Δευτέρα, Νοεμβρίου 24, 2008

Champions League: 5η αγωνιστική (Tρίτη)

Αναλυτικά τα παιχνίδια της Τρίτης...

Group E
Βιγιαρεάλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Άαλμποργκ-Σέλτικ

Η βαθμολογία
(Σε 4 αγώνες)
1. Μάντσεστερ Γ. 8
2. Βιγιαρεάλ 8
3. Σέλτικ 2
4. Άαλμποργκ 2

Group F
Μπάγερν Μονάχου-Στεάουα Βουκουρεστίου
Φιορεντίνα-Λυών

Η βαθμολογία
(Σε 4 αγώνες)
1. Λυών 8
2. Μπάγερν Μ. 8
3. Φιορεντίνα 3
4. Στεάουα Β. 2

Group G
Φενέρμπαχτσε-Πόρτο
Άρσεναλ-Ντιναμό Κιέβου

Η βαθμολογία
(Σε 4 αγώνες)
1. Άρσεναλ 8
2. Πόρτο 6
3. Ντιναμό Κ. 5
4. Φενέρμπαχτσε 2

Group H
Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Γιουβέντους
Μπάτε Μπορίσοφ-Ρεάλ Μαδρίτης

Η βαθμολογία
(Σε 4 αγώνες)
1. Γιουβέντους 10
2. Ρεάλ Μαδρίτης 6
3. Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 4
4. Μπάτε Μπορίσοφ 2

** Όλοι οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 9.45 μ.μ., εκτός από την αναμέτρηση της Ζενίτ με την Γιουβέντους (7.30 μ.μ.)

Παίζει με Βιγιαρεάλ ο Ρονάλντο


Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην αποστολή, ταξίδευσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Ισπανία, όπου αύριο θα αντιμετωπίσει τη Βιγιαρεάλ στην 5η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Το προβλημα που αντιμετώπιζε ο Πορτογάλος, δεν ήταν τόσο σοβαρό κι έτσι θα ενισχύσει τους "κόκκινους διαβόλους" στο "Μαδριγάλ".

Πάντως, ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον έχει να λύσει αρκετούς... γρίφους, αφού στη διάθεσή του δεν βρίσκονται οι Φαν ντερ Σαρ, Νέβιλ, Μπερμπάτοφ, Σκόουλς και ο νεαρός Γουέλμπεκ.

O Φάμπρεγας αρχηγός στην Άρσεναλ


Την θέση του αρχηγού της Άρσεναλ πήρε ο Σέσκ Φαμπρέγκας. Ο Ισπανός μέσος της αγγλικής ομάδας πήρε την θέση του Γκαλάς στην αρχηγεία των "κανονιέρηδων".

Ο Αλσατός τεχνικός της Άρσεναλ έχρισε τον Ισπανό μέσο αρχηγό αφού η συγκεκριμένη θέση είχε χηρέψει μετά την αφαίρεση του περιβραχιόνιου από τον Γκαλάς.

Ο τεχνίτης μέσος θα ντεμπουτάρει στον νέο του ρόλο στην αυριανή αναμέτρηση των "κανονιέρηδων" με την Ντιναμό Κιέβου.

Απολογήθηκαν Ρ. Μπράβο, Μήτρογλου


Την απολογία τους παρέδωσαν σήμερα οι δύο ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, τους οποίους είχε εγκαλέσει η διοίκηση. Τον Ραούλ Σανφελίξ Μπράβο για απειθαρχία κατά την ώρα της προπόνησης και τον Κώστα Μήτρογλου για συστηματική παραβίαση του ωραρίου. Εντός των ημερών θα ανακοινωθούν οι ποινές τους.

