Πέμπτη, Αυγούστου 14, 2008

Αποκλείστηκε ο Φέντερερ !


Η πρώτη έκπληξη στο Ολυμπιακό τουρνουά τένις των ανδρών σημειώθηκε την Πέμπτη (14/08), με δράστη τον Τζέιμς Μπλέικ και θύμα τον Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Αμερικανός τενίστας νίκησε στον προημιτελικό 6-4, 7-6 τον Ελβετό πρωταθλητή, ο οποίος από την ερχόμενη εβδομάδα θα χάσει και την κορυφή στην παγκόσμια κατάταξη από τον Ισπανό Ραφαέλ Ναδάλ.

Αλεξόπουλος: Θα πάρουμε την πρόκριση στην Κύπρο


Την άσχημη εμφάνιση της ΑΕΚ κόντρα στην Ομόνοια παραδέχθηκε ο Γιώργος Αλεξόπουλος, ο οποίος ωστόσο εξέφρασε την πίστη του ότι η ΑΕΚ θα πάρει την πρόκριση στην Κύπρο.

«Τελείωσε το πρώτο ματς και σίγουρα δεν ήμασταν καθόλου καλοί. Έχουμε πλέον το δεύτερο ματς, όπου θα παλέψουμε και θα πάρουμε την πρόκριση. Από εμάς εξαρτάται από μας», επισήμανε και συμπλήρωσε: «Είναι ακόμα αρχή της σεζόν αλλά δεν κάναμε καλή εμφάνιση και απογοητεύσαμε τον κόσμο μας. Στο χέρι μας είναι να αντιστρέψουμε το κλίμα».

ΑΡΗΣ-ΣΛΑΒΕΝ 1-0: Προβάδισμα πρόκρισης οι κίτρινοι


Με γκολ του Κόκε στο 55’ ο Άρης νίκησε 1-0 τη Σλάβεν Κοπρίβνιτσα, στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα του β’ προκριματικού γύρου του Κυπέλλου UEFA.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στους ομίλους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, ωστόσο, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική στη ρεβάνς που θα γίνει σε δύο εβδομάδες στην Κροατία.

Άρης: Κέλεμεν, Βανγκέλι (52' Βλόνταρτσικ), Αουρέλιο, Λέμπο, Γιάχιτς, Γκαρσία, Μπατιόν, Ζεντίλ (64' Νέτο), Ρεγκέιρο, Κάλβο (52' Χαβίτο), Κόκε

Σλάβεν: Ρόντιτς, Μπόζνια, Λάπιτς, Τζούριτς (79' Κρέσινγκερ), Μπίλεν (68' Γκρεγκούρινα), Ρογκούλι, Τσαβάλ, Γιάγιαλο, Πόλντρουγκατς, Πόσαβετς, Βρούτσινα (79' Σέχιτς)

1-0

Iδου η Κύπρος !


Μετά την νίκη της Ανόρθωσης με 3-0 την Τετάρτη απέναντι στον Ολυμπιακό, η Ομόνοια πήρε μια περήφανη και ιστορική νίκη μέσα στην Αθήνα απέναντι στην ΑΕΚ με 1-0.

Οι πράσινοι έπαιξαν, χωρίς υπερβολή, αλάνθαστα, μπορεί να μην είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά δεν έχασαν σε καμιά περίπτωση τον έλεγχο του αγώνα. Το γκολ του Καφού στο 39’ ήταν αυτό που έδωσε την μεγάλη νίκη στην κυπριακή ομάδα και το δικαίωμα στους 3,500 απίστευτους οπαδούς των πρασίνων να κερδίσουν κατά κράτος την κερκίδα των φίλων της ΑΕΚ.

Το πρώτο ημίχρονο δεν κύλησε όπως θα ήθελε ο Γιώργος Δώνης για την ΑΕΚ, η οποία έδειχνε χαμένη στον αγωνιστικό χώρο. Εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις, η κυκλοφορία της μπάλας ήταν κακή, με τους Σκόκο και Ζορμπά να μη βοηθάνε καθόλου στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη καλή στιγμή για την Ένωση δημιουργήθηκε στο 21’ από στημένη φάση, με τον Ζορμπά να ανακόπτεται από τους αντίπαλους αμυντικούς.

Από την άλλη πλευρά, η Ομόνοια ήταν άψογα στημένη, έχοντας πολύ κοντά τις γραμμές της, μην αφήνοντας καθόλου κενούς χώρους στους «κιτρινόμαυρους». Όταν δινόταν η ευκαιρία, οι Κύπριοι έβγαιναν μπροστά με τους Χριστοφή και Καφού να είναι ιδιαίτερα απειλητικοί. Ο πρώτος, μάλιστα, υποχρέωσε τον Σάχα σε εξαιρετική επέμβαση στο 22’, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα ο Ράμος παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ σε μια προσπάθεια του Ντικουμάνα από δεξιά.

Η ψυχρολουσία για την Ένωση ήρθε στο 40’, όταν με αρκετή δόση τύχης (η μπάλα άλλαξε πορεία στον διαιτητή) ο Ντικουμάνα έβγαλε στον Καφού, αυτός πήρε την κόντρα από τον αργοπορημένο Μαϊστόροβιτς και με άψογο τελείωμα νίκησε το εξερχόμενο Σάχα, κάνοντας το 0-1. Τίποτα άλλο αξιόλογο δεν είχε το πρώτο μέρος, εκτός από τις έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου της ΑΕΚ.

Δεν μπορούσε...

Ο Γιώργος Δώνης έκανε την πρώτη του διορθωτική κίνηση με την έναρξη της επανάληψης, ρίχνοντας στη μάχη τον γρήγορο Παυλή στη θέση του Ζορμπά, προκειμένου να στηρίξει στην επίθεση την παρουσία του Μπλάνκο. Όμως, η ΑΕΚ εκτός από δέκα λεπτά μιας κάποιας κινητικότητας, δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα απολύτως, με τον Αργεντινό επιθετικό της να είναι εγκλωβισμένος.

Ούτε οι Χετεμάι και Λαγός, που μπήκαν στο μεταξύ, άλλαξαν κάτι από την εικόνα της Ένωσης μέχρι το τέλος, προβληματίζοντας τους φιλάθλους που είχαν έρθει στο γήπεδο και αναγκάζοντάς του να αποδοκιμάσουν στο τέλος του αγώνα. Ένα τέλος, το οποίο θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερο αν δεν υπήρχε ο Χουανφράν, που με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού αποσόβησε βέβαιη παραβίαση σε σουτ του Ζλόγκαρ.

ΑΕΚ: Σάχα, Ράμος, Αλεξόπουλος, Μαϊστόροβιτς, Χουάνφραν, Ρίκα (63’ Χετεμάι), Καφές, Ριβάλντο (79’ Λαγός), Σκόκο, Ζορμπάς (46’ Παυλής), Μπλάνκο.

Ομόνοια: Γεωργαλίδης, Ντικουμάνα, Βένζελ, Πλετς, Ζλόγκαρ, Κασέκε, Ντούρο (79’ Καϊάφας), Κλέιτον (81’ Αλωνεύτης), Χαραλάμπους, Χριστοφή (85’ Οκκάς), Καφού.




0-1

Ο νόμος του ισχυρού


Ο Δαυίδ δεν μπορεί να νικά πάντα τον Γολιάθ. Η Ελλάδα γνώρισε την ήττα από τις ΗΠΑ με 92-69 για την τρίτη αγωνιστική του δευτέρου ομίλου του ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ. Η Εθνική ήταν μέσα στο παιχνίδι στα πρώτα 12 λεπτά, αλλά στη συνέχεια χάθηκε ο έλεγχος του ρυθμού και οι Αμερικανοί έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους αποδεικνύοντας την ανωτερότητά τους. Μπορεί πάντως οι ΗΠΑ να πήραν την πολυπόθητη εκδίκηση, αλλά οι μνήμες από τον ελληνικό άθλο του 2006 δεν σβήνουν έτσι εύκολα. Κορυφαίοι οι Παπαλουκάς και Σπανούλης με 15 και 14 πόντους αντίστοιχα. Επόμενος αντίπαλος της Ελλάδας είναι τα ξημερώματα του Σαββάτου (4:00) η Ανγκόλα.

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 51-32, 74-54, 92-69

Διαιτητές: Μπραζάουσκας, Άιλεν, Σούντεκ.

ΗΠΑ (Σιζέφσκι): Ουέιντ 17, Χάουαρντ 2, Τζέιμς 13, Μπος 18, Πρινς, Ουίλιαμς 5, Πολ 4, Μπράιαντ 18, Άντονι 8, Ρεντ 3, Μπούζερ 4, Κιντ.

Ελλάδα (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 15, Μπουρούσης 9, Ζήσης 3, Σπανούλης 14, Βασιλόπουλος 3, Φώτσης 9, Πρίντεζης, Γλυνιαδάκης 2, Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης, Σχορτσιανίτης 3, Πελεκάνος 5.

Νίνης, Αβραάμ και Παπασταθόπουλος τα νέα πρόσωπα στο φιλικό με Σλοβακία !


Το φιλικό με την Σλοβακία είναι προγραμματισμένο για τις 20 Αυγούστου και είναι στο πλαίσιο της προετοιμασίας των Ελλαδιτών διεθνών για την έναρξη της προκριματικής φάσης του παγκοσμίου κυπέλλου του 2010 της Νοτίου Αφρικής. Η αποστολή της εθνικής θα αναχωρήσει τη Δευτέρα για τη Σλοβακία.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας κάλεσε 22 ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι οι εξής: Αμανατίδη (Άιντραχτ), Σεϊταρίδη (Ατλέτικο Μαδρίτης), Κατσουράνη (Μπενφίκα), Σαμαρά (Σέλτικ), Χαριστέα (Νυρεμβέργη), Γκέκα (Λεβερκούζεν), Λυμπερόπουλο (Άιντραχτ), Παπασταθόπουλο (Τζένοα), Δέλλα (Ανόρθωση), Τοροσίδη, Πατσατζόγλου, Α. Παπαδόπουλο (Ολυμπιακός), Κυργιάκο, Μπασινά (ΑΕΚ), Χαλκιά (ΠΑΟΚ), Τζόρβα (ΟΦΗ), Νίνη, Καραγκούνη, Βύντρα, Σαλπιγγίδη, Σπυρόπουλο και Τζιόλη (Παναθηναϊκός).

Μια εβδομάδα εκτός ο Νικοπολίδης


Μια εβδομάδα θα μείνει μακριά από τις προπονήσεις ο Αντώνης Νικοπολίδης, κάτι που σημαίνει ότι ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού θα είναι έτοιμος για τον επαναληπτικό αγώνα του γ' προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ, με την Ανόρθωση στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΓΙΑ ΑΝΟΡΘΩΣΗ

Ο θρίαμβος της Ανόρθωσης σε βάρος του Ολυμπιακού με 3-0, στον πρώτο αγώνα του 3ου προκριματικού του Champions League, είναι το πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα της UEFA! Η πρωταθλήτρια Κύπρου διέλυσε την πρωταθλήτρια Ελλάδας και "ανάγκασε" το uefa.com να της παραχωρήσει το χώρο της πρώτης του είδησης, παρότι το ίδιο βράδυ και κάποιες άλλες ομάδες έκαναν το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του Champions League.

"Η καταπληκτική Ανόρθωση τρόμαξε τον Ολυμπιακό!", αναφέρει το δημοσίευμα του συνάδελφου Τζον Λεωνίδου και συνεχίζει: "Η Ανόρθωση Αμμοχώστου είναι μόλις ένα παιχνίδι μακριά από το να γίνει η πρώτη κυπριακή ομάδα που προκρίνεται στους ομίλους του Champions League, μετά από μια επιβλητική εμφάνιση που σόκαρε τον πρωταθλητή Ελλάδας, Ολυμπιακό".

