Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 09, 2009

Μουντιάλ 2010: Μολδαβία-Ελλάδα 1-1

Οι ολιγωρίες πληρώνονται ακόμη και κόντρα στις θεωρητικά υποδεέστερες ομάδες. Η Εθνική μας πάτησε πάνω στο υπέρ της σκορ του πρώτου ημιχρόνου (Γκέκας στο 33') και το πλήρωσε στο τέλος της αναμέτρησης με τη Μολδαβία. Τελικό σκορ μέσα στο Κισινάου 1-1, κάτι που πρακτικά σημαίνει… μπελάδες για την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ του 2010. Στο άλλο ματς του ομίλου η Λετονία μετά το 2-2 κόντρα στην Ελβετία παρέμεινε ισόβαθμη με την Εθνική. Τελικός για τη δεύτερη θέση το ματς με τη Λετονία στο ΟΑΚΑ.

Το ματς:


Η διείσδυση είναι ένα στοιχείο που λείπει στα περισσότερα παιχνίδια στην Εθνική μας και μοιραία απέναντι σε μικρομεσαίες ομάδες αντιμετωπίζει δυσκολία. Ευτυχώς στο παιχνίδι με τους Μολδαβούς στο Κισινάου, υπήρξαν παίκτες που επιχείρησαν την ατομική προσπάθεια και τον ελιγμό στην αντίπαλη περιοχή. Δύο φορές επιχειρήθηκε αυτό, τη μία κατέληξε στα δίχτυα των γηπεδούχων και την άλλη καταλογίστηκε σε θέση οφ- σάιντ ο Γκέκας, αφού προηγουμένως το γυριστό του χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Ναμάσκο.

Κατά τα άλλα ο επιθετικός της Μπάγερ Λεβερκούζεν ήταν ιδιαίτερα κινητικός και με συνεχής κινήσεις έψαξε τον κενό χώρο. Μάλιστα, στο 33’ χρίστηκε και σκόρερ, μια και στο σουτ του Σπυρόπουλου άπλωσε το πόδι του και με προβολή έκανε το 1-0. Σε όλη τη διάρκεια του ημιχρόνου οι ποδοσφαιριστές του Ότο Ρεχάγκελ είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Η μπάλα κυκλοφορούσε άνετα, δίχως πίεση των Μολδαβών, οι οποίοι όμως είχαν κλειστεί πίσω και κράτησαν μεταξύ τους κοντινές αποστάσεις. Επομένως, ήταν φανερή η δυσκολία της Ελλάδας να περάσει την κάθετη πάσα για να φτάσει με αξιώσεις φάτσα στο αντίπαλο τέρμα. Τελικά προτιμήθηκαν, όπως αναφέραμε παραπάνω, οι ατομικοί ελιγμοί και λύθηκε ο «γόρδιος δεσμός»…

Στην επανάληψη ο ρυθμός της Εθνικής έπεσε. Ναι μεν δεν υπήρχε δυσκολία στην κυκλοφορία της μπάλας, αλλά ως εκεί. Οι διεθνείς μας «πάτησαν» πάνω στο υπέρ τους σκορ και μόνο όταν τους δινόταν η ευκαιρία έψαχναν το δεύτερο γκολ. Ευκαιρίες τους παρουσιάστηκαν, αλλά η χαλαρότητα εν τέλει κόστισε ακριβά… Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την ολιγωρία μας και με τον περίσσιο ενθουσιασμό τους έφτασαν στην ισοφάριση, χάρη στο μονοκόμματο σουτ του Αντρόνιτς με τη συμπλήρωση 90 λεπτών. Μάλιστα οι γηπεδούχοι μας είχαν προϊδεάσει νωρίτερα όταν η κεφαλιά του Λασένκοφ χτύπησε στο δοκάρι του Χαλκιά (73’).

Επόμενος αγώνας για την Εθνική με την Λετονία εντός έδρας στις 10 Οκτωβρίου, ενώ τελευταίος αγώνας είναι και πάλι στο ΟΑΚΑ απέναντι στο Λουξεμβούργο (14/10). Η πρώτη θέση του ομίλου πλέον μόνο με ένα θαύμα μπορεί να καταληφθεί και ρεαλιστικός στόχος είναι η δεύτερη θέση. Αξίζει να σημειώσουμε πως εφόσον εξασφαλιστεί αυτή και η παρουσία στα μπαράζ, υπάρχει κίνδυνος πλέον να πέσουμε στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας και να αντιμετωπίσουμε μία εκ των τεσσάρων ισχυρότερων δευ�F�έρων (π.χ Γαλλία, Ρωσία, Ουκρανία κλπ.).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΜΟΛΔΑΒΙΑ (Ιγκόρ Ντομπροβόλσκι): Ναμάσκο, Λασένκοφ, Αρμάς, Επουρεάνου, Κατίνσους, Γκάτσαν, Σαβίνοφ, Καλίνκοφ, Σ. Ναμάσκο (57' Κόμλιονοτς), Μπουλάτ, Μπουγκάιοφ (46' Σοφρόνι).

ΕΛΛΑΔΑ (Ότο Ρεχάγκελ):
Χαλκιάς, Πατσατζόγλου, Μόρας (58' Αβρ. Παπαδόπουλος), Κυργιάκος, Σπυρόπουλος, Καραγκούνης (75' Αμανατίδης), Τζιόλης, Κατσουράνης, Χαριστέας, Γκέκας , Σαμαράς.

Τα γκολ:

0-1


1-1

Ευρωμπάσκετ 2009: Ισραήλ-Ελλάδα 80-106

Η εξασφαλισμένη πρωτιά και πρόκριση ουδόλως εφησύχασε την Εθνική ομάδα, που με κεκτημένη ταχύτητα επικράτησε και του Ισραήλ με 106-80, ολοκληρώνοντας την πρώτη φάση με τρεις νίκες και πειστικές εμφανίσεις. Μοίρασε το χρόνο συμμετοχής ο Γιόνας Καζλάουσκας, που δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μπουρούση. Σπανούλης με 18, Φώτσης και Σχορτσανίτης με 16 οι πρώτοι σκόρερ για την Ελλάδα, που την Παρασκευή ρίχνεται στη μάχη της δεύτερης φάσης.

