Τρίτη, Ιουλίου 14, 2009

Επίσημη διάψευση για Μοριέντες

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

“Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται από συγκεκριμένα, ευτυχώς λίγα , M.M.E. μια προσπάθεια γενικότερης απαξίωσης του Ολυμπιακού.

Στη προσπάθεια αυτή χρησιμοποιούνται, ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες, η επικείμενη αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ, αλλά και η υπό εξέλιξη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας μας.

Για τη μεν αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, με έκπληξη ακούμε και διαβάζουμε δημοσιογράφους του αθλητικού χώρου οι οποίοι ως έγκριτοι οικονομικοί αναλυτές, σχεδόν καθημερινά, τροφοδοτούν τους φιλάθλους μας με δήθεν στοιχεία και πληροφορίες τα οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ παρουσιάζουν την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ σχεδόν υπό διάλυση.

Στο δε τομέα των μεταγραφών παρουσιάζουν καθημερινά πολλά ονόματα ποδοσφαιριστών οι οποίοι φέρονται να εντάσσονται στον Ολυμπιακό με προφανή σκοπό την απαξίωση των υπαρχόντων αλλά και ενδεχομένως ορισμένων από τα νέα μας αποκτήματα.

Τελευταίο παράδειγμα η «πληροφορία» ότι ο ποδοσφαιριστής Μοριέντες βρίσκεται σε προχωρημένες μάλιστα επαφές με τη διοίκηση του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, τη στιγμή που η ΠΑΕ δεν έχει δείξει κανένα ενδιαφέρον για την αγορά του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή.

Επειδή η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ενδιαφέρεται για την υπεύθυνη και σωστή ενημέρωση των φιλάθλων της, είναι πλέον υποχρεωμένη να καταγγείλει τις συγκεκριμένες ενέργειες αυτών των δημοσιογράφων και των Μ.Μ.Ε. , καθώς είμαστε βέβαιοι ότι οι ενέργειες τους δε μπορούν να θεωρηθούν ως ανθρώπινο λάθος, αλλά αποσκοπούν στο να κάνουν ζημιά στην ομάδα”.

Ολυμπιακός: Κοντά σε Μοριέντες...

Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του Φερνάντο Μοριέντες βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Σύμφωνα με πληροφορίες οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν σήμερα το πρωί επαφές με τον Ισπανό επιθετικό και όλα δείχνουν ότι η οριστική συμφωνία είναι πολύ κοντά στην επίτευξή της.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιάννης Χρυσικόπουλος, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση, άρχισε συζητήσεις με την πλευρά του έμπειρου άσου και μέχρι στιγμής φαίνεται ότι υπάρχει διάθεση συνεργασίας. Λογικά εντός των επόμενων ημερών το θέμα θα «κλείσει», πιθανότατα θετικά για τους Πειραιώτες.

Η καριέρα του 33χρονου(5/4/76) άσου σε αριθμούς:

1993-95: Αλμπαθέτε 22συμμ. 5 γκολ
1995-97: Σαραγόσα 66συμμ. 28 γκολ
1997-2005: Ρεάλ Μαδρίτης 182συμμ. 72 γκολ
2003-04: Μονακό (δανεικός) 28συμμ. 10 γκολ
2005-06: Λίβερπουλ 41συμμ. 8 γκολ
2006-09: Βαλένθια 60συμμ. 19 γκολ

Πέταξε για Αυστρία ο ΠΑΟ, έφτασε ο Μπίερσμιρ !

Για την Αυστρία αναχώρησε σήμερα το μεσημέρι η αποστολή του Παναθηναϊκού, όπου θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας της.

Οι δηλώσεις του Τεν Κάτε:


«Στην Αυστρία θα παίξουν αυτοί που έχω στο μυαλό μου ως βασικό σχήμα για τις προκριματικές φάσεις του Τσάμπιονς Λιγκ. Ιδιαίτερα στο δεύτερο και το τρίτο ματς. Θα τους χρησιμοποιήσω με μικρές παραλλαγές, λόγω του σύντομου χρόνου που μεσολαβεί μεταξύ των παιχνιδιών»

Υπογράφει ο Μπίερσμιρ


Ο Ματίας Μπιέρσμιρ στις 14:00 το μεσημέρι της Τρίτης πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα . Ο Σουηδός αμυντικός, που θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, αφού υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις, δήλωσε έτοιμος να πανηγυρίσει τίτλους με το «τριφύλλι» και να νικήσει τους συμπατριώτες του και συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα

Θανάσης Παπάζογλου: «Ευκαιρία και πρόκληση που είμαι στον ΠΑΟΚ»


Ο Θανάσης Παπάζογλου ήταν ο παίκτης που μίλησε σήμερα στους εκπροσώπους του Τύπου και τοποθετήθηκε για την προετοιμασία του ΠΑΟΚ, τα δικά του συναισθήματα και τη μετεγγραφή του από τον Άρη στον Δικέφαλο.


