Σάββατο, Ιουνίου 06, 2009

ΠΑΟ: Τελειώνει του Πουιγκρενιέ


Ο Σεμπαστιάν Πουιγκρενιέ θα είναι κατά πάσα πιθανότητα παίκτης του Παναθηναϊκού από τη νέα σεζόν και θα βρεθεί στην Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο.

Άρης: Και επίσημα Λεάντρο Γκρασιάν

Ποδοσφαιριστής του Άρη είναι και επίσημα ο Λεάντρο Γκρασιάν, ο οποίος αφού πρώτα πέρασε από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, στην συνέχεια υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο και παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Θανάση Αθανασιάδη, στα γραφεία του συλλόγου.

Μαρέσκα: Θέλω πολύ να έρθω στον Ολυμπιακό

Την επιθυμία του να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό εξέφρασε με δηλώσεις του ο Μαρέσκα της Σεβίλλης! Πάντως, δεν ξεκαθάρισε αν όντως υπάρχουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες.

«Γνωρίζω το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και με τιμά γιατί πρόκειται για έναν μεγάλο σύλλογο της Ευρώπης. Δεν κρύβω ότι και εγώ θα ήθελα να συνεργαστώ στον Ολυμπιακό. Και μακάρι να γίνει η μεταγραφή. Πραγματικά θέλω πολύ να έρθω στον Ολυμπιακό και να κάνω πρωταθλητισμό και να αγωνιστώ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Άλλωστε ξέρω την Ελλάδα γιατί έρχομαι συχνά για διακοπές», τόνισε ο Ιταλός άσος στην εφημερίδα "Φως" που στη συνέχεια έβαλε φρένο στον ενθουσιασμό του λέγοντας:

«Δεν εξαρτάται από μένα όμως γιατί έχω ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να απευθυνθεί στην ομάδα μου με την οποία δεν έχω κανένα πρόβλημα. Δεν μπορώ να πώ αν έχω μιλήσει με κάποιον από τον Ολυμπιακό. Ρωτήστε την ελληνική ομάδα αν έχει κάνει κάτι με εμένα ή με τη Σεβίλλη...», κατέληξε ο Μαρέσκα.

ΠΑΟ: Δίνει 7 εκατ. για Ολιβέϊρα !

Ψηλά στην μεταγραφική λίστα του Παναθηναϊκού συνεχίζει να βρίσκεται ο Ρικάρντο Ολιβέιρα. Πρόταση ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ έχουν καταθέσει οι Πράσινοι για τον Βραζιλιάνο στην Μπέτις, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Τι λένε τα ξένα μέσα:

«Periodiko de Aragon»:
«Στην Τουρκία λένε ότι ενδιαφέρεται η Γαλατά και θα κάνει πρώτη πρόταση 6 εκ., ευρώ. Στην Ελλάδα αναφέρουν τον Παναθηναϊκό, που λέγεται ότι θα δώσει 7 εκ. ευρώ», γράφει η εφημερίδα της Σαραγόσας, η ομάδα της οποίας έχει 50-50 τα δικαιώματα του παίκτη με την Μπέτις.

«elbetis.com»: «Τον Ολιβέιρα τον θέλουν η Γαλατάσαράι, ο Παναθηναϊκός αλλά και ορισμένα γαλλικά σωματεία, αλλά η πρότασή τους δεν υπερβαίνει τα 6.000.000 ευρώ», γράφει το σάιτ της Μπέτις ως δηλώσεις του προέδρου του ισπανικού συλλόγου, Ρουίθ ντε Λοπέρα.

Ολυμπιακός: "Μπάσιμο" από τους Αγγελόπουλους !

Συνάντηση κορυφής μέσα στην εβδομάδα θα έχει ο Σωκράτης Κόκκαλης με τους αδερφούς Αγγελόπουλος προκειμένου να αποφασίσουν για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ αλλά και την μεταβίβαση όλης της ΚΑΕ από πλευράς του προέδρου των «ερυθρολεύκων».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέουν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι ετοιμάζουν δυναμικό μπάσιμο στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό που μεταφράζεται οικονομικά σε εισχώρηση 20 εκ. ευρώ. Αν συνυπολογίσουμε τα χρήματα που θα βάλουν κι υπόλοιποι επιχειρηματίες με τους οποίους έχουν αρχίσει ήδη οι επαφές τότε φτάνουμε σε ένα ποσό 40 εκ. ευρώ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ από το οποίο περισσεύουν -για μια δυνατή μεταγραφή- τουλάχιστον 15 εκ.!

Εντείνονται, λοιπόν, οι κινήσεις του Σωκράτη Κόκκαλη όσον αφορά το άνοιγμα του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού σε νέους μετόχους. Εξάλλου, το πλάνο που έχει ορίσει ο πρόεδρος των Πειραιωτών προβλέπει να έχει επέλθει η συμφωνία με τους επενδυτές μέχρι τη γενική συνέλευση που είναι προγραμματισμένη για τις 22 του μήνα.

Τρίτη ή Τετάρτη

Η αρχή γίνεται με τους Αγγελόπουλους. Η συνάντηση με τον Κόκκαλη θα γίνει την προσεχή Τρίτη ή το αργότερο την Τετάρτη. Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος θα προτείνουν στον πρόεδρο του Ολυμπιακού να μπουν στην ΠΑΕ με ένα ποσό κοντά στα 20 εκ. ευρώ.


Δεν αφήνουν το μπάσκετ

Την ίδια ώρα, ο Σωκράτης Κόκκαλης θα παραχωρήσει χωρίς να ζητήσει χρήματα ολόκληρη την ΚΑΕ στους Αγγελόπουλους, οι οποίοι θα συνεχίσουν να ασχολούνται δυναμικά με το μπάσκετ, προκειμένου να οδηγήσουν την ομάδα σε διακρίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Άσχετα, αν η αυτή η είσοδος στην ΠΑΕ μεταφράζεται ως μια πρώτη διάδοχη κατάσταση στην μετά Κόκκαλη εποχή.