Ο αγώνας…

Ο αγώνας δεν είχε το παραμικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον για τις δύο ομάδες. Ο Γιόνας Καζλάουσκας βρήκε την ευκαιρία να δώσει κάποιες ανάσες στους παίκτες που έχουν τραβήξει περισσότερο… κουπί μέχρι στιγμής. Ενδεικτική ήταν η πεντάδα που παρέταξε ο Λιθουανός τεχνικός (Ζήσης, Καλάθης, Καϊμακόγλου, Φώτσης, Σχορτσανίτης), αλλά και το γεγονός ότι στο πρώτο δεκάλεπτο χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες του, πλην των Μπουρούση και Γλυνιαδάκη.

Λίγο η πειραματική πεντάδα, λίγο η χαλάρωση από την εξασφαλισμένη πρόκριση και η ελληνική ομάδα άρχισε άσχημα τον αγώνα. Με πολλά κενά στην άμυνα και λάθη στην επίθεση, έδωσε τη δυνατότητα στους απογοητευμένους Ισραηλινούς να αναθαρρήσουν και να προηγηθούν ακόμη και με +6 (7-13). Το τάιμ άουτ που κάλεσε ο Γιόνας Καζλάουσκας αφύπνισε τους διεθνείς που σοβαρεύτηκαν αρκετά για να πάρουν τα ηνία του αγώνα (14-13) και με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Σπανούλη που πέτυχε 7 πόντους να κλείσουν την πρώτη περίοδο στο +6 (31-25).

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης πήρε τη σκυτάλη στο σκοράρισμα στη δεύτερη περίοδο και με διαδοχικά καλάθια έφερε τη διαφορά στους εννέα πόντους (38-29). Οι Ισραηλινοί αξιοποίησαν τις αδυναμίες της ελληνικής άμυνας και κατάφεραν να πλησιάσουν στο -3 (43-40), αλλά η ελληνική απάντηση ήταν άμεση. Έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με επί μέρους σκορ 13-2 (56-42) με τους Καλαμπόκη και Καϊμακόγλου να έχουν 10 και 8 πόντους αντίστοιχα.

Ο ρυθμός για την Εθνική δεν έπεσε στο τρίτο δεκάλεπτο. Σπανούλης και Σχορτσανίτης σκόραραν σε κάθε ευκαιρία και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Ελιάχου και Λίμοναντ η διαφορά εκτοξεύθηκε στο +21 (74-53). Ο Γιόνας Καζλάουσκας είχε όλη την ευχέρεια να μοιράσει το χρόνο συμμετοχές και να κάνει πολλές δοκιμές εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Με το μυαλό να ταξιδεύει ήδη στη δεύτερη φάση που ξεκινά την Παρασκευή, η Ελλάδα επέτρεψε στους παίκτες του Σβι Σερφ να πλησιάσουν στο -9 (81-72), αλλά ο αρχηγός Αντώνης Φώτσης με δύο τρίποντα κι ένα φόλοου, αλλά και ο Ζήσης με ένα λέι απ έδειξαν στους αντιπάλους ότι το αφεντικό του αγώνα δεν αμφισβητείται (91-72). Ο αγώνας έκλεισε με τη διαφορά στη μέγιστη τιμή του και την Ελλάδα πανηγυρικά στη δεύτερη φάση.

Δεκάλεπτα:
31-25, 56-42, 79-65, 106-80

Ελλάδα (Καζλάουσκας): Καλαμπόκης 14, Ζήσης 6, Σπανούλης 18, Καλάθης 5, Φώτσης 16, Πρίντεζης 8, Γλυνιαδάκης 5, Καϊμακόγλου 8, Κουφός 4, Περπέρογλου 6, Σχορτσανίτης 16.

Ισραήλ (Σερφ):
Ροτ, Ναΐμι 5, Μέκελ 4, Λίμοναντ 15, Πνίνι 4, Χαλπερίν 7, Μπέρσταϊν 8, Ελιάχου 21, Μιζράχι, Κοζικάρο 8, Γκριν 8, Ταμίρ.

sport-fm

Θέλει Σισέ η Μπλάκμπερν !

Σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα η Μπλάκμπερν αναθέρμανε το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του Τζιμπρίλ Σισέ και μάλιστα ίσως κινηθεί για την απόκτηση του Γάλλου άσου τον Ιανουάριο.

Η Μπλάκμπερν ήθελε το περασμένο καλοκαίρι τον Σισέ αλλά ο Γάλλος επιθετικός αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό όταν ο δανεισμός του στην Σάντερλαντ από τη Μαρσέιγ έληξε.
Ωστόσο ο 27χρονος άσος μέχρι στιγμής συναντά δυσκολίες προσαρμογής στην χώρα μας ενώ κατά την διάρκεια του φιλικού με τον Ολυμπιακό Βόλου δέχτηκε ρατσιστικά συνθήματα και πλαστικά μπουκάλια.

Οι Αγγλοι υποστηρίζουν ότι ο Αλαρνταϊς επιθυμεί να φέρει στην Μπλάκμπερν ένα μεγάλο όνομα που θα προκαλέσει αίσθηση όπως όταν είχε φέρει στην Μπόλτον τον Νικολά Ανελκά το 2007 και ο Σισέ ταιριάζει στις προδιαγραφές ενώ ο παίκτης δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να επιστρέψει στην Βορειοανατολική Αγγλία όπου και συνάντηση την σύζυγο του όταν ακόμα ήταν παίκτης της Λίβερπουλ. Σύμφωνα πάντα με τα ίδια δημοσιεύματα η Μπλάκμπερν εξετάζει την πιθανότητα να πάρει δανεικό τον Σισέ από τους «πράσινους».


Ολυμπιακός: Δημοσιέυματα για Νίλ


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «extrafootie.co.uk», οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν να ασχολούνται με την περίπτωση απόκτηση του Αυστραλού αμυντικού-Νίλ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος τον Ιούλιο από τη Γουέστ Χαμ.

Ανάμεσα στους φιλόδοξους «μνηστήρες» περιλαμβάνονται επίσης οι Ατλέτικο Μαδρίτης, Σαραγόσα και Σάντερλαντ, με την τελευταία να προβάλλεται ως επικρατέστερη να τον αποκτήσει.

