Πέμπτη, Μαΐου 22, 2008

Φουλάρει για προπονητή το «τριφύλλι»

Φουλάρει για προπονητή το «τριφύλλι», ανακοινώθηκαν οι συμφωνίες με Νίλσον και Δημούτσο

Μετά τη διευκρινιστική δήλωση του Ντούσαν Μπάγεβιτς, σύμφωνα με την οποία ο Σερβοέλληνας τεχνικός θέλει να παραμείνει στον Άρη και να ολοκληρώσει το έργο του, ο Παναθηναϊκός αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να στραφεί αλλού για να καλύψει το
κενό που υπάρχει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.
Όπως επισήμανε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν είναι ο μοναδικός υποψήφιος για τον πάγκο του «τριφυλλιού», αποκαλύπτοντας ότι υπάρχουν άλλα τρία ονόματα προπονητών με τους οποίους συζητάει η διοίκηση της ΠΑΕ. «Εγώ γνωρίζω ότι υπάρχουν άλλες τρεις περιπτώσεις που απασχολούν τον Παναθηναϊκό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιδρυτής της ΠΕΚ.

Από τον Παναθηναϊκό δεν έχει διαρρεύσει κανένα όνομα, αλλά πιθανολογούνται πολλά. Δεν αποκλείεται να ακουστούν ονόματα, που την ίδια ώρα «παίζουν» και για τον πάγκο του Ολυμπιακού, όπως οι Περέν, Λάουντρουπ, Φλόρες, Τερίμ κτλ, ενώ έχει ακουστεί και το όνομα του Σβεν Γκόραν Έρικσον, λόγω των επαφών του Σουηδού τεχνικού με τον Πίνι Ζάχαβι. Το σίγουρο είναι ότι από τους «πράσινους» θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να «τελειώσει» άμεσα το συγκεκριμένο θέμα, για να προχωρήσει ο μεταγραφικός σχεδιασμός.

«Θέλω να ολοκληρώσω το έργο μου στον Άρη»

Οριστικό τέλος στο ενδεχόμενο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού έβαλε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, με δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Άρης. Ο «Ντούσκο» ξεκαθάρισε πως θέλει να ολοκληρώσει το έργο του στους «κίτρινους», τονίζοντας ότι θα τιμήσει το συμβόλαιό του. Παράλληλα, επισήμανε πως ουδέποτε επεδίωξε να του γίνει πρόταση από τον Παναθηναϊκό, αλλά όταν αυτό έγινε, θεώρησε σωστό να εξηγήσει στον Γιάννη Βαρδινογιάννη τι ισχύει με την περίπτωσή του.
«Θέλω να ολοκληρώσω το έργο μου στον Άρη»
Ο προπονητής του Άρη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για όλη αυτήν την κατάσταση που δημιουργήθηκε θέλω να διευκρινίσω τα εξής:

Έχω συμβόλαιο με την ομάδα μου και το σέβομαι. Στον Αρη όλο αυτό το χρονικό διάστημα έκανα τη δουλειά μου όσο μπορούσα καλύτερα και αυτό σκοπεύω και θέλω να συνεχίσω να κάνω. Γιατί πιστεύω στην ομάδα και θέλω να ολοκληρώσω το έργο μου.

Θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι δεν επιδίωξα να μου γίνει πρόταση, αλλά όταν μου έγινε από τον Παναθηναϊκό θεώρησα σωστό να μιλήσω με τον κ. Βαρδινογιάννη και να του εξηγήσω πως έχει η κατάσταση.

Θέλω να μείνω στον Άρη και να τιμήσω το συμβόλαιό μου και να εκπληρώσουμε όλους μας τους στόχους με την ομάδα μας
».

Στο στόχαστρο της Μπέρμινχαμ ο Λούα Λούα


Οι "μπλε" του Μπέρμινχαμ που την τελευταία αγωνιστική αποχαιρέτησαν την Πρέμιερ Λιγκ, είναι έτοιμοι να δαπανήσουν αρκετά εκατομμύρια την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο προκειμένου να επιστρέψουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στα μεγάλα σαλόνια.

Έτσι λοιπόν μέσα στα ονόματα των παικτών που βρίσκονται στο στόχαστρο του αγγλικού συλλόγου για να ενισχύσουν την προσπάθεια για άνοδο της ομάδας, είναι κι αυτό του Λούα Λούα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα ιστοσελίδας από το Μπέρμινχαμ, ο Κονγκολέζος επιθετικός του Ολυμπιακού είναι ο πιθανός αντικαταστάτης του Μάουρο Ζαράτε ο οποίος είναι δανεικός από την Αλ Σαάντ του Κατάρ και δύσκολα θα παραμείνει στην ομάδα του Άλεξ ΜακΛίς.

Μάλιστα σύμφωνα με το άρθρο ο αρχισκάουτ των "μπλε" του Μπέρμιγχαμ, Πολ Μοντγκόμερι, γνωρίζει πολύ καλά και εκτιμά το ταλέντο του Λούα Λούα από την εποχή που αγωνιζόταν στην Νιούκαστλ.


