Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2009

Champions League: Άρσεναλ-Ολυμπιακός: 2-0 (BINTEO)

Ο Ολυμπιακός αμύνθηκε υποδειγματικά στο «Emirates» κόντρα στην Άρσεναλ ενώ, ο Νικοπολίδης έδιωχνε ότι πήγαινε στην εστία του. Όλα αυτά για 78 λεπτά όταν και ο Φαν Πέρσι πέτυχε το γκολ για τους Άγγλους. Ο Αρσάβιν στο 86’ έκανε το τελικό 2-0 (αν και από θέση οφσάιντ) και επιβεβαίωσε την ανωτερότητα των γηπεδούχων, στο παιχνίδι για την 2η αγωνιστική του όγδοου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το ματς:

Εξ αρχής το έργο του Ολυμπιακού κόντρα στην Άρσεναλ ήταν πολύ δύσκολο, πόσο μάλλον στην έδρα της. Παρόλα αυτά οι «ερυθρόλευκοι» στάθηκαν σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα αξιοπρεπέστατα και χάρη στον Αντώνη Νικοπολίδη, που πραγματοποίησε ονειρική βραδιά, κράτησαν απαραβίαστη την εστία τους. Όλα αυτά μέχρι το 78’, όταν σε μια ανύποπτη φάση και ενώ όλοι στην Άρσεναλ είχαν απογοητευτεί από την έκβαση της αναμέτρησης, ήρθε ο Φαν Πέρσι με πλασέ να γράψει το 1-0.

Η αρχή του αγώνα ήταν στα μέτρα του Ολυμπιακού. Η αντίπαλος για το πρώτο δεκάλεπτο περίπου είχε την κυκλοφορία της μπάλας, αλλά χάρη στις έγκαιρες οπισθοχωρήσεις των «ερυθρόλευκων» δεν μπορούσε να απειλήσει. Ο «καταιγισμός» ευκαιριών για τους Λονδρέζους ήρθε μετά την καλή στιγμή τους με τον Αρσάβιν στο 14’. Ακολούθησε ένα ρεσιτάλ επιθετικού ποδοσφαίρου και πίεσης των Άγγλων, αλλά και εκπληκτικών επεμβάσεων του πολύπειρου Αντώνη Νικοπολίδη, ο οποίος ήταν το πρόσωπο της βραδιάς στο σημερινό παιχνίδι.

Ο τερματοφύλακας των «ερυθρόλευκων» εξουδετέρωνε οποιοδήποτε σουτ έφτανε στο τέρμα του και είχε τον πλήρη έλεγχο της περιοχής του. Βέβαια, στη μεγαλύτερη στιγμή των γηπεδούχων ο Ολυμπιακός είχε τη τύχη με το μέρος του, αφού ένα βολέ του Φάμπρεγκας προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι (16’). Επιθετικά ο Ολυμπιακός δεν έκανε τίποτα… Οι Ζαϊρί και Λεονάρντο στα άκρα, με τον Ντιόγο εντελώς μόνο ανάγκασαν την ομάδα του Ζίκο να περιορίζει τις επελάσεις της και να αρκείτε στα αμυντικά καθήκοντα. Η μοναδική καλή φάση των Πειραιωτών καταγράφηκε με τη συμπλήρωση των 45’, όταν ένα γύρισμα του Ζαϊρί δεν βρήκε ανταπόκριση από κανέναν μέσα στην περιοχή.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να πάρει «κεφάλι» στο σκορ, αλλά τη σπατάλησε. Μόλις στο 50’ ύστερα από κεφαλιά του Μέλμπεργκ ο Τοροσίδης δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Στη συνέχεια το παιχνίδι ισορρόπησε, κυρίως λόγω της εισόδου του Στολτίδη αντί του πολύ κακού σήμερα Ζαουάντ Ζαϊρί. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας κρατούσαν τη μπάλα, ενώ πλέον οι επελάσεις των «κανονιέρηδων» δεν ήταν οι συνεχόμενες και γρήγορες του πρώτου μέρους. Βέβαια ήλεγχαν το ρυθμό, αλλά δεν άγχωσαν πολύ τον Νικοπολίδη, ο οποίος και πάλι όποτε έπρεπε δήλωνε βροντερό παρών!

Όσο περνούσαν τα λεπτά, η κατοχή της μπάλας από την Άρσεναλ γινόταν φλύαρη. Ο εκνευρισμός στις προσπάθειες των παικτών της έκανε την εμφάνιση της και εκεί ο Ολυμπιακός βρήκε την ευκαιρία να «κλειστεί» ακόμη περισσότερο πίσω. Μεγάλη ευκαιρία δεν υπήρξε, μοναχά ορισμένα λάθη από την άμυνα των «ερυθρόλευκων» που έδωσε κενούς χώρους στον αντίπαλο να επιτεθεί. Όλα αυτά μέχρι το 78’, όταν ο Φαν Πέρσι πετάχτηκε (για πρώτη φορά) προ των αμυντικών του Ολυμπιακού και έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα… Εκεί άπαντες στην ελληνική ομάδα κατέρρευσαν και το ο Αρσάβιν στο 86’ από θέση οφ σάιντ έκανε το τελικό 2-0. Τα πάντα καταστράφηκαν στο τέλος και μέσα σε οκτώ λεπτά… Τα λεπτά που απέμειναν ήταν πολύ λίγα και η ήττα ήρθε, με τους «ερυθρόλευκους» να πέφτουν με ψηλά το κεφάλι…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρσέν Βενγκέρ): Μανόνε, Ντιαμπί (77' Βέλα), Φάμπρεγκας, Βερμάελεν, Ροζίτσκι (66' Εντουάρντο), Γκαλάς, Φαν Πέρσι, Σονγκ, Κλισί, Αρσάβιν, Έμπουε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζίκο):
Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Ζαϊρί (46' Στολτίδης), Ντιόγο, Ζεβλάκοφ, Μπράβο, Ντουντού, Αβρ. Παπαδόπουλος, Λεονάρντο, Λεντέσμα (79’ Μήτρογλου), Τοροσίδης.