Στις 3:30 το πρωί της Πέμπτης, λίγες ώρες μετά την πιο ιστορική βραδιά του κυπριακού ποδοσφαίρου μέχρι την επόμενη -συγκρίνεται μόνο με τους Εθνικούς θριάμβους επί της Ισπανίας (3-2) και της Ιρλανδίας (5-2)-, ιδού ορισμένα δημοσιεύματα από ΜΜΕ παγκοσμίως:

Goal.com: "Η Ανόρθωση πέτυχε ίσως το καλύτερο αποτέλεσμα της ιστορίας της, με μια εκπληκτική νίκη 3-0 επί του Ολυμπιακού, ο οποίος είναι σε τεράστιο κίνδυνο να χάσει τη φάση των ομίλων!".

Reuters UK: "Η κυπριακή Ανόρθωση Αμμοχώστου έκανε ένα ασυνήθιστο βήμα προς τους ομίλους, μετά από μια εμφατική νίκη 3-0 επί του Ολυμπιακού, στη μεγαλύτερη απογοήτευση της βραδιάς!".

Canadian Press, London: "Το μεγαλύτερο σοκ της ημέρας προήλθε από την πρωταθλήτρια Κύπρου, Ανόρθωση Αμμοχώστου, η οποία νίκησε με 3-0 τον πρωταθλητή Ελλάδας, Ολυμπιακό!".

The West Australian, Australia: "Η Ανόρθωση Αμμοχώστου, προσπαθόντας να γίνει η πρώτη κυπριακή ομάδα που μπαίνει στους ομίλους, επιβλήθηκε με 3-0 του Ολυμπιακού!".

The Earthtimes, UK: "Ο Ολυμπιακός έχει ένα βουνό να ανέβει, μετά την ήττα του με 3-0 από την Ανόρθωση!".

Skysports: "Η Ανόρθωση Αμμοχώστου είναι άλλη μια ομάδα που βλέπει ήδη τους ομίλους, μετά από το εντυπωσιακό 3-0 επί του Ολυμπιακού!".

Independent UK: "Ο Ολυμπιακός 'σκουπίστηκε' με 3-0 από την Ανόρθωση!".

Yahoo Eurosport: "Ο Έλληνας γίγαντας Ολυμπιακός κατέβηκε ανέτοιμος απέναντι στην Ανόρθωση, δεχόμενος ήττα-έκπληξη με 3-0!".

Τύπος: Η μπάλα παίρνει τον Σωκράτη

Τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Σωκράτη Κόκκαλη θεωρεί υπεύθυνο για τον διασυρμό (3-0) από την Ανόρθωση, η πλειοψηφία του Αθηναϊκού Τύπου. "ΚΟΙΤΑ ΠΩΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ", γράφει η Νο1 σε κυκλοφορία "SportDay".

Για "ΜΑΥΡΗ ΝΥΚΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ" κάνει λόγο το "ΦΩΣ", το οποίο σε άλλο σημείο «κτυπάει» πως "τα έκανε μούσκεμα ο Βαλβέρδε".

"Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ" γράφει ο "Πρωταθλητής", εκφραστικό όργανο του Ολυμπιακού, ενώ τα βέλη παίρνουν και τον Κώστα Μήτρογλου, που έχασε το πέναλτι. "Παιδί είναι και παίζει", γράφει ο "Π".

"ΣΩΚΡΑΤΗ, ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ;", διερωτάται η "GoalNews", "ΚΑΤΟΡΘΩΣΗ" γράφει η ΕΞΕΔΡΑ.

Ο πιο εμπνευσμένος τίτλος ανήκει στην "Γάτα", που μιλάει για "SOS-IN", κάνοντας λογοπαίγνιο με το όνομα του MVP της Ανόρθωσης.

"Το φάντασμα του Ολυμπιακού έχασε εύκολα 3-0 από μια φανταστική Ανόρθωση", αναφέρει στο επίτιτλο της η ίδια εφημερίδα.

Αναμονή για Ντιόγκο, δεν ανεβάζει άλλο την προσφορά ο Ολυμπιακός


Παρά την βαριά ήττα από την Ανόρθωση, με την οποία μείωσε αισθητά τις ελπίδες του για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός συνεχίζει την προσπάθεια για να ντύσει στα «ερυθρόλευκα» τον Ντιόγκο. Μάλιστα, από τον πειραϊκό σύλλογο συνεχίζουν να είναι αισιόδοξοι, παρά της σφήνα της Λοκομοτίβ Μόσχας και πιστεύουν ότι το αργότερο μέχρι την Κυριακή (17/08) ο Βραζιλιάνος επιθετικός θα βρίσκεται στην χώρα μας για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Ο Γιάννης Χρυσικόπουλος δεν ταξίδεψε τελικά στην Κύπρο, διότι βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με τους ανθρώπους της Πορτουγκέζα, στην προσπάθειά του να πείσει τους ιθύνοντες του συλλόγου να αποδεχθούν την πρόταση του Ολυμπιακού, την οποία οι Πειραιώτες βελτίωσαν και την έφτασαν στα 8,5 εκατ. ευρώ.

Δεν ανεβάσουν άλλο την προσφορά

Ωστόσο, οι Βραζιλιάνοι συνεχίζουν να είναι αρνητικοί, καθώς υποστηρίζουν πως οι Ρώσοι δίνουν για τον παίκτη 10 εκατ. ευρώ και μάλιστα τα μισά χρήματα μετρητοίς, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Γι’ αυτό το λόγο, ο Μανουέλ ντα Λούπα ζητά από τους «ερυθρόλευκους» να καταθέσουν ανάλογη πρόταση, όμως από τον Ολυμπιακό υπογραμμίζουν ότι δεν πρόκειται να ανεβάσουν άλλο την προσφορά τους, πράγμα που δείχνει ότι υπολογίζουν πολύ στην επιθυμία του Ντιόγκο να πιάσει στο... λιμάνι.
Λαούκα: Αν δεν έρθει νέα πρόταση, δεν φεύγει

Εντελώς διαφορετική άποψη, από αυτή που αφήνουν να βγει προς στα έξω οι άνθρωποι του Ολυμπιακού για την υπόθεση Ντιόγκο, έχει ο αντιπρόεδρος της Πορτουγκέζα, Λιουίς Λαούκα. Μάλιστα, υπογραμμίζει πως αν οι «ερυθρόλευκοι» δεν καταθέσουν πρόταση μέχρι την Δευτέρα (18/08), τότε ο νεαρός φορ δεν πρόκειται να παραχωρηθεί.

«Μέχρι και τη Δευτέρα 18 Αυγούστου θα περιμένουμε επίσημη πρόταση για τον Ντιόγο. Μια πρόταση που θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τον Ολυμπιακό. Εάν ο ελληνικός σύλλογος δεν κάνει μια νέα προσφορά, ο παίκτης θα παραμείνει στην ομάδα. Ο Ντιόγκο δεν αγωνίστηκε στα τελευταία ματς με τη συγκατάθεση της ομάδας. Προπονείται στο Σάο Πάουλο. Αν δεν έρθει κάποια πρόταση, θα επανενταχθεί στην ομάδα τη Δευτέρα. Δεν υπάρχει περίπτωση να τιμωρηθεί με πρόστιμο. Δεν έπαιξε με τη συγκατάθεση της διοίκησης. Θα του καταβληθεί ολόκληρος ο μισθός του», κατέληξε ο Λαούκα.

Επιμένουν για Κεϊρίσον και Γκιγιέρμε. Πρόταση στον Σαντ της Λανούς
Στον Ολυμπιακό μπορεί να διαψεύδουν τα δημοσιεύματα που θέλουν τους Κεϊρίσον και τον Γκιγιέρμε να βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία με τους «ερυθρόλευκους», ωστόσο, από τη Βραζιλία και την Αργεντινή συνεχίζουν να εμπλέκουν τα ονόματα των δύο ποδοσφαιριστών με την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Παράλληλα, από την χώρα του ταγκό υπογράμμιζαν χθες ότι οι Πρωταθλητές Ελλάδος κατέθεσαν επίσημη πρόταση, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ στη Λανούς για τον Χοσέ Σαντ.

«Κράξιμο» στο αεροδρόμιο της Λάρνακας


Η αποκαρδιωτική εικόνα του Ολυμπιακού σε συνδυασμό με την βαριά ήττα δεν στεναχώρησε απλά τον κόσμο της ομάδας, αλλά τον εξόργισε... Όσοι από τους φίλους του συλλόγου, βρέθηκαν στο αεροδρόμιο κατά την αποχώρηση των «ερυθρόλευκων» από την Κύπρο, αποδοκίμασαν έντονα την αποστολή της ομάδας.

Για καλή τύχη παικτών και τεχνικού τιμ, οι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί ήταν λίγοι και συγκρατημένοι, αφού δεν ξεπέρασαν τα όρια. Κάποιοι ζήτησαν να μιλήσουν στον Βαλβέρδε, αλλά φυσικά το αίτημα τους δεν έγινε δεκτό, αφού η αποστολή του Ολυμπιακού αποχώρησε γρήγορα για το αεροπλάνο της επιστροφής...

Ο Ντιόγο διέψευσε... τα πάντα στον βραζιλιάνικο Τύπο: "Δεν έχω διαπραγματευτεί με τον Ολυμπιακό"


Το σήριαλ του Ντίογο συνεχίζεται με νέα επεισόδια και μάλιστα με... αποκαλυπτικές δηλώσεις του βραζιλιάνου που ανατρέπουν την όλη υπόθεση. Συγκεκριμένα ο άσος της Πορτουγκέζα, με δηλώσεις του στον βραζιλιάνικο Τύπο, διέψευσε την οποιαδήποτε διαπραγμάτευση του ίδιου με τον Ολυμπιακό, τις δηλώσεις του στον Ελληνικό Τύπο και την παρουσία της μητέρας του στην Ελλάδα!

"Δεν έχω διαπραγματευθεί με κανέναν. Δεν έχω μιλήσει σε κανέναν. Είναι αναληθές ότι μίλησα σε ελληνική εφημερίδα. Και επίσης η μητέρα μου δεν βρέθηκε ποτέ στην Ελλάδα", δήλωσε ο βραζιλιάνος και άφησε να εννοηθεί πως η μεταγραφή, όχι μόνο είναι στον αέρα αλλά απομακρύνεται και το ενδεχόμενο μεταγραφής.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως για την Τρίτη είχε προγραμματιστεί συμβούλιο, για το μέλλον του παίκτη, αλλά αυτό δεν έγινε. Και πως ο πρόεδρος απέρριψε την πρόταση του Ολυμπιακού, η οποία είναι λιγότερη από τα 10 εκ. ευρώ.

Μάλιστα, από την Πορτουγκέζα συνεχίζουν το παιχνίδι τους και δηλώνουν μέσω του αντιπροέδρου της ομάδας: "Μέχρι και τη Δευτέρα 18 Αυγούστου θα περιμένουμε επίσημη πρόταση για τον Ντιόγο. Μια πρόταση που θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τον Ολυμπιακό. Εάν ο ελληνικός σύλλογος δεν κάνει μια νέα προσφορά, ο παίκτης θα παραμείνει στην ομάδα.

Ο Ντιόγο δεν αγωνίστηκε στα τελευταία ματς με τη συγκατάθεση της ομάδας. Προπονείται στο Σάο Πάουλο. Αν δεν έρθει κάποια πρόταση, θα επανενταχθεί στην ομάδα τη Δευτέρα. Δεν υπάρχει περίπτωση να τιμωρηθεί με πρόστιμο. Δεν έπαιξε με τη συγκατάθεση της διοίκησης. Θα του καταβληθεί ολόκληρος ο μισθός του".

Κίνδυνος "διπλής" ήττας

Σίγουρα τα πράγματα περιπλέκονται και ο Ολυμπιακός βρίσκεται μπροστά σε ένα ακόμα "ναυάγιο" το οποίο μπορεί να αποδειχτεί και καταστροφικό για τη φετινή χρονιά. Καθώς, όχι μόνο κινδυνεύει να μην καταφέρει να αποκτήσει τον παίκτη, αλλά άργησε τις μεταγραφές με τα βλέμματα όλων στραμμένα πάνω στον 21χρονο βραζιλιάνο μήπως και καταφέρει και τον αποκτήσει και προλάβει να τον δηλώσει για τα ματς του προκριματικού γύρου.