ΑΠΟ ΚΡΟΝΟΣ ΑΘΗΝΩΝ


www.apokronos.livepage.gr/

Χωρίς Κλέιτον, αλλά με Μάντζιο-Ρουκάβινα εναντίον της Ίντερ


Χωρίς τον Σίλβα Κλέιτον, αλλά με τους Βαγγέλη Μάντζιο και Άντε Ρουκάβινα θα ταξιδέψει η αποστολή του Παναθηναϊκού για το Μιλάνο, όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Ίντερ (26/11, 21.45).

Ο Βραζιλιάνος δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν και τέθηκε εκτός, σε αντίθεση με τους Μάντζιο και Ρουκάβινα, που ακολούθησαν το κανονικό πρόγραμμα στην πρωινή προπόνηση. Ο πρώτος μάλιστα, θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να βρεθεί στην αρχική ενδεκάδα του αγώνα εναντίον των Ιταλών.

Τεν Κάτε:"Δεν φοβόμαστε την Ίντερ"


Συνέντευξη παραχώρησε ο προπονητής του Παναθηναϊκού Χενκ Τεν Κάτε στο επίσημο site της UEFA, στην οποία μίλησε για την πορεία του "τριφυλλιού" στην Ευρώπη, τους στόχους του για την φετινή σεζόν όπως και για το Ελληνικό πρωτάθλημα το οποίο χαρακτήρισε άκρως ανταγωνιστικό.

Στο πλαίσιο λοιπόν της 5ης αγωνιστικής ο Χενκ Τεν Κάτε παραχώρησε συνέντευξη στο επίσημο site της UEFA, μιλώντας για την πορεία του Παναθηναϊκού σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Πως η ομάδα σας θα αντιμετωπίσει την Ίντερ με δεδομένο ότι θέλετε ένα θετικό αποτέλεσμα;

"Δεν έχουμε τίποτε να χάσουμε. Χτίζουμε μια νέα ομάδα και παιχνίδια σαν αυτό με την Ίντερ μας δίνουν την ευκαιρία να δούμε που κινούμαστε. Αν μείνουμε συγκεντρωμένοι σε όλη την διάρκεια του αγώνα τότε μπορούμε να τους αιφνιδιάσουμε. Τους σεβόμαστε αρκετά αλλά δεν φοβόμαστε αφού σε 90 λεπτά πολλά μπορούν να συμβούν".

Πιστεύετε ότι η εμφάνιση του Παναθηναϊκού με την Βέρντερ ήταν η καλύτερη της ομάδα σας;

"Η αλήθεια είναι ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι κάναμε καλό ματς αφού δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και κάναμε πολλούς συνδυασμούς. Είμαι ευχαριστημένος με την απόδοση μας στην Ευρώπη μέχρι στιγμής, αν εξαιρέσουμε φυσικά το ματς με την Ανόρθωση".

Ποια είναι η γνώμη σας για την ομάδα της Ανόρθωσης;

"Πρόκειται για μια στιβαρή ομάδα με καλή άμυνα, είναι οργανωμένη και στην επίθεση τους έχουν παίκτες που μπορούν να κάνουν γκολ ακόμα και την μισή φάση. Κανείς δεν περίμενε βέβαια ότι θα έκαναν αυτή την πορεία, αλλά με την νίκη τους 3-0 επί του Ολυμπιακού φρόντισαν να μας συστηθούν. Να πω όμως ότι στην Κύπρο κάναμε την χειρότερη εμφάνιση μας, σε ένα αγώνα που θεωρητικά ήταν εύκολος".

Το τελευταίο ματς που δίνεται για τους ομίλους στις 9 Δεκεμβρίου συμπίπτει με τα γενέθλια σας, φαντάζεστε να συνδυαστεί με μια πρόκριση στην επόμενη φάση;

"Πραγματικά θα ήταν τα καλύτερα γενέθλια που θα είχα ποτέ! Εύχομαι η ομάδα να κάνει κάτι τέτοιο για εμένα, αλλά πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τι θα φέρει το μέλλον".

