Τετάρτη, Ιουλίου 16, 2008

Αποθέωση... Σίλβα



Στην Ελλάδα έφτασε το απόγευμα της Τετάρτης (ώρα 18:20) ο Ζιλμπέρτο Σίλβα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Η άφιξη του Βραζιλιάνου «σταρ» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου προκάλεσε πλήθος ενθουσιασμού σε περίπου 1.500 οπαδούς του «τριφυλλιού», που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», για να τον αποθεώσουν.

Ο πρώην άσος της Αρσεναλ φυγαδεύτηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας και δεν προέβη σε κάποια δήλωση. Ωστόσο, τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Παναθηναϊκού αναμένεται να κάνει την Πέμπτη, μετά τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και την ολοκλήρωση του τυπικού σκέλους της μεγάλης αυτής μεταγραφής.

«Κατά 90 % στον ΠΑΟ, που είναι βήμα μπροστά για εμένα», δήλωσε ο Άαρον Νίγκεθ!


Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι κατά 90 % ο Άαρον Νίγκεθ, σύμφωνα με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ, με αφορμή το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων.


'«Υπάρχουν 90% πιθανότητες. Ως άνθρωπος είναι καλό να πηγαίνεις στο εξωτερικό γιατί μαθαίνεις πολλά ως παίκτης και είναι ικανοποίηση να αγωνιστείς στην πρώτη κατηγορία.
Στην Ισπανία θα αγωνιζόμουν στη δεύτερη κατηγορία, δεν υπάρχει περίπτωση να αγωνιστώ στην πρώτη κατηγορία. Ο Παναθηναϊκός θα ήταν ένα ακόμη βήμα. Θέλω απλά να παίζω, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Μου προσφέρουν την δυνατότητα για ένα ακόμη χρόνο και είμαι χαρούμενος γιατί μετά θέλω να επιστρέψω στην Ισπανία και να αγωνιστώ σε υψηλό επίπεδο».

Σενάρια Άγγλων για Λούκας και Ολυμπιακό


Σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ έγινε κρούση του Ολυμπιακού στην Λίβερπουλ για την απόκτηση του Λούκας Λέιτα.

Ο 21χρονος άσος που εντάχθηκε στο δυναμικό των «κόκκινων» πέρσι, είχε ήδη στην πρώτη του χρονιά 18 συμμετοχές και αποτελεί σπουδαία επένδυση για τον Αγγλικό σύλλογο.

Αυτό το σενάριο είναι μάλλον απίθανο επείδη οι απαιτήσεις του ποδοσφαιριστή είναι αρκετά μεγάλες και αν φύγει ο Τσάμπι Αλόνσο ίσως ανοίξει και ο δρόμος για την ενδεκάδα της Λίβερπουλ.

Ξανά στο επίκεντρο ο Εθκέρο και ο Λέτο !


Ο Σάντι Εθκέρο βρίσκεται από χθές το βράδυ και πάλι στο επίκεντρο του Ολυμπιακού για να καλύψει την αριστερή πλευρά. Μετά από την αποχώρηση του Νούνιεζ και του Λούα Λούα η αγορά δυο επιθετικών είναι απαταίτητη. Ο Εθκέρο βρίσκεται συνεχώς στο στόχαστρο του Βαλβέρδε και υπάρχει το ενδεχόμενο να προχωρήσει η μεταγγραφή του.

Η άλλη περίπτωση ποδοσφαιριστή, για την οποία έχει ανάψει το «πράσινο φως» ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι του Αργεντινού αριστερού μεσοεπιθετικού, Σεμπαστιάν Λέτο! Πρόκειται για τον 22χρονο άσο της Λίβερπουλ, που πέρυσι αγωνίστηκε ελάχιστα για την ομάδα του Άνφιλντ.


Ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά Ράφα Μπενίτεθ, μαζεύοντας πληροφορίες για τον παίκτη. Μάλιστα, οι μάνατζερ του Αργεντινού έχουν κάνει τις πρώτες διερευνητικές επαφές με τη διοίκηση του αγγλικού συλλόγου, για να μάθουν τι ζητάει για να πουλήσει τον παίκτη.

Απέμειναν 2.000 εισιτήρια διαρκείας


Τεράστια ζήτηση υπάρχει στα εισιτήρια διαρκείας του Ολυμπιακού καθώς μόνο 2000 δεν έχουν διατεθεί ακόμη στους φιλάθλους.Τα μισά από τα 2000 αφορούν θέσεις στα δύο πέταλα και τα υπόλοιπα θέσεις στη θύρα των επισήμων και τη διπλανή, αυτό σημαίνει ότι η τιμή τους θα είναι πανακριβη.

Συγκεκριμένα υπάρχουν εισιτήρια για τις θύρες VIP που στοιχίζουν 3.500 ευρώ, 33 (1.950 ευρώ), 22, 23 (550 ευρώ) και 5 (380 ευρώ).

Σε ρυθμούς... Ζιλμπέρτο


Το απόγευμα της Τετάρτης στις 17:50 ο σταρ των "κανονιέρηδων" έρχεται στην Αθήνα και το "Ελ. Βενιζέλος" με πτήση της Ολυμπιακής από το Λονδίνο και άπαντες οι φίλοι του "τριφυλλιού" αναμένεται να κατακλύσουν το αεροδρόμιο προκειμένου να υποδεχτούν τον 31χρονο παίκτη.

