Κυριακή, Μαΐου 18, 2008

Απίστευτο!!!
















Και ο Ολυμπιακός για Μπρόκι!


Μετά από την ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός τώρα φέρονται σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα να ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Κριστιάν Μπρόκι της Μίλαν.

Συγκεκριμένα, όπως έγραψε η γαλλική ιστοσελίδα “sport365”, οι δυο Ελληνικές ομάδες εξετάζουν την περίπτωση απόκτησης του 32χρονου αμυντικού μέσου των πρωταθλητών Ευρώπης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συμβόλαιο του έμπειρου άσου των ροσονέρι λήγει το 2009, αλλά ο ίδιος είχε εμφανιστεί σε πρόσφατες δηλώσεις του θετικός στο ενδεχόμενο να έρθει στη χώρα μας να παίξει ποδόσφαιρο.

Το πήρε η Ίντερ!


Πρωταθλήτρια Ιταλίας για 16η φορά στην ιστορία της στέφθηκε η Ίντερ! Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι επικράτησε με 2-0 της Πάρμα στο "Ένιο Ταρντίνι" χάρη σε δύο γκολ του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς στο δεύτερο ημίχρονο, κατακτώντας έτσι το τρίτο συνεχόμενο σκουντέτο και "σπρώχνοντας" ταυτόχρονα τους "παρμέντσι" στη Serie B.

Συνοπτικά: Ίντερ και Ρόμα θα αγωνιστούν απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουβέντους και Φιορεντίνα θα συμμετάσχουν στον τρίτο προκριματικό γύρο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, Μίλαν, Σαμπντόρια και Ουντινέζε θα δώσουν το "παρών" στο Κύπελλο UEFA, ενώ Λιβόρνο, Έμπολι και Πάρμα υποβιβάστηκαν στη Serie B.

Τα γκολ του Ιμπραΐμοβιτς






Θέλει Νασρί ο Βενγκερ!


Το νέο μεγάλο αστέρι του γαλλικού ποσοσφαίρου, το «10αρι» της Μαρσέιγ, Σαμίρ Νασρί, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του το ενδιαφέρον της Άρσεναλ προς το πρόσωπο του, ενόσω και Λιόν φέρεται να ενδιαφέρεται για εκείνον.

«Είναι αλήθεια ότι έχουμε μιλήσει με την Άρσεναλ, αλλά τώρα θα χρειαστεί να περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις» τόνισε ο Νασρί, συμπληρώνοντας: «Δεν αποκλείεται το ματς με την Στρασμπούρ να ήταν το τελευταίο μου στο Βελοντρόμ. Τις επόμενες ημέρες θα δούμε τι θα γίνει».


Μένει στην Μάντσεστερ ο Ρονάλντο!


Την ώρα που εντείνονται οι φήμες περί πρότασης 100 εκατομμυρίων λιρών από την Ρεάλ Μαδρίτης για την απόκτηση του, ο Πορτογάλος θέλησε να διαψεύσει τα σενάρια λέγοντας:

"Ο προπονητής είναι ο λόγος που είμαι στον σύλλογο. Με βοήθησε πολύ, όχι μόνο αυτή τη σεζόν αλλά και τις προηγούμενες. Αισθάνομαι πολύ καλά στην ομάδα.

Θέλω να συνεχίσω έτσι. Έχω πολλούς φίλους. Είμαι στην ομάδα πέντε χρόνια και γνωρίζω όλους πλέον, το τιμ, τους παίκτες. Αισθάνομαι σαν να είμαι στο σπίτι μου".

Έξω ο Τρεζεγκε από το ΕURO 2008!


Από την... τηλεόραση θα παρακολουθήσει ο Νταβίντ Τρεζεγκέ τους αγώνες της εθνικής Γαλλίας στα τελικά του Euro 2008. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός των «τρικολόρ», Ραϊμόν Ντομενέκ, δεν συμπεριέλαβε τον επιθετικό της Γιουβέντους στην προεπιλογή των 30 παικτών.