Αυτό δεν έγινε και το αποτέλεσμα ήταν να μην ενισχυθεί μεταγραφικά (όσο ήθελε ο τεχνικός της ομάδας)για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και μετά το χθεσινό αποτέλεσμα με την Ανόρθωση, να κινδυνεύει να μείνει εκτός διοργάνωσης μετά από 11 χρόνια.

Κετσπάγια: Κερδίσαμε μία μεγάλη ομάδα, αλλά υπάρχουν άλλα 90 λεπτά


Χαρούμενος για τη σπουδαία νίκη της ομάδας του, αλλά και προσγειωμένος ενόψει της ρεβάνς του Καραϊσκάκη εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Τιμούρ Κετσπάγια. Ο Γεωργιανός τεχνικός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη δοκιμασία που περνάνε οι συμπατριώτες του.

«Κερδίσαμε μια μεγάλη ομάδα το 3-0 τα λέει όλα. Δεν είναι πως δεν κινδυνεύσαμε, αλλά αυτό που έχει σημασία ότι κερδίσαμε ένα μεγάλο αντίπαλο, με πολλές εμπειρίες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πλέον έχουμε ακόμη ένα 90λεπτο στην Αθήνα. Πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι και σοβαροί. Εκεί ο Ολυμπιακός θα έχει όλα τα όπλα του», τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Στο "Αντώνης Παπαδόπουλος" γράψαμε ιστορία. Μπορούμε να πετύχουμε θαύματα σ' αυτό το γήπεδο. Λυπάμαι για όσους δεν βρήκαν εισιτήριο. Δεν ήταν εύκολο για μας τους Γεωργιανούς, αφού συνεχίζονται οι δυσκολίες εκεί. Ελπίζω να σταματήσει ο πόλεμος. Θέλουμε να ζήσουμε και εμείς σε ειρήνη, όπως όλοι. Πρέπει τώρα να ξεκουραστούμε, να οργανωθούμε για να πανηγυρίσει όχι μόνο η Ανόρθωση, αλλά όλη η Κύπρος. Σε τέτοιο επίπεδο, κάθε λάθος τιμωρούνται. Όπως πάθαμε στην Αυστρία. Αλλά πήραμε το μάθημα μας».

Από την πλευρά των ποδοσφαιριστών, μίλησε ο Γιάννης Σκοπελίτης: «Δείξαμε ότι η έδρα μας είναι το μεγάλο μας όπλο, αλλά τώρα πρέπει ν' αποφύγουμε τα λάθη της Αυστρίας. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα αν σκοράραμε στο πέναλτι. Ήταν το πρώτο του επίσημο παιχνίδι. Στην Αθήνα θα είναι διαφορετικά τα πράγματα», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Δηλώσεις έκαναν, όμως, και ο εξαιρετικός Αριάν Μπεκιάι, με τον Τραϊανό Δέλλα. «Στο ποδόσφαιρο χρειάζεται και τύχη. Ξεκινήσαμε καλά, μπήκαμε για να κερδίσουμε, το γρήγορο γκολ μας έδωσε αυτοπεποίθηση, το χρονικό σημείο που μπήκε το πρώτο γκολ ήταν σημαντικό. Αν έμπαινε το πέναλτι θα ήταν αλλιώς, θα είχε αλλάξει η ψυχολογία μας. Μετά ο Ολυμπιακός έπεσε ψυχολογικά, υπήρχε πίστη στο τρίτο γκολ που βάλαμε, αλλά και δόση τύχης. Με αυτό το γκολ ανταμειφτήκαμε για τις προσπάθειες μας», ανέφερε για να συμπληρώσει ο «Κολοσσός»:

«Mας περιμένει μία δύσκολη βραδιά στο Καραϊσκάκη. Θα ξεχάσουμε το σημερινό αποτέλεσμα και θα συγκεντρωθούμε στον αγώνα στο Καραϊσκάκη».

Champions League: 3ος Γύρος


Εύκολο έργο είχε η Γιουβέντους, που συνέτριψε με 4-0 την Αρτμέντια και έδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα στη ρεβάνς της Σλοβακίας. Το ίδιο ισχύει τόσο για την Μπαρτσελόνα (4-0 τη Βίσλα), όσο και για τη Ντιναμό Κιέβου που πέρασε από τη Μόσχα με το επιβλητικό 1-4 επί της Σπαρτάκ και την Άρσεναλ, η οποία κέρδισε στην Ολλανδία 2-0 την Τβέντε.

Τα αποτελέσματα:

Φιορεντίνα-Σλάβια Πράγας 2-0
(3’ Μούτου, 57’ Τζιλαρντίνο)

Σπαρτάκ Μόσχας-Ντιναμό Κιέβου 1-4
(4’ Μπαζένοφ, 28’, 46’ Μπανγκουρά, 45’, 85’ Μιλέφσκι)

Λέφσκι Σόφιας-Μπάτε Μπορίσοφ 0-1
(60’ Ρζέφσκι)

Σαχτάρ Ντόνετσκ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-0
(3’ Σρνα, 31’ Μπραντάο)

Ααλμποργκ-Κάουνας 2-0
(71’ Κακά, 86’ Κουρτ)

Γαλατασαράι-Στεάουα Βουκουρεστίου 2-2
(18’, 47’ Νοντά - 4’ Μορένο, 12’ Νικολίτσα)

Σάλκε-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0
(30’ Πάντερ)

Τβέντε-Αρσεναλ 0-2
(63’ Γκαλάς, 82' Αντεμπαγιόρ)

Μπραν-Μαρσέιγ 0-1
(40’ Σεϊρού)

Γιουβέντους-Αρτμέντια 4-0
(7’ Καμορανέζι, 26’ ντελ Πιέρο, 39’ Κιελίνι, 90' Λεγκροτάλιε)

Παρτιζάν-Φενέρμπαχτσε 2-2
(11' Παούνοβιτς, 14' Μπογκούνοβιτς - 45' πέν. Αλεξ, 50' Γκουίθα)

Σταντάρ Λιέγης-Λίβερπουλ 0-0

Γκιμαράες-Βασιλεία 0-0

Μπαρτσελόνα - Βίσλα 4-0
(17', 84' Ετό, 24' Τσάβι, 50' Ανρί)

Γιαννάκης: "Καμία σχέση με το 2006"

Η Ελλάδα ετοιμάζεται για την αυριανή (14/08 15:00) αναμέτρηση με τις ΗΠΑ στο πλαίσιο της 3ης μέρας του Ολυμπιακού Τουρνουά ανδρών στο Πεκίνο. Ένα ραντεβού των δυο ομάδων που έρχεται δύο χρόνια μετά την τελευταία αναμέτρησή τους, στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (Μουντομπάσκετ 2006) στην Ιαπωνία.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης επανέλαβε και σήμερα μετά την προπόνηση της Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε χωρίς απουσίες και προβλήματα, ότι είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι, μια διαφορετική κατάσταση.

"Είναι σημαντικό να παίζεις με μια τόσο καλή ομάδα σε αυτό το επίπεδο. Είναι για εμάς άλλο ένα παιχνίδι από το οποίο έχουμε μόνο να ωφεληθούμε. Η στρατηγική μας είναι να μην κάνουμε λάθη και να είμαστε συγκεντρωμένοι στα ριμπάουντ. Για να αντιμετωπίσει κάποιος τις ΗΠΑ με τον τρόπο που παίζουν, πρέπει να ελέγξει το ρυθμό, γιατί είναι μια ομάδα με μεγάλη ποιότητα που διάλεξε τους καλύτερους από το ΝΒΑ.

Δεν ξέρω αν ο τρόπος που θέλουμε να παίξουμε θα αποδώσει λιγότερο ή περισσότερο από ό,τι είχε αποδώσει πριν από δύο χρόνια. Το σίγουρο είναι πως μιλάμε για ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι, γιατί εκείνο ήταν νοκ-άουτ και αυτό είναι ένα παιχνίδι ομίλου".

Ο Βασίλης Σπανούλης από τους πρωταγωνιστές μέχρι τώρα της Εθνικής Ελλάδα στην Κίνα και από τους πρωταγωνιστές και στον ημιτελικό του 2006, στάθηκε στο κίνητρο των ΗΠΑ ακριβώς εξαιτίας εκείνου του αγώνα, αλλά και στην παρουσία του Κόμπι Μπράιαντ: "Για τους αντιπάλους μας είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, γιατί τους αποκλείσαμε πριν δύο χρόνια στην Ιαπωνία και σε έναν ημιτελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Έχουμε μεγάλο κίνητρο, γιατί θα έχουμε απέναντί μας σπουδαίους παίκτες.

Στο μπάσκετ πάντα έχεις πιθανότητες και εμείς έχουμε αποδείξει ότι τις κυνηγάμε. Η διαφορά της φετινής ομάδας των ΗΠΑ εν συγκρίσει με αυτήν πριν δύο χρόνια είναι ο Κόμπι, γιατί είναι σπουδαίος παίκτης και της δίνει άλλη αίγλη".

Στο μεταξύ, μια έκπληξη περίμενε την ελληνική ομάδα μπαίνοντας για προπόνηση στο Πανεπιστημιακό γήπεδο. Ένα ιδιόχειρο σημείωμα με ευχές για καλή επιτυχία. Οι... συγγραφείς, πέντε φοιτητές και φοιτήτριες από την Ελλάδα που σπουδάζουν στο εν λόγω Πανεπιστήμιο και ήθελαν να εκδηλώσουν τη συμπαράστασή τους στους Έλληνες παίκτες ενόψει της συνέχειας.

Ο πίνακας των μεταλλίων

Ο πίνακας των μεταλλίων

Θέση Χώρα Χρυσά Αργυρά Χάλκινα Σύνολο
1 Κίνα 17 5 5 27
2 ΗΠΑ 10 8 11 29
3 Νότια Κορέα 6 6 1 12
4 Γερμανία 6 1 2 9
5 Ιταλία 4 4 3 11
6 Αυστραλία 4 2 6 12
7 Ιαπωνία 4 2 3 9
8 Ρωσία 2 7 3 11
9 Μεγάλη Βρετανία 2 2 3 7
10 Γεωργία 2 0 1 3
11 Τσεχία 2 0 0 2
12 Γαλλία 1 7 3 11
13 Βόρεια Κορέα 1 2 4 7
14 Αζερμπαϊτζάν 1 2 0 3
15 Ολλανδία 1 1 3 5
16 Ρουμανία 1 1 2 4
17 Σλοβακία 1 1 0 2
18 Ελβετία 1 0 3 4
19 Ισπανία 1 0 1 2
- Φινλανδία 1 0 1 2
21 Ινδία 1 0 0 1
- Ταϊλάνδη 1 0 0 1
23 Ζιμπάμπουε 0 3 0 3
24 Κούβα 0 2 1 3
- Ουγγαρία 0 2 1 3
26 Σουηδία 0 2 0 2
27 Αλγερία 0 1 1 2
- Αυστρία 0 1 1 2
- Καζακστάν 0 1 1 2
- Κιργιστάν 0 1 1 2
31 Κολομβία 0 1 0 1
- Μογγολία 0 1 0 1
- Νορβηγία 0 1 0 1
- Σλοβενία 0 1 0 1
- Τουρκία 0 1 0 1
- Βιετνάμ 0 1 0 1
37 Ουκρανία 0 0 4 4
38 Αρμενία 0 0 3 3
- Βραζιλία 0 0 3 3
40 Λευκορωσία 0 0 2 2
- Ινδονησία 0 0 2 2
- Κινέζικη Ταϊπέι 0 0 2 2
43 Αργεντινή 0 0 1 1
- Βουλγαρία 0 0 1 1
- Κροατία 0 0 1 1
- Αίγυπτος 0 0 1 1
- Μεξικό 0 0 1 1
- Τατζικιστάν 0 0 1 1
- Τόγκο 0 0 1 1
- Ουζμπεκιστάν 0 0 1 1

Σύνολο 70 70 85 225

5η ημέρα: Αποτελέσματα








Κολύμβηση

Ημιτελικός: 100 μ. ελεύθερο (Α)