Mπάγεβιτς: "Θέλω να μείνω στον Αρη"


Με δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα του Αρη, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ξεκαθάρισε την κατάσταση με την πρόταση του Παναθηναϊκού και τόνισε πως θέλει να παραμείνει στους Θεσσαλονικείς για να ολοκληρώσει το έργο του.

Συγκεκριμένα, ο Σερβοέλληνας προπονητής είπε: "Για όλη αυτήν την κατάσταση που δημιουργήθηκε θέλω να διευκρινίσω τα εξής: Εχω συμβόλαιο με την ομάδα μου και το σέβομαι. Στον Αρη όλο αυτό το χρονικό διάστημα έκανα τη δουλειά μου όσο μπορούσα καλύτερα και αυτό σκοπεύω και θέλω να συνεχίσω να κάνω. Γιατί πιστεύω στην ομάδα και θέλω να ολοκληρώσω το έργο μου".

Για να ολοκληρώσει: "Θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι δεν επιδίωξα να μου γίνει πρόταση, αλλά όταν μου έγινε από τον Παναθηναϊκό θεώρησα σωστό να μιλήσω με τον κ. Βαρδινογιάννη και να του εξηγήσω πως έχει η κατάσταση. Θέλω να μείνω στον Αρη και να τιμήσω το συμβόλαιό μου και να εκπληρώσουμε όλους μας τους στόχους με την ομάδα μας".

Τα Τοπ-10 γκολ στην Πρέμιερ Λίνγκ 2007-2008

Tα 12 καλύτερα γκολ στο Champions League 2007-2008

To Champions League έχει τελειώσει και πάμε να θυμηθούμε τα 12 καλύτερα γκόλ όπου μπήκαν σε αυτή την διοργάνωση!

Αποχωρεί από τη Μαγιόρκα ο Μπασινάς


Τη νέα ποδοσφαιρική "στέγη" της καριέρας του αναζητεί ο Άγγελος Μπασινάς καθώς η διοίκηση της Μαγιόρκα έκανε γνωστό πως δεν προτίθεται να προβεί σε ανανέωση του συμβολαίου του, που λήγει στις 30 Ιουνίου.

Έτσι, Ο 33χρονος μέσος, ο οποίος αφίχθη στην ομάδα των Βαλεαρίδων νήσων τον Ιανουάριο της σεζόν 2005-2006, αποτελεί παρελθόν από τη Μαγιόρκα έπειτα από 2,5 χρόνια παρουσίας.

Το διάστημα αυτό ο αρχηγός της Εθνικής αποτέλεσε βασικό κομμάτι της ισπανικής ομάδας, έχοντας συνολικά 75 συμμετοχές στη Primera Division ενώ τη φετινή σεζόν πραγματοποίησε 32 εμφανίσεις πετυχαίνοντας ένα τέρμα.

Όσον αφορά το μέλλον του πρώην ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, αυτό αναμένεται να συνεχιστεί στην Ισπανία καθώς έμπρακτο ενδιαφέρον για την απόκτηση του έχει επιδείξει η Μπέτις.

Για κρούση Ολυμπιακού σε Ράικαρντ γράφει η «El Mundo»


Δημοσίευμα της «El Mundo Deportivo» αναφέρει πως ο Ολυμπιακός είχε κάνει κρούση στον Φρανκ Ράικαρντ πριν τελειώσει η περίοδος. Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα, η πρόθεση του Ολλανδού τεχνικού είναι να μην αναλάβει καμία ομάδα για ένα χρόνο αν και είχε ζητήσει από όλους τους «μνηστήρες» να περιμένουν ως το τέλος της σεζόν για προτάσεις. Οι άλλες ομάδες που είχαν εκφράσει ενδιαφέρον ήταν οι Μπάγερν, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι και Μπενφίκα.

Τέλος ο Κωνσταντίνου !

Παρελθόν από τον Ολυμπιακό αποτελεί ο Μιχάλης Κωνσταντίνου. Το συμβόλαιο του Κύπριου φορ έληγε στο τέλος της περιόδου και το μεσημέρι της Πέμπτης ο Γιάννης Χρυσικόπουλος ενημέρωσε τον εκπρόσωπό του, Πασχάλη Παπαδόπουλο, πως δεν υπάρχει πρόθεση να ανανεωθεί.


Στην τριετή του θητεία στον Ολυμπιακό, ο 30χρονος πρώην άσος του Παραλιμνίου, του Ηρακλή και του Παναθηναϊκού κατέκτησε τρία πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα. Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου στον Ολυμπιακό με αριθμούς:

2005/06

17 συμμετοχές και 6 γκολ στο Πρωτάθλημα (1.427 λεπτά συμμετοχής)
4 συμμετοχές και 2 γκολ στο Κύπελλο (360 λεπτά συμμετοχής)
3 συμμετοχές στο Champions League (180 λεπτά συμμετοχής)

2006/07

11 συμμετοχές κι 1 γκολ στο Πρωτάθλημα (896 λεπτά συμμετοχής)
2 συμμετοχές στο Κύπελλο (134 λεπτά συμμετοχής)
6 συμμετοχές και 2 γκολ στο Champions League (391)

2007/08

10 συμμετοχές στο Πρωτάθλημα (228 λεπτά συμμετοχής)
4 συμμετοχές κι 1 γκολ στο Κύπελλο (183 λεπτά συμμετοχής)
1 συμμετοχή στο Champions League (10 λεπτά συμμετοχής)

Πρόταση 4,5 εκ. ευρώ και στον Μαρθελίνο o Oλυμπιακός !


