Τρίτη, Οκτωβρίου 07, 2008

Ενοχλήσεις στους προσαγωγούς ο Λέτο


Μετά το ρεπό της Δευτέρας, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού επέστρεψαν στις προπονήσεις την Τρίτη. Τα προβλήματα είναι αρκετά και η διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των προκριματικών του Μουντιάλ, ήρθε την πλέον κατάλληλη στιγμή. Πρόβλημα προέκυψε και με τον Σεμπάστιαν Λέτο, το οποίο πάντως, δεν εμπνέει ανησυχία.

Ο Αργεντινός μέσος έχει μια σύσπαση στον αριστερό προσαγωγό και κρίθηκε σκόπιμο να κάνει θεραπεία, ώστε να μην επιβαρυνθεί η κατάστασή του. Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιποι τραυματίες συνέχισαν τα προγράμματα τους. Ντουντού και Κόβατς έκαναν θεραπεία, ενώ οι Γκαλέτι, Γκαλίτσιος θεραπεία και πρόγραμμα στο γυμναστήριο.

Ο Στολτίδης συνέχισε το πρόγραμμα αποκατάστασης, με ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο και στο γήπεδο, ενώ ο Λεονάρντο έκανε ατομικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο.

Το σημερινό πρόγραμμα περιελάμβανε δύο (10:30 και 19:00) προπονήσεις, ενώ την Τετάρτη θα γίνει μία προπόνηση στις 10:30.

Στα «δίχτυα» της Γιουβέντους ο Ζιλμπέρτο Σίλβα!


Την περίπτωση του Ζιλμπέρτο Σίλβα σκέφτεται σοβαρά ο Κλαούντιο Ρανιέρι για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής της Γιουβέντους ενόψει Γενάρη, σύμφωνα με ιταλικό δημοσίευμα!

Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας “TuttoCalcio.It” αναφέρει πως η «μεγάλη κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου αναζητά λύσεις σε κέντρο και άμυνα μετά το κακό της ξεκίνημα στην Serie A και τα συνεχιζόμενα αρνητικά αποτελέσματα (δύο ισοπαλίες και μια ήττα στα τελευταία 3 ματς). Βάσει των όσων ισχυρίζονται οι γείτονες, το ενδιαφέρον της «Γιούβε» για τον Ντέγιαν Στάνκοβιτς της Ίντερ αναθερμάνθηκε τις τελευταίες ώρες ενώ το... άλλο όνομα που βρίσκεται στην λίστα του Ρανιέρι είναι αυτό του Ζιλμπέρτο Σίλβα για τον οποίο αναφέρεται πως η μεταγραφή του από την Άρσεναλ στους «πράσινους» κόστισε συνολικά 8.5 εκ. ευρώ...

Παρακάτω, γίνεται λόγος για τους υπόλοιπους μεταγραφικούς στόχους των «μπιανκονέρι» για τον χώρο της αμυντικής γραμμής. Χαρακτηριστικά αναφέρονται τα ονόματα των Ιβάνοβιτς (Τσέλσι) και Βαλέντσια (Ουντινέζε)...

Παναθηναϊκός: Φιλικό... ξεμούδιασμα με Εθνικό


Την ευκαιρία να δει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι εφεδρικοί του, θα έχει ο Χενκ Τεν Κάτε στο φιλικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Εθνικό το οποίο θα διεξαχθεί στην Λεωφόρο (κεκλεισμένων των θυρών) το απόγευμα (19.00) της Τετάρτης

Ο τεχνικός των «πράσινων» δεν μπορεί να υπολογίζει φυσικά στις υπηρεσίες των ποδοσφαιριστών του που έφυγαν για τις υποχρεώσεις τους με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των χωρών τους. Συνολικά, 12 παίκτες απουσιάζουν πλέον από την Παιανία, οι Βύντρα, Καραγκούνης, Νίνης, Σαλπιγγίδης, Σπυρόπουλος, Τζιόλης, Τζόρβας που μετέχουν στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδος αλλά και οι Νίλσον, Μουν, Ίβανσιτς, Ζιλμπέρτο και Σιμάο.

