Δευτέρα, Ιουνίου 09, 2008

Oλλανδικός περίπατος !


Η Ολλανδία ταπείνωσε την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία με 3-0 στο πιο χορταστικό παιχνίδι που έχει γίνει μέχρι τώρα σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Εξαιρετική εμφάνιση από τους «οράνιε», που κατά διαστήματα θύμισαν την ομάδα που το 1988 ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης. Μπορεί οι παίκτες του Φαν Μπάστεν να πήραν άδικα το προβάδισμα στο σκορ με γκολ από θέση οφσάιντ του Φαν Νίστελροϊ στο 26’, αλλά ήταν δίκαια οι θριαμβευτές. Στο 31’ ο Σνάιντερ γιόρτασε τα 24α γενέθλιά του με γκολ και στο 80’ ο Φαν Μπρόνκχορστ έγραψε το τελικό 3-0. Αγνώριστοι οι «ατζούρι», που άργησαν να ξυπνήσουν και όταν το έκαναν έπεσαν πάνω στον εντυπωσιακό Φαν Ντερ Σαρ.

Το φίλμ του αγώνα :

90+3' Λήξη αναμέτρησης.

90+2 Ο Αμπροσίνι από κοντά δεν μπορεί να πλασάρει σωστά και να μειώσει το σκορ.

89' Ωραία προσπάθεια του Φαν Πέρσι και σουτ από πλάγια θέση η μπάλα πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Μπουφόν.

82' Ατομική ενέργεια του Αφελάι, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από δεξιά έκανε και το σουτ, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπουφόν.

81' Τρίτη και τελευταία αλλαγή για την Ολλανδία. Ο Κάουτ δίνει τη θέση του στον Αφελάι.

80' ΓΚΟΟΟΛ! Η Ολλανδία φτάνει στο 3-0 με τον Φαν Μπρόνκχορστ. Ο Μπουφόν αποκρούει το πλασέ του Κάουτ, αλλά ο τελευταίος σεντράρει και ο Φαν Μπρόνκχορστ με κεφαλιά κάνει το 3-0.

79' Μεγάλη ευκαιρία για την Ιταλία. Ο Φαν Ντερ Σαρ με εντυπωσιακή απόκρουση απομακρύνει το φάουλ του Πίρλο.

78' Νέα μεγάλη ευκαιρία για την Ιταλία. Ο Φαν Ντερ Σαρ αποκρούει το κοντινό πλασέ του Γκρόσο.

77' Δεύτερη αλλαγή για την Ολλανδία. Ο Χάιτινχα στη θέση του Μπουλαρούζ.

76' Μεγάλη ευκαιρία για την Ιταλία. Μπαλιά του Κασάνο στον Τόνι στην πλάτη της ολλανδικής άμυνας, αλλά το πλασέ του φορ της Μπάγερν περνά ψηλά άουτ.

75' Τρίτη και τελευταία αλλαγή για την Ιταλία. Ο Κασάνο αντί του Καμορανέζι

71' Πρώτη αλλαγή για την Ολλανδία. Ο Φαν Πέρσι στη θέση του Φαν Νίστελροϊ.

70' Νέο σουτ του Ντελ Πιέρο από καλή θέση, η μπάλα περνά άουτ.

66' Σουτ του Ντελ Πιέρο λίγο έξω από την περιοχή, αλλά ο Φαν Ντερ Σαρ μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα.

64' Δεύτερη αλλαγή για την Ιταλία. Στη θέση του Ντι Νατάλε ο Ντελ Πιέρο.

55' Πρώτη αλλαγή για την Ιταλία. Ο Γκρόσο στη θέση του Ματεράτσι.

54' Καλή στιγμή για την Ιταλία. Ο Τζαμπρότα ξεπερνά τον Κάουτ από τα αριστερά, αλλά το σουτ του από πλάγια θέση περνά αρκετά άουτ.

46' Έναρξη δευτέρου μέρους.