Θανόπουλος: «Δεν θα βάλουμε ξανά την ΑΕΚ σε περιπέτειες»

Το ενδιαφέρον δύο επιχειρηματιών από την Κύπρο για συμμετοχή στο διοικητικό σχήμα της ΑΕΚ επιβεβαίωσε ο Νίκος Θανόπουλος. Πρόκειται για τους Παντελή Αθηνή και Ηλία Ηλία. «Δεν μιλάμε για κροίσους, μιλάμε για ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν. Μέχρι την επόμενη εβδομάδα μπορεί να γίνει ο “αρραβώνας”», τόνισε και πρόσθεσε ότι η ομάδα δεν θα μπει ξανά σε περιπέτειες.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ χαρακτήρισε επικοινωνιακό του λάθος τη δημοσιοποίηση των συζητήσεων που έγιναν τον Ιούλιο με τον επιχειρηματία Χρήστο Αναστασίου.«Η ΑΕΚ είναι καλά αυτή την εποχή» τόνισε, ενώ ανέφερε οτι η "Ενωση" έχει τον πρώτο λόγο για την απόκτηση του Ζόνας.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο κ. Θανόπουλος:

- Για όσα έχουν γίνει από την ώρα που μπήκε στην ΑΕΚ: Εύχομαι μια καλή σεζόν για όλους, για την ΑΕΚ και μακάρι να ασχολούμαστε πάντα με αυτό που αγαπάμε. Να ασχολούμαστε με την ΑΕΚ και το ποδόσφαιρο. Επέλεξα να τοποθετηθώ αυτή τη στιγμή, επειδή ήθελα να ολοκληρωθεί ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι. Δεν ήθελα να επηρεαστεί η ομάδα, επειδή είναι πάνω από όλα. Αυτή τη στιγμή μπορούμε να συζητήσουμε με κρύο αίμα το παρόν και το μέλλον της ομάδας.

Θέλω να σας πω πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ. Η ΑΕΚ για δεύτερη χρονιά έχει τον καλύτερο προπονητή, κάναμε τις κινήσεις που έπρεπε με τη συναίνεση του τεχνικού επιτελείου. Υπάρχει μια γλυκιά προσμονή για το τι θα δείξει η ομάδα. Πετύχαμε τον αρχικό μας στόχο να μπει η ομάδα στο Γιουρόπα Λιγκ, ξεκινήσαμε με το δεξί τις υποχρεώσεις μας στο πρωτάθλημα και η ΑΕΚ είναι καλά. Αυτό μένει να το δούμε την Κυριακή στο γήπεδο. Πέραν αυτών, και αγωνιστικά και διοικητικά μόνο καλύτερα μπορούμε να πάμε.

Θα μου επιτρέψετε να κάνω ένα μίνι απολογισμό για την παρουσία μου αυτούς τους επτά μήνες. Είναι μεγάλη τιμή να υπηρετώ την ΑΕΚ. Θέλω να γυρίσουμε λίγο πίσω. Θέλω να μιλήσουμε για τα οικονομικά θέματα. Ξέρουμε ότι η προηγούμενη χρονιά τελείωσε καλά σε αγωνιστικό επίπεδό, αλλά είχε τελειώσει με 14 εκατ. ευρώ έλλειμμα. Οι μέτοχοι της ομάδας, συνεπείς σε αυτά που κάνουν εδώ και τέσσερα χρόνια, στήριξαν την ομάδα βάζοντας έξι εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο. Τον Ιανουάριο, που πιθανώς να μην είχα καθαρό μυαλό, βλέπαμε ότι κάποιος άνθρωπος μπορούσε να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ. Κάτι που τελικά δεν συνέβη.

Παρ’ όλες τις δυσκολίες, οι μέτοχοι, αφού πρώτα ενημερώθηκαν από εμένα, πείστηκαν ότι πρέπει να συνεισφέρουν άλλα 7 εκατ. ευρώ για να καλύψουν την αύξηση. Πίστεψαν ότι η ΑΕΚ μπορεί να ξαναέρθει στο σωστό δρόμο. Μέχρι εκεί φτάσαμε στον Ιούνιο, όπου υπήρξε ένα μικρό έλλειμμα της τάξεως των 2,5 εκατ. και το μεταφέραμε. Στο τέλος Ιουνίου οι μέτοχοι της ΑΕΚ είχαν συνεισφέρει περίπου 12 εκατ. ευρώ. Εκείνη τη στιγμή με εξουσιοδότησαν να προσπαθήσω να βρω συμπαίκτες. Όπως είχε πει και ο κ. Νοτιάς, στηρίζουμε την ΑΕΚ, αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε συνέχεια. Τη συγκεκριμένη στιγμή είχε ξεκινήσει η συζήτηση για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας, Η ιδέα του μπάτζετ δεν περνούσε από το μυαλό μου, από τη στιγμή που έπρεπε να καλύψουμε το έλλειμμα. Πραγματικά δεν είχαμε μπάτζετ. Παρόλο που δεν είχαμε μπάτζετ, είπαμε θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να ενισχύσουμε την ομάδα.

- Για τις μεταγραφές που έχουν γίνει: Οι μεταγραφές της ομάδας έγιναν σε τρία χρονικά διαστήματα. Το πρώτο ήταν τον Ιούνιο με αρχές Ιουλίου, όταν έγιναν 5-6 μεταγραφές, τις οποίες προσπαθήσαμε να υλοποιήσουμε στο ακέραιο. Εκείνη την περίοδο δεν θέλαμε να βάλουμε σε ρίσκο την ομάδα. Δεν θέλαμε να υποθηκεύσουμε το μέλλον της ομάδας. Οι πρώτες κινήσεις έγιναν χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο το οικονομικό μέλλον της ΑΕΚ. Δεν είχα καμία πρόθεση να περάσουν 50 μέρες χωρίς να γίνουν μεταγραφές. Ωστόσο, τότε κρίναμε ότι δεν είχαμε τους πόρους για να προχωρήσουμε σε μια τέτοια ενέργεια.

