Τετάρτη, Νοεμβρίου 18, 2009

Το γκολ που έστειλε την Ελλάδα στην Ν.Αφρική (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Μουντιάλ της Ν.Αφρικής η Ελλάδα !!!

Αυτή είναι η Εθνική ομάδα που ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης. Αυτή είναι η Εθνική ομάδα που μας έβγαλε στους δρόμους. Αυτή είναι η Εθνική ομάδα που τώρα μας πάει στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα νίκησε 1-0 μέσα στην Ουκρανία με γκολ του Σαλπιγγίδη στο 31' και πήρε το εισιτήριο για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου για δεύτερη φορά. Αυτή είναι η ώρα για πανηγυρισμούς. Μπράβο παλικάρια μας ξανακάνατε περήφανους!

Ο αγώνας…


Η χρησιμοποίηση του Χαριστέα αντί του Γκέκα ήταν η μοναδική αλλαγή στην αρχική σύνθεση της Εθνικής σε σχέση με τον πρώτο αγώνα. Η φιλοσοφία παρέμεινε απαράλλακτη, με το ελληνικό συγκρότημα να δείχνει εξ αρχής πως πρώτο του μέλημα ήταν το μηδέν στην άμυνα. Οι Ουκρανοί κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο δεκάλεπτο, απειλώντας με δύο μακρινά σουτ του Αλίγεφ. Στη δεύτερη περίπτωση, μάλιστα, χρειάστηκε η βοήθεια της τύχης για να πλασάρει άουτ ο Σεφτσένκο με εξουδετερωμένο τον Τζόρβα.
«Σάλπι»-σμα πρόκρισης

Προϊόντος του χρόνου, η Εθνική άρχισε να «απορροφά» την πίεση των γηπεδούχων και να είναι πολύ απειλητική στις αντεπιθέσεις της. Στο 11’ η κεφαλιά του Σαμαρά πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 19’ ο Σαλπιγγίδης δεν βρήκε όπως ήθελε την μπάλα από το ύψος του πέναλτι μετά από παράλληλο γύρισμα του Σπυρόπουλου. Η αναγκαστική αντικατάσταση του Παπασταθόπουλου από τον Πλιάτσικα (που πήρε θέση δεξιού μπακ με τον Βύντρα να γίνεται τρίτος στόπερ) δεν… αναχαίτισε το ελληνικό συγκρότημα, που κατάφερε να φτάσει στο πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ στο 31ο λεπτό. Ο Σαμαράς με εξαιρετική κάθετη πάσα τροφοδότησε τον Σαλπιγγίδη στην πλάτη της ουκρανικής άμυνας και ο τελευταίος με αριστερό πλασέ άνοιξε το σκορ.

Οι βάσεις για την πρόκριση είχαν ήδη μπει και μία ώρα χώριζε την Εθνική από την πρόκριση στο Μουντιάλ. Το πρώτο δεκαπεντάλεπτο πέρασε χωρίς προβλήματα και μοναδική απειλή ως τη λήξη του ημιχρόνου ήρθε από την ασυνεννοησία Χατσερίντι και Σεφτσένκο μπροστά στα μάτια του Τζόρβα.

Κράτησε γερά

Η Εθνική δεν είχε λόγο να αλλάξει την τακτική της στην επανάληψη: ομαδική άμυνα στο μισό γήπεδο και προσπάθεια αξιοποίησης των κενών χώρων, που άφηναν οι Ουκρανοί αναζητώντας πια δύο γκολ, ήταν οι εντολές του Ότο Ρεχάγκελ. Τα σουτ των Ρακίτσκι και Σεφτσένκο βρήκαν σε ετοιμότητα τον Τζόρβα, ενώ η προσπάθεια του Σελέζνοφ πέρασε ελάχιστα άουτ στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Η πίεση των Ουκρανών σταδιακά αυξανόταν απέναντι στην ελληνική εστία, όπως όμως και το άγχος όσο δεν ερχόταν το γκολ. Ο ελληνικός πάγκος αντέδρασε στην πίεση των γηπεδούχων ρίχνοντας στη μάχη τους Γκέκα και Τζιόλη αντί των Σαμαρά και Χαριστέα.

Οι Έλληνες διεθνείς συνέχιζαν να υπερασπίζονται με απαράμιλλο πάθος την εστία τους και το «χρυσό» γκολ του Σαλπιγγίδη από το 31ο λεπτό, την ώρα που οι παίκτες του Ολεξέι Μιχαϊλιτσένκο έδειχναν καταβεβλημένοι από το άγχος και την πίεση των φιλάθλων τους. Ο χρόνος περνούσε, τίποτα δεν άλλαζε και οι ακτές της Νοτίου Αφρικής φαίνονταν όλο και πιο καθαρά από το κατάρτι του «πειρατικού».

Το τελευταίο σφύριγμα του Ολεγκάριο Μπενκερένσα ήχησε σαν… κελάηδισμα στα αυτιά του Ότο Ρεχάγκελ και των παικτών του, που είχαν φέρει εις πέρας μία ακόμη δύσκολη αποστολή. Η Εθνική ομάδα εξασφάλισε για δεύτερη φορά στην ιστορία της την πρόκριση στα τελικά ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου και θα είναι παρούσα στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής τον προσεχή Ιούνιο. Το 100ο παιχνίδι του αναμορφωτή της Εθνικής, «Χερ Ότο», στον ελληνικό πάγκο, έμελε να συνδυαστεί με μία ακόμη σπουδαία επιτυχία.