Από τους παίκτες αυτούς θα προκύψουν οι 23 της αποστολής για τα γήπεδα της Ελβετίας και της Αυστρίας, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινώσει ο Ντομενέκ στις 28 του μηνός.

Αναλυτικά η προεπιλογή της Γαλλίας:

Τερματοφύλακες: Γκρέγκορι Κουπέ (Λιόν), Σεμπαστιάν Φρέι (Φιορεντίνα), Μίκαελ Λαντρό (Παρί Σεν Ζερμέν), Στιβ Μανταντά (Μαρσέιγ).

Αμυντικοί: Ερίκ Αμπιντάλ (Μπαρτσελόνα), Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ (Λιόν), Φρανσουά Κλερκ (Λιόν), Σεμπαστιάν Σκιλασί (Λιόν), Γουίλιαμ Γκαλάς (Αρσεναλ), Ζουλιέν Εσκουντέ (Σεβίλλη), Πατρίς Εβρά (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Φιλίπ Μεξές (Ρόμα), Βίλι Σανιόλ (Μπάγερν Μονάχου), Λιλιάν Τιράμ (Μπαρτσελόνα).

Μέσοι: Αλού Ντιαρά (Μπορντό), Λασανά Ντιαρά (Πόρτσμουθ), Μαθιέ Φλαμινί (Μίλαν), Κλοντ Μακελελέ (Τσέλσι), Ζερεμί Τουλαλάν (Λιόν), Πατρίκ Βιεϊρά (Ιντερ).

Επιθετικοί: Νικολά Ανελκά (Τσέλσι), Χατέμ Μπεν Αρφά (Λιόν), Καρίμ Μπενζεμά (Λιόν), Σίντνεϊ Γκοβού (Λιόν), Τζιμπρίλ Σισέ (Μαρσέιγ), Σαμίρ Νασρί (Μαρσέιγ), Μπαφετίμπι Γκομίς (Σεντ Ετιέν), Τιερί Ανρί (Μπαρτσελόνα), Φλοράν Μαλουντά (Τσέλσι), Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν Μονάχου).

Κρέμασε τα παπούτσια του ο Μαχλάς!


Ο τελικός του κυπριακού Κυπέλλου και η κατάκτησή του από τον ΑΠΟΕΛ με τη νίκη επί της Ανόρθωσης με 2-0 αποτέλεσαν το κύκνειο άσμα στην καριέρα του Νίκου Μαχλά. Ο 35χρονος Ηρακλειώτης επιθετικός αποφάσισε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση μετά από μία μακρά και σπουδαία σταδιοδρομία εντός και εκτός συνόρων. «Ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι. Ολοκλήρωσα την καριέρα μου όπως ακριβώς επιθυμούσα, με έναν τίτλο. Ευχαριστώ τον ΑΠΟΕΛ και τον κόσμο του που θα είναι πάντα στην καρδιά μου. Ήταν μια δύσκολη στιγμή για μένα», δήλωσε.

Κυπελλούχος Αγγλίας η Πόρτσμουθ!


Τον πρώτο της τίτλο μετά απο 69 χρόνια κατέκτησε η Πόρτσμουθ, η οποία επικράτησε της Κάρντιφ στον τελικό του Γουέμπλεϊ με 1-0 χάρις σε τέρμα του Κανού!

Τον πρώτο της τίτλο μετά από 69 χρόνια πανηγυρίζουν οι "Πομπέις". Η ομάδα του Χάρι Ρέντναπ επικράτησε με 1-0 την Κάρντιφ στον τελικό του κυπέλλου Αγγλίας που έγινε στο Γουέμπλεϊ, παρουσία 90.000 θεατών, και κατέκτησε το τρόπαιο του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Κανού στο 37ο λεπτό.

Ο Νουάνκο Κανού στο 24' με εκπληκτική κίνηση "άδειασε" τον Λόοφενς και τον Ενκελμαν, αλλά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Λίγο αργότερα, εκμεταλλεύθηκε τη λάθος απόκρουση του Φινλανδού τερματοφύλακα της Κάρντιφ μετά τη σέντρα του Ουτάκα και από κοντά έγραψε το 1-0.

