Τετάρτη, Ιανουαρίου 06, 2010

Πέταξε ο Άρης στο Περιστέρι

Με τη μαεστρία του Τόνι Κάλβο και αποτελεσματικότητα στις τελικές φάσεις, ο Άρης πέρασε νικηφόρα από το Περιστέρι, κερδίζοντας τον Ατρόμητο (0-3) και το πρώτο στοίχημα της Super League για τη νέα χρονιά.

Οι κίτρινοι για πρώτη φορά πετυχαίνουν δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα, με τα γκολ του εξαιρετικού Τόνι Κάλβο (14’) και Κάμπορα (23’, 70’) και τις καίριες επεμβάσεις του Σηφάκη σε κλασσικές ευκαιρίες (7’, 13’ δοκάρι, 15’) του Ατρόμητου, που έπαιζε με 10 παίκτες από το 27’ μετά την αποβολή του Μπαζίνσκι (2η κίτρινη κάρτα)...

Το τρίποντο της 16ης αγωνιστικής έδωσε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης 24 βαθμούς, ανεβάζοντας την στην 4η θέση. Από την άλλη, ο Ατρόμητος παρέμεινε στη 10η θέση και κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.

Κούπερ: «Εκμεταλλευτήκαμε σωστά τις ευκαιρίες μας»

Ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, δυσαρεστημένος με τη μερική αστάθεια των παικτών του και ρεαλιστής ως προς τον ρόλο της τύχης στη διαμόρφωση του σημερινού αποτελέσματος εμφανίστηκε ο Έκτος Ραούλ Κούπερ στη συνέντευξη Τύπου, αναγνώριζοντας τη δυσκολία στο στοίχημα του Άρη να πάρει τη νίκη από τον Ατρόμητο.

«Θέλω να πω ότι είμαστε χαρούμενοι με το αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι η ομάδα μου όταν έπρεπε να μαρκάρει και να πιέσει ήταν συνεπής. Εξαρχής ξέραμε ότι θα είχαμε ένα δύσκολο έργο με τον Ατρόμητο να είναι καλά οργανωμένη ομάδα με κυκλοφορία της μπάλας.

Στην αρχή είχαμε πρόβλημα στον χώρο του κέντρου με τις τοποθετήσεις των ποδοσφαιριστών του Ατρομήτου να ήταν καλύτερες. Ωστόσο είχαμε και την τύχη στα χρονικά σημεία να σημειώσουμε τα γκολ και πήραμε τρεις χρυσούς βαθμούς. Δεν λειτουργήσαμε σωστά και κατά διαστήματα ήμασταν αφηρημένοι δίνοντας την ευκαιρία στον αντίπαλό μας να αλλάξει την κατάσταση.

Όταν ο Ατρόμητος έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές εμείς ήμασταν πάρα πολύ αργοί στις αντιδράσεις όπως και στις αντεπιθέσεις μας. Αυτή η αντίδραση είναι που δεν μου άρεσε γιατί όταν παίζεις με παίκτη παραπάνω πρέπει να σιγουρεύεις την μπάλα. Δεν εκμεταλλευτήκαμε σωστά την αριθμητική μας υπεροχή κι αυτό γιατί δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ στην κυκλοφορία της μπάλας που θα μας έδινε αυτήν την δυνατότητα.

Ο Μιχάλης (σ.σ. Σηφάκης) όμως δούλεψε αρκετά και καλά και δεν ξέρω αν το τελικό 3-0 ήταν ένα αποτέλεσμα δίκαιο αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αυτό που θα πω είναι ότι εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε κατά το 70% αν και μετά το τρίτο μας γκολ έπεσε η ένταση και περιμέναμε την λήξη του παιχνιδιού.

Στην αποβολή του Μπαζίνσκι είναι που φάνηκε ότι είχαμε έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης. Έπρεπε να είμαστε καλύτεροι στην κυκλοφορία της μπάλας με εναλλαγές και αν το κάναμε θα φαινόταν το μειονέκτημα του αντιπάλου μας. Στις γραμμές φαίνεται το κενό γιατί μπορεί να καλύψει όλο το πλάτος του γηπέδου. Επομένως αυτό που θα πω έπρεπε να κάνουμε αλλαγές παιχνιδιού και να εκμεταλλευτούμε την ταχύτητα του παιχνιδιού.

Δεν εκμεταλλευτήκαμε την αριθμητική υπεροχή αν και πετύχαμε δύο γκολ ωστόσο στέκομαι στην δική μου ομάδα και δεν θα με ξεγελάσει το αποτέλεσμα αφού θέλω μία ομάδα με αγωνιστική ταυτότητα. Δεν εφησυχαζόμαστε και θα πρέπει να αντιδράσουμε για το επόμενο παιχνίδι μας.

Σε ερώτηση για την εμφάνιση του Νάτσο Γκαρσία τόνισε: "Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοσή του. Είχε πολύ σωστές τοποθετήσεις και βοήθησε και με την ασίστ του να πετύχουμε το τρίτο γκολ αν και αυτό που θα πρέπει να κερδίσουμε από τον Νάτσο είναι να φθάσει σε επίπεδο για ένα ολόκληρο 90λεπτο αλλά χρειάζεται λίγη δουλειά ακόμη».

Δώνης: «Μεγαλύτερο πρόβλημα η άμυνα μας»


Στα κρίσιμα λάθη και στον κακό εαυτό των παικτών του απέδωσε την ήττα της ομάδας του ο Γιώργος Δώνης: «Νομίζω ότι αυτό που είχαμε σήμερα συμβαίνει πάρα πολλές φορές στο ποδόσφαιρο. Οι ποδοσφαιριστές μου προσπάθησαν και έμεινα ευχαριστημένος αλλά από την άλλη πλευρά θα συμπληρώσω ότι αδικούνε τους εαυτούς τους.

Δυστυχώς όμως σήμερα με τα δύο λάθη που κάναμε και με την κόκκινη κάρτα που δεχθήκαμε γνωρίσαμε την ήττα. Είναι φανερό πλέον ότι θέλουμε να χτίσουμε ένα καλό σύνολο.

Την Κυριακή μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι και θα κοιτάξουμε να διεκδικήσουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για μας ήταν η άμυνά μας».