την Πρέμιερ Λιγκ, αφορούσε τον Καστίγιο, καθώς στο τέλος της προηγούμενης περιόδου αγωνιζόταν στη Μάντσεστερ Σίτι.

πηγή:sportdog.gr

Ψάχνει ομάδα ο Μπράβο, που δεν υπολογίζεται από τον Βαλβέρδε



Την πόρτα της εξόδου από τον Ολυμπιακό θα δει και ο Ραούλ Μπράβο. Ο Ισπανός αμυντικός έχει ενημερωθεί από τον Ερνέστο Βαλβέρδε πως δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του για τη νέα σεζόν, κάτι που φάνηκε άλλωστε και από τον παραγκωνισμό του στους δύο αγώνες με την Ανόρθωση, παρόλο που είχε δηλωθεί στη λίστα της ΟΥΕΦΑ.

Ο 27χρονος πρώην άσος της Ρεάλ Μαδρίτης επισκέφθηκε χθες τα γραφεία της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ και είχε συζήτηση με τον Γιάννη Χρυσικόπουλο. Ο αριστεροπόδαρος παίκτης του εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει στην ομάδα, έχοντας βέβαια ενεργό ρόλο.

Ωστόσο, ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ του επεσήμανε πως θα ήταν καλύτερα για όλους να ψάξει να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, αφού δεν υπολογίζεται από τον προπονητή του.

Ο Μπράβο δέχθηκε, αλλά υποστήριξε ότι λόγω του ότι η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται (01/09, 20:00) θα είναι πολύ δύσκολο να βρει καλή πρόταση, με αποτέλεσμα να του ζητήσει να του καλύψουν και μέρος του συμβολαίου του.

Ο Χρυσικόπουλος τον διαβεβαίωσε πως ο πειραϊκός σύλλογος θα του καλύψει ένας μέρος της αποζημίωσης. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Μπράβο για τα επόμενα τρία χρόνια θα λάμβανε 4 εκατ. ευρώ. Οριστική εξέλιξη στο θέμα αναμένεται να υπάρξει σήμερα, το αργότερο μέχρι την Κυριακή (31/08).

Πρεμιέρα με Ντιόγο


Ισως και να συμπεριλάβει στα πλάνα του -έστω και την τελευταία στιγμή- τον Ντιόγκο για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Και αυτό επειδή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η μπλε κάρτα του Βραζιλιάνου επιθετικού να φτάσει σήμερα το πρωί στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, και έτσι οι υπάλληλοι της ΕΠΟ θα μπορέσουν να εκδώσουν δελτίο στον παίκτη.

Λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα έδωσε ο άνθρωπος που πραγματοποιήσε τη μεταγραφή του νεαρού φορ στους Πρωταθλητές Ελλάδος, ο Μαρτσέλο, ο οποίος πήγε στη Βραζιλία. Αυτό επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Sportday» ο νομικός σύμβουλος της Πορτουγκέζα, Ντοτόρ Βαουζίρ, υπογραμμίζοντας πως το διεθνές πιστοποιητικό του Ντιόγκο έφυγε από τη χώρα του.
«Θα παίξει το Σάββατο»

«Ο Ολυμπιακός ζήτησε τη μπλε κάρτα του Ντόγκο πριν από δύο-τρεις μέρες. Χρειάζεται μια διαδικασία για να σταλεί η μπλε κάρτα, γι’ αυτό δεν εστάλη αμέσως. Ωστόσο, έχουμε επικοινωνήσει με τη βραζιλιάνικη ομοσπονδία και μας είπαν πως σήμερα (σ.σ.: χθες) θα στείλει την μπλε κάρτα του ποδοσφαιριστή στην ελληνική ομοσπονδία. Ετσι, από αύριο (σ.σ.: σήμερα) ο Ντιόγκο θα μπορέσει να παίξει για τον Ολυμπιακό», ήταν τα λόγια του Βαουζίρ.
Αγωνιούν στον Ολυμπιακό
Πάντως, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού αγωνιούν, καθώς θεωρούν πως αν πάει κάτι στραβά ο Ντιόγκο κινδυνεύει να μείνει εκτός και από τα παιχνίδια με την Νόρντζελαντ, αλλά και τους ομίλους, εφόσον βέβαια προκριθούν, καθώς μεθαύριο λήγει και η προθεσμία για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Τεν Κάτε: Η ΑΕΚ είναι πληγωμένη, άρα επικίνδυνη