Το σκορ δεν άλλαξε έως το τέλος του αγώνα, το οποίο βρήκε τους οπαδούς της Πόρτσμουθ να γιορτάζουν για ένα τρόπαιο το οποίο για τελευταία φορά η ομάδα τους είχε κατακτήσει το 1939. Η Κάρντιφ, από την πλευρά της, πάλεψε αλλά δεν κατάφερε να γίνει η πρώτη ομάδα της Τσάμπιονσιπ που παίρνει το κύπελλο μετά το 1980 (Γουέστ Χαμ).

Κυπελλούχος το ΑΠΟΕΛ


Τον 19ο τίτλο της ιστορίας του κατέκτησε το ΑΠΟΕΛ καθώς νίκησε στον τελικό με 2-0 την πρωταθλήτρια Ανόρθωση.
Τα γκολ για τους κυπελλούχους που στο πρωτάθλημα τερμάτισαν στην δεύτερη θέση, πέτυχαν οι Μόρες στο 54' και Μιροσάβλιεβιτς στο 76'.

Έτσι λοιπόν η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια δεν κατάφερε να κλείσει την χρονιά κατακτώντας το νταμπλ, ενώ από την άλλη το ΑΠΟΕΛ είναι η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις κυπέλλων στην Κύπρο.

Πρωταθλήτρια η Λυόν στην Γαλλία!


Η μόνη μάχη η οποία κρίθηκε νωρίς ήταν και η λιγότερο αμφίρροπή. Αυτή του τίτλου με τη Λυών να κατακτά το 7ο σερί τίτλο στη Ligue 1 επικρατώντας με συνοπτικές διαδικασίες με 3-1 της Οσέρ στο Αμπέ Ντεσάν. Χρειάστηκαν μόλις 23 δευτερόλεπτα για να πετύχει το εικοστό του γκολ στο Championnat o πρώτος σκόρερ της λίγκας Καρίμ Μπενζεμά, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Φρεντ έκανε το 0-2 και σφράγισε από νωρίς την υπόθεση τίτλος για την ομάδα του Περέν, με τον πρόεδρο Ολάς να ξεφυσά από ανακούφιση πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης.

Παρελθόν ο Σεγκούρα!


Ο Χοσέ Σεγκούρα δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του για τη νίκη επί του Αρη και την κατάκτηση του κυπέλλου και φυσικά την ολοκλήρωση μιας επιτυχημένης χρονιάς που τον βρήκε στον πάγκο να πανηγυρίζει το νταμπλ. Παράλληλα, όμως, ο Ισπανός προπονητής αποκάλυψε πως αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού.

"Εχω ενημερώσει τον πρόεδρο ότι αποχωρώ. Φεύγω για καθαρά προσωπικούς λόγους. Είμαι υπερήφανος που ήμουν στον Ολυμπιακό και θα είμαι πάντα εδώ αν με χρειαστούν. Θέλω να αφιερώσω αυτό το κύπελλο στον κόσμο, στον πρόεδρο, στους παίκτες και στον κ.Λεμονή", τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεγκούρα, ο οποίος... άνοιξε τον δρόμο στη διοίκηση για την αναζήτηση του αντικαταστάτη του.

Κατά τα λοιπά, ο Ισπανός, ο οποίος έγινε ο πρώτος που πήρε πρωτάθλημα μακριά από τη χώρα του, είπε: "Προετοιμάζαμε το παιχνίδι αυτό για πολλές ημέρες. Ξέραμε πως παίζει ο Άρης, ότι δυνατό του σημείο είναι το κέντρο, προσπαθήσαμε να κλείσουμε αυτό το σημείο και να καλύψουμε τα κενά. Ίσως ο Ολυμπιακός στάθηκε πολύ σωστά στο γήπεδο. Δεν χάσαμε τις σωστές μας τοποθετήσεις σε κανένα σημείο του αγώνα και αυτό μας βοήθησε πολύ. Ήταν σημαντικό. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να διατηρήσει τον έλεγχο, εκτός από ένα μικρό μέρος του αγώνα, στο δεύτερο ημίχρονο. Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα είχαμε τον έλεγχό του πάντως".

