Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2009

Champions League: Αποτελέσματα 6ης αγωνιστικής (TΡΙΤΗ 08/12/2009)














Τα αποτελέσματα και οι τελικές βαθμολογίες στους ομίλους 1-4:


1ος όμιλος


Γιουβέντους-Μπάγερν 1-4
19’ Τρεζεγκέ/ 30’ πεν.Μπουτ, 52’ Όλιτς, 83’ Γκόμεζ, 92’ Τίμοστσουκ

Μακάμπι Χάιφα-Μπορντό 0-1
13’ Τζουσί

Η τελική βαθμολογία
1. Μπορντό 16 (9-2)
2. Μπάγερν Μονάχου 10 (9-5)
3. Γιουβέντους 8 (4-7)
4. Μακάμπι Χάιφα 0 (0-8)

2ος όμιλος

Βόλφσμπουργκ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-3
56’ Ντζέκο/ 44’, 83’, 91’ Όουεν

Μπεσίκτας-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1-2
86’ Μπόμπο/ 41’ Κράσιτς, 95’ Αλντονίν

Η τελική βαθμολογία
1.Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 13 (10-6)
2.ΤΣΣΚΑ Μόσχας 10 (10-10)
3.Βόλφσμπουργκ 7 (9-8)
4.Μπεσίκτας 4 (3-8)

3ος όμιλος

Μαρσέιγ-Ρεάλ 1-3
11’ Λούτσο Γκονζάλες/ 5’,80’ Ρονάλντο, 60’ Αλμπιόλ

Ζυρίχη-Μίλαν 1-1
29’ Γκάιτς/ 65’ πεν. Ροναλντίνιο

Η τελική βαθμολογία
1. Ρεάλ Μαδρίτης 13 (15-7)
2. Μίλαν 9 (8-7)
3. Μαρσέιγ 7 (10-10)
4. Ζυρίχη 4 (5-14)

4ος όμιλος

Τσέλσι-ΑΠΟΕΛ 2-2
19’ Εσιέν, 26’Ντρογκμπά/ 6’ Ζεβλάκοφ, 87’Μιροσάβλιεβιτς

Ατλέτικο Μαδρίτης-Πόρτο 0-3
2’ Μπρούνο Άλβες, 14’ Φαλκάο, 76’ Χουλκ

Η τελική βαθμολογία
1. Τσέλσι 14 (11-4)
2. Πόρτο 12 (8-3)
3. Ατλέτικο 3 (3-9)
4. ΑΠΟΕΛ 3 (3-5)

Champions League: Tσέλσι-ΑΠΟΕΛ 2-2

Μέχρι το τέλος εξάντλησε τις πιθανότητες του να πετύχει το «θαύμα» ο ΑΠΟΕΛ, ωστόσο, παρά την «ηρωική» ισοπαλία 2-2 που απέσπασε μέσα στο «Σταμφορντ Μπριτζ», δεν κατάφερε να αποφύγει τον αποκλεισμό του για φέτος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το τρίτο του γκολ στο φετινό Champions League πέτυχε το ΑΠΟΕΛ ανοίγοντας το σκορ μέσα στο "Στάμφορντ Μπριτζ" μόλις στο 6' με τον Μάρτσιν Ζεβλάκοβ από την μπαλιά του Κώστα Χαραλαμπίδη.

Πριν από την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα οι "μπλε" είχαν γυρίσει το ματς, με τον Εσιέν να ισοφαρίζει στο 19', και τον Ντιντιέ Ντρογκμπά να κάνει το 2-1 στο 26'.

Ο Εσιέν σκόραρε με μακρινό σουτ και τον Χιώτη να έχει ευθύνη, ενώ ο Ντρογκμπά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα επείτα από την εξαιρετική προσπάθεια του Κακουτά, ο οποίος βρήκε τον Ζιρκόβ αριστερά και αυτός έκανε την ασίστ.

Οι Κύπριοι τελικά κατάφεραν να πάρουν την σπουδαία ισοπαλία, με τον Μιροσάβλιεβιτς να ισοφαρίζει σε 2-2 στο 87'.

ΤΣΕΛΣΙ: Τέρνμπουλ, Μπελέτι, Τέρι, Καρβάλιο, Ζιρκόβ, Όμπι Μίκελ, Εσιέν, Κακουτά, Τζο Κόουλ, Μαλουντά, Ντρογκμπά.
ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Πουρσαϊτίδης, Μπροέρσε, Πάουλο Ζορζ, Χατζί, Νούνο Μοράις, Μιχαήλ, Χαραλαμπίδης, Κοσόβσκι, Έλιο Πίντο, Μάρτσιν Ζεβλάκοβ.

Η 18αδα της Άρσεναλ στο "Καραισκάκη"

Με 10 παίκτες από την 2η ομάδα και τους υπόλοιπους 8 της πρώτης ομάδας (εκ των οποίων οι 2 τερματοφύλακες) ταξίδευσε η Άρσεναλ στην Ελλάδα για τον αυριανό κρίσιμο αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Πρώτη ομάδα:Μανόνε, Φαμπιάνσκι, Τζακ Γουΐλσαϊρ, Κάρλος Βέλα, Τέο Γουόλκοτ, Άαρον Ράμσεϊ, Άλεξ Σονγκ και Μικαέλ Σιλβέστρ.

Δεύτερη ομάδα:Φραν Μέριδα, Κάιλι Μπάρτλεϊ, Φράνσις Κόκελιν, Τόμας Κρουζ, Κρεγκ Ίστμον, Τζέι Εμάνουελ-Τόμας, Κέρια Γκίλμπερτ, Λουκ Άιλϊνγκ, Μαρκ Ράνταλ και Ζιλ Σονού.

