Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 19, 2008

Η Μπάγερ 4-0 το Ανόβερο, χατ τρικ ο Έλμες


Ο Έλμες, σκόραρε τρεις φορές (19’, 59’, 66’), βοηθώντας τα μέγιστα στην άνετη νίκη της Λεβερκούζεν με 4-0. Το σκορ είχε ανοίξει από το πέμπτο λεπτό, με τέρμα του Ρόλφες.

Ο Φάνης Γκέκας μπήκε ως αλλαγή στο τελευταίο εικοσάλεπτο, δίχως να προλάβει να δείξει κάτι το ιδιαίτερο.

Παναθηναϊκός: Με αλλαγές για το "διπλό"


Αλλαγές στο αρχικό σχήμα του Παναθηναϊκού από τον Χενκ Τεν Κάτε και μοναδικός στόχος το "διπλό" για το "τριφύλλι" στο "Κλεάνθης Βικελίδης" (20/09, 19:00, ΝΕΤ). Και ο δωδέκατος... παίκτης μαζί αφού το Σάββατο, 900 οπαδοί των "πράσινων" θα είναι στο πλευρό της ομάδας. Φιλικό την Τρίτη με Αθηναϊκό.

Η νίκη απέναντι στον Αρη στο δύσκολο ματς στο "Κλεάνθης Βικελίδης" αφού περιθώρεια απώλειας δεν υπάρχουν.

Ο Χενκ Τεν Κάτε στα πλάνα του δεν υπολογίζει τον τραυματία Καραγκούνη ενώ απέκλεισε για μια ακόμα φορά τον Σωτήρη Νίνη, όπως έπραξε και στο ματς με την Ιντερ. Εκτός αποστολής έμεινε και ο έτερος αρχηγός των "πράσινων", Γκούμας που όπως ήταν φαίνεται "πλήρωσε" την κριτική του στην τακτική του Ολλανδού προπονητή του.

Απόντες θα είναι ακόμα οι Μίκαελ Νίλσον αλλά και ο Αντε Ρουκάβινα που "προφυλάσσεται" προκειμένου να είναι ακόμα πιο έτοιμος την επόμενη αγωνιστική (η οποία λόγω της συναυλίας της Μαντόνα θα μετατεθεί) με τον Εργοτέλη.

Αλλαγές στο αρχικό σχήμα

Στα αγωνιστικά, πλέον ο 54χρονος τεχνικός δεν αποκλείεται να επαναφέρει στο κέντρο της άμυνας του Σαριέγκι και Βύντρα ενώ δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί και ο Μελλίσης, είτε ως παρτενέρ του Βάσκου με τον Βύντρα να πηγαίνει δεξιά, είτε αντίστροφα. Θέση στην δεξιά πλευρά της άμυνας ίσως κερδίσει και ο Μπράις Μουν προκειμένου να βοηθήσει στην πλευρά αυτή με την ταχύτητά του.

Ο Σπυρόπουλος επανέρχεται στο βασικό σχήμα στα αριστερά ενώ στην μεσαία γραμμή, Ζιλμπέρτο Σίλβα και Μαρσέλο Μάτος έχουν το προβάδισμα. Μοναδική περίπτωση να αγωνιστεί ο Σιμάο είναι παίξει με τρία αμυντικά χαφ ο 54χρονος Ολλανδός.

Ο Ιβανσιτς πιθανόν να πάρει τη θέση του απόντα Καραγκούνη στην αριστερή πλευρά, ο Σαλπιγγίδης δεξιά και ο Κλέιτον σε ρόλο επιτελικού μέσου. Μοναδικός επιθετικός, ο Βραζιλιάνος φορ, Ροντρίγκο Σόουζα.

Φιλικό με Αθηναϊκό

Φιλική αναμέτρηση με τον Αθηναϊκό θα δώσει ο Παναθηναϊκός την προσεχή Τρίτη (23/09) στο γήπεδο του Βύρωνα. Το μεθεπόμενο επίσημο παιχνίδι για την ομάδα του Τεν Κάτε με τον Εργοτέλη θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώμβρη ελέω Μαντόνα στο ΟΑΚΑ.

Η ανακοίνωση...

"Tην Τρίτη 23/09/2008 και ώρα 20.00 ο Παναθηναϊκός θα δώσει φιλικό αγώνα στο γήπεδο του Βύρωνα με αντίπαλο τον Αθηναϊκό", αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Superleague Formula: Στη μάχη και πάλι


Τη δεύτερη μάχη στο πρωτάθλημα της Superleague Formula, δίνει το μονοθέσιο του Ολυμπιακού με τον Κάσπερ Άντερσεν στο τιμόνι, στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ (Κυριακή 21/9 14:20 ALPHA).