Έπρεπε να περιμένουμε να δούμε τι θα προκύψει από τα έσοδα της ομάδας (σ.σ. εισιτήρια διαρκείας και πωλήσεις παικτών). Αν δεν ήμασταν σίγουροι δεν θα προβαίναμε σε μια τέτοια κίνηση. Την ΑΕΚ από εδώ και στο εξής θα την αναπτύξουμε, δεν θα τη βάλουμε σε κίνδυνο. Προτιμώ τον δρόμο της αλήθειας και όχι τις… ακάλυπτες επιταγές.

Εκείνη τη στιγμή έγινε κάτι που εγώ δεν το περίμενα. Ο κόσμος της ΑΕΚ στάθηκε στο πλευρό της ομάδας. Είναι συγκλονιστικό να βλέπεις τον κόσμο να στηρίζει την ομάδα, αν και είχαμε πει ότι δεν μπορεί να γίνουν μεγάλα πράγματα στις μεταγραφές. Ο κόσμος της ΑΕΚ μας έδωσε την ανάσα που χρειαζόμασταν. Είμαι περήφανος για τον κόσμο της ομάδας, όπως και εκείνοι πρέπει να είναι περήφανοι για αυτό που έκαναν. Παράλληλα, μαζί με τη βοήθεια του κόσμου, εκτός από τις μεταγραφές, είναι και αυτά που υπάρχουν ήδη στην ομάδα. Μετά ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος που ολοκληρώσαμε άλλες δύο μεταγραφές, του Αραούχο και του Λεονάρντο. Με αυτές τις δύο μεταγραφές ολοκληρώσαμε το ρόστερ. Μερικές φορές έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολες αποφάσεις που εμπεριέχουν το στοιχείο του ρίσκου. Στο τέλος, όμως, βλέπεις τα αποτελέσματα.

Είχαμε πάρει μια απόφαση με τον κ. Μπάγεβιτς, ότι θα προχωρήσουμε οι δυο μας για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας, μετά και από την αποχώρηση του κ. Μανωλά. Δεν πιστεύαμε ότι κάποιος άλλος θα προσέφερε κάτι παραπάνω τη δεδομένη χρονική στιγμή. Δεν είμαι ευχαριστημένος από τη δομή του τεχνικού κομματιού της ομάδας. Δεν είναι δυνατόν η ομάδα να μην έχει τμήμα σκάουτινγκ, τεχνικό διευθυντή και κάποια άλλα πράγματα. Αποφασίσαμε αυτά τα πράγματα να τα λύσουμε τώρα, επειδή έχουμε το χρόνο να το κάνουμε. Τηρουμένων των αναλογιών, η ομάδα είναι πλήρης. Το να είσαι σε ένα πόστο, έχει και τις ανάλογες αρμοδιότητες. Είχα πει και στην προηγούμενη συνέντευξη Τύπου, ότι βασικός στόχος της ΑΕΚ είναι το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Την Ευρώπη την πετύχαμε και μας είχε στοιχίσει πολύ τα προηγούμενα χρόνια.

- Για την πώληση του Σωτήρη Κυργιάκου: Ο Κυργιάκος με βρήκε και μου είπε ότι τον θέλει η Λίβερπουλ. Εγώ δεν ήθελα να ακούσω κάτι τέτοιο. Ο Σωτήρης επέμενε τόσο πολύ. Θα ήταν καλύτερο να έχουμε έναν δυσαρεστημένο Κυργιάκο ή κάτι άλλο; Προσπαθήσαμε να πάρουμε ό,τι καλύτερο γινόταν από την πώληση του παίκτη και τα οφέλη που προέκυψαν. Αυτή ήταν ξαφνική κίνηση, δεν είχα προγραμματίσει να πουληθεί ένας παίκτης - κολώνα για την ομάδα. Mας έδωσε, όμως, τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε και άλλες μεταγραφές. Καταφέραμε και κάναμε 4-5 σημαντικές μεταγραφές για την ομάδα μας, ολοκληρώνοντας αυτή τη μεταγραφική περίοδο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ωστόσο όλα αυτά θα φανούν μέσα στο γήπεδο. Είμαι πολύ αισιόδοξος και τα υπόλοιπα θα φανούν μέσα στο γήπεδο. Να σας πω για την πώληση του Κυργιάκου. 3.157. 000 ευρώ, τα 3 είναι τα καθαρά. Όλες οι σοβαρές ομάδες επικοινωνούν η μια με την άλλη. Σας πληροφορώ ότι με τη Λίβερπουλ δεν χρειάστηκε να συζητήσουμε πάνω από τρεις μέρες. Οχι μόνο για τον Κυργιάκο, αλλά και για άλλα πράγματα, όπως το προνόμιο της ΑΕΚ να παίρνει παίκτες, όπως ο Νέμεθ. Αυτά χτίζονται πάνω σε ένα καλό πλαίσιο σχέσεων. Πραγματικά είμαι πολύ περήφανος που μπήκε στο Ανφιλντ, έφερε τον Νέμεθ και θα φέρει και άλλους τον Ιανουάριο. Μας έδειξε πως είναι μια πραγματικά μεγάλη ομάδα.

- Για τους νέους επενδυτές: Θα ήθελα να τοποθετηθώ στο θέμα των συμπαικτών-επενδυτών: Αυτό το θέμα με ταλαιπώρησε, αλλά θέλω να ξέρει ο κόσμος όλη την αλήθεια και ο καθένας να ξέρει την αλήθεια. Όπως είπα προηγουμένως, οι μέτοχοι με εξουσιοδότησαν να βρω συμπαίκτες. Είναι σαφές ότι οι νέοι επενδυτές, όταν τους αναζητάς, έρχονται από μόνοι τους. Κάποια στιγμή με προσέγγισαν επιχειρηματίες από την Κύπρο. μου είπαν ότι ένας άνθρωπος θέλει να συνεργαστεί με τον κ. Νοτιά για το καλό της ΑΕΚ. Το ξαναλέω ότι αν κάποιος θέλει να βοηθήσει την ΑΕΚ, θα κοιτάξω αν αυτή η βοήθεια μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Χωρίς να βάζω σε κίνδυνο την ομάδα. Με τον εν λόγω επιχειρηματία έγιναν πολλές συζητήσει στο εξωτερικό.