Πολύ δύσκολο θεωρεί το ντέρμπι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ ο προπονητής του Παναθηναϊκού Χενκ Τεν Κάτε, ο οποίος εφιστά την προσοχή των παικτών του ώστε να πάρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο Τεν Κάτε χαρακτηρίζει την ΑΕΚ «πληγωμένο θηρίο» και γι’ αυτό τον λόγο θεωρεί ότι είναι πολύ επικίνδυνη. «Όταν ένα ζώο είναι πληγωμένο, είναι πολύ επικίνδυνο. Γι΄ αυτό το ντέρμπι με την ΑΕΚ χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή. Μη σκέφτεστε ότι αυτή την εποχή δεν είναι σε καλή κατάσταση. Στα ντέρμπι δεν έχει σημασία τι έχει κάνει ο αντίπαλος στα προηγούμενα παιχνίδια του. Εμείς θέλουμε να νικήσουμε και μπορούμε να το πετύχουμε», δήλωσε ο Ολλανδός τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Αναφέρθηκε και στην κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ. «Παίζουμε σε έναν όμιλο που όλα είναι ανοιχτά. Μπορούμε να τερματίσουμε πρώτοι, αλλά και τέταρτοι. Όμως αυτό θα το σκεφτούμε όταν έρθει η ώρα, τώρα δεν προέχει το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά το παιχνίδι με την ΑΕΚ».

H Κουρούφτσι ανακοίνωσε Ριβάλντο!


Τη σύναψη της συνεργασίας με το Ριβάλντο ανακοίνωσε επίσημα η Κουρούφτσι μέσω της επίσημης ιστοσελίδα της.

"Υπό την δραστηριότητα της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδία του Ουζμπεκιστιάν για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και την προώθηση του αθλήματος σε αυτή τη χώρα, στις 28 Αυγούστου 2008 η Μπουνιοντκόρ (Κουρούφτσι) υπέγραψε συμβόλαιο με τον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό θρύλο, Ριβάλντο (το πλήρες του όνομα είναι Ριβάλντο Βίτορ Μπόρμπα Φερέιρα, ημερομηνία γέννησης 19 Απριλίου 1972)", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, και προσθέτει:

"Ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο και την Ευρώπη το 1999, ο παγκόσμιος πρωταθλητής το 2002 Ριβάλντο θα δείξει την αξία του και θα κατακτήσει τις καρδιές εκατομμυρίων φιλάθλων του Ουζμπεκιστάν".

Επιπλέον, φιλοξενούνται δηλώσεις του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ, ο οποίος αναφέρει: "Ήρθα εδώ για να προβάλλω το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο. Και θα είμαι ευτυχής, αν η εμπειρία και η ικανότητά μου βοηθήσουν για την περαιτέρω ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στο Ουζμπεκιστάν".

Η επίσημη ανακοίνωση της Κουρούφτσι καταλήγει με την υποσημείωση πως το πρωί της 3ης Σεπτεμβρίου, ο Ριβάλντο θα φτάσει στην Τασκένδη μαζί με την οικογένειά του, ενώ την ίδια ημέρα θα γίνει η επίσημη παρουσίασή του.

Το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ στην Ζενίτ! 2-1 την Γιουνάιτεντ


Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, καθώς επικράτησε 2-1 της πρωταθλήτριας Ευρώπης Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στον αγώνα που έγινε στο «Λουί Ντε» του Μονακό.

Η ομάδα του Ντικ Άντβοκαατ, παίζοντας πολύ όμορφο ποδόσφαιρο, ανέτρεψε τα προγνωστικά και πήρε τη νίκη, χάρη στα γκολ του Πογκρέμπνιακ στο 44΄, και του Ντάνι στο 59΄.

Η Γιουνάιτεντ μείωσε με τον Βίντιτς στο 73΄ ενώ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Σκόουλς στις καθυστερήσεις με δεύτερη κίτρινη.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Σερ Άλεξ Φέργκιουσον): Φαν ντερ Σαρ, Γκ.Νέβιλ (76' Μπράουν), Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Άντερσον (60' Ο'Σέι), Νάνι, Σκόουλς, Φλέτσερ (60' Παρκ), Ρούνι, Τέβεζ.

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ντικ Αντβοκαατ): Μαλαφέεφ, Ανιούκοφ, Κρίζανατς (71' Ραντίμοφ), Πιουγκρένιερ (62' Σιρόκοφ), Σιρλ, Ντενίσοφ, Τιμόστσουκ, Ζιριάνοφ, Ντομίνγκες (46' Αρσάβιν), Πογκρέμπνιακ, Ντάνι