Οι υπόλοιποι επενδυτές

Εκτός από τους Αγγελόπουλους, στην ΠΑΕ ετοιμάζονται να μπουν και επιχειρηματίες καλύπτοντας όλοι μαζί άλλο ένα ποσό των 20 εκ. ευρώ. Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος, με τον Γιώργο Γλου να ακολουθεί. Νέα ονόματα στη πολυμετοχική σύνθεση θα είναι οι Λαϊνόπουλος και Κομνηνάκης.

Αυξάνεται το μεταγραφικό μπάτζετ

Αν αναλογιστεί κανείς ότι αναμένεται να μπει στην ΠΑΕ ένα ποσό κοντά στα 40 εκ. ευρώ τότε γίνεται αντιληπτό ότι θα αυξηθεί και το μεταγραφικό μπάτζετ. Μπορεί να μην καλύπτεται πλήρως το 40% της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που προανήγγειλε ο Κόκκαλης (καθώς γι’ αυτό απαιτούνται 72 εκ. ευρώ) αλλά από τη στιγμή που η ζημά της ΠΑΕ είναι περίπου 22 εκ. ευρώ περισσεύει ένα ποσό 15 εκ. ευρώ και άνω για μεταγραφές. Μάλιστα, όπως λέγεται, αυτό το ποσό θα ξοδευτεί όλο για ένα μεταγραφικό "μπαμ" στο τέλος του καλοκαιριού!

Oλυμπιακός: Μίλησε για Κάλστρομ

Σύμφωνα με τη σουηδική ιστοσελίδα «Expressen», οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ήδη προσεγγίσει τη Λιόν, με σκοπό να μάθουν τις προθέσεις της στο ενδεχόμενο παραχώρησης του Σουηδού μέσου, Κάλστρομ. Σε περίπτωση που αντικρύσουν πρόσφορο έδαφος, δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα «κρούση», αυτή τη φορά με πρόταση αγοράς ή δανεισμού.

Όσον αφορά τη στάση του 27χρονου άσου, οι συμπατριώτες του εμμέσως πλην σαφώς αποκάλυψαν ότι οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ των Πειραιωτών. Και αυτό διότι, θεωρούν πως μετά την επικείμενη αποχώρηση του Ζουνίνιο Μπερναμπούκανο από το ρόστερ της Λιόν,ο Κάλστρομ θα καπαρώσει θέση στην αρχική ενδεκάδα.

Aντιπρόεδρος Λανούς: Όποιος θέλει τον Σάντ ας δώσει χρήματα !

Ο αντιπρόεδρος της Λανούς, Νίκολας Ρούσο, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της αργεντίνικης ομάδας αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον του "τριφυλλιού" για τον Σάντ τονίζοντας, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία.

Παράλληλα, κάλεσε τους υποψήφιους μνηστήρες να καταθέσουν την προσφορά τους για τον Σαντ σύμφωνα με τις οικονομικές απαιτήσεις της Λανούς (ανέρχονται στα 5,1 εκ. ευρώ, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα) προκειμένου να αποκτήσουν τον 29χρονο επιθετικό.

Πάντως, έμπλεξε και λίγο τα πράγματα λέγοντας πώς οι πιθανότητες αποαχώρησης του Σαντ είναι 50-50 κι αυτό μπορεί να σχετίζεται με το γεγονός ότι ο παίκτης θέλει Παναθηναϊκό αλλά οι "πράσινοι" δίνουν μέχρι 4 εκ. ευρώ...

«Ο Παναθηναϊκός, όπως και άλλες ομάδες, ενδιαφέρονται για τον παίκτη. Δεν υπάρχει όμως καμία συμφωνία. Όποιοι θέλουν ας έρθουν να δώσουν τα χρήματα που ζητά η Λανούς. Αυτό που μέχρι στιγμές βλέπω είναι ότι η μεταγραφή του Σαντ είναι 50-50», ήταν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Λανούς.

Προτείνει ανταλλαγή Τζιμπούρ-Εστογιάνοφ η ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ φαίνεται ότι είναι διατεθειμένη να κάνει το μεγάλο κόλπο-γκρόσο από την Ελλάδα αποκτώντας από τον Πανιώνιο τον Φαμπιάν Εστογιάνοφ!

Μάλιστα, για να δελεάσει περισσότερο τους "κυανέρυρθρους" προσφέρει, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ως αντάλλαγμα τον πρώην άσο των νεοσμυρνιοτών, Ραφίκ Τζιμπούρ!

Όπως, λέγεται, η Ένωση έχει κάνει την πρώτη διερευνητική επαφή με τους ανθρώπους του Πανιωνίου και βρήκε θετικό κλίμα για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις.

Οι "κιτρινόμαυροι", άλλωστε, χρωστάνε ακόμη 2 εκ. στον Πανιώνιο από τη περυσή μεταγραφή του Τζιμπούρ, οπότε σκέφτονται να τα "πατσήσουν" με την επιστροφή του Γαλλοαλγερινού στη Νέα Σμύρνη. Ερωτηματικό παραμένει, βέβαια, αν ο Τζιμπούρ θα δεχθεί αυτή τη μεταγραφή.

Εξάλλου, η απόκτηση του Φαμπιάν Εστογιάνοφ αποτελεί προσωπική εισήγηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς που θέλει να προσδώσει στην ΑΕΚ της νέας χρονιάς ταχύτητα και ποιότητα στις πτέρυγες.

sportdog.gr