Έτσι, στην αναμέτρηση με τον Εθνικό θα δώσουν το «παρών» παίκτες και από την ομάδα των Νέων προκειμένου να συμπληρωθεί η αποστολή. Μάντζιος και Λεοντίου δεν υπολογίζονται όπως φυσικά και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Ο Τεν Κάτε έδωσε ρεπό την Τρίτη στους παίκτες του και περιμένει από αυτούς να δείξουν διάθεση στο αυριανό ματς. Η προσοχή του ολλανδού επικεντρώνεται κυρίως πάνω στους Μελίσση, Ρουκάβινα και Πετρόπουλο, παίκτες στους οποίους υπολογίζει πολύ ενόψει συνέχειας.

Στενή παρακολούθηση για Ντιόγκο


Οι παρουσίες «κατασκόπων» αγγλικών ομάδων στο Καραϊσκάκη, στο ντέρμπι Ολυμπιακού – ΑΕΚ και οι δηλώσεις που ακολούθησαν στα ελληνικά ΜΜΕ για την παρουσία του Ντιόγκο, αποδείχθηκαν αρκετές για να τροφοδοτήσουν κάποια σενάρια για το μέλλον του 21χρονου άσου.

«Η Λίβερπουλ και η Τσέλσι παρακολουθούν στενά τον κανονιέρη του Ολυμπιακού, Ντιόγκο», αναφέρει ο τίτλος του ρεπορτάζ που φιλοξενεί η «Daily Mail» και στο οποίο, επισημαίνεται πως και η Μίντλεσμπρο έχει στρέψει το βλέμμα της στον επιθετικό των «ερυθρολεύκων».

Ουέφα: Τα προφίλ των αντιπάλων του Ολυμπιακού

ΜΠΕΝΦΙΚΑ

Η Μπενφίκα του Κώστα Κατσουράνη θα βρεθεί στο δρόμο του Ολυμπιακού, στον 2ο όμιλο του Κυπέλλου UEFA. Η ιστορικότερη (βάσει τίτλων) ομάδα της Πορτογαλίας βρέθηκε το περασμένο καλοκαίρι σε "σταυροδρόμι", μετά την τέταρτη θέση στο περσινό πρωτάθλημα, που της στέρησε το δικαίωμα να αγωνιστεί φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η διοίκηση εμπιστεύθηκε την τεχνική ηγεσία στον πρώην προπονητή της Βαλένθια, Κίκε Σάντσεθ Φλόρες, ενώ παράλληλα ξόδεψε περίπου 23.000.000 ευρώ για μεταγραφές. Κυριότερες από αυτές, η απόκτηση του Πάμπλο Αϊμάρ από τη Σαραγόσα, του Νταβίντ Σουάζο από την Ιντερ (δανεικός), του Χοσέ Αντόνιο Ρέγες από την Ατλέτικο Μαδρίτης (δανεικός), του Χασάν Γεμπντά από τη Λε Μαν, αλλά και των νεαρών Σίντνεϊ από την Ιντερνασιονάλ και Ουρέτα από τη Ρίβερ Πλέιτ Μοντεβιδέο.

Μετά τις πρώτες πέντε αγωνιστικές του πορτογαλικού πρωταθλήματος, η Μπενφίκα παραμένει αήττητη, αλλά έχει δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες και με εννέα βαθμούς βρίσκεται στην πέμπτη θέση, δύο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Πόρτο. Στο Κύπελλο UEFA πέτυχε σημαντική πρόκριση επί της Νάπολι στον Α΄ γύρο.

