Τρίτη, Μαΐου 27, 2008

Ευκολα ο Θρύλος τον ΠΑΟ !


Με μεγαλύτερη άνεση από όσο αναμενόταν, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στους τελικούς των πλέι οφ τον Παναθηναϊκό νικώντας 71-55. Η εμφάνιση του Ολυμπιακού μέσα στο ΟΑΚΑ το περασμένο Σάββατο στον πρώτο τελικό ήταν μία υπενθύμιση ότι η σειρά θα έχει «πολύ δρόμο» μέχρι να αναδειχτεί ο φετινός πρωταθλητής. Και η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη το απέδειξε αυτό σήμερα με την εύκολη νίκη του επί του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ.
Τα δεκάλεπτα:16-13, 33-20, 55-45, 71-55.

Ολυμπιακός: Μπλάκνεϊ 7 (1), Παπαμακάριος, Γουντς 7 (1), Πρίντεζης 9, Τεόντοσιτς 5 (1), Μπουρούσης 4, Τσακαλίδης 2, Γκριρ 20 (5), Μαυροκεφαλίδης, Βασιλόπουλος 12 (2), Σχορτσιανίτης 5.

Παναθηναϊκός: Περπέρογλου 8 (2), Σπανούλης 10 (2), Γιασικεβίτσιους 13 (2), Μπατίστ 4, Ζίζιτς 8, Χατζηβρέττας 1, Ντικούδης, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 11 (2), Γουίνστον, Τομάσεβιτς.

Διαιτητές: Βορεάδης - Χριστοδούλου - Φούφης.

Το 2010 τα Windows 7 (VIENNA)


Η Microsoft επιβεβαίωσε πως η επόμενη έκδοση των Windows [7], γνωστή επί του παρόντος με την κωδική ονομασία Vienna, θα κυκλοφορήσει κάπου γύρω στο 2010. Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε πως η ημερομηνία κυκλοφορίας του διαδόχου των Windows Vista θα καθοριστεί ανάλογα με το πότε "θα πιάσει τις ποιοτικές προσδοκίες της εταιρείας". Παράλληλα, φαίνεται πως έχουν διαρρεύσει ήδη κάποια screenshots των Windows 7 στην blogόσφαιρα.

Οι client εκδόσεις των Windows 7 θα κυκλοφορήσουν τόσο σε εκδόσεις 32bit όσο και σε 64bit [πότε θα απαλλαγούμε από τα 32bit;], ενώ παράλληλα αναπτύσσεται και μια έκδοση server [κωδική ονομασία Windows Server 7]. H Microsoft διατηρεί στάση "απόλυτης μυστικότητας και σιωπής" σε ό,τι αφορά στα Windows 7, πιθανώς για να μην δώσει ακόμα ένα λόγο στους περισσότερους χρήστες να αγνοήσουν τα [απογοητευτικά για πολλούς] Vista και να περιμένουν για περίπου 3 χρόνια την επόμενη γενιά των Windows.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία μάλλον θέλει να αποφύγει να δώσει συγκεκριμένες υποσχέσεις [για συγκεκριμένη ημερομηνία διάθεσης και χαρακτηριστικά], φοβούμενη ότι υπαναχωρήσεις, όπως στην περίπτωση των Vista, θα δημιουργήσουν [μια ακόμη] άσχημη εικόνα στους χρήστες της.
Παρ' όλα αυτά, από τα screenshots των Windows 7 που έχουν διαρρεύσει στο Διαδίκτυο, η εγκυρότητα των περισσοτέρων από τα οποία αμφισβητείται, δεν μπορεί να βγάλει κανείς ασφαλή συμπεράσματα για τη μορφή που θα έχει η επιφάνεια εργασίας τους.

Αλμιρόν με αντάλλαγμα Τοροσίδη!


Ό,τι δεν κατάφερε στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο με τον Σέρχιο Αλμιρόν, θέλει να το πράξει τώρα ο Ολυμπιακός. Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, το ενδιαφέρον των «ερυθρολεύκων» για τον αμυντικό χαφ της Γιουβέντους αναθερμάνθηκε και είναι αποφασισμένοι να τον αποκτήσουν με κάθε κόστος.