Ερυθρόλευκο happy end!

Η εμπειρία, η προϊστορία και ο Λουτσιάνο Γκαλέτι έδωσαν το 23ο Κύπελλο στην ιστορία του Ολυμπιακού, στον τελικό του Καυτανζογλείου με αντίπαλο τον Άρη (2-0). Οι Πειραιώτες με μπροστάρη των Αργεντίνο ολοκλήρωσαν το νταμπλ συνεχίζοντας την παράδοση που θέλει τους ερυθρόλευκους να κερδίζουν σε τελικούς τις ομάδες από την Θεσσαλονίκη φτάνοντας το ρεκόρ στις 9 νίκες σε 12 αγώνες.











Κοβάσεβιτς (33') και Ζεβλάκοφ (53') τα γκολ για τους ερυθρόλευκους που έκλεισαν την χρονιά με τρεις τίτλους. Σούπερ Καπ, Πρωτάθλημα και Κύπελλο, πανηγυρίζοντας το τρίτο νταμπλ τα τελευταία 4 χρόνια, ενώ ο Χοσέ Σεγκούρα έγινε ο πρωτος Ισπανός προπονητής που κάνει νταμπλ εκτός της χώρας του...

Ο Ολυμπιακός με... σύστημα Ευρώπης έδωσε χώρο στον Άρη και εκμεταλλεύθηκε την διαφορά κλάσης ορισμένων ποδοσφαιριστών του φτάνοντας σχετικά εύκολα στην κατάκτηση του τροπαίου. Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι ο δημιουργός των κόκκινων τερμάτων με δύο ασίστ και παραλίγο σκόρερ αν δεν αστοχούσε στο πέναλτι είναι αδιαμφισβήτητα ο ΜVP της αναμέτρησης.












Ο Άρης προσπάθησε, πίεσε ασφυκτικά σε ορισμένα σημεία αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει τις αντίστοιχες ευκαιρίες μπροστά από τα καρέ του Αντώνη Νικοπολίδη, με την ερυθρόλευκη άμυνα να είναι σχεδόν αλάνθαστη.

Ίδιο σύστημα, άλλη διάταξη

Χοσέ Σεγούρα όπως αναμενόταν δεν επιφύλασσε καμία έκπληξη σε σύστημα και πρόσωπα. Το 4-4-2 δεν άλλαξε, με τον Αντώνη Νικοπολίδη κάτω από τα δοκάρια και τους Τοροσίδη, Άντζα, Ζεβλάκοφ και Ραούλ Μπράβο στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά.

Στην μεσαία γραμμή ο Ισπανός τεχνικός επέλεξε δύο αμυντικά χαφ (Στολτίδης, Πατσατζόγλου) με τον Γκαλέτι στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής και τον αρχηγός Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στα αριστερά. Τέλος, στην επίθεση ο Κώστας Μήτρογλου πήρε την θέση του υπ ατμόν από τον Ολυμπιακό Λούα Λούα, ως παρτενέρ του Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς από την πλευρά του είχε περισσότερες επιλογές στα χέρια του για την αρχική ενδεκάδα και προτίμησε ένα 4-4-2 αλλά με ρόμβο στην μεσαία γραμμή και τον Βλάνταν Ίβιτς σε ένα ελεύθερο ρόλο πίσω από τους δύο επιθετικούς.

Την εστία των τυπικά φιλοξενούμενων υπερασπίστηκε ο Κέλεμεν, με τους Νέτο, Παπαδόπουλο, Καράμπελα, Ρονάλντο στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στο κέντρο ο Νεμπεγλέρας σε ρόλο καθαρού κόφτη με τον Γιάχιτς στα αριστερά του και τον Σιστόν στα δεξιά του. Στην κορυφή του ρόμβου ο Ίβιτς, με τους Χαβίτο, Κόκε στην επίθεση.

Στην επίθεση ο Άρης...