Πώς μπήκε στους ομίλους:
ΚΥΠΕΛΛΟ UEFA
Α΄ γύρος
18/09 Νάπολι-Μπενφίκα 3-2
02/10 Μπενφίκα-Νάπολι 2-0

Το προφίλ της Μπενφίκα:

Προπονητής: Κίκε Σάντσεθ Φλόρες (Ισπανία)
Πρόεδρος: Λουίς Φελίπε Βιέιρα
Έδρα: "Εστάδιο Ντα Λους"
Χωρητικότητα: 65.200 θέσεις
Έτος ίδρυσης: 28 Φεβρουαρίου 1904
Χρώματα: Κόκκινο-άσπρο
Παρατσούκλι: "Οι αετοί της Λισσαβώνας"

Το παλμαρέ:

31 πρωταθλήματα: (1930, 1931, 1935, 1936, 1937, 1938, 1942, 1943, 1945, 1950, 1955, 1957, 1960, 1961, 1963, 1964, 1965, 1967, 1968, 1969, 1971, 1972, 1973, 1981, 1983, 1984, 1987, 1989, 1991, 1994, 2005)

24 Κύπελλα: (1940, 1943, 1944, 1949, 1951, 1952, 1953, 1955, 1957, 1959, 1962, 1964, 1969, 1970, 1972, 1980, 1981, 1983, 1985, 1986, 1987, 1993, 1996, 2004)

4 Σούπερ Καπ: 1980, 1985, 1989, 2005

2 Κύπελλα Πρωταθλητριών: 1961, 1962

Το ρόστερ της Μπενφίκα

Τερματοφύλακες

Κιμ (Βραζιλία)
Ζοσέ Μορέιρα (Πορτογαλία)
Μορέτο (Βραζιλία)

Αμυντικοί

Λουιζάο (Βραζιλία)
Λέο (Βραζιλία)
Ζόρο (Ακτή Ελεφαντοστού)
Νταβίντ Λουίς (Βραζιλία)
Ζόρζε Ριμπέιρο (Πορτογαλία)
Σίντνεϊ (Βραζιλία)
Μιγκέλ Βίτορ (Πορτογαλία)

Μέσοι

Χοσέ Αντόνιο Ρέγες (Ισπανία)
Κώστας Κατσουράνης (Ελλάδα)
Πάμπλο Αϊμάρ (Αργεντινή)
Χαβιέρ Μπαλμπόα (Ισημερινή Γουινέα)
Φελίπε Μπάστος (Βραζιλία)
Μάξι Περέιρα (Ουρουγουάη)
Ρούμπεν Αμορίμ (Πορτογαλία)
Μπίνια (Καμερούν)
Άνχελ Ντι Μαρία (Αργεντινή)
Κάρλος Μάρτινς (Πορτογαλία)
Χασάν Γεμπντά (Γαλλία)

Επιθετικοί

Όσκαρ Καρντόσο (Παραγουάη)
Μαντόρας (Ανγκόλα)
Ουρέτα (Ουρουγουάη)
Μακουκούλα (Πορτογαλία)
Νούνο Γκόμες (Πορτογαλία)
Νταβίντ Σουάζο (Ονδούρα)

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ

Αντίθετα με τις προσδοκίες των διοικούντων, η εφετινή περίοδος δεν άρχισε καλά για την Γαλατασαράι. Μετά την κατάκτηση του τίτλου, η διοίκηση του τουρκικού συλλόγου προχώρησε σε μεταγραφές ουσίας, που σε συνδυασμό με την παρουσία του Μίκαελ Σκίμπε στον πάγκο, δημιούργησαν σοβαρές ελπίδες για διάκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ομως, οι Τούρκοι έπεσαν πάνω στην Στεάουα Βουκουρεστίου που τους άφησε "εκτός νυμφώνος", με αποτέλεσμα να συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους "περιπέτεια", μέσα από το Κύπελλο UEFA. Η Γαλατά προκρίθηκε στους ομίλους της διοργάνωσης, αφού όμως "καρδιοχτύπησε", αφού δυσκολεύθηκε πολύ από την σαφώς υποδεέστερη Μπελινζόνα από την Ελβετία.

Το στοιχείο που χαρακτηρίζει την εφετινή Γαλατά, είναι η κακή αμυντική λειτουργία, αφού από τους 10 αγώνες που έχει δώσει μέχρι σήμερα, μόνο στον ένα κράτησε ανέπαφη την εστία της. Από την άλλη πλευρά, όμως, στην τουρκική ομάδα υπάρχουν παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά και να διαμορφώσουν το αποτέλεσμα ενός αγώνα, όπως ο Τομπίας Λίντεροτ, ο Χάρι Κίουελ, ο Σαμπανί Νοντά, ο Μίλαν Μπάρος, ο Χασάν Σας και ο Ουμίτ Καράν.