Ο Σωκράτης Κόκκαλης έχει αποφασίσει να φέρει τεχνικό απο το εξωτερικό και το μπάτζετ όπως φαίνεται είναι ξεκαθαρισμένο, 4,5 εκ. ευρώ για τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Μετά τον Ερνέστο Βαλβέρδε που φέρεται να έχει στα χέρια του αυτή την πρόταση, τα ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν οτι ανάλογη πρόταση έγινε και στον πρώην τεχνικό της Σανταντέρ, Μαρθελίνο.

Η διοίκηση του ισπανικού συλλόγου έκανε προσπάθεια να πείσει τον 42χρονο τεχνικό να παραμείνει στην ομάδα και ν' ανανεώσουν την συνεργασία τους, όμως ο Μαρθελίνο όπως δήλωσε στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου, φοβάται πως δεν θα μπορέσει να επαναλάβει την φετινή επιτυχία (η Σανταντέρ εξασφάλισε την παρουσία της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση για πρώτη φορά στα 95 χρόνια ιστορίας της) και θα χαθεί η λάμψη, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η αλήθεια βέβαια είναι λίγο διαφορετική. Ο Μαρθελίνο δεν ανανέωσε την συνεργασία με τον σύλλογο της Καντάμπριας γιατί θεωρεί οτι είναι η ώρα να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του σ' έναν μεγαλύτερο σύλλογο, δεν ξέρει αν θα μπορέσει να επαναλάβει την ίδια πορεία με την Σανταντέρ την επόμενη περίοδο και δεν θέλει οι οπαδοί της ομάδας να θεωρούν οτι έμεινε στην ομάδα επειδή δεν είχε καλύτερες προτάσεις απο άλλους συλλόγους.

Σε αυτό το σημείο εμπλέκεται ο Ολυμπιακός. Την Τετάρτη ο Ισπανός τεχνικός είπε στην συνέντευξη Τύπου: "Αυτή την στιγμή δεν συζητάω με κάποια ομάδα, όμως είναι πιθανό τις επόμενες μέρες να μου κατατεθεί πρόταση που θα με ικανοποιεί αγωνιστικά και οικονομικά". Σύμφωνα με τους Ισπανούς, η πρόταση αυτή έγινε, με τους "ερυθρόλευκους" να του προσφέρουν τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με συνολικές αποδοχές 4,5 εκ. ευρώ.

Ο πρώην τεχνικός της Σανταντέρ είναι στην λίστα του Σωκράτη Κόκκαλη και όπως φαίνεται ο πρόεδρος των Πειραιωτών "χτυπάει" σε πολλά "μέτωπα" καθώς τα χρονικά όρια στενεύουν και πρέπει σύντομα να υπάρξει αίσιο τέλος στο θέμα του προπονητή για να προχωρήσει ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ομάδας.

Μείωση τιμών από την Intel το 3ο τρίμηνο!

H Intel πρόκειται να ανανεώσει την Core 2 σειρά της αφαιρώντας από την αγορά κάποια Quad και Dual Core μοντέλα. Αυτή η ανανέωση θα συνοδεύετε και από μείωση τιμών στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Ποιο συγκεκριμένα ο Ε8600 και ο Q9400 θα μπει στην ''μαγική'' λίστα ενώ ο E8300 και Οι Q6600-6700 θα βγουν από αυτη. Οι τιμές και οι προσθήκες των CPU φαίνονται αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα:












πηγή:outofspecs.gr

Ενδιαφέρον για Γιούρκα η Γιουβέντους !


Το όνομα του Γιούρκα Σειταρίδη ακούστηκε για την Γιουβέντους που ψάχνει δεξί μπακ για τη νέα χρονιά. Στα 5 εκατ. η τιμή πώλησης από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Sportday" η Γηραιά Κυρία του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, φέρεται να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον διεθνή δεξιό μπακ της Ατλέτικο Μαδρίτης, χωρίς όμως να έχει κάνει επίσημη κρούση.

Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής, παρότι δεν είχε καλή χρονιά φέτος, λόγω τραυματισμών, καλοβλέπει μια πιθανή μετακίνηση στη "Γιούβε". Πάντως με τους "ροχιμπλάνκος" τον δένει συμβόλαιο έως το 2010. Αν η πρόταση γίνει
τελικά, η Γιουβέντους θα χρειαστεί τουλάχιστον 5 εκατ ευρώ.

Φέργκιουσον: "Καλύτεροι από το 1999"


Εκστασιασμένος ήταν ο Άλεξ Φέργκιουσον μετά την κατάκτηση του τίτλου, ενώ ο Άβρααμ Γκραντ, δήλωσε πως η Τσέλσι "θα ξαναπάει σε τελικό και αυτήν την φορά θα κερδίσει".