Προκρίθηκαν στον τελικό
1. Ιμον Σάλιβαν (Αυστραλία) 47.05 (Παγκόσμιο ρεκόρ)
2. Αλέν Μπερνάρ (Γαλλία) 47.20
3. Πίτερ Φαν ντεν Χούγκενμπαντ (Ολλανδία) 47.68
4. Μάθιου Τάργκετ (Αυστραλία) 47.88
5. Στέφαν Νίστραντ (Σουηδία) 47.91
6. Τζέισον Λέζακ (ΗΠΑ) 47.98
7. Λίντον Φερνς (Ν. Αφρική) 48.00
8. Σέζαρ Σιέλο Φίχο (Βραζιλία) 48.07

Τελικός: 200μ. ελεύθερο (Γ)

Κατάταξη
1. Φεντερίκα Πελεγκρίνι (Ιταλία) 1.54.82 (Παγκόσμιο ρεκόρ)
2. Σάρα Ισάκοβιτς (Σλοβενία) 1.54.97
3. Τζιαγίνγκ Πανγκ (Κίνα) 1:55.05
4. Κέιτι Χοφ (ΗΠΑ) 1:55.78
5. Καμέλια Αλίνα Πότεκ (Ρουμανία) 1:56.87
6. Κέιτλιν ΜακΚλάτσι (Μ. Βρετανία) 1:57.65
7. Μπρόντε Μπάρατ (Αυστραλία) 1:57.83
7. Οφελί-Σιριέλ Ετιέν (Γαλλία) 1:57.83

Τελικός: 200μ. πεταλούδα (Α)

Κατάταξη
1. Μάικλ Φελπς (ΗΠΑ) 1.52.03 (Παγκόσμιο ρεκόρ)
2. Λάζλο Τσεχ (Ουγγαρία) 1.52.70
3. Τακέσι Ματσούντα (Ιαπωνία) 1.52.97
4. Μος Μπουρμέστερ (Ν.Ζηλανδία) 1:54.35
4. Πενγκ Γου (Κίνα) 1:54.35
6. Πάβελ Κορζενιόβσκι (Πολωνία) 1:54.60
7. Κάιο Αλμέιδα (Βραζιλία) 1:54.71
8. Νικολάι Σκβόρτσοφ (Ρωσία) 1:55.14

Ημιτελικός: 200μ. πεταλούδα (Γ)

Προκρίθηκαν στον τελικό
1. Ζίγκε Λιου (Κίνα) 2:06.25
2. Τζέσικα Σίπερ (Αυστραλία) 2:06.34
3. Λιουγιάνγκ Τζιάο (Κίνα) 2:06.42
4. Οτίλια Γέντρζεϊστζακ (Πολωνία) 2:06.78
5. Γιούκο Νακανίσι (Ιαπωνία) 2:06.96
5. Κάθλιν Χέρσι (ΗΠΑ) 2:06.96
7. Ορόρ Μονζέλ (Γαλλία) 2:07.21
8. Ιλέιν Μπρίντεν (ΗΠΑ) 2:07.73

Ημιτελικός: 200μ. πρόσθιο (Α)

Προκρίθηκαν στον τελικό
1. Κοσούκε Κιτατζίμα (Ιαπωνία) 2:08.61 (Ολυμπιακό ρεκόρ)
2. Μάικ Αντριου Μπράουν (Καναδάς) 2:08.84
3. Σκοτ Σπαν (ΗΠΑ) 2:09.08
4. Μπρέντον Ρίκαρντ (Αυστραλία) 2:09.72
5. Ντάνιελ Γκιούρτα (Ουγγαρία) 2:09.73
6. Λόρις Φάτσι (Ιταλία) 2:09.75
7. Πάολο Μποσίνι (Ιταλία) 2:09.95
8. Ιγκ Ντιμπόσκ (Γαλλία) 2:09.97

Τελικός: 200μ. μικτή ατομική (Γ)

Κατάταξη
1. Στέφανι Ράις (Αυστραλία) 2.08.45 (Παγκόσμιο ρεκόρ)
2. Κίρστι Κόβεντρι (Ζιμπάμπουε) 2.08.59
3. Νάταλι Κάφλιν (ΗΠΑ) 2.10.34
4. Κέιτι Χοφ (ΗΠΑ) 2:10.68
5. Αλίσια Κουτς (Αυστραλία) 2:11.43
6. Ασάμι Κιταγκάουα (Ιαπωνία) 2:11.56
7. Τζούλια Ουίλκινσον (Καναδάς) 2:12.43
8. Καταρζίνα Μπαρανόβσκα (Πολωνία) 2:13.36

Τελικός: 4X200μ. ελεύθερο (Α)

Κατάταξη
1. ΗΠΑ 6.58.56 (Παγκόσμιο ρεκόρ)
(Μάικλ Φελπς, Ράιαν Λόχτι, Ρίτσαρντ Μπέρενς, Πίτερ Βαντερκάι)
2. Ρωσία 7.03.70
(Νικίτα Λομπίντσεφ, Εβγκένι Λαγκούνοφ, Ντανίλα Ιζότοιφ, Αλεξάντερ
Σουκορούκοφ)
3. Αυστραλία 7.04.98
(Πάτρικ Μέρφι, Γκραντ Χάκετ, Γκραντ Μπριτς, Νικ Φροστ)
4. Ιταλία 7.05.35
5. Καναδάς 7.05.77
6. Μ. Βρετανία 7.05.92
7. Ιαπωνία 7.10.31
8. Νότια Αφρική 7.13.02

Προκριματικά: 100μ. ελεύθερο (Γ)

Προκρίθηκαν στον ημιτελικό:
1. Χάνα-Μαρία Σέπαλα (Φινλανδία) 53.60
2. Μπρίτα Στέφεν (Γερμανία) 53.67
3. Μαρλέν Φέλντχουις (Ολλανδία) 53.76
4. Νάταλι Κάφλιν (ΗΠΑ) 53.82
5. Φραντσέσκα Χάλσαλ (Μ. Βρετανία) 53.93
6. Λίζμπεθ Τρίκετ (Αυστραλία) 53.99
7. Τζιαγίνγκ Πανγκ (Κίνα) 54.01
7. Γινγκγουέν Ζου (Κίνα) 54.01
9. Ζανέτ Οτεσεν (Δανία) 54.04
10. Ζοσεφίν Λιλχάγκε (Σουηδία) 54.07
11. Μάλια Μετελά (Γαλλία) 54.12
12. Αλεξάντρα Χερασιμένια (Λευκορωσία) 54.52
13. Κέιτ Κάμπελ (Αυστραλία) 54.55
14. Λέισι Ναϊμέγερ (ΗΠΑ) 54.62
15. Ερικα Μόρνινγκσταρ (Καναδάς) 54.66
16. Πέτρα Ντάλμαν (Γερμανία) 54.70
...
37 . Ελένη Κωστή (Ελλάδα) 56.44

Προκριματικά: 200μ. ύπτιο (Α)

Προκρίθηκαν στον ημιτελικό:
1. Ράιαν Λόχτε (ΗΠΑ) 1:56.29
2. Ααρον Πίρσολ (ΗΠΑ) 1:56.35
3. Μάρκους Ρόγκαν (Αυστρία) 1:56.64
4. Αρκάντι Βιατσάνιν (Ρωσία) 1:56.97
5. Γκρέγκορ Τάιτ (Μ. Βρετανία) 1:57.03
6. Χέιντεν Στόεκελ (Αυστραλία) 1:57.15
7. Ριοσούκε Ιριε (Ιαπωνία) 1:57.68
8. Γκόρνταν Κοζούλι (Κροατία) 1:57.81
9. Ασλεϊ Ντιλέινι (Αυστραλία) 1:57.87
10. Ραζβάν Φλορέα (Ρουμανία) 1:57.97
11. Χέλγκε Μέουβ (Γερμανία) 1:58.42
12. Νταμιάνο Λεστίνγκι (Ιταλία) 1:58.53
13. Τζορτζ Ντι Ραντ (Ν. Αφρική) 1:58.62
14. Στάνισλαβ Ντόνετς (Ρωσία) 1:58.68
15. Κιθ Μπίβερς (Καναδάς) 1:58.84
16. Τομπίας Οριουόλ (Καναδάς) 1:58.94
...
35. Δημήτρης Χασιώτης (Ελλάδα) 2:02.30

Προκριματικά: 200μ. πρόσθιο (Γ)

Προκρίθηκαν στον ημιτελικό:
1. Ρεμπέκα Σόνι (ΗΠΑ) 2:22.17 (Ολυμπιακό ρεκόρ)
2. Λέιζελ Τζόουνς (Αυστραλία) 2:23.81
3. Μίρνα Τζούκιτς (Αυστρία) 2:24.39
4. Σάρα Νόρντενσταμ (Νορβηγία) 2:24.47
5. Ρίε Κανέτο (Ιαπωνία) 2:24.62
6. Μεγκούμι Τανέντα (Ιαπωνία) 2:24.75
7. Αναμέι Πιρς (Καναδάς) 2:25.01
8. Γιούλια Εφίμοβα (Ρωσία) 2:25.07
9. Σουζάν Βαν Μπίλτζον (Ν. Αφρική) 2:25.51
10. Σάλι Φόστερ (Αυστραλία) 2:25.54
11. Σεούλκι Γιουνγκ (Ν. Κορέα) 2:25.95
12. Τζολίν Χόστμαν (Σουηδία) 2:26.00
13. Χούι Κι (Κίνα) 2:26.16
14. Ανε Πολέσκα (Γερμανία) 2:26.74
15. Ελίζ Ματάισεν (Βέλγιο) 2:27.04
16. Νταράε Τζέονγκ (Ν. Κορέα) 2:27.28
...
38. Αγγελική Εξάρχου (Ελλάδα) 2:36.83

Προκριματικά: 200μ. μικτή ατομική (Α)

Προκρίθηκαν στον ημιτελικό:
1. Ράιαν Λόχτε (ΗΠΑ) 1:58.15
2. Λάζλο Τσεχ (Ουγγαρία) 1:58.29
3. Τιάγκο Περέιρα (Βραζιλία) 1:58.41
4. Κεν Τακακούα (Ιαπωνία) 1:58.51
5. Μπράντλεϊ Αλι (Μπαρμπέιντος) 1:58.57
6. Μάικλ Φελπς (ΗΠΑ) 1:58.65
7. Αλέσιο Μποτζιάτο (Ιταλία) 1:58.80
8. Κιθ Μπίβερς (Καναδάς) 1:59.19
8. Τακούρο Φούτζι (Ιαπωνία) 1:59.19
10. Ντάριαν Τάουνσεντ (Ν. Αφρική) 1:59.22
11. Βιτάουτας Γιανουσάιτις (Λιθουανία) 1:59.63
12. Γκαλ Νέβο (Ισραήλ) 1:59.66
13. Τζέιμς Γκόνταρντ (Μ. Βρετανία) 1:59.74
14. Λίαμ Τάνκοκ (Μ. Βρετανία) 1:59.79
15. Λιθ Μπρόντι (Αυστραλία) 1:59.96
16. Ντίνκο Τζούκιτς (Αυστρία) 2:00.57
...
23. Γιάννης Κοκκώδης (Ελλάδα) 2:01.22

Ημιτελικός: 4Χ200μ. ελεύθερο (Γ)

Προκρίθηκαν στον τελικό:
1. Γαλλία 7:50.37 (Ολυμπιακό ρεκόρ)
2. ΗΠΑ 7:52.43
3. Ιταλία 7:53.38
4. Κίνα 7:53.77
5. Σουηδία 7:53.83
6. Αυστραλία 7:55.10
7. Ουγγαρία 7:55.26
8. Ιαπωνία 7:55.63

Ενόργανη γυμναστική

Τελικός: Ομαδικό γυναικών

Κατάταξη
1. Κίνα 188.900 βαθμοί
2. ΗΠΑ 186.525
3. Ρουμανία 181.525
----------------------------
4. Ρωσία 180.625
5. Ιαπωνία 176.700
6. Αυστραλία 176.525
7. Γαλλία 175.275
8. Βραζιλία 174.875