Επιπλέον, κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την "καυτή" ατμόσφαιρα που δημιουργούν σε κάθε εντός έδρας αναμέτρηση, οι φανατικοί οπαδοί της, που υποστηρίζουν την αγαπημένη τους ομάδα, με κάθε τρόπο, καθιστώντας "καμίνι" το "Αλί Σαμί Γεν".

Πώς μπήκε στους ομίλους:
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Γ΄ προκριματικός γύρος
13/08 Γαλατασαράι-Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) 2-2
28/08 Στεάουα Βουκουρεστίου-Γαλατασαράι 1-0

ΚΥΠΕΛΛΟ UEFA
Α΄ γύρος
18/09 Μπελινζόνα (Ελβετία)-Γαλατασαράι 3-4
02/10 Γαλατασαράι-Μπελινζόνα 2-1

Το προφίλ της ΓΑΛΑΤΑ ΣΑΡΑΪ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 1905
ΧΡΩΜΑΤΑ: Κόκκινο-κίτρινο
ΤΙΤΛΟΙ: 17 πρωταθλήματα, 14 κύπελλα, 11 σούπερ καπ, 1 κύπελλο ΟΥΕΦΑ, 1 Σούπερ Καπ Ευρώπης
ΕΔΡΑ: Αλί Σαμί Γιέν (23.785 θέσεων)
ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ: "λιοντάρια", "Τσιμ-μπομ-μπομ"
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: www.galatasaray.com.tr

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ
ΗΡΘΑΝ: Ελμάς, Γιλντίζ, Κιούελ, Μέιρα, Ντε Σάνκτις, Μπάρος.
ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ: Ακ, Καρούσκα, Μπουζίντ, Σουκούρ, Μπουρούκ, Μπαρούσο, Ακντεμίρ, Γιαρκίν, Σαμπανκάι, Τσαν, Ερντογάν, Ερντέμ, Καρατσάν, Καφερτσάν

To ΡΟΣΤΕΡ της Γαλατά

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Ακούτ Ερτσετίν
Μόργκαν Ντε Σάντις
Ορκάν Ουσάκ

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Εμρέ Γκιουνγκόρ
Ουγκούρ Ουτσάρ
Φερνάντο Μέιρα
Εμρέ Ασίκ
Σεμίχ Καγιά
Ερντέμ Αλπαρσλάν
Βολκάν Γιαμάν
Σερβέτ Τσετίν
Μουράτ Ακτσά

ΜΕΣΟΙ

Τόμπιας Λίντεροθ
Ουντίν Γιλμάζ
Μπαρίς Ουζμπέκ
Λίνκολν
Χασάν Σας
Μεχμέτ Τοπάλ
Αϊχάν Ακμάν
Χάρι Κίουελ
Χακάν Μπαλτά
Σερκάν Κουρτουλούς
Αρντά Τουράν
Μεχμέτ Τζουβέν

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Μίλαν Μπάρος
Γιασέρ Γιλντίζ
Σαμπανί Νοντά
Ουμίτ Καράν

ΧΕΡΤΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Η Χέρτα Βερολίνου αποτελεί ένα από τα κλασσικά παραδείγματα, αυτού που αποκαλούμε απρόβλεπτη ομάδα. Τα τελευταία χρόνια, η ομάδα του Βερολίνου εντυπωσιάζει με την ...αστάθειά της στην μπουντεσλίγκα, αφού έχει σημειώσει εκπληκτικά αποτελέσματα με αντιπάλους θεωρητικά ισχυρότερους, ενώ παράλληλα ηττάται από υποδεέστερους αντιπάλους, εντός έδρας.