Παρά τα όσα προβλήματα δημιουργήθηκαν πριν τη σέντρα του αγώνα με τον Σάββα Θεοδωρίδη να έχει παράπονα για τον κόσμο που ήταν πάνω από την φυσούνα, ο αγώνας ξεκίνησε κανονικά στην ώρα του.

Οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς ξεκίνησαν καλύτερα από τους συναδέλφους τους στα πρώτα λεπτά προσπαθώντας να επιβάλλουν τον ρυθμό τους από την αρχή και να πάρουν τον έλεγχο του κέντρου. Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να δημιουργήσει στο πρώτο δεκάλεπτο αρκούμενος σε παθητικό ρόλο.

Παρ όλα αυτά οι ερυθρόλευκοι ήταν αυτοί που βρέθηκαν κοντά στο γκολ μετά από ένα τραγικό λάθος στην άμυνα του Άρη. Στο 10' ο Νέτο γύρισε την μπάλα στον Κέλεμεν αλλά ο Σλοβάκος προτιέρο έκανε κάκιστο κοντρόλ και έδωσε την ευκαιρία στον Γκαλέτι να βάλει την κόντρα, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Αυτή η φάση ξύπνησε τους γηπεδούχους που ανέβασαν ρυθμό και με τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς απείλησαν για μία ακόμα φορά στο 16ο λεπτό με σουτ έξω από την περιοχή με τον Κέλεμεν να δείχνει και πάλι ασταθής μπλοκάροντας ένα σχετικά εύκολο σουτ με διπλή προσπάθεια.

...στην αντεπίθεση ο Ολυμπιακός

Η ατμόσφαιρα στις εξέδρες ήταν εξαιρετική και όσο πέρναγε η ώρα ανέβαινε η ένταση και το πάθος στον αγωνιστικό χώρο. Ο Άρης αν και επιθετικά έδειχνε ικανό να δημιουργήσει στην άμυνα είχε πολλά κενά. Στο 20' μετά από ωραία μπαλιά του Ραούλ Μπράβο ο Μήτρογλου μέσα στην περιοχή έκανε το κοντρόλ γύρισε το σώμα του, όμως την ώρα του σουτ ο Παπαδόπουλος έκανε το σωτήριο τάκλιν.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν επιλέξει να περιμένουν τον Άρη στο δικό τους μισό γήπεδο αλλά οι προσπάθειες των τυπικά φιλοξενουμένων έφταναν μέχρι το... παρά πέντε. Χαβίτο και Κόκε “βασάνιζαν” τους αμυντικούς με τρίπλες αλλά τελική προσπάθεια δεν υπήρχε, με τον Ολυμπιακό να είναι καλά οργανωμένος στα μετόπισθεν.

Μετά το 25ο λεπτό ο ρυθμός έπεσε αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους πρωταθλητές να ανοίξουν το σκορ. Οι ερυθρόλευκοι αν και δεν είχαν την κατοχή της μπάλας, αν και δεν είχαν τον έλεγχο του αγώνα περιμένοντας τον Άρη στο μισό γήπεδο, είχαν δείξει πως με την κλάση ορισμένων ποδοσφαιριστών του μπορούσαν να γίνουν πολύ πιο απειλητικοί.

Γκαλέτι + Κοβάσεβιτς = Γκολ

Έτσι ακριβώς έγινε και το 1-0 στο 33'. Ο Γκαλέτι που ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και με κέφια από την δεξιά πλευρά έκανε μία ακόμα κούρσα πραγματοποίησε μία γλυκιά συστημένη σέντρα λίγο πριν το την τελική γραμμή και ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς από το ύψος του πέναλτι με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Φάση που έχει δουλευτεί πολύ από τους ερυθρόλευκους και γκολ που ο Σέρβος έχει πετύχει ουκ ολίγες φορές τη φετινή χρονιά σε συνεργασία με τον Γκαλέτι.

Ο Άρης προσπάθησε να απαντήσει άμεσα αλλά η τύχη γύρισε την πλάτη στον Χαβίτο. Ο ταλαντούχος επιθετικός ελίχθηκε μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ μπροστά από τον Ραούλ Μπράβο, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αντώνη Νικοπολίδη.