* Περίπου 25.000 φίλαθλοι βρέθηκαν στις εξέδρες της «Ντόνμπας Αρένα», που έχει χωρητικότητα 50.000 θεατών.


Οι συνθέσεις:

Ουκρανία (Μιχαϊλιτσένκο): Πιάτοφ, Κόμπιν, Χατσερίντι, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Τίμοστσουκ, Μίχαλικ (65’ Γκάι), Αλίγεφ (56’ Σελέζνοφ), Γιαρμολένκο, (69’ Γκούσεφ) Σεφτσένκο, Μιλέφσκι.

Ελλάδα (Ρεχάγκελ):
Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κυργιάκος, Μόρας, Παπασταθόπουλος (29’ Πλιάτσικας), Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαμαράς (63’ Γκέκας), Σαλπιγγίδης, Χαριστέας (71’ Τζιόλης).

Κίτρινες κάρτες: Γιαρμολένκο-Κατσουράνης, Βύντρα, Κυργιάκος.

Διαιτητής: Ολεγκάριο Μπενκερένσα (Πορτογαλία)
Βοηθοί: Μπερτίνο Μιράντα, Ζοσέ Καρντινάλ.

ΠΗΓΗ:sport-fm

Μπαλοτέλι: «Είμαι οπαδός της Μίλαν»

Ο επιθετικός της Ίντερ, Μάριο Μπαλοτέλι, αποκάλυψε πως είναι οπαδός της Μίλαν προκαλώντας τις αντιδράσεις των "νερατζούρι".

Σε επίσκεψη του Ιταλού στο ινστιτούτο "Don Gnocchi" παρακάλεσε το ακροατήριο να μην του κάνουν ερωτήσεις, αλλά ενώ έδινε αυτόγραφα, κάποιος τον ρώτησε: «Ποια ομάδα υποστηρίζεις;»

Το κοινό έμεινε με το στόμα ανοικτό όταν ο Μπαλοτέλι είπε: «Είμαι Μιλανίστα. Δεν το ξέρατε αυτό;»...

Το κοινό τρελάθηκε από την απάντηση και ένας ενθουσιασμένος "ροσσονέρι" πήγε δίπλα στον χαμογελαστό Μπαλοτέλι και φώναξε «Είσαι Μιλανίστα, είσαι Μιλανίστα»!

Κάποιος άλλος απορημένος ρώτησε τον επιθετικός των "νερατζούρι": «Αν είσαι Μιλανίστα, γιατί παίζεις στην Ίντερ».

Η απάντηση του Μπαλοτέλι ήταν και πάλι προκλητική για τους οπαδούς της Ίντερ: «Λοιπόν, παίζω στην Ίντερ φέτος...". Η φήμες για την συμπάθειά του προς τη Μίλαν άρχισαν από τον περσμένο Μάη όταν θεάθηκε στο επίσημο κατάστημα των "ροσονέρι.

Γιοβάνοβιτς: «Μακάρι να έρθω»!

Την επιθυμία του να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό εξέφρασε για μια ακόμα φορά ο Μίλαν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος μίλησε για το πρόβλημα του τραυματισμού που αντιμετωπίζει αλλά και για τον....ΠΑΟ.

Οι δηλώσεις στον «Πρωταθλητή»:

Στην Ελλάδα λέγεται ότι σε θέλει ξανά ο Παναθηναϊκός. Επίσης, μαθαίνουμε ότι αντιμετωπίζεις πρόβλημα τραυματισμού. Τι γίνεται;

Ποιο πρόβλημα τραυματισμού;

Δεν είναι αλήθεια ότι έχεις πρόβλημα και πρόκειται να κάνεις κάτι στο γόνατό σου;

Μπορεί ίσως. Δεν είναι σίγουρο. Δεν είναι σοβαρό πρόβλημα. Μπορεί να κάνω έναν καθαρισμό τον Δεκέμβριο, δεν είναι σίγουρο όμως. Μπορεί και να μην χρειαστεί.

Αν το κάνει πόσο καιρό θα μείνεις εκτός γηπέδων;


Δύο εβδομάδες. Στη χειρότερη των περιπτώσεων τρεις. Κάπου τόσo.

Για τον Παναθηναϊκό έχεις να πεις κάτι;


Όχι δεν έχω τίποτα. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τον Παναθηναϊκό. Δεν μου είπε κανείς τίποτα. Δεν με πήραν τηλέφωνο.

Όσον αφορά στον Ολυμπιακό, παραμένουν ίδια τα συναισθήματά σου; Θες ακόμα να έρθεις;

Φυσικά. Αυτό δεν αλλάζει. Έχω πει ότι ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα και θα είναι τιμή μου και χαρά μου να φορέσω τη φανέλα της. Ναι εξακολουθώ να θέλω να έρθω στον Ολυμπιακό. Μακάρι να γίνει αυτή η μεταγραφή.

Από τον Ολυμπιακό σε ενόχλησε κανείς; Υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον; 'Έχεις πρόταση;


Δεν θέλω να απαντήσω. Δεν θέλω να πω κάτι για αυτό.