Τελευταίο παράδειγμα, αποτελεί η νίκη της μέσα στο «Μπάι Αρένα» με 1-0 επί της Λεβερκούζεν, ενώ στις αρχές του μήνα, δεν μπόρεσε να νικήσει την εξαιρετικά αδύναμη Σεντ Πάτρικς για το Κύπελλο UEFA. Οι Γερμανοί βρίσκονται στην 8η θέση της μπουντεσλίγκα με 11 βαθμούς σε επτά αγώνες, ενώ όσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα, στηρίζονται κυρίως στην απόδοση του γνωστού μας από την θητεία του στον Πανιώνιο και την Μπόχουμ, Γιάροσλαβ Ντρόμπνι, καθώς επίσης και στις ικανότητες των Πάντελιτς, Σίμουνιτς, Νταρντάι, Βορονίν, Ραφαέλ και Ντομοβτσίσκι.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Χέρτα εξασφάλισε την συμμετοχή της στην δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, μέσω του «εύ αγωνίζεσθαι» και ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της από τον πρώτο προκριματικό γύρο.

Πως μπήκε στους ομίλους:
ΚΥΠΕΛΛΟ UEFA
Α΄ προκριματικός γύρος
17/07 Χέρτα-Νίστρου Οτάτσι (Μολδαβία) 8-1
31/07 Νίστρου Οτάτσι-Χέρτα 0-0
Β΄ προκριματικός γύρος
14/08 Ιντερμπλοκ Λιουμπιάνας (Σλοβενία)-Χέρτα 0-2
28/08 Χέρτα-Ιντερμπλοκ Λιουμπλιάνας 1-0
Α΄ γύρος
18/09 Χέρτα-Σεντ Πάτρικς (Ιρλανδία) 2-0
02/10 Σεντ Πάτρικς-Χέρτα 0-0


Το προφίλ της ΧΕΡΤΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ
---------------------------------
Ετος ίδρυσης : 1892
Εδρα : Ολυμπιακό στάδιο Βερολίνου
Χωρητικότητα : 74.500
Χρώματα : Μπλέ-Ασπρο
Πρωταθλήματα : 2 (1930, 1931)
Κύπελλα : -
Λιγκ Καπ : 2 (2001, 2002)
Προπονητής : Λουσιέν Φαβρ (Ελβετία)
Πρόεδρος : Βέρνερ Γκεγκενμπάουερ
Διεύθυνση Ιντερνετ: www.herthabsc.de

Το Ρόστερ της Χέρτα

Tερματοφύλακες
Γιάροσλαβ Ντρόμπνι (Τσέχος)
Κρίστιαν Φίντλερ (Γερμανός)
Κρίστοφερ Γκανγκ (Γερμανός)
Αμυντικοί
Κακά (Βραζιλιάνος)
Άρνε Φρίντριχ(Γερμανός)
Στιβ φον Μπέργκερ(Ελβετός)
Μαρκ Στεϊν(Γερμανός)
Γιόσιπ Σίμουνιτς(Κροάτης)
Ρόντνεϊ(Βραζιλιάνος)
Σερβίν Φαρντί(Ιρανός)
Μέσοι
Σίτσερο(Βραζιλιάνος)
Λούσιο(Βραζιλιάνος)
Παλ Νταρνταϊ(Ούγγρος)
Πατρίκ Εμπέρτ(Γερμανός)
Μπραϊαν Αργκούεζ(ΗΠΑ)
Λούκας Πίστζεκ(Πολωνός)
Φαμπιάν Λούστενμπέργκερ(Ελβετός)
Λέναρντ Χάρτμαν(Γερμανός)
Μαξιμίλιαν Νίκου(Γερμανός)
Φλοριάν Ρίντελ(Γερμανός)
Ιμπραϊμ Τραορέ(Γάλλος)
Γκόζκο Κάτσαρ(Κροάτης)
Σασχά Μπιγκάλκε(Γερμανός)
Επιθετικοί
Μάρκο Πάντελιτς(Σέρβος)
Ράφαελ(Βραζιλιάνος)
Αντρεϊ Βορονίν(Ουκρανός)
Βαλερί Ντομοβίτσκι(Ουκρανός)
Αμίν Τσερμίτι(Τυνήσιος)

ΜΕΤΑΛΙΣΤ ΧΑΡΚΙΒ

Ο "άγνωστος Χ" του 2ου ομίλου του Κυπέλλου UEFA ακούει στο όνομα Μέταλιστ Χάρκιβ. Η ουκρανική ομάδα «ζει» στη σκιά της Ντιναμό Κιέβου και της Σαχτάρ Ντόνετσκ, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια έχει καταφέρει να τερματίσει στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος, εξασφαλίζοντας παράλληλα το εισιτήριο για το Κύπελλο UEFA.