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, λίγα λεπτά μετά την επέμβαση του Φαν ντερ Σαρ στο πέναλτι του Ανελκά και την κατάκτηση του δεύτερου Τσάμπιονς Λιγκ της καριέρας του δήλωσε πως "αυτή είναι η καλύτερη Μάντσεστερ όλων των εποχών".

"Είμαι ενθουσιασμένος" δήλωσε ο Φέργκιουσον. "Πρώτη φορά κερδίζω στην διαδικασία των πέναλτι σε έναν πραγματικά μεγάλο αγωνα. Όταν χάνεις ένα πέναλτι σκέφτεσαι πως έχεις μεγάλο πρόβλημα, όμως τελικά νομίζω πως αξίζαμε το Κύπελλο. Είχαμε τις καλύτερες ευκαιρίες στο παιχνίδι. Νομίζω ότι η Τσέλσι είχε τον έλεγχο στο δεύτερο ημίχρονο, όμως στην παράταση ήμασταν καλύτεροι. Είναι μια εξαιρετική ομάδα, φανταστική και νομίζω πως ήταν ένα πολυ καλό παιχνίδι."

Όταν ρωτήθηκε αν συμφωνεί πως η σημερινή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είναι καλύτερη από εκείνη που κατέκτησε για τελευταία φορά (πριν από σήμερα) το Τσάμπιονς Λιγκ, απάντησε μονολεκτικά: "Ναι!"

Γκραντ: "Θα ξαναπάμε στον τελικό"!


Υπερήφανος για την ομάδα του, παρά την απογοήτευσή του για την απώλεια του βαρύτιμου τροπαίου, εμφανίστηκε ο τεχνικός της Τσέλσι, Άβραμ Γκραντ, ο οποίος υποσχέθηκε πως οι Λονδρέζοι θα βρεθούν σύντομα και σε άλλον τελικό Τσάμπιονς Λιγκ.

"Τί μπορώ να πω; Κυριαρχήσαμε στον αγώνα, είχαμε δύο δοκάρια και μετά χάσαμε στα πέναλτι. Ο Τζον Τέρι είναι ο κύριος λόγος που βρισκόμαστε εδώ. Περνάμε δύσκολες στιγμές και είναι κομμάτι της ομάδας", τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις μετά τον χαμένο τελικό ο Ισραηλινός τεχνικός και συνέχισε:

"Η ομάδα έπαιξε εξαιρετικά και είμαι πολύ υπερήφανος. Ο Τέρι ήταν σπουδαίος όλη τη σεζόν, ήταν σπουδαίος στον ημιτελικό και σε αυτό το παιχνίδι. Είναι ο λόγος που δεν δημιούργησαν ευκαιρίες, αισθάνομαι άσχημα για αυτόν και όλη την ομάδα".

Ο Γκραντ, του οποίου το μέλλον στο "Στάμφορντ Μπριτζ" είναι αμφίβολο μετά την αποτυχία του να οδηγήσει την Τσέλσι είτε στην κορυφή του αγγλικού πρωταθλήματος είτε σε αυτή την Ευρώπης, δεν φάνηκε να χάνει το κουράγιο του για τη συνέχεια:

"Αυτή δεν είναι η τελευταία φορά που θα δείτε την Τσέλσι στον τελικό. Θα μας ξαναδείτε και αυτή τη φορά θα κερδίσουμε τον τελικό".

Κοκκίνισε η κόκκινη πλατεία !

Μ. Γιουνάιτεντ - Τσέλσι 1-1 (6-5 πεν.)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέλαβε την κόκκινη πλατεία! Οι "κόκκινοι διάβολοι" επέζησαν στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι, λύγισαν την Τσέλσι και με συνολικό σκορ 7-6
κατέκτησαν το ιερό δισκοπότηρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ισόπαλος 1-1 ο αγώνας
στην κανονική διάρκεια και στην παράταση.Μοιραίοι ποδοδφαιριστές για την Τσέλσι ο Ανελκά και ο Τέρρι όπου αν ευστοχούσε στο πέναλτι όπου εκτέλεσε το κύπελλο θα το σήκωνε η Τσέλσι!

H κατάκτηση του τροπαίου έχει αναμφίβολα ξεχωριστή σημασία για τους "κόκκινους διαβόλους", καθώς συμπληρώνονται φέτος 50 χρόνια από το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα του Μονάχου (1958), με την Τσέλσι των Γκραντ και Αμπράμοβιτς να μην καταφέρνει να κατακτήσει το ποδοσφαιρικό... Έβερεστ στην πρώτη της συμμετοχή σε τελικό της διοργάνωσης.

Ο τελικός
Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο του μεγαλοπρεπούς "Λουζνίκι" με το κλασικό 4-4-2, με την ενδεκάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να έχει δύο αλλαγές σε σχέση με τον δεύτερο ημιτελικό με τη Μπαρτσελόνα, τους Ρούνεϊ και Βίντιτς (τραυματίες σε εκείνο το ματς) στη θέση των Νάνι και Παρκ.