45+1' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

45' Καλή στιγμή για την Ιταλία. Δυνατό σουτ του Ντι Νατάλε λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα περνά ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φαν Ντερ Σαρ.

43' Μεγάλη ευκαιρία για το 3-0 χάνει ο Φαν Νίστελροϊ. Εξαιρετική μπαλιά από τον Σνάιντερ, ο "Φαν Γκολ" βρίσκεται απέναντι από τον Μπουφόν, αλλά ο τελευταίος αποκρούει με τα πόδια σε κόρνερ.

32' Ευκαιρία για την Ιταλία. Ο Ντι Νατάλε σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά ο Φαν Ντερ Σαρ μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

31' ΓΚΟΟΟΛ! Δεύτερο γκολ για την Ολλανδία. Ο Φαν Μπρόνκχορστ σεντράρει από τα αριστερά, ο Κάουτ πασάρει με το κεφάλι στον Σνάιντερ κι αυτός με σουτ στην κίνηση νικά τον Μπουφόν για το 2-0.

26' ΓΚΟΟΟΛ! Η Ολλανδία ανοίγει το σκορ! Ο Φαν Νίστελροϊ μετά από προβολή σε σέντρα-σουτ του Φαν Μπρόνκχορστ από τα αριστερά σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά βρίσκεται σε θέση οφσάιντ, κάτι που διαφεύγει της προσοχής του βοηθού διαιτητή.

19' Βολέ του Σνάιντερ έξω από την περιοχή, η μπάλα περνά ψηλά άουτ.

18' Σπουδαία ευκαιρία για την Ολλανδία. Πάσα του Κάουτ στον Φαν Νίστελροϊ στην πλάτη της ιταλικής άμυνας, αυτός αποφεύγει τον Μπουφόν, κρατιέται όρθιος, αλλά βγαίνει πολύ πλάγια και η σέντρα που επιχειρεί απομακρύνεται από την ιταλική άμυνα.

12' Σέντρα του Γκατούζο, κεφαλιά του Τόνι, αλλά η μπάλα φεύγει άουτ.

11' Μακρινό σουτ από τον Φαν Ντερ Φάαρτ, μπλοκάρει χωρίς δυσκολία ο Μπουφόν.

3' Πρώτη καλή στιγμή για την Ιταλία. Η σέντρα του Ντι Νατάλε από τα δεξιά είναι όμως δυνατή για να την προλάβει ο Τόνι.

1' Έναρξη στην αναμέτρηση.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Ολλανδία (Φαν Μπάστεν): Φαν Ντερ Σαρ, Όιερ, Ματάισεν, Φαν Μπρόνκχορστ, Μπουλαρούζ (77’ Χάιτινχα), Ένγκελααρ, Ντε Γιονγκ, Σνάιντερ, Φαν Ντερ Φάαρτ, Κάουτ (81’ Αφελάι), Φαν Νίστελροϊ (71’ Φαν Πέρσι).

Ιταλία (Ντοναντόνι): Μπουφόν, Πανούτσι, Μπαρτζάλι, Ματεράτσι (55’ Γκρόσο), Τζαμπρότα, Πίρλο, Γκατούζο, Αμπροζίνι, Καμορανέζι (75’ Κασάνο), Ντι Νατάλε (64’ Ντελ Πιέρο), Πίρλο.

Κίτρινες κάρτες: Ντε Γιονγκ-Τόνι, Τζαμπρότα, Γκατούζο.

Γήπεδο: Σταντ Ντε Σουίς (Βέρνη)
Διαιτητής: Πέτερ Φρόιντφελντ (Σουηδία)

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΦΑΝ ΝΙΣΤΕΡΛΟΙ



ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΣΝΕΙΝΤΕΡ


ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΒΑΝ ΜΠΡΟΝΚΧΟΡΣΤ

Οι Πετεινοί (zero) Ρουμάνοι (zero) !