Και όπου κόστος προσθέστε το όνομα του Βασίλη Τοροσίδη. Στη γειτονική χώρα υπάρχει πληροφόρηση ότι οι Πειραιώτες θα κινηθούν για την υπογραφή του Αργεντινού άσου, προσφέροντας και ως αντάλλαγμα τον νεαρό αμυντικό. Πράγμα δύσκολο, μέχρι αποδείξεως του εναντίου…

Ολυμπιακός για Κλάσνιτς


Μετά την ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός μπαίνει στη «μάχη» για τον Ιβάν Κλάσνιτς. Ο επιθετικός της Βέρντερ Βρέμης μένει ελεύθερος τον Ιούλιο και λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχε προταθεί στους «ερυθρόλευκους». Εκείνη την περίοδο οι πρωταθλητές δίσταζαν να του κάνουν πρόταση, λόγω της πρόσφατης περιπέτειας της υγείας του.

Όσο περνούσε ο καιρός, όμως, οι ενδιαφερόμενοι αυξάνονταν. Αμβούργο, ΑΕΚ, Ρέιντζερς, Ανόβερο, Μπεσίκτας και Μπέτις είναι μερικές από τις ομάδες που εξετάζουν την περίπτωσή του, με την τελευταία να φημολογείται πως έχει φτάσει σε συμφωνία (ο ίδιος ο παίκτης το διέψευσε). Σύμφωνα με το «Κicker», ο Ολυμπιακός μπήκε στο… κλαμπ των φιλόδοξων διεκδικητών του και δεν αποκλείεται εντός των ημερών να κινηθεί με πράξεις…

Οι 10 κορυφαίες ποδοσφαιρικές στιγμές του 2007-08 στην Αγγλιά

Η εφημερίδα "Sun" μάζεψε όλες αυτές τις μικρές "ωραίες" στιγμές και προχώρησε σε ένα αφιέρωμα, με τις 10 πιο χαρακτηριστικές σκηνές της σεζόν που ολοκληρώθηκε. Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπάρνσλεϊ, Φούλαμ, ΜακΛάρεν, Μουρίνιο και Τέρι έκλεψαν την παράσταση και εμείς σας τους παρουσιάζουμε:

No 10-Η Άρσεναλ σόκαρε τη Μίλαν: Η Άρσεναλ έφερε μερικά εντυπωσιακά αποτελέσματα μέσα στη σεζόν, την ανατροπή με 10 παίκτες που έκανε κόντρα στη Μπόλτον υπό βροχή, το νικητήριο γκολ του Γουίλιαμ Γκαλάς με την Τσέλσι, όμως κανένα από αυτά δεν συγκρίνεται με την εμφάνιση στο "Σαν Σίρο". Μετά από τη "λευκή" ισοπαλία στο "Emirates Stadium", στο πρώτο ματς με τη Μίλαν για τους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, η Άρσεναλ πήρε τη νίκη απέναντι στους "ροσονέρι" εκτός έδρας με δύο υπέροχα τέρματα των Φάμπρεγας και Αντεμπαγιόρ.



Νο 9-Αντίο Γιολ: Οι φήμες ήθελαν την διοίκηση της Τότεναμ να κυνηγάει τον Χουάντε Ράμος, όμως αυτός έμεινε πιστός στρατιώτης. Το ξεκίνημα των "σπιρουνιών" ήταν καταστροφικό, με τον Μάρτιν Γιολ να μην καταφέρνει να έχει αποτελέσματα με τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ και την παρέα του. Τελικά, λίγο πριν την ευρω-αναμέτρηση με τη Χετάφε πληροφορήθηκε από... τρίτους ότι απολύθηκε.