Κάτω από την εστία ο Φαν ντερ Σαρ, ο Μπράουν στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Εβρά στο αριστερό, με τους Φέρντιναντ και Βίντιτς να συνθέτουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο μεγάλος απόντας από τον τελικό του 1999, Σκόουλς, ήταν μαζί με τον Κάρικ τα δύο αμυντικά χαφ, Κριστιάνο Ρονάλντο και Χάργκριβς ήταν οι δύο παίκτες που κάλυπταν τις πτέρυγες στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ενώ Ρούνεϊ και Τέβες ήταν το δίδυμο στη γραμμή κρούσης.

Στον αντίποδα, ο Άβραμ Γκραντ είδε με ανακούφιση τον Άσλεϊ Κόουλ να τίθεται κανονικά στη διάθεσή του, παρά το χτύπημα που δέχτηκε στον αστράγαλο από τον Μακελελέ κατά τη διάρκεια της προπόνησης της Τρίτης, με τον Φλοράν Μαλουντά (αντί για τον Σάλομον Καλού) να είναι το μοναδικό νέο πρόσωπο, σε σχέση με την ομάδα που πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της Μόσχας, με το 3-1 επί της Λίβερπουλ στον δεύτερο ημιτελικό.

Ο Πετρ Τσεχ πήρε θέση κάτω από την εστία των "μπλε", με τους Εσιέν, Καρβάλιο, Τέρι και Α.Κόουλ να αποτελούν την αμυντική τετράδα μπροστά από τον Τσέχο τερματοφύλακα. Ο Μακελελέ ήταν το "καθαρόαιμο" αμυντικό χαφ, έχοντας στηρίγματα δίπλα του τους Λάμπαρντ και Μπάλακ, με τον Ντρογκμπά να έχει το ρόλο του μοναδικού κυνηγού περιοχής, και τους Τ.Κόουλ και Μαλουντά να καλύπτουν τις δύο πτέρυγες της μεσαίας γραμμής.

Ο 53ος τελικός στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ξεκίνησε όπως ανέμεναν οι περισσότεροι... Με έντονο πρεσάρισμα και από τις δύο ομάδες στο χώρο της μεσαίας γραμμής, αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν και βαθιές μπαλιές χωρίς μεγάλη προοπτική με στόχο τους επιθετικούς.

Η τακτική των δύο προπονητών είχε επισκιάσει το ταλέντο των περισσότερων παικτών, με αποτέλεσμα η μοναδική φάση άξια αναφοράς στο πρώτο τέταρτο να είναι μία επικίνδυνη σέντρα του Χάργκριβς από τα δεξιά στο 5', η οποία βρήκε σε παίκτη της Τσέλσι για να καταλήξει τελικά στα χέρια του Τσεχ που ήταν σε ετοιμότητα.

Στο 16' ο Κριστιάνο Ρονάλντο απέφυγε σαν... σταματημένο τον Εσιέν από την αριστερή πλευρά, όμως η σέντρα που έκανε πέρασε ελάχιστα πάνω από το κεφάλι του Χάργκριβς που είχε "τρυπώσει" στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, με τους πρωταθλητές Αγγλίας να αναλαμβάνουν σταδιακά περισσότερες πρωτοβουλίες από την αντίπαλό της,

Οι "μπλε" έδειχναν να παραχωρούν "οικειοθελώς" χώρο στη Γιουνάιτεντ προτιμώντας την κόντρα επίθεση, όμως στο 22' έκαναν με τη σειρά τους την πρώτη επικίνδυνη επίσκεψή τους στα καρέ των "κόκκινων διαβόλων", με τον Βίντιτς να υποχρεώνεται να διώξει σε κόρνερ με υπερένταση, μετά τη σέντρα του Λάμπαρντ που είχε για στόχο τον Ντρογκμπά.

Λίγα λεπτά αργότερα, οι εξέδρες του "Λουζνίκι" που φιλοξενούσαν τους οπαδούς της Μάντσεστερ "πήραν φωτιά"... Ο Μπράουν συνδιάστηκε άψογα με τον Σκόουλς από τα δεξιά και έβγαλε τη σέντρα με το αριστερό στο ύψος του πέναλτι, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να σηκώνεται ανενόχλητος και να στέλνει με εκπληκτική κεφαλιά τη μπάλα στην δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Τσεχ, γράφοντας έτσι το 1-0 και πανηγυρίζοντας ταυτόχρονά το 8ο τέρμα του στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ σε 11 αγώνες (πρώτος σκόρερ).

Η αντίδραση των Λονδρέζων ήταν άμεση, αρχικά με το δυνατό σουτ του Μπάλακ (27') έξω από την περιοχή του Φαν ντερ Σαρ, που έστειλε τη μπάλα αρκετά μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ολλανδού, ενώ στο 33' έχασαν την κλασικότερη ευκαιρία τους μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Ο Λάμπαρντ έβγαλε ωραία σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Ντρογκμπά έπιασε την κεφαλιά-ασίστ προς το ύψος της μικρής περιοχής, με τον Μπάλακ να πιέζει τον Φέρντιναντ και να τον αναγκάζει να κάνει κεφαλιά προς την εστία της ομάδας του, την οποία απέκρουσε εξ επαφής σε κόρνερ ο Φαν ντερ Σαρ.

