Τετάρτη, Οκτωβρίου 01, 2008

Ανόρθωση-Παναθηναϊκός 3-1: Θρίαμβος για την "ΑΝΟ" πάνω στον "Ευρωπαίο" ΠΑΟ(ΒΙΝΤΕΟ ΤΑ ΓΚΟΛ)


Συνηθισμένο φαινόμενο πάει να κάνει τις ονειρικές βραδιές η Ανόρθωση! Η Aνόρθωση κέρδισε 3-1 τον Παναθηναϊκό στο ΓΣΠ το βράδυ της Τετάρτης για τον β’ όμιλο του Champions League και με τέσσερις βαθμούς σε δύο παιχνίδια βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου!

Ο Παναθηναϊκός δεν έμαθε από το πάθημα του Ολυμπιακού και την πλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο. Πως; Τελείωνοντας τον αγώνα με μία τελική προσπάθεια και έχοντας δεκτεί 3 γκολ.

Όλα ξεκίνησαν κατά ευχή για την ομάδα του Τίμουρ Κεσπάγια και τακτική υπομονής βρέθηκε σε ένα τετράλεπτο με διαφορά δυο τερμάτων χάρη στο αυτογκόλ του Σαρίεγκι(11’) (με κεφαλία που ούτε και ο καλύτερος επιθετικός στον κόσμο δεν μπορεί να εκτελέσει έτσι) και την κεφαλιά του Ντοπρασίνοβιτς(15’). Η ομάδα του Παναθηναϊκού αντίδρασε με την εύστοχη εκτέλεση του Σαλπιγγίδη 28’ αλλά τον τελευταίο λόγω άνηκε στην Ανόρθωση με το τέρμα του Χαουάρ στο 75’ να κλειδώνει με τον πιο θριαμβευτικό τρόπο την πρώτη της νίκη στο θεσμό του Τσάμπιονς Λίγκ.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 11’Σαριέγκι(αυτ.)15’ Ντοπρασίνοβιτς 75’ Χαουάρ/28’ Σαλπιγγίδης

Ανόρθωσης:( Τιμούρ Κεσπάγια) Μπεκιάι, Λειβακαμπέσι, Κατσαβάκης, Νικολάου, Κωνσταντίνου, Δέλλας, Ντόπρασίνοβιτς, Λαμπάν, Πάουλο Κόστα( 46’Μπαρτόν), Σάβιο(78’ Παναγή), Σόσιν(65’Χαούαρ)

Παναθηναϊκός:( Χένκ Τέν Κάτε) Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Σαριέγκι, Γκούμας, Σπυρόπουλος, Μάτος, Ζιλμπέρτο(76’ Τσιώλης) , Χριστοδουλόπουλος(71’Ίβανσιτς), Μούν(67’ Σόουζα), Κλέιτον, Σαλπιγγίδης

Κάρτες: Λειβακαμπέσι, Κατασαβάκης/ Ζιλμπέρτο, Γκούμας, Σαλπιγγίδης

Διαιτητές: Έρικ Μπράουχαρ/ Άρι Μπρίνκ, Χάνς Όλντε Ολέχοφ (Ολλανδία)




1-0


2-0


2-1


3-1

Ch. League:ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (Τετάρτη)


Εκτός από τον αγώνα της Ανόρθωσης με τον Παναθηναϊκό για τον β’ όμιλο του Champions League, σήμερα Τετάρτη θα διεξαχθούν άλλες επτά αναμετρήσεις για την 2η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Στο άλλο παιχνίδι του 2ου ομίλου, η Ίντερ θα φιλοξενήσει στο Μιλάνο τη Βέρντερ Βρέμης και με νίκη θα βάλει πλώρη για την πρώτη θέση.

Από εκεί και πέρα, σπουδαίο παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Άνφιλντ για τον 4ο όμιλο, με τη Λίβερπουλ να υποδέχεται την Αϊντχόφεν, ενώ στην Μαδρίτη η Ατλέτικο θα κοντραριστεί με τη Μαρσέιγ.

Στον 1ο όμιλο, η Κλουζ φιλοξενεί την Τσέλσι και στοχεύει σε άλλο ένα... θαύμα μετά τον εκτός έδρας θρίαμβο επί της Ρόμα (1-2), ενώ οι δύο ηττημένες της πρεμιέρας, Μπορντό και Ρόμα, δίνουν αγώνα... ζωής και θανάτου!