Ποδηλασία δρόμου

Τελικός: Ατομική χρονομέτρηση γυναικών

Πρώτη 8άδα
1. Κριστίν Αρμστρονγκ (ΗΠΑ) 34:51.72
2. Εμμα Πούλεϊ (Βρετανία) +24.29
3. Κάρεν Τούριγκ (Ελβετία) +59.27
--------------------------------------------------
4. Τζενί Λονγκό (Γαλλία) +1:00.90
5. Κριστίν Θόρμπουρν (ΗΠΑ) +1:08.44
6. Τζούντιθ Αρντ (Γερμανία) +1:08.05
7. Κριστιάν Σέντερ (Γερμανία) +1:29.03
8. Πρίσκα Ντόπμαν (Ελβετία) +1:36.07

Τελικός: Ατομική χρονομέτρηση ανδρών

Πρώτη 8άδα
1. Φαμπιάν Καντσελάρα (Ελβετία) 1h 2:11.43
2. Γκούσταβ Λάρσον (Σουηδία) +33.36
3. Λεβί Λεϊπχέιμερ (ΗΠΑ) +1:09.68
-----------------------------------------------------------
4. Αλμπέρτο Κονταντόρ (Ισπανία) +1:18.08
5. Κάντελ Εβανς (Αυστραλία) +1:23.54
6. Σάμουλε Σάντσεθ (Ισπανία) +2:25.81
7. Σβέιν Ταφτ (Καναδάς) +2:28.01
8. Μάικλ Ρότζερς (Αυστραλία) +2:35.42

Σκοποβολή

Τελικός: 25μ. πιστόλι γυναικών

Κατάταξη (πρώτη 8άδα)
1. Τσεν Γινγκ (Κίνα) 793,4 βαθμοί
2. Γκουντεγκμάα Ορτιάντ (Μογγολία) 792,2
3. Μουνκχμπαγιέρ Ντορσούρεν (Γερμανία) 789,2
4. Φέι Φενγκγι (Κϊνα) 787,9
5. Μαρία Γκρόζντεβα (Βουλγαρία) 786,6
6. Γιο Γιονγκ Σουκ (Β.Κορέα) 783,4
7. Τανιαπορν Προυκσακορν (Ταϊλάνδη) 777,7
8. Λουϊζα Μαϊντα (Ελ Σαλβαδόρ) 774,0

Κωπηλασία

Ημιτελικός: απλό σκιφ ανδρών

Προκρίθηκαν στον τελικό για τις θέσεις 1-6

Από 1η σειρά
1. Λάσι Καρόνεν (Σουηδία) 6:57.28
2. Ολαφ Τούφτε (Νορβηγία) 6:58.23
3. Τιμ Μέγιενς (Βέλγιο) 6:59.65
Από 2η σειρά
1. Οντρεϊ Σίνεκ (Τσεχία) 7:03.57
2. Αλαν Κάμπελ (Μ. Βρετανία) 7:05.24
3. Μαχι Ντρισντέιλ (Νέα Ζηλανδία) 7:05.57

Για τις θέσεις 7-12

1. Μαρτσελ Χάκερ (Γερμανία) 7:03.05
2. Γιάννης Χρήστου (Ελλάδα) 7:06.02
3. Κεν Γιουρκόφσκι (ΗΠΑ) 7:11.52
4. Αντρε Βόναμπουργκ (Ελβετία) 7:14.64
5. Μιντάουσκας Γκρισκόνις (Λιθουανία) 7:20.32
6. Πίτερ Χαρντκαστλ (Αυστραλία) 7:32.79

Ημιτελικός: απλό σκιφ γυναικών

Προκρίθηκαν στον τελικό για τις θέσεις 1-6

Από 1η σειρά
1. Ζανγκ Ξιουιν (Κίνα) 7:31.33
2. Μισέλ Γκερέτ (ΗΠΑ) 7:35.69
3. Μιροσλάβα Κνάπκοβα (Τσεχία) 7:38.14
Από 2η σειρά
1. Εκατερίνα Κάρστεν (Λευκορωσία) 7:32.86
2. Ρουμιάνα Νεϊκοβα (Βουλγαρία) 7:33.29
3. Τζούλια Μιτσάλσκα (Πολωνία) 7:38.04

Ημιτελικός: διπλό σκιφ ανδρών

Προκρίθηκαν στον τελικό για τις θέσεις 1-6

Από 1η σειρά
1. Αυστραλία (Κρόσαϊ, Μπρέναν) 6:21.50
2. Σλοβενία (Σπικ, Κοπ) 6:23.81
3. Νέα Ζηλανδία (Ουάντελ,Κοέν) 6:24.16
Από 2η σειρά
1. Γαλλία (Μακέ, Χάρντι) 6:18.86
2. Εσθονία (Έντρεκσον,Γιάνσον) 6:21.11
3. Μεγάλη Βρετανία (Ουέλς,Ρόουμπόθαμ) 6:21.15

Ημιτελικός: δίκωπος άνευ πηδαλιούχου ανδρών

Προκρίθηκαν στον τελικό για τις θέσεις 1-6

Από 1η σειρά
1. Καναδάς (Κάλντερ, Φράντσεν) 6 :34.02
2. Νέα Ζηλανδία (Τουάντλ, Μπριτζγουότερ) 6:36.05
3. Νότια Αφρική (Κίλινγκ, ντι Κλεμέντε) 6:37.18
Από 2η σειρά
1. Αυστραλία (Τζιν, Φρι) 6:34.29
2. ΗΠΑ (Ουίνλβος Τ., Ουίνκλβος Κ.) 6:36.65
3. Γερμανία (Λέμαν, Ντραχότα) 6:37.26

Ημιτελικός: τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου ανδρών

Προκρίθηκαν στον τελικό για τις θέσεις 1-6

Από 1η σειρά
1. Μ. Βρετανία 5:54.77
2. Αυστραλία 5:56.20
3. Γαλλία 5:56.73
Από 2η σειρά
1. Σλοβενία 5:56.08
2. Τσεχία 5:58.02
3. Γερμανία 5:58.72

Άρση Βαρών

69 κιλά γυναικών

Κατάταξη
1. Τσουνχόνγκ Λιού (Κίνα) 286 κ. σύνολο (Παγκόμσιο ρεκόρ)
2. Οξάνα Σλιβένκο (Ρωσία) 255
3. Ναταλία Νταβίντοβα (Ουκρανία) 250
---------------------------------------------------
4. Λέιντι Σολίς (Κολομβία) 240
5. Αμπίρ Χαλίλ (Αίγυπτος) 238
6. Τούλια Άνχελα Μεντίνα (Κολομβία) 230
7. Χάνα Μπατσιούσκα (Λευκορωσία) 225
8. Ρίκα Σαϊτο (Ιαπωνία) 209

77 κιλά ανδρών

Κατάταξη (πρώτη 8άδα)
1. Τζαεχγιούκ Σα (Ν. Κορέα) 366 κ. σύνολο
2. Χονγκλί Λι (Κίνα) 366*
3. Γκεβόργκ Νταβτιάν (Αρμενία) 360
-------------------------------------------------
4. Κουανγκχούν Κιμ (Ν. Κορέα) 355
5. Όλεγκ Περεπετσένοβ (Ρωσία) 354
6. Ιβάν Καμπάρ (Κούβα) 353
7. Άρα Καχατριάν (Αρμενία) 353
8. Κριστόφ Σραμιάκ (Πολωνία) 352

* Ο Χονγκλί Λι ήταν 450 γραμμάρια πιο βαρύς από τον Τζαεχγιούκ Σα και για το λόγο αυτό ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Ελληνορωμαϊκή πάλη

66 κιλά ανδρών

Κατάταξη (τελική 8άδα)

1. Στιβ Φρανσουά Γκενό (Γαλλία) χρυσό μετάλλιο
2. Κανάτμπεκ Μπαγκαλίεβ (Κιργιστάν) ασημένιο μ.
3. Αρμέν Βαρντανιάν (Ουκρανία) χάλκινο μ.
3. Μιχαϊλ Σιαμιονάου (Λευκορωσία) χάλκινο μ.
5. Νικολάι Γκέργκοβ (Βουλγαρία)
5. Νταρχάν Μπαγιαχμέτοβ (Καζακστάν)
7. Σεργκέι Κοβαλένκο (Ρωσία)
8. Τάμας Λόριντζ (Ουγγαρία)

74 κιλά ανδρών

Κατάταξη (τελική 8άδα)

1. Μανουτσάρ Κβιρκέλια (Γεωργία) χρυσό μεταλλίο
2. Γιονγκσιάνγκ Τσανγκ (Κίνα) ασημένιο μ.
3. Γιαβόρ Γιανακίεβ (Βουλγαρία) χάλκινο μ.
3. Κριστόφ Ρενέ Γκενό (Γαλλία) χάλκινο μ.
5. Άλεχ Μιχάλοβιτς (Λευκορωσία)
5. Πέτερ Μπάτσι (Ουγγαρία)
7. Βαρτέρες Σαμουργκάσεφ (Ρωσία)
8. Ρόμαν Μελιόσιν (Καζακστάν)

Τζούντο

-70 κιλά γυναικών

Κατάταξη
1. Μασάε Ουένο (Ιαπωνία) χρυσό μ.
2. Αναϊσι Ερνάντες (Κούβα) ασημένιο μ.
3. Ρόντα Ρούσεϊ (ΗΠΑ) χάλκινο μ.
3. Έντιτ Μπος (Ολλανδία) χάλκινο μ.
5. Ανέτ Μπεμ (Γερμανία)
5. Λέιρε Ιγκλέσιας (Ισπανία)
7. Ανέτ Μέσαρος (Ουγγαρία)
7. Γιούρι Αλβεάρ (Κολομβία)

-90 κιλά ανδρών*

Κατάταξη
1. Ιρακλί Τσιρεκίτζε (Γεωργία) χρυσό μ.
2. Αμάρ Μπενιχλέφ (Αλγερία) ασημένιο μ.
3. Χεσάμ Μεσμπάχ (Αίγυπτος) χάλκινο μ.
3. Σεργκέι Ασβάντεν (Ελβετία) χάλκινο μ.
5. Ιβ-Ματιέ Νταφρεβίλ (Γαλλία)
5. Ιβάν Πέρσιν (Ρωσία)
7. Αντρέι Καζούσενοκ (Λευκορωσία)
7. Εντουάρντο Σάντος (Βραζιλία)

* Ο Ηλίας Ηλιάδης αποκλείστηκε στον πρώτο αγώνα από τον Ολλανδό Μαρκ Χουιζίνγκα.