Αναλυτικά το αγωνιστικό πρόγραμμα:

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008

09:00 - 09:45: Ελεύθερα δοκιμαστικά
10:10 - 10:30: Κλήρωση για τα δοκιμαστικά
10:45 - 11:15: Ελεύθερα δοκιμαστικά
13:30 - 13:45: Δοκιμαστικά Group A
13:50 - 14:05: Δοκιμαστικά Group B
14:15 - 14:25: Προημιτελικός
14:30 - 14:38: Ημιτελικός
14:45 - 14:50: Τελικός

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

10:30 - 11:00: Ελεύθερα δοκιμαστικά
11:00 - 11:45: Αγώνας 1
13:30 - 14:00: Ελεύθερα δοκιμαστικά
14:00 - 14:45: Αγώνας 2

Φόβοι για ζημιά στο γόνατο του Τρεζεγκέ, μέχρι και 4 μήνες εκτός!


Άσχημα τα νέα για την Γιουβέντους, καθώς θα πρέπει να στερηθεί τον Νταβίντ Τρεζεγκέ ίσως και για τέσσερις μήνες διότι το πρόβλημα που έχει ο Γάλλος στο γόνατο απαιτεί επέμβαση.

Αιτία, οι ενοχλήσεις του Γάλλου επιθετικού στο δεξί γόνατο οι οποίες έγιναν πιο έντονες μετά το νικηφόρο παιχνίδι της «μεγάλης κυρίας» απέναντι στην Ζενίτ, την Τετάρτη για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο «τρεζεγκόλ» αγωνίστηκε για 87 λεπτά αλλά αποχώρησε με πόνους και οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν πως δύσκολα θα αποφύγει την επέμβαση αφού μόνο με ξεκούραση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Γιουβέντους την Παρασκευή, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, επιβεβαίωσε πως ο Γάλλος θα χειρουργηθεί τις επόμενες μέρες συμπληρώνοντας πως το χρονικό διάστημα που θα μείνει εκτός γηπέδων θα είναι ανακοινώσιμο στο ξεκίνημα της επόμενης εβδομάδας. Ωστόσο, ο αθλητικός Τύπος της Ιταλίας μιλά ξεκάθαρα για αποχή 4 μηνών...

Βαλβέρδε: Με σοβαρότητα και προσοχή για τη νίκη. Προπονήθηκε ο Μπελούτσι. Ατομικό ο Λεονάρντο, λόγω φλεγμονής


ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΑΛΒΕΡΔΕ

«Έχω παρακολουθήσει και τα δύο παιχνίδια που έχει παίξει ο Πανσερραϊκός και πιστεύω ότι πρόκειται για μια καλή ομάδα, η οποία παίζει ομαδικό ποδόσφαιρο και βγαίνει πάρα πολύ γρήγορα στην κόντρα, ενώ διαθέτει και παίκτες ποιότητας. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να είμαστε συνεχώς προσηλωμένοι στο παιχνίδι μας, ενώ χρειάζεται να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή και στις στημένες φάσεις», ήταν τα πρώτα λόγια του Βαλβέρδε.

Οσον αφορά στους εκτός έδρας αγώνες που έδωσε ο Ολυμπιακός με την Ξάνθη και Νόρτζελαντ επεσήμανε: «Στα δύο εκτός έδρας δύσκολα παιχνίδια που παίξαμε για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, πετύχαμε ισάριθμες νίκες και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε, καθώς το παιχνίδι της Κυριακής είναι ένα από αυτά που δεν πρέπει να έχουμε βαθμολογικές απώλειες. Είναι, πιστεύω ευκαιρία να συνεχίσουμε με νίκες, γνωρίζοντας ωστόσο ότι κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο και ότι χρειάζεται να είμαστε σοβαροί και προσεκτικοί».
Ολα καλά με Μπελούτσι

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Φερνάντο Μπελούτσι ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε και προπονήθηκε χωρίς να αισθανθεί ενοχλήσεις, πράγμα που σημαίνει πως ο Βαλβέρδε δεν θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Αργεντινού μέσου. Από την πλευρά του, ο Λεονάρντο ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα προπόνησης στο γυμναστήριο, λόγω μιας φλεγμονής στο μεγάλο δάκτυλο του δεξιού του ποδιού.

Το Σάββατο (20/09) οι «ερυθρόλευκοι» θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους για το ματς με τον Πανσερραϊκό, με την προπόνηση που θα γίνει στις 19:00 στου Ρέντη.

