Πέμπτη, Ιουλίου 10, 2008

Ολυμπιακός-Γκρότσλιν 0-2

Στο δεύτερο και τελευταίο φιλικό επί αυστριακού εδάφους, ο Ολυμπιακός δεν ικανοποίησε με την απόδοσή του και γνώρισε την ήττα με 2-0 από την πολωνική Γκρότσλιν, σε παιχνίδι που διεξήχθη στο Γιένμπαχ. Ντεμπούτο με τη φανέλα της πειραϊκής ομάδας για τους Αβραάμ Παπαδόπουλο και Όσκαρ Γκονθάλεθ, οι οποίοι ήταν θετικότατοι. Νωρίς για να κριθεί ακόμα ο υπό δοκιμή Μίκελ Αλόνσο, που έδειξε ανέτοιμος. Η πολωνική ομάδα προηγήθηκε με τον Ιβανόβσκι στο 16', ενώ ο Μιχάλσκι διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 78'.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο: Κόβατς, Πάντος, Γκαλίτσιος, Ραούλ Μπράβο, Λεονάρντο (46' Ντομί), Στολτίδης, Κατσικογιάννης, Νικλητσιώτης, Τζόρτζεβιτς, Όσκαρ, Μήτρογλου.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο: Παναγόπουλος, Γκαλίτσιος, Α. Παπαδόπουλος, Ραούλ Μπράβο, Ντομί, Μίκελ Αλόνσο, Μενδρινός, Σίσιτς, Σοϊλέδης, Νούνιες, Κοβάτσεβιτς.

Η σύνθεση της Γκρότσλιν (Γιάτσεκ Ζιελίνσκι): Πρζιρόβσκι, Μινάρ, Λαζαρέβσκι, Μπακ, Γιοντλόβιεκ, Πιέτσνιακ, Ιβανόβσκι, Τελιχόβσκι, Λάτο, Μαγέβσκι, Σβιερτσέβσκι.

Mπάμ !!!

Είπε «ναι» στην Αλ Αραμπί ο Λούα Λούα, αλλά... διαψεύδει!

Στο Κατάρ, όπως όλα δείχνουν, θα αγωνίζεται από την νέα σεζόν ο Λούα Λούα. Οπως διέρρευσε χθες από μάνατζερ που χειρίζονται την υπόθεση του Κονγκολέζου επιθετικού, ο 28χρονος άσος απάντησε θετικά στην πρόταση-μαμούθ της Αλ Αραμπί, η οποία αγγίζει το ποσό των 10 εκατ. ευρώ για συμβόλαιο συνεργασίας τριών χρόνων.

Ωστόσο, η πλευρά του ποδοσφαιριστή διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες που θέλουν τον Λούα Λούα να έχει συμφωνήσει ή υπογράψει σε κάποιον σύλλογο: «Ο Λούα Λούα ούτε υπέγραψε ότι συμφώνησε με κάποιον σύλλογο. Προς το παρόν είναι ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, θα δούμε τι θα γίνει».

Ο Λούα Λούα αναμένεται να επιστρέψει από το Λονδίνο -που βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες- στην Ελλάδα την Κυριακή (13/07), την ημέρα που έρχεται στην χώρα μας και η αποστολή του Ολυμπιακού από το Σέεφελντ. Πάντως, αν «σφραγιστεί» η συμφωνία, ο Ολυμπιακός θα βάλει στα ταμεία του από την πώληση του παίκτη 3 εκατ. ευρώ.

Νέο "τεστ", με Γκρότσλιν

Το δεύτερο φιλικό προετοιμασίας δίνει το απόγευμα της Πέμπτης ο Ολυμπιακός. Αντίπαλος των «ερυθρολεύκων», μετά την τρίτης κατηγορίας αυστριακή Χαλ, η τρίτη του πολωνικού πρωταθλήματος, Ντισκομπόλια Γκρότσλιν. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 18:00 (19:00 ώρα Ελλάδος) και θα διεξαχθεί στο Γένμπαχ, περίπου 50 χιλιόμετρα από το Σέεφελντ.

Οριστικά στην Αλμέρια ο Πεγεράνο

Το σίριαλ με τον Αργεντίνο κεντρικό αμυντικό είχε αρνητική εξέλιξη για τον Παναθηναϊκό, αφού ο παίκτης που βρέθηκε πολύ κοντά στο "τριφύλλι", ανακοινώθηκε χτες (09/07) το βράδυ από την ισπανική ομάδα.

Ο Πεγεράνο είχε ξεκαθαρίσει πως δεν έχει πρόβλημα να έρθει στην Ελλάδα, όμως η επιθυμία της οικογένειας του να μετακομίσει στην Ισπανία, αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για την πραγματοποίηση της μεταγραφής.

Στην ανακοίνωσή της, μάλιστα, η Αλμερία αναφέρει πως κατάφερε να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του Πεγεράνο, παρά το γεγονός ότι στο παιχνίδι της απόκτησης του παίκτη είχαν μπει πολύ σημαντικές ευρωπαϊκές ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός.
O 24χρονος αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας.

Ελλάδα-Κροατία: 77-64

Τον 13ο τίτλο της στην ιστορία του τουρνουά "Ακρόπολις" κατέκτησε η Εθνική Ελλάδας, επικρατώντας της Κροατίας 77-64 στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής.

Την ερχόμενη Δευτέρα (22:00) η Ελλάδα ρίχνεται στη "μάχη" της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, στο Προολυμπιακό Τουρνουά της Αθήνας, με πρώτο αντίπαλο τον Λίβανο στον Α’ όμιλο.

Δεκάλεπτα: 19-18, 40-32, 61-46, 77-64.

Ελλάδα (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς, Μπουρούσης 6 (1), Ζήσης 13, Σπανούλης 12, Βασιλόπουλος 2, Φώτσης 10 (2), Τσαλδάρης 2, Γλυνιαδάκης 9, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 14 (3), Καλαμπόκης, Πρίντεζης 7.

Κροατία (Γιάσμιν Ρέπεσα): Ούκιτς 10 (1), Κους, Πόποβιτς 7 (1), Ρόζιτς 7 (1), Λόντσαρ 4, Τόμας 7 (1), Νίτσεβιτς 6, Μάρκοτα 11 (1), Μπάνιτς 6, Μπάγκαριτς, Μπάρατς 6.