Πέρυσι, η Μέταλιστ δεν κατάφερε να μπει στους ομίλους, αν και έδωσε σκληρή μάχη με την Εβερτον (απέσπασε 1-1 στο «Γκούντισον Παρκ», αλλά ηττήθηκε 3-2 εντός έδρας). Φέτος τα κατάφερε πολύ καλύτερα απέναντι στη Μπεσίκτας, την οποία νίκησε 4-1 στο Χάρκιβ και ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 του "Ισμέτ Ινονού".

Στο εγχώριο πρωτάθλημα, η Μέταλιστ μετά από δέκα αγωνιστικές βρίσκεται (και πάλι) στην τρίτη θέση της κατάταξης με 18 βαθμούς (πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες, δύο ήττες), επτά βαθμούς πίσω από την κορυφή, όπου συγκατοικούν η Ντιναμό Κιέβου και η Μέταλουργκ Ντόνετσκ.


Πώς μπήκε στους ομίλους:
ΚΥΠΕΛΛΟ UEFA
Α΄ γύρος
18/09 Νάπολι-Μπενφίκα 3-2
02/10 Μπενφίκα-Νάπολι 2-0

Το προφίλ της ΜΕΤΑΛΙΣΤ ΧΑΡΚΙΒ
--------------------------
Ετος ίδρυσης : 1925 (1965 ως Μέταλιστ)
Εδρα : Στάδιο Μέταλιστ
Χωρητικότητα : 30.000
Χρώματα : Κίτρινο-Μπλε
Πρωταθλήματα : -
Κύπελλα : 1988 (στην ΕΣΣΔ)
Προπονητής : Μίρον Μάρκεβιτς
Πρόεδρος : Αλεξάντρ Βλαντιλένοβιτς Γιαροσλάβσκι
Διεύθυνση Ιντερνετ: http://www.metallist.kharkov.ua/

Το ΡΟΣΤΕΡ της Μέταλιστ

Τερματοφύλακες

Ολεκσάντρ Γκοριένοφ (Ουκρανία)
Ντμίτρο Ζντάνκοφ (Ουκρανία)
Ιγκόρ Μπαζάν (Ουκρανία)

Αμυντικοί

Αντρέι Κονιουτσένκο (Ουκρανία)
Γιέβεν Σέλιν (Ουκρανία)
Ολεκσάντρ Μπάμπιχ (Ουκρανία)
Σέβεριν Γκάντσαρτσικ (Πολωνία)
Μίλαν Ομπράντοβιτς (Σερβία)
Χονάταν Μαϊδάνα (Αργεντινή)
Πάπα Γκέγιε (Σενεγάλη)
Βιτάλι Μπορντιγιάν (Μολδαβία)
Ολέκσι Κουρίλοφ (Ουκρανία)

Μέσοι

Αμπντουλαγιέ Τζίρε (Ακτή Ελεφαντοστού)
Σέρχι Βαλιάγιεφ (Ουκρανία)
Έντμαρ (Βραζιλία)
Βαλεντίν Σλιούσαρ (Ουκρανία)
Αλεκσάνταρ Τρίσοβιτς (Σερβία)
Σέρχι Μπαρίλκο (Ουκρανία)
Άντον Ποστουπαλένκο (Ουκρανία)
Ολεκσάντρ Ρίκουν (Ουκρανία)
Ρόμαν Μπουτένκο (Ουκρανία)
Μάρκο Ντέβιτς (Ουκρανία)

Επιθετικοί

Αντρέι Κόβαλ (Ουκρανία)
Ρουσλάν Φόμιν (Ουκρανία)
Βενάνς Ζεζέ (Ακτή Ελεφαντοστού)
Τζάκσον (Βραζιλία)

Βαλβέρδε: «Δύσκολη κλήρωση»