Στις συζητήσεις αυτές ήταν δικηγόροι, στελέχη και των δύο πλευρών, ήταν πάρα πολύς κόσμος παρών. Το επίπεδο των συζητήσεων ήταν πολύ σοβαρό. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έδειξε ότι θα μπορούσε να αποτελέσει τη λύση στο πρόβλημά μας. Δεν θέλησα να δημοσιοποιήσω το συγκεκριμένο θέμα, επειδή δεν μου αρέσει να μιλάω για πράγματα που δεν έχουν ολοκληρωθεί. Ίσως να ήταν ένα δικό μου λάθος, επειδή άφησα μια κοσμογονία δημοσιευμάτων για κροίσους και λοιπά. Το όνομά του είναι Χρήστος Αναστασίου και ό,τι έχει γραφτεί για τον εν λόγω κύριο δεν υπάρχει. Είχε μια επιβεβαιωμένη ρευστότητα και ήθελε να συμμετέχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και να καλύψει τα 9 εκατομμύρια. Και ενώ είχαν προχωρήσει οι συζητήσεις πολύ, αλλά όταν έπρεπε να υπάρξουν όλες οι διασφαλίσεις για να γίνει η υπόσχεση-συμφωνία, καταλάβαμε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν ήταν ο κατάλληλος για να γίνει συμπαίκτης του κ. Νοτιά. Γιατί δεν θέλουμε να βάλουμε ξανά την ΑΕΚ σε μπελάδες. Aπογοητεύτηκα μετά απο αυτό. Πίστευα ότι βρήκα μια λύση. Δεν περίμενα να βρούμε κάποιον συμπαίκτη που να είναι αξιόπιστος και να μπορέσουμε να βρούμε κάποιες λύσεις. Δεν θέλω να μείνει τίποτα αναπάντητο…

Δεν θέλαμε να βάλουμε σε περιπέτειες την ΑΕΚ. Είχαμε πιστέψει εκείνη την περίοδο, δεν είχαμε πάρει ένα τελικό τηλεφώνημα για να μας πει ότι δεν μπαίνει. Δεν θέλω να αναφερθώ άλλο σε αυτό το θέμα. Τώρα είμαι με κρύο αίμα και καθαρό μυαλό, είναι η κατάλληλη στιγμή να καταλάβει ο κόσμος τι συνέβη. Σας διαβεβαιώνω ότι η ΑΕΚ δεν είναι όπως τον Γενάρη που προσπαθήσαμε να την αποποιηθούμε. Η ΑΕΚ πλέον τα πάει πολύ καλύτερα και για αυτόν τον λόγο την προσεγγίζουν νέοι επιχειρηματίες.

Επιβεβαιώνω ότι υπάρχει νέο ενδιαφέρον από την Κύπρο. Δεν πρόκειται για καμία κοσμογονία, είναι άνθρωποι που τους ενδιαφέρει η ομάδα σαν εταιρεία και ως ομάδα. Θέλουν να τη βοηθήσουν και στην κατασκευή του γηπέδου. Είναι επιχειρηματίες που τους ενδιαφέρει η συνέχεια. Πρόκειται για δύο ομάδες: Η ομάδα του κ. Αθηνή και η άλλη υπό τον Ηλία Ηλία. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξελίξεις οι συζητήσεις.

Ο κ. Νοτιάς και οι υπόλοιποι θα βοηθήσουν τους νέους μετόχους. Η ομάδα του κ. Νοτιά δεν ζήτησε κάτι, εκτός από το να έρθει ένας νέος συμπαίκτης. Έχω εξουσιοδότηση να μιλήσω για αυτό το πράγμα. Έχω εγγυήσεις ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να βοηθήσουν. Το αργότερα σε μία εβδομάδα θα επισημοποιήσω τον αρραβώνα του συγκεκριμένου επιχειρηματία. Πρόκειται για ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν την ΑΕΚ και να επενδύσουν πάνω σε αυτή.

Το τι σημαίνει ενεργός ή παθητικός μέτοχος είναι μια μεγάλη ιστορία και δεν θέλω αυτή τη στιγμή να την εξηγήσω. Οι μέτοχοι αυτοί δεν ζητούν χρήματα πίσω. Το μόνο που θέλουν είναι η ομάδα να πάει μπροστά. Ήξεραν οι μέτοχοι τις κινήσεις του καλοκαιριού. Άλλωστε, δεν έχω εγώ τις μετοχές αλλά εκείνοι. Όπως γίνεται αντιληπτό, είναι ενήμεροι για τις τωρινές κινήσεις.

Για να κλείσω το θέμα των νέων επενδυτών. Σας είπα την αλήθεια, ενώ είδα τον αρχικό ενθουσιασμό. Κάτι θέλει κάποιος για να επενδύσει. Οι μέτοχοι θέλουν να προσφέρουν. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να βάλει χρήματα στην ΑΕΚ. Εκείνη την περίοδο ψάχναμε τη λύση και μπορεί να ενθουσιαστήκαμε και λίγο παραπάνω. Κάποια στιγμή καταλάβαμε τι συμβαίνει και από εκεί και πέρα ο καθένας παίρνει τις αποφάσεις του.

- Για τα οικονομικά της ΑΕΚ αυτή τη χρονική στιγμή: Όσον αφορά την ομάδα μας, θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο. Είναι κάτι το συγκλονιστικό. Ο κόσμος ξέρει ότι έχουμε μπροστά μας έναν πολύ καυτό μήνα, με πολλά σημαντικά ματς. Θα ήθελα να ξαναζήσω εκείνη την ατμόσφαιρα που υπήρχε πριν από 5 χρόνια στο παιχνίδι με την Καλλιθέα με 40.000 κόσμο. Το σύνολο των μετόχων είναι αυτό που χρηματοδοτούσε την εταιρεία (σ.σ: Νοτιάς, Παππάς, Αθηνής, Θανόπουλος) εδώ και αρκετό καιρό. Υπάρχουν 2-2,5 εκατ. που είναι λειτουργικά και ό,τι άλλο έλλειμμα θα δείξει ο φετινός προϋπολογισμός. Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή συνεχίζει να έχει ένα ταμειακό έλλειμμα και αυτό είναι κοντά στα 7 εκατ. ευρώ. Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή το μόνο έλλειμμα που έχει είναι τα 7 εκατ. ευρώ, εκτός από τα δάνεια. Αυτά τα νούμερα είναι απόλυτα και μπορούν να καλυφθούν. Τα 7 εκατ. μπορούν να καλυφθούν χωρίς να πάρουμε νέο δάνειο Εμένα προσωπικά σαν διοικητικό στέλεχος με γεμίζει αισιοδοξία.