Τέλος, στον 3ο όμιλο η Σαχτάρ υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο μεγάλο ματς, ενώ στη Λισσαβόνα η Σπόρτινγκ θα φιλοξενήσει τη Βασιλεία.

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Κλουζ – Τσέλσι

Μπορντό – Ρόμα

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Ανόρθωση – Παναθηναϊκός

Ίντερ – Βέρντερ Βρέμης

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Σπόρτινγκ – Βασιλεία

Σαχτάρ – Μπαρτσελόνα

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Λίβερπουλ – Αϊντχόφεν

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μαρσέιγ

* Όλοι οι αγώνες ξεκινούν στις 21:45.

"Στημένος" ο τελικός του UEFA;


Ισπανικά δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι δύο κινητήριοι μοχλοί της ρωσικής Μαφίας συνελήφθησαν στην χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου και τα σενάρια τους θέλουν να έχουν μιλήσει για το "στήσιμο" παιχνιδιών του περσινού κυπέλλου UEFA.

Πιο συγκεκριμένα τους ημιτελικούς και τον τελικό στους οποίους συμμετείχε η κάτοχος του τροπαίου, Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης.

Η ισπανική εφημερίδα "ABC", ισχυρίζεται ότι παρά τις άλλες κατηγορίες που βαραίνουν τους δύο συλληφθέντες, η ανάμιξή τους με τη Ζενίτ προκάλεσε ξεχωριστό ενδιαφέρον στις αρχές.

Λέγεται ότι οι δύο τους "βοήθησαν" στο στήσιμο των ημιτελικών του ρωσικού συλλόγου κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου αλλά και του τελικού κόντρα στη Ρέιντζερς, που ανέδειξε την Ζενίτ κυπελλούχο UEFA.

Μάλιστα διατείνεται ότι, μετά από υποκλοπή τηλεφωνικών συζητήσεων μεταξύ του επικεφαλής της εγκληματικής αδελφότητας "Tambovskaya", Γκενάντι Πετρόφ και του "δεξιού του χεριού" , Λεονίντ Χριστοφόροφ, οι δύο άνδρες καυχησιολογούσαν για το φερόμενο στήσιμο των αναμετρήσεων.

Προς το παρόν τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά η "ABC" τονίζει ότι οι ισπανικές Αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τη ρωσική Μαφία προκειμένου να ορίσουν επακριβώς την αξιοπιστία των ισχυρισμών-κατηγοριών σχετικά με τα στημένα παιχνίδια.

Πάντως ο τύπος της χώρας εικάζει ότι αυτό μπορεί να είναι ένα είδος "μπλόφας" από την πλευρά των ανθρώπων της Μαφίας, προκειμένου να αποσπάσουν την προσοχή των Αρχών από τις άλλες κατηγορίες που βαραίνουν τους συλληφθέντες (οι αρχικές κατηγορίες φημολογείται ότι αφορούν υπόθεση ναρκωτικών και όχι τα υποτιθέμενα στημένα παιχνίδια).

Κλήθηκε σε απολογία ο Μπαρκαουάν


Μπορεί ο Κοσμίν Μπαρκαουάν να γλίτωσε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή Μαζαράκου στον αγώνα του ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό για τα αρκετά και επικίνδυνα φάουλ, στα οποία υπέπεσε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως η αγωνιστική συμπεριφορά του δεν πέρασε απαρατήρητη από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, η οποία τον κάλεσε αυτεπάγγελτα σε απολογία για την προσεχή Παρασκευή, με βάση το βίντεο του αγώνα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: "Η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ κάλεσε σε απολογία τον ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΟΦΗ, Μπαρκαουάν Κοσμίν κατόπιν αυτεπάγγελτης παρακολούθησης του video του αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΟΦΗ – ΠΑΕ Ολυμπιακός διότι στο 39’ του αγώνα συμπεριφέρθηκε αντιαθλητικά και βάναυσα κατά του αντιπάλου ποδοσφαιριστή Φ. Μπελούτσι. Το περιστατικό αυτό διέλαθε της προσοχής του διαιτητή".

ΤΕΝ ΚΑΤΕ: "Είναι καλύτερη χωρίς μπάλα"


Σκληροτράχηλη ομάδα χαρακτήρισε την Ανόρθωση ο Χενκ Τεν Κάτε στη συνέντευξη Τύπου στο ΓΣΠ. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού είπε ότι "είναι καλύτερη χωρίς μπάλα παρά με μπάλα", ενώ συνέχισε λέγοντας πως "το αγαπημένο παιχνίδι της Ανόρθωσης είναι η υπομονή, περιμένουν τον αντίπαλο να χάσει την μπάλα και με γρήγορες αντεπιθέσεις κάνουν τη ζημιά".