Η Τσέλσι είχε αναλάβει τώρα αυτή στα ηνία του αγώνα ψάχνοντας απεγνωσμένα ένα γρήγορο γκολ που θα έφερνε το ματς στα ίσια πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όμως στο 45' χρειάστηκε ο Τσεχ να δείξει τη μεγάλη κλάση του για να αποτρέψει ένα "καταδικαστικό" για την ομάδα του Γκραντ 0-2...

Σε μία ιδανικά ξεδιπλωμένη αντεπίθεση της Μάντσεστερ, ο Ρούνεϊ "βρήκε" με εκπληκτική μακρινή μπαλιά τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Πορτογάλος άσος έβγαλε με το αριστερό σέντρα-λουκούμι για τον Τέβες παρά την πίεση που είχε από δύο παίκτες της Τσέλσι, με τον Τσεχ να αποκρούει όμως ενστικτωδώς την κοντινή κεφαλιά του Αργεντινού φορ.


Η μπάλα όμως δεν απομακρύνθηκε, ο Τέρι αντί να την απομακρύνει την "έστρωσε" στον επερχόμενο Κάρικ, με τον Τσεχ να "κατεβάζει τα ρολά" και πάλι, καθώς απέκρουσε με το δεξί χέρι σε κόρνερ τη βολίδα του Άγγλου μέσου από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Με το ψυχολογικό αβαντάζ του 1-0 υπέρ της, η ομάδα του Φέργκιουσον έδειχνε να πατάει με μεγαλύτερη άνεση στον αγωνιστικό χώρο (παρά την ασφυκτική πίεση που δέχτηκε από την Τσέλσι λίγο μετά το 1-0), και στο 42' έφτασε μία... ανάσα από το 2-0. Ο Ρούνεϊ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μακελελέ γλίστρησε με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει δίπλα του, όμως ούτε ο Τέβες κατάφερε να βάλει σωστά το πόδι του, και έτσι η μπάλα έφυγε άουτ.

Η Τσέλσι απείλησε και πάλι στο 44', με τον Μπάλακ να στέλνει με εκτέλεση φάουλ τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φαν ντερ Σαρ, ενώ με τη συμπλήρωση του πρώτου 45λεπτου ευνοήθηκε από την τύχη, καταφέρνοντας έτσι να κάνει το 1-1.

Μετά από μακρινό σουτ του Εσιέν, η μπάλα κόντραρε πρώτα στον Μπράουν και έπειτα στην πλάτη του Φέρντιναντ, για να στρωθεί στο ύψος του πέναλτι για τον Λάμπαρντ, ο οποίος με εξουδετερωμένο και τον Φαν ντερ Σάρ δεν δυσκολεύτηκε με ψύχραιμο πλασέ να ισοφαρίσει για τους "μπλε".

Τελευταία φάση σε ένα "χορταστικό" από πλευράς φάσεων (μετά το 1-0) πρώτο ημίχρονο ήταν το μακρινό σουτ του Μπάλακ στις καθυστερήσεις, που έφυγε άουτ.

Μετά το "άνευρο" πρώτο πεντάλεπτο της επανάληψης, η Τσέλσι "ανέβασε στροφές", έκλεισε τη Γιουνάιτεντ στην περιοχή της και έφτασε δύο φορές κοντά στην παραβίαση του τέρματος του Φαν ντερ Σαρ.

Η πρώτη μεγάλη φάση σημειώθηκε στο 55' με τον Εσιέν να βγαίνει στη κόντρα, να αποφεύγει με προσποίηση δύο αμυντικούς της Γιουνάιτεντ στο ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως το σουτ που έκανε με το αριστερό έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Δύο λεπτά αργότερα (57'), η κεφαλιά του Ντρογκμπά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπάλακ έφυγε άουτ, ενώ στο 58' ο Μπάλακ πραγματοποίησε εντυπωσιακή κούρσα από το χώρο του κέντρου, με το δυνατό σουτ του Γερμανού μέσου έξω από την περιοχή να φεύγει λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Φαν ντερ Σαρ.

Η ομάδα του Άβραμ Γκραντ είχε τον πλήρη έλεγχο του κέντρου και συνέχιζε να περιορίζει σε παθητικό ρόλο τη Γιουνάιτεντ, με την νέα αξιόλογη φάση για τους "μπλε" να έρχεται στο 65', όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπάλακ, ο Τέρι έπιασε την κεφαλιά, αλλά είδε τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Από εκεί και πέρα, ο αγώνας έχασε το γρήγορο ρυθμό του εξαιτίας αρκετών τραυματισμών των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων, με την Τσέλσι πάντως να δημιουργεί την μεγαλύτερη ευκαιρία της για να κάνει την ολική ανατροπή στο 77'.