Πρέπει επιτέλους να υπάρξει ένα πλάνο για τα επόμενα τρία χρόνια και να υπογραφεί από όλους (από τον πρόεδρο μέχρι τον προπονητή). Οι ποδοσφαιρικές εταιρείες ξέρουν από τον Σεπτέμβριο τον προϋπολογισμό τους. Αν μια ομάδα κάνει σωστή διαχείριση και έχει τον κόσμο δίπλα της, τότε τα οικονομικά μπορούν να πάνε καλύτερα. Εκείνο που θα γίνει είναι να καταρτιστεί ένα πλάνο που θα καθορίζει τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας.

Είναι σαφές ότι όλοι οι μέτοχοι δεν είναι ΑΕΚ. Θέλουμε να επενδύσουμε στις εγκαταστάσεις, το γήπεδο και να καταρτίσουμε το συγκεκριμένο πλάνο. Αν κάποιοι μας καλύπτουν τα κενά που υπάρχουν, ανεξάρτητα από το αν είναι ΑΕΚ ή όχι, είναι πολύ καλό για την ομάδα. Αν υπάρξει κάτι νεότερο, θα το μάθετε αμέσως. Τα χρήματα που θα μπουν, αν μπουν, είναι ένα πολύ σεβαστό ποσό και η ομάδα δεν θα αντιμετωπίσει ξανά κάποιο οικονομικό πρόβλημα. Ο κ. Νοτιάς με τα χρήματα που έχει βάλει είναι κάτοχος του 33% των μετοχών της ΑΕΚ. Ό,τι γίνει από εδώ και πέρα θα γίνει με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Μιλάμε για μια συμμαχία ανθρώπων που θέλουν το καλό της ΑΕΚ. Οι παρόντες μέτοχοι της ΑΕΚ δεν πωλούν τις μετοχές τους, ανοίγουν τις πόρτες, παραιτούνται από το δικαίωμά τους γνωρίζοντας ότι θα χάσουν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της δύναμής τους. Όσοι παραμείνουν έχουν στόχο να βοηθήσουν την ΑΕΚ.

Για το προπονητικό κέντρο: Επειδή στο θέμα του προπονητικού κέντρου, όταν ήρθα στην ΑΕΚ, αυτό ήταν το βασικό μου μέλημα, επιτέλους ας κάνουμε κάτι. Δεν είναι δυνατόν η ομάδα να προπονείται στους Θρακομακεδόνες. Όταν μιλούσα με τον Νέμεθ στο Λίβερπουλ, ένα άγχος είχα μήπως τον φέρω στους Θρακομακεδόνες και λακίσει.

Τον γύρισα σε όλους τους χώρους της ομάδας και στο τέλος στο προπονητικό κέντρο. Δόξα τω θεώ, τα παιδιά έχουν αποδεχθεί τα δεδομένα που υπάρχουν. Έχει σκεφτεί κανείς τι κοστίζει ένας τραυματισμός του Σκόκο, του Μπλάνκο ή τι μας κόστισε ο τραυματισμός του Κυργιάκου για 20 μέρες; Αυτά είναι εκατομμύρια. ευρώ.

Το προπονητικό κέντρο το πήρε πάνω του ο κ. Νοτιάς και είπε ότι βάζουμε τόσα χρήματα, τα περιουσιακά στοιχεία μας είναι οι παίκτες μας. Είναι αναρίθμητα τα οφέλη ενός προπονητικού. Ο κ. Νοτιάς πήρε τα δάνειά του και εξουσιοδότησε εμένα και την εταιρεία «Μεσογαία», και μας είπε, σας παρακαλώ προσπαθήστε να έχετε ίσα βάρκα ίσα νερά. Είχαμε πει ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν πρέπει να επιβαρυνθεί παραπάνω σε σχέση με αυτά που πληρώνει για να βρίσκεται στους Θρακομακεδόνες. Γιατί έχει δημιουργηθεί όλη αυτή ασάφεια;

Η προσωπική μου εισήγηση ήταν να απλοποιηθεί η κατάσταση, να μην μπερδέψουμε τον κόσμο. Θα αντιληφθείτε ότι όλη αυτή η τάση δημιουργήθηκε επειδή έχουμε μια τάση να κρύβουμε κάποια πράγματα. Τώρα γίνεται η πρώτη φάση του προπονητικού κέντρου. Είναι πιθανό να γίνουν 2-3 γήπεδα και θα υπάρξουν και άλλες υπηρεσίες. Θα δούμε πόσο θα επιβαρυνθεί το κόστος της ΑΕΚ από τις εγκαταστάσεις. Ο Κ. Νοτιάς είναι ένας πολύ αγνός άνθρωπος και ευτυχώς που βρίσκεται στην Αμερική και δεν μαθαίνει τα όσα ακούγονται εδώ. Φταίμε όμως και εμείς. Μας καθυστέρησε πολύ η αρχαιολογία, που κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Βρέθηκε εκεί μια παλιά κατοικία και ένας δρόμος. Δουλεύαμε γύρω γύρω, αλλά όχι στο κέντρο του έργου.

Τώρα γίνεται η πρώτη φάση του προπονητικού κέντρου. Είναι πιθανό να γίνουν 2-3 γήπεδα και θα υπάρξουν και άλλες υπηρεσίες. Θα δούμε πόσο θα επιβαρυνθεί το κόστος της ΑΕΚ από τις εγκαταστάσεις. Ο Κ. Νοτιάς είναι ένας πολύ αγνός άνθρωπος και ευτυχώς που βρίσκεται στην Αμερική και δεν μαθαίνει τα όσα ακούγονται εδώ. Φταίμε όμως και εμείς. Μας καθυστέρησε πολύ η αρχαιολογία, που κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Βρέθηκε εκεί μια παλιά κατοικία και ένας δρόμος. Δουλεύαμε γύρω γύρω, αλλά όχι στο κέντρο του έργου.