ΠΑΟ: Νιόπλιας και Βαζέχα στον πάγκο

Ο Νίκος Νιόπλιας με συνεργάτη τον Κριστόφ Βαζέχα θα είναι το νέο προπονητικό δίδυμο στον Παναθηναϊκό, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ.
Η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι προπονητής της ομάδας αναλαμβάνει από σήμερα ο κ. Νίκος Νιόπλιας με συνεργάτη τον κ. Κριστόφ Βαζέχα.


«Είναι μεγάλη τιμή για μένα η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού. Από σήμερα κιόλας πιάνουμε δουλειά και στόχος μου είναι να πετύχω με την ομάδα σαν προπονητής ό,τι και σαν παίκτης: να κατακτήσω τίτλους», δήλωσε ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Από την πλευρά του, ο Κριστόφ Βαζέχα επισήμανε: «Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω στην Παιανία. Η ομάδα έχει όλες τις δυνατότητες να φτάσει στην κορυφή και εκεί θέλουμε να την οδηγήσουμε».

ΠΑΟ: Τέλος ο Τεν Κάτε !

Παρελθόν από τον πάγκο του Παναθηναϊκού αποτελεί ο Χενκ Τεν Κάτε . Οι δύο πλευρές έλυσαν κοινή συναινέσει τη συνεργασία τους, σύμφωνα με την "πράσινη" ανακοίνωση.

Αναλυτικά η "πράσινη" ανακοίνωση:


"Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι σε συνάντηση που είχαν σήμερα ο πρόεδρος, κ. Νικόλας Πατέρας με τον προπονητή της ομάδας, κ. Χενκ τεν Κάτε, συμφώνησαν τη λύση της συνεργασίας τους. Ο πρόεδρος ευχαρίστησε τον προπονητή για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην ομάδα και για τη συνεργασία τους και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο μέλλον.

Ο κ. τεν Κάτε δήλωσε: «Υπήρξε τιμή για μένα η συνεργασία μου με τον Παναθηναϊκό και τα αποτελέσματα υποστηρίζουν το έργο μου. Έχω βάλει τα θεμέλια για την ομάδα. Σέβομαι το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι μπορεί να μην είναι ευχαριστημένοι με τη συνολική εικόνα, αλλά εγώ και οι συνεργάτες μου δώσαμε τα πάντα για την επιτυχία. Η απόφαση του προέδρου δεν θα επηρεάσει τη μεταξύ μας σχέση και τη φιλία που αναπτύξαμε. Επιπλέον, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού για την υποστήριξή τους και εύχομαι η ομάδα να κερδίσει τον τίτλο».

Υπογράφει ο Βιεϊρίνια

Ήρθε και η ώρα των υπογραφών. Αύριο κλείνει η προφορική συμφωνία, της προηγούμενης εβδομάδας, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, με τον Πορτογάλο να υπογράφει την ανανέωση του συμβολαίου μέχρι το 2013 και ετήσιες απολαβές που φτάνουν τα 300.000 ευρώ.

Η παραμονή του Βιεϊρίνια στην Τούμπα ήταν ένα στοίχημα για τον ΠΑΟΚ που ήθελε διακαώς να κερδίσει. Η συνολική προσφορά του ποδοσφαιριστή στη φετινή πορεία του Δικέφαλου και οι πολύ καλές εμφανίσεις του ίδιου που μετρά 5 γκολ σε 13 αγώνες κέρδισαν την πίστη της «ασπρόμαυρης» διοίκησης και του Ζήση Βρύζα, ιδιαιτέρως, προς τον ποδοσφαιριστή, ενδεικτικό της οποίας είναι η υψηλή ρήτρα που προβλέπεται στο συμβόλαιο, ύψους 12 εκ. ευρώ.

«Στον ΠΑΟΚ με εμπιστεύονται και με θεωρούν κεφάλαιο για την ομάδα. Αυτό είναι σαφές. Εγώ έχω το μυαλό μου στο γήπεδο και φυσικά ξέρω ότι υπάρχει μία σχέση εμπιστοσύνης με τον ΠΑΟΚ. Από το καλοκαίρι ήθελα να επιστρέψω στην ομάδα, έβλεπα εμπιστοσύνη και στήριξη από όλο το τιμ και ήθελα να τους το ανταποδώσω. Αυτό που θέλω είναι να είμαστε ευχαριστημένοι και πιστεύω ότι τελικά η συνεργασία μας θα συνεχιστεί. Το θέμα το χειρίζεται η διοίκηση με τους εκπροσώπους μου και βέβαια οι προθέσεις μου είναι γνωστές», δήλωσε σχετικά ο Πορτογάλος στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero 107,4».

Συνέντευξη Βρύζα

Μετά από δύο μήνες στην προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Ζήσης Βρύζας παραχωρεί την πρώτη συνέντευξη τύπου την Τετάρτη (09/12) το μεσημέρι στα γραφεία του γηπέδου, επιθυμώντας να απευθυνθεί στον κόσμο της ομάδας και να τους ενημερώσει σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση, το ποδοσφαιρικό στοίχημα του «Δικεφάλου» την τρέχουσα σεζόν καθώς και το μέλλον που οραματίζεται και «κτίζει» η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου της διοίκησης, στις 13.00, στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου (2ος όροφος) του γηπέδου της Τούμπας».