Αναφερόμενος ο νεαρός επιθετικός στην προετοιμασία της νέας του ομάδας δεν έκρυψε καταρχάς τον ενθουσιασμό του για το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις του Δικέφαλου: « Μου έκανε εντύπωση το οικογενειακό κλίμα της ομάδας. Δουλεύουμε πολύ σκληρά γιατί είμαστε μέλη μιας ομάδας με υψηλούς στόχους και θέλω να πω ότι μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η πειθαρχία που έχει επιβάλει ο προπονητής μας, κάτι που όλοι έχουμε στο μυαλό μας. Πάντα αυτή την περίοδο υπάρχουν δυσκολίες. Βρίσκω όμως τα πατήματα μου και πρέπει να βελτιώσω τη φυσική μου κατάσταση. Από εκεί και πέρα, εντυπωσιακό στον ΠΑΟΚ είναι και το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί», ενώ για τα συναισθήματα του που από φέτος φοράει τη φανέλα του Δικέφαλου, τόνισε: «Είναι ευκαιρία και πρόκληση και για μένα και για τους συμπαίκτες μου που είμαστε εδώ. Παίζουμε σε μια μεγάλη ομάδα που πέρσι έκανε εξαιρετική πορεία, κι αυτό είναι το στοίχημα που θέλουμε να πετύχουμε και φέτος».


Τέλος, ο πρώην παίκτης των κίτρινων απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τις αντιδράσεις που προκάλεσε η μεταγγραφή του στους ασπρόμαυρους, λέγοντας: «Ήξερα ότι θα υπήρχε ένα κόστος. Είχα τους λόγους μου όμως για να έρθω στον ΠΑΟΚ. Όχι για εκδίκηση. Απλώς γιατί πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ είναι η κατάλληλη ομάδα για να εκπληρώσω τα όνειρα και τις φιλοδοξίες μου».

Εν τω μεταξύ, όσον αφορά στα αγωνιστικά και στα φιλικά προετοιμασίας που δίνει ο Δικέφαλος επί ολλανδικού εδάφους, χθες έκανε εντυπωσιακή νίκη 5-0 επί της Ζούτφεν, με το Φερνάντο Σάντος να δοκιμάζει αρκετούς παίκτες και σχήματα. Τα γκολ πέτυχαν οι Κουτσιανικούλης στο 30’, Αναστασάκος στο 31’, Μαλεζάς στο 36’, Παπάζογλου στο 41’ και Φιλομένο στο 80’. Το μεγάλο στοίχημα ωστόσο για τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος είναι σήμερα. Οι ασπρόμαυροι δίνουν το πρώτο δυνατό φιλικό, αντιμετωπίζοντας την Ναϊμέγκεν, ενώ αναμένεται και ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, ο οποίος θα ενσωματωθεί στην αποστολή, υπογράφοντας προηγουμένως το τριετές συμβόλαιο του με τον Δικέφαλο.

Στην Μάντσεστερ Σίτι ο Τέβεζ !


Η Μάντσεστερ Σίτι ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας (13/7) μέσω της ιστοσελίδας της πως ήρθε σε πλήρη συμφωνία με τον Αργεντινό επιθετικό, ο οποίος αναμένεται πλέον να περάσει από ιατρικές εξετάσεις πριν βάλει την υπογραφή του σε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους "πολίτες".

Ο 25χρονος θα πάρει τη φανέλα με το Νο 32 στη νέα του ομάδα ενώ το κόστος της μετακίνησής του στο "Σίτι οφ Μάντσεστερ" αναμένεται να φτάσει τα 35.000.000 ευρώ, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των βρετανικών ΜΜΕ.

ΠΑΟ: Έκλεισε ο Μπίερσμιρ !

Παίκτης του Παναθηναϊκού θα πρέπει να θεωρείται ο Ματίας Μπιέρσμιρ. Σύμφωνα με πληροφορίες και όπως αναφέρει ο σουηδικός Τύπος, οι «πράσινοι» συμφώνησαν σε όλα με την Γκέτεμποργκ για την απόκτηση του 22χρονου αμυντικού, έναντι περίπου 450.000 ευρώ.

Άγνωστο είναι ακόμη αν οι Σουηδοί θα εξασφαλίσουν ένα ποσοστό μεταπώλησης του ποδοσφαιριστή. Ο διεθνής άσος θα αναχωρήσει, ίσως και την Τρίτη, για την Αθήνα, προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει. Ο παίκτης έχει συμφωνήσει εδώ και ημέρες για τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Νίκησε 3-0 την Τσβόλε ο Ολυμπιακός

Στο δεύτερο φιλικό του επί ολλανδικού εδάφους, ο Ολυμπιακός δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στην σαφώς κατώτερή του Τσβόλε και επικράτησε εύκολα με 3-0, χάρη στα γκολ των Μήτρογλου (16’), Ντουντού (66’) και Ντιόγκο (85’). Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν και πάλι καλά στοιχεία και θα μπορούσαν να φτάσουν σε ακόμη μεγαλύτερο σκορ. Τον αγώνα παρακολουθησε από τον πάγκο και ο Μαρέσκα, ο οποίος ταξίδεψε σήμερα στην Αυστρία.
Ο Όλαφ Μέλμπεργκ στη πρώτη του εμφάνιση, αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο και έδειξε σε καλή κατάσταση

Φιλική... πεντάρα ο ΠΑΟΚ

Στο τρίτο φιλικό παιχνίδι που έδωσε επί ολλανδικού εδάφους, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε απόψε της ερασιτεχνικής Ζούτφεν με 5-0. Το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε με τέρματα που πέτυχαν οι Κουτσιανικούλης (30'), Αναστασάκος (32'), Μαλεζάς (36'), Παπάζογλου (41'), Φιλομένο (82').