Τι ήταν αυτό τελικά που σας έπεισε και δεχθήκατε να πάτε στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι;

"Η διοίκηση του συλλόγου μου έκανε μεγάλη εντύπωση, μου εξήγησαν το πλάνο που είχαν στο μυαλό τους και ήθελα να είμαι και εγώ μέρος του σχεδίου. Επίσης θυμάμαι ακόμα εκείνο το ματς με την Μπαρτσελόνα το 2005, ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός και ο κόσμος φανταστικός. Αυτές οι μνήμες και κάποια ταξίδια που είχα κάνει στην Ελλάδα με βοήθησαν να απαντήσω θετικά".

Οι φετινοί σας στόχοι με τον Παναθηναϊκό;

"Εάν καταφέρουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση θα ήταν μια σημαντική τόνωση για τους παίκτες μου. Από την άλλη πλευρά σίγουρα θέλουμε το πρωτάθλημα στην Ελλάδα και αν και βρισκόμαστε πίσω στην βαθμολογία, πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε γιατί παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο. Είμαστε σε καλό δρόμο και όσο προχωράνε οι αγώνες θα εμφανιζόμαστε ακόμα καλύτεροι".

Η φιλοσοφία σας για το ποδόσφαιρο ποια είναι και πως θέλετε να την περάσετε στην ομάδα σας;

"Στον Παναθηναϊκό έχουμε σκοπό να διαφοροποιήσουμε το στυλ ποδοσφαίρου που έπαιζε η ομάδα όλα αυτά τα χρόνια. Θέλω να έχουμε μεγαλύτερη κίνηση και να κυριαρχούμε εντός αγωνιστικού χώρου".

Το Ελληνικό πρωτάθλημα πως το κρίνετε; το επίπεδο είναι καλό;

"Ειλικρινά είναι πολύ πιο δύσκολο απ' όσο μπορεί κανείς να φανταστεί. Έχει πολλούς μικρούς συλλόγους με φανατικούς υποστηρικτές που κάνει δύσκολη μια νίκη μέσα στην έδρα τους. Αυτό σημαίνει ότι για να κερδίσεις θα πρέπει να έχεις πολύ ταλέντο και να μπορείς να σκοράρεις τέρματα σε μικρό χώρο".

Εκτός του στυλ ποδοσφαίρου που θέλετε να περάσετε ποια είναι η πιο δύσκολη στιγμή που μπορεί να περάσει ένας προπονητής σε μια ομάδα;

"Όταν δεν υπάρχουν τραυματισμοί και έχεις 26 έτοιμους παίκτες αυτομάτως σημαίνει ότι έξι από αυτούς δεν θα είναι στην 18δα και επτά ακόμα θα μείνουν στον πάγκο, έτσι κάθε εβδομάδα έχεις 15 δυσαρεστημένους ποδοσφαιριστές . Όλοι θέλουν να παίζουν και πρέπει να τους κάνω να νιώθουν ανταγωνιστικούς. Παρόλα αυτά δεν πιστεύω στο ροτέισον αλλά οφείλω να τους έχω όλους σε φόρμα, έτσι δεν μπορώ ποτέ να ξέρω την ιδανική αρχική ενδεκάδα".

Πως αντιμετωπίζετε τα αρνητικά αποτελέσματα;

"Μιλάω πολύ με τους ποδοσφαιριστές μου έτσι ώστε να μην χάσουν την καλή ψυχολογία που έχουν. Επίσης βρίσκω και κάτι καλό όταν ένα αποτέλεσμα στραβώσει, αφού έχεις την ευκαιρία να "φτιάξεις" τους παίκτες σου ώστε να τα δώσουν όλα στον επόμενο αγώνα".