Η αποθεωτική υποδοχή που αναμένεται να ζήσει ο Ζιλμπέρτο Σίλβα θα μοιάζει με τα πάρτι του Ρίο ντε Τζανέιρο αφού πολλοί φίλοι του Παναθηναϊκού στο άκουσμα της πιθανής μεταγραφής του στο "τριφύλλι" έλεγαν πως θέλουν να πάνε στο αεροδρόμιο να υποδεχτούν τον μεγάλο αυτό παίκτη.

Λίγο μετά την άφιξή του και όλα όσα συμβούν θα οδηγηθεί από τους εκπροσώπους του "τριφυλλιού" στην Παιανία για να περάσει τα απαραίτητα (τυπικά) ιατρικά τεστ και εν συνεχεία παρουσία του κ. Πατέρα θα υπογράψει συμβόλαιο για τρία χρόνια κι εν συνεχεία θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία της νέας του.

Ο Σκολάρι εμπιστεύεται Σεφτσένκο


Ο Λούις Φελίπε Σκολάρι με δηλώσεις που έχει κάνει ξεκαθαρίζει ότι εμπιστευεται τον Σεβτσένκο και ότι θα του δώσει ακόμη μια ευκαιρία.

"Την τελευταία χρονιά είχε 12 συμμετοχές και 8 τέρματα", δήλωσε αρχικά ο Σκολάρι στην "Daily Star", ενώ συνέχισε λέγοντας:

"Ο Σεφτσένκο είναι παίκτης της Τσέλσι. Αν τον δώ στις προπονήσεις και μπορώ να πιστέψω σ' αυτόν τότε θα τον χρησιμοποιώ".

Ντούσερ: "Τιμή μου η πρόταση του ΟΣΦΠ"


Aλλάζουν τα δεδομένα για Ντούσερ καθώς σε δηλώσεις του στον Πρωταθλητή είπε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό.

Οι δηλώσεις του Ντούσερ !

"Ποτέ δεν είπα ότι δε θέλω να παίξω στον Ολυμπιακό. Δεν έχω πρόβλημα να παίξω σε οποιαδήποτε ομάδα του κόσμου. Έχω παίξει εκτός από την πατρίδα μου και στην Πορτογαλία και την Ισπανία

Δεν θα ήταν πρόβλημα για εμένα να παίξω και στην Ελλάδα και μάλιστα σε ένα μεγάλο κλαμπ όπως ο Ολυμπιακός. Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, όπως και οποιασδήποτε άλλης ομάδας, είναι τιμητικό",
υπογράμμισε ο σκληροτράχυλος μέσος.

Ανακοίνωσε Ροναλντίνιο η Μίλαν!


Παίκτης της Μίλαν είναι ο Ροναλντίνιο από το βράδυ της Τρίτης, καθώς οι "ροσονέρι" ανακοίνωσαν και επίσημα την απόκτησή του.

Η επιβεβαίωση των φημών, που κορυφώθηκαν την Δευτέρα, ήρθε με μια λιτή ανακοίνωση στο επίσημο site των Μιλανέζων στην οποία γινόταν γνωστό πως ο παίκτης θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το 2011.

Η μεταγραφή αναμένεται να κοστίσει στη Μίλαν γύρω στα 21 εκ. ευρώ.

Βήμα πρόκρισης με Φρούσο !


Την ευκαιρία να "σφραγίσει" από τον πρώτο αγώνα την πρόκριση για τον β' προκριματικό του Champions League έχασε η Ανόρθωση.

Η πρωταθλήτρια Κύπρου επικράτησε μεν με 1-0 της Πιουνίκ στο ΓΣΠ, ωστόσο έχασε κοντά στις 20 (!) ευκαιρίες οι (10 κλασικότατες !!!) για να βάλει πολύ περισσότερα γκολ και να πάει... διακοπές στην Αρμενία για τον επαναληπτικό του α΄προκριματικού.

Το νικητήριο γκολ της "κυρίας", που όπως και να έχουν τα πράγματα διατηρεί ένα πλεονέκτημα της αντιπάλου της, σημείωσε στο 72ο λεπτό με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ο Νίκος Φρούσος.

Ντελ Μπόσκε κι επίσημα στους «φούριας ρόχας»


Ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε από το βράδυ της Τρίτης είναι και επίσημα προπονητής της Εθνικής Ισπανίας. Ο 57χρονος Ισπανός θα αντικαταστήσει τον πρωταθλητή Ετρώπης Λουίς Αραγονιές.

Ο Ντελ Μπόσκε, ο οποίος θα παρουσιαστεί την Πέμπτη, θα κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας στο φιλικό κόντρα στην Αυστρία στις 20 Αυγούστου,

Συνεχίζει ο Γιασικεβίτσιους στο ΠΑΟ!


Με την φανέλα του ΠΑΟ θα αγωνίζεται και από την νέα περίοδο ο Γιασικεβίτσιους! Ο Λιθουανός δεν έκανε χρήση της οψιόν που του επέτρεπε να μείνει ελεύθερος μέχρι σήμερα τα μεσάνυχτα και έτσι συνεχίχει την καριέρα του κανονικά στον ΠΑΟ.

Ο Λιθουανός βρισκόταν σε συζητήσεις με την Μπαρτσελόνα η οποία όμως δεν μπόρεσε να φτάσει τα χρήματα που εισπράττει στο «τριφύλλι»(του έδινε 2,2 εκ. ευρώ, ενώ στους «πράσινους» κερδίζει 3,4 εκ. ευρώ). Επίσης ο «Σάρας» ζήτησε τριετές συμβόλαιο από τους Καταλανούς, οι οποίοι δεν μπορούσαν να του το εγγυηθούν.