Ίδια εικόνα, πρόβλημα με την μπάλα!

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε μετά το 1-0 με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει στην τακτική του να περιμένει τον Άρη και τους Θεσσαλονικείς να πιέζουν προσπαθώντας να βρουν τον τρόπο να ξεκλειδώσουν την άμυνα των πρωταθλητών.

Στο 42ο λεπτό ο Ίβιτς προσπάθησε να απειλήσει όταν ο Άρης κέρδισε το φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Νικοπολίδη. Ο Σέρβος μέσος παραπονέθηκε για την μπάλα τους τελικού αν και δεν ήταν ο πρώτος. Ο Κόκε νωρίτερα μετά από μία κεφαλιά έπεσε στο έδαφος ενώ και ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς έκανε νεύμα στον πάγκο του Ολυμπιακού πως η μπάλα ήταν πολύ σκληρή και δεν είχε την δυνατότητα να την κοντρολάρει.

Οι δύο προπονητές δεν πραγματοποίησαν αλλαγές στην ανάπαυλα αν και τόσο ο Χοσέ Σεγούρα όσο και το Ντούσαν Μπάγεβιτς σήκωσαν αρκετούς ποδοσφαιριστές για προθέρμανση με την έναρξη της επανάληψης.

Ο Σέρβος τεχνικός προσπάθησε να διορθώσει κάποια πράγματα στην μεσαία τους γραμμή “ανοίγοντας” τον ρόμβο περισσότερο προς τα άκρα θέλοντας έτσι να ανοίξει την αμυντικά γραμμή του Ολυμπιακού ούτως ώστε να δημιουργηθούν χώροι για τους επιθετικούς.

Ίδιο μοτίβο, ίδιο γκολ

Οι ποδοσφαιριστές του Χοσέ Σεγκούρα έμειναν προσηλωμένοι στην τακτική τους και στην πρώτη ευκαιρία που τους δόθηκε στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο έκαναν το 2-0 και πήραν σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση του τροπαίου.

Στο 53ο λεπτό ο Παπαδόπουλος έκανε ένα αχρείαστο φάουλ στο σημαιάκι του κόρνερ πάνω στον Μήτρογλου και το μαγικό αργεντίνικο πόδι του Λουτισάνο Γκαλέτι έστειλε για δεύτερη φορά στον αγώνα την μπάλα συστημένη σε κεφάλι συμπαίκτη του.

Αυτή τη φορά ο προωθημένος Μίχαελ Ζεβλάκοφ ήταν ο αποδέκτης της γλυκιάς σέντρας και με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έκανε το 2-0, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα με την φανέλα του Ολυμπιακού.

Διορθώσεις από Ντούσαν, σόου από Γκαλέτι

Με την συμπλήρωση μία ώρας ο Μπάγεβιτς έκανε την πρώτη κίνηση του στην σκακιέρα. Ο Φελίπε πέρασε στην θέση του Καράμπελα με σαφή πρόθεση ο Άρης να γίνει ακόμα πιο επιθετικός. Ο Σιστόν που είναι πολύ πιο επιθετικογενής πήρε την θέση του Καράμπελα στα χαφ με τον Φελίπε να παίρνει τη θέση του στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής.

Η απάντηση του Ολυμπιακού στις αλλαγές του Μπάγεβιτς ήρθε από τον αφηνιασμένο αργεντινό των πρωταθλητών. Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι μετά τις δύο ασίστ κυνήγησε το γκολ με ένα τρομερό σουτ έξω από την περιοχή αλλά, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κέλεμεν.

Το πάρτι στις εξέδρες όπου ήταν οι οπαδοί του Ολυμπιακού είχε ξεκινήσει την ώρα που ο Άρης άλλαζε τακτική στον αγώνα. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι αποφάσισαν να δώσουν χώρο στους αντιπάλους τους με στόχο να εκμεταλλευθούν τους γρήγορους επιθετικούς.