Νο 8-Μπάρνσλεϊ, η έκπληξη του Κυπέλλου: Η Κάρντιφ άξιζε θέση στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, όμως ήταν η Μπάρνσλεϊ που έφερε τη μαγεία στο θεσμό. Αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ από τη Λίβερπουλ στο "Άνφιλντ" τελικά πήραν τη νίκη με γκολ του Χάουαρντ στις καθυστερήσεις (2-1), παίρνοντας το εισιτήριο για τους "16". Εκεί όμως που όλοι πίστευαν ότι είχε πιάσει... ταβάνι, απέκλεισε στον επόμενο γύρο και την κάτοχο του τροπαίου, Τσέλσι (1-0 εντός έδρας).



Νο 7- Το θαύμα της Φούλαμ: Όταν οι παίκτες της Φούλαμ μπήκαν στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα του αγώνα με τη Μάντσεστερ Σίτι, ήταν πίσω με δύο γκολ διαφορά, και ουσιαστικά εκτός Πρέμιερ Λιγκ. Όμως οι "κότατζερς" έκαναν την ανατροπή νικώντας με 3-2, με την αποστολή τους να ολοκληρώνεται την τελευταία αγωνιστική, όταν το γκολ του Ντάνι Μέρφι με κεφαλιά 14 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα με την Πόρτσμουθ (1-0 στο "Φράτον Παρκ") τους κράτησε στην Πρέμιερ Λιγκ.



Νο 6- Ο τρομακτικός τραυματισμός του Εντουάρντο: Ο Εντουάρντο άρχιζε σιγά σιγά να βρίσκει τον εαυτό του στην Άρσεναλ, ώσπου ήρθε ο τραυματισμός-σοκ που υπέστη στο ματς με τη Μπέρμιγχαμ στο "Σεντ'Άντριους". Το ερώτημα για το αν ο Μάρτιν Τέιλορ τον τραυμάτισε εσκεμμένα δεν έχει απαντηθεί ακόμα, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι πως η καριέρα του Κροάτη διεθνούς φορ ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί. Άγνωστο είναι αν θα επανέλθει πλήρως στα γήπεδα μετά το σπάσιμο του ποδιού του.



Νο 5- Εκτέλεση φάουλ αλά Σούπερμαν: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν αναμφίβολα ο σταρ της σεζόν, καθώς με τα 42 τέρματα που πέτυχε σε όλες τις διοργανώσεις (του χρόνου έχει βάλει στόχο τα 50 όπως αποκάλυψε...) συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να πανηγυρίσει το νταμπλ, πρωτάθλημα στην Αγγλία και Τσάμπιονς Λιγκ. Είχε πολλές ωραίες στιγμές, όπως η κεφαλιά στη Ρώμη ή το χατ-τρικ κόντρα στη Νιούκαστλ, όμως το καλύτερο γκολ του ήταν το... τηλεκατευθυνόμενο γκολ-φάουλ στο ματς με την Πόρτσμουθ για το πρωτάθλημα.



Νο 4-Ο Μεσίας επιστρέφει: Ακόμα και για τα στάνταρντς της Νιούκαστλ, που δεν είναι μεταξύ των ομάδων που παλεύουν για την πρώτη τετράδα, η φετινή σεζόν ήταν κωμική. Αυτό που έσωσε κάπως τα πράγματα ήταν η απόφαση του νέου ιδιοκτήτη, Μάικ Άσλεϊ, να διώξει τον Σαμ Άλαρνταϊς και να φέρει πίσω τον αγαπητό στον κόσμο Κέβιν Κίγκαν. Το ξεκίνημα στη δεύτερη θητεία τους στις "καρακάξες" ήταν δύσκολο, ενώ θα έχει πίεση τη νέα σεζόν καθώς όλοι θα περιμένουν να φέρει την παλιά... μαγεία στο "Σεντ Τζέιμσις Παρκ".