Ανίκανοι να φτάσουν... και να πετύχουν ένα γκολ οι δύο ομάδες "κόλλησαν" στο "λευκό" 0-0 και κυριολεκτικά απογοήτευσαν όσους παρακολούθησαν την χειρότερη αναμέτρηση μέχρι τώρα. Με "διπλή" άμυνα ζώνης από την μια οι Ρουμάνοι και άστοχες επιθέσεις από την άλλη οι "πετεινοί" δεν μπορούσαν να προσφέρουν τίποτα καλύτερο στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαια του 3ου ομίλου.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Ρουμανία (Βίκτορ Πιτούρκα):Λόμποντ, Κόντρα, Ρατ, Τάμας, Κίβου, Ραντόι (92'Ντικά), Μούτου (78' Μ. Νικουλάε), Κότσις (64' Κοντρέα), Γκόιαν, Νικολίτα, Ντ. Νικουλάε

Γαλλία (Ραϊμόντ Ντομενέκ):Κουπέ, Αμπιντάλ, Γκαλάς, Μακελελέ, Μαλουντά, Ανελκά (72' Γκομίς), Μπενζεμά (77' Νασρί), Τουράμ, Σανιόλ, Τουλαλάν, Ριμπερί

Γήπεδο: Letzigrund, Ζυρίχη
Διαιτητής: Manuel Gonzalez
Βοηθοί: Juan Carlos Yuste Jimenez, Jesus Calvo Guadamuro

Ρουμανία-Γαλλία, Ολλανδία-Ιταλία



ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ(19:00-ΝΕΤ): Η πρεμιέρα στον όμιλο γίνεται στη Ζυρίχη και το στάδιο «Λέτσιγκρουντ», εκεί όπου η πρώτη αναμέτρηση έχει ένα μεγάλο αουτσάιντερ και ένα μεγάλο φαβορί.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Λομποντ, Κόντρα, Γκοϊαν, Ταμάς, Ράντου, Κίβου, Πέτρε, Κόσιτς, Ντίκα, Μαρικά, Μούτου.

ΓΑΛΛΙΑ: Κουπέ, Σανιόλ, Τουράμ, Γκαλάς, Αμπιντάλ, Ριμπερί, Μακελελέ, Τουλαλάν, Μαλουντά, Μπενζεμά, Ανρί.


ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ(21:45-ΝΕΤ):
Ένα σπουδαίο παιχνίδι φιλοξενείται στη Βέρνη και το στάδιο «Σταντ ντε Σουίς», ανάμεσα σε δύο από τις πλέον παραδοσιακές δυνάμεις της «Γηραιάς Ηπείρου» που ψάχνουν για το καλό ποδαρικό στη διοργάνωση.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Εντβιν φαν ντερ Σάαρ, Οϊγερ, Χεϊτινγκα, Ματάισεν, Τζιοβάνι φαν Μπρόνκχορστ, Σνάιντερ, Ντέμι Ντε Τσέουβ, Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ, Ενγκελααρ, Κάιτ, Ρουουντ φαν Νιστελρόι

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Πανούτσι, Μπαρτσάλι, Ματεράτσι, Τζαμπρότα, Γκατούζο, Ντανιέλε Ντε Ρόσι, Πίρλο, Καμορανέζι, Τόνι, Ντι Νατάλε

Υπογράφει στη Μίλαν ο Ντρογκμπά


Η Μίλαν αναμένεται να είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Ντιντιέ Ντρογκμπά, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο. Οι διοικούντες των "ροσονέρι" ελπίζουν ότι η μεταγραφή θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.

25 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ

Ο 30χρονος Ντρογκμπά, θέλει πολύ να μεταπηδήσει στο ιταλικό πρωτάθλημα και το κόστος της μεταγραφής θα φθάσει τα 25 εκατομμύρια ευρώ!