Η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία για τον Άρη μετά την ψυχρολουσία του 2-0 ήρθε στο 71ο λεπτό όταν ο Παπαδόπουλος βγήκε μόνος του απέναντι από τον Νικοπολίδη πέρασε τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, αλλά όταν προσπάθησε να “κόψει” την μπάλα για τους συμπαίκτες του οι ερυθρόλευκοι αμυντικοί απομάκρυναν.

Όλα για όλα από τον Άρη

Με είκοσι λεπτά να απομένουν για την ολοκλήρωση του αγώνα ο Άρης δεν είχε άλλη επιλογή από το να επιτεθεί με όλες του τις δυνάμεις. Οι κιτρινόμαυροι όμως βρήκαν απέναντί τους την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των πρωταθλητών που ήταν αλάνθαστη.

Το ρίσκο των φιλοξενούμενων παραλίγο να αποβεί μοιραίο στο 76' όταν ο Μήτρογλου ανενόχλητος μπροστά στον Κέλεμεν πλασάρε λανθασμένα και ο τερματοφύλακας του Άρη δεν δυσκολεύθηκε να μπλοκάρει την μπάλα.

Ο νεαρός επιθετικός των πρωταθλητών ένα λεπτό αργότερα κέρδισε το πέναλτι όταν σε μονομαχία με τον Καράμπελα έπεσε στο έδαφος με τον Κασναφέρη να δείχνει την άσπρη βούλα. “Τραβηγμένη” η απόφαση του Έλληνα ρέφερι αν και υπάρχει επαφή. Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι που έψαχνε το γκολ πήρε την ευθύνη αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κέλεμεν.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Άρης πίεζε ασφυκτικά και έφθασε πολύ κοντά στην μείωση του σκορ στο 82ο λεπτό όταν μετά από σέντρα του Σανσόν από τα αριστερά, ο Ίβιτς δεν έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Κόκε που προσπάθησε να μπει στην φάση “έπεσε” πάνω στον Αντώνη Νικοπολίδη που κάλυψε γρήγορα το κενό στην άμυνά του. Ένα λεπτό αργότερα ο Παπαδόπουλος μέσα από την περιοχή έκανε ένα εκπληκτικό σουτ, όμως η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Αυτές οι δύο είναι και οι τελευταίες ευκαιρίες για τον Άρη να σκοράρει. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το νταμπλ και έκλεισε την χρονιά με τρεις τίτλους. Σούπερ Καπ, Πρωτάθλημα και Κύπελλο, πανηγυρίζοντας το τρίτο νταμπλ τα τελευταία 4 χρόνια!

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΚΟΒΑΣΕΒΙΤΣ (1-0)


ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΖΕΒΛΑΚΟΒ (2-0)


ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΥ ΤΟΥ ΓΚΑΛΕΤΙ


To film του αγώνα...
22' : Κίτρινη κάρτα ο Μπράβο
33' : GOOOOOAL!!! Σκοράρει ο Κοβάσεβιτς
53' : GOOOOOAL!!! Σκοράρει ο Ζεβλάκοφ
60' : Πέρασε στον αγώνα ο Σανσόν
60' : Αντικαταστάθηκε ο Καράμπελας
62' : Αντικαταστάθηκε ο Χαβίτο
62' : Πέρασε στον αγώνα ο Κάλβο
77' : Κίτρινη κάρτα ο Σιστόν
78' : Έχασε πέναλτυ ο Γκαλέτι
80' : Αντικαταστάθηκε ο Γκιάρο
80' : Πέρασε στον αγώνα ο Ζεντίλ
81' : Πέρασε στον αγώνα ο Πάντος
81' : Αντικαταστάθηκε ο Μήτρογλου
84' : Δοκάρι ο Παπαδόπουλος
84' : Κίτρινη κάρτα ο Κοβάσεβιτς
85' : Πέρασε στον αγώνα ο Σίσιτς
85' : Αντικαταστάθηκε ο Γκαλέτι
87' : Κίτρινη κάρτα ο Τζόρτζεβιτς
90' : Αντικαταστάθηκε ο Κοβάσεβιτς
90' : Πέρασε στον αγώνα ο Κωνσταντίνου