Έκτη καλύτερη επίδοση του ΠΑΟ τα 58.378 εισιτήρια

Τα 58.378 εισιτήρια που κόπηκαν στο ματς Παναθηναϊκού-Ίντερ είναι η έκτη καλύτερη... επίδοση των οπαδών της ομάδας σε Ευρωπαϊκό παιχνίδι. Τα περισσότερα εισιτήρια που έχουν κόψει οι «πράσινοι» ήταν την σεζόν 1995-96 στο προημιτελικό με την Λέγκια (74.084), ενώ την ίδια χρονιά στον ημιτελικό με τον Άγιαξ κόπηκαν 73.529.

Μπελούτσι: Παίζω καλύτερα πίσω από τον Ντιόγκο, μας αρέσουν οι προπονήσεις με Βαλβέρδε


Οι δηλωσεις

«Αισθάνομαι καλύτερα σε σχέση με πέρυσι, γιατί όταν ήρθα δεν είχα καλή φυσική κατάσταση. Είμαι καλύτερα, αλλά όχι όπως θέλω ή όπως μπορώ. Πρέπει να βελτιωθώ, όπως και όλη η ομάδα», είπε ο Μπελούτσι και προσθέσε, αναφερόμενος στην εικόνα των πρωταθλητών:
«Ακόμη δεν έχουμε παίξει καλά και πρέπει να βελτιωθούμε πολύ. Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για να αφομοιώσουμε αυτά που μας ζητάει ο προπονητής και σύντομα θα αποδίδουμε καλύτερα. Θέλει να δίνουμε την μπάλα με τη μία, αυτό είναι το κυριότερο που ζητεί, ώστε να δημιουργούνται χώροι και να τους αξιοποιούμε».

«Μας αρέσει ο Βαλβέρδε»

Για τον τρόπο δουλειάς του Βαλβέρδε είπε: «Είμαι ικανοποιημένος με τον Βαλβέρδε και μας αρέσει πολύ ο τρόπος προπόνησής του. Δεν αισθάνομαι βασικός, νομίζω κανένας δεν αισθάνεται βασικός φέτος. Ολοι οι παίκτες θέλουν να παίζουν πάντα, αλλά κι αυτό το σύστημα του προπονητή με τις συνεχείς αλλαγές στην ενδεκάδα είναι καλό, γιατί είμαστε όλοι σε εγρήγορση και έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να βοηθήσουμε. Κι εγώ θα ήθελα να παίζω πάντα, αλλά είμαι ευχαριστημένος από τον χρόνο συμμετοχής μου, επιδιώκω απλώς να είμαι έτοιμος όποτε μου ζητηθεί».
«Παίζω καλύτερα πίσω από τον Ντιόγκο»
Τέλος, ο Μπελούσι ανέφερε σε ποια θέση προτιμά να παίζει: «Δεν έχω πρόβλημα σε όποια θέση κι αν με βάζει ο προπονητής, αλλά αισθάνομαι πως παίζω καλύτερα πίσω από τον Ντιόγο. Γενικά αποδίδω καλύτερα όταν πλησιάζω προς την αντίπαλη περιοχή, γιατί πιστεύω πως το δυνατό μου σημείο είναι ότι μπορώ να δημιουργήσω παιχνίδι. Και πιο πίσω δεν έχω πρόβλημα. Σ' ένα παιχνίδι που είχα παίξει δίπλα στον αμυντικό χαφ μού είχε εξηγήσει ο Βαλβέρδε πως το έκανε για να βρίσκω περισσότερους ελεύθερους χώρους και να μπορώ καλύτερα να δημιουργώ παιχνίδι».

Βλέπει Χριστοφή ο Ολυμπιακός !


Σύμφωνα με φημολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο, ο Δημήτρης Χριστοφή είναι ένας ποδοσφαιριστής που εξετάζει προσεκτικά ο Αντρέας Νινιάδης και το υπόλοιπο τμήμα σκάουτινγκ των "ερυθρολεύκων", με τον 19χρονο δεξιοπόδαρο χαφ-εξτρέμ (μπορεί να καλύψει και τις δύο πλευρές της μεσαίας γραμμής) να θεωρείται μία ιδιαίτερη αξιόλογη περίπτωση ενόψει Ιανουαρίου.

Η Ομόνοια απέκτησε τον παίκτη το καλοκαίρι από το Παραλίμνι έναντι του ποσού του 1 εκ.ευρώ, με τον παίκτη να θεωρείται αυτή τη στιγμή ως το μεγαλύτερο ταλέντο που διαθέτει το κυπριακό ποδόσφαιρο και τους νταμπλούχους Ελλάδας να εκτιμούν πως σε περίπτωση που το "τριφύλλι" δεν έχει παράλογες οικονομικές απαιτήσεις, δεν είναι ανέφικτη η μετακίνησή του στο "μεγάλο λιμάνι".