Καταδύσεις

Συγχρονισμένες κατ. ανδρών από βατήρα 3 μέτρων

Κατάταξη (τελική 8άδα):
1. Φενγκ Ουάνγκ/Κάι Κιν (Κίνα) 469,08 βαθμοί
2. Ντμίτρι Σαούτιν/Γιούρι Κουνάκοβ (Ρωσία) 421,98
3. Ίλια Κβάσα/Ολέξι Πριγκόροβ (Ουκρανία) 415,05
------------------------------------------------------------------
4. Κρις Κόλγουιλ/Τζέβον Ταραντίνο (ΗΠΑ) 410,73
5. Αλεξάντρ Ντεπατί/Αρτούρο Μιράντα (Καναδάς) 409,29
6. Πάβλο Ρόζενμπεργκ/Σάσα Κλάιν (Γερμανία) 402,84
7. Νίκολας Μπέικερ-Ρόμπινσον/Μπέντζαμιν Σουέιν (Μεγάλη Βρετανία) 402,36
8. Σκοτ Ρόμπερτσον/Ρόμπερτ Νιούμπερι (Αυστραλία) 393,60

Κανόε/Καγιάκ

Προκριματικά: Aπλό γυναικών καγιάκ σλάλομ (Κ-1)

Στον ημιτελικό προκρίθηκαν:

1. Ελενα Καλίσκα (Σλοβακία) 186,19 δευτερόλεπτα
2. Γινγκγινγκ Λι (Κίνα) 187,56
3. Στεπάνκα Χιλγκέρτοβα (Τσεχία) 189,13
4. Τζένιφερ Μπόνγκαρντ (Γερμανία) 189,37
5. Εμιλί Φερ (Γαλλία) 189,68
6. Βιολέτα Ομπλινγκερ (Αυστρία) 196,71
7. Τζάκλιν Λόρενς (Αυστραλία) 200,13
8. Ανιέσκα Στάνουτς (Πολωνία) 202,92
9. Μαρία Γκιάι Προν (Ιταλία) 203,70
10. Χέδερ Κόρι (ΗΠΑ) 211,31
11. Εκατερίνα Λουκίτσεβα (Καζακστάν) 221,29
12. Μαρία Φερεκίδη (Ελλάδα) 221,97
13. Αριαν Χέρντε (Ολλανδία) 222,28
14. Πολιάνα Ντε Πάουλα (Βραζιλία) 224,19
15. Γιουρίκο Τακεσίτα (Ιαπωνία) 224,71

Προκριματικά: Διπλό ανδρών κανόε σλάλομ (C-2)

Στον ημιτελικό προκρίθηκαν

1. Πάβολ Χοσόρνερ/Πίτερ Χοσόρνερ (Σλοβακία) 186,73 δευτ.
2. Σεντρίκ Φορζί/Μαρτίν Μπροντ (Γαλλία) 188,56
3. Χου Μινγκάι/Σου Γιουνρονγκ (Κίνα) 190,64
4. Γιάροσλαβ Βολφ/Οντρεϊ Στεπανεκ (Τσεχία) 190,94
5. Φέλιξ Μίτσελ/Σεμπαστιαν Πίρσιγκ (Γερμανία) 192,37
6. Μιχαϊλ Κουζνέτσοφ/Ντμίτρι Λαριόνοφ (Ρωσία) 196,08
7. Πάβελ Σαρνα/Μάρτσιν Ποσβαλα (Πολωνία) 198,75
8. Αντρέα Μπενέτι/Ερικ Μασοέρο (Ιταλία) 202,28
9. Μαρκ Μπελοφιόρε/Λατσλαν Μάιλν (Αυστραλία) 202,82
10. Μασατόσι Σαμα/Χιρογιούκι Ναγκάο (Ιαπωνία) 212,56

Ιστιοπλοΐα (470 γυναικών)

Η κατάταξη μετά την 6η ιστιοδρομία

1. Ντε Κόνινγκ/Μπέρκχουτ (Ολλανδία) 13 β. π.
2. Ρεσίτσι/Πάρκινσον (Αυστραλία) 13
3. Βια Ντουφρέσνε/Τούτζο (Ισπανία) 27
4. Κορνέκι/Μπουσκίλα (Ισαρήλ) 32
5. Κόντι/Μίκολ (Ιταλία) 33
6. Φλάτσερ/Βογκλ (Αυστρία) 37
7. Σμίντοβα/Μρζίλκοβα (Τσεχία) 37
8. Ροτβάιλερ/Κούσατς (Γερμανία) 38

Ιστιοπλοΐα (470 ανδρών)

Η κατάταξη μετά την 6η ιστιοδρομία

1. Βίλμοντ/Πέιτς (Αυστραλία) 17 β. π.
2. Σαρμπονιέ/Μποσέ (Γαλλία) 24
3. Ρότζερς/Γκλάνφιλντ (Μ. Βρετανία) 25
4. Ζαντονά/Τράνι (Ιταλία) 30
5. Μαρίνιο/Νούνιες (Πορτογαλία) 34
6. Κοσματόπουλος/Παπαδόπουλος (ΕΛΛΑΔΑ) 34
7. Μπαρέιρος/Σαρμιέντο (Ισπανία) 38
8. Σβ. Κόστερ/Κ. Κόστερ (Ολλανδία) 48

Ιστιοπλοϊα (Laser)

Η κατάταξη μετά την 3η ιστιοδρομία

1. Ντιέγκο Ρομέρο (Ιταλία) 14 β. π.
2. Γκουστάβο Λίμα (Πορτογαλία) 16
3. Χούλιο Αλσογκαράι (Αργεντινή) 23
4. Ιγκόρ Λισοβένκο (Ρωσία) 29
5. Ρασμους Μίργκρεν (Σουηδία) 31
6. Ζαν Μπαρίστ Μπερνάζ (Γαλλία) 32
7. Πολ Γκούντισον (Μ. Βρετανία) 32
8. Άντριου Κάμπελ (ΗΠΑ) 33
...
16. Βαγγέλης Χειμώνας (ΕΛΑΛΔΑ) 52

Ιστιοπλοία (Laser Radial)

Η κατάταξη μετά την 3η ιστιοδρομία

1. Αννα Τάνικλιφ (ΗΠΑ) 15 β. π.
2. Ματέια Πετρονίεβιτς (Κροατία) 22
3. Γκιντάρε Βολουνγκεβισιούτε (Λιθουανία) 24
4. Σάρα Μπλανκ (Αυστραλία) 24
5. Πένι Κλαρκ (Μ. Βρετανία) 25
6. Εβι Βαν Άκερ (Βέλγιο) 27
7. Τζο Αλεχ (Νέα Ζηλανδία) 28
8. Νάταλι Μπρούγκαρ (Ελβετία) 31
...
16. Ευτυχία Μαντζαράκη (ΕΛΛΑΔΑ) 46

Ιστιοπλοΐα (FINN)

Η κατάταξη μετά την 7η ιστιοδρομία

1. Μπεν Άινσλι (Μ.Βρετανία) 19 β. π.
2. Ζαχ Ράιλι (ΗΠΑ) 25
3. Γκιγιόμ Φλοράν (Γαλλία) 30
4. Ντάνιελ Μπίργκμαρκ (Σουηδία) 39
5. Γκάσπαρ Βίντσεκ (Σλοβενία) 42
6. Ιβάν Κλιάκοβιτς-Γκάσπιτς (Κροατία) 45
7. Κρίστοφερ Κουκ (Καναδάς) 48
8. Γιόνας Χουγκ-Κρίστενσεν (Δανία) 59
...
20.Αιμίλιος Παπαθανασίου (ΕΛΛΑΔΑ) 93

Ιστιοπλοΐα (Yngling)

Η κατάταξη μετά την 7η ιστιοδρομία

1. Μ. Βρετανία 17,0 β.π.
2. Ολλανδία 22,0
3. ΗΠΑ 33,0
4. ΕΛΛΑΔΑ 39,0
5. Ρωσία 40,0
6. Αυστραλία 41,0
7. Γερμανία 41,0
8. Κίνα 43,0

Ξιφασκία ανδρών

Ξίφος ασκήσεως ατομικό

Τελική κατάταξη (πρώτη 8άδα)
1. Μπέντζαμιν Φίλιπ Κλάιμπρινκ (Γερμανία) Χρυσό μ.
2. Οτά Γιούκι (Ιαπωνία) Αργυρό μ.
3. Σαλβατόρε Σάντσο (Ιταλία) Χάλκινο μ.
4. Γιουν Ζου (Κίνα)
5. Πέτερ Γιόπιτς (Γερμανία)
6. Αντρέα Κασάρα (Ιταλία)
7. Ερβάν Λε Πεσό (Γαλλία)
8. Σενγκ Λέι (Κίνα)

Ξιφασκία γυναικών

Ξίφος μονομαχίας ατομικό

Τελική κατάταξη (πρώτη 8άδα)
1. Μπρίτα Χάιντεμαν (Γερμανία) Χρυσό μ.
2. Άνα Μαρία Μπράνζα (Ρουμανία) Ασημένιο μ.
3. Ιλντίκο Μίντσα-Νεμπάλντ (Ουγγαρία) Χάλκινο μ.
4. Να Λι (Κίνα)
5. Ίμκε Ντούπλιτσερ (Γερμανία)
6. Λιούμποφ Σουτόβα (Ρωσία)
7. Λόρα Φλέσελ-Κόλοβιτς (Γαλλία)
8. Έμα Σάμουελσον (Σουηδία)

Τοξοβολία (ατομικό ανδρών, φάση «32»)

Μπαϊρ Μπαντένοβ (Ρωσία) - Μανγκάλ Σινγκ Τσάμπια (Ινδία) 109-108
Τζέι Λίον (Καναδάς) - Μπρέιντι Έλισον (ΗΠΑ) 113-107
Τσανγκ-Χουάν Λι (Νότια Κορέα) - Γιουσούφ Γκιοκτούγκ Εργκίν (Τουρκία) 117-109
Τσου Σιάν Τσενγκ (Μαλαισία) - Μάτι Χάταβα (Φινλανδία) 110-103
Μπαλτζινίμα Τσιρεμπίλοβ (Ρωσία) - Σζου Γιουάν Τσεν (Κινεζική Ταϊπέι) 109-101
Ριουίτσι Μορίγια (Ιαπωνία) - Τσενγκ Πανγκ Ουάνγκ (Κινεζική Ταϊπέι) 114-109
Γιάτσεκ Προτς (Πολωνία) - Σκάι Κιμ (Αυστραλία) 111-110
Βίκτορ Ρούμπαν (Ουκρανία) - Μάικλ Ναρέι (Αυστραλία) 115-105
Ράφαλ Ντομπροβόλσκι (Πολωνία) - Ολεξάντρ Σέρντιουκ (Ουκρανία) 111 (9)-111 (8)
Κιούνγκ-Μο Παρκ (Νότια Κορέα) - Τσενγκ Ουέι Κούο (Κινεζική Ταϊπέι) 111-110
Χουάν Κάρλος Στίβενς (Κούβα) - Αλεξάντρου Μπόντναρ (Ρουμανία) 108-101
Άλαν Γουίλς (Μεγάλη Βρετανία) - Μάρκο Γκαλιάτζο (Ιταλία) 110-109
Βίκτορ Γούντερλε (ΗΠΑ) - Ιλάριο Ντι Μπουό (Ιταλία) 108 (10)-108 (8)
Ντονγκ-Χιούν Ιμ (Νότια Κορέα) - Ρίτσαρντ Τζόνσον (ΗΠΑ) 115-106
Χουάν Ρενέ Σεράνο (Μεξικό) - Ντάνιελ Μορίγιο (Ισπανία) 112-111
Μαξίμ Κούντα (Λευκορωσία) - Μάγκνους Πέτερσον (Σουηδία) 112-110

Μπέιζμπολ (1η ημέρα)

Κινεζική Ταϊπέι-Ολλανδία 5-0
Κίνα-Καναδάς 0-10
Ν. Κορέα-ΗΠΑ 8-7
Κούβα-Ιαπωνία 4-2

Πινγκ πονγκ

Ομαδικό ανδρών (1η ημέρα)

Α΄ Ομιλος

Ελλάδα (Γκιώνης, Κρεάνγκα, Τσιόκας) -Κίνα 0-3
Αυστρία-Αυστραλία 3-0

Β΄ Ομιλος

Κροατία-Γερμανία 0-3
Σιγκαπούρη-Καναδάς 3-0

Γ΄ Ομιλος

Σουηδία-Ν. Κορέα 0-3
Ταϊπέι-Βραζιλία 3-1
Βραζιλία-Ν. Κορέα 1-3
Ταϊπέι-Σουηδία 3-2

Δ΄ Ομιλος

Χονγκ Κονγκ-Ρωσία 3-1
Νιγηρία-Ιαπωνία 0-3
Χονγκ Κονγκ-Νιγηρία 3-0
Ιαπωνία-Ρωσία 3-0

Ομαδικό γυναικών (1η ημέρα)

Α΄ Ομιλος

Κίνα-Κροατία 3-0
Αυστρία-Δομινικανή Δημοκρατία 3-0
Κίνα-Δομινικανή Δημοκρατία 3-0
Κροατία-Αυστρία 0-3

Β΄ Ομιλος

Σιγκαπούρη-ΗΠΑ 3-0
Ολλανδία-Νιγηρία 3-0
Νιγηρία-Σιγκαπούρη 0-3
Ολλανδία-ΗΠΑ 1-3

Γ΄ Όμιλος

Πολωνία-Χονγκ Κονγκ 0-3
Ρουμανία-Γερμανία 3-0

Δ΄ Όμιλος

Ν. Κορέα-Ισπανία 3-0
Αυστραλία-Ιαπωνία 0-3

Πυγμαχία (+91 κιλά, φάση «16»)