ΤΑ ΓΚΟΛ

1-0


2-0 (ΟΦΣΑΙΝΤ)


sport-fm

Βιεϊρίνια: «Δεν υπάρχουν κλίκες»

Όταν τα επιθυμητά αποτελέσματα δεν έρχονται και η αναμενόμενη πορεία χάνεται, αναζητώνται οι αιτίες. Στον ΠΑΟΚ η αναζήτηση ξεκίνησε από τον προπονητή, Φερνάντο Σάντος, πήγε στον πρόεδρο, Θοδωρή Ζαγοράκη, και τώρα κατέληξε στους παίκτες, διογκώνοντας τις φήμες που ξεκίνησαν από τα μέσα του καλοκαιριού περί περίεργου κλίματος στα αποδυτήρια και δημιουργία κλικών ανάμεσα στους παίκτες................

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια σε συνέντευξη του στο «Novasports» διέψευσε τις φήμες, δίνοντας τέλος σε σχετικά σενάρια: «Είναι ψέματα ότι δεν έχουμε το ίδιο καλό κλίμα με πέρυσι. Τα αποτελέσματα δεν βοηθούν και ο κόσμος λογικά ψάχνει αιτίες γιατί συμβαίνει και πάει το μυαλό του εκεί. Πέρυσι η ομάδα έκανε καλή σεζόν και οι προσδοκίες, για φέτος, ήταν ακόμη μεγαλύτερες. Αλλά είναι δύσκολο να κάνεις την ίδια καλή σεζόν και ενδεχομένως ακόμη καλύτερη. Ήρθαν πολλοί καινούργιοι παίκτες, θέλουν χρόνο για προσαρμογή, αλλά τώρα να καθόμαστε και να ακούμε για κλίκες είναι ένα τεράστιο ψέμα. Εγώ που τα βλέπω από μέσα, διαπιστώνω ότι το κλίμα είναι το ίδιο καλό».

Παράλληλα, ο Πορτογάλος, δε χάνει την αισιοδοξία του και βάζει στοίχημα ότι η ομάδα θα επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις και στα θετικά αποτελέσματα: «Το ξεκίνημα φέτος δεν είναι εφάμιλλο του περσινού. Δουλεύουμε πολύ στις προπονήσεις, δεν έχουμε αλλάξει τον τρόπο δουλειάς και στα ματς δημιουργήσαμε ευκαιρίες βάσει των οποίων θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να επιμείνουμε. Σχεδόν σε όλα τα ματς ήμασταν καλύτεροι. Αυτό που μας λείπει είναι η αποτελεσματικότητα που μας διέκρινε πέρυσι».

Αλλά και στα ματς, όπου η αποτελεσματικότητα ήρθε, ο διαιτητής ήταν εκεί για να τη διώξει, όπως στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, όπου, όπως δηλώνει ο νεαρός επιθετικός, ακόμα δεν έχει καταλάβει γιατί ακυρώθηκε το γκολ που σημείωσε στον αγώνα της Νέας Σμύρνης: «Πραγματικά δεν έχω καταλάβει. Όσες φορές κι αν το κοιτάξω, δεν καταφέρνω να βρω λογική εξήγηση, αλλά αποτελεί πλέον παρελθόν και πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά».

Champions League: Tο πρόγραμμα της Τρίτης (29/09)















Αναλυτικά το πρόγραμμα της Τρίτης (29/09):

5ος όμιλος:
Φιορεντίνα – Λίβερπουλ
Ντεμπρετσένι – Λιόν

6ος όμιλος:
Ρούμπιν Καζάν – Ιντερ
Μπαρτσελόνα –Ντιναμό Κιέβου

7ος όμιλος:
Ουνιρέα – Στουτγκάρδη
Ρέιντζερς – Σεβίλη

8ος όμιλος:
Αρσεναλ – Ολυμπιακός
ΑΖ Αλκμααρ – Σταντάρ Λιέγης



F1: Στην Ferrari ο Αλόνσο !

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η μετακίνηση του Φερνάντο Αλόνσο στη Ferrari, οι άνθρωποι της σκουντερία αναμένεται να ανακοινώσουν τη μεταγραφή μέσα στην εβδομάδα, ωστόσο σήμερα διέρρευσαν κάποιοι όροι του συμβολάιου.

Έτσι, φημολογείται οτι ο Ισπανός, θα είναι μέλος της οικογένειας της Ferrari, μέχρι και το 2013, με πιθανότητα επέκτασης του συμβολαίου για 2 χρόνια. Επίσης, υπάρχει ακόμη ένας όρος, που μπορεί να επεκτείνει το συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο, δηλαδή μέχρι το 2016!

Όσον αφορά τις χρηματικές απολαβές, ο Αλόνσο θα αμείβεται με 25.000.000 ευρώ ετησίως, ποσό που είναι υψηλότερο απο τα χρήματα που έπερνε στη Renault.