Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2009

Europa League: Στουρμ Γκρατς-Παναθηναϊκός 0-1 (BINTEO)

Η ευρωπαϊκή περιπέτεια του Παναθηναϊκού στο Europa League (εκτός απροόπτου) δεν πρόκειται να σταματήσει στους ομίλους! Οι «πράσινοι» πέρασαν νικηφόρα από την έδρα της Στουρμ Γκρατς και βρίσκονται με το ένα πόδι στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Τελικό σκορ 1-0, χάρη σε τέρμα του Κώστα Κατσουράνη στο 70’! Στο άλλο ματς του ομίλου η Γαλατασαράι νίκησε εύκολα την Ντιναμό στο Βουκουρέστι 3-0 και εξασφάλισε την πρόκριση τους στους «32».

Το ματς:
Πρέπει να γίνουν πράματα και θάματα για να μείνει εκτός συνέχειας ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» νίκησαν μέσα έξω την Στουρμ, αύξησαν τη διαφορά τους από την 3η Ντιναμό Βουκουρεστίου στους 6 βαθμούς και έχουν τους Ρουμάνους στο Ολυμπιακό Στάδιο (η Γαλατασαράι πέρασε). Η κατάσταση λοιπόν είναι στα χέρια τους. Ένας βαθμός σε δύο αγώνες και τα πάντα κρίθηκαν και μαθηματικά.

Αγωνιστικά, αν το πρόσωπο που έδειξε ο Παναθηναϊκός μέχρι το 10’ του πρώτου μέρους είχε διάρκεια, τότε πιθανότατα θα μιλούσαμε για εύκολη νίκη και πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Προς απογοήτευσή του, ο Χενκ Τεν Κάτε είδε τους ποδοσφαιριστές του, μετά την μεγάλη ευκαιρία του Σαλπιγγίδη στο 11’, να ρίχνουν στροφές και τη Στουρμ Γκρατς να αρχίσει σταδιακά την πίεσή της.

Σε γενικές γραμμές το πρώτο 45λεπτο ήταν μέτριο. Οι «πράσινοι» ήλεγχαν το κέντρο και προσπαθούσαν με κάθετες πάσες να βρουν έναν εκ των Σισέ ή Σαλπιγγίδη για να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Όταν από το μισάωρο και μετά, άρχισαν τις γνωστές… γιόμες οι Αυστριακοί είχαν εύκολο έργο. Εκείνοι με τη σειρά τους, στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα έπαιζαν «κλειστά», αν και χρειάζονταν μοναχά τη νίκη για να ελπίζουν σε πρόκριση. Ο Τζόρβας δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς πρόβλημα, πέραν του τραυματισμού του Γιώργου Καραγκούνη, ο οποίος υπέστη τράβηγμα στον προσαγωγό και θα μείνει εκτός δράσης για περίπου πέντε μέρες.

Στο δεύτερο μέρος οι «πράσινοι» περιορίστηκαν στα πρώτα λεπτά σε παθητικό ρόλο. Η Στουρμ όμως έδειξε τα πολλά κενά στην ανάπτυξη, δίνοντας την ευκαιρία στον αντίπαλο να τρέξει πάλι στην κόντρα. Γύρω στο 55’ και μετά το «τριφύλλι» ανέκτησε τον έλεγχο του αγώνα, πίεσε ψηλά και ανάγκασε τους Αυστριακούς σε πολλά λάθη. Ειδικά για το πεντάλεπτο 60’-65’ οι παίκτες του Τεν Κάτε είχαν… εγκατασταθεί στην περιοχή του Γκρατσάι.

Το γκολ όμως δεν ερχόταν ή μάλλον μέχρι τη στιγμή που μπήκε ο Λέτο. Ο Αργεντινός (εξαιρετικός) τρία λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο σέρβιρε στον Κατσουράνη και εκείνος εκτέλεσε την Στουρμ (70΄)! Στα υπόλοιπα λεπτά, το «τριφύλλι» έριξε αδικαιολόγητα την απόδοσή του και λίγο έλειψε να το πληρώσει. Στο 87’ ο Γιάντσε πέτυχε γκολ, αλλά σωστά δεν μέτρησε ως οφσαιντε. Ο Τεν Κάτε εξοργισμένος από τον πάγκο ζητούσε αυτοσυγκέντρωση στα τελευταία λεπτά. Οι ποδοσφαιριστές άκουσαν τις εντολές του και πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη…

Η βαθμολογία

Γαλατάσαραϊ 10 11-3
Παναθηναϊκός 9 4-3
Ντινάμο Β. 3 2-8
Στουρμ Γκρατς 1 1-4

Η επόμενη αγωνιστική (03/12)

Γαλατάσαραϊ-Παναθηναϊκός (22:05)
Ντινάμο Β.-Στουρμ Γκρατς (22:05)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Στουρμ Γκρατς (Φράνκο Φόντα): Γκρατσάι, Σονλάιτνερ, Βέμπερ, Χέλτσα, Μουράτοβιτς, Γιάντσε, Έρενραϊχ (80' Μπούκβα), Καντελάκι, Σίλντενφελντ, Μπάιχλερ (60' Λάβριτς), Φόντα (83' Πρετενχάλτερ).

Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Γκάμπριελ, Σιμάο, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης (41' Νίνης), Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης (67' Λέτο), Σισέ (90'+2' Ρουκάβινα).



sport-fm

Champions League: Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής (ΤΕΤΑΡΤΗ))












5ος όμιλος


Λιόν-Λίβερπουλ 1-1
90’ Λόπεζ-83’ Μπάμπελ

Φιορεντίνα-Ντεμπρετσένι 5-2

14’ Μούτου, 52’ Νταϊνέλι, 59’ Μοντολίβο, 61’ Μαρκιόνι, 74’ Τζιλαρντίνο-38’ Ρούντολφ, 70’ Κουλιμπαλί

6ος όμιλος

Ρούμπιν Καζάν-Μπαρτσελόνα 0-0

Ντιναμό Κιέβου-Ίντερ 1-2
21’ Σεφτσένκο-86’ Μιλίτο, 89’ Σνάιντερ

7ος όμιλος


Σεβίλλη-Στουτγκάρδη 1-1
14’ Νάβας-79’ Κουζμάνοβιτς

Ουνιρέα-Ρέιντζερς 1-1
88’ Ονόφρας-78’ Μακ Κούλοχ

8ος όμιλος


Σταντάρ Λιέγης-Ολυμπιακός 2-0
31’ Μποκανί, 88’ Γιοβάνοβιτς

Άρσεναλ-Αλκμάαρ 3-0

25’, 53’ Φάμπρεγας, 43’ Νασρί, 72’ Ντιαμπί