Τσέλσι: "Γη και ύδωρ" για Ριμπερί


Έτοιμοι να τινάξουν την μπάνκα στον αέρα είναι οι άνθρωποι την Τσέλσι αφού θέλουν να φέρουν στην ομάδα τον Φρανκ Ριμπερί. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Daily Mail" ο ιδιοκτήτης των "μπλε", Ρόμαν Αμπράμοβιτς, είναι διατεθειμένος να δώσει το ποσό των 31 εκατομμυρίων λιρών προκειμένου να δελεάσει τον Γάλλο και να τον φέρει στο "Στάμφορντ Μπριτζ".

Μυθικό συμβόλαιο η "Σίτι" στον Ροναλντίνιο


Τα ρέστα της δίνει η Μάντσεστερ Σίτι για να αποκτήσει τον Ροναλντίνιο και σύμφωνα με τα αγγλικά μέσα ενημέρωσης προσφέρει συμβόλαιο στον Βραζιλιάνο σούπερ-σταρ που αν το αποδεχτεί θα σημαίνει ότι είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στον κόσμο.

Οι εκπρόσωποι της "Σίτι", ταξίδεψαν στην Βραζιλία το Σάββατο και προσέφεραν στον άσο της Μπαρτσελόνα το ποσό των 200.000 λιρών ως εβδομαδιαίες απολαβές.

Ο Ροναλντίνιο πάντως ακόμη δεν έχει απαντήσει στην πρόταση και ενώ όπως δήλωσε ο πρόεδρος των "πολιτών", Γκάρι Κουκ ήδη έχει πάρει άδεια από την Μπαρτσελόνα για να ξεκινήσει συζητήσεις με τον παίκτη.

Ιμπραΐμοβιτς: «Δεν μπορώ να παίξω 90 λεπτά»


Στην παραδοχή ότι δεν είναι 100% έτοιμος προέβη ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Ο Σουηδός επιθετικός δεν ήταν σε καλή διάθεση, μετά τα όσα έχουν ειπωθεί από τα ΜΜΕ της πατρίδας του και δέχθηκε να μιλήσει έπειτα από τις πιέσεις τις ομοσπονδίας και του προπονητή του, Λαρς Λάγκερμπακ.

Ιστορικό "1-2" για τη BMW


Πρώτη νίκη για τον ίδιο, πρώτη νίκη για την ομάδα του, πρώτη νίκη για πολωνό οδηγό στην Formula 1, τα ρεκόρ που έσπασε ο Κουμπίτσα που οδηγεί και το πρωτάθλημα των οδηγών.

Στην δεύτερη θέση ο Χάιντφιλντ ολοκλήρωσε το ονειρικό 1-2 για την BMW. Εκτός οι Ραϊκόνεν και Χάμιλτον αφού ο τελευταίος έπεσε πάνω στον πρώτο στο φανάρι του pit lane!

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Κούλθαρντ στην 4η Τίμο Γκλοκ με Τογιότα και στην πέμπτη κατετάγη ο Φελίπε Μάσα.

Συνολικά ο αγώνας ήταν επεισοδιακός, και εγκατέλειψαν επτά μονοθέσια, μεταξύ των οποίων, εκτός των Χάμιλτον, Ραϊκόνεν, και αυτό του Φερνάντο Αλόνσο.

Ανασκόπιση της 2ης μέρας του EURO 2008 !


Σήμερα είχαμε την δέυτερη μέρα του EURO 2008 και παίχτηκαν 2 αγώνες. Στον πρώτο αγώνα η Κροατία προηγήθηκε πολύ νωρις με το γκόλ πέναλτι του Μόντριτς στο 4'και κατάφερε να νικήσει την Αυστριά. Στον άλλο αγώνα που διεξείχθηκε σήμερα ανάμεσα στην Γερμανία και την Πολωνία η Γερμανία πέτυχε την νίκη με πρωταγωνιστή τον Λούκας Ποντόλσκι όπου πέτυχε 2 γκόλ, στο 20' και στο 72' αντίστοιχα.