Δύσκολη χαρακτήρισε την κλήρωση του Ολυμπιακού για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Ερνέστο Βαλβέρδε, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου στις εγκατστάσεις του Ρέντη. Ακόμη, ο Ισπανός τεχνικός αναφέρθηκε και στην επικείμενη αγωνιστική «κόντρα» του με τον συμπατριώτη του τεχνικό της Μπενφίκα, Κίκε Φλόρες.
«Όποια ομάδα και να πετυχαίναμε θα ήταν πολύ δύσκολο. Η Μπενφίκα είναι δύσκολη, η Χέρτα είναι δύσκολη, η Γαλατά επίσης, τη Μέταλιστ δεν την ξέρουμε καλά, απλώς ξέρουμε ότι απέκλεισε την Μπεσίκτας. Θα είναι δύσκολα. Πολλά θα εξαρτηθούν από το πρόγραμμα. Όλα τα γκρουπ είναι δύσκολα και θα είναι μια δύσκολη χρονιά στο ΟΥΕΦΑ. Κάποιος μπορεί να πει ότι είναι πιο εύκολο το δικό μας γκρουπ από τα υπόλοιπα. Αυτή τη στιγμή μπορούμε μόνο να μιλάμε. Δεν θα πρέπει να κάνουμε λάθη για να μην αποκλειστούμε, γιατί οι αγωνιστικές είναι λίγες. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό», είπε αρχικά για την κλήρωση.

Σχετικά με τον προπονητή της Μπενφίκα, Κίκε Φλόρες, τόνισε: «Έχουμε παίξει πολλές φορές αντίπαλοι, αλλά και οι δύο ήμασταν σε άλλες ομάδες. Την τελευταία φορά που τον βρήκα απέναντί μου κερδίσαμε, όμως η παράδοση δεν είναι μαζί μου. Πάντως, τα στατιστικά δεν παίζουν ρόλο», τόνισε ο Ισπανος τεχνικός αστειευόμενος.

Οι Όμιλοι του UEFA και το πρόγραμμα !

Αναλυτικά, η κλήρωση της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου UEFA:

Α' GROUPΒ' GROUP
ΣΑΛΚΕΜΠΕΝΦΙΚΑ
ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ
ΣΑΝΤΑΝΤΕΡΧΕΡΤΑ
ΤΒΕΝΤΕΜΕΤΑΛΙΣΤ
C' GROUPD' GROUP
ΣΕΒΙΛΛΗΤΟΤΕΝΑΜ
ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ
ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑΟΥΝΤΙΝΕΖΕ
ΠΑΡΤΙΖΑΝΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ
ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣΝΑΪΜΕΓΚΕΝ
E' GROUPF' GROUP
ΜΙΛΑΝΑΜΒΟΥΡΓΟ
ΧΕΡΕΝΦΕΝΑΓΙΑΞ
ΜΠΡΑΓΚΑΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ
ΠΟΡΤΣΜΟΥΘΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ
ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚΖΙΛΙΝΑ
G' GROUPH' GROUP
ΒΑΛΕΝΘΙΑΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΜΠΡΙΖΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ
ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚΦΕΓΕΝΟΡΝΤ
ΚΟΠΕΝΧΑΓΗΝΑΝΣΙ
ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝΛΕΧ ΠΟΖΝΑΝ



1η αγωνιστική (23/10)

Γαλατάσαραϊ-Ολυμπιακός
Χέρτα-Μπενφίκα
ρεπό: Μέταλιστ

2η αγωνιστική (6/11)

Μέταλιστ-Χέρτα
Μπενφίκα-Γαλατάσαραϊ
ρεπό: Ολυμπιακός

3η αγωνιστική (27/11)

Ολυμπιακός-Μπενφίκα
Γαλατάσαραϊ-Μέταλιστ
ρεπό: Χέρτα

4η αγωνιστική (3/12)

Μέταλιστ-Ολυμπιακός
Χέρτα-Γαλατάσαραϊ
ρεπό: Μπενφίκα

5η αγωνιστική (18/12)

Ολυμπιακός-Χέρτα
Μπενφίκα-Μέταλιστ
ρεπό: Γαλατάσαραϊ

Κύπελλο UEFA Η κλήρωση του Ολυμπιακού


Και καλά και κακά ήταν τα μαντάτα για τον Ολυμπιακό μετά την κλήρωση των ομίλων του κυπέλλου UEFA, που επιτρέπει στους "ερυθρόλευκους" να ελπίζουν στην πρόκριση. Οι Πειραιώτες που κληρώθηκαν στον 3ο Όμιλο αναμετρηθούν με την Μπενφίκα, την Γαλατάσαραϊ, την Χέρτα και την Μέταλιστ που συμπλήρωσε το γκρουπ.