Βιάτσεσλαβ Γκλάζκοβ (Ουκρανία)-Ρόμπερτ Αλφόνσο Ασέα (Κούβα) 5-3
Νιουφέλ Οουατάχ (Αλγερία)-Χοσέ Παϊαρές (Βενεζουέλα) 7-5
Ζιλεϊ Ζανγκ (Κίνα)-Μοχάμεντ Αμανισί (Μαρόκο) 15-0
Ρουσλάν Μιρσατάγιεφ (Καζακστάν)-Νταν Μπεαχάν (Αυστραλία)
* Νικητής ο Μιρσατάγιεφ με απόφαση του διαιτητή
Ρομπέρτο Καμαρέλε (Ιταλία)-Μάρκο Τομάσοβιτς (Κροατία) 13-1
Οσκαρ Ρίβας (Κολομβία)-Κουμπράτ Πούλεβ (Βουλγαρία) 11-5
Ντέιβιντ Πράις (Μ. Βρετανία)-Ισλάμ Τιμούρζιεφ (Ρωσία)
* Νικητής ο Πράις με απόφαση του διαιτητή
Γιάροσλαβ Γιάκστο (Λιθουανία)-Ονοριόντε Οχουαριέμε (Νιγηρία) 11-1

Πυγμαχία (48 κιλά, φάση «32»)

Μπιρζάν Ζιακίροφ (Καζακστάν)-Παλ Μπέντακ (Ουγγαρία) 7-6
Χοβχάνες Ντανιελιάν (Αρμενία)-Τόμας Εσόμπα (Καμερούν) 9-3
Νορντίν Ουααμπαλί (Γαλλία)-Ραφίκ Σουλτόνοφ (Ουζμπεκιστάν) 8-7
Λούκας Μάστσιουκ (Πολωνία)-Σαϊντού Κάργκμπο (Σιέρα Λεόνε)
* Νικητής ο Μάστσιουκ με απόφαση του διαιτητή
Σιμίνγκ Ζου (Κίνα)-Εντουαρντ Σάλας (Βενεζουέλα) 11-2
Γουίνστον Μοντέρο (Δομηνικανή Δ.)-Σουλεϊμάν Μπιλάλι (Κένια) 9-3
Αμνάτ Ρουενροένγκ (Ταϊλάνδη)-Τζακ Βίλι (Παπούα Νέα Γουϊνέα) 14-2
Σερντάμα Πουρεβντόρι (Μογγολία)-Ρόναλντ Σερούγκο (Ουγκάντα) 9-5
Λούις Γιάνεζ (ΗΠΑ)-Χοζέ Κέλβιν Ντε Λα Νιέβε (Ισπανία) 12-9
Γκεόργκι Τσιγκάγιεφ (Ουκρανία)-Νταβίντ Αίραπετιάν (Ρωσία) 13-11
Γιαμπιέρ Ερνάντεζ (Κούβα)-Σεράλι Ντοστίεφ (Τατζικιστάν) 12-1
Μάνιο Πλάνγκ (Γκάνα)-Ζάρι Ταναμόρ (Φιλιππίνες) 6-3
Πάουλο Καρβάλιο (Βραζιλία)-Ρεντουάνε Μπουτστούκ (Μαρόκο) 13-7

Μπιτς βόλεϊ Ανδρών (3η ημέρα)

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ

Ρότζερς/Νταλχάουζερ-Κόντε/Μπαρασέτι 2-0 (21-12, 21-13)
Χάιερ/Χόισερ-Σαμοϊλοφς/Πλάβινς 1-2 (17-21, 23-21, 13-15)

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ

Γκέορ/Τζία-Φερνάντες/Μοράις 2-0 (21-14, 21-13)
Ρικάρντο/Εμάνουελ-Σαχτ/Σλακ 2-0 (21-14, 21-17)

Ε΄ ΟΜΙΛΟΣ

Κέμπερουντ/Σκάρλουντ-Λάτσιγκα/Σνίντερ 0-2 (17-21, 13-21)
Νούμερντορ/Σούιλ-Κλέμπερερ/Κόρενγκ 2-0 (21-16, 21-16)

Μπιτς βόλεϊ Γυναικών (3η ημέρα)

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

Τιαν Γία/Βανγκ-Μαασέιντ/Γκλέσνες 2-1 (17-21, 21-14, 15-8)
Βαν Μπρένταμ/Μούχα-Κουν/Σβερ 2-0 (21-18, 21-17)

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ

Ουριάντοβα/Σιριάεβα-Σάκα/Ρτβέλο 1-2 (21-10, 20-22, 12-15)
Ανα Πάουλα/Λαρίσα-Μπάρνετ/Κουκ 0-2 (21-23, 21-23)

Ε΄ ΟΜΙΛΟΣ

Μπράνα/Γιανγκς-Εστέβες Ριμπάλτα/Κρέσπο 2-1 (21-19, 13-21, 15-12)
Πολ/Ράου-Κάντιγκ/Μούρεν 2-0 (21-19, 21-18)

Μπάσκετ γυναικών (3η Ημέρα)

Α΄ ΌΜΙΛΟΣ

Λευκορωσία-Ρωσία 65-71
Βραζιλία-Λετονία 78-79
Αυστραλία-Νότια Κορέα 90-62

B΄ ΌΜΙΛΟΣ

Ισπανία-Τσεχία 74-55
Νέα Ζηλανδία-Κίνα 63-80
Μάλι-ΗΠΑ 41-97

Ιππασία (Ιππική Δεξιοτεχνία)

Η κατάταξη στο ομαδικό μετά την 1η ημέρα

1. Ολλανδία 70.250%
2. Μ. Βρετανία 67.250%
3. Σουηδία 66.583%
4. Αυστραλία 64.062%
5. Πορτογαλία 62.395%
6. Ιαπωνία 59.708%
-----------------------------
7. Γερμανία 72.250%
8. ΗΠΑ 70.458%
9. Δανία 67.375%
10. Γαλλία 66.125%
11. Καναδάς 59.750%

Ιππασία (Ιππική Δεξιοτεχνία)

Η κατάταξη στο ατομικό μετά την 1η ημέρα

1. Χέικε Κέμερ (Γερμανία) 72.250%
2. Εμα Χιντλ (Μ.Βρετανία) 71.125%
3. Ιμκε Σκέλεκενς-Μπάρτελς (Ολλανδία) 70.875%
4. Κούρτνεϊ Κινγκ (ΗΠΑ) 70.458%
5. Χανς Πίτερ Μίντερχουντ (Ολλανδία) 69.625%
6. Ανν Βαν Ολστ (Δανία) 67.375%
7. Πάτρικ Κίτελ (Σουηδία) 67.125%
8. Μαρκ Μπομπλέ (Γαλλία) 66.125%

Τέννις (διπλό ανδρών, 2ος γύρος)

Γκουτσιόνε/Χιούιτ (Αυστραλία)-Ναδάλ/Ρομπρέδο (Ισπανία) 6-2, 7-6
Φέντερερ/Βαβρίνκα (Ελβετία)-Τουρσούνοφ/Γιούζνι (Ρωσία) 6-4, 6-3
Μπ.Μπράιαν/Μ.Μπράιαν (ΗΠΑ)-Νόουλ/Μέλτσερ (Αυστρία) 7-6, 6-4
Κλεμάν/Λοντρά (Γαλλία)-Α.Μάρεϊ/Τζ.Μάρεϊ (Μ.Βρετανία) 6-1, 6-3
Ασπελίν/Γιόχανσον (Σουηδία)-Αλμάγκρο/Φερέρ (Ισπανία) 7-6, 6-4
Μπουπάτι/Πάες (Ινδία)-Μέλο/Σα (Βραζιλία) 6-4, 6-2
Φίρστενμπεργκ/Ματκόβσκι (Πολωνία)-Νταμ/Βίζνερ (Τσεχία) 1-6, 7-6, 7-5
Αντρέεφ/Νταβιντένκο (Ρωσία)-Ντάρσις/Ρόχους (Βέλγιο) 7-6, 6-2

Τέννις (Διπλό γυναικών, 1ος & 2ος γύρος)

1ος ΓΥΡΟΣ

Μεντίνα/Πασκουάλ (Ισπανία)-Κορίτσεβα/Περεμπιίνις (Ουκρανία) 6-3, 6-4
Μορίτα/Σουγκιγιάμα (Ιαπωνία)-Αρν/Σαβάι (Ουγγαρία) 6-3, 6-3
Στόσουρ/Στουμπς (Αυστρία)-Κβίτοβα/Σαφάροβα (Τσεχία) 6-1, 6-0

2ος ΓΥΡΟΣ

Α.Μπονταρένκο/Μπονταρένκο (Ουκρανία)-Γκοβόρτσοβα/Κούστοβα (Λευκορωσία) 6-1, 6-3
Βεσνίνα/Ζβονάρεβα (Ρωσία)-Ντούλκο/Χοζάμι (Αργεντινή) 6-2, 6-3
Κουζνέτσοβα/Σάφινα (Ρωσία)-Μιρζά/Ραό (Ινδία) 6-4, 6-4
Γιαν/Ζενγκ (Κίνα)-Γκαλιάρντι/Σνάιντερ (Ελβετία) 6-3, 7-6
Ντάβερνπορτ/Χούμπερ (ΗΠΑ)-Αζαρένκα/Πούιτσεκ (Λευκορσωία) 6-4, 4-6, 6-3
Πενέτα/Σκιαβόνε (Ιταλία)-Τσαν/Τσουάνγκ (Κινεζική Ταϊπέι) 7-6, 1-6, 8-6

Τέννις (απλό ανδρών, 3ος γύρος)

Φέντερερ (Ελβετία)-Μπέρντιχ (Τσεχία) 6-3, 7-6
Μονφίς (Γαλλία)-Ναλμπαντιάν (Αργεντινή) 6-4, 6-4
Ναδάλ (Ισπανία)-Αντρέεφ (Ρωσία) 6-4, 6-2
Τζόκοβιτς (Σερβία)-Γιούζνι (Ρωσία) 7-6, 6-3
Μπλέικ (ΗΠΑ)-Σιμόν (Γαλλία) 6-4, 6-2
Μέλτσερ (Αυστρία)-Λου (Κινεζική Ταϊπέι) 6-2, 6-4
Ματιέ (Γαλλία)-Κίφερ (Γερμανία) 6-3, 7-5
Γκονζάλες (Χιλή)-Ρόχους (Βέλγιο) 6-0, 6-3

Τένις (Απλό γυναικών, 3ος γύρος)

Να Λι (Κίνα)-Κανέπι (Εσθονία) 4-6, 6-2, 6-0
Σ. Ουίλιαμς (ΗΠΑ)-Κορνέ (Γαλλία) 3-6, 6-3, 6-4
Σάφινα (Ρωσία)-Ζενγκ (Κίνα) 6-4, 6-3
Γιάνκοβιτς (Σερβία)-Τσιμπούλκοβα (Σλοβακία) 7-5, 6-1
Β. Ουίλιαμς (ΗΠΑ)-Αζαρένκα (Λευκορωσία) 6-3, 6-2
Ντεμεντίεβα (Ρωσία)-Βοζνιάσκι (Δανία) 7-6, 6-2
Ζβονάρεβα (Ρωσία)-Σκιαβόνε (Ιταλία) 7-6, 6-4
Μπάμερ (Αυστρία)-Σαφάροβα (Τσεχία) 7-5, 6-4

Βόλεϊ Γυναικών (3η ημέρα)

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

Βενεζουέλα-ΗΠΑ 1-3 (17-25, 25-20, 14-25, 18-25)
Κούβα-Κίνα 3-2 (18-25, 14-25, 25-23, 32-30, 15-13)
Πολωνία-Ιαπωνία 2-3 (21-25, 20-25, 25-18, 25-23, 11-15)