Όταν ολοκληρωθεί το προπονητικό είναι σαφές ότι θα δουν πόσο θα επιβαρύνει την ΠΑΕ ΑΕΚ και αν η ΠΑΕ θέλει να του δώσει κάτι παραπάνω, θα του δώσει. Ο κ.Νοτιάς είναι ένας αγνός άνθρωπος. Με στεναχωρεί ότι υπάρχει αυτή η δυσπιστία, αλλά φταίμε και εμείς με την εσωστρέφειά μας.

Το προπονητικό είναι μια αυτόνομη εταιρεία και κάποια στιγμή ο κ. Νοτιάς θα αποφασίσει τι θα την κάνει. Επειδή έχω ακούσει πάρα πολλά, οι επενδυτές δεν έχουν δει τον κ. Νοτιά. Είπαν φτάξτε το προπονητικό και η ομάδα να πάει να προπονηθεί . Είναι μια διαφορετική ιστορία το προπονητικό από το γήπεδο. Το μήνυμα είναι η ομάδα να πάει στα Σπάτα, όπου και εσείς οι ίδιοι θα έχετε τον χώρο να κάνετε καλύτερα τη δουλειά σας.

Είχα πει ότι οφείλουμε στην ομάδα μας, στην ιστορίας της, να δώσουμε μια τελευταία ευκαιρία στη Νέα Φιλαδέλφεια. Κάναμε μια επιτροπή με την Ερασιτεχνική, στον δρόμο ανακαλύψαμε ότι το σχέδιο του κ. Γρανίτσα δεν υφίσταται πια, έχει καταρριφθεί. Θέλω να πω ότι όταν τα έκανε αυτά ο κ. Γρανίτσας, τα έκανε για το καλό της ΑΕΚ, άλλο αν τώρα οι νόμοι είναι ανενεργοί. Πλέον, έχουμε 27 στρέμματα στα οποία δεν γίνεται γήπεδο αντάξιο της ΑΕΚ. Είναι αλήθεια ότι τους τελευταίους μήνες δεν είχα ασχοληθεί με το γήπεδο. Το θέμα είναι ότι με προσωπικές ενέργειες δικές μου, του Κάχρη ή του Χατζηχρήστου γήπεδο δεν φτιάχνεται.

Πρέπει να βρεθεί ο άνθρωπος που θα βάλει τα χρήματα. Πάντως, θα γίνει μια τελευταία προσπάθεια για τη Νέα Φιλαδέλφεια. Αυτή τη στιγμή, όμως, μην κρυβόμαστε, η Ερασιτεχνική και εγώ δεν μπορούμε να κάνουμε γήπεδο. Για να γίνουν τέτοια έργα χρειάζονται πάρα πολλά. Σας διαβεβαιώνω όμως ότι θα γίνουν οι προσπάθειες που πρέπει για τη Νέα Φιλαδέλφεια. Θέλουμε να προχωρήσουμε για το δικό μας γήπεδο. Οφείλουμε να δώσουμε την πιθανότητα στη Ν. Φιλαδέλφεια. Ούτε ο ΠΑΟ ούτε εμείς έχουμε γήπεδο. Μόνο ο Ολυμπιακός έχει γήπεδο. Αν θα λέγεται ΟΑΚΑ ή θα είναι σε κάποια άλλη περιοχή θα το δούμε.

Το θέμα του γηπέδου: Το πρότζεκτ του γηπέδου είναι περίπλοκο και χρειάζεται να συμμετέχουν πολλοί επιχειρηματίες και φορείς. Δεν υπάρχει κάποιος επιχειρηματίας που να μην κοιτάει και το θέμα του γηπέδου. Δεν έχουμε κάνει λεπτομερείς συζητήσεις, αλλά και αυτή είναι σύμφωνοι να εξαντληθεί κάθε πιθανότητα να γίνει το γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια. Ο αγωνιστικός χώρος του ΟΑΚΑ είναι χάλια. Δεν έχω πρόβλημα με τους ανθρώπους του ΟΑΚΑ, αλλά όταν κάτι είναι κρατικό δεν λειτουργεί ομαλά.

Τι γίνεται με τον Τζεμπούρ: Προς το παρόν, είναι εκτός ομάδας. Είναι απόφαση του προπονητή και τη συμμερίζομαι απολύτως. Αν δεν κάνω λάθος, το ποσό που οφείλεται στον Πανιώνιο φτάνει το 1,5 εκατ. ευρώ. Έχω ξαναπεί ότι η ομάδα είναι πάνω από όλα, αλλά για να προχωρήσει χρειάζεται η σωστή αξιοποίηση του υλικό της.

Έχω περάσει και εγώ πολλές μπόρες με τον Τζιμπούρ. Είναι όμως παίκτης της Εθνικής Αλγερίας που έχει μεγάλες πιθανότητες να πάει στο Μουντιάλ. Το συμφέρον του παίκτη είναι λοιπόν να ακολουθεί τις οδηγίες του προπονητή του.

Τον Νέμεθ και τον Ζόνας: Όταν ζήτησα κάποιο παίκτη από τον Μπενίτεθ που να βάζει γκολ, μου είπε αυτόν. Στην τελευταία επικοινωνία που είχαν με τον κ. Μπάγεβιτς τον άκουσα πολύ χαρούμενο και τον ρώτησα αν χρειάζεται αν θέλει κάποιο άλλο παίκτη και μου είπε ότι είμαστε καλά και θα ήμουν ικανοποιημένος αν μου έκανες κάποια έκπληξη. Χθες το βράδυ είχα επαφές με Βραζιλία και η Γκρέμιο μού είπε ότι η ΑΕΚ έχει τον πρώτο λόγο για τον Ζόνας. Έτσι, πρέπει να κοπεί η όρεξη στους υπολοίπους. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να εστιάσουμε στην ομάδα.

Την ανανέωση του συμβολαίου του Μπλάνκο: Όσον αφορά τον Μπλάνκο, έχω δεσμευτεί με τον ατζέντη του και απομένουν λεπτομέρειες. Εφόσον δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα, ο Μπλάνκο θα μείνει μαζί μας μέχρι το 2013.

Την χορηγία της φανέλας: Ένα μέγεθος σαν την ΑΕΚ δεν επιτρέπεται να μην έχει χορηγό στη φανέλα. Έχουμε προσωρινές λύσεις. Θέλω πρώτα να εξαντλήσω όσες πιθανότητες υπάρχουν και μετά να πάμε σε δεύτερες λύσεις.