Στη συνέχεια, είπε ότι η ομάδα του παίζει "πάντα επιθετικά, απλώς θα προσέχουμε και στην άμυνα αφού είναι επικίνδυνη".

Μικρά από το ΓΣΠ

- Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης δήλωσε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου: "Θέλουμε να κερδίσουμε, όμως η ισοπαλία δεν είναι άσχημο αποτέλεσμα".

- Σύγχυση προκάλεσε μια τοποθέτηση του Τεν Κάτε σε ερώτηση αν η ήττα θα είναι καταστροφή. Σήκωσε ένα ποτήρι από μπροστά του και είπε ότι "το ποτήρι είναι μισοάδειο". Στα πηγαδάκια μετά, κανείς δεν φάνηκε να κατάλαβε τι ήθελε να πει...

- Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού προπονήθηκαν λίγο μετά τις 18:30 στο ΓΣΠ.

- Ντυμένο στα χρώματα του Champions League το ΓΣΠ, με τις γνωστές διαφημιστικές ταμπέλες και τα banner της

διοργάνωσης να είναι στη θέση τους γύρω από τον αγωνιστικό χώρο και τις κερκίδες.

- Μετά τη συνέντευξη Τύπου ο Τεν Κάτε προπόνησε για τελευταία φορά τους ποδοσφαιριστές του στο κεντρικό γήπεδο του ΓΣΠ. Ο Ολλανδός, όπως αναμενόταν, δεν άνοιξε τα χαρτιά σχετικά με την ενδεκάδα που θα παρατάξει αύριο (01/10 21:45).

Champions League: Η δέυτερη αγωνιστική (ΤΑ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ)


Στον πέμπτο όμιλο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε... βόλτα στη Δανία, επικρατώντας της Άαλμποργκ με 3-0 (δύο γκολ ο Μπερμπάτοφ). Στο «Ελ Μαδριγάλ», ένα γκολ από φάουλ του Σένα, ήταν αρκετό ώστε η Βιγιαρεάλ να κάμψει την αντίσταση της Σέλτικ.

Στο Μόναχο και στο μεγάλο ματς του έκτου ομίλου, Μπάγερν και Λυών αναδείχτηκαν ισόπαλες με 1-1. Ματς που «σφύριξε» ο Κύρος Βασάρας και επανεμφανίστηκε ο Φρανκ Ριμπερί. Στην Φλωρεντία, Φιορεντίνα και Στεάουα Βουκουρεστίου έμειναν στο «μηδέν».

Για τον έβδομο όμιλο, η Άρσεναλ έκανε... πλάκα στην Πόρτο, την οποία και σύντριψε με 4-0. «Λευκή» ισοπαλία στην Πόλη μεταξύ της Φενέρμπαχτσε και της Ντιναμό Κιέβου.

Στην Αγία Πετρούπολη, στο πλαίσιο του όγδοου ομίλου, η Ρεάλ Μαδρίτης αναδείχτηκε νικήτρια σε βάρος της Ζενίτ, με σκορ 2-1. Μίνι έκπληξη στη Λευκορωσία, όπου Μπάτε Μπορίσοφ και Γιουβέντους αναδείχτηκαν ισόπαλες με 2-2 (οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0, οι «μπιανκονέρι» ισοφάρισαν πριν τη λήξη του πρώτου μέρους).



Τα αποτελέσματα και οι σκόρερς:


Group E


Άαλμποργκ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-3

Ρούνεϊ 22’, Μπερμπάτοφ 55’, 79’

Βιγιαρεάλ-Σέλτικ 1-0
Σένα 67’

Η βαθμολογία
1. Μάντσεστερ Γ. 4
2. Βιγιαρεάλ 4
3. Σέλτικ 1
4. Άαλμποργκ 1

Η επόμενη αγωνιστική (21/10)
Βιγιαρεάλ-Άαλμποργκ
Μάντσεστερ Γ.-Σέλτικ

Group F

Μπάγερν Μονάχου-Λυών 1-1

Ζε Ρομπέρτο 52’ / Ντεμικέλις (αυτογκόλ) 25’