Ο Όμιλος

Κάνοντας μια πρώτη κρίση (αναλυτικότερα θα μπορούμε να μιλήσουμε όταν γίνει γνωστό το πρόγραμμα των αγώνων) θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι "ερυθρόλευκοι" δεν πρέπει να τα... βάψουν μαύρα, αλλά ούτε και να πετάνε στα ουράνια.

Το θετικό είναι ότι απέφυγαν ισχυρές ομάδες από το πρώτο γκρουπ (όπως είναι η Μίλαν, η Βαλένθια κι η Σεβίλλη), αλλά δεν στάθηκαν το ίδιο τυχερή στους αντιπάλους που προέκυψαν από το 3ο και το 4ο γκρουπ.

Συγκεκριμένα η πορτογαλική Μπενφίκα (στην οποία αγωνίζεται ο διεθνής μέσος Κώστας Κατσουράνης) δεν... τρομάζει τον Ολυμπιακό.

Όσο για τις υπόλοιπες; Η Γαλατάσαραϊ, την οποία είχε αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός σε επίπεδο Champions League, είναι γνωστή για τη δυνατή της έδρα, αλλά και τους ποιοτικούς παίκτες στο ρόστερ όπως είναι ο Χάρι Κιούελ κι ο Μίλαν Μπάρος.

Από το 4ο γκρουπ προέκυψε η γερμανική Χέρτα, που αποτελεί ουσιαστικά το... συστατικό που δυσκόλεψε το μείγμα για τους Πειραιώτες, καθώς θεωρήθηκε μια από τις δυσκολότερες ομάδες που θα μπορούσαν να τύχουν.

Οι Γερμανοί διαθέτουν κι αυτοί ορισμένους παίκτες εγνωσμένης αξίας όπως ο Βορονίν, ο Πάντελιτς, Σίμουνιτς, αλλά κι ο πρώην τερματοφύλακας του Πανιωνίου, Γιάροσλαβ Ντρόμπνι.

Τέλος η Μέταλιστ Χάρκιφ από την Ουκρανία χαρακτηρίζεται ως το αουτσάιντερ του 3ου γκρουπ, χωρίς να έχει γράψει κάποια λαμπρή πορεία στα κύπελλα Ευρώπης.
Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού, αναλυτικά:

23/10: Γαλατασαράι-Ολυμπιακός
6/11: (ρεπό)
27/11: Ολυμπιακός-Μπενφίκα
3/12: Μέταλιστ-Ολυμπιακός
18/12: Ολυμπιακός-Χέρτα Βερολίνου

Επιτυχημένη η επέμβαση στον «Τζόλε»


Με απόλυτη επιτυχία υπεβλήθη σήμερα το πρωί σε αρθροσκοπικό καθαρισμό στο δεξιό του γόνατο από τον γιατρό της ομάδας, Παντελή Νικολάου, ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.

Ο Σέρβος άσος των «ερυθρόλευκων» θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, πράγμα που σημαίνει πως θα χάσει τις αναμετρήσεις με Πανθρακικό και Αρη αντίστοιχα.

Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Ο αρχηγός της ομάδας μας Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς υποβλήθηκε με επιτυχία σήμερα το πρωί, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι, σε αρθροσκοπικό καθαρισμό δεξιού γόνατος από τον Επικεφαλής του Ιατρικού Επιτελείου του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ κ. Παντελή Νικολάου. Ο χρόνος επανόδου του ποδοσφαιριστή στην αγωνιστική δραστηριότητα υπολογίζεται στις τρεις εβδομάδες».