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ

Ιταλία-Αλγερία 3-0 (25-7, 25-20, 25-12)
Ρωσία-Καζακστάν 3-0 (25-19, 25-18, 25-11)
Σερβία-Βραζιλία 0-3 (15-25, 13-25, 23-25)

Χόκεϊ επί χόρτου ανδρών (2η ημέρα)

Α' ΟΜΙΛΟΣ

Κίνα-Ν. Κορέα 2-5
Βέλγιο-Γερμανία 1-1
Νέα Ζηλανδία-Ισπανία 0-1

Β' ΟΜΙΛΟΣ

Ν. Αφρική-Αυστραλία 0-10
Καναδάς-Πακιστάν 1-3
Ολλανδία-Μ. Βρετανία 1-0

Χάντμπολ γυναικών (Α΄ φάση, 3η ημέρα)

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

Ρουμανία-Γαλλία 34-26
Κίνα-Ανγκόλα 32-24
Νορβηγία-Καζακστάν 35-19

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ

Ρωσία-Βραζιλία 28-19
Ν. Κορέα-Σουηδία 31-23
Γερμανία-Ουγγαρία 24-25

Μπάντμιντον (διπλό γυναικών, ημιτελικοί)

Χιοτζούνγκ Λι/Κιουνγκγουόν Λι (Νότια Κορέα) - Μιγιούκι Μαέντα/Σατόκο Σουετσούνα (Ιαπωνία) 22-20, 21-15
Τζινγκ Ντου/Γιάνγκ Γιού (Κίνα) - Γίλι Ουέι/Γιαουέν Ζανγκ (Κίνα) 21-19, 21-12

Μπάντμιντον (μονό γυναικών, προημιτελικοί)

Μαρία Κριστίν Γουλιάντι (Ινδονησία)-Σάινα Νεχουάλ (Ινδία) 26-28, 21-14, 21-15
Νινγκ Ζανγκ (Κίνα)-Χονγκγιάν Πι (Γαλλία) 21-8, 19-21, 21-19
Λαν Λου (Κίνα)-Μιού Τσου Ουόνγκ (Μαλαισία) 21-7, 29-27
Σινγκφάνγκ Σίε (Κίνα)-Χουαϊουέν Σου (Γερμανία) 21-19, 22-20

Μπάντμιντον (διπλό ανδρών, προημιτελικοί)

Τζαετζίν Λι/Τζιμάν Χουάνγκ (Νότια Κορέα) - Κεϊτα Μασούντα/Ταντάσι Οχτσούκα (Ιαπωνία) 21-12, 18-21, 21-9
Γιούν Κάι/Χαϊφένγκ Φου (Κίνα) - Χάουαρντ Μπαχ/Μπομπ Μαλαϊτόνγκ (ΗΠΑ) 21-9, 21-10
Λαρς Πάασκε/Γιόνας Ρασμούσεν (Δανία) - Μίχαλ Λόγκοζ/Ρόμπερτ Ματέουσιακ (Πολωνία) 17-21, 21-11, 21-15
Μάρκις Κίντο/Χέντρα Σετιαουάν (Ινδονησία) - Κίεν Κέατ Κου/Μπουν Χέονγκ Ταν (Μαλαισία) 21-16, 21-18

Ποδόσφαιρο ανδρών (3η ημέρα)

Α' ΟΜΙΛΟΣ


Ακτή Ελαφαντοστού-Αυστραλία 1-0
Αργεντινή-Σερβία 2-0

Β' ΟΜΙΛΟΣ

Ολλανδία-Ιαπωνία 1-0
Νιγηρία-ΗΠΑ 2-1

Γ' ΟΜΙΛΟΣ

Κίνα-Βραζιλία 0-3
Νέα Ζηλανδία-Βέλγιο 0-1

Δ' ΟΜΙΛΟΣ

Ν. Κορέα-Ονδούρα 1-0
Καμερούν-Ιταλία 0-0

Σόφτμπολ (2η ημέρα)

Βενεζουέλα-Κίνα 1-7
ΗΠΑ-Αυστραλία 3-0
Κινεζική Ταϊπέι-Ιαπωνία 1-2
Ολλανδία-Καναδάς 2-9

Υδατοσφαίριση γυναικών (Α΄ φάση, 2η ημέρα)

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΗΠΑ-Ιταλία 9-9
Ρωσία-Κίνα 11-13

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ

Ουγγαρία-Αυστραλία 7-7
ΕΛΛΑΔΑ-Ολλανδία 6-9

Για τρία χρόνια στον ΟΦΗ ο Εντόι


Ο Ντάμε Εντόι θα συνεχίσει την καριέρα του στον ΟΦΗ για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο 23χρονός Σενεγαλέζος του Παναθηναϊκού ενδιέφερε και άλλες ομάδες της Σούπερ Λιγκ αλλά αποφάσισε να ενταχθεί στην ομάδα της Κρήτης.

Στις επόμενες ώρες αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Σε 32 εμφανίσεις με το τριφύλλι, ο Εντόι σκόραρε έξι φορές.

Θέλει θέαμα και πρόκριση ο Δώνης


Την καθιερωμένη συνέντευξή Τύπου έδωσε ο τεχνικός της ΑΕΚ, Γιώργος Δώνης, πριν το αυριανό (14/08) παιχνίδι με την Ομόνοια.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για τη συμμετοχή του "δικεφάλου" στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει τις ιδιαιτερότητες που έχει η κυπριακή ομάδα. Από πλευράς παικτών μίλησε ο Γιώργος Αλεξόπουλος.

Σημαντικές απώλειες

Το «Τρένο» δεν έχει στη διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές του, καθώς τα δύο του «αστέρια», οι Κυργιάκος και Μπασινάς είναι ανέτοιμοι, όπως και ο Μάχο. Βέβαια, ο 49χρονος τεχνικός δεν ανησυχεί, καθώς έχει εξίσου αξιόπιστες λύσεις για να καλύψει το κενό τους. Παράλληλα, εκτός αποστολής έμειναν και οι τραυματίες Εντίνιο, Άλβες και Μαντούκα, καθώς και οι νεαροί Γκέντσογλου, Ταχτσίδης και Κουτρομάνος. Όπως αναμενόταν, από την εξέδρα θα παρακολουθήσουν τον αγώνα οι Κονέ και Ενσαλίβα, που δεν υπολογίζονται.

Η πρώτη επίσημη εφαρμογή του 4-3-3

Ο Δώνης θα παρατάξει την ομάδα του με το σύστημα 4-3-3, όπως έκανε και στα παιχνίδια προετοιμασίας. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει τον Σάχα, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να δείξει τις ικανότητές του και αν μη τι άλλο να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Στην άμυνα, θα βρίσκονται οι Ράμος (δεξιά) και Χουαφράν (αριστερά), με κεντρικό δίδυμο τους Αλεξόπουλο και Μαϊστόροβιτς. Αμυντικό χαφ ο Ρίκκα, ο οποίος θα έχει στα αριστερά του τον Ριβάλντο και στα δεξιά του έναν εκ των Χετεμάι ή Καφέ. Στην επίθεση, ο 49χρονος τεχνικός θα εμπιστευτεί τους Σκόκο (δεξιά), Ζορμπά (αριστερά), έχοντας ως φουνταριστό τον Μπλάνκο.

Την πρώτη επίσημη «κιτρινόμαυρη» αποστολή αποτελούν οι: Σάχα, Αραμπατζής, Ράμος, Γεωργέας, Χουανφράν, Μαϊστορόβιτς, Αλεξόπουλος, Καφές, Ρίκκα, Χετεμάι, Ριβάλντο, Πλιάτσικας, Λαγός, Σκόκο, Μπερνς, Ζορμπάς, Παυλής και Μπλάνκο.

Όνειρο η πρόκριση για την Ομόνοια

Στην Ομόνοια γνωρίζουν ότι η ΑΕΚ είναι το φαβορί στην αυριανή αναμέτρηση, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα «παλέψουν» για την νίκη ή τουλάχιστον και για ένα καλό αποτέλεσμα, με το οποίο θα έχουν ελπίδες στον επαναληπτικό αγώνα να «κυνηγήσουν» με πάθος το… όνειρο της πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Ο Νεντίμ Τούτιτς προτίμησε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του για την ενδεκάδα του αγώνα με την Ενωση και να μην αποκαλύψει τα πλάνα του. Πάντως, ο τεχνικός του «τριφυλλιού» θεωρεί ότι η ομάδα του δεν είναι 100% έτοιμη, εκφράζοντας την άποψη ότι θα είναι καλύτερη στη ρεβάνς, καθώς τότε θα έχουν βρει τους ρυθμούς τους και οι Αλωνεύτης και Οκκάς. «Αν είχα σε ετοιμότητα τους Οκκά και Στάθη Αλωνεύτη θα ήμουν πολύ καλύτερα», επισήμανε ο προπονητής των Κυπρίων.

Η αποστολή της Ομόνοιας αποτελείται από τους: Γιωργαλλίδης, Ασπρογένους, Χαμάτ Ντικουμάνα, Μάρης, Χαραλάμπους, Βέντσιελ, Πλετς, Αλαμπί, Κασέκε, Ζλόγκαρ, Καϊάφας, Παύλου, Μπανγκούρα, Χριστοφή, Κλέιτον Κρουζ, Κλόντια Ντούρο, Αλωνεύτης, Αγκίρε, Νικολέσκου, Οκκάς, Σεμέτο.

Βαλβέρδε: Μπορούμε να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα


Αισιόδοξος για ανατροπή του 3-0 εμφανίστηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος του αγώνα με την Ανόρθωση. Ο Ισπανός τεχνικός θεωρεί άδικη την έκταση του σκορ, αφού, όπως τόνισε, η κυπριακή ομάδα έκανε τρεις ευκαιρίες και έβαλε ανάλογο αριθμό γκολ. Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι πιστεύει πως με τη βοήθεια του κόσμου οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να κερδίσουν με 4-0 στο «Καραϊσκάκη» και να πάρουν την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
«Δεν πιστεύω ότι θα μείνουμε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ κακό για εμάς, αλλά έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι στο Καραϊσκάκη. Δεν παραιτούμαστε από την προσπάθεια για την πρόκριση», ήταν τα πρώτα λόγια του Βαλβέρδε, ο οποίος συνέχισε λέγοντας: «Μπορούσαμε να σκοράρουμε αν ήμασταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια. Η Ανόρθωση αξιοποίησε σχεδόν όλες τις ευκαιρίες της», είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για την απόφαση του Κώστα Μήτρογλου να εκτελέσει το πέναλτι (77’), ο τεχνικός των πρωταθλητών στήριξε τον παίκτη του. «Στηρίζω τον παίκτη μου», αρκέστηκε να πει ο Ισπανός.

Παναθηναϊκός: Νίκησε 2-1 τη Σπάρτα Πράγας !


Με το ενάμιση πόδι στους ομίλους του Champions League βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, που φορώντας για μία ακόμα φορά το ευρωπαϊκό του «κοστούμι» επικράτησε με 2-1 της Σπάρτα Πράγας στο «AXA Arena» στο πρώτο παιχνίδι του γ΄ προκριματικού γύρου. Ο Κούτσερα με αυτογκόλ στο 24΄ και ο Σιμάο με πανέμορφο σουτ στο 60΄ τα γκολ για τους «πράσινους», ο Κούλιτς είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 30΄. Καλή η απόδοση του «τριφυλλιού» κυρίως στο δεύτερο 45λεπτο, όπου μπορούσε να πετύχει και άλλα τέρματα.

Οι συνθέσεις:

ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ (Βίτεσλαβ Λαβίτσκα): Κόζατσικ, Κάντλετς, Κούτσερα, Ρέπκα, Βόρισεκ, Κλαντρούμπσκι (84΄ Ζέμαν), Χούσεκ, Κουσνίρ (67΄ Κόλαρ), Κούλιτς (72΄ Χολέντα), Σλέπιτσκα, Μπέργκερ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Γκάμπριελ, Σαριέγκι, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Τζιόλης (57΄ Νίνης), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σαλπιγγίδης (70΄ Νίλσον), Καραγκούνης (90΄ Ίβανσιτς), Σόουζα

0-1


1-1


1-2