Ο Ντρογκμπά βρέθηκε έξω από την περιοχή του Φαν ντερ Σαρ με τη μπάλα και προσπάθησε να ξαφνιάσει τον Ολλανδό κίπερ με ένα δυνατό σουτ, με τη μπάλα όμως να τραντάζει το αριστερό δοκάρι και να απομακρύνεται.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Μαλουντά έκανε το γύρισμα από τα αριστερά για τον Ντρογκμπά, ο οποίος υπό την την πίεση του Φέρντιναντ έστειλε με πλασέ πάνω στην κίνηση τη μπάλα ψηλά άουτ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε και πάλι αισθητή την παρουσία της στο 80', με το δυνατό σουτ του Τέβες με το δεξί να περνάει ξυστά από το δεξί δοκάρι του Τσεχ, ενώ ο Ντρογκμπά βρέθηκε στη συνέχεια άλλες δύο φορές με τη μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή, όμως τα σουτ έγιναν υπό ασφυκτική πίεση και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 87' ο Ράιαν Γκιγκς έγραψε ιστορία, καθώς παίρνοντας τη θέση του Σκόουλς έγινε ο ρέκορντμαν συμμετοχών, 759, με τη φανέλα της Μάντεστερ Γιουνάιτεντ, ξεπερνώντας τον θρυλικό Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, ο οποίος είχε σταματήσει στις 758.

Τα τελευταία λεπτά του 90λεπτου αλλά και τα δύο των καθυστερήσεων δεν επεφύλαξαν κάποια άλλη μεγάλη φάση, με το ματς να οδηγείται στην ημίωρη παράταση, για πρώτη φορά μετά το 2005 και τον τελικό της Κωνσταντινούπολης μεταξύ της Λίβερπουλ και της Μίλαν.

Η Τσέλσι ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο της παράτασης με... κεκτημένη ταχύτητα από το δεύτερο 45λεπτο της κανονικής διάρκειας, όπου είχε κυριαρχήσει κατά κράτος έναντι των πρωταθλητών Αγγλίας, και στο 94' είχε νέο ραντεβού με την ατυχία...

Μπάλακ και Λάμπαρντ έκρυψαν τη μπάλα στην περιοχή της Γιουνάιτεντ, με τον δεύτερο να γίνεται κάτοχός της, να γυρίζει ωραία το σώμα του προς την αντίπαλη εστία και να κάνει δυνατό σουτ με το αριστερό, αλλά τη μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι του Φαν ντερ Σαρ και να απομακρύνεται.

Η "απάντηση" της Γιουνάιτεντ ήταν εξίσου "δυναμική", με τον Εβρά να κάνει υπέροχη ατομική ενέργεια από τα αριστερά στο 101' και να γυρίζει την κατάλληλη στιγμή στο ύψος του πέναλτι για τον Γκιγκς, με τον Ουαλό να κάνει το πλασέ με το αριστερό προς την ανυπεράσπιστη εστία, αλλά τον Τέρι να εμφανίζεται ως "από μηχανής Θεός" και να διώχνει πάνω σχεδόν στη γραμμή με κεφαλιά σε κόρνερ.

Η φάση αυτή "άνοιξε την όρεξη" των τυπικά γηπεδούχων, που απείλησαν και πάλι στο 103', με το δυνατό σουτ του Τέβες έξω από την περιοχή να καταλήγει στην αγκαλιά του Τσεχ, ενώ η τελευταία καλή φάση ανήκε στην Τσέλσι, με την κεφαλιά του Καρβάλιο μετά από εκτέλεση κόρνερ να φεύγει αρκετά άουτ.

Στο δεύτερο μισό της παράτασης ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους 22 ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να εμφανίζονται ιδιαίτερα καταπονημένοι, ενώ ο Ντρογκμπά είχε ένα καλό σουτ με φάουλ στο 113', το οποίο έφυγε άουτ.

Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος τα "αίματα άναψαν" όταν ξέσπασε μία γενικευμένη σύρραξη, με τον Ντρογκμπά να επιχειρεί μέσα στην αναταραχή να χαστουκίσει τον Βίντιτς, και τον διαιτητή Λούμπος Μίχελ να του δείχνει δικαιολογημένα την απευθείας κόκκινη κάρτα (έδειξε κίτρινη και στον Τέβες).

Να σημειωθεί ότι ο Ιβοριανός επιθετικός της Τσέλσι έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία των τελικών του Κυπέλλου Πρωταθλητριών που αποβάλλεται, μετά τον Γενς Λέμαν στον τελικό του 2006 στο Παρίσι μεταξύ της Άρσεναλ και της Μπαρτσελόνα.