Φιορεντίνα-Στεάουα Βουκουρεστίου 0-0
Η βαθμολογία

1. Μπάγερν Μ. 4
2. Φιορεντίνα 2
3. Λυών 2
4. Στεάουα Β. 1

Η επόμενη αγωνιστική (21/10)
Μπάγερν-Φιορεντίνα
Στεάουα-Λυών


Group G


Άρσεναλ-Πόρτο 4-0
Φαν Πέρσι 31’, 48’, Αντεμπαγιόρ 40’, (πέναλτι) 71’

Φενέρμπαχτσε-Ντιναμό Κιέβου 0-0

Η βαθμολογία

1. Άρσεναλ 4
2. Πόρτο 3
3. Ντιναμό Κ. 2
4. Φενέρμπαχτσε 1

Η επόμενη αγωνιστική (21/10)

Φενέρμπαχτσε-Άρσεναλ
Πόρτο-Ντιναμό Κ.


Group H


Ζενίτ-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2

Ντάνι 25’ / Χουμπότσαν (αυτογκόλ) 4’, Φαν Νιστελρόι 31’

Μπάτε Μπορίσοφ-Γιουβέντους 2-2
Κρίβετς 17’, Στάσεβιτς 23’ / Ιακουίντα 29’, 45’

Η βαθμολογία
1. Ρεάλ Μαδρίτης 6
2. Γιουβέντους 4
3. Μπάτε Μπορίσοφ 1
4. Ζενίτ 0

Η επόμενη αγωνιστική (21/10)
Ζενίτ-Μπάτε Μπορίσοφ
Γιουβέντους-Ρεάλ Μαδρίτης



ΖΕNIΤ-ΡΕΑΚ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 1-2

0-1


1-1


1-2


Άαλμποργκ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-3







Άρσεναλ-Πόρτο 4-0









Μπάτε Μπορίσοφ-Γιουβέντους 2-2

1-0


2-0


2-1


2-2


Μπάγερν Μονάχου-Λυών 1-1

0-1


1-1


Βιγιαρεάλ-Σέλτικ 1-0

1-0

ΟΦΗ: Ανακοίνωση κατά του Ολυμπιακού

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ ΟΦΗ σχετικά με τα δημοσίευματα για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ο Μαζαράκος δεν ευνοήσε την ομάδα τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

"Πικρία και απογοήτευση έχει προκαλέσει στο κόσμο της ομάδας μας και όχι μόνο, το μίσος που έχουν εξωτερικεύσει ορισμένοι το τελευταίο τριήμερο σε βάρος του ΟΦΗ και των παικτών του επειδή αγωνίσθηκαν για την τιμή και την υπόληψη της ομάδας και της προσωπικής τους αξιοπρέπειας.

Ένα μίσος που έχει τη βάση του στο γεγονός ότι η ομάδα μας αγωνίσθηκε με πάθος και στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με μοναδικό στόχο τη νίκη.
ΟΛΟΙ οι παίκτες μας ακολούθησαν τη γνωστή τακτική που έχουν σε κάθε αγώνα όπου κι αν αγωνίζονται: Ηθελαν πάρα πολύ την κατάκτηση της νίκης.


Ο ΟΦΗ δεν ευνοήθηκε από την διαιτησία.
Αλήθεια ορισμένοι «έντιμοι» κονδυλοφόροι μπορούν να μας πουν σε ποια σημεία ευνοήθηκε η ομάδα μας;


Αλήθεια γιατί δεν μιλούν για το δολοφονικό κτύπημα του Ντιόγκο στο Μονιάκη;

Αλήθεια γιατί δεν μιλούν για τη κόκκινη κάρτα που έπρεπε να είχε δεχθεί ο Λέτο για τα αντιαθλητικά μαρκαρίσματα που έκανε στους παίκτες του ΟΦΗ;

Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Μπορεί να κερδίσει κάθε αγώνα χωρίς τα ευνοϊκά σφυρίγματα της διαιτησίας.
Οσοι επικαλούνται την διαιτησία για να δικαιολογήσουν ένα άτυχο αποτέλεσμα που έφερε ο Ολυμπιακός προσβάλουν την ομάδα και την μεγάλη ιστορία που έχει.


Η ΠΑΕ-ΟΦΗ ποτέ δεν ζήτησε εύνοια από κανέναν.
Όμως απαιτεί ίση μεταχείριση.
ΚΑΠΟΙΟΙ δυστυχώς με τις αναφορές τους θέλουν να δείξουν ότι διαιτητής που δεν θα ευνοήσει εξοργιστικά τον Ολυμπιακό θα έχει πρόβλημα.
ΑΥΤΗ η νοοτροπία αποτελεί ντροπή για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο".