Κυριακή, Φεβρουαρίου 01, 2009

SUPERLEAGUE - 20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Tο πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής:

ΟΦΗ- ΛΑΡΙΣΑ 1-2
(81΄ Πόποβιτς-83΄,90΄+2 Γιαννακόπουλος)

ΗΡΑΚΛΗΣ- ΑΡΗΣ 0-1
(78΄ Μπατιόν)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ- ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 3-0
(59',70',85' Εστογιανοφ)

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ- ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 1-0
(54' Μπουλέ)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-2
(50΄ Ντιμπαλά-41΄ Κλέιτον,63΄ Πετρόπουλος)

ΠΑΟΚ- ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 2-0
(72΄ Αθανασιάδης,78΄ Αναστασάκος)

ΑΕΚ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1
(5΄ Γκαλέτι)

ΞΑΝΘΗ- ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 0-0

ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1: Ακάθεκτος ! (ΒΙΝΤΕΟ)


Με ένα γκολ του Λουτσιάνο Γκαλέτι στο 5o λεπτό ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, στο ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκ και συνεχίζει ακάθεκτος προς την κατάκτηση του τίτλου.

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από τον Ολυμπιακό κατά την διάρκεια του αγώνα, χάνοντας περισσότερες ευκαιρίες αλλά δεν κάταφερε να σκοράρει. Παράπονα με την διαιτισία έχει η ΑΕΚ που διαμαρτύρεται τόσο για μη καταλογισμό πέναλτι σε ανατροπή του Παντελή Καφέ από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο στο 52ο λεπτό, όσο και για τη μη αποβολή του ιδίου παίκτη στο 73’, όταν ανέκοψε τον Εντίνιο που έβγαινε σε προφανή θέση για γκολ απέναντι στον Νικοπολίδη.

Ο Ολυμπιακός μετά από αυτή τη νίκη έκανε ένα αποφασιστικό άλμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκος, Χουανφράν (25' Αλβες), Γεωργέας (76' Μαντούκα), Πελετιέρι, Ενσαλίβα (62' Εντινιο), Καφές, Σκόκο, Τζεμπούρ, Μπλάνκο

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Άντζας, Τοροσίδης, Ντομί, Αβ. Παπαδόπουλος, Ντουντού, Πατσατζόγλου, Γκαλέτι (85' Τζόρτζεβιτς), Λέτο, Μπελούτσι (81' Μενδρινός), Ντιόγο

Κύπρος: Αποτελέσματα





Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 20ής αγωνιστικής:


Σάββατο
ΑΠΟΠ/Κινύρας - Ανόρθωση 0-3 (43' Χαουάρ, 48' Γεωργίου, 64' Τρίκα)
Αλκή - Ατρόμητος 2-2 (5' και 92' πέν. Ζάντι / 3' και 60' Λιμπεράτο)
ΕΝΠ - ΑΠΟΕΛ 0-1 (83' Ζεβλάκοφ)
ΑΕΛ - Εθνικός 2-0 (59' και 85' Φρέντι)

Κυριακή
ΑΕΠ - Δόξα 2-1 (65' Μπα, 88' Χαϊλής / 56' Σερτζιάο)
ΑΕΚ - Απόλλων 1-5 (47' Μπέλιτς / 13' και 53' πέν. Σανγκόι, 64' Αβραάμ, 71' Ρίσσο, 78' Μπαμπαγκίντα)
Ομόνοια - ΑΠΕΠ 3-0 (3' Καφού, 23' Αλωνεύτης, 90' Χριστοφή)

Premier League:Πήρε το ντέρπι με Τόρες η Λίβερπουλ


Ο Φερνάντο Τόρες χάρισε την νίκη στην Λίβερπουλ στο μεγάλο ντέρμπι με την Τσέλσι στο "Άνφιλντ", λυτρώντας τους κόκκινους στο 89' και διαμορφώνοντας το τελικό 2-0 στο 94'.

Ο Ισπανός άσος έδωσε την λύση στους "κόκκινους" με εξαιρετική κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι από την σέντρα του Αουρέλιο και σφράγισε την νίκη της ομάδας του στο 94' με πλασέ σε κενό τέρμα, έπειτα από το σουτ του Μπεναγιούν και την απόκρουση του Τσεχ.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Ρέινα, Αρμπελόα, Κάραγκερ, Σκρτελ, Αουρέλιο, Κάιτ, Τσάμπι Αλόνσο, Μασεράνο (83' Μπάμπελ), Ριέρα (74' Μπεναγιούν), Τζέραρντ, Τόρες (95' Ν'Γκογκ).
ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Μποσίνγκουα, Άλεξ, Τέρι, Άσλεϊ Κόουλ, Μπάλακ, Μίκελ, Λάμπαρντ, Καλού (85' Στοτς), Ανελκά (69' Ντρογκμπά), Μαλουντά (69' Ντέκο).

1-0


2-0

AΕΚ-Ολυμπιακός 0-1 (ΒΙΝΤΕΟ ΓΚΟΛ)

Serie A: Απώλειες βαθμών από Ίντερ και Ρόμα

Η Ίντερ υποχρεώθηκε σε ισοπαλία με 1-1 από την Τορίνο στο "Τζουζέπε Μεάτσα", ενώ και η Ρόμα έμεινε στο 2-2 με την Ρετζίνα.

Οι "νερατζούρι" έχασαν την ευκαιρία να ξεφύγουν από την Γιουβέντους με 9 βαθμούς διαφορά, ενώ βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 47' από το γκολ του Ρολάντο Μπιάνκι, ενώ πήραν έστω τον βαθμό χάρη στο τέρμα του Νικόλας Μπουρντίσο στο 58'.

Δύο τέρματα πέτυχε ο Νταβίντ Πιζάρο για την Ρόμα στο "Ορέστε Γκρανίλο", όμως οι "τζιαλορόσι" δεν πήραν την νίκη κόντρα στην Ρετζίνα, η οποία είχε ανοίξει το σκορ στο 43' με το πέναλτι του Κοράντι και ισοφάρισε για το τελικό 2-2 στο 81' με τον Κότσα.

ΣΑΒΒΑΤΟ, 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Νάπολι-Ουντινέζε 2-2

(24' Λαβέτσι, 27' Ντένις - 31' πεν. Ντι Νατάλε, 45' Κουαλιαρέλα)
Γιουβέντους-Κάλιαρι 2-3

(31' Σισοκό, 38' Νέντβεντ - 16' Μπιοντίνι, 54' Τζέντα, 78' Μάτρι)

ΚΥΡΙΑΚΗ, 01 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Αταλάντα-Κατάνια 1-0

(24’ Γκουαρέντε)

Κιέβο-Σαμπντόρια 1-1

(72’ Ριγκόνι – 70’ Πατσίνι)

Τζένοα-Παλέρμο 1-0

(88’ Κρισίτο)

Ίντερ-Τορίνο 1-1

(58’ Μπουρντίσο – 47’ Μπιάνκι)

Ρετζίνα-Ρόμα 2-2

(43’ πεν. Κοράντι, 81’ Κότσα – 45’+, 57’ Πιζάρο)

Σιένα-Λέτσε 1-2

(79’ Γκεζάλ – 15’ Τριμπόκι, 54’ Καστίγιο)

Μπολόνια-Φιορεντίνα (αναβλήθηκε)

Λάτσιο-Μίλαν 21:30


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 22 αγώνες)

Ίντερ 50

Γιουβέντους 43

Μίλαν 41-21αγ.

Τζένοα 40

Ρόμα 37

Φιορεντίνα 35-21αγ.

Νάπολι 34

Κάλιαρι 34

Παλέρμο 32

Λάτσιο 31-21αγ.

Αταλάντα 30

Ουντινέζε 27

Κατάνια 26

Σιένα 25

Σαμπντόρια 24

Μπολόνια 22-21αγ.

Λέτσε 22

Τορίνο 18

Κιέβο 18

Ρετζίνα 15



Ίντερ - Τορίνο 1-1
0-1

1-1

SUPERLEAGUE : Νίκες για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ


Νικηφόρα πέρασε την Κυριακή ο Παναθηναϊκός από τη Λιβαδειά, καθώς νίκησε 2-1 τον Λεβαδειακό και ταυτόχρονα του "έσπασε" το αήττητο που διατηρούσε στην έδρα του. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Κλέιτον στο 41' και πήραν τη νίκη με τον Πετρόπουλο στο 63', ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν προσωρινά με τον Ντιμπαλά στο 49'.

Στην Τούμπα, με δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά, ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 τον Εργοτέλη και παρέμεινε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Σκόρερ οι Αθανασιάδης (72') και Αναστασάκος (77').

Νωρίτερα, ο Πανιώνιος κέρδισε 3-0 τον Πανθρακικό με τον Φαμπιάν Εστογιάνοφ να σκοράρει χατ-τρικ ενώ στο άλλο παιχνίδι που ξεκίνησε στις 15:00, ο Πανσερραϊκός πήρε σημαντική νίκη με 1-0 κόντρα στο Θρασύβουλο.

Θρίαμβος Ναδάλ στην Αυστραλία!


Ο Ράφαελ Ναδάλ κατέκτησε για πρώτη φορά στην καριέρα του το Αυστραλιανό Όπεν!

Ο Ισπανός τενίστας, Νο1 στην Παγκόσμια κατάταξη, κέρδισε με 3-2 σετ (7-5, 3-6, 7-6, 3-6, 6-2) νωρίς το απόγευμα της Κυριακής τον Ελβετό Ρότζερ Φέντερερ και φεύγει θριαμβευτής από το πρώτο Γκραν Σλαμ της χρονιάς.

Ο Ναδάλ έφτασε έτσι τις έξι κατακτήσεις Γκραν Σλαμ, με τον Ρότζερ Φέντερερ να παραμένει στους 13.

Το παιχνίδι που διήρκεσε 4 ώρες και 23 λεπτά βρήκε τους δύο κορυφαίους τενίστες του πλανήτη να επιδίδονται σε έναν αγώνα υψηλής ποιότητας με μπόλικο θέαμα.

"Όχι" της Ανόρθωσης για Σόσιν


Από ότι φαίνεται δεν τίθεται πλέον θέμα αποχώρησης του Λούκας Σόσιν από την Ανόρθωση σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο. Οι επαφές ήταν προχωρημένες και κοντά σε συμφωνία με τον Πανιώνιο, αλλά το θέμα κάπου σκάλωσε.
Η ανακοίνωση της Ανόρθωσης:

«Λόγω έντονης φημολογίας και δημοσιευμάτων η Ανόρθωση επιθυμεί να τονίσει ότι έγινε πρόταση από την ΠΑΕ Πανιώνιος για τον Λούκας Σόσιν. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας αξιολόγησε την πρόταση αλλά για λόγους που άπτονται των συμφερόντων του Σωματείου μας, αποφάσισε να μην παραχωρήσει τον Σόσιν. Η απόφαση της διοίκησης βρίσκει σύμφωνο και τον ποδοσφαιριστή που επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του στην Ανόρθωση».

Χρήση ινδικής κάνναβης από Φελπς!

Όπως αποκαλύπτει στη σημερινή της έκδοση η αγγλική εφημερίδα "News of the world", ο Αμερικανός υπερπρωταθλητής βρέθηκε να κάνει χρήση ινδικής κάνναβης μέσω ενός γυάλινου σωλήνα κατά τη διάρκεια γιορτής του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνα, ενώ το συγκεκριμένο μέσο παρουσιάζει και επίμαχη φωτογραφία-ντοκουμέντο, υποστηρίζοντας πως αυτή τραβήχτηκε στις 6 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το κείμενο, ο Φελπς είχε επισκεφτεί το κολέγιο της Κολούμπια για να συναντήσει κρυφά μία φοιτήτρια, ονόματι Τζόρνταν Μάθιους, όμως τελικά παρουσιάστηκε στη γιορτή δημιουργώντας αλγεινή εντύπωση στους προσκεκλημένους.

"Από τη στιγμή που έφτασε, έχασε τον έλεγχο. Εάν συνεχίσει να γιορτάζει έτσι, θα μου κάνει μεγάλη έκπληξη αν συνεχίζει να κερδίζει και άλλα μετάλλια.

Ο Μάικλ ήρθε να συναντήσει τη Τζόρνταν, όμως τελικά κατέληξε στο να σπαταλήσει τη βραδιά. Ήρθε με ένα γκρουπ από κορίτσια, που ήταν όλες μεθυσμένες.

Δεν συναντάς πολλές διασημότητες στην Κολούμπια, έτσι όταν έρχεται ο Φελπς στη γιορτή σου είναι ένα γεγονός εξαιρετικό", τόνισε στην εφημερίδα άνθρωπος που έδωσε το "παρών" στη γιορτή, για να προσθέσει:

"Μπορούσες να καταλάβεις πως ο Μάικλ είχε καπνίσει πριν. Άρπαξε το σωλήνα και τον αναπτήρα και ήξερε ακριβώς τι έπρεπε να κάνει.

Φαινόταν κάτι το εντελώς φυσιολογικό με τον σωλήνα στα χέρια του, όπως κάνει κολύμπι στην πισίνα. Ήταν ο χρυσός Ολυμπιονίκης σε αυτό το κάπνισμα.

Ο Μάικλ κατέληξε να γίνει παρανοϊκός, ενώ λίγο νωρίτερα έδειχνε αρκετά νευρικός".

Η ίδια εφημερίδα αναφέρει πως ο Μάικλ Φελπς κατελήφθη από πανικό όταν πληροφορήθηκε για το κείμενο και πως προσπάθησε με κάθε τρόπο να μπλοκάρει την δημοσίευση της "ενοχοποιητικής" για αυτόν φωτογραφίας, ενώ να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής δεν έχουν σχολιάσει το συγκεκριμένο δημοσίευμα η ΔΟΕ, η αμερικανική ομοσπονδία κολύμβησης αλλά και ο προπονητής του Μπομπ Μπάουμαν.

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε η "News of the world":
















Πανιώνιος: Κοντά στην απόκτηση Σόσιν


Μία ανάσα από την απόκτηση του Πολωνού επιθετικού της Ανόρθωσης, Λούκας Σόσιν βρίσκεται ο Πανιώνιος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Sport-fm.gr (ώρα 10:21) Ο Λούκας Σόσιν βρίσκεται πολύ κοντά στην μετακίνηση του από τους πρωταθλητές Κύπρου στον Πανιώνιο.
Αναλυτικά το δημοσίευμα: Έτοιμος να καλύψει το κενό του υπό παραχώρηση Λάμπρου Χούτου στην επιθετική γραμμή είναι ο Πανιώνιος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «κυανέρυθροι» βρίσκονται κοντά σε συμφωνία με την Ανόρθωση για την απόκτηση του Λούκας Σόσιν με τη μορφή δανεισμού ως το καλοκαίρι και οψιόν αγοράς. Ο 31χρονος Πολωνός φορ δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2010, ωστόσο δεν υπολογίζεται από τον Τιμούρ Κετσπάγια.