Στα εναπομείναντα λεπτά, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Πετρ Τσεχ παρότι αγωνιζόταν με αριθμητικό πλεονέκτημα, με αποτέλεσμα ο τελικός στη ρωσική πρωτεύουσα να οδηγηθεί στην... "ρωσική ρουλέτα" των πέναλτι, για πρώτη φορά μετά το 2005 και πέμπτη συνολικά εκ καταβολής του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι καλύτερες φάσεις

21': Ο Πολ Σκόουλς κάνει φάουλ στον Μακελελέ αλλά τραυματίζεται στο πρόσωπο και μένει εκτός αγώνα για ένα λεπτό. Επιστρέφει δίχως πρόβλημα.
26': Οι Μπράουν και Σκόουλς παίζουν το "ένα - δύο", ο πρώτος σεντράρει και με εξαιρετική κεφαλιά, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, κάνει το 1-0.
32'
: Ο Μπάλακ κάνει επιθετικό φάουλ, ο Μίχελ δεν σφυρίζει, αλλά ο φαν ντερ Σαρ δεν αιφνιδιάζεται και διώχνει.
34': Σπουδαίος Τσεχ. Ο πορτιέρο της Τσέλσι αρνείται το γκολ σε Τέβες και Κάρικ με εκπληκτικές προσπάθειες. Εκπληκτική πάντως και η αντεπίθεση της Γιουνάιτεντ με δύο πάσες.
41': Γλιστράει ο Τέβες, χάνει καλή ευκαιρία από τα δύο μέτρα.
45': Ο Εσιέν κάνει το σουτ από τα 25 μέτρα, η μπάλα κοντράρει, στρώνεται στον Λάμπαρντ και εκείνος με ψύχραιμο πλασέ από τα έξι μέτρα κάνει το 1-1.
53'
: Καλή προσπάθεια από τον Εσιέν αλλά το σουτ του Γκανέζου στέλνει την μπάλα ψηλά, άουτ.
78': Εκπληκτικό σουτ του Ντρογκμπά εν στάσει, η μπάλα στο αριστερό δοκάρι του φαν ντερ Σαρ.
Τέλος του 90λέπτου, ακολουθεί παράταση.
94': Σουτ του Λάμπαρντ, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του φαν ντερ Σαρ.
100': Σουτ του Γκιγκς με τον Τσεχ εξουδετερωμένο, ο Τέρι διώχνει προ της γραμμής με το κεφάλι.
115': Τα αίματα άναψαν. Ο Ντρογκμπά χαστούκισε τον Βίντιτς και αποβλήθηκε, με κίτρινη κάρτα χρεώθηκαν οι Τέβες και Μπάλακ.
Η παράταση τελειώνει. Ο τελικός θα κριθεί στα πέναλτι. Πρώτη εκτελεί η Γιουνάιτεντ.

Τέβες, 1-0
Μπάλακ, 1-1
Κάρικ, 2-1
Μπελέτι, 2-2
Ρονάλντο, αποκρούει ο Τσεχ
Λάμπαρντ, 2-3
Χάργκριβς, 3-3
Ασλι Κόουλ, 3-4
Νάνι, 4-4
Τέρι, άουτ
Αντερσον, 5-4
Καλού, 5-5
Γκιγκς, 6-5
Ανελκά, αποκρούει ο φαν ντερ Σαρ.

Συνθέσεις

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

φαν ντερ Σαρ, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Εβρά, Μπράουν, Κάρικ, Χάργκριβς, Σκόουλς, Ρούνεϊ, Τέβεζ, Ρονάλντο

Τσέλσι:

Τσεχ, Καρβάλιο, Τέρι, Κόουλ, Λάμπαρντ, Μακελελέ, Μπάλακ, Μαλουντά, Κόουλ, Εσιέν, Ντρογκμπά

  • Το film του αγώνα

  • 21'Κίτρινη κάρτα ο Μακελελέ
  • 21'Κίτρινη κάρτα ο Σκόουλς
  • 26'Σκοράρει ο Ρονάλντο
  • 43'Κίτρινη κάρτα ο Φέρντιναντ
  • 45'Κίτρινη κάρτα ο Καρβάλιο
  • 45'Σκοράρει ο Λάμπαρντ
  • 78'Δοκάρι ο Ντρογκμπά
  • 87'Πέρασε στον αγώνα ο Γκιγκς
  • 87'Αντικαταστάθηκε ο Σκόουλς
  • 93'Πέρασε στον αγώνα ο Καλού
  • 93'Αντικαταστάθηκε ο Μαλουντά
  • 95'Δοκάρι ο Λάμπαρντ
  • 98'Πέρασε στον αγώνα ο Ανελκά
  • 98'Αντικαταστάθηκε ο Κόουλ
  • 102'Αντικαταστάθηκε ο Ρούνεϊ
  • 102'Πέρασε στον αγώνα ο Νάνι
  • 111'Κίτρινη κάρτα ο Βίντιτς
  • 115'Κίτρινη κάρτα ο Μπάλακ
  • 115'Απευθείας κόκκινη και αποβάλεται ο Ντρογκμπά
  • 115'Κίτρινη κάρτα ο Τέβεζ
  • 117'Κίτρινη κάρτα ο Εσιέν
  • 120'Πέρασε στον αγώνα ο Μπελέτι
  • 120'Αντικαταστάθηκε ο Μακελελέ
  • 120'Πέρασε στον αγώνα ο Αντερσον
  • 120'Αντικαταστάθηκε ο Μπράουν


1-0 ΡΟΝΑΛΝΤΟ


1-1 ΛΑΜΠΑΡΝΤ


Διαδικασία των πέναλτι (6-5 υπέρ της Γιουνάιτεντ)


Δείτε την απονομή του τροπαίου στη Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