Για το ενδεχόμενο να έρθει κάποιος Άραβας: Είναι ένα σενάριο που αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται. Τα ποσοστά έχουν αλλάξει. Αυτό που αποδεικνύει τις αγνές προθέσεις των παρόντων μετόχων είναι ότι μπορούν να χάσουν την πλειοψηφία, ακόμη και αν δεν έχουν κέρδος.

Και να παραμένουν οι μετοχές, όταν έρθει ο «Χ Άραβας» ,προφανώς εκείνος που θα διαπραγματευθεί είναι εκείνος που έχει την πλειοψηφία. Αν δεν σας αρέσει η λέξη αγνός για τον κ. Νοτιά, τότε θα χρησιμοποιήσω τη λέξη έντιμος. Τα συγκεκριμένα χρήματα τα έχουν διαγράψει από το μυαλό τους.

πηγή:sport-fm

Ολυμπιακός: Εμπιστοσύνη στην ομάδα

Για περισσότερες από τρεις ώρες συζητούσαν στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός ο πρόεδρος Σωκράτης Κόκκαλης με τον προπονητή Τιμούρ Κετσπάγια παρουσία και του Γιάννη Χρυσικόπουλου (καθώς και οι Σωκράτης Κόκκαλης τζούνιορ και ο Δημήτρης Θεοδωρίδης). Οι τρεις άνδρες συναντήθηκαν στις 12:00 και ο Γεωργιανός προπονητής αποχώρησε περίπου στις 15:20.

Ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα στους επίσημους αγώνες και την εμπιστοσύνη του στην ομάδα, αλλά ζήτησε εξηγήσεις για τη συντριβή στο φιλικό κόντρα στον Εργοτέλη, τις σχέσεις του προπονητή με συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές και τη φυσική κατάσταση της ομάδας. Ο Σωκράτης Κόκκαλης αναμένεται να έχει προσεχώς συνάντηση και με τους παίκτες της ομάδας, για να ακούσει και τη δική τους πλευρά.

ΠΑΟ: Διπλό ΟΧΙ στον Άγιαξ για Ζιλμπέρτο !

Πολύ κοντά στην έξοδο από τον Παναθηναϊκό βρέθηκε το καλοκαίρι ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο εκ των αρχηγών της εθνικής Βραζιλίας δέχτηκε δελεαστική πρόταση από τον Άγιαξ, όμως το «τριφύλλι» αλλά και ο ίδιος αποφάσισαν να πουν όχι στην πρόταση του «Αίαντα», παρότι η πρόταση ήταν απόλυτα κερδοφόρα. Μάλιστα, οι «πράσινοι» έριξαν χυλόπιτα στην ολλανδική ομάδα και σε δεύτερη πρόταση της τη τελευταία ημέρα των μεταγραφών

Σύμφωνα με πληροφορίες της Εξέδρας, λίγο πριν το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, ο Παναθηναϊκός δέχτηκε δελεαστική πρόταση από τον Άγιαξ. Η ολλανδική ομάδα πρόσφερε 2,5 εκατ. ευρώ για την αγορά του Ζιλμπέρτο Σίλβα, αλλά ο Παναθηναϊκός προτίμησε να πει όχι. Οι «πράσινοι» παρότι θα γλίτωναν αυτόματα τα λεφτά του συμβολαίου που θα έδιναν στον Βραζιλιάνο την επόμενη διετία, ύψους 5,1 ευρώ!, αποφάσισαν να αρνηθούν.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Νίκος Πατέρας, σε έκτακτη σύσκεψη με τον Κώστα Αντωνίου, και τον Χενκ Τεν Κάτε, αποφάσισαν να απαντήσουν αρνητικά, αφού ο Παναθηναϊκός θα βρισκόταν σε δύσκολη θέση, αφού δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να βρεθεί ο αντικαταστάτης του, ενώ και αγωνιστικά θα υπήρχε πλήγμα στην ομάδα.

Το σήριαλ δεν είχε τελειώσει, αφού ο Άγιαξ επανήλθε και τη τελευταία ημέρα των μεταγραφών (ο Μάρτιν Γιόλ ήθελε σαν τρελός τον Βραζιλιάνο) με νέα πρόταση η οποία περιελάμβανε εκτός από λεφτά κι έναν εκ των Ολεγιέρ, Ογκαράρου και Γκάμπρι, αλλά και αυτή η πρόταση έπεσε στο κενό.

Ανάλογη ήταν η αντίδραση και του ίδιου του ποδοσφαιριστή όταν έμαθε για την πρόταση. «Δεν φεύγω. Ήρθα για τίτλους και θα τηρήσω την υπόσχεσή μου», ανέφερε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει στις τάξεις του έναν παγκόσμιο πρωταθλητή.

Μέλμπεργκ: Έχω φυλάξει μερικά γκολ για να τα βάλω με ΟΣΦΠ!


Oι δηλώσεις του Μέλμπεργκ:

«Ήρθα στον Ολυμπιακό για να κερδίσω πολλούς τίτλους και αυτό σκοπεύω να κάνω από φέτος. Θέλω το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και να πάμε μακριά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ξέρω ότι είναι δύσκολο αλλά θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Έχω φυλάξει μερικά γκολ για να τα βάλω με την φανέλα του Ολυμπιακού. Δεν τα έχω καταφέρω μέχρι στιγμής αλλά είμαι σίγουρος πως θα σκοράρω κάποια στιγμή», είπε ο διεθνής Σουηδός άσος στην εφημερίδα «Πρωταθλητής».

Ευρωμπάσκετ 2009: Αποτελέσματα 2ης αγωνιστικής

Α ΟΜΙΛΟΣ
Ισραήλ-ΠΔΓΜ 79-82
Ελλάδα-Κροατία 76-68

B ΟΜΙΛΟΣ
Γερμανία-Ρωσία 76-73
Λετονία-Γαλλία 51-60

C ΟΜΙΛΟΣ

Σλοβενία-Σερβία 80-69
Ισπανία-Μ. Βρετανία 84-76

D ΟΜΙΛΟΣ

Λιθουανία-Πολωνία 75-86
Βουλγαρία-Τουρκία 66-94