Νο 3-Ο ΜακΛάρεν και η ομπρέλα του: Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί κανείς να ανακαλέσει στη μνήμη του από τον εφιάλτη της Αγγλίας στα προκριματικά του Euro 2008 και την τραγική βραδιά με αντίπαλο την Κροατία στο "Γουέμπλεϊ" (ήττα με 3-2 και αποκλεισμός από τα τελικά της διοργάνωσης). Τα τραγικά λάθη του Σκοτ Κάρσον, τις ηρωικές προσπάθειες του Μπέκαμ που μπήκε ως αλλαγή, καθώς και την κεφαλιά-μαχαιριά του Μλάντεν Πέτριτς. Όμως η πλέον αξέχαστη εικόνα είναι αυτή του Στιβ ΜακΛάρεν, με τον Άγγλο τεχνικό να παρακολουθεί από τον πάγκο έχοντας την ομπρέλα του για προστασία.



Νο 2:-Αποχαιρετισμός στον Μουρίνιο: Η επίδραση που είχε ο Ζοσέ Μουρίνιο στο αγγλικό ποδόσφαιρο μπορεί να εκτιμηθεί από την κάλυψη που είχε η κάθε του κίνηση από τότε που έφυγε από την Τσέλσι. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Πορτογάλος τεχνικός βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Η Τσέλσι δεν είχε ποτέ έναν προπονητή όπως ο Μουρίνιο, και οι οπαδοί αναπολούν ακόμα την απρόβλεπτη συμπεριφορά του.



Νο 1-Το άστοχο πέναλτι του Τέρι: Όταν ο Τζον Τζέρι βάδιζε προς το σημείο του πέναλτι στο "Λουζνίκι", ήξερε πως ήταν στα... πόδια του το πρώτο Κύπελλο Πρωταθλητριών στην ιστορία της Τσέλσι. Όμως παρά το γεγονός πως έστειλε τον γκολκίπερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έντβιν φαν ντερ Σαρ από την άλλη γωνία, το γλίστρημά του είχε ως συνέπεια να στείλει τη μπάλα στο δοκάρι και μετά άουτ. Λίγα λεπτά αργότερα, η Γιουνάιτεντ κατακτούσε το νταμπλ, η Τσέλσι τελείωσε τη σεζόν χωρίς κανένα τρόπαιο στη συλλογή της, ενώ ο Τέρι ξέσπασε σε κλάματα. Και λίγες μέρες αργότερα, ο Άβραμ Γκραντ έχασε τη δουλειά του.




Πηγή:sports24.gr

Πουλάει Καναβάρο - Κασάνο - Σαβιόλα η Ρεαλ !


Απρόοπτη εξέλιξη είχε η προσπάθεια της Νάπολι να πείσει τη Ρεάλ να της παραχωρήσει τους Φάμπιο Καναβάρο και Αντόνιο Κασάνο, με τους Μαδριλένους να απαιτούν να συμπεριληφθεί στην ανταλλαγή και ο Χαβιέρ Σαβιόλα...

Ο Αργεντινός φορ δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες των "μερένγκες", σκοράροντας μόλις τρεις φορές σε όλη τη σεζόν σε δύο ολοκληρωμένα παιχνίδια του με τη λευκή φανέλα, με την ομάδα του Μπερντ Σούστερ να επιθυμεί να απαλλαγεί από τις ετήσιες αποδοχές του παίκτη, που φτάνουν τα 5 εκ.ευρώ.

Ως αποτέλεσμα, την ώρα που η Νάπολι έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του αρχηγού της Εθνικής Ιταλίας και προσπαθεί να πείσει τους Μαδριλένους να της παραχωρήσουν τον Κασάνο, είναι πιθανόν να επιτευχθεί συμφωνία σε περίπτωση που μπει και το "κουνέλι" στο μεταγραφικό αυτό πακέτο.

Να σημειωθεί ότι ο αθλητικός διευθυντής της Ρεάλ, Πρέντραγκ Μιγιάτοβις, προτιμά να δώσει τον Κασάνο στη Νάπολι παρά στη Σαμπντόρια, καθώς από εκεί θα είναι ευκολότερο να μεταπηδήσει σε μία εκ των Ίντερ-Γιουβέντους, ενώ ο Σαβιόλα εξετάζει πλέον σοβαρά να αποχωρήσει από το "Μπερναμπέου" προκειμένου να ξανακερδίσει τη θέση του στην Εθνική Αργεντινής ενόψει του Μουντιάλ 2010