Η πίεση στην Ελλάδα για τίτλους είναι μεγάλη, πως το αντιμετωπίζετε μέχρι στιγμής;

"Όλοι περιμένουν να κερδίσεις όλα τα ματς στην Ελλάδα χωρίς να σκέφτονται την θέση σου και το αν είναι δυνατό να συμβεί κάτι τέτοιο. Φυσικά όμως νιώθω πίεση κυρίως όταν τα αποτελέσματα δεν είναι καλά. Όμως όλα αυτά τα χρόνια έχω κολυμπήσει σε πολύ βαθιά νερά και ξέρω πως να το αντιμετωπίσω. Εξάλλου δεν υπάρχει μεγαλύτερη πίεση από αυτήν που ασκώ εγώ στον εαυτό μου".

Με τρείς στην άμυνα, εκτός τελικά ο Κλέιτον

Ολοκληρώθηκε την Δευτέρα η προετοιμασία των "πράσινων" στην Ελλάδα και μετά την τελευταία προπόνηση ο Χενκ Τεν Κάτε ανακοίνωσε την αποστολή του "τριφυλλιού" για το ματς με την Ιντερ, στην οποία απουσιάζουν τελικά ο Σίλβα Κλέιτον, ο Μπράις Μουν και ο Σωτήρης Λεοντίου.

Ο Ολλανδός τεχνικός αντίθετα πήρε όλους τους άλλους παίκτες μαζί με στόχο να επιλέξει την ύστατη ώρα τους 18 ετοιμοπόλεμους. Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού μετά από το ζέσταμα έπαιξαν δίτερμα με έμφαση στη τακτική.

Ο 54χρονος προπονητής στην τακτική δοκίμασε και ένα νέο σχήμα το 3-6-1, με τον Γκούμα να πλαισιώνει στο κέντρο της άμυνας τους Σαριέγκι και Βύντρα, δίνοντας έτσι μεγα΄λύτερη ακόμα δύναμη στην αμυντική γραμμή, αφού ο τεχνικός των "πράσινων" θέλει να κρατήσει ανέπαφη αρχικά την εστία της ομάδας.

Ατομικά προπονήθηκαν οι Κλέιτον, Λεοντίου και Μούν. Μετά το τέλος της προπόνησης ο προπονητής του "τριφυλλιού" ανακοίνωσε την αποστολή που θα ταξιδέψει την Τρίτη το πρωί στο Μιλάνο για τον αγώνα με την Ίντερ.

Θέλει Βιεϊρά ο Ολυμπιακός, γράφουν οι Ιταλοί


Στο στόχαστρο του Ολυμπιακού φέρεται να βρίσκεται ο Πατρίκ Βιεϊρά, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής ιστοσελίδας «Tuttomercatoweb»

Ο Γάλλος άσος έχει συμβόλαιο με την Ιντερ ως το 2010, ωστόσο, ο παίκτης είναι δυσαρεστημένος με τον Ζοσέ Μουρίνιο που δεν τον χρησιμοποίησε στο ντέρμπι με τη Γιουβέντους το Σάββατο, με αποτέλεσμα να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ομάδα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

«Eχει ανακοινώσει το ενδιαφέρον του ο Ολυμπιακός. Στην Ελλάδα μιλούν για όνειρο αν συμφωνήσει ο Βιεϊρά να συνεχίσει την καριέρα του στον πειραϊκό σύλλογο. Για να δούμε»
, υποστηρίζεται στο εν λόγω δημοσίευμα. Πάντως, εκτός από τους «ερυθρόλευκους», ενδιαφέρον για τον έμπειρο άσο των «νερατζούρι» έχουν δείξει οι Πόρτσμουθ και Σάντερλαντ.

Ένα μήνα έξω ο Μουσλίμοβιτς


Πύρρειος αποδείχθηκε η νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στη Λάρισα καθώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχασε τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς για ένα μήνα.

Ο Βόσνιος επιθετικός αποχώρησε τραυματίας στο 52ο λεπτό της αναμέτρησης και όπως έδειξε η πρώτη ιατρική γνωμάτευση υπέστη θλάση δεύτερου βαθμού στον οπίσθιο μηριαίο.

