Σάββατο, Νοεμβρίου 28, 2009

Ποιος θέλει θέαμα; Ο Λεμονής ή ο Γίρανεκ;

AΠΟ:http://koubanezos.blogs.sportnet.gr/archives/277

Από τις μεγαλύτερες παπαριές που ακούω ή διαβάζω είναι «να έχει γκολ στο ντέρμπι, να ευχαριστηθούμε μπάλα». Ναι ευχαριστηθεί μπάλα… ποιος ακριβώς; Για σταθείτε λίγο.

Ο ΑΕΚτσής; Αν δεν έχει Κοζώνη ή τηλεφωνική παρέμβαση του Βασιλάκη, δεν έχει ενδιαφέρον για τους οπαδούς της πορφυρογέννητης. Δεν πα’ να λήξει 5-5, χεστήκαμε.

Ο ΠΑΟΚτσής; Ρε, αν δεν έχει σαλονικιό μέσα ένα ματς, γιατί να ασχοληθεί; Μούσλι και τα μυαλά στα κάγκελα.

Ο Αρειανός (σ.σ. φίλος του Άρη, αγαπητές μου αναγνώστριες); Εχουμε Κούπερ ρε, ποιος Τεν Κάτε και τεντόπανα και ποιος Ζίκο και Ζήκος....


Τα μικρά κόμματα, δηλαδή όσοι Ελληνες υποστηρίζουν π.χ. Εθνικό ή Απόλλωνα η ΑΕΚ; Σιγά που δεν έχουν ομάδα στην καρδιά από τις μεγάλες του ΠΟΚ ή της Θεσσαλονίκης. Κι όσοι όντως δεν έχουν, σε ποσοστό επί του πληθυσμού έχουν κάτω από 1% και σε ποσοστό επί των οπαδών λίγο πάνω από το 2%. Πάμε παρακάτω.

Ο γαύρος;
α) Αν χάσει «και ευχαριστηθούμε μπάλα», π.χ. με 2-3, η πραγματική διοίκηση αυτής της ΠΑΕ, ο Κώστας Νικολακόπουλος ως την Τρίτη έχει φέρει πίσω τον Τάκη Λεμονή, μετά βαΐων και κλάδων.
β) Αν φέρει ισοπαλία, π.χ. 2-2 και 3-3, ο Νικολακόπουλος γνωστοποιεί δημοσίως την πρόθεση του Λεμονή να επιστρέψει, ο Ζίκο τρώει γιαούρτια στο αυτοκίνητο («επειδή μας κάρφωσε ο Λέτο») και ο Κόκκαλης πάει στα αποδυτήρια κι ανακοινώνει την πρόσληψη Μπάντοβιτς.
γ) Αν νικήσει π.χ. με 3-2; Ανακατάληψη κορυφής, κόκκινο παντού αλλά και πολύ γκρίνια για τα λάθη στην άμυνα, αμφισβήτηση του Μέλμπεργκ και πολλά άλλα.

Ο βάζελος;
α) Αν χάσει «και ευχαριστηθούμε μπάλα», π.χ. με 3-2, ο Τεν Κάτε θα ξηλώσει τουλάχιστον έναν βασικό μεσοαμυντικό, ο κόσμος θα λυσσάξει, ο Τύπος θα θυμίσει πως κυκλοφορεί ελεύθερος ο Γίρανεκ, ο Πατέρας θα πάει στην προπόνηση και ο Λέτο θα χτυπήσει τατουάζ με το τριφύλλι («επειδή δεν σκόραρα στο τηγάνι»).
β) Αν φέρει ισοπαλία, π.χ. 2-2 και 3-3, «τους δείξαμε μεν ποιοι είμαστε αλλά δεν τους αποτελειώσαμε», ο Σισέ τα βάζει με τον Σάλπι επειδή πασάρει μόνο από το δεξί στο αριστερό, ο Τύπος θυμάται πως έλειπε ο Καραγκούνης αλλά η κορυφή μένει πράσινη.
γ) Αν νικήσει π.χ. με 3-2; Ναι μεν πρόωρη στέψη αλλά ο Γίρανεκ, Γίρανεκ.

Ποιος λοιπόν θέλει πραγματικά θέαμα, μπάλα, πολλά γκολ και τρίχες κατσαρές; Ο Λεμονής ή ο Γίρανεκ;

Προσωπικά θεωρώ πιο πλούσιο ένα ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού ή Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού που θα λήξει 0-0 αλλά θα έχει «υλικό» από τους πάγκους και θα αναδείξει τυχόν αρετές (και συνάμα τυχόν αδυναμίες) προπονητών, συστημάτων, ενδεκάδων, ρόστερ.

Επί τούτου, τη Δευτέρα.

Πρόγνωση/εκτίμηση; Λέω Χ άνευ παράγοντα… Κάκου.