Αυτό σημαίνει ότι ο έμπειρος φορ θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για περίπου ένα μήνα.

ΠΑΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 86-69


Στην κορυφή της Α1 βρίσκεται πλέον ο Παναθηναϊκός, καθώς στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής επικράτησε άνετα του Ολυμπιακού με 86-69. Στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, οι παίκτες του Ομπράντοβιτς επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους μετά το 23ο λεπτό και με κορυφαίο τον Πέκοβιτς -χωρίς να υστερήσει κανείς- έφτασαν σε μια σπουδαία νίκη. Από τους «ερυθρόλευκους» ξεχώρισε ο Χαλπερίν, ενώ καλή παρουσία είχε και ο Τσίλντρες.

Μέχρι το 15ο λεπτό οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί ελαφρύ προβάδισμα. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, οι «πράσινοι» πήραν ασφαλές προβάδισμα με 38-30, χάρη σε δύο τρίποντα του Διαμαντίδη και ισάριθμες βολές του Φώτση.

Στην τρίτη περίοδο, ο Ολυμπιακός μείωσε στους τέσσερις (45-41), όμως ο Πέκοβιτς πήρε πάνω του τον Παναθηναϊκό και κερδίζοντας διαδοχικές μάχες κάτω από το καλάθι του Ολυμπιακού, εδραίωσε την διαφορά στα επίπεδα των δέκα πόντων. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, δεν μπόρεσε να βρει λύση στην επιθετική ποικιλία των γηπεδούχων, που στην τελευταία περίοδο, προσέφεραν πλούσιο θέαμα και έφτασαν την τελική διαφορά στους 17 πόντους.

Από τον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει υστερήσας, αλλά τόσο ο Πέκοβιτς (21π), όσο και οι Διαμαντίδης (16π), Μπατίστ (9π) και Νίκολας (15π), έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν σε κακή ημέρα, με μοναδική εξαίρεση τον εντυπωσιακό Χαλπερίν που πέτυχε 20 πόντους, ενώ ο Τσίλντρες έφτασε στους 11.

Δεκάλεπτα: 18-15, 43-35, 63-52, 86-69.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Γιασικεβίτσιους 8, Κέτσμαν 2, Σπανούλης 5, Μπατίστ 9, Φώτσης 7, Νίκολας 15, Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 16, Πέκοβιτς 21.

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 2, Τσίλντρες 11, Βούιτσιτς 5, Πρίντεζης 7, Μπουρούσης 5, Χαλπερίν 20, Γκριρ 2, Ερτζεγκ 7, Τεόντοσιτς 2, Σχορτσιανίτης 8.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α1

ΜΑΡΟΥΣΙ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 70-78
ΚΑΒΑΛΑ-ΑΡΗΣ 68-74
ΑΕΚ-ΑΙΓΑΛΕΩ 71-57
ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑ 77-70
ΚΟΛΟΣΣΟΣ-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 79-86
ΛΑΡΙΣΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ 73-71
ΠΑΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 86-69

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α1
1. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 6-1 522-395 13

2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 6-1 509-394 13

3. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 6-1 536-463 13

4. ΑΡΗΣ 6-1 519-467 13
5. ΑΕΚ 4-3 502-496 11
6. ΚΟΛΟΣΣΟΣ 3-4 529-553 10
7. ΠΑΟΚ 3-4 525-522 10
8. ΜΑΡΟΥΣΙ 3-4 510-520 10
9. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 3-3 445-453 9
10. ΟΛΥΜΠΙΑ 2-5 468-530 9
11. ΛΑΡΙΣΑ 2-4 389-472 8
12. ΑΙΓΑΛΕΩ 1-6 460-548 8
13. ΤΡΙΚΑΛΑ 0-6 413-467 6
14. ΚΑΒΑΛΑ 1-3 257-302 5